Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Fioona: Lillának utólag is boldog szülinapot!!! Bocsi, de csak most láttam a vonalzón, hogy nemrég ünnepelt a nagylány :D

Arwen: a történeted olyan jóóóó volt olvasni... Benne volt minden és egy élmény volt!!! Ati pedig nagyon szép kissrác!

Ragota: Csongit miben altatod? ez bölcső? A homeót én kérdeztem, köszi a választ.

Nán-dorka: a zöld babócád nagyon édes! :D

Tószegi Timi jó hogy jelentkezzél. Mostmár gyere gyakrabban és mesélj, hogy milyen volt a szülés!!!

Pinkiné: drukkok holnapra +++++++++++++

Porsika manócskája is gyönyörűűűű!!!!

Magunkról: hagy dicsekedjek egy kicsit :oops: az én drága egyetlen kisfiam tegnap este 9-től reggel fél 6-ig aludt!!! :D A Jóisten tartsa meg ezt a jó szokását!!! :D :D :D

Mennem kell... ha tudok még jövök és írok...
szerika

Annyira édesek a kis és nagy manók egyaránt. Lillának utólag is boldog szülinapot!
Tegnap voltunk a barátnőméknél és hatalmasat játszottam a 3 és 1 éves fiával. Olyan édik ők is. Egész délután le nem másztak rólam. A pici Botond odajött és többször megölelt, majdnem elsírtam magam annyira meghatott.

Pinkiné: csak lazán, legalább próbáld meg! Nem akarlak elszomorítani, de a görcsölés nálunk is nagy csalódásokat okozott, semmi mást.

Arwen: valóban klassz volt a történet.

Lányok akinek kutyija, cicája, vagy egyéb állatkája van hogy viselték az új családtag érkezését????

Esztora: fabia rajongó vagyok! Már a másodikat fogyasztom. De imádom, pedig az elsővel igen meggyűlt a bajom. Az elsőbe annyira szerelmes voltam, hogy pasim sem volt akkoriban. :oops: Egyszerűen csak a fabia és én.
A megyében a legelső autó nálam volt. Imádtam.
meriann

Csajok! Egy gyors kérdés: Balázsnak ki van száradva az arca, mit lehet rá kenni? Babakrémet lehet?
szerika

Hali csajok!!!

Nem is tudom hol kezdjem bocsi ha vki kimarad az nem szándékosan van!!!!!!! :oops:

Porsi!
Tündi bündi édes kissrác Ákos!!!!!!! Olyan édi!!!!

Nándorka!
Nem semmmi kis pufók kerek kis arcocskája van Dorkádnak!!!! :D Ari nagyon!

Ragota, Arwen,Szeri, Esztora! És a többi kismami akit esetleg kihagytam!! Szó nincs rá hogy milyen édes aranyos helyes gyermekeitek vannak!!!!!!!!!!!! Öröm nézni őket!!!!

Arwen!
Én is köszönöm a történetedet. Olyan megható volt.

Pinkiné!
Kitartás! Drukkolok nagyon a tüszőcskédhez!!!!!!!!!!!!! A másik topicba olvastam még régen hogy az egyik csajnak a 12-13ik napon volt egy 9mm-es tüszője. Mondta a dokija hogy semmi esélye abban a hónapban. Gondolom mondanom se kell hogy azóta talán a már a 30-ik hét körül jár! :wink: A másik dologhoz is szorítok hogy minnél hamarabb rendeződjenek a dolgok a párkapcsolatodban.

Rólunk!
Kedden megyek este 7-re tüszőnézőbe én is. MIvel clostit szedtem én is. Hát remélem minden rendben lesz és nem ciszta lesz megint hanem szép tüszőm. Ha meg nem akkor hajrá szeptemberi inszem!!!!!!!!!!!! Olyan másképp állok már egy jó ideje a dolgokhoz. Ugyanúgy szertném ezt a babát de vmi mégis megváltozott. Úgy mondhatnám hogy megnyugodtam és elfogadtam a helyzetet hogy nekem ezt kell csinálni ahhoz hogy gyermekem lehessen. És ezáltal olyan lelki békéhez jutottam mint még soha!!!!! És írtó jó érzés,teszem amit tennem kell és közbe pedig élvezem az életet. Szerdán volt egy nagy vitánk a párommal,de olyan hogy csak na. Ő nem egy érzelgős tipus egyáltalán de most kiborult a gyerek miatt. Azért hogy nála is van egy kis bibi. Na úgy kiosztottam hogy csak na. Megmondtam neki hogy én bármit megteszek hogy gyerekünk legyen de ha ő ezt így nem bírja akkor még most lépjen le. Megértem. Ha pedig velem marad akkor legyen olyan erős és kitartó mint én és ne nyafizzon. Hisz nagyon sok lehetőség áll még elöttünk és én biztos vagyok a sikerben. Hát úgy észbe kapott hogy azóta nayon jól elvagyunk. Romantikázik vacsizni vitt meg ilyenek. :lol: Mondtam neki hogy ő csak ne mártírkodjon hogy néha lekell adnia az anyagot mert ő legalább egyedül van abban a helységben még bennem vagy öten túrkálnak. És én sem érzem magam selejtnek ez miatt. Hihetetlenek ezek a pasik. Vmivel kevesebb spermájuk van mint kéne lennie és már romba dől az önbecsülésük. Bezzeg mikor nekem kiderültek a bajaim akkor tudta osztani az észt hogy nem kell elkenődni meg ilyenek!! :lol:
Ma tesómmal voltam vásárolni. Tök jó cuccokat vettem. Annyira örülök nekik!!!!!!!

Vicky!
Nálatok mia helyzet??? HOgy álltok a vizsgálatokkal??????????

Ja képzeljétek hétfőn karambolozott a párom. Szerencsére nem lett semmi baja meg annak se akivel összementek. Viszont a kocsi megtört. Lehet csináltatni. De ez legyen a legkevesebb.

Szép estét mindenkinek.
puszi
csipcsab

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezes,mint mindig..

Olyan rossz napunk volt :(
Nagyon hasfajos az en pici fiam...egezs nap sirt..nagyon sajnaltam...annyira..el sem tudom mondani..volt,hoyg en is sirtam...es mindent csinaltam vele,de hat az is ideig-oraig okes...
hetfon jon a gyerekdoki,de tudom mit fog mondani...kinovi..

Kivancsi vagyok Adrieknal hogy all ez a kerdes,mert tudom naluk is nagy gaz volt a pocakkal :roll: Reg jart mar itt..

Szerika,
Attinak is hamlik a pofija es Bepanthennel kenem,sztem jo, a korhazban is azt mondtak,hoyg azzal kenjem,amikro osszekarmolta magat :lol: Es egy nap alatt elmultak a sebek :wink: Azzal tuti nem artasz.

Nandorka,
nagyon edi Dorka baba!!!!Koszi szepen az alvos infot...
En neha ugy erzem,hoyg nem birok felkelni olyan faradt vagyok.. :( Rossz,mivel napkozben semmit nem alszik (max 2x20perceket,vagy ha elviszek setalni akkor azt vegigalussza) igy nem tudok egylataln pihenni napkozben...ejjel meg...na hat tudjatok..

Csajok,nagyon drukkolok a tuszoeresekhez am!!!!!!!!!!!!!!!

Marietta,
jol helyretetted a Parod,ugyi vagy!Es tok igazad van!A pasik hajlamosak erre,mi nok sokkal erosebbek vagyunk,mint tudjuk...nem veletlenul nem ok szulnek :wink: :wink: :wink: :wink:

Fioona,
en is kivanok sok boldog szulinapot a Nagylanynak!!!!!

Holnap lesz az elso hazassagi evfordulonk :wink:

Puszi Mindnekinek!!!

