Új privát üzeneted érkezett!

Nyuszimanó!
Engemérdekelne a tonhalas is, meg a kókuszos is! Kép
Solya
solya

Solya!

Miért nem Volkshochschuleba mész??? Az olcsó, egy félév kb. 2 éve nekem 100 DM volt. És több emberrel megismerkedhetsz, akikkel órán kívül is találkozhatsz és beszélhetsz németül. Biztosan van valamilyen helyi baba-mama klub is, szerintem ott is szívesen befogadnának és ezek, nem kerülnek sokba. A neten is rákereshetsz, csak a városotokra a www.lycos.de -n, csomó infót kapsz!

Nagyon drágák a különórák, inkább menj suliba vagy egyetemre, jobban jársz! Ha kell pár feladatlap, akkor tudok neked küldeni feladastokat, ha megoldod õket, kijavítom szívesen. Van anyagom bõven, hiszen 8 évet tanítottam. Milyen szinten vagy és mit tanulnál inkább, milyen szókincsre van most szükséged? Ha akarod küldök célzott feladatokat!

A ravensburgi Volkshochschule: [url=http://www.vhs-rv.de/" TARGET="_top]http://www.vhs-rv.de/[/url]
Wilhelmstr. 5
88212 Ravensburg 07 51 - 36 19 90
07 51 - 3 61 99 21
info@vhs-rv.de

itt vannak a tanfolyamok:
[url=http://www.vhs-rv.de/html/sprachen_a_-_d.html" TARGET="_top]http://www.vhs-rv.de/html/sprachen_a_-_d.html[/url]

úgy látom, hogy 40403 számú tanfolymaon még van hely és neked való, mert újrakezdõ, de 2. szint az újrakezdõben is, reggel 9 kor van a tanfolyam, május 5-én kezdõdik. És 97 Euróba kerül!
Van intenzív tanfolyam is, az május 13-án (40409)
kezdõdik, alapfok. Ha ajánlhatom, menj minél magasabb szintre, mindegy, hogy mennyi a tudásod!

Ha van olyan tanfolyam, ami jobb lenne neked idõpontban szerintem nyugodtan menj oda és beszéld meg velük, hogy gyereked van és neked az jobb lenne, teremtsenek helyet, tuti, hogy segítenek!!!!
Na hajrá!!!
Üdv: Zsuzsi

P.S. Úgy szeretnék már tanítani, csak Dóri mellett nem merek vállani tanitványokatKép
zsu26

Muszaj volt irnom!

Kesz lett a kokuszos tejberizs, ha meg ettetek eletetekben istenit!!!!! Igaz meg meleg, de meg kellett kostolni! En meg nem ettem ilyen finomatKép

Solya!
Akkor majd kuldom a recepteket, oke?

Zsuzsi!
Hat igencsak le vagy maradvaKép Szept. 26-ra vagyok, most tartok a 17. hetbenKép Es mi nagyon nem terveztuk a kistesot, de mikor megtudtuk, mar nem volt ketseges, hogy ennel jobbkor nem johetett volnaKép

Puszi: Nyuszimano
nyuszimano

Zsuzsi!
Köszi! Drága vagy!
Jártam a Volkshochschule-ba az õsszel, de egyetlen tanfolyam volt, ami idõben is jó volt és nagyjából a szintemnek is megfelelt, viszont az ígérettel ellentétben feleannyit sem vett a csoport, mint elõtte mondták, így kidobtunk 100 eurót az ablakon. Én kuka vagyok, õk már ismerték egymást, szünet nem volt, épphogy odaértem, és rohantam haza apának segíteni, mert késõn lett vége és az altatás nélkülem nem mindig megy. Aztán elkezdõdött a szezonja és éjjel-nappal dolgozott. Így én sem tudtam eljárni. A tanfolyamok pedig vagy napközben vannak, vagy nincs esti, ami megfelelõ lenne, ráadásul még mindig nem tudja Andris, hogy melyik napokon tud hamarabb hazajönni. Körbenéztünk a környéken is, mert 20-30 km nem táv itt, de sehol sem volt hétvégi tanfolyam. Hátha most a májusi indulások bejönnének! Kép Egyébként szinte nulla a tudásom, mert eddig mindig csak belekezdtem. Kb. a Themen 1 végébe be tudnék kapcsolódni, mert elvileg a nyelvtant megtanultam most otthon a középfokú szintig, de használni nem tudom, szókincsem nincs, mert még sosem beszéltem. A Volkshochschuléban sem beszéltetett a tanárnõ bennünket, nem is értettem meg õket, ahányan voltunk, anyiféle németet beszéltünk! Kép Itt a tanfolyamoknál mindig van hely! Inkább azzal van baj, hogy nem indul el, mert kevesen jelentkeznek. Kép (Nagyon pici Ravensburg.) Köszi, megnézzük a tavaszi tanfolyamokat, de nem sok sikert jósolok, mert egész júliusban otthon leszünk, szóval bonyolult! Hát ezért kezdtünk el magántanárt keresni. Ráadásul a gyerekeket nem tudom leadni, mert bár nagyon sok magyar él itt, eddig még nem találtam csak párat, õk pedig dolgoznak. Krabbelgruppeba pedig mennék, de nem tudok beszélni és nagyon utálok égni. Az a baj, hogy a Rigó utcában olyan szinten elvették azt a kicsi önbizalmam is, ami volt, hogy nem is hiszem, hogy valaha normálisan meg merek szólalni egy idegen nyelven. Amilyen megalázó fensõbbrendû állatokkal találkoztam... Kép Tudnék mit mesélni...

És szerintem nyugodtan vállalj tanítványt. Fokozatosan. Akár hétvégére egyet, addig tudnak vigyázni Dórira. Kép

Ja, és a kelkáposzta is ugrott, mert elfeljtettem köménymagot venni! Kép

Solya
solya

solya, én majorannával csinálom a kelkáposzta fõzeléket, nem teszek bele köménymagot. meg egy kis hagymát. de aneten van pár recept, én onnan vettem.

üdv
zsu
zsu26

Sziasztok!

Luca köszöni, jól van. Nem lett semmi a sóevésbõl.

Zsuzsi! Zsófinak van pár üvegben különbözõ színû fürdõsója. Pár szem kihullott a kád szélére, Luca megkóstolta, szép színes volt...
Nálunk is 8 év a korkülönbség, én vagyok az idõsebb. Én voltam a hugom pótmamája a pelenkázástól az oviba cipelésig mindent én csináltam. Õ állati féltékeny volt mindenkire, akivel szóba álltam, különösen a fiúkra. Késõbb javult a helyzet. Versengés nincs közöttünk, az én részemrõl legalábbis semmi. Én 14 éves korom óta nem vagyok otthon, õ pár hete költözött fel Pestre, most kezdett dolgozni. Én elég hamar önálló lettem, õ most kezdi. Inkább õ volt féltékeny rám, de pl anyagiakban mindig többet kapott, mint én (drága ruhákban jár, én meg örülök, ha valamit turkálok magamnak - ezt ne vedd panaszkodásnak.)
A természetünk elég különbözõ, neki sokkal nagyobb a szája, sokkal lázadóbb, mint én.

Zafi! Írok neked magánban.

Nyuszimanó! Kókuszos tejberizs, nyami.Kép Kérem a receptet!

Zsuzsa! Boldog szülinapot Mikinek!

Bogancsi! Erkölcsös gépemen a power pointtal van valami zûr, de én nem hagyom magam.Kép

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Tomi zabál Kép Kép Kép Délelõtt megevett 3 négyzetcentiméternyi (rövidítés itt???) sajtkrémes 6magos kenyeret ÉS egy fél banánt! Ebédre: riszeshúst!!! Õrület!!! Kihízza itt nekem a ruhatárát Kép

Nyuszimanó: kismamáknak tilos az izgalom - pasiügyben fõleg Kép Kérem a kókuszos tejberizst! Csõpostán is küldhetsz egy kis kóstolót Kép

Solya: a 40 euro rázós Kép

Andi: de jó, hogy nem lett baja Lucának!!!

Zsuzsi: nálunk egyébként 7 év a korkülönbség a bátyám javára Kép

Délben hazajött apa, hogy 1 órát vigyázzon Tomira míg én szépítkezem a fodrásznál. Este megyek a munkahelyemre bulizni!!! Olllyan szép lettem (festés az õsz hajszálak miatt Kép ), hogy az na! Ruhaügyileg kissé padlón vagyok, de nem baj. Még jó, hogy van 1 (azaz egy) szép bordó nadrágom, ami rámjön. A lényeg, hogy legalább a frizurám nagyn jó Kép Kép Kép No, meg viszek fényképeket a gyerekekrõl Kép
Tomi még nem tudja, hogy ma négyen fogják fürdetni, lefektetni megvacsoráztatni és elaltatni Kép

pusz: bogancsi, akinek fülig ér a szája, hogy végre kimozdul itthonról Kép Kép Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok Lányok!

