Új privát üzeneted érkezett!

szia gurgula,

remélem minden rendben lesz veletek, jó szülést és egészséges kisbébit kívánok nektek és persze jól alvó babát.

Üdv NIki

Kép
gyniki

Szia Gurgula!

Csak én is minden jót szeretnék kívánni a szüléshez, és utánna nagyon kellemes babázást.

Aztán majd ha lesz szusszanásnyi időd, kíváncsian várjuk a tapasztalatokat, élményeket.

Liza
liza13

Hali Gurgi!
csatlakozom a többiekhez!
minden jót, könnyű szülést, gyors felépülést, sok örömet a Picihez! (ja, és türelmet!) :))

abalord02

Sziasztok Lányok!!

Mindenkinek köszönöm a kedves és biztató szavakat!!
Holnap korán reggel megyünk be a kórházba, megnéz a dokim..aztán meglájtuk...
Remélem hamarosan jövök a szüléstörténetünkkel.. :lol:

Puszi nektek és mégegyszer köszi mindenkinek az infokat..

Gurgi
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Megjöttünk a kórházból.
NST megint nagyon szép. Samu nagyon jól érzi magát odabent. A méhszáj szerda óta nem változott..1cm-re van kinyílva..1111-es.
Viszont hétfőn kora reggel, éhgyomorra és csomagokkal kell mennünk..nem kérdeztem, hogy miért.. :shock:

Puszka
Gurgi
torolve_20131003125716

Szia Gurgi!

Minket a kiírás napján vártak reggel egy magzatvízvizsgálattal, de nem tudták elvégezni totál zárt voltam, úgyhogy szépen hazaengedtek, mondván ma már úgy sem szülök.
Aztán másnap hajnalban elindultak a fájások szépen rendszereződtek és délután 3-ra bementünk akkor már tényleg elindult a dolog és este háromnegyed kilencre már meg is született a fiam.
Ja, elővigyázatosságból már az összes NST vizsgálatra betáraztam a kórházi csomagot az autóba, hátha kell. 8)

Hajrá, hajrá csak ügyesen!

Tulipán

Kép

Kép
tulipán5

Gurgi!

Hajrá! :D Durkkolok ám én is! :D
Az 1111 már tök jó. :) Azért én megkérdezném a dokimat, hogy minek rendel be akkor, ha még semmi bajom és nincsen túlhordás...

Bár, nem olyan gáz bent feküdni. Nekem is elszaladt az a plusz 1 nap,amit bent voltam. :D Nézegettem a babákat, meg álmodoztam Hannáról. :D

Irj, hogy mi volt!!!

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!!!

Délelőtt barnás trutyika jött..pisilésnél vettem észre..délután is jött még pici..de azóta semmi. Semmi fájás, semmi görcs..kivéve a szokásos brutális keményedés+alhasi nyomás.

Magzatvíz vizsgálatról eddig nem esett szó..
Sztem a dokim sejthet valamit..szerdán azt mondta, hogy 1-2 nap..hát az már elmúlt..
Ma egyébként kellemetlenebb volt a vizsgálat..kicsit rásegített sztem..
Még jelentkezem!

Köszi a drukkokat!!

Puszka
Gurgi
torolve_20131003125716

Helló Gurgi!

Biztos írtad, csak elfelejtettem. Ki is az orvosod?
Méhszájtágítás kézzel, az brutál dolog. Főleg amikor majd fájás alatt csinálják. Tényleg nem akarlak már így a végén traktálni, de én megfogadtam, hogy nem fogom engedni, szólok a dokinak, hogy ne tegye.
Már csak azért is, mert két éve a fiammal is folyton tágítgattak, aminek jó kis méhszájrepedés lett a vége.
Majd tágul az, ha itt lesz az ideje.
Minden jót: Liza
liza13

Liza!

Privi ment.

Amúgy meg puszi mindenkinek, túl jól érzem ma magam..a keményedések is mintha ritkábbak lennének..

Tsók csajok
Gurgi
torolve_20131003125716

Gurgi!

