Új privát üzeneted érkezett!

Szaisztok!

Betty, sajna a konyhánk még ugyanúgy van, nincs még kész. Mindig van ezer teendő. Most a teraszt lapozta le Norbi, még esténként meló után!

Tényleg jó volt a buli!

Eszter, azt hiszem csak a babakötvényhez kell adószám, ha akarsz neki szlát nyitni.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Látom, nekem itt már nem terem babér! :lol:
Legalább nem kell a kicsinyítéssel szórakoznom! :P :lol: :P

Betty!
Bocsi, hogy belevau, de azért Tomi se olyan barna, mint a képen!
Érdemes megnézni az én lányomat! Minek támaszkodik? Tomiapu lábának! Már most tudja, hogy melyik nemet is kell taperászni, és ehhez még jól "fel is szedte" Tomit! Családban marad! :lol:
Szerintem nem baj, az hogy nem látszom, így legalább nem rontom annyira az összképet! :lol:

Amúgy tényleg nagyon jó volt a buli!

Jah!
Úgy néz ki, elmentek a molyok! Vettem levendulát, és "szétszórtam" a lakásba, azóta nincs egy se!
Ráadásul nagyon rendes volt a zöldséges csaj, 2 csomagot adott 1 áráért, mondván, hogy már száradófélben van.

Eszter!
Nekünk nincs babakötvényünk, máshoz még nem kértek adószámot, pedig van a kiscsajnak számlája!

Valamit akartam még írni, de elfelejtettem! :?
Jah!

Elin!
Én terhesség előtt is szerettem a horror filmeket, és most is, bár mostanában már bealszom rajtuk, mert elég késő este jutunk el odáig, hogy bármit is nézzünk.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Jaj!

Virágos csaj, bocsi! :oops: :oops: :oops:
végül is mindegy, zöld-zöld! :P

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Riti: Köszi az infot az adókártyával kapcsolatosan!

Sudi: De jó, hogy írtál! Hiányoztál! Nagyon jók a képek! Nagyon csinosak vagytok!

Sancsi: Enéhnek új frizuja van? Nagyon csini!

Jók a közös képek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok Lányok!

Sancsi, Sudi, Etterke!
Most nagyon írigykedem a 3-as találka miatt!!!! :oops: :roll: :cry:

Remélem, ha jelentkezik Zsuzsi, akkor Mi is tudunk talizni!!!! :lol:

Én csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz, hogy tényleg nagyok jók lettek a képek, és mindhárom Gyermek nagyon szép!!!
Egyébként Betty ne izgasd magad, mert olyan ritka az olyan pasi, aki benne van az ilyen lány bulikban, mint a fehér holló!!!
Nem vagy egyedül a pároddal! :roll:

Közkívánatra leírom a Kolozsvári rakott káposzta recepjtét!

Hozzávalók:
1kg savanyú káposzta
60dkg Darált hús
30dkg húsos füstölt szalonna
1szál gyulai kolbász
1 zacskó előfőzött rizs
(lehet másmilyen is de én mindíg ezt használom)
2 nagy tejfől
(az egyik az evésnél kell)

A káposztát kiáztatom, és kinyomkodom, olajon egy megdinsztelem, amíg egy kicsit meg nem puhul. A darálthúsból pörköltet főzök a rizzsel. A szalonnát felkockázom és kisütöm a zsírját. A kolbászt felkarikázom.
Lehet jénaiban, tepsiben, de én pataki tálban csináltam!
A lényeg, hogy legyen teteje, vagy fólia!
Sorba rakom őket!
Egy sor káposzta, egy sor darálthús, rá a szalonna és a kolbász, tejfől. És így folytatom! A tetején káposzta legyen, és egy csík szalonnát kakastaréj formájában a tetejére teszünk!
Kb 1-1,5 órán keresztül 180 fokos sütőben sütjük! Az utolsó 15 percre levesszük a tetejét!

Tálaláskor tejfölt teszünk rá!
Fogyókúrázóknak nem ajánlom!!! :lol:

Edit!
Örülök, hogy jelentkeztél végre! Meg ne erőltesd Magad a takarítással! Elhiszem hogy hiányzik Kriszta! Pedig most aztán tudna segíteni!!! :lol: Majd válaszolsz a privimre???? :cry:

Megyek mert el kell altatni Dávidot!
Lehet hogy még később jövök!
Puszi mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Rita, Sudi, Sancsi: Nagyon jók a képek! Örülök, hogy sikerült összehoznotok a találkozót! :D

Sancsi: Akkor ezek szerint bevált a levendula! :wink:

Etterke: Nálunk úgy történt ez a babakötvényes dolog, hogy 1 hónappal Joci születése után kaptunk egy levelet a Magyar Államkincstártól, amiben értesítettek, hogy megnyitották Joci részére a kincstári számlát, amin elhelyezték a 40.000 Ft-ot, majd így folytatják, idézem: " a Magyar Államkincstár a gyermek nevére már megnyitott kincstári számla összegét évenként növeli az öt éves állampapírok hozamával, egészen a gyermek felnőtté válásáig. Ehhez további intézkedést Önnek nem kell tennie."
Azért mellesleg leírták Joci adószámát is, amiről az állami adóhatóságtól szereztek tudomást.
Mi úgy döntöttünk, hogy legalábbis egyelőre maradjon ott ez a pénz, ahol van, de természetesen, ahogy azt a levélben is írják, a szülők a megfelelő igazolások bemutatását követően - nem részletezik, hogy mire gondolnak - átutaltathatják ezt az összeget egy más pénzintézethez, ahol a szülők vagy rokonok még hozzátehetnek az összeghez.
Jocinak eddig nem váltottuk ki az adókártyáját, sehol sem volt eddig szükség rá, de lehet, hogy ahhoz az átutaltatáshoz kell, ha amellett döntötök. :roll:

Edith: Azért csak óvatosan azzal a nagytakarítással, nehogy megerőltesd magad!