Danimama: ne aggódj, Romola sem beszél még! Na jó, annyit mond, hogy kakk (kaka), és hogy háp-háp, megy hogy vau-vau. Kép

Nyuszimanó: Köszönöm a gratulát a kisfiúhoz! Érdekes, régebben én sem értettem meg azt a gyakorlatot, hogy egy fiú az apukája nevét kapja. Aztán... nem is tudom... imádom a páromat, elviselnék még egy Tõkés Antalt magam körül... Kép Meg hát, az agyunk még nagyon a lánynevekre van ráállva, bár már nézegetem a fiúneveket is.
És az a kókuszos tejberizs engem is érdekelne! Köszönöm, ha elküldöd. Kép

Dzsili: Tulajdonképpen te fogalmaztad meg, hogy miért is szerettünk volna inkább kislányt. Õk valahogy (átlagban) kedvesebbek, bájosabbak, a fiúk pedig harciasabbak, talán verekedõsebbek... Ez a mondatod nagyon jól esett: a fiúk is tudnak nagyon aranyosak és kedveskedõn bújcisak lenni ám!

Zsuzsi: két keresztnév lesz mindenképpen, hiszen a keresztelõkor biztosan kap még egy nevet.
Hú, ez a testvér-kérdés nagyon nehéz. Nekem nincs testvérem, és mindig is nagyon szerettem volna. És rettegek attól, hogy a gyerekeim esetleg nagykorukban ne legyenek jóban.

Tégyleg, lányok, engem is nagyon érdekelne Zsuzsi kérdése: szerintetek hogy lehet jó testvéreket nevelni? Tehetünk mi egyáltalán valamit azért, hogy jó testvérek legyenek? Vagy úgyis minden magától fog alakulni?

Zafi: Köszi a gratulát! Akkor te megértesz, milyen az, ha apa-fiú ugyanazt a nevet viseli! Kép

Edit: köszi a gratulát! A 32. hétben járok, már nincs két hónapom sem... Éppen ma gondoltam arra, hogy készíteni kellene egy listát a még szülés elõtt feltétlenül elintézendõ dolgokról, mert pikk-pakk itt van június 10-e! Kép

Solya: Hát igen, az az UH! De mi már legalább nem a szülõágyon tudjuk meg a baba nemét, így van rá idõnk készülni, barátkozgatni a gondolattal, hogy kisfiú. Kép
Én is imádom a kelkáposzta-fõzeléket!!! Kép

Andi: köszi a gratulát! Fürdõsó: Kép.

BSzilvi: nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Bogancsi: hát, ez az apa-fia együtt megy csajozni, nálunk nem valószínû, hogy mûködni fog. Tekintettel arra, hogy apa márciusban volt 44(!) éves, két választása van: vagy a pelusos kisfiával megy csajozni, hát ehhez én is sok sikert kívánok neki. Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Másik variáció: megvárja, míg a fia 20 éves lesz, és 64 évesen indul neki a kalandoknak. Na, akkor elõtte majd jobb lesz, ha beteszi mélyhûtõbe... Kép Kép Kép Kép Kép

Cory: a vérvételen kívül szerintem van még egy negatívuma a terhességnek: maga a terhesgondozás. Tudom, tudom: ez fontos nagyon, de ahogy lezajlik... Odamegyek: fél óra. Amennyit várni kell: 1 óra. Visszaút haza: újabb fél óra. Amennyit a rendelõben töltök: 5 perc, eredmény: minden rendben, egy hónap múlva találkozunk. És ez egy hónapban kétszer: doki+védõnõ. Utálom!!!!!! Kép

Megyek vasalni, sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Már megint annyit írtatok, hogy képtelenség utánaolvasni. Azért próbálkozom vele.

Beja,
apának is nagyon tetszenek a cuccokKép! KÉpzeld, Hanga kb. a buszmegálló magasságában elaludt a kocsiban ülveKép, de az Arany János utcánál felkeltKép, mert nagyot bukkant a mozgólépcsõ...úgyhogy most kicsit hisztike.

Danimama,
este írok!Kép

Puszi
Szila
Szila

Laura!
Most kibeszélem a nagymamám, de bizony nemrégen még aktív házaséletet éltek. Most 69 éves. Kép És mostanában nem beszéltünk róla, de szerintem néha még van egy kis hancúr! Kép
Már csak két hónap? De jó neked! Kép
És a Toncsi azért is jó, mert ha véletlenül még sincs felesleg a lába között és csak a szülõágyon derül ki, akkor maradhat Antónia! Kép
Bogancsi!
Jó bulit!Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Nem vesztünk el, csak írni már nem volt energiám, de mindig elolvastalak titeket.
Peti mostanában nagyon keveset alszik napközben(általában 1 órát) és ha ébren van, akkor folyton megy vagy rosszcsontkodik.

Henke!
Kicsit megkésve, de sok szeretettel gratulálok a két csíkocskádhoz! Mikor mész dokihoz? Kb. mennyi idõsre, gondolod a pocaklakót?

Laura!
Csatlakozva a többiekhez én is kissé irigykedve gratulálok a kisfiúhoz! Mi is nagyon szeretnénk, ha Petinek kishúga születne! Biztosan a férjed is hamarosan nagyon-nagyon büszke lesz az õ kisfiára!

Solya!
Jó volt a teszt!Eredmény: 11,répa,4F,kék kalapács!

Márti!
Nagyon szép súlya van Vilkának! Remélem már jobban érzed magad!

Gorsi!
Te honnan állapítottad meg, hogy a Péter név mennyire gyakori? Én nem találtam meg azon az oldalon, amit Szilvi írt.
Egyébként szerintem gyönyörû nevük van a fiainknak!
Sajnálom, hogy lemaradtam a palacsintás taliról!

Zsuzsa!
Nagyon örülök, hogy sikerült Pityunak a felvételi!

Bogancsi!
Örülök, hogy te is megnyugodtál és, hogy kiderült semmi komoly baja Tominak!

Zafi!
Veled is izgultam Réka betegsége miatt, nagyon örülök, hogy már nálatok is minden rendben!

Dzsili!
Én is kérek jó pasikat! Párom most úgyis két hétig alig lesz itthon, legalább vigasztalódom! Látom a szülinapi lapunkat a másik Szilvinek küldted!Hi-hi! Azért kedves vagy, hogy gondoltál ránk!

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a szülinapi jó kívánságokat! Edit neked külön köszönet, hogy ennyit fáradtál!

Hírek Petirõl: Már az utcán is 20-30 métert is elsétál egyedül, természetesen sosem abba az irányba, amerre én mennék. Itthon rosszcsontkodik, tv-t, nyomtatót kapcsolgatja, vagy a szemetest pakolja ki. Egy szóval eleven, mint egy kis ördög!
Mennem kell, mert vacsi idõ van és már kezd fáradni manókám.

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Laura,
mi is gratulálunk ám, hogy kisfiú növekszik a pocakodbanKép. Hangát mi is kisfiúnak vártuk, aztán amikor az uh-n mondták, hogy jány, visszakérdeztem: tényleg?Kép

Bszilvi,
nektek nagyon boldog születésnapot kívánunkKépKépKépKép. Ez a sétálás dolog tök így van nálunk isKép.

KÉpzeljétek, Bejáék után bementünk apáért, aztán hazafelé találkoztunk a héven Tikkel és HannávalKép. És az én drága kislányom úgy elmarta többször Hanna kezébõl a kekszet, pedig neki is volt a kezében. Szegény Hanna meg csak tûrt szótlanul...

Puszi
Szila
szila

Sziasztok!

Zsu: nálunk 6 év a korkülönbség. öcsém van. Szerintem sem jó ez a korkülönbség. Mi nem rivalizálunk, mert nagyon mások vagyunk, más az éredklõdési körünk... Viszont 19 éves voltam, mikor még verekedtünk (ez volt az utolsó, mert beletörött a kisujjam), és mostanában kezdtünk el tudni dumálni egymással. Mi is egykeként nõttünk fel, és a testvérnek csak a nyûgjeit láttuk.
Keveset írok, mert 1. nem nagyon történik velünk semmi (szerencsére Kép). Balu jól van, dumál, jön-megy, kicsi fejlõdik, de még nem érzem a mozgását, így nehéz még felfognom is. Meg hát most itthon van a munkanélküli Kép férjem, és elég sokat mászkálunk, különben begolyózna.
Magántanítvány: nekem van folyamatosan, igaz matekból, de Balu születésével kb 2-3 hónapot hagytam ki. Persze nem árt, ha ismerõst vagy ismerõs gyerekét tanítja az ember, de szerintem megoldható gyerek mellett!

Bogancsi: ncm? Kép

Én sem tudnám elképzelni, hogy a fiam a fickóm nevét kapja. Ennek két oka van. Az egyik, hogy rosszul vagyok tõle, hgoy a 30 éves fickómat még mindig Lacikázzák a családjában, mert az édesapját is így hívták. A másik, hogy én nagyon sokat becézem az embereket. Nem tudnék odafigyelni, hogy melyiket hogy kell hívni, hogy ne keveredjenek.

Ez a fiú lány kérdés tök érdekes. Nálunk én nagyon nagyon fiús voltam, az öcsém meg kis bújós a mai napig.

Laura: arra mindenképpen oda kell figyelni, hogy ne érezzenek különbséget pl szeretetben, meg semmi másban sem. De szerintem semmire sincs biztosíték.
Nekem a terhesgondozással semmi bajom Kép Doki 10 percre, magánrendelõ, nem nagyon várok, bent vagyok kb fél órát, aztán haza. Védõnõ gyalog 5 perc, semmi várás, bent vagyok kb fél órát, és kész Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Menjugate KépKépKép Eddig egy szuritól se lázasodott be Barni, de ettõl most nagyon... Borogatom a lábát, mert húzza, és hajtogatja, hogy "Bodó nemmó, nemmó!" Meg kell zabálni szegénykémet!