Hogy birtad a mai napot?????
Nekem még eltellt vagy 2 hét a nyákdugó eltávozás után, mire kijött Hanna... Pedig nagyon rákészültem. :D:D

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok, a segítségeteket kérem, Krasznai Doktor elérhetőségeiről és a tarifákról ha vki lenne olyan kedves és felvilágosítana, akkor nagyon hálás lennék...
a címem retexsis@freemail.hu, vagy ha ír valaki címet írok én neki először, előre is köszönöm, Zsuzsi
retexsis

Szisztok!
A héten lett volna egy műtétem cisztával kapcsolatosan,(szerencsére elmúlt)helyette sajnos számomra egy kicsit rémísztőbb derült ki, kétszarvú a méhem és még nem tudom, hogy ez okozhatja-e, hogy nem esem teherbe. A méhtükrözés csak kb. két hónap múlva lesz meg, addig marad a bizonytalanság.

Valaki esetleg tudna nekem erről többet mondani??

Előre is köszönöm a segítséget!!
ombi

szia gurgula,

gondolom már ketten lehettek. remélem jól viselted a szülést, és mihamarabb beszámolsz róla.
jó babázást
Niki

Kép
gyniki

Sziasztok Lányok!!

Július 16-án 14.35-kor megszületett Bárándy Sámuel 3750 grammal és 55 cm-vel.
Hüvelyi szülés volt EDA-val. Könnyű szülés volt nagyon.(majd dobok szüléstörténetet)
Az EDA isteniii volt.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm az EDA infókat!!!!!!!!! Kép

Mindig jó időben kaptam az adagokat, így az 1cm-es gátmetszésből-varrásból semmit sem éreztem..

Jól vagyunk, Samu szépen szopizik.

Puszika
Gurgi
torolve_20131003125716

A szülésindítás reggel 7-kor kezdődött burokrepesztéssel.
A dokim nem akart kockáztatni, nagyon kevés volt már a magzatvíz, alig fél liter..meg a korom is (35 vagyok) szal örültünk..
Pont a kiírt időben szültem..
torolve_20131003125716

Helló Gurgi!

Úgy látom engem ért a megtiszteltetés, hogy először gratuláljak.
Nagyon örülök, hogy jól ment minden. Szép nagy babácska. Jó sok tejcsit kívánok neki, hogy nagyra nőjön. Neked meg jó pihenést, és ha lesz szusszanásnyi időd nagyon várjuk az infókat a szülésről, meg a babáról. Minden részlet érdekel ám!

Na, puszi: Liza
liza13

szia Gurgi!

én is szívből kívánok minden jót!
nekem leginkább türelmet kívántak...mostmár értem, miért!
élvezz ki minden percet, még ha nehéz is az elején...
kérdésed van, nyugodtan írj és kérdezz!!!!
még egyszer grat!

abalord02

Szia Gurgi!

Mint harmadik befutó nagyon sok boldogságot kívánok a fiatokhoz! Örülök, hogy könnyű volt a szülés és az EDA is bejött! Engem is érdekel a története hiszen pár hónap és újra élvezhetem a kórházat, minden info érdekel (kíváncsi vagyok vannak-e változások).
Tényleg próbálj meg pihenni amikor a baba engedi, neked most elég nagy strapát kell bírnod.

Tulipán

Kép

Kép
tulipán5

Sziasztok,
én is a Péterfyben fogok szülni remélhetőleg augusztusban. Minthogy a dokim "külsős", mindenképp szeretnék szülésznőt választani. Amikor nemrégiben benn jártam megnézni a szülőszobát, Cser Kati volt benn, aki nagyon jó benyomást tett rám: kedvesen megmutatott mindent, és valamennyi gagyi kérdésemre türelemmel válaszolt. :lol: Szóval ő az egyetlen, akit ott ismerek, és szívesen fel is kérném, de azóta megtudtam, hogy épp azon a héten szabin lesz, amikorra ki vagyok írva. :( Úgyhogy megkérdeztem, kit tudnak még ajánlani, és "hasonló stílusú" szülésznőként még Kovácsné Margitot ajánlották, aki pont váltja Cser Katit a szabadságolásban.
Nagy örömmel és köszönettel venném, ha bármelyikükről tudnátok nekem írni: ti milyennek tartjátok őket?
Előre is köszönöm! :)

italoman

Szia, Ildi!

