Új privát üzeneted érkezett!

Vivi!

Ezt innen nehéz megmondani, mert azért nem vagyok toppon a gyámügyi igazgatás területén - és minden jogeset más!, de ha gondolod megnézem az ügygondnok kirendelésére vonatkozó jogszabályt, ha visszamegyek dolgozni. Emellett a konkrétumokat sem ismerem az ügyetekben. Az általad leírtakból nagy a valószínűsége, hogy esetetekben az életet adó "ismeretlen helyen" tartózkodott, és ebben az esetben a jogorvoslat érvényesítése érdekében van lehetőség ügygondok/eseti gondnok kirendelésére, ami a gondnokolt (aki érdekében kirendelik) cselekvőképességét nem érinti. Magyarul: a gondnok helyette élhet azzal, hogy megfellebbezze a döntést, ha nem teszi, beáll a jogerő.

A munkámban én is szoktam eseti gondnokot alkalmazni jog érvényesítése céljából, szerintem itt is az volt a cél.

A fentiek miatt nálatok valószínűleg csak így lehetett jogerősíteni az örökbefogadást. Ha ez volt, akkor ez így törvényes megoldás, nem kell megijedni.
Ez a fajta gondnokság nem összekeverendő azzal, amikor vki ügyei vitelére képtelen, és ezért van gyámja, gondnoka, az teljesen más kategória.

Remélem érthetően válaszoltam, és segítettem.
Vendég

Matiba!
Érthető voltál, köszi!
Nálunk tényleg "ismeretlen helyen" tartozkodik az életet adó.
Végre az ügyet lezárták és csak ez a fontos! :P

Kép
vivi11

Matiba
De jó, hogy írtad ezeket! Mi is kb. itt tartunk most. Kaptunk egy határozatot a véglegesítésről, de még kellett írnunk egy végszámadást a semmiről, ugyanis csak most fogjuk megkapni a csal. pótlékot. Akkor valószínű, hogy a vérszerinti anya velünk egyidőben kapta meg a határozatot? Persze, ha megtalálták :shock: Telefonáljak be a gyámhivatalba, hogy mikor mehetek intézni az új anyakönyvet?! :shock:

Kép
petyaanya

Vivi: Nagyon falat Szabolcska! :lol: És mekkora lurkó már! Azért adsz a kismamiknak fogyókúrás tippet? :lol: :P

Matiba: Nagyon jó, hogy te tudsz ilyeneket. :lol:

Lányok, én itt tátott szájjal olvaslak benneteket, akik már túl vannak az ügyinétzéseken, arra kérlek benneteket, minden akadályról ami előttetek állt, és megoldottátok ügyesen, írjatok, mert én és a hozzám hasonló "még kis butuskák a témakörben" nagyon szeretnénk, ha tudnánk mi várhat ránk! :lol: :P Köcike! :lol: :P Egyszerűen iszom a soraitokat, gyűjtöm az infot. 8)
ancsúr

Petyaanya!

Azt nem tudom, hogy a vsz anya veletek egy időben kapta-e meg a határozatot vagy sem, az biztos, hogy nyilván neki is ki kell küldeni egy példányt, mert (jogorvoslati) joga van mindkét félnek.

Bár nálunk Mati örökbefogadása több mint 5 éve zajlott, de nem hiszem, hogy sok változás van az anyakönyv ügyintézésénél. (Ettől függetlenül lehetnek változások!) Ha figyelmesen elolvasod a határozatot benne kell lenni, hogy a gyámhivatal keresi meg az xy - illetékes anyakönyvi hivatalt a gyermek újra anyakönyvezése (nevetekre fog ezzel kerülni) céljából. Tehát neked nem kell ez ügyben tenni semmit, meg fogod kapni az új születési anyakönyvi kivonatot. Természetesen rákérdezhetsz a gyámhivataltól, hogy elindította ezt a lépést, van-e teendőtök, de nem neked kell intézni legjobb tudomásom szerint.