Olyan hideg van ma, az eső is esik! Nagyon lehangoló! :(

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Julcsi: Dávidnak boldog hófordulót! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Na, sziasztok!

Épp egy kényszerpihenő végén vagyok, ugyanis meglátogatott a szomszédom testvére, hoyg egy termékkatalógust mutasson be. :roll: És természetesen, még sosem volt nálunk, és a jól felfordított lakást találta. :roll: NA nem mintha nagyon zavartattam volna magam, :P de azért mégiscsak utálom néha ezt a Murphy bácsit! :twisted:
Ha meg már pihentem, gondoltam, belesek ide is, lássam, miket írtatok. Igyekezzetek az írással! :wink: :wink: :wink:

Julcsi, Dávidnak én is nagyon boldog hófordulót kívánok!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Etterke!
Igen, mostanában le szoktam vágni Enéh frufruját, mert nem viseli el a hajgumit. Állandóan kitépkedi.
Most kicsit újhullámosra sikeredett, mert nem nagyon akart megállni a szentem!
Apja szerint bilifejű. Mondtam majd ráfogjuk, hogy Beatlis-es! :P

Kati!
Úgy néz ki, igen! Remélem ha elmegy a levendula illata, nem jönnek vissza azok a dögök!

Bogyó!
A káposzta fogyókúrás, csak a többi nem!
:P Nah jó! Egye-fene, még a tejfől is belefér! :lol:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!!!

Élünk még ,de elvagyunk veszve!!

Köszi a névnapi köszöntést!!!!
A szülinapja is szép volt ,igaz csak kamerás felvétel lett készatve.Fénykép nem .De igyekszem tenni fel képet,mert van bőven.

Látom cseperednek a babák rendesen.Hát szépen összejöttetek egy tali alkalmára,de ezt így is kell.Édesek mindannyian.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Emese és a szülinapi tortája.

Kép

Emese tatával.

Kép

Emese és Én.

Kép

Emese egyedül.

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

sziasztok!!!!

SUDI,SANCSI,RITA BÜSZKÉK LEHETTEK A CSALÁDOTOKRA!!!!nagyon szépek vagytok...

a rakott karfiol:

1 nagy fej karfiol
1tejszín
4tojás
vegeta v. só

a karfiolt rószákra szedem,majd megabárolom majdnem puhára.mikor kihűlt kiolajozott tűzálló tálba szépen egymás mellé illesztgetem.a tajszínbe a 4tojás,vegeta .összekeverni és ráönteni a karfiolra.20perc a sütőbe tetőstől,majd még 10percig a hőálló teteje nélkül.

köretnek haboskrumplit és paradicsomszósz szoktam.Mi mindannyian imádjuk.

Sedith azért iktass be azért több kényszerpihenőt......hát igen Murphy az Murphy....

cskati csak úy maguktól nyitottak Jocinak kötvényt?vagy az Magyarországon autómatikus?

kár,hogy nálunk nincs ilyen...

na mentem,mert zuhiznom kellene és millió dolgom van még.puszikaaaaaaa

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok Lányok!

Elin
Nagyon boldog névnapot kívánok Neked!!!

Edit!
Remélem nem vitted túlzásba a takarítást! Haza ért már a kislányod?

Kriszta!
Mesi nagyon nőcis a képeken, és most mintha Te is jobban éreznéd magad a bőrödben?! De egyébként, mi már mindent megbeszéltünk!
Majd jövök, csak felkelt a Dávid!

bogyo75

Sziasztok!

Emőke: Minden 2006. január 1. után született gyermek részére biztosítja a magyar állam ezt a babakötvénynek nevezett támogatást, aminek az összege tavaly 40.000 Ft volt és a gyermek a 18. életéve betöltése után juthat hozzá.

Kriszta: Először is engedd meg, hogy mégha utólag is, de nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánjak Mesikédnek! :D Nagyon fincsi lehetett a tortája! :P És tényleg olyan csinos vagy te is a képen. Bárcsak én is ilyen vékony lennék! :oops: :roll:

Edith: Milyen volt a viszontlátás?! :wink: :D

Ma ebédre gulyáslevest főztem, Jocinak is ízlett! :) Most alszik, ha felébredt megyünk sétálni. A pancsizáshoz nincs elég meleg.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Nóri: Csatlakozom az előttem szólóhoz! Boldog névnapot Neked! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Hú de sokat írtatok, mióta nem voltam...
A receptek nagyon jól hangzanak, majd én is kipróbálom öket.
Ma egyedül vagyok a gyerekkel, a párom Pozsonyba ment dolgozni, és nem ígérte, hogy az esti fürcsire hazaér. szegény regi az apjával jobban szeret pancsizni mint velem, de a fogmosás is apával az igazi, velem csak a vísitás megy.j:lol:

Edith!
Remélem nem erölteted meg magad nagyon.
Én ilyen idős terhesen már semmit nem csinálhattam. Pedig néha jó lett volna, kedvem is volt hozzá.