BSzilvi! Köszönöm a gratulációt, csütörtökön megyek orvoshoz, nagyon izgulok. Neked boldog születésnapot! Kép

Terhesgondozás: Petõ dokinál soha nem kellett várnom! Inkább a védõnõ volt, aki forszírozott plusz vérvételt, ilyen-olyan vizsgálatot, amit a doki nem is kért. Pl nem lett volna terhelées vércukor-vizsgálatom sem.

Dzsili: köszönöm a pasekokat! Az én ízlésemnek kicsit túl kigyúrtak, de látványosak! Kép

Márti: HOGY VAGY???

Nyuszimanó: máig nem voltam rosszul, de ma a tánc kicsit megviselt, aztán mentem a kutyusoknak enni adni, és hát az ételük szagát nem bírta most a gyomrom Kép

Laura! Nagyon gratulálok a kisfiúhoz!!! Hidd el, nem azon múlik a kedvessége, meg bújóssága egy kisgyereknek, hogy fiú vagy lány!!! Barnabásnál kedvesebb kisgyereket nem ismerek (közelrõl)! Kép Kamaszkorban pedig minden gyereknél lesz olyan idõszak, amikor ciki lesz puszit adni és megfogni a kezed!
Név: mi nagyon idegenkedtünk attól, hogy ugyanaz legyen a baba neve, mint nekünk, túl sok olyan van a családban (Andris apukájának a testvéreinél), ahol minden gyereket úgy hívnak, mint a szülõt, és ezért van Margit néni, Margitka, Bandi bácsi, Bandika, Kisági, és társai... Szerintem nem jó, ha csakis a becézõ forma miatt lehet megkülönböztetni a gyereket a szülõjétõl, arról nem is beszélve, hogy az ifj. szócskát is viselnie kell a neve elõtt... Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy Barnabás megkapta második névként az Andrást, de csakis azért, hogy késõbb esetleg legyen választási lehetõsége. Vagy mint Solya mondta: adtuk is meg nem is... Kép De nem akarok ám megbántani bárkit is, hiszen ez régi hagyomány, csak mi úgy éreztük: legyen olyan neve, ami csak a sajátja! Kép

Arra én is kíváncsi volnék, hogy hogyan lehet jó testvéreket nevelni!!!

Bogancsi: remélem, jól érzed magad! Kép

Solya: 40 euro durva, fõleg egy ilyen "nemtudású" tanárnak. Keresel mást?

Zsuzsi: hajrá!!! Nem szedek vitamint, mert Barninál mindig az Elevittõl hánytam, de sok gyümölcsöt-zöldséget kívánok. Viszont ha marad ez az iszonyú levertség, akkor mégis elkezdem a vitamint. Egyébként nem készültünk olyan tudatosan a kistesóra, mint Barninál, de úgy voltunk vele, ha szeretne jönni, várjuk! Kép

Muszáj mennem, éhes vagyok!

Jóéjt, sziasztok,
Heniék
gesztenye

Sziasztok!

Bogancsi! Köszi a tippet, majd kipróbáljuk a Heim Pált is!Kép Tominak hajrá az evéshez!KépKépKép Irigy a buliért!Kép

Andi! Megkaptam a mélt, köszi!Kép Jó, hogy nem lett baja Lucának, elég rosszul hangzott ez a paradicsomos hányás!Kép Bennem még friss az élmény...

Zsuzsi! Én sohasem értettem, hogy testvérek hogyan tudnak haragban lenni egymással, de ahogy telik az idõ, egyre több ilyennel találkozom.Kép Sajnálom, hogy nálatok is így van! Nem tudom a konkrét problémát, de õszintén remélem, hogy meg tudtok majd békélni egymással idõvel! Nekem egy bátyám (+4év) és egy nõvérem (+6év) van. Szerencsére mindkettõvel nagyon jó a kapcsolatom! De nem volt ez mindig így! Akkortól kezdtek engem emberszámba venni, amikor gimibe kerültem. Mikor Pestre költöztem, bátyám nagyon sokat segített nekem, míg sikerült megtalálnom a helyem. Babaügyben pedig nõvérem segít sokat, neki 3 gyereke van. Szóval én úgy vagyok ezzel, hogy a testvéreimre mindig számíthatok és ez nagyon jó dolog! Kívánom Neked is, hogy sikerüljön!Kép
Míg kicsik voltunk nálunk mindig az volt a mûsor, hogy: "persze, a kicsikének mindent szabad!" De rivalizálás sosem volt közöttünk.
Jó testvéreket én is szeretnék majd nevelni, de nincs ötletem, majd megkérdezem anyukámat!Kép

Laura! Apa-fia pasizásKép

Henke! Szegény Barni!Kép Puszi a bökire!KépKépKép Dokihoz pedig drukk!KépKépKép

4 hét kihagyás után ma megint voltunk baba-mama tornán és én annyira elfáradtam, hogy még izomlázam is lett! Pedig aki már volt ezen, az tudja mennyire lightos!Kép

Zafi
zafi

Na kedves Szilvik!

Én még mindíg itt nyihogok, hogy lehettem ilyen bamba máig nem értem! KépKépKép
Pedig igyekeztem, gondoltam ahogyan Zsuzsa is írta, hogy honnan tudná hogy mi felköszöntjük ha nem jár erre valami miatt az ünnepelt! Én meg keresöztem meg mi egymás mégis el néztem! Tök ciki!!!! KépKépKépKépKépKép

Név:
A nagy fiamnál én ragaszkodtam ahhoz, hogy a második neve az apja után László legyen, tiszteletböl. És mivel apuka nem volt bent a szülésnél anyuka döntött, csak késöbb tudta meg, így jár aki nem támogatja a párját a szülésnél.

Testvérek:
Ez nehéz dió. Szerintem ami a legfontosabb, hogy milyen személyiségek!
Az igaz, hogy nevelhetöek és a környezet meg stb. de van egy velük született tulajdonság rendszerük amiken finomítani és jó példák segítségével csiszolni lehet, de gyökeresen megváltoztatni, nézetem szerint legalább is nem!
Nálam a nagy fiam, róla írtam Laurának, nagyon ragaszkodó, simulós kedves kis emberke, aki annak ellenére hogy 10 éves múlt szeret a testvéreivel foglalkozni,a kicsit mintha az apja lenne úgy nevelgeti.
Most már veszekednek a középsövel rendesen mert Máté pedig egy konok, akarnok, aki vissza él azzal, ha nem követeljük ki töle a feladatait. Persze mindezek mellett ö is egy érzö szívü kis ember akit imádok, de bizony nekem nehéz vele mert ö nem az én világom annyira mint a nagyobbik. Márknak elég egyszer szólni, Máténak kétszer is kevés.
Apja szerint vagány, szerintem nem, és itt érek oda amit mondani akartam, hogy Cory írt az egyforma szeretetröl. Nem hiszem hogy létezik ilyen. Mátékám az apjához áll közelebb mert az ö lelkivilágát érti inkább meg míg Márk hozzám, Napocs meg még olyan kicsi hogy csak imádni lehet.

De ezt ne úgy képzeljétek el,hogy én Márkot jobban szeretem mert ez nem igaz csak másképp mind a hármat. Egyszer az egyiknek van nehezebb korszaka máskor a másiknak. Nem türöm a nagyobbtól hogy bántsa a kicsit, de fordítva sem.
Mátét a mai napig cipelem, meg ölelgetem /az egyémek már csak ilyen fiuk/ puszilgatom, de a ronda beszédért bizony kizavaroma szobából, az értetlenkedését és a vissza beszédét nem tudom úgy elfogadni mint az apja, ezt ö érzi ezért ha nem tetszik neki a dolog akkor szalad az apjához.
Ö olyan mint egy kis csikó, fékezhetetlen és vad de remélem idövel, és itt lehet bizonyítani nevelés terén /amitöl még messze vagyok/ érett paripa válik belöle.

Én azt mondtam a gyerekeimnek amikor Mátét illetve Napsugárt vártam, hogy ne úgy képzeljék el, hogy most anya szívét még tovább kell darabolni és többen osztoznak majd azon az egyen,hiszen az anyukák olyan csodálatos szívvel /lélekkel/ vannak megáldva, hogy minden gyermek újabb részt tesz hozzá, tehát nem el vesz hoz. Az ö részük ugyan úgy megmarad.

És még egy fontos dolog.Aztán már nem untatlak benneteket tovább ígérem. Az hogy milyen testvérekké váltok felnött korotokban döl majd el. Mi is veszekedtünk sokat, éreztem én is hogy a felesleges harmadik vagyok, és még minden mást amit egy sértett gyermek, de mióta fel nöttünk nem bántjuk egymást!Pedig nagyon különbözünk, szinte egy közös pont sincs az életünkben, másként élünk és gondolkozunk, de tolerálunk! Ha kell segítünk, ha meg bántanak esetleg valamivek, hizen ez elöfordul, inkább nagy levegövel el nézem nekik, mert szeretem öket, és fontosabbak annál, amit egy vita jelenthet.A párom testvéreinél van ez a szét húzás féltékenység egyebek igazi méreg egy családnak,föleg hogy már a szülei sem élnek. Az hogy most kicsinek tépik egymást hát ez van, én arra törekszem, hogy ha majd már csak ök lesznek egymásnak akkor álljanak mindíg együtt egymás mellett.
De ez még messze van, remélem minden jól alakul.