Kép

Kép
arwen07

Marietta, drukkolok nektek keddre. Párodra vigyázz nagyon. Látod nem is olyan "érzéketlen". Talán jobban megviseli ez az egész mint gondolnád.
Mi is veszekedtünk mostanában. 3 szabadnapjából kettőt. :(
Na, mindegy, azóta kibékültünk. :mrgreen:
A vásárlásért pedig irigyellek! :wink:

Porsi, Ákos baba tündéri!!!!! Nagyon ügyi voltál! Remélem minden rendben veletek.

Dorka,
[quote] írta:úgy tűnik, nem lett belőle baj, pedig gyanús volt, de aztán intimtornáztam szorgalmasan, és most semmi gond nincs.
ezt nem igazán értem. :? :oops:
Dorka baba édi! :wink: Remélem hétfőn eljutunk posta felé. :wink:

Kocsmás kép verseny? :mrgreen:

Kép

Képzeljétek! Délután volt itt egy nő a lányával. Kiderűlt, hogy a cica amit befogadtunk az ővék, csak elcsatangolt! :( Azt mondják döntsem el én mi legyen, ők elfogadják, ha nem adjuk vissza. Visszaadtam! Lillának elmondtam, azt felelte édesen, hogy jó. De mi lesz holnap, mikor játszana vele???? :( :roll:

Szeri, kérdés mitől lett száraz a bőre. Ez nem normális. Én nem öblítőzném a ruháját, hanem ecettel közömbösíteném a maradék mosószert. Ritkitanám a fürdést, helyette mosdatás. Sodyum Laureth Sulfath, illetve Sodyum Lauryl Sulfat tartalmú fürdetővel nem fürdetném. Általában popsikrémet használnak ilyenkor, de azt is nézd meg mi van benne.

Még egy kép, nem bírom kihagyni! :D

Kép

Egyébként kendőt, fitt labdával kombinálom. Akinek van próbálja ki. Nagyon bejön sétálgatás helyett! Teljesen elringatja, és formálja a popót. :twisted:

Jó éjt!

KépKép
KépKép
fioona

Szeri, gyors válasz (reméálem, elégh gyors): fürdetőkrémet!

Kép

Kép
nán-dorka

Arwen, boldog évfordulót! Nem lehet, hogy amit te eszel, az okoz gondot a babának? Csak találgatok......... :?

A hámlás a túlhordástól van, Lillának is volt. jó rongyos. :twisted:

Alvás érdekes, de nálunk is így volt. Kummogot, én meg kivettem, mondván úgyis mindjárt sír. Aztán egyik éjjel kipróbáltam, hátha visszaalszik. És nyertem!
Még írnák erről, de mennem kell, Oli elaludt a kendőbe.

Szeri, Bali baba ügyes. Remélem ma éjjel tovább nyújtja az alvásidőt. :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Szeri, részletsebben: az én fiam és lányom bőre érzékeny, seborrheás. Csakis fürdetőkrémet ajánlott az orvos, és ahogy Fio írja, a fürdéssel óvatosnak kell lennünk, sajnos nem lehet játék, csak épp lelötybölni és alaposan felszárítgatni. A haját csak heti 1x ajánlja mosni. (Ennek mondjuk örültem.)

Fio, édesek az új vonalzóid!
Jó a kis Te kis "kocsmatölteléked" is! :wink: :lol:
És: Máskor se hagyd ki az ilyen képeket!
Nem kérdeztétek meg, nem mehetne-e el néha Lillla cicázni hozzá? És: tudok gazdit kereső cicát! :wink: Boldog szülinapot Miss Boszinak!!!

Válasz: Attól tartottam, elkaptam vmi fertőzést a strandon, de nem lett semmi, hál'istennek!

A labdát mi úgy használjuk, h ráfektetem és mozgatom a labdát. Szereti, van, h elalszik. De az alakformálás ötlete a legjobb! :)

Képzeljétek, estifilm-függő lettem. Nem tévézem sokat általában, most meg minden napra kihozunk egy filmet és most is alvás helyett azt akarom nézni. Jaj!

Kép

Kép
nán-dorka

Elszúrtam. Összes gyerek ébren, pedig már mindketten aludtak. :roll:

Szóval Oli nem 8-8-ig alszik. 8-9 körül van az utolsó szopi, aztán még altatás, 10-11 alszik. Általában reggel 8-9-ig.

Azért elég durva ahogy írod, milyen sokat van fent Ati baba. :( (bátyám is Attila)

KépKép
KépKép
fioona

Megigérték, hogy kapunk majd a kiscicákból, mikor lesz neki. Amúgy pár percre laknak tőlünk, és sokat sétálunk arra, mert távol esik (már amennyire lehet) a főúttól ahol mi lakunk. Szerintem fogjuk látni! :wink:

A torna miben segít a fertőzés ellen? Nekem megint van folyásom, csak sokkal nagyobb mint valaha. :oops: :x

Én meg megint jókat olvasok szopi közben, mióta megint fekve szoptatok. :lol: Tők jó!
Megyek, mert megint be kell vetnem magam, Oli nem alszik vissza egyedűl. Bénán tettem be az ágyba, és felébredt rá. :roll:

KépKép
KépKép
fioona

Túlhordástól?? Mondom én, h az én babám aug-ban fogant! Mert ő is rongyos volt. (Ez a mániám, h szeretném tudnio, aug vagy szept., nekem az aug lenne szimpatikusabb és vszínűbb, és ez most amellett szól.)
A rongyok amúgy szépen eltűntek, szinte már el is felejtettem, h voltak.

Meri, édesek lehettek a gyerekek! Nagyon megszerethettek Téged!

Arwen, gratulálok az évfordulóhoz! Hogy ünnepeltek? (Jó kérdés... másrészt hátha van vmi, amit tudtok csinálni. Egyet mindenképp lehet: örülni egymásnak, a kisfiatoknak...)
Drukkolok, h jobb legyen hamar a hasfájás! ++++++++
++++++++++++++++++++
Abba sem hagyja a sírást vagy abbahagyja, de csak változatos ingerekre?

Marietta, azt hsizem, ebben van egy adag oylan is, h jólesik az embernek, ha megerősítik abban, h szeretik őt, akármi van. Mert ettől is félhet egy pasi vagy egy nő is, h a szeretetet, megbecsülést is elveszítheti, értéktelen. Örülök, h ilyen klasszul jöttetek k iebből a helyzetből, h még romantikázás is meg iylesmi!

Kép

Kép
nán-dorka

Fio, én is kivettem múltkor egy csomó könyvet a könyvtárból, a novellák fekszenek a legjobban, mert egy-két alkalom alatt egy történet végére jutok.
És ilyenkor megy vissza a kendőbe a picúr vagy hogy altatod vissza?

Ha szeretnéd, kinézem a könyvből, milyen mechanizmusok által segít a fertőzés ellen a torna. Én csak azt tudom, h nekem radikálisan csökkentek az ilyen gondjaim, mióta minden nap csinálom.

Kép

Kép
nán-dorka

NA, mivel "ráérek", megint itt pattogok a labdán, Olival a kendőben.
Szóval akartam még mondani, hogy az ágy megemelése jó ötlet, köszi. :D Már csak a nyálcsorgásra kéne valami. Mert, hogy attól is óriás pocsolyákat képez. :shock: Ő hason alszik, és bevándorolja a fél ágyat, így a fej alatti pelus kilőve. :? De utánna nézek még annak amit a lányok írtak, csak ma se olyan busz jött, amire felfért volna a babakocsi. :evil: Így megint itthon maradtunk. :x

Még 1 dolog eszembe jutott, de mostanra elfeledtem. :? Oli meg elaludt, míg ezt írtam! :wink: :mrgreen: Kérdés meddig. :twisted:

KépKép
KépKép
fioona

kakiversenybe nem tudok képpel nevezni, de tök jó, mindig eszembe juttok, mikor egy-egy komoly nyerésesélyes terméssel találkozom! :lol:

Amúgy megfigyeltem, h milyen nagy örömet jelent egy ilyen szép nagy egészséges termés. Nektek is? :wink:
A másik különös örömöm a kinőtt ruhák fölött van. Akármilyen helyes kis ruci volt, nagy boldogság mindig.
Bár semmi különös nicns benne, ha belegondolunk ,a közös szál a két örömben a gyerekünk jó "működése" felett érzett öröm. Az meg elég természetes! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Megy vissza a kendőbe igen. Ez a leggyorsabb. Ritkán ébred vissza ilyenkor már, de most kapkodtam, mert közben Lilla pucéran, keresztbe az ágyban aludt el, és kapkodásnak sosincs jó vége. :roll:

KépKép
KépKép
fioona

nekem egy időbe tart, míg belerakom a kendőbe.
de az hagyján, de hogy veszed ki, h ne ébredjen fel?

