Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, Lányok!

A gátvarrással kapcsolatban: engem felszívódó cérnával varrtak, és nem volt vele semmi bajom. Hamar gyógyult, egy hét után már nem is éreztem.

Pocak szülés után: Szerintem is alkati kérdés. Nekem is hamar lement a hasam, pedig se haskötõt nem hordtam, se homokzsákot nem pakoltak a hasamra szülés után. Nõvéremnek hasonló körülmények között meg nagy maradt a hasa szülés után. Nem vagyunk egyformák, úgy látszik még a testvéreknél is lehet eltérõ az alkati adottság. Olyan ez, mint a striák, van, aki semmivel nem keni, mégis gyönyörû marad a bõre, más meg fürödhet akár a krémekben kilenc hónapig, és mégis lesznek striái. Sajna.

Betét szülés után. Én Always Ultra Night-ot használtam, ez egészen vékony, és mégis jól bírja a strapát, hát mit mondjak, óriási megkönnyebbülés volt erre átváltani az elsõ napok papírvatta szörnyedvényei után. Nekem nem akadt bele a varrat, és kényelmes is volt.

Bugyihordási tilalom: Ahol én szültem, a Tétényiben 97-ben szintén az volt az elõírás, hogy vizitkor nem viselhettünk bugyit, sõt, öten voltunk egy szobában, és széttárt lábakkal bugyi nélkül kellett várnunk a vizitelõ orvoscsoportot (betét persze lehetett a lábunk között), aztán a nõvér egy csipesszel levette a sebünkrõl a betétet, és az orvos meg megkukkolta a sebet, minden nap. Hát, nem volt valami felemelõ érzés!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)

Sziasztok!
Krisztina!

Jaj jaj az en dokim is a Tetenyibe dolgozik. Nem tudod ez a 'kukkolas' meg ma is divat? Hat akkor en ide nem megyek!
A striakkal kapocsolatban lehet benne valami amit mondasz szerencsemre nekem nem sok gondom volt vele. A krem meg szerintem csak egy olyan esetben hasznal ha amugy sem igazan hajlamos az ember lanya a 'csikra'.
Hat nem?
Sziasztok
Jutka
khjutka

Szia Jutka!
A barátnöm a Tétényiben szült 98 végén, Dr. Barna I-nál, ö a kukkolást nem fogta fel olyan tragikusan, bugyit pedig hordhattak. Egyebkent a kórház közelében laksz?
Üdv.Móni
Moncsi

Szia, Jutka!

Ne haragudj, nem akartam senkit elriasztani a Tétényitõl! Amirõl én írtam, az különben is 97-ben volt, azóta lehet, hogy megváltozott már minden. Amúgy meg szerintem nálam azért "kukkoltak" annyian, mert a dokim csak a szülés végére jött be, addig "közös páciens" voltam. Dia biztos többet tudna a mostani helyzetrõl mondani, õ nem olyan régen szült ott. Egyébként meg saját balszerencsés tapasztalataimtól eltekintve szinte csupa jót hallok a Tétényirõl mostanában, szóval szerintem kérdezd meg a dokid, mi a helyzet most, vagy valakit, aki nemrég szült ott.

A striákkal kapcsolatban osztom a véleményed! Mikor fogsz szülni?

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)

Sziasztok!

Én egy hete szültem a Tétényiben, szó sincs már ilyen vizitről!!! Rámszólt a nővér első éjszaka, hogy vegyek fel bugyit és adtak egy párnahuzatot, azt kellett belehúznom. Sem papírvatta, sem más, a körülményekhez képest kényelmes volt az összehajtogatott párnahuzat. És nem azért szólt rám, hogy ne vérezzem össze az ágyat, hanem , hogy nekem is úgy jobb. És igaza volt. Addig meztelen voltam alul, hát sokkal komfortosabb lett.