Nem akartam ezzel bárkit bántani akinél gondok vannak, hiszem sohasem késö helyre hozni a dolgokat.
Olyan is van amikor hiába minden igyekezeted egy ember kevés ahhoz hogy jó kapcsolat legyen köztetek,azt a másiknak is akarni kell és még úgy sem biztos hogy össze jön.

Bocsi, kicsit el gondolkoztam, más nem tovább lapoztok,aki kérte még küldöm a pasikat, Nyuszimanónak is, kismamáknak külön is javalt! KépKépKépKépKép

Jó éjt: Dzsili
dzsili

Cory
Balu tényleg olyan kis pasis már,az új frizurájával, de nekem még mindíg a huncut szemei tetszenek! KépKépKép

Zsuzsa
Köszi a lapokat holnap majd megmutatom a fiuknak is öket! KépKépKép

Laura
Ap és fia no meg a pasizás sztorid KépKépKépKépKép
Nekem meg az esett jól, hogy nem értetted félre amit írtam, mert utólag gondolkoztam, hogy csak nehogy úgy vedd hogy tesék örülni mert külön nemüek és a legtöbb ember erre vágyik,hanem hogy a kicsi fiú is csecsemö és kisgyerek, és nagyon tudnak szeretni,a lányom most verekedösebb mint a fiaim valamikor, ki tudja mért.....túl élö ösztön, fenn kell maradni két kandur között! KépKépKépKépKépKép

Dzsili
dzsili

Dzsili!
Én egy lusta dög voltam ma, és nem írtam a testvér témában, pedig én is akartam. De tudtam, hogy jösz este, és mindent leirsz helyettem is.KépKépKép Teljesen egyetértek veled.
Nálunk is úgy van, hogy az elsõ szülött gyerkõc áll a szívemhez közelebb, nem tudom miért, és a Miki meg az apjáéhoz. A gyerekek érzik ezt minimálisan, de azt is tudják, hogy ezért viszont egyiknek sincs hátránya. A nagyobbik jobban húz hozzám, a Miki meg apjához. A szilaj, néha idétlen viselkedése a Mikinek Apjánál bejön, nálam nem mindig. Persze ugyanúgy leszidom a Pityut, ha valami nekem nem tetszõt csinál, mint a Mikit. Mégis ha õszinte akarok lenni, akkor meg van ez a különbség sajnos. Természetesen a Miki is szokott hozzám bújni, de reggel mindig fel kell kelteni 6 órakor, akkor bebújik az apjához, és még alszanak egy fél órát együtt. Ez nekik jár.KépKépKép

Na most úgy érzem befejezem, mert már saját magam sem tudom mit akarok írni, és csak saját szavamba csavarodok befelé.Kép

szisztok!
Jó éjszakát! Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Off: akit nem érdekel, ugorjon bátran tovább, ezer bocsi, ez az utolsó hozzászólásom ez ügyben:

Zafi: talán ez a baj nálunk, hogy mi sosem számítottunk a másikra. Egyrészt én rám jó ideig nem lehetett, mert kicsi voltam, aztán, mikor nagyobb lettem, a nõvérem nem bízott bennem és nem mert segítséget kérni. Mivel én meg kamasz voltam, nem nagyon kérdeztem, hogy kell-e segítenem neki gyerekügyben, kissé mással voltam elfoglalva tanultam, buliztam. De én a családomban mindig csak magamra tudtam számítani, elég hamar õnálló lettem, ezért eszembe sem jutott, hogy a nõvéremnek bármibe is segítenie kéne nekem. Persze õ sosem kérdezett, segített, hiszen õ akkor volt friss kismama, teljesen mással volt elfoglalva. Szóval én úgy érzem, a nõvérem olyanokért tesz felelõssé, amirõl nem is tehetek, hiszen a 8 év korkülönbség, a teljesen eltérõ életút miatt fogalmunk sincs a másik életérõl. Persze a nõvérem gondol sok mindent rólam és szépen hozzákölt, így természetes, hogy állandóan félreért. Plusz a szüleink elváltak, így kétpártra szakadtunk, én anyámé, a nõvérem apámé.

Szerintem tényleg figyelnie kell a szülõnek, hogy mindegyik gyerekét egyformán szeresse, mégha a lelkük mélyén, persze máshogy is van. Anyagilag, szeretettel, gondoskodással egyformán kell fordulni a gyerekekhez. Biztos nagyon nehéz. Ja és nem szabad elárulnia a szülõnek, hogy ki a kedvence. Talán arra kell a testvéreket nevelni, hogy a legfontosabb, hogy egymásra mindig számítani tudjanak és fogadják el egymást olyannak, amilyennek születtek és ne akarjanak a másik lenni, mert a másiknak is ugyanannyira nehéz, mint neki. Húúú, ez érthetõ?

Szóval versengés, irigység és veszekedés helyett, segítés, alkalmazkodás, megértés, öszinteség, összetartozás.

Úgy érzem, az egézs jó testvérség csak a szülõkön múlik, hogy mennyire hagyják, hogy a tesvérek elhidegüljenek egymástól, vagy mennyire használják fel a testvéreket a szülõk a saját konfliktusaikhoz.

Na ennyit errõl, az én részemrõl. Kiváncsi vagyok, ti hogy látjátok?

Henke: Dorka is most kapott oltást (15 hónaposat) és szegénykémnek lila a felsõkarja..Kép Szerintem be llehet adni azt az oltást szebben is, hogy a gyerek ne szenvedjen ennyit, ez csak odafigyelés és gyakorlat kérdése. Dóriba úgy beledöfték a tût, mintha nem is ember lett volna. Barni jobban van? Jégzselézted a szuri helyét?

Zafi: a Mávba jártok tornázni? Milyen nagy gyerekek mehetnek?

cory: az én férjem is több mint 2 hónapja munkanélküli, azért ez elég borzasztó, hogy csomó informatikus munka nélkül teng-leng...Kép Sõt barátaink már október óta nem dolgoznak!!! Mikor fogsz diplomázni? Mibõl írod a szakdolgit? Tesódnál te kezdeményezted a beszélgetést vagy csak úgy jött magától az egész?

Márti: HOGY VAGY? nem írtál ma semmit, ugye semmi baj????

na üdv:

zsuzsi
zsu26

Jaj kihagytam Andit:

neked egyszer sem volt terhedre a húgod? Most te segítesz neki, õ keresett meg vagy te ajánlottad, mert szegény hugi ne legyen annyira egyedül? Azt hiszem, azért te is egy jobb kapcsolatot remélsz a húgoddal szemben. Szerintem ez a 8 év nagyon rosszul jön ki két lány esetében, hiszen akkor mentél el hazulról, mikor kezdte volna élvezni, hogy van egy nagyobb testvére. Emlékszem, nekem mennyire hiányzott, mikor összeköltözött a fiújával, aztán õ rám sem hederített, teljesen elfelejtett, jó szerelmes volt, meg is szoktam...

szóval egyre több ok szól amellett, hogy minél hamarabb jöjjenek a tesók, mert legalább felnõtt korban talán hasonló problémákkal jobban tudnak egymásnak segíteni és megértik egymást.

Most már tényleg befejeztem.
Üdv. Zsu
zsu26

Dzsili:

nagyon öszinte és szép volt, amit írtál. Azt hiszem, te nagyon bölcsKép édesanya vagy! Veheted bóknak!

Dzsili, Zsuzsa: írjatok még a testvéri kapcsolatokról, engem érdekel, hogy is van ez és hogyan kell az összezördüléseket korrigálni (anya szerepben)! Ki lehet védeni a féltékenységet?

Persze, ha a többieket is érdekel.

Üdv: zsuzsi
zsu26

SZiasztok!

Bocs, hogy nem jelentkeztem! Nincs bajom - illetve csak a hirtelen melegedés és a melegfrontok okozzák a rosszulléteket, amennyire most megfigyeltem Kép Viszont a gépem is betegeskedett - vagyis András frissített rajta vmit, amitõl egy csomó funkció meghalt és én nem tudtam egyedül rendbehozni! SZóval: köszi, hogy ennyit gondoltatok ránk, mindannyian jól vagyunk KépKépKép, csak melegfrontok ne jöjjenek! Ármin ma 2 hete kapta meg a 15 hónapos oltást és szerencsére semmi tünete nincs - akkor most már nem is lesz? De jó lenne!