én meg belenézek a filmbe, ha jó, megnézem, ha nem, nem... Dorka elaludt ui.

Kép

Kép
nán-dorka

Én alapjáraton jóban vagyok az anyagokkal. Textilipari végzettségem van. :mrgreen:
Pikk-pakk beteszem. Ki úgy veszem, hogy kicsit hátradőlök, ekkor a mellkasomon fekszik, az tartja a súlyt. Leoldozom a kendőt róla, hasa alá nyúlok, fejét másik kezemmel tartom, és szinte helyzetváltoztatás nélkül kerül az ágyba. Ennyi.

Jó filmezést! Én is lépek, vár kint a félbehagyott dinnyém, és még nem is fürödtem. (milyen filmeket nézel)

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
fioona

Ügyes vagy! :)

Filmvígjátékot elsősorban. Jókedvcsinálót, max. kicsit elgondolkoztatót :D
De az határozza meg leginkább, h mi a kínálat a tékában. Mostanában az újabb magyar filmeket néztem meg, ma pl. a Tibor vagyok, de hódítani akarok címűt. Az volt benne az újdonság, h nem volt benne Csányi Sándor. :D Amúgy ugyanazok a színészek mindegyikben. Ja, meg a Kútfejeket is most néztük.

Ajánljatok jókat, emlékszem, vmi szerelmes kedves amcsi filmről volt szó még télen, h vki látta és jó volt.

Kép

Kép
nán-dorka

Aztaaaaa.... mennyit írtatok!!! :D :D :D

Csajszik! Köszi az infókat. Valószínű azért szárad az arca, mert eszi az öklét és össze-vissza nyálazza magát. Csak a két kis pofija száraz, a teste nem. Most ezt akkor bepanthennel fogom bekenni. Egyébként csak gyógyszertári fürdetőkrémet használok.

Adri: elfelejtettem írni, hogy már én is aggódtam érted, jó, hogy benéztél a múltkor, de várunk, hogy gyere ismét és mesélj!!!Remélem, hogy azóta csak jó dolgok történtek veled. Gabi babával mi zújs? Remélem már neki sem fáj a hasa...

Arwen: sajnálom,hogy Ati is hasfájós. Infacol? Homeós bogyó?
Boldog első éves házassági évfordulót!!!

Angyalkrisz: Boldog névnapot!!!!

Marietta: keddre mennek a drukkjaim ++++++++++++

Fio: klasszak a képek! Tündéri gyerekeid vannak! A kocsmás kép nagyon jóóóó! Hanyas ruhákat hord Oli?74? :mrgreen:

Balázs ma este 9-től 5.10-ig aludt!!!! :D :D :D

Arwen: az elején mi sem aludtunk sokat, én igény szerint etettem... ahogy látod az alvás majd idővel beáll nála és hosszabbodni fog... csak türelem kérdése! Mondjuk az én fiam napközben azért aludt, inkább mostanában nem alszik már annyit. Ati úgy látszik ilyen típus, szeret fönt lenni és érdekli minden, vagy eseteg a hasa nem hagyja aludni?
szerika

Jaj tegnap volt Bodzi esküvője igaz??? :idea:
BODZI: NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK és BŐ GYERMEKÁLDÁST!!!! :D Remélem felejthetetlen volt a tegnapi napotok, ha lesz időd gyere mesélj és persze képeket is várunk!
szerika

Sziasztok!

Elaludt!
Mar fel oraja!Ez nalunk nagy szooooooooo!!!

Az tuti nem bantja,amit en eszem,ugyanis iszonyat mod figyelek ra,semmi puffaszto,semmi szensavas..
Reggelire peksuti,ebedre leves (de kizarolag pl husleves amiben nincs borso,bab..) vagy husi krumplival,rizzsel...ilyesmik..estere szendvics...szoval szerintem semmi olyan...

Bodzieknak sok boldogsagot!!!Remelem jon majd meselni!

Koszi szepen a gratulaciokat a hazassagi evfordulonkra!Ennek oromere reggel megkaptam,hoyg undok vagyok....na hallod...lig alsom..es azert az idegeimre kicsit kihat,hyog sir,es faj,hyog faj neki... :roll: szoval nem mindig tudok jokedvu lenni...
Tudom,hoyg megerti,csak szarul esett,hoyg ezt mondta....
De mar minden oke :lol:
Nem hiszem,hoyg csinalunk vmi kulonlegeset,hisz hogyan,de elmegyunk setalni,meg enni az biztos :wink:

Fiona,
prpfi ez a kendobol kihalaszas :lol:
Muszaj vennem kendot...jo lehet a labdan valo ringatozas is..az Attinak is bejonne,erzem :wink:
Oliorol akep nagyon edes!
Kar,hoyg vissza kellett adni a cicot,de szerezzetek masikat :wink:

Hasfajasra most kovetkeznek a homeos bogyeszok majd.Infacolt hazsnalunk,de hat sztem nem igazan hasznal....meg masszazst vetek be rengetegszer,na meg elvonom a figyelmet,enekelek,beszelk neki,setalgatok vele,vagy csak felveszem es olelgetem,puszilgatom..az a legrosszabb,ha ugy is sir..akkor meg tud szakadni a szivem...
Alatalabn a cicicn megnyugszik,na de egesz nap ott sem loghat...
meg felek,hoyg az is ratesz egy lapattal a hasfajasra ha ornakent ezsik....nem tudomnemtudom.... :roll:
De altalaban csak rekeredzkedik es cumizik rajta,megnyugtatja magat..a rendes cumit ritkan fogadja el,akkor is kb 5 percre..aztan kiloki es sir tovabb....

na mindegy,csak javul vmit.Kivancsi vagyok holnap majd milyen tanacst ad a gyerekdoki.

Puszi

Kép

Kép
arwen07

Angyalkrisznek nagyon boldog nevnapot kivanok!!!!!!!!!!
Reg voltal erre,mi ujsag veletek????????

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Hát, inkább ne mentem volna uh-ra :(

Az az egy 13 mm-es tüszőm is felszívódott, a többi meg max. 10 mm-es. Úgyhogy ezt a hónapot anovulációsnak minősítette a doki. :cry: Bár 2 nappal ezelőtt volt cervix váladék, az csak azt jelenti, hogy a kapu nyitva van a kiskatonák előtt. Csak éppen nincs mit elkapniuk.

A doki felvetette, hogy mivel már egy éve próbálkozunk, a párom elmehetne andrológiára. Úgyhogy - ha megbeszéltem vele - jövőhéten felhívom őket és kérek időpontot.
Meg azt is mondta, hogy kicsit meggyorsítjuk a folyamatokat, mert hát látja, hogy szervileg semmi gond, hormonálisan is kezelve vagyok, úgyhogy csapjunk a lovak közé. Így a katona vizsgálat figyelembevételével ősszel jön az átjárhatósági nekem :shock:, aztán ha ott is ok minden, akkor karácsony tájékán, max. új év elején inszem. Ami persze jó, mert azt jelenti, hogy legkésőbb jövő tavasszal babás lehetek. Csak annyira nem szerettem volna idáig eljutni. Mellette persze folyamatosan kapom a Clostyt, hátha csalánba üt a ménykű. Dehát..... :cry:

Úgy örültem volna, ha a maga természetes útján megy minden
:oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Pinkine,
csak pozitivan nezz elore!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sajnalom,hoyg nem volt tuszo,de ne nezz hatra!!Nem szabad!Csak elore!
Fogd fel ugy,hogy most mar kozel a cel,es egyre kozelebb!Azt ne feledd,hoyg meg spontan teherbe eshetsz addig :wink: :wink: :wink:
De az egy biztos pont es haladtok a baba fele,ezerrel!!!
Tudom,nehez,de muszaj erosnek lenned!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csajok,szulessztorikat varunk!!!!!!!!Csomoan nem irtatok meg!En nagyon szivesen elolvasnam!