Én csak Cser Katit ismerem, nekem is Ő volt a szülésznőm, bár nekem végül császár lett, de bent volt velem a műtéten.
Én csupa jót tudok mondani Róla, csak ajánlani tudom Neked (is)!

Bár ha éppen szabin lesz, akkor nem sokra mész az infóval. :)
Úgyhogy nem segítettem valami sokat, bocsi! :)
jaya
Budapest

Szia Jaya,
nagyon is segítettél, merthogy, ugye, a babáknál sosem lehet tudni, mikor bújnak elő. Tehát ha csak egy héttel is előbb jön, akkor még lehet Cser Kati a szülésznő. Csak épp e bizonytalanság miatt kell nekem még egy ember, ezért kértem mindkettejükről infót. Remélem, Kovácsné Margitot is ismeri valaki. :)
Egyszóval köszi! :)

italoman

Sziasztok Lányok!!

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat.
Ma éjszakánk kissé nyügi volt. Samu 2 óránként kelt cicizni pedig tegnap már azt hittem, hogy csak kétszer kel éjszakánként.
Szal túl sokat nem aludtam.
Teszek fel képet Samuról.

Italoman!
Hamarosan nyomok infot a kórházi létünkről.

Kép Kép
torolve_20131003125716

Gurgula,
köszi, várom az infót, ha van egy kis időd, bár ez nyilván elég ritka. :) Mindenesetre nagyon jó neked, hogy már babázhatsz, irtó aranyos a picike, gratulálok! :)

italoman

Sziasztok Anyukák!

Gratula Gurgulának a csodaszép babájához, minden jót Nektek!

Ombinak: nekem is kétszarvú, ráadásul hátrahajló méhem van, de ez "szerencsére" csak a terhesség tényével derült ki, most a 25. héten vagyok, és nem okozott gondot ez a jellegű elváltozás (kop-kop :) ). Annak idején utánaolvastam, hogy mit is jelent ez, hááát, te is találsz majd infókat a neten, ha beütöd a keresőbe a szív alakú, vagy kétszarvú méhet. Vannak ijesztő tények, pl. hogy 50%-os meddőség lehet ilyenkor, de jobb, ha nem sokkolod magad, mert az nem tesz jót...:(
Én olyan nagyon könnyen teherbe estem, hogy el sem akartam hinni, és mostanra egy örökmocorgó kisfiú van a pocimban :) Drukkolok Neked nagyon, a lényeg, hogy a stresszt próbáld kerülni..bár tudom, hogy ez nem mindig egyszerű..Ha esetleg van még kérdésed, szólj ;)
Pusza mindenkinek!
Enci
encu

Szia Italoman!

Kovácsné Margit volt a szülésznőm két évvel ezelőtt és nagyon megvoltam vele elégedve, most is majd őt fogom választani, remélem nem lesz majd szabin akkor amikor szülök. Nagyon kedves és türelmes volt velem, szívesen válaszolt minden butának tűnő kérdésre, a szülés alatt is segítőkész és kedves volt. A szülés után is minden nap bekukkantott hozzánk, sőt még szoptatási tanácsot is adott, mivel az ügyeletes csecsemős bunkó volt és nem segített.

Gurgi,

Csodaszép stramm pasi, büszkék lehettek rá! Biztos hatott Samura front, Balázs is rettenetessen bolond volt és nyugtalan. Kitartás, most még nehéz de szépen lassan összeszoktok, kialakul a napirend és úgy már egy fokkal élhetőbbé válik a lét! :D

Tulipán

Kép

Kép
tulipán5

Tulipán,
köszi, megnyugtat, hogy jó a véleményed. Így úgy érzem, bármelyikükhöz kerülök is (ez már a baba érkezésén múlik), jó kezekben leszek. :)
Még egyszer köszi!

italoman

Italoman,

szívesen, hiszen azért van ez a fórum, hogy informálodjunk vagy mi... :wink:

Tulipán

Kép

Kép
tulipán5

Szia Italoman!

