Sziasztok!
Kösz mindenkinek, elvégeztem minden dolgom, és még plusz is akadt: hangyák és szárnyas hangyák az erkélyen. egy doboz chemotoxot adtam nekik, na aznap éjjel nem sokat aludtam. be voltam tojva... aztán már csak 10-15 szárnyas jön be esténként, így nem tudok szellőztetni. klassz. de tegnap haza jött kis családom mindkét tagja, így apukát rá fogom állítani az ügyre.
a festés és ablakpucolás jól sikerült.
a 36. heti ultrahang is megvolt 5 perc alat
javasolt orvosi tanácsok: ha elfolyt a magzatvíz vagy egy órája stabil fájások vannak, irány a kórház.
Voltam Ajkán csütörtökön - busszal, egyedül. Visszataszítónak találom az egészet. három szárny van (mint az Y-okban, bár mi is ott lakunk). az nst-t egy teremben végzik, egy sarokban van az ágy, vele párhuzamosan a terem fele leparavánozva és függönyözve, a túlsó oldal az előkészítő, egy 40. hetest ott vizsgáltak meg, miközben egy kismama az nst-t gombot nyomkodta...
Megnéztem a vajúdót, két ágy van benn, teljes rálátással egymásra, két miniatűr bordásfal mellettük (kb. 50*30 cm az egész).és egy ajtó vészkijárat felirattal, ott láttam egy labdát. a másik terem a szülőszöba, vagy inkább csarnok... 4 ágy egymás mellett, ami elfüggönyözhető. de a feneked tutira a bejárati ajtó felé fog virítani! ha nincsenek sokan, a kisbabát miután elvitték felöltöztetni meg méricskélni, van rá esély, hogy visszahozzák. nagyon szomorú vagyok, és félek, hogy balhézni fogok. a 4 ágyből 3 ősrégi, és van egy új dönthető támlás, amit az orvosok nem szeretnek, így nem használják. az újszülött osztályon van rooming-in este a 9-es szoptatás után viszik el a babákat.
Közületek lenne valaki olyan "bátor", hogy éjjel is maga mellett tartja a babát? ezen gondolkodom. bár, ha ezzel elkerülhetném, hogy tápszert kapjon...
Mit szóltok?
A doki egy nagyobb darab szőkés hajú ürge volt, nem túl kedves. JA! lehet minden héten átmenni nst-re, de szerintem ez nem éri meg. legközelebb viszont tuti, hogy a szülés napján meg kell jelenni, de ha semmi gond hazaküldenek, és két nap múlva újra kell menni. ezt mi autó nélkül hogy oldjuk meg, még nem tudom. de aznap is van nst, és orvosi vizsgálat (meg gondolom magzatvíz vizsgálat), hátha megindul, igaz? a csaj aki ott volt, igen fájlalta a beavatkozást. pedig! a Hegedűshöz jár tanácsadásra, és!!! azt mondta, hogy szombatonként a Hegedűs van Ajkán!!! na, ehhez mit szóltok?
Sajnos streptoccocusra nekem is pozitív lett a 28. heti kenet, így majd kapok antibiotikumot a szüléskor. de júli 22-ig nem akarok szülni. de ezt azt hiszem nem én döntöm el. annak nagyon örülök, hogy az 5 egyedül töltött napnak és sok munkának vége.
most pihi van 1000-rel!
Ágota