Pompika!
Nagyon tündéri kisbabáid vannak! De melyik kicsoda? Nagyon egyformák!
Zsuzsi!
Örülj ha véletlenül egy jól mükődő babád születik és fel ne keltsd éjjel!
Kismokus!
Mókuskád most tanulja a világot, idő kell mig megszokja a napszakok váltakozásait. A nagyikám szokta mondani anno, hogy "6 hétre megváltozik a gyerek" és hogy ezért vagy nem, de nálunk Máté esetében be is jött a jóslat.Reménykedj!
Hajni!
Kicsit mostmár szokni kell Olivérnek, hogy nem lehet mindig kézben! Igenis, menj el zuhanyozni, vagy tedd a hordozóba és vidd magaddal, ha aggódsz a sirás miatt. Máskülönben valszeg már levette, hogy Te ilyen aggódós vagy és ha nyekken egyet, már ugrasz is, és ezért engedi meg magának ezt a viselkedést
Viszont örülj, hogy éjjel legalább csönd van!
Nekem ugy rémlik, hogy a Te Olivéred kb 8 hetes, igaz? Ebben a korban már egyáltalán nem hülyeség játékot mutogatni Neki, sőt már a kezdettől fogva oda lehet tenni szines puha játékot. Lukácsom már kb 1 hete hogy nagyon figyeli, sőt oda is piszkálgat néha már a bölcső oldalára felakasztott plüsshöz. A hangodat pedig már ujszülötten hallja, figyeli szerintem, hát beszélni is igy tanul majd meg, hogy Te állandóan mondod Neki a történéseket, meg a világ dolgait. Különben a csecsemő a legjobb hallgatóság, nem beszél vissza és mindent türelmesen végighallgat
Érdemes beszélni, szinte mindegy hogy mit.
Nem tudom ki kérdezte a popsitörlőt.
Mi dm-est használunk (szerintem is nagyon jók a termékeik), én egy dolgot vettem viszont észre. Ha elkezdtél valamit, akkor mindig azt használd, ha érzékeny bőrü a gyermek. Én vettem egyszer másmilyet, és ugy kiütötte a fenekét, hogy bőrgyógyászhoz kellett vinni (mármint Emesét), aki azt mondta, használjak más pelust. Én meg rájöttem, hogy nem a pelussal van baj, hanem a másmilyen törlővel! Amint visszatértem a megszokotthoz, na meg kaptunk valami kencét is, de nagyon hamar helyejött, azóta meg nem is tértem át másra.
Wish!
Nálunk Érden 3 hótól lehet vinni babauszásra a bébiket. A dm-ben van midi uszópelus 4 kilótól jó, zöld szinü babylove-os. Ülni nem kell tudni az uszáshoz
Orsi!
Én kérdeztem a "rendet"
Lassan szoktatom magam a gondolathoz, hogy előfordulhat hogy sirni kell hagynom. De Lukács tényleg olyan ritkán sir, hogy ez rosszul esne. Dehát ha Ő a kezemben van, akkor Pörit logikusan nem tudom rendezni...
Lilid a fiukkal egy szobában alszik éjjel? És ha sir, a fiuk nem ébrednek fel?
Azt is kérdezte valaki, hogy viseli Pörikém a kicsit?
Hát meglepően jól, imádja, ez biztos, csak nagyon is akarja szeretni, ebből néha van 1 kis galiba, pl, állandóan be akarja tenni a cumit a szájába, akkor is, ha pl. alszik békésen, na meg rázná a bölcsőt is, meg be akarja takarni még a fejét is, meg ne fázzon szegény a 40 fokban
Figyelnem kell Rá nagyon. De édesek együtt, Luku megkülönböztetett figyelemmel nézi Pörikét, Ő meg odahajol Hozzá, magyaráz Neki édesen, aranyosak együtt. Igyekszem ugy alakitani, hogy a kis közös szokásink Pörivel állandó heylükön maradjanak, hogy ne érezze azt, hogy nincs elég időm Rá. A délutáni ébredések után viszont, mikor Luku is éber, már hármasban vagyunk, akkor a kicsit is leteszem a nagy játszószivacsra és próbálkozunk minél kevesebb balesettel várni Apa érkezését.