Bogyó!
Bisztos nagy volt az ijedség, én nem is tudom mit csináltam volna, ha kigyullad a sütő.

Most megyek Regi felébredt, és bisztos éhes már.

szirwen1

Képzeljétek!

Az én rosszevő lányom megevett majdnem egy egész tál spenótót tojássárgájával, meg utána egy kis dinnyét, és még kért barackot is.Olyan boldog vagyok, ritkán eszik ilyen sokat!

szirwen1

Szilvi: Megértem az örömödet Regina jó étvágyát illetően! Maradjon is így! :wink:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!!! Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok Lányok!

Na újra itt vagyok, csak közben mostam 3 adagot, elmentünk sétálni, bevásároltunk, főztem csülök pörköltet, és készítettem túrógombócot. Ami egy kicsit szétesik, de azért így is el fog fogyni!!! :lol:

Szilvi!
Ezt meg hogy sikerült elérned???? :shock: Nekem a 7 éves fiam nem eszi meg a spenótot!!!

Kati!
Még mindíg várom Joci frizurájáról a képet!!! :(
Talán hétvégén már tud pancsizni a szépséged!!! :lol:
Nagyid jól van?

Edit!
Minden okés??? Remélem csak alszol úgy elfáradtál, és nem megint-még mindíg takarítassz?!!! :?

Emőke!
Ebbe a fajta ételbe nem való darálthús????
Nekem ez így nagyon " üres"! :?

Zsuzsi????? Letelt az 1 hét!!! Várom a találkát!!!!!!!!!!!!!!!!

Megyek fürdeni és hajat mosni, mert Dávidkám most aludt el!!!
Ngaon rossz volt az esténk, éjszakánk! Fél 12-ig sírt, de úgy hogy semmivel sem lehetett megvigasztalni!!! Annyit sírt, hogy reggel berekedve ébredt!!! Ma vettem neki dentinox gélt! Remélem valamit használ majd!!!

Puszi Mindenkinek!! Jó éjt!

bogyo75

Bogyó!
Lilcsi is imádja a spenótot is és a sóskát is, kezdetektől. Mondjuk ő mit nem szeret...? :lol: Mindent megeszik, ezzel nincsen gondom. Most, mióta őszibarack szezon van, még azon is elélne, rengeteget meg tud belőle enni.

Hogy te mi mindent meg tudsz csinálni pici mellett!!! Mondjuk, akkoriban én is többre haladtam, mint most, hogy nagy :? .

A múltkor kérdezted Lilianna névnapot! Most lesz 27-én. Aug. 11-én is van, de születni is 27-én született, így legalább könnyebben megjegyezhető :lol: .

Kismamák hogy vannak??

Betti! Megcsináltad a rakott karfiolt?

A Kolozsvári is igen ínycsiklandó, de nekem nagyon macerás és sokáig tart. Vagyis Lilcsi nem tűrné jól, ha ennyit molyolnék a konyhában :evil:

Kati! Mamád hogy van?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok Lányok!

Elin!
Ezt a sok mindent úgy tudtam megcsinálni, hogy vásárolni, és sétálni együtt mentünk, a mosás nem magy kunszt autómatával, a főzést pedig addig csináltam amig aludt a Dávid, utána meg kivittem magamhoz az autós ülésbe! Amíg így megül egyhelyben nagyon egyszerű!!!

Edit hol vagy?

bogyo75

Sziasztok!

Képzeljétek! Joci tegnap felmászott a szobánkban található ülőkére, ami azért is különösen veszélyes, mert támlája egyik oldalról sincs! :shock: Úgy látszik, hogy nálunk is elkezdődött a bútorokra való felmászás időszaka! Megint egy új atrakció, amire nagyon oda kell figyelni.
Az előbb, mielőtt nekikezdett volna a fehérneműs fiókok kipakolásának ( :lol: ), csináltam róla egy-két képet. Mindjárt felteszem.

Julcsi, Nóri: Köszönöm az érdeklődést. A nagymamám most kb. 2 napja megint nagyon elesett lett, csont és bőr szegény, annak ellenére, hogy jó az étvágya. Hiába. A szervezete már nem tudja hasznosítani a tápanyagokat. :cry:

Edith: Engem is érdekelne, hogy merre jársz?! :roll: :wink:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kép Kép

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Bogyó!

Én a spenótót úgy csinálom, hogy készítek egy gyenge (ezt fonetikusan írom, mert nem tudom másképp) besamel mártást, és ebbe teszem a félig puha parajt. Reginának a mártást tápszerből és vizből, no meg kukorica liszből csinálom. A tojássárgáját meg rántottának sütöm meg, igy jobban elfogadja.

Cs.Kati!

Joci nagyon szép kisfiú! Regina is mászik a bútorokra, de egyszer már leesett,:oops: azóta ovatosabb.