Megpróbálok írni mindenkinek, de már nagyon dölöngélek a fáradtságtól, úgyhogy könnyen lehet, hogy egyszercsak mondat közben elalszom KépKépKép

ZSuzsI! Nagymamád: Kép Az enyém kb másfél éve halt meg, mikor Ármin 3 hetes volt - fényképen még látta (csak nem tudom, tudta-e kit lát - de hiszem, hogy tudta) - szóval: biztosan nagyon sokszor eszedbe fog jutni, de remélem, mindig jó lesz rá emlékezni és csak ritkán fájdalmas! Kép TEstvérek: köztünk 23 hónmap van az öcsémmel, gyerekkoprunkban folyton gyepáltuk egymást - de azért nagyon hiányzíott, ha egy-két napig külön voltunk! Most pedig jóban vagyunk - bár most sem sülve-.fõve együtt, mert elég különbözõek vagyuink. De szinte senkivel nem tudok olyan jókat dumálni, mint vele! Kép Ehhez kellett pld. hogy külön lakjunk - együtt lakva az állandó egymás marása ment -igaz, közös szobánk volt, ami nem kedvezett a barátságunknak! Ne
Nem tudom, hogy lehet jó tesrtvéreket nevelni, szerintem egyformán kell ugyan õket szeretni, de különféleképp, hiszen nem ugyanazt igénylik, sem korunknál, nemüknél, helyzetüknél, stb. fogva. SZóval, biztos van, amelyik gyerek a babvusgatást igényli, más a nagy beszélgetéseket, esetleg a békén hagyást - szerintem ezeknek kell macximálisan megfelelni (ha létezik ilyen). De ez most bennem is nagy dilemma!

Edit! Megjöttt a leveled! Kép

Bszilvil! Nagyon boldog szülinapot! Kép

Nyuszimanó! Hát, Donvcci jól lekörözte súlyban Ármint! KépKépKép

Henke! Szegény Barni! Kép De olyan édes lehet, ahogy beszél! Kép Egyél, ha éhes bvagy! KépKépKép Olyan jó a babára fogni! Kép

Andi! Fürdõsó: brrr! KépKépKép Jó, hogy nem lett tõle baja - na, én most a gondolatától is rosszu lettem Kép

Cory! Engem nem zavar a vérvétel! Csak az, hogy nincs üveghasam és sosem tudom, mi történik odabann és nélha halálra aggódom magam!

Laura! A védõnõhöz én nem járok! Néha felhív, vagy ha Ármint amúgy is viszem, de csak a könyvemet adta ide, egyébként nem foglalkozunk egymással! Ja, kétszer eljött! Kép A kisfiúhoz nagy gratula! Kép Mi Árminról hiottük (a 16- hétig) hogy lány, akkor mondták, hogy fiú - és elképzelni sem tudtam, mit fogok egy kiosfiúval kezdeni - bár egyáltalán nem bántamn, hogy fiú, csak olyan elképzelhetetlennek tûnt... most pedig a lkány fura, mert a fiút "megszoktam", de annak is örülök, hogy lány lesz (ha tényleg...), szóval, ha várjátok, olyan mindegy a neme! KépKépKép Kölcsönösen imádbni fogjátok egymást! Kép

Na, most szédülök le a székrõl...

Jóéjt!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Szerintem nincs ideális korkülönbség. Nálunk 4 év van a húgom és köztem, szerintem jó testvérek vagyunk, emelett állandóan veszekszünk, (mondjuk mi otthon úgy élünk, mint az olaszok Kép). Szóval szerintem is nagyrészt a szülõkön múlik, hogy kialakul-e valamiféle kötõdés, bár a nagy korkülönbség nem segít ebben. A párom és a bátyja között 6 év van. Nem mondom, hogy rossz testvérek, de mintha nem is lennének azok. Pedig anyósom mindent megtesz/tett azért, hogy legyen közöttük kapcsolat. Sajnos szinte csak az ünnepekre korlátozódik. Kép De sosem vitáznak, nincs is min. Mi a hugival állandóan, mert beszélgetünk és ha összeeresztenek bennünket, akkor tuti, hogy ugyanarról a dologról tök ellenkezõ véleményen vagyunk és mindketten nagyon konokok is ám! Kép De tisztelem, elfogadom és ha tudok segítek majd neki. Sosem felejtem el, mikor éppen a földbe döngöltük egymást, anyu mindig könnyes szemmel kérdezte, hogy milyen testvérek leszünk, ha felnövünk. Mi már akkor tudtuk, hogy testvérek leszünk akkor is! Azt hiszem ezek a csépelések is hozzátartoznak a közös múlt kialakításához. Mert ha nincs közös pont, akkor nem tudsz hol kapcsolódni a másikhoz. És fontosak azok az átbeszélt éjszakák is, amikor vérig sértjük egymást, mert elmondjuk, mi miért nem tetszik. És nagyban függ az alapszemélyiségedtõl. Én úgy érzem, többet tolerálok, mint a tesóm, viszont õ úgy érzi, többet segít. Nekem teher, hogy akkor segít, amikor szeretne és nem akkor, amikor nekem kéne. Kép De ezeken az apróbb súrlódásokon megpróbálok/lunk továbblépni és ha kell, kibeszéljük. (Persze nagy durrogások közepette, Anyum sikítófrászt kap közben Kép) És az is fontos, hogy mit látsz otthon. Nálunk anyu egyke, ill. van két féltestvére, akiket nem ismer. Egyik öccsével az édesapjuk temetésén találkoztak ugyan... Kép Apumék pedig állandóan féltékenykednek még mindig. Bár igazából ott csak a két idõsebb fiú között van némi ellenségeskedés. (4-en vannakKép) De én már eleve úgy indultam neki ennek az egész kérdésnek, hogy megpróbálom jól csinálni. Nekem pl. hiába vannak unokatesóim, alig találkozunk. Én szeretném, ha majd a gyerekeim az unokatesóikkal is jóban lennének.
De hogy lehet jó testvérket nevelni? Szerintem is meg kell adni mindent, ami elõsegíti a jó irányt. És az elveidet csak annyira átadni, amennyire a gyerek személyisége bírja. Ha sok közös pontot adsz nekik, akkor lesznek közösen megélt élmények, amik együtt alakítják õket. Remélem érthetõ voltam, mert én úgy érzem egy kicsit belekavarodtam. Kép

Kaja: a kelkáposztából rakott kel lesz. Tegnap is elfelejtettem a köménymagot. Kép Viszont én csak úgy szeretem fõzeléknek, ahogy anyu csinálja, de úgy naggggyon!Kép

Solya
solya

Solya!
Lassan egy éve nyaggatom a népet azzal, hogy hogy kell kelkáposztafõzeléket fõzni Kép Én is tudok, de nem úgy szeretem igazán, hanem másképp, ahogy egy ismerõsöm csinálta, aki már meghalt Kép KÉrlek, írd le, te hogyan csinálod, hátha rálelek az általam szeretett receptre - ne kérdezd, az milyen, mert ha tudnám, mi a különbség, már fõzném is!

Márti++
márti

Márti!
Még sosem csináltam! Kép Most debütáltam volna! De Anyu ezt mondta: sós, köménymagos vízben fõzzem meg a káposztát. És fokhagymás habarással habarjam be. (Esetleg kicsi vöröshagymát is tehetek a fõzõvízbe.) Hát ennyi, nem nagy ördöngösség, ha az embernek van köménymagja! (Ja, nehogy õröltet! Kép)
Solya
solya

Sziasztok!

Már megint jól lemaradtam .. az olvasással is... Kép

Bszilviék
BOLDOG SZÜLINAPOT! KépKépKép

Henke
Milyen szurit kapott Barni??? .. mi még az MMR elõtt vagyunk, de nem nagyon merem elvinni Csengust... pedig muszáj lesz... Kép

testvérkérdés
Köztünk a bátyámmal kicsi a korkülönbség (15 hónap). Voltak jobb idõszakaink, voltak rosszabbak, voltak nagggyon rosszak. Teljesen különbözõek vagyunk, úgyhogy ez sem könnyítette meg... meg az egy szobában élés évekig. Aztán mikor elköltöztem otthonról, akkor sokat javult a helyzet - bár tökéletes sosem lesz. A szüleimnek valahogy nem sikerült megoldani az "egyenlõ bánásmódot" (tudnék rémes példákat sorolni, hogy mennyire nem Kép)... bár ennek egyik fõ oka a tesóm betegsége volt. Neki sokkal több mindent szabadott, mert 1: idõsebb, 2: fiú, 3: véletlenül se legyen betegségtudata. Na ezt én nagggyon-nagggyon utáltam Kép Azt viszont hozzá kell tennem, hogy ha bármelyikünkkel tényleg komoly baj volt, akkor a másik az mindent megtett érte, vagy amikor valamelyikünk nem tudta, hogy a másik nem alszik otthon, akkor képesek voltunk aggódva végig virrasztani az éjszakát, mint egy "rossz" szülõ Kép... úgyhogy rossz testvérek azért nem vagyunk - csak nagyon-nagyon mások. Most nem lenne semmi gond, mert a távolság az ideális lenne ... de néha az õrületbe kerget a gyereknevelési jótanácsaival KépKépKépKépKép

Nyuszimanó
Donci nem semmi Kép ... Csengus mennyivel idõsebb, és jó esetben már van 9.5 kg .. KépKépKép .. mondjuk néha olyan érzésem van, hogy az evést azt felesleges idõtöltésnek tartja (az alvással együtt)... (kivéve a talikon, mert akkor meg mindenki kajáját MUSZÁJ megkóstolni Kép - viszont ott aludni nem szokott mostanában)
Kérem szépen a kókuszos tejberizs receptet Kép (már a neve is nagyon jól hangzik KépKép)

Danimama
Döbrögi Dani annnnnnnyira aranyos KépKépKépKépKép

Andi
Szegény Luca a só miatt, és szegény Te az ijedség miatt... de örülök, hogy semmi gond nem lett!

