Sziasztok!
Én is szeretnék a cumitémához hozzászólni. Kisfiam pár nap múlva lesz 10 hónapos, de a cumit max. a többi babatársa szájában láthatta, mert az övében cicin kívül még nem volt más. A cumisüveget is csak nagy ritkán fogadta el, mindent pohárból adok neki, szépen iszik belõle. Ujjszopás nincs, nem is láttam még, hogy ezt csinálta volna. néha turkál a szájában, de az nem nevezhetõ ujjszopásnak. Persze, ha nagyon sírós lett volna, akkor lehet adok neki, de még mindig kibontatlanul hever a szekrénykéje fiókjában, amit a kórházi csomagban kaptunk. Valószínû az már ott is marad. Így legalább látszik a pofikája, nem takarja el a cumi. Nekem pl. akárki akármit mond, nagyon visszatetszõ látvány tud lenni, amikor egy majdnem 4 év körüli gyerek cumival a szájában beszél. Szerintem ez már a szülõk hibája. Azt sem tartom jónak, ,amikor egyet nyikkan a gyerek és már idegesen kapkodnak a cumi után a szülõk, hogy eldugítsák a gyerek száját. Az én fiam bizony volt, hogy végigbömbölte a hazautat a sétáról, otthon kapott cicit és minden rendben volt, de cumit nem akartam adni neki.
A kórházban adott cukrosvizes lötyit kiöntögettem a csapba, persze azt mondtam, hogy igen megitta. A cumija olyan gusztustalan volt, hogy még.
A tejem is csak a 3. napon indult be, igaz elég kevés, amiért szemrehányásokat is kaptam, de tojtam rá, mert tudtam, hogy kitartás kérdése az egész, és sikerült, még most is szoptatok.
sasha
a Kútvölgyiben is uez a rendszer, kivéve a cumit, de mindent csak az anya beleegyezésére adnak. Tõlem is megkérdezték,,akarok- e pótlást, amíg nincs tej. Hát nem akartam. a babák úgy vannak programozva, hogy az elsõ 3-4 napot tartalékokkal átvészelik + a kolosztrum éppen elég arra a pár napra, amíg be nem indul rendesen a tej. de hát ezt ti már bizonyára tudjátok
gumicukor