Porsiekkal mi lehet?Hoyg boldogulnak?remelem Aki bab nem hasfajos...
Pinkine,tudsz vmit? :wink:

Kép

Kép
arwen07

Arwen, most hírtelen nem találom, de pont tegnap olvastam egy cikket, hogy ha sír a baba, de nem tudod megnyugtatni, akkor is belé vésődik, hogy reagálnak a panaszára, és olyan bizalmat alapoz meg, ami pótolhatatlan. :wink: Ha legközelebb sír, talán egy kicsit megnyugtat ez a gondolat.
Ha szereti a baba, (vagy követeli :twisted: ), hogy sétálj vele, akkor tuti jó lenne a labda neki. :)
A párod meg......talán szintén nem tud mit kezdeni a helyzettel. Talán lelkiismeret furdalása van, hogy látja, mennyire szükséged lenne rá, de nem tud melletted lenni. Jó hogy ti is hamar kibékültetek. Úgy látszik mindenkin végigvonul ez a veszekedős hullám. :roll:
Egy másik topikban írták:
[quote]a írta: Viburcol kúpot használtuk,az egy összetett homeos kúp.Még a hasfájásra is jó volt éjjel. Este kapott egyet és nem is volt semmi gond

Még nem hallottam róla, de esetleg érdemes utána nézni.

[quote] írta:Hanyas ruhákat hord Oli?74?

Ez vicc volt? :D Mert tényleg 74-es rugi van rajta. És pont jó. Meg egy 80-as body, de azon látszik, hogy nagy rá. :roll: :mrgreen:

Pinkiné, elhiszem, hogy most csalódott vagy, de mire karodba lesz a baba, már nem fog érdekelni, hogy jött össze. :wink:
Lényeg az eredmény, és persze még jöhet természetesen is. :wink: Ha a baba jönni akar............ :lol:

Arwen, ha annyira sztorit akarsz, mindjárt belekezdek word-be a beigértnek. Nem fogjátok elhinni. (azért így, mert félő nem érek egy szuszra a végére)

KépKép
KépKép
fioona

Kriszti!

Nagyon sok boldog névnapot, és sok örömteli percet kívánok!

Kép

(a kertünkből, Nán-dorka után szabadon :oops: )

KépKép
KépKép
fioona

Hát arwen, annyit tudok, hogy csütörtökön volt náluk védőnéni :) Beugrottam hozzájuk, de kb. 3 percet voltam ott. Nem akartam zavarni.

Viszont - Porsi hívására - holnap megyek babanézőbe délután :) Már nagyon várom :) Úgyhogy holnap tudok több infoval szolgálni.

Beszéltem kedves párommal a vizsgálatról. "Természetesen" elmegy, csak azt nem érti, ősszel miért akarok én átjárhatóságira menni, mikor még csak 2 hónapja csináljuk a kezelést, ráadásul ebből 1 anovus. Szerinte még várni kéne egy kicsit, hátha jön magától.
És igaza van. Bár tavaly aug.-ban döntöttük el, hogy babát szeretnénk, de anyu betegségének 8 hónapja alatt nem is volt pém. Egyáltalán. Leállt a szervezetem, 35-37 napos ciklusaim volt. Aztán anyu halála után májusban már volt pém, június óta meg megy a Closty kezelés. Akárhogyis számolom, ez összesen 4 hónap. Igaza van, hogy egy kicsit türelmesebbnek kéne lenni a kezeléssel.
Úgyhogy max. karácsonyig várunk. Persze csak ha az Ő andrológiai vizsgálata jó lesz :) Max. még az átjárhatóságit vagyok hajlandó megcsinálni, de inszemre még egy darabig nem megyünk.

Aztán az idő majd igazolja, hogy jól döntöttünk-e? :shock:

Fio, az egyetlen bajom csak az, hogy mi van, ha a baby nem akar jönni, mert nem lennénk jó szülők? Főleg én jó anya? :oops: :oops:
Tudom, hogy sokat akarok, csak azt lenne jó tudni, hogy mi az oka annak, hogy várat magára? Mert ha van valami rossz, akkor talán azon tudnánk változtatni. De így, iránymutatás nélkül, nem megy.
Ez kicsit hasonlít a "néma gyereknek anyja sem érti a szavát" mondáshoz. Ha nem tudom miért nem jön, nem tudok rajta változtatni.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Kriszti, nagyon boldog névnapot!!!

Bodzi, sok-sok boldogságot kívánok!

Kép

Akkor én is egy kertképet teszek be. (Fio, de nagyon szép a virágod! Milyen virág ez?)
És szeretném felhívni a figyelmeteket a megtermékenyítést végző méhecskére. :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Ragota, kérdésedre: én a fiamnál textilpelust raktam a lazábban felvett melltartó alá. Több-kevesebb sikerrel. :oops: :D Aztán abbamaradt egy idő után a fölösleges csöpögés. Most vhogy ez nem téma, szóval nincs ilyen gondom. Fogalmam sincs, miért.

Kép

Kép
nán-dorka

Pinkiné, nagyon sajnálom a híreket és h elszomorodtál!
De azt írtad korábban, h elkezdtél foglalkozni a dolog lelki oldalával. Azzal is közelebb kerülsz a picikédhez. (Ez most arra jutott eszembe, h azt írtad, "iránymutatás nélkül".)

Kép

Kép
nán-dorka

ha nincs még labdátok, Arwen: nekem néha a számítógépszéken való ide-oda forgás is bejön a picúrral. most is! :lol: megyek, lerakom! vagyis mepróbálom... 8)

Kép

Kép
nán-dorka

Fioona: 74-es? :shock: én csak viccelni akartam, de úgy látszik beletrafáltam! Atya ég! Hova nő a fiacskád??? Bali még most hordja a 62-es cuccokat, a 68-asok még kicsit nagyok rá, de már azokra se kell sokat várni...
És hány kiló Oli azt tudod?

Csajszik! Nagyon szép virágaitok vannak!

Pinkiné! Fel a fejjel! Az eszedbe se jusson, hogy nem leszel jó anya! Biztos van oka, hogy még várat a bébitek magára, de jönni fog úgyis, ha itt lesz az idő... tudom, hogy ez nem vigasztal, de sok-sok kitartást kívánok és ha úgy érzitek, akkor tényleg várjatok az inszemmel még. Mi viszont mindig szurkolni fogunk nektek!!! +++++++
szerika

Sziasztok!

Meri a végén még se a fabia classic lett a befutó hanem a fabia ambiante.ez még jobban felszerelt csomó extra van benne ja és flamenco vörös metal fényű szépséget foglalt le az értékesítő nekünk mert 2 van éppen M.országon szabad préda.

Pinkiné nem szeretjük az ilyen gondolatokat!mindennek meg van az oka.tudom azt mondhatod én könnyen beszélek de eljön a te időd is hamarosan!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok Lányok!

Jól le vagyok maradva, valahogy megpróbálom az elmúlt 10 napot behozni, csak jelzem, hogy hazajöttünk, nagyon jól éreztük magunkat.
:wink:

Nikó

Kép
nikóska

Most olvasom, Porsi NAGY GRATULA!!!!!!!

Kép
nikóska

Nikóska, hol is voltatok? (Mi is nyaraltunk, ezért nem tudom, Te merre voltál.) Örülök, h jól sikerült!