Ma már mi is voltunk sétálni, főzni pedig nem fogok, mert tegnap is, és tegnap előtt is kidobáltam a kaját, mert a Zoli nem volt éhes, én meg a kukának nem fözök. Ha hazaér és kér v.mit, akkor majd kisütök v.mi félkész húst. Nekünk meg van mit ennünk.
Ma amúgy is pihenni szertnék, mert napok óta nem érzem jól magam.:cry:

Edith!

Merre vagy?

Többiek!
Mindenki nyaral?

szirwen1

Sziasztok!

Nem tűntem el, ne féljetek, nem lehet tőlem ilyen könnyen szabadulni. :D :D :D :P :P :P Kedden dolgoztam estig, akkor elmentünk Kriszta után, amikor meg lefektettem, már nem ment a net, mert előtte és akkor is vihar volt, és ilyenkor zavarja. Tegnap reggel meg édesanyámékhoz mentünk, és nemrég jöttünk haza. Csak este akartunk, de végül útjuk volt nekik errefelé, így hazajöttünk. :) Kriszta elég fáradtkának néz ki, hátha alszik még egy picit ma. :)

Kriszta utólagosan boldog születésnapot Emesének!!!!!! :)

Emőke, nagyon jól hangzik a karfiolod, ez az a recept, amit anno a netről szedtél le? Krisztiánnál nincs változás az evésben?

Szilvi, sajnálom, hoyg olyan ritka esemény nálatok, hoyg Regi sokat eszik! El tudom képzelni, milyen rossz érzés, mert én is bolondulok meg, amikor beteg és nem eszik. De ő szerencsére különben jóevő, és főleg mindenevő, még nem tudtam olyasmit adni Krisztának, amit ne evett volna meg. :) A barackot, dinnyét meg egyenesen imádja. :)

Julcsi, már megbocsáss, de azt a jól hangzó karfiolt én nem tudnám darált hússal "elrontani". :oops: :oops: :oops: na, csa annyi, hogy mi nagyon szeretünk minden olyan ételt, amiben nincs hús, ezért nálunk biztos menne. VAlamikor a napokban ki is próbálom. :) A te káposztád is nagyon jól hangzik, bár áén nem tudnám elkészíteni, emrt IStván nem eszi a káposztás ételeket a lucskos káposztán kívül. Karácsonykor, egyszer egy évben :roll: az anyjánál eszik töltött káposztát, és ezzel slussz. Én viszont nagyon szeretem. :) Nyersen bármilyen mennyiségben megenné, salátának.

Kati, olyan aranyos Joci! És úgy néz rád, mintha rajtakaptad volna valami csínytevésen! :wink: A haja is nagyon jó, az arcocskája meg továbbra is olyan édes kis husi! :) Sajnálom, hoyg mamádnál nincs változás. :(

Nóri, akkor te is szerencsés vagy, hoyg Lilcsi mindent megeszik. :)
Köszi kérdésed, jól vagyunk!

Jaj, és képzeljétek, tegnap hajnalban, intha Mütyürke mocorgott volna, de most már nem vagyok biztos benne, mert azóta sem csinálta, még egy picit sem. És olyan furcsa volt, mert nem megboxolt belülről, mint annyo, Kriszta, hanem kaparászott, fészkelődött. Én így éreztem. De mondom, nem tudom, az volt-e, mert nem ismétlődött még.

Olive, ti hazaérkeztetek már? Ha jól emlékszem, 7-én utaztatok! :) Biztos, most nagy a boldogság is, hoyg már együtt vagytok, és a teendő is sok, de akár két szóra is, jelentkezz! :) Nagyon várunk vissza!!!! :)

Na, megyek, Kriszta csendes, én is alszom még egy félórácskát, amíg István jön. :)

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Kati!
Joci még mindíg nagyon szép, és édes!!! :lol: Olyan harapni való a pofija!!! :lol: 8) A Mamádat sajnálom! :cry:

Edit!
Örülök, hogy végre jelentkeztél! :lol: Már hiányoztál ám!
Szerintem a mocorgást érezted, de ilyenkor még nem olyan intenzivek a kisbébik, mint később lesznek! Most is mozgolódnak, csak még van helyük!!! Atya ég hogy megy az idő! Már 4 hónaposak vagytok!!! :shock: :shock: :shock:
Még mindíg várok!!!!! :roll: :? :cry:

bogyo75

Joci nevében is köszönöm az őt ért dicséreteket! :oops: :D

Edith: Nem fogod elhinni, de pont tegnap este gondoltam rád, hogy vajon érezted-e már Mütyürke mozgását?! :) Én olyan 3,5 hónapos terhes lehettem, amikor először éreztem Jocit. Feküdtem az ágyban, néztem a tévét, a kezem pedig a hasamon volt és egyszer csak megbökte. Utána alig vártam, hogy újra érezhessem! A végén aztán már sokszor fájt, úgy rugdosta a bordáimat! :lol:

Szilvi: Remélem nincs semmi komoly baj és már jobban érzed magad! :roll:

Olive: Én is remélem, hogy hamarosan jelentkezel! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!
Ma megint zsúfolt napunk volt...délelőtt a szokásos, délután meg vendégek....az a 4 hónapos kisfiú, akikkel a múlt héten is piknikeltünk. Tündér volt Nimród, pedig az anyja napok óta panaszkodik rá, hogy csak ordít, meg ordít. De nálunk csendben volt, meg aludt. Meg leginkább engem figyuzott :lol: Biztos ilyen banyekot nem látott még elég sűrűn... :P

Edit! Biztos Mütyit érezted!! Megmutizta, hogy ő is tud produkálni. Ismimen vagyok kiakadva. Ő is 2. babáját várja, és már 12 hetesen érezte... :shock: . Nekem elég hihetetlennek tűnt, de biztosan úgy van.

