Új privát üzeneted érkezett!

Jaimee, azért ez érdekes, és azt tudod, hogy mikor anyukád Veled terhes volt, hányós volt e?
Vendég

Bíborlány: Fene egye meg, fogadtam volna, hogy a múlt havi egy babás görbe....

Azért ennek a ciklusnak sincs még vége...

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Bíborlány: Nem, ő csak émelygett a mázlista.

jaimee

Na, csak hogy monologizáljak tovább, azért kérdezem, mert anyu velem végighányta az első hónapot, de lépten-nyomon, úton-útfélen, rengeteg történet van erről az időszakról. S én is ilyen lettem, a mai napig felfordul a gyomrom, pl. ha vki után közvetlenül megyek wcre, mégha az illető csak pisilt. Vagy öklendezni kezdek emberektől a buszon, ha túl erős cigi, vagy parfüm, vagy büdösember szag árad belőle. Vagy a hússzagtól is( vegás vagyok). És előre félek, mi lesz velem, ha babás leszek.
Vendég

A múlt havi az volt, éreztem. Tudtam. És hánytam :)
Vendég

Szia Ani! Ma görbés napot tartunk, mutatsz Te is?
Vendég

Bíbi: Én megmondom: rászoksz a húsra. :lol: :lol:

jaimee

Ezzel sokra mentünk...HasonLÓ, mint az enyém, mintha EKG lenne :lol:
Vendég

na igen, a fene vinné el ezeket a görbuszokat.

Bezzeg nekem nincs baj az étvágyammal, pedig szeretnék fogyni úgy 5 kg-ot :D

madiani

Mondjuk, nem a hányás kéne legyen a megoldás erre, de ha a babócával jár, akkor bevállalom szivesen :D :oops:

madiani

Jaimee, rászokok a húsra, mi?Az lenne a csoda! :lol:

Ani, nem tudom, de szerintem se jó fogyizni babaprojekt alatt, hacsak nem vagy amúgy is túlsúlyos. ( Épp a szomszédban írtam, én meg gebe voltam, pont a tervek miatt hízlaltam meg magam)
Vendég

Sziaszok lányok!
Szörnyű kótyagos a fejem, visszaolvastam, de mintha semmit nem tettem volna, az előző mondatra sem emékszem. Gondolhatjátok milyen hatékony vagyok itt a munkahelyen.

Voltam a 3. napi vérvételen ma reggel, 26 napra jött meg, de már a 21-től pecsételtem... na ehhez képest elkértem a 21. napi eredményt és a progiszint teljesen normális, legalábbis a neten rákerestem és a ciklusnak megfelelő. Szóval nem értem, most már nagyon kíváncsi vagyok hogy mi lesz ennek az eredménye... nem a progi készíti elő a nyálkahártyát és termeli a sárgatestet?

Kép
mercure

Mercure: Fordítva, a sárgatest termeli a progit, nem? A progi segíti aztán a beágyazódást és fenntartja a terhességet.
Tök jó az eredmény! Ez jó hír mindenképpen!

jaimee

Mercure ezt neked találtam: A prog. csak a ciklus 2. felében termelődik, csak akkor, ha volt ovu. Ilyenkor van mérhető progi szint, laborfüggő, mit tartunk alacsonynak, de ha alacsony,az azt jelzi, hogy a petefészek működése nem kielégítő, nem alakult ki kellően hatékonyan a sárgatest. Ezt kívülről bevitt progival alig lehet javítani, inkább a peteérést kell serkenteni. Altalában a prog. szint nem ok és nem következmény, azért nem tüneti, hanem oki kezelést kell folytatni. A teherbeesés és a progszint között NINCS direkt összefüggés, a proginak a korai beágyazódásban van szerepe, de az sem csak ettől függ. Azaz lehet alacsonyabb progi szint mellett is terhes, de kicsit kisebb az esély a kihordásra, mint magas érték mellett.

jaimee

na ezzel a progi kérdéssel már én is teljesen meg vagyok keveredve. most akkor, hogy is van?