A Tétényi kórházban szülni számomra nagyon kellemes élmény volt, én mindenkit rábeszélek, aki tanácstalan. Az orvosoktól kezdve a szülésznőkön keresztül a csecsemősőkig és még a takarítónő is kedves volt. Bármit lehetett kérdezni segítőkészek voltak. Aznap mikor én szültem egyszerre kerültünk be 5-en a szülőszobába, de mindenkinek jutott egy kicsi idő az Ikea szobára vagy az egyágyas szülőszobába. Pedig rekord "termés" volt aznap. 7 vagy 8 kisbaba született napközben. Vajúdás közben vagy nyögéseket vagy gyereksírást lehetett hallani. De ez akkor olyan mindegy volt.
Én bátran merem ajánlani a Tétényit, az orvosoknak nagyon jó híre van és nagyon bababarát kórház. Bármi kérdés van én szivesen válaszolok friss élményeimből.

Sziasztok:

Geri
geri (geri)

Sziasztok Lányok!
A striákkal kapcsolatban:nekem is van egy pár a fenekemen, meg a combomon, ami elozo gyors hízások következménye, viszont a terhességem alatt folyamatosan (kb 2.hónaptól) kentem a pocakomat oliva olajjal, és a hasamon sehol egy csík. Megjegyzem most megint terhes vagyok és megint használom minden este, remélem hamár egyszer bevált,akkor megint bejön. Igaz, hogy néha olyan érzésem van, mintha egy nagy tál saláta lennék, nade mindent a szépségért Kép.
Szóval tanácsolom nektek is kipróbálásra, ha tudtok elso sajtolásút vegyetek ( Extravergine felirat áll a címkén).
Bocs, ha off voltam.
Katica
Katica

Sziasztok!
Moni!
Nem a korhaz kozeleben lakom hanem videken .Nekem ugy ajanlottak az orvosomat mar hozza jarok 4 eve.

Krisztina!
Sajan meg nem vagyok terhes. Csak a doki miatt erdeklodtem. Azert kicsit megnyugtattatok. Mar volt egy rossz elmenyem az elso szulesemnel azert szeretnek most egy 'kicsit' jobbat.

Geri!
En is ugy tudtam jo a hire a korhaznak, es a orvosoknak is. Koszi az infokat.
Ki ismeri Dr. Balogh Tibort?

Bocs, hogy ilyen sokára irok de most jutottam csak ide! Mindenkinek jo babazast!
Sziasztok: Jutka
khjutka

Sziasztok!
Két orvossal kapcsolatban érdeklodnék:
Az egyik Dr. Mészáros Márta a MÁV Kórházban. Valaki már említette itt, hogy nála szült, de sajnos "Névtelen"-ül, úgyhogy nem tudom megkeresni e-mail-ben. A húgom szeretne Mészáros doktornõnél szülni, úgyhogy ot érdekelnék a tapasztalatok.
A másik doki, aki viszont engem érdekelne: Dr. Horváth Tamás a Szt. István kórházban. Mindkét orvossal kapcsolatos infók jöhetnek az én címemre:
maya75@mailbox.hu
Elore is koszonom: Maya
Névtelen

Kedves kismamák!
Még ugyan nagyon fiatal terhes vagyok, de orvost azért már kellene választanom. A SOTE I-es klinikán dr. Szeiler Istvánt ajánlották. Tud valamelyikőtök valamit a kórházról, ill. a doktor úrról?
Nagyon köszönöm!
Viráganya
Viráganya

Sziasztok!
Én a Szabolcs utcában szültem tavaly. Úgy gondoltam, elmondom a körülményeket, ha valakit érdekel vagy érint ez a kórház.
Prof.Dr. Gáti Istvánnál szültem. Ismeri valaki közületek? A Kaáli Intézetben is dolgozik.
Üdv. Dorka
dorka (dorka)

Szia Viráganya,
Én szept-ben szültem a Sote I-en, de nem a dokinál. A Szülési esélyek csásdzár után topicban elég részletesen leírtam a szülést-kórházt.
Ha jól tudom, Soma is ott szült, õ is írt róla egy pár sort, de hogy melyik topicban olvastam, már nem tudom...
Bocsi, hogy nem írok többet, de ott tényleg eég részletesen leírtam a dolgokat.
üsv
Zsóka
zsóka (zsók

Szia Viráganya!