Lányok, ha valaki úgy érzi, hogy bizonytalan, kérdése van, hívja a gyámhivatalt, mert ezen területen nem vagyok naprakész, rossz infokat nem szeretnék adni.

Persze nagyon szívesen segítek mindenkinek, de én szabálysértésekkel foglalkozom - ez egy kivételes eljárás, külön jogszabályok vonatkoznak rá - és gyámügyben csak azt tudom, amit én is "átéltem." Nem szeretnék senkit sem félreinformálni.

A kézbesítésre vonatkozó infokat tudom, ezért mertem leírni és segíteni, de mint ahogy már jeleztem, gyámügyben nem vagyok toppon!
Vendég

Móncsi3: Csabikának nagyon boldog névnapot kívánok!

Kép
ildi_ko

Sziasztok!

rkata,matiba: Köszönöm szépen az infot! Megnyugodtam és várjuk a fejleményeket. :D

Lauránk egész nap egész éjjel üvöltött szegény, jó kis mélypontra kerültünk(együtt sírtunk a végén :cry: :) ) Mostanra megnyugodott kicsikénk, hiába,mindkettőnknek bele kell jönnünk a közös életbe :D
Csak szörnyű érzés,hogy sír,sír és nem tudok segíteni rajta. :(

ancsúr: A mi ügyünk viszonylag simán ment,de nagy tanulság volt nekem,hogy irtó fontos,hogy tudd a menetét,mert hajlamos a hivatal "hülyének nézni" az embert. Szóval ha arra kerül a sor,ne hagyd magad lerázni,legyél nagyon határozott.
És persze én is mindent elolvastam a témáról és a lányok történeteiből rengeteget "okultam". :D

petyaanya: A végszámadást mi is megkaptuk, de gőzöm sincs,hogy a kiadásokhoz mit írjunk. Számoljuk kis,hogy kb mennyit költöttünk összesen? Ez akkora marhaság szerintem :shock: :(
Na mindegy.

Puszi mindenkinek:Csöpke

Kép
csöpke

Csöpke: a picik iszonyú érzékenyek a változékony időjárásra, frontokra, szeles időre (megjegyzem, én is :) ) és most mindenből kijutott bőven. Simán lehet, hogy ezért volt olyan nyűgös a kisasszonyka. Ezzel nem nagyon lehet sajna mit csinálni. :(

Mi ez a "végszámadás", amiről írtok?? :roll:

Ancsúr, tényleg nem árt képben lenni, a Gólyahíres fórumban is írtam, hogy gyakran jobban ismerjük a vonatkozó jogszabályokat, mint azok, akiknek ez (lenne) a dolguk.
Boszinak volt egy nagyon jó tanácsa, igen megszívlelendő: ha az öf. után olyan dologban akarnak szívózni, amiben biztos vagy, hogy nem úgy van, vagy az ügyintéző (pl. az ellátások igénylésénél) olyan papírokat kér, amihez tudod, hogy nincs joga, kérd, hogy adja írásba, pecséttel, aláírással. Általában hirtelen nem szokott olyan fontos lenni az a papír...
rkata

Moncsi3, boldog névnapot Csabikádnak!

Csöpke
, rkata megelőzött, u.ez lett volna a kérdésem: mi aza a végszámadás?
Amúgy kicsi Lauránk, aki soha semmiért nem sír, csak a Dévényes tornán, tegnap extra nyügi volt. Lehet, hogy az idő!

Kép
Kép
koko

Moncsi: Boldog névnapot kívánok én is Csabikának! :lol:

Időközben megérkezett Vuk és Süni is hozzánk! :lol: Kép

Kép [/img]
ancsúr

Sziasztok!
Megjöttünk a nyaralásból! Pocsék volt, alig vártam, hogy hazaérjünk! Mindegy! Ezen is túl vagyunk! Reginek 39 körüli láza van, valahol összeszedett valami vírust! Tiszta nyűg! Én meg napok óta küzdök a fejfájással! Szóval, most nem vagyunk a toppon!
Puszi

Kép
kajla

Kajla: Igazán sajnálom! :( Kicsi beteg Tündérkének viszont nagyon boldog születésnapot és mielőbbi gyógyulást kívánok!