Én is Kovácsné Margitnál szültem 3éve is és most 3 hónapja is. Kedves, aranyos segítőkész úgyhogy én is csak ajánlani tudom. Nst-re is hozzá jártam így jobban meismertük egymást.

csibe
csibe31

Csibe,
köszönöm! :) Örülök, hogy ezek szerint tényleg jó szülésznőt ajánlottak. :) Most már csak beszélnem kellene mindkettővel... :wink:

italoman

Sziasztok!

Elmegyek négy napra és felpörög a topik... :D:D

Gurgi!
Naaaaaaagy gartula nektek! :D Örülök, hogy bejött az EDA. :D Születéstörténetet meg várom nagyon. :D Helyes kiskrapekod van. :D:D

Sajna se a szülésznő választáshoz, se a kétszarvú méhez nem igen tudok hozzászólni, mivel nálam tanonc szülésznő volt és a másikkal meg nem találkoztam...

további kellemes megfővést mindenkinek...

Eszter
Kép
Kép
vok

sziasztok!
italoman, én Farkas Adriennél szültem, szintén csak jót tudok mondani.

abalord02

Gurgi!

irtó aranyos a kisfiad! és tényleg nagyon stramm!
minden rendben?

abalord02

Abalord,
köszi, ha úgy adódik, megkeresem. Most minden attól függ, ki mikor megy szabira... :?

italoman

Sziasztok!
Gurgi, nagynagy gratula, klassz kiskrapek ez a Samu! Sok tejcsit neki, neked meg néha egy kis pihenést kívánok!
Italoman, jó szívvel ajánlom Kissné Scheibli Gizella szülésznőt (is), jófej és nagyon profi!
B.
bukcsi

Bukcsi,
neked is köszönöm az infót - úgy látszik, a Péterfy tele van klassz szülésznővel, ez azért megnyugtató. Csak nem lesz mindenki szabin, amikor előbújik a baba. :)
Egyébként tudnátok nekem némi infót adni a szülésznők tarifáiról? :roll: Akár priviben is, ha gondoljátok.
Előre is köszi!

italoman

sZIASZTOK!29 HETES VAGYOK,SZINTÉN A PéTERFYBEN FOGOK SZÜLNI Dr Rácz Tibornál.MIVEL ELSŐ BABA LESZ,ELÉG SOKAT PARÁZOK,FŐLEG,HA NEM ÉRZEM A MOZGÁST.NORMÁLIS,HA NAPONTA NÉHÁNYSZOR ÉRZEM CSAK?ÉS EBBEN AZ IDŐSZAKBAN MÉG NEM OLYAN BRUTÁL MÓDON RUGDOSNAK?ELŐRE IS KÖSZI:MUSHUKA :wink:
mushuka

Sziasztok!

Még csak nemrég csatlakoztam, de már régóta olvasgatlak titeket. Nagyon hasznos dolgokat lehet tőletek megtudni.

Mushuka, egy cipőben járunk. Szintén Rácz dokinál fogok szülni, de én a 27. héten járok. Mivel szintén első baba, ezért néha én is tanácstalan vagyok.

Nekem általában reggel, és este 10 után kezd el táncikálni odabent a lakó, de akkor aztán majd' kiveri az oldalamat :D De van olyan nap is, amikor alig érzek valamit. Nekem az UH-on azt mondta egy orvos, hogy ez az időjárástól is nagyon függ.

Biztosan minden rendben van! Ha van kedved még írj a tapasztalatokról.