Edit
nem kaptam levelet Kép

Borcsa
A képek átmentek? Itt úgy jelzi, hogy átment, de kicsit átléptem a méret határt, úgyhogy lehet, hogy nem küldte el...

Szila
Neked is küldöm a képeket.... Kép

... én szeretnék már terhesgondozásra járniiiii... mindenféle vérvétellel, ide-oda járkálással, várakozással együtt... a "hullafáradság" érzés már megvan... KépKépKép ma teljesen használhatatlan vagyok, pedig takarítani kellene, meg tanulni... De azt hiszem inkább aludni fogok a kertben, hátha kicsit feltöltõdöm...Kép (Csengust kicsit elvitte az apja ... babakocsiban!!! Kép annyira régen használtuk már, hogy most érdekes, és jó móka lett a kocsiban üldögélés KépKépKép)

... na megyek is, mert még ide süt a nap... Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Ma sûrû napom volt, nem kívánom senkinek! Kép
Reggel mikor felébredtem, észrevettem, hogy vérzek. Teljes kétségbeesés, telefonok a kórházba, doki vizitel, de induljak el, doki is ezt mondaná. Felöltöztem, és elindultam. Kórház újjáépítve, nagyon nehezen találtam meg a szülészetet. Az egyik nõ, aki betegtájékoztatás szobában ült, mindenképpen a sürgõsségi betegellátásra akart kísérni. Nagy nehezen megértettem vele, hogy a dokim itt van a kórházban, márpedig amíg nem muszáj, ne nyúljon más hozzám. Bõgtem, meg minden bajom volt, nagy nehezen eljutottunk a szülészetre, dokim ott ült a pultnál (az elsõ pozitívum volt a nap folyamán). Elmondtam, mi van, azt mondta, akkor menjünk a vizsgálóba, megnéz. Annak nagyon örült, hogy a vérzésen kivül semmi panaszom. Tehát pl nem görcsölök. Vizsgálat, már a vetkõzéskor láttam, hogy sokat csökkent a vérzés. Doki megvizsgált, méhszáj zárva. Irány az ultrahang. Baba jól van, szépen fejlõdött az elmúlt héten Kép Mikor mondta az ultrahangos, hgoy dobog a szíve, akkor sírva fakadtam, pedig nem szoktam, de most nagy kõ esett le a szívemrõl. Megmutattam a dokinak a leletet. Adott Rutascorbint, és azt mondta, pihenjek amennyit tudok. Azóta még jobban csökkent a vérzés. A dokinak csak tippjei vannak, hogy mitõl lehetett, de a görcsmentesség és, hogy a baba jól van, jó jel Kép Most már megnyugodtam, remélem, ennyi volt ez a rémálom!

Most megyek, visszafekszem, csak meg akartam írni ezt, bár már elég sokan tudjátok Kép

cory

cory
Budapest

SZIASZTOK!

Nem volt gépem egy pár napig sajnos, és ezért nem voltam.
Annyi irás volt azóta, hogy szinte képtelenség visszaolvasni, de azért este megpróbálom!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én is kéném szépen a KÓKUSZOS TEJBEPAPI receptjét ha l
ehet!!!!!!!!

Nem tudom, hogy láttátok-e az albumomat, mert sajnos valaki már eltüntette azóta az albumok közül.Nem tudom kinek okoz ez örömöt.Sebaj, hétvégén csinálunk újat a férjemmel, de ha ezt is leszedi valaki, nem hiszem, hogy rakunk fek többet!!!

A NÉMA gyerekek anyukáinak üzenem, hogy az én most 6 éves fiam 2 és fél éves koráis semmi értelmeset nem mondott, utána pedig egyik napról a másikra folyékonyan beszélt!!!Elötte sem volt néma, csak halandzsa nyelven karattyolt!!!!!!

Ha valaki irt nekem az elmúlt pár napban , ne haragudjon hogy nem válaszoltam, de még olvasni sem volt idõm visszamenõleg!!

Remélem utólérlek titeket, mert nem tudom kivel mi történt mostanában, ezért nem is nagyon tudok semmit sem irni sajnos!!!!!

Sziasztok Mupi Mami
Mupi Mami

Sziasztok!
Koszonom a kedves szavakat dobrogi Danirol! Kép
Szinten koszonom a megnyugtatasokat "nema fiu" ugyben! Kép Kulonben anyosom is mondta, hogy a ferjem 2 evesen kezdett el beszelni. Valoszinuleg Dani ezt IS az apjatok orokolte (mint az egesz kulsejet...) Kép Bar mikor legutoljara beszeltunk anyosommal telefonon akkor ijedten kerdezte, hogy meg mindig nem beszel...??? (neha erthetetlen... Kép ) De naprol napra latom rajta, hogy mar szinte mindent megert! Meg tudja mutatni, hogy mit akar... es kozben o is "dumal" babanyelven...

Nagyon, nagyon tetszik a tema a jo testverek neveleserol! Nekem sajna nincs testverem de nagyon szeretnenk majd Daninak egy tesot es rettentop fontosnak tartom, hogy valoban nagyon jo testverek legyenek! A ferjemnek van egy occse. 2 ev korkulonbseg. Bar kulonbozoek, nagyon jo testverek. Gyerekkorukban ok is rengeteget teptek egymast - a ferjem karjan egy hatalmas lila folt ektelenkedik - testvere fognyoma egy verekedesbol... (gyerekkori)
Dzsili! Ismet annyira szepen irtal a gyerkeeidrol, hogy annyira meghato! Kép

Bogancsi! Erdekelne a Te velemenyed is! Kép

Cory! Nekem is volt verzesem Danival. De nekem csak egy ici-pici. De attudom erezni az idegessegedet. En is nagyon megijedtem...

Nyuszimano! En is kerem a kokuszos tejberizs receptet! Kép

Menu: tegnap gombocos kaposzta volt. Naggggggggggyon fincsi lett. Dani is evett belole es nagggggggggggyon izlett neki! Kép

Sziasztok, Danimama
danimama

Cory!
Pihenj sokat! Én Sárával végig vérezgettem, tudom, mit éreztél. Kép És képzeld, délelõtt nagyon sokszor eszembe jutottál és mindig arra kellett gondolnom, hogy nem lehet baj a babával. Brrrrrr! Pedig nem is ismerlek... Kép
Jó éjt!
Solya
solya

MupiMami!
Hogy a fenébe tudnak kívülrõl albumot leszedni?! Ez hihetetlen! Kép
Solya
solya

Cory! Nagyon-nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj!
Meglátod, ez egy nagyon erõs kisemberke lesz! KépKépKép
Menta
menta

Sziasztok!

Solya! Hogy neked milyen nyitott nagymamid van!!! Kép Kép Kép Én még az Anyukámmal sem tudnék ilyesmit megbeszélni, olyan prûd tud lenni, hogy idõnként komolyan elgondolkozom rajta, hogy engem tényleg a gólya hozott-e. Kép Kép Kép

BSzilvi, Szila, Henke, Márti: köszönöm nekek is a gratulákat a kisfiúhoz.
Henke: buzgón olvasom az utónévkönyvet, de sajnos nekem eddig a gyakori nevek tetszenek (pl. Balázs, Gábor), az pedig szempont nálunk, hogy ne legyen gyakori. Úgyhogy lehet, hogy tényleg Toncsi marad.
De még csak a Gy betûnél tartok. Kép Kép Kép

Dzsili: tudtam, hogy rád lehet számítani gyermeknevelés-tanácsadásnál! Kép Kép Kép Nagyon érdekes volt, amit írtál, nagyon szép és nagyon õszinte. Kép

Cory: az elején én is vérezgettem, úgyhogy teljes mértékben átérzem a problémád. Azért nagyon sokat gondolok rád! Tudom, hogy felettébb közhelyszerûen hangzik, de mostanában tényleg nagyon sok teher volt rajtad, tehát próbálj meg pihizni!

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó

A mai menü nálunk spenót volt bundáskenyérrel.
p_laura

Cory: még valami: hányadik hétben is vagy pontosan? Én úgy tudom, az elsõ 14 (és az utolsó 4) hét veszélyes vetélés (ill. koraszülés) szempontjából.
És Balu kb. hányszor szopizik még naponta?

Laura
p_laura

Laura: 14+2 elvileg. Balu 1-2-szer szopizik naponta.
cory
cory

Sziasztok!
Rebi!
KösziKép, a képek átjöttek, még mindig nagyon jók!Kép Megpróbáltam visszaírni, de a gonosz Mailer Daemon szenya módon visszadobta!
Danimama!
Döbrögi-Dani nagyon tündér!
Nyuszimanó!
Én is kérek szépen kókuszos tejberízst! (Na jó, a recept is elégKép)
Donci igazi nagylegény!
Cory!
Pihenj sokat!Kép A Pocipociknak üzenem, hogy kapaszkodjon erõsen!KépKép És ne ijesztgessen itt minket!KépKép
Andi!
De jó, hogy nem lett komoly baj!
Beja!
Nagyon jók a rucik! Apa szerint is jó vásárt csináltam! Most szépen csimpaszkodnak a kötélen, hamarost használatbavesszük õket.
Rékánál nagy sikert aratott a sárkányos pulcsi.