Kép
ildi_ko

Kajla

Nagyon sok boldog születésnapot kívánok a tündérszép kis Reginának!!!
Gyógyuljon meg nagyon hamar!!!

"Öröm és boldogság legyen mindig veled,
arcod mosolyogjon, és ne lásson könnyeket!
Erő és egészség kísérjen utadon,
NAGYON BOLDOG LÉGY MINDEN SZÜLINAPODON!!!"

Puszi:Kriszti
kkriszi

Kajla!
Boldog szülinapot kívánunk Reginek! Gyógyulj meg hamar kismanó!

Csabika!
Neked pedig Boldog névnapot!
simineni

Kajla! Nagyon boldog szülinapot kívánunk Reginek! Milyen nagylány már!!! Gyógyuljatok meg minél hamarabb!!!

KépKép
jiny

Kajla! Boldog szülinapot Reginek, és jobbulást! :P

Csabikának pedig boldog névnapot! :P

Kép
vivi11

Kajla! Isten éltesse Regit és gyógyuljatok meg!

Csabika, neked másodszor is boldog névnapot!

Kép
Kép
koko

Kajla Regije:

Szülinapod alkalmából nagyon sok boldogságot kívánunk!

Csabi:

Nagyon boldog névnapot kívánunk!

KépKép
KépKép
marci_anyu

Ja, és Kajla, jobbulást nektek!! :?

KépKép
KépKép
marci_anyu

Nagyon köszönjük!!!!
Puszi

Kép
kajla

Csabikának mi is kívánunk boldog névnapot!
Kép

Kép
kajla

És egy kép, ami Baján készült! :D

Kép

Kép
kajla

Kép

Reginek én is boldog szülinapot kívánok! :lol:
ancsúr

Kép
ancsúr

Kedves Regi! Mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk és küldünk egy - virtuális - szeletet Csenge tejszínes epertortájából, egészségedre! :) (Mi kicsit előrehoztuk az ünneplést a nyaralás miatt.)

Kép
rkata

Sziasztok!

Először is:Ünnepelteknek sok boldoságot kívánok!!!!!

Regit és Csabikát isten éltesse sokáig! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányok! Kérdeztétek,hogy mi az a végszámadás.Szóval: Az örökbefogadási határozattal együtt érkezett.Tárgy:kiskorú volt gyámoltról végszámadás,és ilyenek vannak benne,hogy kiskorú készpénzvagyona,ingatlana,ingóságai(nyilván ezekhez nem írok semmit)illetve nyilatkoznom kell,hogy milyen támogatásokat kaptam mint gyámja és van egy olyan pont is,hogy kiadások(na ez nagyon gáz,kit érdekel,hogy mennyit költöttünk?) A gyámügyes hölgy azt mondta,hogy ez csak formaság,dehát most törhetem rajta a fejem :shock:

Laura kisangyal,mióta buta szülei ismét csak rájöttek,hogy kevés neki a kaja
:oops: :D Na mindegy,majd csak belejövünk
:lol: :lol: :lol:
Puszi mindenkinek:Csöpke

Kép
csöpke

Sziasztok!

Kajla! Reginek nagyon boldog szülinapot!

Moni! Csabinak boldog névnapot!

kizsó

Csengének előre is bolgog szülinapot kívánunk!
Kata, megkaptad az e-mailt, amit küldtem? Az inviteles címre írtam, de látom van freemailes is (?!)

Kép
Kép
koko

csöpke: Hú, ahogy ezt írtad, most valami elkezdett derengeni, hogy nekem is kellett volna ilyesmit csinálni, de teljesen elfelejtettem! :oops: Ez szerintetek baj? De ők sem jöttek szólni, hogy pótlólag csináljam meg.

Rkata: De gyönyörű Csenge tortája!!! Ezt meg sem mutatom a gyerekeknek, hanem novemberben lekoppintom az ötletet Bálint számára :)

Csengét akkor mi is most köszönthetjük fel? Ha igen, akkor drága Csenge:

Kép
ildi_ko

Hát akkor, utólag:

Kedves Csabi!
Boldog névnapot!