azt sem értem, hogy amikor voltam ultrahangon (utána pár nappal jött meg) azt írta a doki az ambuláns lapra, hogy bő ovariumban 27mmes focillus. hogy lehetett akkor petesejt a petefészekben? vagy rosszul tudom? az ovarium= petefészek focillus= petesejt?
mirci74

jaimee:
tehát akkor akinek alacsony a progi szintje annak peteérése sincs?
mirci74

Köszi Jaimee! MEglátjuk... tényleg kiváncsi vagyok mi lesz a többi eredménye. Egy hét kb és kiderül...

Hogy vagy? Hányás?

Kép
mercure

Szerintem ha nincs ovu, progi szint sincs.

27 mm-s tüsző az gyönyörű!!! Merthogy az a follikulus, benne a pete csak 0,1 mm. Mit nem értesz? Nem értem. :lol:

jaimee

Ne is mondd Mirci, már én is belezavarodtam hogy mit mi okoz :-)

Kép
mercure

Sziasztok!

Görbés nap...Nekem nincs görbém :(
De ezt a hónapot már elbuktuk az biztos. A gyerkőcök nem akarják a kistesót :(. Vagyis akarják, csak nem hagyják, hogy együtt legyünk apával :( .

Mercure

Mikor kell visszamenned az orvoshoz?

KépKépKép
bambika

Mirci: ja, arra gondolsz, hogy rövid volt a luteális fázis...Hát igen, annak köll lenni legalább 10 napnak...Már ha tényleg tüsző volt, amit látott, de fel sem tételezem egy nőgyógyiról, hogy ezt ne látná. Radiológusról igen!!!

jaimee

folliculusra azt hittem az a petesejt ezt nem értettem.

még azt nem tudom honnan jöhetek rá, hogy most akkor van-e ovum vagy nincs. a görbémen úgy tűnik van mivel leesik a hőm, utána viszont nem megy fegy csak pár tizedet, ami meg arra utalhat, hogy nincs normális progi szint..........akkor most van ovum vagy nincs :shock:
mirci74

http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... nt&sid=213
na itt találtam egy csomó mindent, okosodok :D

Bambika nem tudom mikor megyek... jól fel is húztam magam... kb 10 nap az eredmény, utána felhívom, mert bejelentkeztem, de megint csak 3 hétre van időpont és akkor pont elutazunk. Megkérem, hogy nézze meg az eredményt és inább bemegyek és várok amíg van egy kis "luk" és fogadjon, mint várni egy hónapot

A tesók nem hagynak éjszakázni apával?

Kép
mercure

Mirci: Sztem van. De én UH párti vagyok. Ciklus követés idején jártum Uh-ra a 8. napon, akkor már volt domináns tüsző, aztán a 14. -es egy szép 25 mm-es, ami kb. másnapra megrepedt és már nem volt mit nézni. De ha megjön a hormonszint eredményed és 3-21. napos, abból is ki fog derülni.

Mercure: Ez az a ritkán rendelő doki?

jaimee

Mirci: Milyen a ciklusod? Mindig megjön 28-34 napon belül? Mert az is utal arra, hogy minden oké nálad. Ez az első dolog, amit figyelnek a dokik.

jaimee

igen, az, de a múltkor, amikor helyettesítették és egy hét múlva volt esedékes az UH, simán beírtak a recepción a lelet alapján, pedig tele volt a nap... úgyhogy remélem ha ő indokoltnak tartja akkor behív, nem hiszem hogy minden ért egy hónapot kellene várni... legalábbis bízom benne

Kép
mercure

jaimee:
30-32 naposak szoktak lenni. a nőgyogyi meg ráírta a lapomra, hogy rendszertelen havivérzés. 1x volt egy 34-es ciklusom de nem jellemző

nekem 6., és 22. napon vettek vért, de tudod erről beszéltünk is, hogy jó lesz-e így
mirci74

figyu jaimee!

hogy láthatott nálam a doki uh-n mens elött pár nappal 27mm-es tüszőt. annak már rég meg kellett volna repednie akkorra nem?
mirci74

Mercure

Igen, mint a filmekben :D , apa és anya egymásnak esne, a gyerek megjelenik az ajtóban.