Én nagyon ajánlom neked a Tétényit, mire szülni fogsz már az új szárny lesz, úgy néz ki már októbertől és ott egy- meg kétágyas, fürdőszobás, modern szobák lesznek. A személyzet biztos marad, de ők meg alapban jó fejek. Orvosnak vmelyik Bálintot ajánlanám, fantasztikus jó hírük van. 2 vállal most szülést. Bálint Sándor már nem. A szülésznő pedig egyértelműen az, aki az enyém volt. 100 %-ig megbízható és profi.

Ha érdekel hívj.

Puszi:

Geri
geri (geri)

Szia Viráganya!

Csatlakoznék Gerihez, én tavaly júniusban szültem ott, még a Bálint Sándornál. Nincs náluk jobb!!!

Ha érdekel, én is mesélhetek: soosbobi@hotmail.com

Szia:

Dia
Dia

Szia Viráganya!

Nekem a lurkók a SOTE I-en születtek, igaz már régebben. Nõvérem novemberben szült ott. Szeiler dokit ismerem, az elsõ szülésem vele kezdõdött (saját dokim szabin volt, és három dokit írt fel, hogy nekik ad át, Szeiler-t, Silhavy-t és Tóth-Pált. Mindet ismerem, Bálinttal Szeilernél kezdtünk, Tóth-Pálnál született meg. Silhavy meg a terhesosztályon volt osztályos orvos, mikor az ikrekkel bent voltam, így vele is találkoztam sokat)
Szeilerben ami nekem nagyon tetszik, nagyon közvetlennek tûnik a páciensekkel. Nem tudom, hogy csak én fogok ki olyan idõpontokat, hogy mindig valaki ismerõse van, de mindig kijön, örül nekik, mintha valami rokona-barátja lenne, úgy kíséri be stb. ez valahogy tetszik nekem. Szakmailag tuti, hogy jó, csak jót hallottam róla. Nekem az elsõnél burokrepedésem volt reggel otthon, 8 körül voltam bent és nem volt semmi fájásom. Õ tõle kaptam méhszáj-érlelõ zselét, ami aztán szépen elindította nálam a dolgot. Mindenesetre kedves volt velem, és megnyugtató volt a jelenléte.
SOTE I-en most itt a neten a lányok közül sokan mentek a Bardóczy-hoz is, õ egy fiatalabb doki, és egyelõre ember, nem gép, ami a klinikán azért számít.
A SOTE I-et illetõen legnagyobb baja, hogy futószalagon van az ember, de tény, most már egyágyas szülõszobák vannak, tusolóval, a babás osztályon 4 ágyas kórtermek, két kórteremhez jön egy zuhanyzó, baba éjjel-nappal kint lehet. Ami számomra mindig megnyugtató volt a SOTE mellett, hogy abszolút profik, és minden zûrös esethez szükséges dolog rendelkezésükre áll. (olvasd el Soma beszámolóját, nemrég született ott a kislánya, toxémiás lett SOma, a története nagyon megrázó, egyben az is benne van, hogy végül is szerencséje volt, hogy ott volt és nem máshol.)
Ildi
Pethes Ildikó

Szia Viráganya! Én is csatlakoznék Ildikóhoz,99-ben szültem a SOTE I-en.Nekem csak jó véleményem van a klinikáról!Sziller dokit látásból ismerem ,de sokan dicsérik. Most a második babával is oda járok! Üdv. Szani
Szani

Sziasztok,
annyiban csatlakoznék hozzátok, hogy egyszer berohantam az ügyeletre mert elelstem a fürdõszobában neki a fürdõkádnak, hat hónapos terehsen a Szeiler volt az ügy., nagyon rendes volt, azonnal küldött UH-ra meg mindenhová, nyugtatgatott stb. Ráadásul a császáromnál a saját dokim mellett õ volt a másik doki (állítólag igazából mindent õ csinált, az én dokim csak asszisztált neki). Ja, és amikor a gyerekorvosunkat megkérdeztem, kit ajánlana, õ is a Szeilert ajánlotta, nála járt gyakorlatra, és nagyon dicsérõleg beszélt róla. Adjunktus, tehát nem egy kezdõ - és én hülye, pont ezért nem mentem át hozzá, mert vsajon mwennyit kérhet egy adjunktus??
Szóval ha Sote I, akkor nálam szóbajöhetõ doki: Bardóczy, Szeiler, MArton Tamás (kb. ebben a sorrendben)
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