Kedves Regi!
Boldog 2. szülinapot!

És előre:

Kedves Csenge!
Boldog szülinapot!

Kép

Kép

Nekünk nem volt végszámadás. :shock:

Kép
Kép
ggabszi

Seiff Norbijának is boldog szülinapot kívánok!
simineni

Ggabszi, állítsd át a vonalzódat, mert majdnem bekaptam a horgot.... aztán úgy emlékeztem, nemrég köszöntöttük Zsófidat, s kikerestem, hogy a kisasszony immár 14 hónapos :lol:
puszi, koko

nekünk sem volt ez a végizé....

Kép
Kép
koko

Koko: válaszoltam. :)

Ildikó, ggabszi, köszönjük szépen. Ő még nem haragszik meg (talán) érte, ha idő előtt öregbítem. :) :)

Thomasos formatortát szerettem volna eredetileg, bár igencsak szívtam a fogamat az árán :oops: , de megoldotta a dilemmámat, hogy pont most volt zárva a Horváth Cukrászda. :) Ez a verzió lényegesen olcsóbb, a torta meg isteni volt (bejáratott hely, úgyhogy nem okozhatott kellemetlen meglepetést), jópofa ez az új eljárás, amivel bármilyen képet fel tudnak vinni egy tortára.

Nekünk sem volt végszámadás, rémlik egy bajsza alatt elmormolt félmondata az ügyintézőnek, hogy "nyilván nullás lesz a végszámadás", de úgy éreztem, nem nekünk címezi, úgyhogy ezzel onnantól nem is foglalkoztam. Gondolom, hivatalból elintézték, vagy nemt'om.

Végre valahára elintéztem a babakötvényes dolgot, azért nem ment simán, sikerült felhúznom magam. Az APEH ugye nem adja ki azonnal az adókártyát, csak egy igazolást ad az adószámról (meg ott az igénylés másodpld-a), na, ezt a Bank nem akarta elfogadni a számlanyitáshoz, nekik mindenképpen a kártya kell, merthogy az Államkincstár kekeckedik velük. Kérdeztem, hogy ugyan mi más (több) adatot tartalmazhat az adókártya, mint az APEH igazolás, mindkettő egy forrásból származik és különben is kell nekik új ügyfél, vagy nyissak máshol számlát? Nesze Neked e-Magyarország, meg ügyfélkapu, meg egyablakos ügyintézés. :evil:
Végül elfogadták az igazolást...
rkata

Sziasztok!

Moncsi Csabikájának boldog névnapot!

Kajla Regijének, RKata Csengéjének és Steiff Norbijának nagyon boldog születésnapot!

RKata! Nagyon gyönyörűséges Csenge tortája! Nem tudod van honlapja a cukinak? Mindenesetre rákeresek. Nagyon tetszik!

Marcianyu! Lesznek majd tortás képek, de itthon a jövő hétvégén tartjuk, majd utána teszek fel.

Lányok, a nyaralós képekkel még adós vagyok, nem felejtettem el, igyekszem.

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Matiba: a Horváth Cukrászdának van honlapja (hihetetlen választékban gyártanak formatortákat, a legbizarrabb ötletektől sem riadnak meg :) :) ), nem olcsó, de igen egyedi és FINOM. (Infóképpen: a 25 szeletes Thomas tortát vagy 6-7 ízben tudták volna elkészíteni, 8.500 Ft lett volna az ára.)

http://www.horvathcukraszda.hu/index2.php

Mi Dunakesziről, a Marilyn Cukrászdából hozattuk a tortát, nagyon imádom a tortáikat. :)

http://www.birocukraszda.hu/index_.php?page=cegunk

De egyre több helyen csinálják meg, hogy tetszőleges képet (akár vittet is) felvisznek a tortára (marcipánbevonatra ételszínezékkel készül).
rkata

RKata!

