Sziasztok !
Vagyok vagyok, csak itt a jó idõ, kevesett vagyunk itthon.
De Apu elég beteg, így most ezzel foglalkozik mindenki.
Megfázott kb egy hónapja, nem feküdte ki, kétoldali tüdõgyulladása lett,
amit ráadásul nem is vettek rögtön észre, aztán nem javult, elküldték CT-re
arra meg minden csúnyát írtak (miliaris gócok, fibrózis, 5 mm-es
nyirokcsomók, stb.....
), ráadásul a lépe is meg van nagyobbodva, ennek
alapján a tüdõgyógyász beutalta egy egyhetes kivizsgálásra a Korányiba,
holnap megy egy újabb röntgenre, és akkor kap idõpontot. Az is ijesztõ, hogy
január óta 10 kg-ot fogyott, ráadásul már 10 éve cukros, 5 éve inzulinozza
magát
Mondjuk, az az egy vigasztal talán, hogy nagyjából egy éve az üzemorvosuk elküldte Õket (Anyu Apu egy helyen dolgozik) egy teljes kivizsgálásra, ott is volt tüdõszûrés, és teljes kivizsgálás (teljes ultrahang, Anyunak nõgyógyászat, mamográfia, Apunak prosztatavizsgálat, meg minden egyébb), így abban reménykedem, túl nagy bajt nem találhatnak.......remélem.......
A nagymamám ráadásul náluk lakik, aki Apu anyukája, és szegény egész nap jajveszékel, Anyukám meg amúgy is olyan elveszett Apu nélkül, és most eléggé fél, így még a mama is vészmadárkodik.......jajj, jó lenne már egy pár héttel idõsebbnek lenni...
Most estünk haza aMargit-szigetrõl, hulla vagyok, mert gyalog mentünk jöttünk Peti csupa kosz........
Sziszi: A bébiúszásról nekem is rosszak a tapasztalataim, nekem nem a fertõzéssel, mert csak egyszer voltunk, hanem a módszerrel. Mindenesetre a Matesz Csillához (vizipók úszósuli talán?) semmiképpen ne menjetek az Újhegyi usziba. Ha érdekel miért, megírom bõvebben.
Szombaton utazunk Poroszlóra a Tisza-Tó partjára egy falusi-turizmusos házba, ahol hatalmas kert, homokozó, csúszda, pulyka, kecske, tyúkok, kacsák,kutyák, olyan cicák, amik megállnak a piciknek, jó levegõ csend........ez vár ránk három napig.......
Már egy fél éve lefoglaltuk nagyon vártam, most nagyon beárnyékolja Apu betegsége, mindig Rá gondolok
Orsi:Hát, én is pici voltam, mégis itt vagyok, és semmi bajom. Ne izgulj, az csak rosszabb. Minden rendben lesz. Ha véletlenül valami gond adódna, akkor meg hipp-hopp kikapják, és majd idekinn megnõ, és vigyáznak Rá. Én is azt mondom, inkább ellenõrizzenek gyakrabban, mint hogy bajotok legyen. Nálam is mázli volt, hogy benn voltunk a kórházban, amikor leesett a szívhang. Utánna meg tényleg behozza a lemaradást, hidd el. Amúgy az aggódásról: Mindig van min. Kérdezd meg a lányokat, én már mi mindenen paráztam itt. Elóször a PKU szûrés. Majd a hasi, agyi ultrahang. Majd a bölcsõhalál, a hányások, az elinduláskori esések. A nagyobb balesetek, a téli hörghurut.....aztán majd jönnek a gyerekbetegségek, az ovi, a suli, az elsõ csaj/pasi, az érettségi, a jól választott-e társat, a boldog-e, jól boldogul-e az életben, az a kis rüfke(meny) eteti-e rendesen, stb stb stb.........
Szóval: attól a pillanattól kezdve, ahogy Õ megszületett, amíg mi élünk, minden gondolatunk Õfelé forog, mindegy, hogy fél éves, vagy negyvenkettõ....mert szülõk vagyunk hála az Istenek....
Puszi, kellemes ünnepeket, mert holnap már készülõdöm az utazásra, fõzök, meg ilyenek.
Van valami olyan kaja ötletetek, amit megfõzhetek elõre, nem veszti el a jó ízét,(gondoltam egy nagy tepsi rakottkrumplira elõször, de az megmakkan három napig) a Peti is megeszi? Akár kétféle is jó, mert kevesebbet fõzök akkor. Vagy valami amit könnyû ott összedobni? Bár ezt ha lehet kihagynám...
Mennem kell füdteni
Puszzz: Kata