Remélem sikerül bejutnod az orvoshoz.

Jaimee

Hogy vagy ma?

KépKépKép
bambika

[quote="mirci74"]f írta:mirci74igyu jaimee!

hogy láthatott nálam a doki uh-n mens elött pár nappal 27mm-es tüszőt. annak már rég meg kellett volna repednie akkorra nem?

Ezt látod, nem tudom, csak kontár véleményt tudnék mondani...

jaimee

Jaimee,
de ha többet eszel, akkor attól hogy hánysz, csak marad rajtad már kiló is (pocakos képhez)! Úgy várom már...

Nem birok végigolvasni, majd holnap, de Biborlány,
szerintem még nincs gond, én is most azt hittem, hogy gond van, de mégis felment a hőm, csak később 2 nappal, mint a múltkor. Talán lehet más időpontban a peteérés?!

Üdv. mindenkinek!
Holnap jövök!
sirkici

na nem próbálom megfejteni a megfejthetetlent. 100 szónak is egy a vége meg kell várnom a hormon eredményeket addig meg nem variálni. még 2-3 hét :(
mirci74

Mirci: Ja, közben meg elfelejt megjönni és nagyon fogsz csodálkozni, hogy ez hogy is történhetett???! :lol:

jaimee

jaimee:
:lol:
mirci74

Sziasztok!

Én most Clostilos hónapban vagyok, 3-7. napig kellett szednem napi két szemet.
Tegnap este vettem be az utolsót, ma vagyok a 8. napon.
Nekem semmi problémát nem okozott, mellékhatást nem tapasztaltam.
Hétfőn megyek 12. napi UH-ra.
Ott mi számítana jó eredménynek?
Gondolom fogok kapni tüszőrepesztő injekciót is?
Szerintetek melyik napokon a legjobb szexelni?
Persze minden nap Jó:))
Köszi :)

Vanda
k.vanda

Vanda:ha vannak szép érett tüszőid
Szuri csak akkor kell, ha nem reped meg magától...
Vendég

2 naponta a tuti
Vendég

Egy kicsi torna :oops: senkinek sem árt:) :wink: :lol:
k.Vanda... ha minden nap teszed.. abból sem lesz problematika :)
Vendég

Vanda, mondjuk nem pont erre gondoltam:
8)
Kép
Vendég

Pöttye: :lol:
Vendég

:D pöttye nem vagy semmi ...

MIrci azt én sem értem, hogy miért látott tüszőt, mert én a 15. napon voltam és összeesett 16 mm képletet látott, tehát kiszabadult a pete. 26 napra jött meg. az előző vizsgálat a 8. napon mutatott 21 mm tüszőt..... azóta neked még nem jött meg ugye?

Kép
mercure

hova lett mindneki?
Vendég

mindenki
Vendég

Pedig már a kismamák elmentek a topikból...Na jó, ez talán sok volt..... :wink:

jaimee

:shock: Hűű, ezt nem értem, de lehet, hogy jobb is.

Én azt nagyon sajnálom, hogy Andi elment...jó fejnek tartom.Remélem visszatér.

De a többiekkel mi van?Mindneki alszik vagy ennyire dolgozik?
Én holnap szabin vagyok, úgyhogy majd csak estefele tudok jönni.
Vendég

Nóri: Hát volt olyan megjegyzés, hogy a kismama jelöltek azért nem írnak/nincs kedvük írni, mert a kismamás témákba nem tudnak beleszólni. No, hát most zéró konkrét kismama téma....

Andit nem küldte el senki, biztosan másik fórumot keres vagy már talált is. Az övezet kismamatéma mentes, tehát meg van, ami a cél volt.

jaimee

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?