Nagyon köszönöm! :)

Lehet, hogy az előző hsz-ben félreérthető voltam, a Bíró cukit kérdeztem, - a Horváth-ot ismerem - de szerencsére megadtad a választ, és meg is néztem az oldalukat. Ügyesek nagyon! :)

Mégegyszer köszönöm!
Vendég

Akkor én is beállnék a sorba:
Csabi! Boldog névnapot!
Regi,Csenge! Boldog szülinapot!

Norbi nevében köszönjük a szülinapi jókívánságokat! Olyan furi, hogy már 5 éves nagyfiú...

Képzeljétek Biának kipotyogott ma az első tejfoga, és már kocog a kanál , bújik ki a maradandó fogacska! Kicsit megijedtem,mert mindenhol azt olvastam, hogy az első fog csak 6 éves korban jön ki, ő meg ugye még csak 5 éves.

Már régen raktam fel képeket, íme néhány az újakból (Zoé nélkül ,ő sajna még mindig nem publikus.Persze privátban szívesen küldök).

Szülinap:
Kép
A kis 5 éves macsó:
Kép
Bia mereng:
Kép
Így örültek a vonatnak a Dömösi hajóállomáson:
Kép
Roli fára mászik:
Kép
steiff

Kata, a Babakötvényt nekem is el kell intéznem. Az a baj, hogy a hivatalos ügyektől lábrázást kapok egyszerűen, ezek az én dementoraim. Egyenlőre azt sem tudom, hogyan kezdjek bele. Segítenél, majd úgy augusztus felé? Előre is köszi és örök hála.

Koko, komaasszony...nem tudom, sajna. Help!!!! Így konzerváltam a nőt...

Zsófi mondja, hogy: Gabi ( teljesen érthetően idegenek számára is)
ÍÍlÍ = Vili -ez apa,
ha baj van: anyíííí, apíííí
enííííí, ha éhes és
hem, ha szomjas.
Mivel a legfontosabbakat már tudja, ezerrel fut és a teherbírása bámulatos úgy gondolom mehet túlélő túrára. Hátára a zsákja és mehet a menet! :lol: Minden tudásnak birtokában van...és olyan életrevaló, biztos sikerrel járna. Sőt, még a báttyáról is gondoskodna, aki olyan szórakozott professzor, hogy még enni is elfelejt!

Kép
Kép
ggabszi

Drága Gabika! :lol:

"E napon minden érted van!
A nap csiklandozó sugara,
A lágy szellő,
S a madarak csodás dala.

Ma neked nő a virág,
Mely ontja csodás illatát.
S neked érik a gyümölcs,
Ami beszívja a hajnal harmatát.

Ha jő az este,
S megjelennek a csillagok,
Hidd el, ma neked ragyognak,
És az égre azt írják:
Boldog Születésnapot!"

Kép

Kívánunk Nagyon Boldog Születésnapot, és jó egészséget:
Napsi, Napsiférj és kisCsibész Norisz :wink:

KépKép
napsugaracska

CSENGE!!!!!!!REGIKE!!!!!!!!NORBI!!!!!!!
na és persze GABIKA BOLDOG SZULINAPOT!!!!!!!!!!
Elnezest a kesesert de sok sok minden +vegre nyaralni voltunk!Balatonkenesen es szupi volt!
Igerem igerem irok majd mar es bocsi hogy ilyen ritkan irok de nyar van es ha lehet vagy a tonal vagyunk ,ami nalunk azt jelenti ,hogy 500 lepesre van tolunk, vagy kirandulas.De gondolok mindig ratok es olvasni azert olvaslak titeket,csak mirre irnek mar kidolok.
Koszonom a kis-nsgy fiam neveben a jo kivánságokat.
Puszi mindenkinek es ne haragudjatok ram.