A rakott karfiolt én sem tudnám elképzelni hús nélkül...anélkül meg éhes maradnék utána...

Kati! Azért még küzd a nagyid. :( Joci nagy hóhányó lesz, már most benne van a huncutságokban!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Kati!
Joci nagyon aranyos!
Felmászás! Enéhre (szerencsére) csak most jött rá a felmászási vágy, de már mosta szívbajt kapom!

Lányok!
Nekem mindegy, hogy a karfiolba van hús, vagy nincs én nem szeretem! :? Csak savanyítva, de úgy kilószámra!
Érdekes, terhesség alatt kívántam párszor, reméltem hogy megmarad, de múltkor mikor rossz volt a gyomrom, az Enéhnek készített brokkolitól is forgott a gyomrom.

Edith!
Szerintem simán érezhetted a babót!
Nekem olyan volt az első, mintha valaki egy medence aljáról rugaszkodott volna el, (tudom, hülyén hangzik, de máshogy nem tudom leírni), és utána pár napig semmit se éreztem.

Nah! Megyek, nézem a Rendőrakadémiát! :lol:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Nemrég értünk haza a zöldségestől, végre én is vettem őszibarackot! :P Joci meg is evett egyet, aztán pedig lefektettem, mert láttam rajta, hogy álmos és ilyenkor délelőtt még szokott aludni egy kicsit. Olyan buta voltam, az én gyerekkori kis mesejelenetes porcelán tányéromra tettem a barackot és mivel nem akartam, hogy a lé a padlóra csurogjon, ezért nem az asztalra raktam a tányért, hanem fogtam a kezemben. Mit gondoltok, mi történ?! Joci egy hirtelen mozdulattal kiverte a kezemből és természetesen ripityára tört. Komolyan majdnem elsírtam magam. :cry: Feltakarítottam a "romokat", aztán hoztam neki egy másik barackot, ezúttal egy teljesen hétköznapi tányéron. :)

Nekem is furcsa a rakott karfiol hús nélkül, de biztosan így is nagyon finom! :D

Etterke: Jó utat kívánok nektek, vigyázzatok magatokra és jelentkezz, amint tudsz! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Egy kis időre ismét elbúcsúzom Tőletek, mert holnap költözünk Magyarországra, amint tudok ismét jelentkezem majd.

Zsuzsi tapasztalata érdekelt volna, hogy Alida, hogy viselte a költözést, de gondolom ügyesen megoldodták és remélem Réka is hamar megszokja az új környezetet.

Réka sajnos ma reggelre lázas lett, de a Panadol hatására már lement a láza. Gondolom a 15 hós oltás miatt lett lázas, amit tegnap egy hete kapott meg! :roll:

Mesikének sok boldogságot kívánunk!

Nóri boldog névnapot!

Minden Mamának és Babának minden jót kívánunk!

Betty: Ígértem Neked, hogy elolvasom a Baba Magazinban írt cikket az anyajegyről és majd beszámolok. Nos, elég sok fajta anyajegy vagy és van ami ártalmatlan és nem kell vele foglalkozni, van amit fogyelgetni kell és valóban van olyan ami a gyerek 2-3 éves kora körül elég ellenőrizni. Mivel elég sokféle van, így én is azt javaslom, hogy megnyugtatásképpen védd el Lénát bőrdokihoz, max azt mondja, hogy feleslegesen izgultál. Vagy esetleg már voltál is vele bőrgyógyásznál?

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Eszter! NAgyon jó utat nektek! Biztos ügyes lesz Réka is, és hamar belerázódik az itthoni hétköznapokba! Hisz utazott ő már, és már nagyleány! Remélem a láza nem újul ki többé! Jó pakolászást, berendezkedést majd itthon, és jelentkezz, amilyen gyorsan csak tudsz! HA esetleg van időd, írj Ritának egy sms-t, amikor megérkeztek, hoyg tudjuk, minden rendben volt-e!