Fio, tényleg nem semmi ez a 74-es cucc! :shock: A fiam egy évesen volt 74 centi - ha jól emlékszem...
Dorkának még egy kezemen meg tudom számolni, hány kinőtt cucca van. Ezeket el is rakom, lányos anyukák szerint ezek lesznek a legjobbak a játékbabákra. Tény és való, h a baby born ruhák kicsit drágábbak, mint a valódi bébiruhák - boltban véve. :shock: :!:
Én amúgy nem nagyon figyleem, mi van beleírva, hanem van egy-egy "mérceruha", ahhoz mérem a többit.
MA viszont Dorkán egy oylan kiskabát volt, amin az áll, h 1 évesnek! Egyet hajtottam az ujján, így látszottak a kedves kis virágok, és tökéletesen megfelelt! :D

Fio, hogyhogy megint új vonalzó? :)

Kép

Kép
nán-dorka

Hello!

Lányok, értetlenül állok a dolgok előtt. :shock:

A doki ugye azt mondta, hogy ez egy anovus hónap. Akkor nekem miért vannak peteérési tüneteim? Fáj a derekam+a méhszájam. Délután kezdődött és eléggé aktívan érzem most is.
Aztán eszembe jutott, hogy a pénteki ultrahangon nem látták a bal petefészket, a main meg már csak azt, hogy üres. Lehet, hogy volt benne valami? :) :roll:
Szerintetek van rá esély? Lehet nekem egyáltalán peteérési tünetem anovus hónapban? Szerintem nem, mert hogy ilyenkor a hőmérő sem jelez semmit.
Kedden úgyis megyek a következő Closty receptért, majd megkérdezem a dokit.

Azért most kicsit feldobódtam, visszajött a remény. Ráadásul du. amikor elkezdődött a derékfájás apával még gyúrtunk is egyet a témára :) Ami még nagyon szuper hír, hogy a 14. napon vagyok, tehát van esély egy 28 napos ciklusra! Jaj, de jó lenne :) :lol: :lol:

Esztora, bocsi a negatív gondolatokért :oops:, csak tudod néha eléggé búnak tudom ereszteni a fejemet. A körülöttem lévő problémáknál is mindig azt gondolom, hogy velem van a baj. Férjem szerint - hiába vagyok nagy dumás :) - abszolút nincs önbizalmam.

Egyébként nekem is tetszik a fabia, de nálunk inkább a citroen berlingo a befutó vagy a Picasso. De amíg ki nem nőjük a wagon r-t addig az is tökéletes :)

Nikóska, remélem jót pihentetek. Mi még augusztusban tervezünk egy hétvégi ruccanást - lehet, hogy Gemencre - egy baráti párral. Jó lenne még eljutni valahova, a nyár végén :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Következzen a szüléstörténetem! Beraktam az elejére a történet elejét is, hátha vki már nem emlékszik.

A reggel 9 órás vonattal mentem be CTG-re csütörtökön, május 31-én. Hétfőn már voltam, és az orvosommal úgy beszéltük meg, h a héten kétszer kell menni. Csütörtökön volt benn a választott szülésznőm, ezért mentem aznap.
Előző éjjel enyhe hasmenésem volt, a hüvelyváladékom kicsit eltért az eddigiektől. A mobilomon új háttérképet állítottam be – legalább fél éve óta az volt, amit a kisfiam szeretett volna. Általában nem érdekelt ez a dolog, de akkor éjjel beállítottam egy képet, amin egy ajándékozó figura van. Tetszett a gondolat, h egy kis ajándékot kapok majd a babám személyében. (Sokkal később jutott csak eszembe, h hiszen a lányom neve azt jelenti: Isten ajándéka!)
Autóval, vonattal és metróval mentem. A vonaton eszembe jutott, h amikor összehúzódásom van, még azt hiszik, h mindjárt szülni fogok. A metrón arra gondoltam, jó lesz, ha az órámra pillantok, mert mintha gyakrabban érezném. És úgy éreztem, nem kizárt, h látszik rajtam, h fáj. De senki nem nézett rám.
A liftben is éreztem az összehúzódást. Mondtam is a kismamatársaknak CTG közben, h kíváncsi vagyok, mit mond a szülésznő ezekre a nagy kiugrásokra, amik az összehúzódásokat jelzik. Kettő 100-as is volt a kb. 25 perc alatt.
A szülésznő nem mondott semmit rájuk. Feltettem még 1-2 kérdést, pl. h mit tehetek most és majd ott a gátvédelem érdekében. Azt mondta, majd szülésnél mondja, h mit. Az összehúzódásokra azt mondta, nem akar fölöslegesen megvizsgálni, lehet aztán, h majd éjszaka jövök. Elmentem, de nem teljes meggyőződéssel. A vécén is éreztem még egyet, és úgy döntöttem, bár furcsának tűnik, h búcsúzás után visszamegyek, én mégis visszamegyek, vizsgáljon csak meg. Megvizsgált: a méhszáj 5 cm-re nyitva volt.
Akkor már a szülésznő is azt mondta, hogy a kórház kertjénél ne menjek messzebbre. Azt is mondta, hogy ha megrepeszti a burkot, pár óra alatt megvan a baba. Én udvariasan kérdeztem, muszáj-e ezt, mire ő azt mondta, hogy ő ebben tud segíteni, különben fölösleges. Ezt aztán meg kellett emésztenem és mindenkivel próbáltam (telefonon) megbeszélni. Nem értettem, miért lenne ez szükséges.
Lementem a kórház kertjébe, és végigtelefonálgattam mindenkit. Anyósomat és egy ovistárs anyukáját, hogy vigye haza a fiamat, és ott majd anyósom fogadja őt. A férjemet, a dúlát, az orvosomat, hogy mindenki tudjon róla, itt az idő - és jöjjön.
A telefonálgatások után aztán leültem egy padra. A szülésznő előzőleg azt mondta, figyeljem, hogy rendszereződnek-e a fájások. Mikor elkezdtem figyelni, már 3-5 percesek időközök voltak csak az összehúzódások között. Hosszú légzésekkel elég jól elviselhetők voltak. A kellemes napsütésben néztem a virágágyásokat, és az összehúzódások közben időnként félköröket rajzoltam az egyik lábammal a porba. Szerencsére az emberek a többi padnál magukkal voltak elfoglalva, én szépen vajúdtam magamban.
Aztán már közeledett a dúlám a kórház felé. A férjem viszont, aki hazament a csomagért, dugóba került. Még szívesen maradtam volna lent egy kicsit, de elkezdtem aggódni, h el kéne foglalnom az alternatív szülőszobát. Mivel én még vécére mentem, a dúlám hamarabb érkezett a szülőszobára, mint én. Bementünk az alternatívba, szerencsére szabad volt.
A szülőszoba kicsit hűvös volt. Klíma működött benne, amin nem lehetett állítani. Nem volt velem semmi, amit be szerettem volna vinni, de a papucson kívül nem is hiányzott nagyon más. Eleinte a nagyágy mellett álltam, majd a bordásfalnál töltöttem jó hosszú időt. A hosszú be- és kilégzések jelentősen csökkentették az összehúzódások fájdalmát. A légzésekben segített a dúla, volt, h külön kértem őt, lélegezzünk együtt, mert annyira lényeges volt a különbség aközött, mikor bevetettem ezt a fájdalomcsillapítási eljárást és amikor nem. Volt, amikor úgy éreztem, teljesen elfújja a fájdalmat ez a légzés.
Ezenkívül a dúlám vizet melegített és a hasam aljához rakott melegvizes pelenkát. Ezt is nagyon jónak éreztem.
Egy idő után intenzívebbé váltak az összehúzódások és meglepetten közöltem a dúlámmal, h ez fáj! Úgy éreztem, el bírnék aludni az összehúzódások között, de lefeküdni nem akartam, mert azt éreztem, hogy ottragadnék az ágyon.
Közben a dúla készítette a vizet a kádba.
Aztán mégsem oda mentem, hanem az ágyra feküdtem vhogy. És ha jól emlékszem, akkor kiáltottam először a fájdalomtól. A dúlám biztatott, h ügyes vagyok, a szülésznő talán megvizsgált és azt mondta, lihegjem el a fájásokat. Megérkezett a férjem, majd az orvosom is. A férjem simogatott, amit úgy emlékszem, kértem, h ígyebbül, úgyabbul csináljon. Masszírozta a derekamat alul, ami jólesett. Jó volt, hogy ott volt mellettem az ágyon.
Az orvos azt mondta, válasszak pozíciót a szüléshez. Fogalmam sem volt, és úgy éreztem, nincs erőm megmozdulni. Az orvosom a négykézláb állást javasolta, a nagyágyra feltettek egy nagylabdát, és azt javasolták, h a felsőtestem azon legyen és a férjem tartson. Amennyire emlékszem, ez így kényelmes volt.
Már fekve is éreztem székelési ingert. Vki azt mondta, hogy még két nyomás és megvan a baba. Erre én, aki nyomásellenes vagyok, és utána is néztem, h nem muszáj nyomni az anyának, sőt, a gátvédelemnél egész másként megy, no, erre a mondatra én rendesen nyomni kezdtem. Érdekes, h ellentétben a fiam születésénél tapasztaltakkal, ekkor képes voltam nyomni, sőt, mintha önkéntelenül nyomtam volna vmennyire, és tudatosan ehhez csak hozzátettem volna. Mondta az orvos, hogy csak akkor nyomjak, mikor összehúzódást érzek. Én olyat akkor már nem éreztem. Aztán mondták, h ott a feje, és tapintsam meg. Dörgött egyet az ég, amikor Dorka fejecskéje kibújt. Kérdeztem talán az orvost, h most se nyomjak, nem rossz az a babának, erre mondta, hogy hát elég szorult helyzetben van. A következő égzengéssel kicsusszant a teste. Megnéztem, majd segítettek nekem lefeküdni és megfogni őt. De szép, és de hasonlít a testvéréhez! De jó volt, köszönöm - mondtam. Aztán kijött a lepény, talán akkor is kellett nyomnom egyet. Az apja elvágta a köldökzsinórt.
Az orvosom közölte, hogy repedtem és össze kell varrni. Hát, az borzasztó volt, az ujja érintését is úgy éreztem, mintha tűvel szúrna.
Az apjával együtt elment a pici felöltözni. Addig nem is sírt. A szülésznő segített mellre tenni, Dorka lelkesen szopott. Fantasztikus érzés volt.

