Sziasztok!
Itt vagyok én is csak nincs időm írni. Sokszor csak elolvaslak titeket, de már reagálni nem tudok. Sokat alszom, vagy a nagylányommal játszom. Főznöm nem kell, mert anyósom két napra valót főz nekünk. Nem áll másból a napom: szopiztatok, alszom, játszom, eszem, iszom… gondolom, most sokan irigykednek…:)
Kisfiam még egy kis tündér, és már huncut is. Evés után nagyon sírt. Azt hittem fáj valamilye. De nem. Felvettem és elhallgatott, elégedetten nézelődött. Dajkáltam kicsit, beszélgettem, sétáltunk egyet a szobában… azután leraktam. Megint nagyon sírt. Megint felvettem és…pár pillanat alatt elaludt a kezemben.
Tejcsi termelődéshez, csak annyit tudok hozzá szólni, hogy fejni-fejni-fejni-fejni minden szopi után. Nekem, csak ez vált be. Ettem gyógynövényes golyókat, ittam teát. Nekem nem jött be. Fejegetéssel, viszont végül, annyi tejem lett, hogy másik baba is kapott belőle. De, nem vagyunk egyformák, szervezetünk nem egyformán reagál a dolgokra. Kitartás és sok türelem. Ne add fel. (ugyanakkor ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha nem sikerül. Nem mindenkinek van elég teje, pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy legyen. Szerintem ez alkati dolog is. )
Üdv. az újonnan érkezőknek!
Klarissza!Én is Szolnokon szültem. Altorjaival terveztem, de végül a Zobokoinál kötöttem ki. Így alakult. Apás szüléshez, van csekk az Altorjai doktornál, amit előre be kell fizetni. Ez az egyszer használatos zsilip ruha ára (900Ft), amibe az apuka átöltöziuk, és abban mehet be a szülőszobába. Van 4-és 6 ágyas szoba is. Nincs mindegyikben zuhanyzó és WC. Én 4 ágyasban voltam, fürdő mellett még hűtőnk is volt a szobában. Az sincs mindegyikben. Osztályon a nővérek aranyosak voltak. 3éjszakát töltöttünk bent, az alatt 2 csecsemős nővérrel találkoztam. Az egyiknek elég érdekes stílusa volt. Felhívta a figyelmemet, hogy az első alkalommal ő rakja tisztába a kisbabámat, mert látnia kell az első székletet. Este 5 órakor vittem hozzá: „most nem érek rá, sok a dolgom, majd jön az éjszakás, majd ő tisztába rakja. Ugyis fürdetik 7-kor, majd akkor rendberakja.” Szerintem „szépen” nézhettem rá, mert rögtön magyarázkodásba kezdett, […] „vastagon be van kenve a popsija nem fogja kicsípni, ha meg rászárad, majd lemossák.” Szépséghibája a dolognak, hogy utána ráért a hozzátartozókkal csevegni. Este 9-kor fürdették meg. Na nem vártam meg, volt nálam pelus, popsitörlő, rendbe raktam kisbabámat a kakitól. Fürdetés futószalagon érzéketlenül, fertőtlenítővel történik, aminek számomra elég rossz illata volt.
De mindennek ellenére szerintem mindig jobbak a körülmények, mint a kméti kórházban. Szóval, ha lesz egyszer harmadik babánk, és Altorjai is lesz még, akkor ő vele is Szolnokra fogok menni.