A Marton Tamás is egy jó fej, õt is ismertem futólag.
Ildi
Pethes Ildikó

Bocs, tegnap ta azon filózom, hogy a Sziller és a Szeiler vajon két különbözõ doki-e...
Zsóka
zsóka (zsók

Szia Zsóka! Azt én sem tudom ,most két dokiról beszélünk?? Én A Szillert ismerem!Lehet,hogy van Szeiler is?! Szani
Szani

Egyszerûen nem találom azt a tájékoztatót, amit a klinikán qdtak. Abban benne van a dokik névsora. Viszont megnéztem a "kék kartonomat", a dokit aki oparált és aki kezelt amikor elestem a fürdõszobában, Szillernek hívták Õt ajánlotta a gyerekorvosunk is. Szóval Sziller a biztos. Bár ettõl még lehet egy Szeiler is ott...
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Sziasztok!

Nem, szerintem A Sziller van, csak elejétõl kezdve elírtuk a nevét. Mikor Szani írta Szillernek, nekem is eszembe jutott, hogy rosszul írtam. Szóval Sziller az, akit én is ismerek. Mindenesetre egy magas, nem akarok hazudni de ha jól emlékszem olyan kicsit vöröses a haja, nem?
De írjatok pontosabb leírást, hátha ebbõl egyeztetünk. Persze ettõl még lehet SZeiler is, de akkor azt én sem ismerem.

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok, lányok!
A dokit tényleg dr. Szillernek hívják, csak én írtam rosszul az elején. Hétfőn voltam nála, nagyon rendes, szimpatikus és meggyőző. Azt mondta magáról, hogy egyedül a súlygyarapodással kapcsolatban lesz nagyon szigorú, összesen 6 - 8 kilót szabad híznom. Jó, nem mondom, hogy egy vékonyság vagyok, a 165 centimhez 63 kilót nyomok, de kicsit megrémültem. Szabályosan diétáznom (nem fogyóznom!) kell.

Zsóka! Képzeld, Sziller szerint, ha nem hízok többet 8 kilónál, természetes úton megszülhetem a második gyereket (tudod, az első nekem is császár volt). Én Virággal 11-et híztam, hát, nem tudom, fog-e sikerülni...

Sziasztok: Viráganya
Viráganya

Sziasztok! Ildihez csatlakozva, én is a SOTE I.-re járok Tóth-Pál Erno adjunktushoz, és nagyon kedvesnek, szimpatikusnak tartom, nála fogok szülni júliusban. De, nekem mindenki szimpatikus az egész klinikán, csak jó tapasztalataim vannak, pedig magzatvíz-vizsgálattól kezdve, már mindenen voltam.
Vica
Névtelen

Szia Viráganya!
Ez jó hír! Remélem, sikerül majd a picurkát természetes úton világra hoznod. Sajna ez nálam már nem nagyon valószínû (két császár után majdnm biztos a 3. császár)...
Jó kezekben leszel, az biztos. Vigyázz magatokra,

üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Viráganya!

Az én sógórnőm az első császár után a második és harmadik gyereket is természetes úton szülte, mindkét terhesség alatt 20-25 kg-ot hízva.

Bea
bea (bea)

Sziasztok!