Kép

Kép
nán-dorka

jaj, de hosszú lett! pedig érzéseket nem is nagyon írtam bele, nehogy elkanyarogjak... Bocs, h ilyen hosszú lett!

Pinkiné, örülök, h jobbkedvre derültél! Amúgy megírtam már a lánygyártási praktikákat Neked? Nem tudom, az használt-e, de lány lett a Dorka! :wink:

Nagyon rohan az idő, h Esztora babája is ilyen nagy már! Én most érzem csak igazán, mennyire szalad tényleg nemrég volt, h egymást biztattuk, h majdcsak lesz az a teszt pozitív is - most meg már új családtagok veszenk minket körül! Hihetetlen! :)

Kép

Kép
nán-dorka

sziasztok,

Marietta, kérdezted, hogy állunk, jövő hét elején megyünk konzultálni, azt hiszem, akkor minden kiderül (az én eredményeim és hogy akkor mi a további lépés). A doki most átjárhatóságival ijesztgetett :shock:

Elég labilis a lelkiállapotom, a dokinál is majdnem elbőgtem magam legutóbb. A párom is fölidegesített, amikor indultam a dokihoz (amit már előtte ezerszer megbeszéltünk, hogy mikor megyek és miért), eleve halál ideges voltam, erre elkezdte kérdezgetni, hgoy akkor most miért is megyek. Nem értem, hogy neki ennyire nem fontos ez az egész, hogy annak ellenére, hányszor beszéltünk róla, úgy csinált, mintha akkkor hallaná először.

A hétvégén is vitáztunk. Közölte, hogy ő olvasott a fickóproblémákról és hogy az tök hülyeség, amiket én mondtam neki (sport, egészségesebb táplálkozás, táplálékkiegészítők), mert van rá gyógyszer és azt én nem is mondtam neki. Persze aztán kiderült, hogy félreértette a cikket, nem azt írták, hogy gyógyszer van rá, hanem azt, hogy megoldás van rá. Ez azért nem annyi, hogy bevesz 2 bogyót és kész, ahogy ő képzeli.

Tényleg egy kicsit úgy érzem, hogy csak nekem fontos ez az egész, és én viszont többet nem tudok tenni az ügyért, mivel hogy egészséges vagyok (na persze a végleges csak jövő héten derül ki, de addig tényleg nem tudok többet tenni).

Úgyhogy most eléggé a padlón vagyok, ne haragudjatok, hogy csak magamról írtam, ígérem, jövök és visszaolvasok!

Pusz
V.
vickybabe

Sziasztok Lányok!

Nah kezdem azokkal akik rossz passzban vannak!
Először is azzal kezdeném hogy ahogy soraitokat olvasom,VICKY,PINKINÉ, olyan mintha csak régi önmagam sorait olvasnám. Nagyon megtudlak benneteket érteni hisz ezeken mind keresztülmentem még meg nem találtam a lelki békémet!!!!! (és nem lettem szekta tag :D ). Kívánom hogy Ti is eljussatok erre a szintre hisz ez nagyon jó és nyugodt állapot. Ami a legfontosabb az ELFOGADÁS!!!!!!!!!!!!! Ne törjétek azon a fejeteket hogy mi miért lehet mert csak magatoknak csináljátok a lelki problémákat!!!!! Elindultatok egy úton és azt tessék a legkitartóbb erőtökkel csinálni. A lényeg hogy nekünk is lesz babánk az meg hogy természetes úton vag inszemmel vagy lombikkal teljesen mindegy!!!!!! Valószinűleg mi így még türelmesebb leszünk velük. Nem tudom hogy miért történik ez meg velünk hogy ennyi mindenen kell keresztül menni Értük de kár is ezen rágódni!!!!

Vicky!
Nekem is voltak ilyen problémáim a párommal,magyarázat nincs rá miért csinálják ezt. Egyszerűen csak FÉRFIBŐL van! Ráadásul most Te is ingerültebb vagy és így talán drasztikusabban fogod fel az ilyen megnyílvánulásait. Kitartás. Ez csak egy ideiglenes állapot!!!!

Pinkiné!
Neked meg aztán mégjobban ajánlom hogy ne kombinálj annyit! Nehezíted a helyzetedet. És én a helyedben nem várnék tovább hanem mennék az inszemre. Én is vesztegettem el időt és mostmár nagyon bánom hogy nem hamarabb kezdtem bele. Sokmindentől megkíméltem volna magam és lehet már a karomba lehetne a babánk!!!!! Szerintem vágj bele hisz babát szertnétek nem? Akkor kár az időt húzni.

Remélem egyikőtöket se bántottam meg soraimmal. Nem állt szándékomban,csak segíteni szeretnék nektek!!!!

Fioona!
A párommal kapcsolatban teljesen igazad van! Ez a vitánk alkamával kiderült hogy nagyon is érzékenyen és mélyen érinti ez a baba dolog csak eddig nagyon tartotta magát! NEm értem sok férfi miért gondolja azt hogyha kiadja az érzéseit akkor már kevésbé lesz férfi. :roll: Na mindegy szerencsére megoldottuk a problémát és jó úton haladunk! Nagyon szeretné már ezt a babát.Nem beszélve arról hogy azzal hogy belevágtam az arcába mindent amit gondolok és érzek nagyon megkönnyebbültem. Mert ő azt az elvet vallja (ami hülyeség) Hogy minek beszélni a problémákról attól szerinte nem lesz jobb. Hát azóta nagyon más velem! Azóta jobban kimutatja az érzéseit.

Bodzi!
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!!!!!!!