Szia:Soja
soja

Szia Soja!Az időjárásban lehet valami,mert ezeket a frontokat nem szereti,akkor pl alig érzem.Az eddigi uh-k alapján minden rendben,a jövő heti 30.hetire vagyok már nagyon kiváncsi.Szerintem még a placenta helyzetétől is függ,hogy ki,milyennek érzi a mozgásokat.Nekem a mellső falon tapad,ezért inkább lent,és oldalt szoktam érezni,de még nem olyan erősen.Nem tudom...Rácz doki mindig azt mondja,hogy ne parázzak.Jövő héten megyek hozzá is,kiváncsi vagyok.Fiúcska lesz,vagy lányzó?Szia:Mushuka :lol:
mushuka

Mushuka!

Mi kis csajszit várunk, az orvos a 4D-s UH-on legalábbis nem látott semmit a lába között :) Jövő héten megint megyünk 4D-sre, már olyan kíváncsi vagyok, hogy mennyit fejlődött az elmúlt 10 hét alatt.

A dokit már én is kérdeztem, hogy normális-e, ha csak lent érzem, hogy rúg. Nekem is azt mondta, hogy nincs semmi gond vele. Na azóta ha a bal oldalamra fekszek, akkor rögtön jelez a kisasszony. Addig rúgkapál, míg nem fordulok egyet :lol:

Neked kislányod, vagy fiad lesz? Mikorra vagy kiírva?

Soja
soja

szia Gurgi,

régen jártam itt, és csak most látom, hogy Sámuel megszületett. Gratulálunk hozzá, jó babázást, remélem minden jól megy.

Kép
gyniki

Soja!Mi fiucskát várunk,Danit,aki tegnap elég mozgékony volt,de éjjel velem együtt alszik.Mi is voltunk 4D-n,ahol meglepődtünk,mert előző héten voltam az AFP utáni UH-on,ahol azt mondták,hogy 21 hetes,430 gramm.Rá 1 hétre mentünk 4D-s UH-ra,ahol a méretei alapján 23,5 hetes,és 636 grammos volt.Persze az arcát folyamatosan takarta a kezével,a lábával,de a férfiasságát azt mutogatta.Mi is akarunk még 1et,ugy a 32.hét magasságában.Én is nagyon kiváncsi vagyok rá.Okt.13-ára vagyok kiírva.És Te?Hogy kerültél Rácz doki kezei közé?Az AFP-d jó lett?Nekem 0,7,de mivel megcsináltattuk a korionbiopsziát,így a doki nem aggódott.Andi
mushuka

[quote="mushuka"]Soja!Mi fiucskát várunk,Danit,aki tegnap elég mozgékony volt,de éjjel velem együtt alszik.Mi is voltunk 4D-n,ahol meglepődtünk,mert előző héten voltam az AFP utáni UH-on,ahol azt mondták,hogy 21 hetes,430 gramm.Rá 1 hétre mentünk 4D-s UH-ra,ahol a méretei alapján 23,5 hetes,és 636 grammos volt.Persze az arcát folyamatosan takarta a kezével,a lábával,de a férfiasságát azt mutogatta.Mi is akarunk még 1et,ugy a 32.hét magasságában.Én is nagyon kiváncsi vagyok rá.Okt.13-ára vagyok kiírva.És Te?Hogy kerültél Rácz doki kezei közé?Az AFP-d jó lett?Nekem 0,7,de mivel megcsináltattuk a korionbiopsziát,így a doki nem aggódott.Mushuka
mushuka

Sziasztok Lányok!

Mushuka: szerintem elég ha naponta párszor érzed a mozgást. És talán azért sem olyan erőteljes még, mert lehet, hogy még ücsörög a baba, és inkább alul rugdos. Ha megfordul, majd kellemetlenebb lesz.

Soja: most nézem, hogy Százhalombattáról mész szülni a Péterfybe. Ezt hogyan fogod kivitelezni? Azért érdekel, mert én is vidékről jövök. Szbatta hány km a kórházig?

Üdv: Liza
liza13

Sziasztok!