Puszillak benneteket! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

KAti, sajnálom a tányért! :( Elhiszem, hoyg rosszul esett. Én sosem teszek Krisztának törékenybe ennivalót. A saját tányérkáin-tálkáin kívül, amikor rágcsálnivalót kap, én tudod, mit használok? Vannak ezek a fehér tálkák, amiken pl. zöldséget árulnak a boltban, lefóliázva. Nos, én 1-2 olyat megtartottam, és ilyenkor nagyon jó szolgálatot tesznek. :roll:

Sancsi, tudom, hoyg most már simán érezhettem a manót, és én valahogy biztos is vagyok benne, hoyg ő volt, csak az volt furcsa, hoyg azóta sem "jelentkezett". :D De ha mással is történt így, akkor megnyugodtam. :) Én azzal is magyarázom, hoyg most azért még picike, és nem ütközik állandóan a méh/has falába, így lehet, hoyg ezért nem érzem. De biztos visszasírom én még ezt a nyugis időszakot, ha ő is olyan rugdi-bugdi lesz, mint Kriszta! :)

Julcsi, konkrétan 3 és fél hónaposvagyok, és én most így számolok, a fogantatástól számítva. Persze, a heteket ugyanúgy tartom számon, mint a vonalzóm.
Ne haragudj, hogy váratlak, de ha most elalszik Kriszta, akkor írok máris. :) :oops:

Különben, lányok, ma van az 5. házassági évfordulónk. :D :D :D

NA, hagylak benneteket, puszi, és szép napot továbbra! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még visszajöttem. :oops:

Ma csináltam pocakosképet, és Kriszta is tevékenykedett ismét. Megmutatnám... :wink:
Szóval 16 hetes 3 naposan:
Kép
Kép

Kriszta ma művelődött. De ezt csakis egy kupac szekrényből kidobált ruhán tehette! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép
Kép

Még néhány ma készült kép:
Kép
Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit!

Gratulálok a házassági évfordulótokhoz! :lol:
Köszönöm megkaptam mindent!!! :lol:

Kati én is sajnálom a tányérodat!!! :cry:
Egyébként az jutott eszembe, hogy ha nem akarod minden evés után a konyhát ujra festeni,akkor, ha olyan az etetőszéketek, akkor menjetek ki a kertbe enni!!! :lol: Ott aztán repülhet a tányér!!! :lol: 8)

Nóri!
Tetszik a humorod!!! :lol:

Etterke! Nagyon jó utat kívánok nektek Én is! És mihamarabb jelentkezz !!! :lol:

Sancsi!
Magatokról nem írtál semmit! Nincs mihez szólni!!!! :? :roll:

Én ilyen gyereket mint az Ákos még nem láttam! Minden héten megkérdezi mikor lesz már iskola??? :shock:
Annyira unatkozik, hogy teljesen lefáraszt, de most hallottam egy jó hírt! Mégpedig, hogy van ilyen nyári tábor itt a kerületbe, olyan mintha iskolába lennének, reggel 8-16 lehetnek ott! Megpróbálom mielőbb befizetni! Mondjuk 30.-án apja viszi el 1 hétre nyaralni, de ha addig nem is utána mindenképp menni fog!

Megyek elaltatom Dávidot!

bogyo75

Edit!
Nagyon szépek vagytok mindhárman!!! :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek én is tudok videót feltölteni!!! :P Csináltam Dávidról amikor hintázott! Ha akarjátok nézzétek meg! a következő bejegyzésbe küldöm a linket!
Még azt akartam írni, hogy milyen anya vagyok én???????????
Már 2 napja egyszerűen nem ébredek fel éjszaka ha sír a Dávid, és így a Gyurinak kellett most éjszaka is meg előtte is megetetni!!! :oops:
Most beszéltem vele, és mesélte, hogy a kollégájának bement a felesége részegen és ott verekedtek az irodában!!! :oops: Mint a cigányok!!! :oops:
Puszi Nektek!

bogyo75

Itt a link!http://www.videoplayer.hu/videos/play/73580

Szép napot mindenkinek
!

bogyo75

Sziasztok!

Bogyó!
Mit is írjak!
Először is! Enéh ma megint nem aludt nap közben, és most este se tűnt valami fáradtnak. Máskor már 8-kor nem lehet bírni vele, de most még játszott volna. Szerencsére bealudt kaja közben.
Remélem ez nem fog állandósulni, mert mostanában egyre többször csinálja ezt.
Bár ha bele gondolok! Mikor voltunk a bölcsibe, ott azt mondta a vezető, hogy egy ilyen korú gyereknek átlag 12 óra alvás szükséges, Enéh meg éjjel alszik kb.11-et, így nem csoda, ha napközben nem akar aludni.

Jah! Bölcsi! Igen, voltunk múltkor. Kisasszony majd januárba kezd. Hogy pontosan mikor, még nem tudom, ezt majd decemberben beszélem meg velük.
Remélem kisasszonyt nem nagyon fogja megviselni, és hamar bele fog rázódni. Nekem szimpinek tűnt a hely.

Amúgy egyre kis cukorfalatabb! Nagyon kis huncut. Mostanában mutogat, nekünk meg néven kell nevezni, azt, amire mutat. Valamelyik nap letszteltem, és direkt rosszat mondtam. Hát az én lányom, mutatta, hogy nem! Olyan édes volt, ahogy bólogatott! :)

Mit írjak még?
Jah! Most épp próbálok valmi lelket verni egyik ismerősömbe, ugyanis a 11 hetes terhes menyasszonya az esküvőjük napján elhagyta, és mára volt bejelntkezve abortuszra. :? :? :? Azért nem semmi. Remélem meggondolta magát.

Edit!
Jók a képek! Nincs még "útban" a pocakod?

Etterke!
Jó utazást-költözést, és majd ha lesz lehetőséged, akár csak 1 mondat erejéig is, jelentkezz!

