Sziasztok!
Hazaengedtek!
Azt hiszem, nem is bírtam volna ki odabent ezt a nagy meleget. Tegnap már nagyon szenvedtünk, hiába volt bent 3 ventillátor is a szobában.
Kórházi "élmények":
A legfontosabb számomra, amitől nagyon féltem, az a nővérek, szülésznők hozzáállása. No ez az, amitől nem kell tartani. Én nem találkoztam olyannal, aki nagyon mufurc lett volna. Kedvesek, segítőkészek, figyelmesek voltak, és nagyon emberiek.
Az orvosok némleyikében találok kivetnivalót, de túl szép lenne, ha minden tökéletes lenne. A legtöbben nagyon normálisak és szimpik voltak. Bár épp tegnap kérdezte meg egyikük a nagyviziten, hogy nem vagyok-e még alkalmas arra, hogy megpiszkálják a babát, hogy elinduljon kifelé. Na erre nagyon elkerekedett a szemem, hiszen előtte két órával beszéltem a saját dokimmal, hogy ma reggel hazajöhetünk. Sztakó doktor védett meg, mondván, hogy okos az a baba, tudni fogja, mikor induljon el!
Higiénia: mondjuk ez a más a terhespatológiás részen, mint a gyermekágyason, ahogy láttam. Itt azért minden elővigyázatosság elkél, hogy ne szedjen össze az ember semmit.
Infoáramlás, informálás: néha, mintha a középkorban lennénk, kaotikus. A legjobb, ha a saját dokiddal beszélsz meg mindent, mert különben elbizonytalanodsz. Én a második nap hívtam fel a dokimat, akkor már kétségbeestem...
Ő meg beugrott hozzám hazafelé menet, és megnyugtatott!
Egy kontra többágyas szobák: az egyágyasba én sem mennék, hiszen fogalmam sincs, mit kezdek majd a babával. A kétágyas fizetősön gondolkodunk még, de egy hét bent tartózkodás után már azt gondolom, hogy a többágyas sem olyan rossz. Legalább meglehet dumálni az aggodalmakat.
Elvárások a szüléssel kapcsolatban: Beszélgettem az orvosommal, és annyit kértem tőle, hogy mindig mindent mondjon: mit és miért tesz. Innentől kezdve én megbízom benne, hiszen mégiscsak ő végezte el az egyetemet, és azért szülök nála, mert úgy érzem, hogy ért hozzá. Persze nagyon klassz dolog lehet a beavatkozásmentes szülés, de honnan tudhatnám, hogy mikor indokolt a beavatkozás és mikor nem?
Lehet, hogy összefüggéstelen és hosszú voltam... bocs!
Dolli