Luca legújabb trükkje: befurakszik a székem és a gép közé, amikor békésen netezek. Elkapja a kezem, és már mehetünk körbe-körbe a lakásban. Mondjuk pont, mikor Cory hogylétérõl tájékozódnék a chatenKépKép.

Jó éjt nektek!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Zsuzsi! Igen a MÁV-ba járunk tornára. Mi 3 hónapos kortól járunk, a felsõ korhatárt nem tudom, szerintem ovis korig nyugodtan jöhetnek a gyerekek, illetve amíg nem zavarják a tornát, de annyi érdekes van ott, hogy ez nem fordul elõ.Kép
Tesó ügy: biztos, hogy az eltérõ életút, érdeklõdés nem éppen összetartó erõ. Most, hogy elõjött ez a téma, elgondolkodtam a dolgon egy kicsit jobban. Nõvéremmel egy szobában éltünk, míg õ férjhez nem ment. Igazából jól megvoltunk, de nem sok közös dolgunk volt. Én éppen csak befejeztem az általánost, amikor õ már férjhez ment. Minket anyukám elég rendesen irányított, talán ezért nem húztunk szét. Igazából akkor jöttünk össze nõvéremmel úgy rendesen, amikor a válását kezdte fontolgatni. A házassága alatt szinte egy barátnõje sem maradt, így én voltam kéznél.
Bátyámmal szinte ugyanez. Mikor elköltözött a feleségétõl, átmenetileg nálunk lakott, és akkor többet beszélgettünk egymással, mint addig együttvéve. Szóval ezeket a lehetõséget már az élet sodorta felénk és legalább ennyi jó származott a testvéreim válásából!Kép
A férjem és a húga között 17 hónap van, míg kicsik voltak, nagyon jól eljátszottak egymással, de annyira különbözõ személyiségek, hogy egyáltalán nem értik már meg egymást. Ha én nem hívnám a húgát, szerintem sosem találkoznának!Kép

Cory! De jó, hogy a baba jól van!Kép Pihenj amennyit csak tudsz! Bár neked olyan rendes a férjed, hogy hagy sokáig aludni! Ezt még mindig nagyon irigylem!Kép
Nekem egy ismerõsünk annak idején már elõre mondta, hogy ne ijedjek meg, ha az elsõ harmadban vérzek, mert az gyakran elõfordul. Azért szerintem ettõl mindenki megijed!

Nálunk ma lasagne volt! Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet a lasagne-tésztát úgy megfõzni, hogy ne ragadjon össze?

Zafi
zafi

Sziasztok!

Végül lehet,hogy mégse érkezett meg mindenkinek az e-mail.Kép
Rebi!Te irtad,hogy neked nem,de a lényeg ott volt a hozzaszolasodban.Ugyanis BSzilvi szülinapja volt az e-mailben.KépKép
Meglepit okoztunk neki,hogy mindenki felköszöntötte.KépLegalabbis remélem.Kép

BSzilvi!Tényleg nem volt faradsag!Kép

Nem tudom,lanyok,ti hogy vagytok vele,de én imadom a meglepetéseket!KépEzért szeretek masnak is meglepit okozni.Kép

Cory!Nagyon megijedtem,amikor olvastam,hogy mi van,és nagyon izgultam egész nap,hogy minden rendben legyen!
Szoval örülök,hogy jol van a baba és a mama is!KépPihenj,pihenj,pihenj!
Aranyos Balu az uj sérojaval!Nagyon hianyoltam rola egy kis beszamolot,de most mar oké!Kép

Mupimami!Ez érdekes!Hogy tudtak leszedni az albumotokat?Kép

Danimama!Nagyon édes Dani a képen!Kép

Nyuszimano!Nekem is jöhet a kokuszos!KépA tejberizst amugy is imadom!A tonhalasat is kérem,azt is imadom!KépKép

Andi!Elég ijesztô volt ez a fürdôso evés!Szegény Luca!De jo,hogy ennyivel megusztatok!

Zsuzsi!Remélem minden ugy alakul,ahogy szeretnéd!
Hajra kistesoproject!Kép
Nekem van egy hugom és egy nôvérem.Két évenként jöttünk.El sem tudom képzelni,hogy valamelyikkel valaha rosszban legyek.Nagyon szeretjük egymast és nagyjabol mindent meg tudunk beszélni.Probléma inkabb a masik kettô között szokott lenni,mert naluk nagyon kijön a 4 év korkülönbség.Pedig ha azt vesszük az nem is olyan sok.Ôk hasonlo természetüek,én kilogok a sorbol.(Még egyiknek sincs csaladja)Amikor kicsi voltam,azt hittem,hogy én egy talalt gyerek vagyok.KépNalunk biztos sokat szamit,hogy ilyen kicsi a korkülönbség,de a szüleimmel rengeteget kirandultunk,nyaraltunk.Ôk erre nagyon odafigyeltek.
Sajnos a paromnak nincs testvére és ezért el sem tudja képelni,hogy az milyen jo dolog!Ô teljesen idegennek érezte még az elején,hogy nalunk nagy csaladi ünnepek vannak.Mostmar kezdi megszokni.Kép

Képzeljétek,ma napozni voltunk.KépIndulaskor teljesen zavarodott voltam.KépAzt se tudtam mit adjak Rikire.KépFazni fog?Melege lesz?Végül mindenféle ruhat elpakoltam,hogy kéznél legyen.KépKép
Holnap is megyünk!Kép

Jo éjt mindenkinek!
Edit
edith16

Laura! Annyiszor eszembe voltal! Termeszetesen en is gratulalok a kisfiu-pocaklakohoz! Kép Szerintem en vmit elolvastam, mert en ugy ertettem, hgoy Te almodtad, hgoy kisfiu lakik a pocakodban - de meg UH-rol nem olvastam. De biztos en "almodtam" a dolgot! Kép Kép Kép

Szia, Danimama

ui: nalunk is a ferjem nevet kapta Dani masodik nevnek. Kép
danimama

Sziasztok!

Holnap lesz a temetés, egymagamban fogok vezetni oda-vissza kb. 450 km-t, remélem bírni fogom. Szurkoljatok, hogy jól menjen a vezetés, nem szeretnék még ezzel is problémázni!

Cory: Én is véreztem 2-szer is, tényleg a pihenés, az alvás és sok finom gyümölcs-zöldség kell ilyenkor és persze férjed gondoskodása! Én kaptam valami gyógyszert is, 1 hétig bírtam szedni, de nagyon megviselt, így a második vérzésnél nem szedtem már. Nagyon sok nõ vérezget a terhesség alatt, ne aggódj, minden rendben lesz! Emlékszem én is, hogy bõgtem, mikor észrevettem a vérzést, nem egy jó állapot. Kép De láttad a babócát és az orvos mindent rendben talált, ez a lényeg! Pihenj és gondolkodj optimistán!Kép

Lányok: nekem annyira jól esett, hogy mindenki leírta, hogy gondolkodik a testvér kapcsolatokról! Kezdem egy picit másképpen értelmezni az én bajomat.
Még egy kérdés: Párotok mennyire támogatja, hogy találkozzatok a tesótokkal? Pl. a nõvérem férje engem kifejezetten utál, azaz amikor jóban voltam a nõvéremmel, akkor féltékeny volt. Az én párom sincs oda annyira a tesómért, õ is próbál ellene hangolni. Na és apámról ne is beszéljünk, neki nem érdeke, hogy jó testvérek legyünk, állandóan hülye pletykákat terjeszt rólunk egymás közöttKép

Megyek aludni, mert reggel korán kelek.
Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Laura: Kép

cory: jaj!!! Vigyázz Magadra és tényleg pihenj!!! ÉN is vérezgettem Julival az elején.

MupiMami: egyszerûen nem értem, hogy lehet leszedni az albumot Kép

Most testvérekrõl nem írok, mert nincs idõm, meg még gondolkodom is. Bár annál szebbet nem nagyon tudnék írni, mint Dzsili.

Tomiról: a nagy járókáját tegnap este szétszedtük, ma viszem a célszemélynek Kép Imád papírt enni. Elõször jól összenyálaz egy darabot, aztán befalja Kép Lehet, hogy van benne vitamin, csak még nem fedezték fel??? KépRengeteg mindent ért. Tegnap mindenféléket kérdeztünk tõle és igennel vagy nemmel (bólintás, fejrázás) lehetett válaszolnia. Amire nem tudta a választ, arra súgtam neki, és akkor annak megfelelõen "válaszolt" . Nagyon élvezték a tesók Kép Kép

Mindjárt megyünk fogászatra Danival, aztán cora bevásárlás brrrrr....

pusz: bogancsi
bogancsi01

Sziasztok!
Most csak csak egy kókuszos tejberizs-recept erejéig ugrottam beKép
A párom mától már itthon van, indul a húsvéti szünetKép

Hozzávalók:
2dl víz
1dl rizs (gömbölyû szemû!)
7dl tej
2dl kókuszreszelék
csipet só
4 evõkanál cukor
1 teáskanál vanilliáscukor
2 teáskanál reszelt citromhéj
2 evõkanál citromlé
2dl tejszínhab (bár ez szerintem el is hagyható, csak lazítja, így egy kicsit habosabb, lágyabb, míg a magyar tejberizs kicsit összeállóbb)

Forrald fel a vizet, add hozzá a rizst és pár percig fõzd. Add hozzá a tejet és a kókuszreszeléket. Ízesítsd sóval, cukorral, vanilliáscukorral, citromhéjjal, citrommal. kis lángon (épphogy forrjon) kb 30 percig kell fõzni. Ha kihûlt, akkor a felvert tejszínhabbal keverd össze és kis tálkákba mérd ki, lehûtve tálaljuk. (elvileg 8 kisadag lesz belõle, nekem 4 nagy adag, (300gr-os) lettKép)

A finnek erdei bogyós öntettel kínálják, de bármilyen gyümi jó. Én általában fagyasztott epret, málnát mikrós kiengedõs programmal kiolvasztok, cukorral rúdmixerrel leturmixolom.