Angyalkrisz!
Neked pedig boldog NÉVNAPOT kívánok!!

Nem tud valaki vmit Viviről?????
csipcsab

szia Marietta,

ne aggódj, egyáltalán nem bántottál meg :) sőt, jól esett, amiket írtál és teljesen igazad van.

Én már "beletörődtem" a helyzetbe, sőt már azon sem gondolkodom, hogy miért pont velem történik. Csak egyszerűen azt érzem, hogy egyedül kevés vagyok a probléma megoldására, és ez rossz érzés. Talán mert eddig majdnem minden problémámat egyedül oldottam meg, és frusztrál, hogy most ez nem megy.

Másrészt meg a párommal kapcsolatban is előjönnek bizonyos dolgok, és elkeseredésemben néha arra jutok, hogy miért küzdök én ennyire, mikor ő még erre vagy arra se képes az ügy érdekében.

Tegnap este álomba sírtam magam, annyira rossz kedvem volt.

Ehhez az is hozzájárult, hogy a barátaink (később kezdtek próbálkozni, mint mi és volt egy vetélésük is) most hozták haza a picit és láttam képeket, arcukon a földöntúli boldogságot, és arra gondoltam, hogy talán nekem sosem lesz ebben részem.

Számomra a várandósság egy megfoghatatlan, és egyre elérhetetlenebbnek látszó dolog, eleinte minden hónapban azt gondoltam, na talán most sikerül, most meg azt, hogy na már megint nem fog sikerülni. És ez a fajta "beletörődöttség" nem jó.

Harmadrészt, azt is tudom, hogy szerencsés vagyok, hogy nekem van társam, akivel közösen szeretnénk gyereket, mert tudom, mennyi nő szeretne a környezetemben, csak nincs hozzá társa.

Szóval most vívódom, de kegyetlenül, saját magammal. De ismerve magamat, előbb utóbb kimászok a gödörből, csak addig kell kibírni így vagy úgy.

Bocs, ha kicsit hosszú voltam...
vickybabe

Viki, én nagyon drukkolok, h minél kevesebb fájdalommal kelljen eljutnod a babádhoz.
Értek ezalatt lelki fájdalmat, mert most azt látom, az van. És persze mindenkinek!!!
A férfiak tényleg néha nagyon furcsák bírnak lenni ezzel kapcsolatban! (is :) ) Az én férjem is olyan érzéketlennek mutatkozott, mikor én mindig vártam, h na, mi lesz ebben a hónapban, h a végén szinte szégyelltem magam, és azt hittem, vmi különös csodabogár vagyok. Azért is volt jó Rátok találni, mert itt több hasonló lányt találtam. És képzeld, egy német kismamaújságban is épp hasonlókat olvastam egy nő tollából, h ő is így volt a pasijával. Szóval ez elég általános, ha ez nem is nyugtat meg, azért fontos tudnod, h kevésbé a Ti kapcsolatotokról szól, nem azt jellemzi, mint inkább a férfiak lelkivilágát. Amit gyakran nem értünk - mint ahogy ők sem a mienket.

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket! :D

Vicky, Pinkiné és Marietta! Nagyon nagyon szurítok nektek, hogy mihamarabb pozitívat teszteljetek! Kellenek ám az új kismamik! :wink:

Arwen! Nagyon szép a szüléstörténeted! És nagyon édi a fiacskád!Remélem találtok megoldást a hasfájásra! :wink:

Fioona! Tényleg 74-es ruhákat hordtok???? :shock: Mi is úgy vagynk mint Szeriék: 62-eseket, de néhány 68-as is jó.

Nándorka! Nagyon zabálnivaló a zöld manód! :lol: Neked is szép a szüléssztorid! Jó volt olvasni!

Porsika! A te csemetéd is nagyon édi! Várunk ám a szüléstörténeteddel, és fotókat is szeretnénk ám!

Bodzi! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Tejcsepegés téma: nekem melltartót kell hordanom éjszaka is melltartóbetéttel, mert különben eláztatnék mindent.... Elég szörnyű. Nagyon utálok melltartóban aludni. Pedig már semmit nem teszek azért, hogy több tejem legyen (eleinte ittam tejserkentő teát, meg nagyon sokat fejtem). Persze vigasztaljon az, hogy legalább van elég.

Kérdés: Nektek írt föl a babának a doki vasat? Nekünk felírta a gyerekorvos, és azt mondta, hogy ettől a héttől kezdjük el neki adni. Én még nem hallottam, hogy ilyen picinek kellene...

Fio! Lillának ki van szúrva a füle? Mi most fogjuk kiszúratni a héten Csengének, mert kapott a keresztszüleitől fülbevalót. Vajon az nagyon fog fájni neki?

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Kedves Vicky!

Mélységesen átérzem és megértem minden egyes szavadat. Remélem minnél hamarabb sikerül kimásznod ebből a szomorúságból és reményvesztettség érzésből. Mindezeket átéltem én is csak én az elmúlt 3 év alatt. És 3 év után jutottam el erre a pontra hogy nyugodt vagyok. Nehéz út volt. Én is egy nagyon erős jellem vagyok mindig megoldottam a problémákat akármilyet is sodort elém az élet. És igen nekünk nagyon nehéz ezt elfogadni hogy vmit nem mi irányítunk. Ráadásul még a párunk is kell hozzá! :D A közvetlen környezetemben minden ismerősnek már megvana babája pedig késöbb kezdték a próbálkozást mint én. Az egyiknek 2,5éves a másiknak 1,5 éves és a barátnőm is aki kétszer elvesztette a babáját a 8-9-ik héten már novemberben szülni fog. Nem beszélve arról hogy az utcán vagy pocakos nőkkel vagy kismamákkal futok össze. Mindenhol ezt látom már 3 éve. Ezt csak azért írtam le hogy próbálj az én esetemből erőt pozitívumságot meríteni hogy Te/Ti 1 év után eljuthatattok oda hogy inszemed lesz még én csak 3 év után. 2 év gyötrelemtől megkímélhetted magad! Remélem soraimmal segíthettem Neked egy kicsit mert annyira rossz olvasni hogy ennyire kivagy hisz én is átélem Veled együtt újra ezeket és tudom hogy most milyen rossz lehet Neked! Kívánok kitartást és nagyon sok erőt.

A pároddal meg próbálj meg elbeszélgetni ezekről a dolgokról hogy mit hogy gondolsz és mi rossz neked. Tudom hogy nem könnyű mert az én párom egyáltalán nem egyszerű ember és nagyon csökönyös makacs és önfejű. De múlt héten úgy leüvöltöttem a fejét hogy csak na. :lol: :lol: Megmondtam neki hogy nekem ne mártírkodjon meg ő sajnáltassa magát hogy ő mennyire kivan. Akkor mit mondjak én aki túlvan a műtéten minden hülye vizsgálaton a lelki sérülésekről nem is beszélve. Mondtam neki ha nem tud normálisan hozzáállni a dolgokhoz akkor menjen tünjön el az életemből és keressen egy olyan nőt aki tud neki gyereket szülni. Ha meg velem akar maradni akkor ezt fejezze be. Hát azóta észbe kapott. Tudom hogy ez elég durva volt részemről hogy ilyeneket mondtam neki de már kikívánkozott és azóta jó minden. Mondjuk biztos elég ijesztő lehettem mert remegtem az idegtől és csak mondtam momdtam a magamét Ő meg nem szólt egy szót sem csak nagy meredt szemekkel nézett rám. Pedig Ő aztán nem ilyen. :lol:
csipcsab

Marietta! Köszönöm, amit írtál, jól esik, hogy megértesz. Tudom, hogy mögötted sokkal hosszabb, küzdelmesebb és nehezebb időszak áll, úgyhogy tényleg köszönöm a megértésedet. Nem semmi lehetett, ahogy kiosztottad a párodat! :D

A kis autótokkal mi van? Nagyon összetört?

