Sziasztok!
Én eddig csak olvasgattalak Titeket. Kishusival együtt lehettünk a szülőszoba-bemutatón, úgyhogy én is megpróbálom leírni, ami a beszámolójából kimaradhatott.
EDA: nem kell napokkal előre jelezni, hogy ha vki kérni akarja, elég érkezéskor, ill. menet közben is lehet, mert mindig van anesztes, de ha már késő lenne, akkor inkább nem fogják beadni, hogy a tolófájásoknál tudjon az anyuka közreműködni. Szülés után két órát megfigyelésen maradsz a szülőágyon, babával és apukával. Ez mindenképpen jó hír
Persze csak akkor, ha nem kell éppen másnak a szülőágy, de akkor letolnak az osztályra, és ott is igaz a két óra. Császáros menetet is elmondták, de én nem arra készülök, így ha vkit az érdekel, azt külön írom.
Újszülött osztály: baba-mama szobában az a rend, ahogy mások is írták. Esti itatás-etetés: teljesen természetesnek tartják, merthogy minden babának leesik a cukra. Én abban bízom, hogy nálam maradhat éjszakára is, és akkor természetesen nincs hozzátápi. De ha mégsem, akkor is nyomatékosan meg fogom kérni őket, hogy semmit. Két nap alatt, mire beindul a tej, nem történhet velük semmi, pláne, ha kapnak az előtejből. Meg a csecsemősök leginkább a 40 fokos meleggel indokolták a cukrosteát - az meg reméljük nem lesz szeptemberben. De ha kell is plusz folyadék, akkor csak kiskanállal, vagy cseppentővel szándékozom adni. Ha este is mellre teheted, amikor szükséges, akkor úgyis nagyon hamar beindul a tejci (reméljük).
Egyébként nekem mindenki nagyon-nagyon szimpatikus és kedves volt: vezető bába, csecsemős, ügyeletes doki - meg mindenki más is, akivel találkoztam (sajna bent kellett feküdnöm egy éjszakát, de legalább így jobban körül tudtam nézni....). Ha ez tényleg így van, akkor el lehet felejteni, hogy közben rádomlik a kórház.
Ja, még annyit, hogy a csecsemős azt mondta, hogy ha bárkinek segítség kell (szopi, pelizés, fürcsi), az SZÓLJON, mert maguktól nincs idejük mindenkit végigkérdezni, de aki szól, annak segítenek. Első fürdetést meg is csinálják.
És még valami: a bába szavaiból én úgy vettem ki, hogy lehet gátvédelmet kérni (a szabolcsos szülésznőktől is!) - ugye, jól emlékszem Kishusi? De ha vágni is kell, tudnak javasolni homeo bogyókat, meg egyéb szereket (aloe, körömvirág...), amikkel enyhíteni lehet a gátseb fájdalmát, és gyorsítani a gyógyulást.
És még valami: rugit nem kell vinni, de pelusnak örülnek, és jó ha van kiskesztyű vagy kiszokni, hogy ne kaparássza ki magát a babuci, illetve végkony cérnasapi.
Ami babákat én láttam, azok mind nagyon szépek és nyugodtak voltak, csak alukáltak
Kriszta