Császár ügyben átmehetnénk a másik topicra, érdekelne mind Sziller véleménye, mind Bea sógornõje. Én a Csabayt kérdeztem (én hozzá járok), hogy ha vállalnánk negyediket, mit szólna hozzá. Azt mondta, nem feltétlen kell, hogy császár legyen, bár kétségtelenül nagyobb az esélye. Ezt a súlydolgot eddig sehonnan sem hallottam. Viráganya, nagyon szurkolok neked, hogy minden simán menjen, és megszülhesd hüvelyi úton majd! (nagyon gyûjtöm az ilyen eseteket). Amit szoktunk hallani errõl, nagy baba kérdésben: lányom barátnõje 4 évvel jött a császárral született bátyja után. A bátyó is 4 kg közelében volt, a kislány is 4 kg lett (az anyuka átlagos 165-170 cm magas körül van), és megszülethetett normál.
Vica! Örülök, hogy hallok valakitõl Tóth-Pál dokiról. MInt írtam én szülésem perceiben ismerkedtem meg vele, aztán mivel a hathetes kontrollkor is szabin volt a dokim, arra is nála voltam, meg pont akkor begyulladt a mellem, azt is hozzá vittem. Nagyon szimpi volt, megkedveltem. Ami nagyon megmaradt belõle, az a szülés alatti, kitolás alatti szövege. A gátmetszést iskolapéldaként emlegette (hogy olyan eset voltunk), aztán felszívódóval hímezte (ezt mások is mondták róla, õ már nem is varr, hanem hímez). Kitolás alatt meg mondá nekem: kakálni (bocs, de szó szerint ezzel bíztatott a tolásra). Emlékezetes maradt (3.75-ös, szép nagyfejû elsõ fiam született nála).
Olyan fura, nem tudom miért van, de olyan jó érzés olyanokkal találkozni, akikkel közös dokiismerõsök vannak és pláne hasonlóan vélekedünk róluk.
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!
Ildi, az "öröm kölcsönös", én pláne örömmel hallom, hogy milyen lesz a dokim szüléskor, mert ugyebár ilyen tapasztalatom még nincs vele, de már alig várom (júli.27.)!!!
Segítsetek, van olyan topic, ahol a pelenkázásról van szó? Szeretnék olvasni véleményeket a textil és az eldobható pelenkák mellett/ellen.
Vica
Névtelen

Szia Vica,
Van egy olyan topic, hogy "Pelenkázás" ill. gy topic a Keres-kínál rovatban Textilpelenka" címmel.
Én textilpelenkát használok, abszolút bevált. Két gyereket pelenkázok vele (a májusban három éves fiam még nem szobatiszta, és van egy fél éves kislányom is).
Olvass bele ezekbe, ha kérdésed van, szívesen válaszolok.
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Szia Gyöngyi

Sehol máshol, Schleffer a S M-ben!
Névtelen

Sziasztok!

Kezdö vagyok ezen az oldalon és a babavárásban is. Szeretném a véleményeteket hallani az Uzsokiról és ha van valami tapasztalatotok (jó rossz egyaránt) Dr. Kalocsai Gézáról. Jelenleg ö az orvosom, de elöttem még jó néhány hónap, hogy esetleg másik korházat válasszak.

D. Rita
Névtelen

Kedves Lara!
1993-ban szültem a szegedi női klinikán. Maga a szülés időszaka (nekem 3 héttel hamarabb be kellett feküdnöm), ami kb 5 óráig tartott, teljesen rendben volt. (Én egy hisztérika voltam.)A szülés előtt volt beöntés és borotválás.
Szöllősi docensnél szültem, semmi gond nem volt, én egy kicsit ügyetlenkedtem. A szülés előtt informálódtam róla, hogy az újszülött intenziv a Gyerekklinikán milyen. Borzasztó aranyosak voltak a doktorok és doktornők, és ez megnyugtatott, mert -és erről itt nagyon keveset irnak-, ez fontosabb, mint az, hogy adtak-e betétet vagy huztak-e tiszta ágyneműt.
Röviden a szülés utáni rend: 2 óráig a szülés után egy kocsin feküdtem, ez alatt nem szabad még enni-inni, aztán betoltak a szobámba. Lehetett választani, hogy rooming-in legyen, vagy a szokásos. Én a rooming-int választottam, de később megbántam, mert igy nagyon magunkra maradtunk. Kb 4 órával később felállitottak, és ki kellett menni lefürödni (ez éppen éjfélkor volt), a nővér végig ott volt mellettem, a zuhanyzó rendezett volt, a zuhany alá be volt téve egy szék, amire le lehetett ülni, és ülve zuhanyozni. Adtak 2 liter teát, amit ajánlottak, hogy igyam meg, mert másnap pisilni kellett mindenkinek, és aki nem tudott, annak be volt igérve a katéterezés.Reggel 6-kor kihozták a gyereket, és onnantól kezdve nem igazán segitettek. Valószinűleg, ha adtam volna valamit a védőnőnek vagy a csecsemősnek, adtak volna jó tanácsokat. Este 10-ig kinn volt a gyerek, az enyémnek nagyon sok gondja volt (nem tudott szopni, a fenekéről lejött a bőr, egy nap 7x ment a hasa - dyspepsias volt), igy én a nap végére eléggé kimerültem. Kb. 2 nappal a szülés után adtak 2 tabl. Phenolphtaleint, ami hashajtó, ha addig nem volt székletem. Abból az egyik is elég volt bőven.Akkor adtak egy csomagot, 1 doboz Sillhoutte betét is volt benne, sok más hasznos dolog mellett.
Ha esetleg valami konkrétabban érdekel, ird meg.
Szia: Dóri
Névtelen