Nándorka, neked is köszönöm, sokat jelent nekem, amit írtál. Valóban nem a párkapcsolatunkban kellene a hibát keresni, remélem, idővel ezt is megtanulom.

Köszönjük a szüléstörténetedet, hihetetlen, hogy egyedül vajúdtál aztán mennydörgések közepette jött pici Dorka :D
vickybabe

Csajok vagy egy fölösleges iwiw meghívóm, nem kell valakinek? Még 15 napig felhasználható!

Marietta, ép ésszel tudom, hogy igazad van és hogy nem kéne magas "felesleges" dolgokon heccelni, de sajna nem megy. Annyiszor elhatároztam már, hogy hagyom a sors kezében a dolgokat, dehát ha egyszer nem úgy csinálja ahogy én szeretném? :oops: :oops: Anyukám mindig arra tanított, hogy a sorsunkért csak saját magunk vagyunk felelősek. Na, akkor most hogyan legyek okos?

Egyébként meg félek az inszemtől és abban meg igaza van a férjemnek, hogy 4 havi tényleges próbálkozás után (amikor volt pé) nem rohanhatunk egyből inszemre. Főleg, hogy ennek a hónapnak még nincs vége, mert szerintem tuti, hogy tegnap volt pém. Igazság szerint mi tavaly augusztus óta szeretnénk babát, de a tényleges próbálkozás, amikor minden feltétel adott, az 4 hónap.

Vicky, nálunk én a mai napig nem vagyok benne biztos hogy a párom tényleg szeretne gyereket. Ahogy Ő fogalmaz, belőle genetikailag hiányzik a fajfenntartás ösztöne, képes lenne leélni az életét anélkül, hogy lenne gyereke. Neki ez nem "létszükséglet". Egyébként nincs baja a babákkal, nagyon aranyosan elgögyörészik velük, de ennyi. A mi gyerekünkre is azért "bólintott rá", mert hogy én nagyon szeretném, Ő meg szeretné, ha én boldog lennék. De én biztos vagyok benne, hogy nagyon jó apa lesz. Ő az a típus, aki úgy gondoskodik a gyerekéről, hogy megteremt neki mindent, ami a boldog, kiegyensúlyozott gyerekkorhoz kell. Megveszi az összes francos játékot, legót stb., játszik vele, de a "nevelés" az nem Ő :) Még a fürdetésre is azt mondja, hogy majd a fülénél fogva belógatja a kádba :) :oops:

A pasik már csak ilyenek. Igazából mindig csak akkor szállja meg őket a gyerekimádat, amikor már kint van. Akkor tudják igazán "hova rakni" azt az érzést, hogy apák lettek. Szerintem :) Valószínüleg ezért nem tudják megérteni azt a "kis halált", amit minden egyes mensikor átélünk. Mert az Ő felfogásuk szerint minden rendben van, csak épp várni kell és addig nincs is semmi gond, amíg az egojuk nem sérül azzal, hogy esetleg velük van a baj. A teremtés koronájának baj van a spermájával. Ajajaj! Akkor már egyből nincs rendben minden.
És az is igaz, hogy nekem is sokszor megfordult a fejemben, hogy vajon-e a férjem akkor is így állna-e a hormon problémámhoz, hogyha tényleg, nagyon akarná a gyereket. Aztán amikor egyszer feltettem neki ezt a kérdést, úgy nézett rám, mintha a Marsról jöttem volna, hiszem Ő (és a Ti párjaitok is) tőlem/tőlünk akarnak gyereket, nem mástól. Attól lesz teljes a boldogság, hogy mi szüljük azt a gyereket. Mellesleg hősként néznek ránk, hogy mennyi mindent hajlandóak vagyunk vállalni azért hogy világra hozzuk a közös gyerekünket. Ennél több, meg nem is kell. Azt gondolom.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Elég késő van, csak pár mondat.

[quote]H írta:armadrészt, azt is tudom, hogy szerencsés vagyok, hogy nekem van társam, akivel közösen szeretnénk gyereket, mert tudom, mennyi nő szeretne a környezetemben, csak nincs hozzá társa.

Hajaj. Na, én így szenvedtem a gyerekért. 27 éves voltam, mire megismertem Lacit, és bizony én is mindenféle "butaságot" hittem magamról. Hogy nem kellek senkinek, soha nem lesz se gyerekem, se férjem, biztos bennem van a hiba, mert nem érdemlem meg a boldogságot. És tényleg nem tudtam elképzelni, hogy mindez meglesz! Talán valahogy úgy, ahogy most te se a gyereket. És mégis megtörtént. Mikor a hátam közepére se kívántam egy pasit, és nem is álmodtam volna. Talán ez volt az egyetlen időszak, amikor elengedtem a témát, ahogy Marietta is. (gratula érte Mariettának!)

Kriszti, nincs kiszúrva a füle Lilának. Mikor akartuk, a védőnő azt tanácsolta, hogy inkább várjunk még, ha eddig nem szúrattuk. Most meg azt mondja, nem akarja. Igaz, nem is tűr meg más "ékszert" magán, csak a csatot. :mrgreen:

Ami a ruhákat illeti, azért 68-is jó még rá. Talán ez valami kisebb méretezés, nem igazán lehet adni rá, de az biztos, hogy nagyon a határon mocorog. Múlt héten mérték, akkor 5630gr volt pelusban.

Dorka, textileztek már? A szalagot azért cseréltem le, mert már eleve ez utóbbit akartam, de nem sikerült, betettem hát mérgemben egy másikat. Csak ez meg annyira uralta az egész terepet. Kicsit hivalkodónak éreztem, ami kár, mert amúgy tetszetős volt nekem.
A virág nevét nem tudom, ezeket nem én ültettem. Viszont van egy másik, (tennék be képet róla, de megint Operán böngészek, és rejtélyes oknál fogva mostanában nem hajlandó ide képet betenni) az még érdekesebb. Majd megmutatom. :lol:

[quote]N írta:Em értem sok férfi miért gondolja azt hogyha kiadja az érzéseit akkor már kevésbé lesz férfi.

Erre talán soha nem kapunk választ! :roll:
De talán most megértette, hogy van értelme a problémák megbeszélésének.

Ágota. Tejtéma dettó mint Dorkánál. Első babával én is melltartóban aludtam, betét, miegymás. (jobb ötletem nem volt, mint amik már elhangzottak) Most egyetlen alkalommal áztam el éjjel. Talán van összefüggés, a szoptatási múlttal!? :oops:

Viviről egyelőre nekem nincs hírem, amint lesz tudatom.

Na, jó éjt, és fel a fejjel!!!!!

KépKép
KépKép
fioona

Pinkiné, érdekes amit írtál. Pont 2 napja talán, hogy a férjem azt mondta, hős vagyok, hogy 2 gyereket szültem neki. :lol: Olyan édes volt!
Azért szögezzük le, hogy nincs (nagy :twisted: ) baj a férfiakkal!
Pl. apósom elvált az első feleségétől, mert az elvetette a gyereket, amikor állapotos lett. Ilyen is van. Ők se egyformák, és a lelkiviláguk is mély, csak éppen más mint a miénk.

[quote]A írta:nyukám mindig arra tanított, hogy a sorsunkért csak saját magunk vagyunk felelősek. Na, akkor most hogyan legyek okos?

Erről az jutott eszemben, hogy talán épp azért történik ez veled, hogy ezt megtanuld. Hitem szerint semmi nem véletlen. Mindennek oka, és célja van. Még akkor is, ha nem látjuk, az hova vezet.
Minden tiszteletem a tiéd, azok alapján amit itt írtál, hogy min mentél keresztül. De ezzel együtt, azt kel mondjam, nincs abszolút "igazság". Ahogy Salamon Király mondta: igaza van mindkettőtöknek, még sincs igaza egyikkőtöknek sem.

Na, kicsit elszállt az idő, megyek pihenni. Holnap végre megkezdődik a 3 szabadnap apának. Már alig várom. Most éjszakás, ez a legrosszabb. :roll:

KépKép
KépKép
fioona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?