Én október 24-re vagyok kiírva. Mushuka, lehet, hogy együtt nyögünk majd? :D

Rácz dokihoz úgy kerültem, hogy nem akart jönni a baba. Az akkori orvosom csak azt hajtogatta, hogy majd összejön, és ezzel lezárta a témát. Egy ismerőstől kaptam meg az ő telefonszámát, és így már kb. 1 éve járok hozzá. Az AFP-m nekem is 0,7 lett, be is rezeltünk egy kicsit. Biopszia nekem nem volt, féltem tőle és fel sem ajánlották. Mivel már a 22. héten voltam a genetikai tanácsadáson, ezért nem is maradt rá sok időm. Mi megcsináltattuk még korábban a Bolgárkerék utcában a fizetős genetikai vizsgálatot, és ezek alapján azt mondta a doki, hogy nem kell izgulni. Remélem igaza volt!

Liza! Szbatta kb. 35 km-re van a kórháztól, csúcsforgalomban kb. 1 óra alatt bent vagyunk. Remélem amikor odaérünk, még lesz mit csinálnia az orvosnak, mert nem szeretném a Ferenciek terén a kocsi hátsó ülésén megszülni Bogarat :wink:

Ti hol laktok, honnan indultok majd? Liza mikorra vagy kiírva? Soja
soja

Sziasztok!Benne van a pakliban Soja,hogy együtt nyögünk,bár én szívem szerint addigra már itthon lennék.Te is a magánba jársz a dokihoz?Véletlenül nem egy szőke rövid hajú lány vagy,és a pároddal szoktál jönni?Egyébként a barátnőm májusban majdnem az Őrsön szűlte meg a harmadik babáját.Mint a filmeken.Végül 5 perc alatt kint volt a baba,Ő is a Péterfyben szült.Szia Liza!Lehet,hogy igazad van,ez meg sem fordult a fejemben.Kicsit azért tartok a szüléstől,tudom,hogy nem kéne,de azért mégis egy új dolog.Ti,hogy vagytok ezzel a kérdéssel?Mushuka
mushuka

Mushuka!

A barátnőd ezek szerint szerencsés, nem kellett sokat szenvednie. Az egyik ismerősöm, aki most szült, 28 órát vajúdott, de szerencsére minden rendben ment, és gyönyörű kisfia született.

Úgy tűnik, hogy látásból ismerjük egymást, mert tényleg a magánrendelésre járok, és tényleg a párommal szoktam menni. Én viszont nem tudom, hogy Te ki lehetsz. Most egy ember jut eszembe, akivel szoktam találkozni, őt az anyukájával (?) szoktam látni. Jövő héten csütörtökön 16.15-re megint megyek. Te is akkor?

A szüléstől én valamiért nem félek (pedig lehet, hogy kellene?). Lehet, hogy még nem érzem annyira közelinek, és azért. Soja
soja

Szia Soja!Valószínüleg én vagyok,akire gondolsz,valóban anyuval szoktam menni,(párom olyankor még dolgozik)és vagy elötted,vagy utánad szoktam bemenni.Én is jövő hét csütörtökön megyek,16.30-ra.Tehát találkozunk ismét.Én se úgy félek a szülésttől.hogy "Te jó Isten,most mi lesz?"hanem,mint egy új dologtól.Kiváncsi is vagyok,hogy milyen(azért a 28 óra dúrva egy kicsit).Szóval kicsi a Világ...Mushu.
mushuka

Szia!
A szülés tényleg valami új dolog lesz, így kicsit izgulok. De tudod, az a jó izgulás, amit vár az ember, nem pedig a rettenet. Inkább azért izgulok, hogy a babával minden rendben legyen. Nekem szerintem az a pár perc, amíg a babát vizsgálják, hosszabbnak fog tűnni, mint az egész szülés. Persze ha nekem is eltart 28 óráig... :?
Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én már nagyon türelmetlen vagyok. Már annyira szeretném, ha itt lenne a Kisbogár közöttünk.
A világ tényleg kicsi, csütörtökön találkozunk! Soja
soja

Lányok!
Köszönöm a gratulációkat.

Amennyiben bárkit is érdekel a szüléstörténetünk, szívesen elküldöm mélen!

Puszka
Gurgi
torolve_20131003125716

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?