Sziasztok!

Ez a Sziller az a SZiller,a ki a Margitból ment át a SOTE-re???

Ági
Névtelen

Ági, én azt tudom, hogy 1993-ban már a SOTE-n volt.
Ildi
Pethes Ildikó

Kedves D.Rita!
Mikor szülsz?
Az orvosodról jókat hallottam és talán találkoztam is vele viziteken, mikor a kisfiammal és a kislányommal voltam benn.A kórház nekem szimpatikus,a szülőszoba teljesen új, hidraulikusan állítható szülőágyakkal, szívesen megmutatják, ha kéred.Én májusban készülök megnézni egy babanetről ismerős kismamával együtt.A kórházba szinte csak a személyes dolgaidat kell vinned, ellentétben más helyekkel, ahol még vattát, betétet sem kap a frissen szült, nem beszélve a babaruháról, hálóingről.Az orvosom Mecsér Béla, közös rendelőt bérelnek a Te dokiddal, talán az asszisztensnő is ugyanaz.Ha igen, nagyon kedvesen elmagyaráz mindent, amire kíváncsi vagy, érdemes kifaggatni.
A csecsemősök is rendesek voltak és ugyanaz a gárda maradt, ahogy hallottam.
Ha van kedved, folytathatjuk e-mailen:
ksaci@freemail.hu
Szia: Saci
ksaci

[color=#ff0000][b]

Részletek a Társalgó/Ismerjük meg egymást/Nyári babanetes találkozó topicban. Figyeljétek a helyszín miatt!

Pussz, Dorka

Ui: adjátok tovább minden babanetesnek
Dorka

Sziasztok! Új vagyok a babaneten, egy 3,5 éves kisfiú, egy 8 hónapos kislány és remélem még 1-2-3 jövendőbeli kisgyerek anyukája. A fiamat a SM-ben szültem, ahonnan vegyes tapasztalatokkal távoztam, így a 2. lurkóval már az István Kórházba jártam dr. Koiss Róberthez. A kórházzal és a dokival kapcsolatban is csak jókat tudok mondani.
Ha tud valamelyikőtök Kaposváron vagy környékén kórházat, orvost ajánlani, megköszönném. Egy barátnőmnek kéne, aki a közeljövőben fog odaköltözni.
Jó egészséget és sok örömet mindnyájatoknak: Pele
Névtelen

Szia Pele,
Az Sm rövidítrés a Schöpf-Méreit takarja? Én is ott szültem a fiamat, '98-ban. A kislányom at meg már a Sotén... Többekrõl hallottam, hogy nem mennek vissza oda szülni...
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Szia Zsóka!
Igen, a Schöpf-Mereiről van szó. Nekem ott nagyon rossz volt, hogy csak fekve lehetett szülni, nem szoptathattam a szülőszobán, a babákat - bár babás szobában voltam - többször elvitték napközben és éjszakára is: nem igazán tudtam igény szerint szoptatni, főleg, hogy pótlást is adtak. Amiért odamentem elsőre, az a Zubovics dr. volt, az intenzív főorvosa, az egyik legjobb barátnőm édesapja, akiről állítom, hogy a legjobb gyerekorvos Pesten. Talán Te is találkoztál vele, magas, sovány, ősz hajú. Úgyhogy azzal a fenntartással váltottam kórházat, hogy ha bármi gáz lenne (rendellenesség, koraszülés, stb.), akkor mindenképpen odamennék, mert akkor úgysem a szülés mikéntje számít, hanem hogy szakmailag jó kezekben legyen a babám...
Viszont ismerek olyat is, aki 3 gyereket szült ott, és azt mondja, a 4.-et is ott szülné. Nem vagyunk 1formák....
Neked mik voltak a tapasztalataid?
Üdv: Pele
Pele