Most megyek. Holnap megyünk Veszprémbe, és még össze kéne pakolnom!

Mindenkinek kellemes hétvégét!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Edith: Szépek vagytok a képeken! És már határozottan látszik a pocakod, le sem tagadhadnád, hogy babát vársz! :wink: Látom Kriszta sem unatkozott, jó kis elfoglaltságot talált magának! :lol: Joci után én is alig győzök pakolni. Vagy a játékai hevernek szanaszét vagy kipakolja a fiókból a ruhaneműket, akár a sajátját, akár a miénket. Ez nem is lenne baj, de ahogy visszapakolok mindent a helyére, abban a pillanatban újrakezdi a rámolást. :shock: Sokszor gondolom, hogy nálunk már sohasem lesz rend! :lol: Boldog házassági évfordulót! :D

Julcsi: Megnéztem a videót Dávidról! Nagyon édes! :D Csak azt sajnáltam, hogy nem volt hangja a felvételnek! :(

Sancsi: Ismeretlenül is sajnálom az ismerősödet, borzasztóan érezheti magát. Szerencse, hogy a barátai mellette állnak! Az alapján, amit a bölcsiben mondtak neked, hogy egy másfél éves gyereknek átlagosan 12 óra alvás szükséges, úgy gondolom, hogy Jocinál is teljesen "normális", hogy napközben kétszer, délelőtt és délután is alszik, mert az ő éjszakai alvása kb. 9 órás és fiatalabb is, mint Enéh. Nem mintha aggódtam volna, de azért jó volt ezt megtudni. :) Remélem jól érzitek majd magatokat Veszprémben. A kiruccanásba belefér egy kis balatoni strandolás is? 8)

A férjem ma is és lehet, hogy holnap is dolgozik! :cry:
Azért remélem, hogy másnak eseményekkel teli, kellemes hétvégéje lesz! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Majdnem elfelejtettem! Visszatérve a tegnapi tányér-törésre! Jocinak vannak műanyag tányérjai, de tegnap úgy voltam vele, hogy mindegy miben adom neki a barackot, úgyis hamar megeszi és nem teszem elé a tányért. Csak azt nem kalkuláltam bele a dologba, hogy messzire elér a karja! :oops: :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok Lányok!

Ma délben meghalt a nagymamám! :cry:

Biztosan megértitek, hogy most nincs hangulatom egyebet írni, de azért Edith üzenetét még tolmácsolom: "Szia! Pár napig nem leszek, lekapcsolták a netet, amíg megszabadulunk a vírusoktól. Nem tudom mikor jövök. Puszi mindenkinek! Edith"

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Kati:nagyon sajnálom.Szegény nagyid.

Majd még jövök.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!
Kati részvétem..Megkérdezhetm mibe halt meg??
Edit teljesen ki vagy virulva.Meg ne értsd félre én láttam rolad képeket amikor a krisztával voltál terhes de annyira máshogy nézel most ki..Akkor kicsit gombockásabb voltál...Most olyan szép vagy.És ugy irigyellek h lesz még egy babád...
Mi ma csavarogtunk hegyi grill partin voltunk és a fiam volt a sztár.Szegény nek az egész napi alvása is 20 perc volt.Biztos nem lesz gond éjszaka!
Ennyit mára!Sziasztok!!

Beuci & Dominik

[Kép
beuci21

Sziasztok Lányok!

Kati!
Sajnálom!!!! :cry: :cry: :cry: Fogadd részvétem!

Beuci!
Nagyon jók a képek Dominikról! Nem tudom hogy írtam e már :oops:! De inkább többször mint egyszer se!

Sancsi!
Na ugye mindíg van mit írni!! :lol:
Ez az alvás dolog szerintem a bölcsiben megváltozik! Nekem Ákos is járt bölcsibe, és mielőtt beirattam már Ő se aludt délután (2,5 évesen) de ott ujra rászokott! És a beszoktatás is elég könnyen ment, mert nagyon társasági gyerek! Mai napig nem bír egyedül eljátszani!!! :?
Most elment strandra az unokahugaimmal!

Megyek elaltatom a Dávidot!
Puszi mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Köszönöm szépen az együttérzést! Tisztában voltunk vele, hogy ez előbb-utóbb be fog következni, nem ért váratlanul, de felkészülni mégsem lehet rá teljesen. Nagyon hiányzik és még most sem tudom elhinni, hogy soha többé nem láthatom. :cry:

Beuci: A nagymamámat 7 héttel ezelőtt operálták meg bélelzáródás miatt és tekintettel a 87 éves korára, félő volt, hogy még a műtétet sem éli túl. Nos, szerencsére túljutott rajta, de felépülni már nem tudott utána, a végére teljesen legyengült.

Julcsi: Az én húgom is strandolni van a Balatonon, baráti társasággal. Vonakodott, hogy elmenjen-e a történtek után, de rábeszéltük, hiszen már 1 hete megbeszélték és különben sem tudna mást tenni, mint itthon szomorkodni.

Tegnap észrevettem, hogy Jocinak jobb oldalon alul kibújt a rágófoga hegye. Az utóbbi napokban sokszor nyúlkált a szájába a kezével.