Kép
móncsi+3

CSENGE!!!!!!!REGIKE!!!!!!!!NORBI!!!!!!!
na és persze GABIKA BOLDOG SZULINAPOT!!!!!!!!!!
Elnezest a kesesert de sok sok minden +vegre nyaralni voltunk!Balatonkenesen es szupi volt!
Igerem igerem irok majd mar es bocsi hogy ilyen ritkan irok de nyar van es ha lehet vagy a tonal vagyunk ,ami nalunk azt jelenti ,hogy 500 lepesre van tolunk, vagy kirandulas.De gondolok mindig ratok es olvasni azert olvaslak titeket,csak mirre irnek mar kidolok.
Koszonom a kis-nsgy fiam neveben a jo kivánságokat.
Puszi mindenkinek es ne haragudjatok ram.

Kép
móncsi+3

Sziasztok

Mi is megjöttünk a hosszúhétvégéről :):)

Először is a szülinaposoknak :
nagyon boldog szülinapot kívánok :):)

Végszamadást nekünk meg kellett csinálni :(
Felhívtam a gyámügyet hogy ugyan minek hiszen egy vasat nem kaptunk Zalán után miről számoljak el nekik ?
de azt mondta a pasi hogy formaság de neki kell .
Én beírtam hogy bevételünk utána semmi nem volt, sem családipótlék, sem egyéb.
a megjegyzéshez pedig beírtam hogy a saját pénzünkből mi mindent vettünk neki . (csak kb összeget meg azt: szobája bebútorozva és a napi szükségletei pelus kaja stb biztosítva volt neki ).
Elfogadták :):):):)
Ildikó szerintem már nem kérik :):):)
Nekünk addig nem intézte az új anyakönyvet :(

Babakötvény :(
Kész káosz én 3 szor futottam neki és még mindig nincs meg. :(
Mire bevittem minden iratot (nekünk elfogadták volna az igazolást szó nélkül ) addigra közölték hogy jaaaaaa a férje kapja a családipótlékot ??????
Akkor csak Ő nyithatja meg a számlát :(:(:(
Kérdeztem tőlük hogy már bocsi de ha pl. elválnék és én kapnám a családit utána akkor mi van erre nem tudtak válaszolni de nem nyitottak számlát :(

Na futok romeltakarítani :(

Naninga
naninga

Nagyon boldog szülinapot kívánok Norbinak, és Csengének egyaránt!

Kép
ancsúr

Lilik (Marci_anyu és Idusamoja leánykája)

Kép
ildi_ko

Sziasztok!

Kicsi LILIKÉK!
Isten éltessen benneteket nagyon-nagyon sokáig névnapotok alkalmából!
Legyetek mindig nagyon boldogok!

Megkaptuk az első sorszámunkat a Gólyahírnél,igaz kicsit magas a szám, de reméljük, hogy a gólya sokat fog erre repülni, és akkor csökkenni fog a sor.A sorszámunk:362.

Puszi mindenkinek,de főképp a két kis Lilikének!

Kriszti
kkriszi

Sziasztok!

Marcianyu és Idusa LILIKÉJÉNEK nagyon boldog névnapot!
Vendég

Minden Lilikének boldog névnapot kívánunk szeretettel!

Kép
Kép
koko

Kedves Lili!
Boldog névnapot! Remélem Marci csak finoman húzta meg a füled...

Kép

Kedves nagylány Idusa Lilije!
Boldog névnapot!

Kép

Kép
Kép
ggabszi

Hú, KKriszti, a góyahíresen is láttam a sorszámot! Nagyon jó, hogy megvan végre, gratulálok!
Most már csak várni kell! ( Az nekem nagyon nehezen ment, még jó, hogy össz-vissz 6 hónap lett belőle :lol: )
A sorszám pedig nagyon magas. Megdöbbentem. De fel a fejjel, egyszer elfogy ám! :wink:

Kép
Kép
ggabszi

Minden név- és szülinaposnak szívből kívánunk minden jót!!

Ggabszi: az nyithat startszámlát a banknál, aki a családi pótlékot kapja. Kell hozzá az Államkincstártól egy 30 napnál nem régebbi igazolás a családi pótlék folyósításáról, a kicsi adókártyája, lakcímkártyája, születési akvi. kivonata, meg a számlát nyitó személyi igazolványa (+ lakcímkártyája).
rkata

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?