Jó étvágyat!Kép

Cory!
Csak neked ma személyesen! Annyira örülök, hogy minden rendben vanKép Tegnap délután még bekukkantottam a friss kismamákhoz, és ott már írtad a fejleményeket. Annyit gondoltam rátok!!!!!!! Hidd el, minden rendben leszKép Ugye szedsz magnéziumot???
Puszi. és pihenj rendesen!! Látod, most milyen jó, hogy a párod (ugye Csalának becézed?) otthon van. Semmi sincsen véletlen, lehet, hogy ezért nincs most munkája, hogy veled otthon legyen és segítsen!

Puszi, megyek fõzni! (végül kelkáposzta fözi lesz, a tonhalas rizottó átmegy a jövõ hétre!)
Nyuszimanóék
nyuszimano

Cory!
Lehet, hogy most sokan butaságnak tartjátok, amit mondok, de csak azt tudom mondani, amit nekem az orvosom ajánlott: hagyjam abba a szoptatást! Igaz ez megelõzésnek volt, de sok helyrõl hallottam, hogy méhösszehúzódásokat okoz. Igaz ez, lányok? Balu már nagyfiú, meglátod nem lesz gond.
Méhlepényrõl mit mondott a doki, nem lehet picit elölfekvõ? Az is lehet, hogy csak tényleg túlhajszoltad magad mostanában és ezzel jelzett a szervezeted, hogy hová hová olyan sietõsen?
Szóval nyugi, ne aggódj, csak vedd komolyan a pihenést. Tudom, hogy ezt nehéz lesz Balunak elmagyarázni, de nincs de. KépKép

Mátém lebetegedett itt a Húsvét elõtt! Egész éjjel lázas vot, már két napja nem igazán tetszett, mert az én nagyevõ fiam alig és csak sírva tuszkolt le pár falatot a pocakjába! Viszont nem tudom elvigyem-e orvoshoz?! Egy kis vírusra úgysem kapunk semmi gyógyszert, viszont a váró pici és teli van beteg gyerekkel, Sára egyelõre egészséges, de az õsszel is így kezdõdött a betegségsorozatunk. Kép És négynapos ünnep jön, holnaptól meghal az élet! ÁÁÁÁÁÁ!
Szóval, ha nem tudnék jönni, akkor

MINDENKINEK NAGYON KELLEMES HÚSVÉTOT KÍVÁNUNK!

Solyáék
solya

Sziasztok!

Csak azert jottem, hogy elmondjam, hogy nem leszek most jo darabigKép, es nem is vagyok mar par napja. Az ok, hogy Magyarorszagrol barataink erkeztek hozzank latogatoba. Kép Egesz nap lotunk-futunk, megnezzuk amit csak lehet, este kozos csaladi vacsi, jo beszelgetesek..... Igy estere mar nincs erom jonni. Kép De hianyoztok am.
Miutan barataink hazamentek, jovok majd megint (majus 9.-e utan)

igy elore is Kellemes Husveti Unnepeket Kivanunk mindenkinek!
Kép

Cory!
Vigyazz magatokra! Ahogy olvastam amit irtal, nagyon megijettem az elejen, de orulok, hogy minden rendben van a babaval. Es nem csodalom, hogy elsirtad magad, sot... En is elsirtam volna a helyedben magam az oromomben, hogy jol van a baba. En siman is elsirtam mikor eloszor meglattam az UH-n mind a ket lanyom. Pihenj sokat, tudom nem egyszeru Balu mellett.

Bocsi, masra most nincs idom reagalni, legyetek jok, ne felejtsetek el!!! Majus 9.-e utan jovok, addig is minden jot mindenkinek!

pusssssz,
Andysj
andysj

Sziasztok!

Épp csak benéztem. Két gyerekes családot játszunk megint (nõvérem kislánya van ittt velünk), nem nagyon érek rá olvasni sem, majd bepótolom, viszont Corynak muszáj írni:

Cory!
Vigyázz magatokra és ha bármiben tudok segíteni hívj és pihenj sokat!
Amúgy nagyon örülök, hogy manóval nincs gond! Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Köszönöm a megnyugató sorokat mndenkinek.

Zsu: nálunk nekem egy öcsém van, aki közel lakik, és akkor jön hozzánk, amikor akar. Amikor itt van, sokszor nem is rám kiváncsi, hanem a fickómra Kép A párom testvéreivel akkor találkozunk, mikor lemegyünk anyósékhoz Nagykanizsára. A két kicsi még otthon lakik, a nagyobbik öccse általában úgy idõzíti a hazalátogatást, hogy mi is ott legyünk, a nagyobbik húgához meg ilyenkor tudunk ellátogatni. Idõnként noszogatni kell, hogy telefonáljon nekik, de õk is bármikor számíthatnak egymásra. Én nagyon élvezem a náluk lévõ nagy családi összejöveteleket Kép

Solya: görcseim abszolút nem voltak. A méhlepényt nem tudták megnézni. A dokim tud a szoptatásról, és föl sem merült benne, hogy abba kéne hagynom. De tényleg minimálisat szopik már Balu.

cory

cory
Budapest

Cory!

Most olvastam, hogy mi történt veled, pihenj sokat és ne idegeskedj, bár tudom hogy más mindig könnyen beszél, és egy kisgyerekkel nem igazán lehet ezt megoldani, de lehet higy valaki be tud neked segiteni!!

Mupi Mami

UI::Én sem értem, hogy hogyan tudták leszedni az albumom de egész egyszerüen eltünt! Ki érti ezt, sebaj lesz a hétvégén másik!!!
Mupi Mami

Sziasztok!

Cory,
nagyon vigyázz magatokra!!!! Pihenj minél többet, pihi-arcok mennek: KépKépKépKépKépKépKép

Mi sem leszünk itthon hétvégén, megyünk nagyizni, de lehet, hogy tudlak onnan is olvasni titeketKép. Azért elõre szeretnék mindenkinek nagyon kellemes húsvétot kívánni!Kép

Tettem fel új képet a profilomba HangárólKép.

Képzeljétek, úgy érzem, hogy áttört Hanga bal alsó kettes fogaKép. Végre, mert már nagyon megszenvedtünk ezért a fogért! És hogy teljes legyen az öröm, valószínû, hogy a bal alsó hármas is kibújik napokon belül (nagyon úgy néz ki)----> úgyhogy az alsó fogsora érdekesen alakul majd, felül meg árválkodik két fogKép.

Itt egy táblázat is:

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi (sz.: 1998. december 25.)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker. pocakban
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker. pocakban
Zsuzsa Bea 2001.szeptember 25 Kistarcsa Gödöllõ István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Szilvi (sztigris) Zsani 2001.október 17 Budapest, Jáhn Ferenc Kórház Ócsa
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker. pocakban (Vilka)
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki pocakban
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker. pocakban (név?)
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
MupiMami (Kriszti) Ádám Adrián 2001. december 6 Budapest, Péterfy Kórház MartinRebeka Krisztina
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Lina Martin 2002. február 13 Szikszó Miskolc
Solya Máté 2002.március 8 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Edit Riki (Henrik Sándor) 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Ni Klinika Budapest, XIII.ker.
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.
</pre>

Üdv mindenkinek
Szila
szila

Rebi!
Nézd meg ezt az oldalt.
[url=http://www.oicentrum.hu/index.php?categoryFromMenu=13" TARGET="_top]http://www.oicentrum.hu/index.php?categoryFromMenu=13[/url]
Menta
menta

Sziasztok!

Danimama! Köszönöm a gratulát. Kép Nem értetted félre, talán én fogalmaztam egy kicsit értetlenül: hétfõn voltunk UH-n, és elõtte lévõ éjjel megálmodtam, hogy kisfiú lesz. Kép

Solya: Máténak gyógyok mennek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép. És nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi bajuk húsvétra! (Persze utána sem. Kép )

Szerintem Corynak nem kellene abbahagynia a szoptatást. Ha Balu 1-2 alkalommal szopizik naponta, az már annyira kevés, hogy nem nagyon "árthat" a terhességnek.
A szoptatásnak természetesen van méhösszehúzó hatása, de ez inkább a szülés után lehet intenzív. Ha összehasonlítom, hogy mennyit szopizik egy baba fél éves koráig, ennek a minimális mennyiségû szopinak talán már nincs is méhösszehúzó hatása.
Egyébként is: mi itt csak tanakodhatunk a dolgon; dönteni úgyis Balu fog! Kép Kép Kép

Mupi Mami: én sajnos nem láttam az albumotokat. Kép Pedig kíváncsi lennék rá! Kép

Sziasztok, megyek kókuszos tejberizst fõzni. Kép

Laura
p_laura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?