Szia Pele,
gyakorlatilag ugyanazok, agogy elnézem a leveled. Túlhordtam a babát, meg akartáék indítani a szülést, de elõtte megindultak a fájások. Rám rakták a ctg-t, feküdnöm kellett, és még oldalra sem fordulhattam, csak a hátamon fekhettem, szörnyû volt. A mai napig meggyõzõdésem, hogy ezért estek le e kisfiam szívhangjai. Hisz mindenhol azt hallja az ember, hogy ne feküdjön a mama a hátán, mert nyom egy vénát ilyenkor a baba, és ezáltal csökken az oxigénellátottsága. Õk meg háton fektettek. (És ahogy hallottam, nemcsak engem). Hol van a sétáló ctg... Persze nem tágultam négy óra alatt egy milliméternyit sem, a szülésznõ négy óra alatt egyzser szólt hozzám (szó szerint). Aztán amikor kiderüklt hogy baj van, a gyerek szívhangjai tertósan 70 körül, akkor elhatárzozték, hiogy sürgõs császár, amivel még vártak egy !!! órát (mert ettem hat órával azelõtt egy joghurtot - sehnki nem mondta, hogy nem ehetek). Altattak, utána még két napig olyan kába voltam, hogy alig emlékszem vmire. A gyerkõcöt behozták bemutatni, de csak úgy távolról mutatták, még meg sem foghattam... Egy hétig kaétereztek, meg döntötték belém az infúziót, mert véreset pisiltem (közölték, hogy vesebajom van, aztán kiderült, hogy valószínûleg amikor áttettek az ágyra, megrántótdott a katéter és felsértette a hólyag falát); azt hiszem a negyedik napon sikerült kikönyörögnöm magamból az infúziót, a hetedik nap a katétert; a negyedik napon átkönyörögtem magam a roomong-inbe, ahol a gyereket szintén alig láttam, elvitték nappal, elvitták éjjel, az utolsó két éjjel volt velem; a saját orvosom, bár elõttre a magánrendelésén jól megkérte az árát, nem jött be a szülésre, bezzeg szülés után mindennap!!! bejött, õ vette ki a varratot (egy fillért sem kapott, még egy köszönömöüt sem mondtam neki). A gyerekorvosokkal viszont abszolút meg voltam elégedve, minden nap a viziten részletesen elmondták, mi van a kicsivel, az általad említett orvosora is emlékszem, fekete mûanyag keretes szemüvege van, ugye?
Szóval mégyegyzser nem szívesen szülnék ott...
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Pele,
most nézem, ahogy elküldtem az elõzõ üzenetet, hogy márc 13-án írtam egy hosszabb üzenetet itt a topikban a tapasztalataimról-élményeimrõl a Söfirõl vkinek, aki ott fog szülni, ha van kedved, nézd meg azt is.
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Szia,
igen, a szemüveges doktor bácsi az, akit mondtam.
Szóval ezek után nekem is felüdülés volt máshol szülni, direkt a lehető legalternatívabb és legbababarátabb helyet kerestem. És ez már csaknem közelítette az általam elképzelt tökéletest Kép, egyedül az volt a gondom, hogy a vajúdó nem volt túl meghitt, mire meg az 1ágyas szülőszobába kerültem, 1-et nyomtam, és ki is bújt a babám Kép. De ez lehet, hogy csak az én gyors szülésem "hibája", előtte meg nem foglalhattam volna el 12 órára a szobát mások elől.
Üdv: Pele
pele (pele)

Sziasztok Lányok!