Na, megyek mosogatni.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Csak épp megpróbáltam, hoyg nem kapcsolták-evissza a netet, és látom, hogy megy. Mindenesetre, próbálom minimálisra csökkenteni a netezést és egyáltalán a gép bekapcsolását, mert egyszerűen csak jönnek és jönnek a vírusok, pedig a legkorszerűbb program van ellenük. (a férjem szerint, és ő szakmabéli)

Nos, hétvégén sátoroztunk, tegnap főzőcskéztem és pihentem. Meg egy kicsit vásároltunk.
MA uborkát szeretnék eltenni (csak vagy 3 üveggel), mert kaptam sógornőmtől. Majd ruhákat kell vasalnom-hajtogatnom, de ki tudja, lesz-e valami belőle!? :roll:

KAti, NAgyon-nagyon sajnálom, hoyg mamád már nem tudott felépülni. Nem tudom, hogy az üzenetem végülis elérkezett hozzád vagy sem, mert sikertelennek írta ki, de az elküldöttek között mégis ott volt, azért én még egyszer leírom, hoyg fogadd őszinte részvétemet! És vigasztalást az egész családnak. :(

Beuci, nem értem félre amit írtál, csak talán azt felejetetted el, hogy én a 36. hétben csatlakoztam a fórumhoz, amikor már vagy 15 kiló volt rajtam. :lol: :lol: :lol: Úgyhogy, akkor valóban gombóckás lehettem. Amikor ennyi idős voltam Krisztával, a régi ruháimban jártam, mert fogyással kezdtem, és kb. 6 hósan volt ekkora pocakom. De az mégis más fajta pocak volt. Most minden olyan más. És képzeld, már van rajtam vagy 5-6 kiló. De nem félek, feltalálták a 90 naposat, ami nálam bejött, és majd leadom. + majd mozogni is szeretnék. :)

Most nem tudom, kinek mit írjak még.
Sancsi, minek kellett annak a csajnak 11 hetet várni az abortuszal? :shock: :shock: :shock: Ez számomra felfoghatatlan. Hogy milyen emberek vannak! :roll: :roll: :roll:

Julcsi, örülj, hoyg a párod legalább meghallja, hoyg sír a fia. István csak nagyon rendkívüli esetben hallkja meg Kriszat sírását, én az első szavára meg felriadok. :)

NA, mentem. Nem tudom, mikor jövök, de hátha mégsem lesz baj ezután.

Sancsi, te a FireWall-hoz értesz valamit? Nem világosítanál fel egy picit róla? Köszi előre is.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Cs. Kati!

Öszintén sajnálom a nagyid!
Az én dédim 11 éves koromban alt meg, de még mindig tud hiányozni. 6 éves koromig Ő nevelt, mert az anyukámnak sokat kellet 3 müszakban dolgoznia. Regina is megszenvedett a rágófogával.

Tegnap nálunk sem volt net, a hétvége meg nagyon gyorsan elment.
Ma kimostam Regina rácsvédőjét, és elfogott a nosztalgia, emlékszem, már jó nagy volt a pocim, mikor varrtam neki. Most meg már kinővi a kiságyat. Nagyon gyorsan rohan az idő! De lehet csak én érzem így.
Itt nálunk a tetőtérben nagyon meleg van, és nem merem a ventit bekapcsolni, nehogy huzatot kapjon a gyerek. Megyek tovább tikkadni.

szirwen1

Sziasztok!

Edith: Megkaptam azt a bizonyos üzenetedet, ne haragudj, hogy nem válaszoltam rá, csak olyan nyüzsgés támadt itt nálunk utána, átjött a másik mamám, telefonálgatás ide-oda......! De természetesen neked is köszönöm az együttérzést és a vígasztalást! :)

Szilvi: Egy kicsit én is tartok tőle, hogy milyen lesz majd a tetőtérben laknunk, mekkora lesz a hőség nyáron. Igaz, a férjem jó vastag szigetelést csinált, de akkor is. Többektől hallottam, hogy ilyen szempontból rossz fent lakni. :roll:

Most mennem kell, a férjem megérkezett ebédelni.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok Lányok!

Edit!
Örülök, hogy mégis be tudtál kukkantani!!! :lol:
Krisztát nem viseli meg tulságosan a hőség? És Te pocakosan hogy bírod? Már tegnap gondoltam Rád, hogy most nem lehet könnyű! Legalábbis Nekem állandóan melegem volt!!!! :roll: Pedig közel sem volt ilyen hőség tavaly!
A kilók miatt ne izgasd Magad! Nagyon jól Nézel ki! sugárzol, és egészséges vagy!!! Ez a lényeg!!!

Szilvi!

Nem lehet könnyű a tetőtérben! Nekünk abból szerencsénk van, hogy csak délután süt ide a nap, így nem tud felmelegedni a lakás!
A ventillátorral tényleg vigyázni kell!

A mi hétvégénk is eseménydúsan telt!!!
Lementünk anyósékhoz, és ott Dávid életébe előszőr medencézett! Csak hétfő reggel jöttünk haza a hőség miatt!!!

Kép

Ma megyünk bevásárolni az auchanba! Ott jó hűvős lesz, csak amikor kijövünk biztos jól mellbe fog vágni a meleg!

Legyen mindenkinek szép napja!

bogyo75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?