Friss kismama vagyok és érdekelne hogy hallott -e valaki Dr. Aszódi Ágnesrõl.
Nekem vannak némi kételyeim vele kapcsolatban és ezt szeretném eloszlatni. Szóval ha valaki hallott róla kérem írjon a következõ címre.
torokm@vmg.sulinet.hu
indigo

Sziasztok Lányok!

Nem ismeri véletlenül valaki közületek Dr. Gulyás Pétert? Nála voltam a családtervezés projekt keretében ajánlatos elözetes vizsgálaton, és akkor szimpatikusnak tünt, de ez persze csak egyetlen 20 perces vizsgálat volt.
Most erösen úgy tünik, hogy a családtervezés sikeres volt :-), és lassan vissza kellene mennem "regisztráltatni" a terhességemet. Szóval sürgösen el kellene döntenem, hogy hozzá megyek-e vissza. A Szt. Margit Kórházban dolgozik, arról is minden infó érdekelne! Mi területi illetékesség alapján oda tartozunk, és az optimális családtervezést vezetö hölgy azt mondta, hogy nagyon szuper hely, kár másban gondolkodni, szerencsés vagyok, hogy oda tartozunk. De persze lehet, hogy csak hazabeszélt...
Esetleg magán jellegü intézmény is érdekelne, ha van valahol a III. kerület (pontosabban Békásmegyer) környékén, inkább kérjék meg az árát hivatalos tarifa szerint, és kapjuk meg a maximális odafigyelést, minthogy mindenki tartsa a zsebét, és közben senki ne foglalkozzon velünk igazán...

Márti
Márti

Kedves Márti!
Én is a Szt. Margit kórházban szültem, 1997-ben. Elégedett voltam a kórházzal, ráadásul azóta a szülészetet fel is újították. A Hol és kinél szüljek? topikot keresd meg, érdemes végigböngészni, ott rengeteg infót találsz, sokat a Margitról is. A terhesgondozás különösen lelkiismeretes és jó volt, azt is csak ajánlani tudom.
Gratulálok a babához, és további jó babavárást!
Szia: Judó
Judó

Sziasztok!

En is a SOTE I.-re jarok egy Patkos nevu dokihoz. Nagyon kedvesnek talalom, alapos, kedves, figyelmes, tobben ajanlottak, de megis egy kicsit "gepszalagon" erzem magam.

Tapasztalatok? Szult nala valaki?

Lili
lili73

Kedves Judó!

Köszönöm az infót és az útbaigazítást, annyi itt a topik, hogy egészen belekavarodok. :-)
Akkor irány a Hol és kinél szüljek? témakör.

Márti
Márti

Sziasztok!Edina vagyok.Dr. Herczegh Szabolcsról érdeklödnék.Illetve a szülés tarifájáról.Mennyi alkalmanként,és mennyi szülés után?
Névtelen

Sziasztok!

Márti:
Őt inkább ne. Mármint dr. G-t.

Era
Era

Kedves Márti!
Én 2000. júniusban szültem a Margitban. A terhesgondozás tényleg nagyon alapos. Van felkészítő tanfolyam is szülőszoba látogatással, érdemes rá eljárni. A szülészete nagyon jó, viszont a csecsemősökkel nem voltam megelégedve, sem az osztályos nővérekkel. Egyedül Csöpi néni volt nagyon aranyos, Ő "minden cicik tudója". Van egy ágyas saját fürdőszobás TV-s szoba, de fizetni kell érte. Én ilyenben voltam, szerintem megéri. Itt nincs szigorúan vett látogatási idő, a férjem így szinte egész nap velünk lehetett. Lehet szülésznőt is választani, a 6. hónap környékén érdemes vele megbeszélni. Sok sikert, boldog szülést!
Fagyi
Névtelen

Herczegh Szabolcs terhesgondozási vizidija alkalmanként 5000 Ft (videós ultrahanggal) és a szülés tiszteletdija 40,000 Ft.
Én nemrég szültem nála, nagyon kedves és megnyugtató volt.
Névtelen

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?