Új privát üzeneted érkezett!

Ezer bocsi, nem egy lett, nem tudtam választani.. :oops:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1183455758.17.jpg[/img] Zsivány

[/img] Kép Mutasd magad Zsiráf pajtás!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1183455802.54.jpg[/img]

[/img] Kép Akt :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Írtam-írtam, egyszercsak kidobott... :twisted:

Mágnes! Tündérszép a ki pocok! Tudnék százat puszilni rajta!

Kamilla! Ne nézz vissza. Nem szabad, felesleges. Csak magadnak ártasz. Akkor azt tetted, ami neked a legjobb volt. És csak ez a fontos.

Kép
Kép
Kép
zel

Mágnes! Tudod mi a csúcs még a monológosainkkal??? Mind olyan mondja, akinek simán összejött a baba, vagy még nincs is gyereke. Ergo, egyáltalán nem tudja, mit beszél...
Még a kisöcsémmel is így jártam. Nekik 2-3 hét múlva lesz meg a babájuk. És amikor kiderült, hogy Adri babás, akkor mondta a tesóm, hogy nagyon be vagyok kattanva. Aztán csak annyit mondtam neki, hogy " mondja ezt egy olyan, akinek nem kellett várni éveket, nem kellett dokihoz járni stb stb, azért hogy gyermeke lehessen". Aztán csak ölelt, amíg jól kibőgtem magam,mert nekem akkor derült ki, hogy nem sikerült a második inszemem...

Kép
Kép
Kép
zel

Ilonka,
tuti minden rendben lesz holnap és ráírják a papírotokra, hogy tökéletes fészek lesz egy babának! :wink:

Kamilla,
én is haosnlót éreztem, mikor nem sikerültek az inszemek és a lombik előtt álltunk. Aztán, ahogy közeledett az időpont már elfogadtam, hogy ha nekünk ez kell, akkor hát jöjjön ez. De a vonalzód szerint még meg sem jött!! :wink:
katata

Nem jött még meg, mert az utro nem engedi. Úgy tervezem, hogy csütörtökön csinálok egy tesztet és ha az negatív lesz (ami 99%) akkor "lejövök a szerről" és kb. a hétvégén meg is fog jönni.

Jó, biztos én is el fogom fogadni, hogy ez van és kész, de nagyon félek a hormoninjekciók mellékhatásaitól. Elhízás, szőrösödés....stb-stb. Vagy ezek már nem olyan drasztikusak mint régebben?

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla,
nekem nem nőtt szőröm és el sem híztam. Hiszen nem évekig kapsz hormonokat. :lol: Engem ráadásul túl is stimulált a dokim. Persze nyilván nem jó a sok hormon, de nekem fejfájáson kívül nem volt panaszom. Mondjuk az fájt rendesen,végig a leszívásig, de már régen el is felejtettem. :wink:
katata

Kamilla!
Én sem lettem szőrös. Pedig kaptam ilyen-olyan hormonokat ám!
Volt klimaxom az endometriózis miatt fél évig. Na ott írták a szőrt és a hízást mellékhatásként. Erre "csak" annyi lett, hogy egy telet simán kihúztam vékony cuccokban a bazi hőhullámok miatt. Aztán jöttek a stimuk, ez is hat kúra volt már. És az alatt sem sikerült híznom... Egyedül a tavaly a munkahelyi, decemberi, karácsonyi hajtás fogott rajtam kicsit, meg most az, hogy nem rohanom le, amit akkor "felszedtem". Ja, akkor hetekig pizzán éltünk, meg tésztákon, amit ki tudtunk egy étteremből hozatni.

Én azért még szorítok annak az 1%-nak!

Bbilona! A környezettanulmányosoknak meg mondjátok azt, hogy eddig tök normális kert volt, de úgy döntöttetek, játszóteret építetek! Naaa?? :lol:

Kép
Kép
Kép
zel

Zel,
a játszótér szuper ötlet! :lol: :lol:
katata

Ilonka,
most van a Duna tévében, a Világunkban, hogy Ukrajnában (magyar részen) nagyon sok gyerek vár örökbefogadó szülőkre. Állítólag könnyedén lehet örökbefogadni, jelenleg 1500 gyerek vár szülőkre. Gyors az ügyintézés, azt mondta, ha az örökbefogadó szülőknek minden papírjuk rendben van, 1 héten belül lebonyolítható az örökbefogadás. Lehet, hogy érdemes lenne elgondolkoznotok, hiszen ők ugyan úgy magyarok, mint mi, csak a határt tették rossz helyre. :wink:
katata

kamilla:
én sem szőrösödtem, sőt! Azt élveztem a terhességben, hogy megállt a lábamon a szőrnövekedés, és ez maradt a szoptatás végéig! Szóval gondolj csak vele! Jó egy évig nem kellett beretva!! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kamilla!
Mintha magamat hallanám ;)
32 vagyok és több mint 2 éve csak azt hallom másoktól, hogy ne foglalkozzam a témával :) Jó, mi? Aki gyereket szeretne, az gyereket szeretne és kész! Hol erősebb, hol gyengébb a vágy bennem is, de feladni azt nem tudom. Most is mit össze tipródtam, hogy azért mert nincs a dokim, még valaki megcsinálhatná az inszemet ebben a hónapban :) Pörgök mint a búgócsiga :) Aztán kicsit lenyugodva átgondoltam, hogy miért is választottam ezt a dokit? Mert ajánlották, hogy jó, én pedig tényleg csak pozitívat tudok mondani róla! Akkor meg talán a bizalmam és az orvosba, a sikerbe vetett hitem talán nem kellene hogy elnyomja a türelmetlenségem!!! Na én meg ilyeneken agyalok, miközben szerintem, csak a stessz az, ami befolyásolja nálunk a dolgokat, és a legviccesebb az, hogy nem is a baba témán stresszelünk, hanem a melón :evil: Tudat alatt persze a babán is, de hát ez már csak ilyen! A meló nem éri meg, de azt a fajta stresszt és pörgést legalább annyira nehéz kikapcsolni, mint a babás dolgokat :)
Bocsi, ez most belőlem is csak kijött, gondoltam tényleg lásd, hogy sokan hasonlóan gondolkodunk és érzünk :)
Sok sikert neked és drukkolok továbbra is!
sonjus

Jó reggelt!

Még kómázok kicsit.....
Sokáig ébren voltam.

Kép
Kép
Kép
zel

Jó reggelt!

Nagy a pangás, remélem mindenki nyaral!!!! 8)

Én meg már olyan nehezen találom ki, hogy mi is legyen a vacsi. Nincs valami kedvenc, bevált kajcsitok?
katata

Zel,
buliztál? :lol:
katata

Kata!
Sajtos rakott makaróni!!!! Töltött paprika. Tegnap spagi volt, előtte paprikáskrumpli, tzatziki salátával. Ma asszem pipicomb lesz párolva-pirítva sok hagymával....
Kaja ügyben én is így vagyok. Bármit megfőzök, ha megmondják mi legyen az. De nem mondják! Annyi a mákom, hogy a drágám mindenevő.
Nem buliztam. A párom anyukája meg akar venni itt a faluban egy kis épületet, amiben két kis üzlethelység van. 30-35 m2-esek. Az egyikben én fogok dolgozni. Mivel háztartási műanyagos olcsó cuccos boltocska nincs nálunk azt nyitnánk. Ezért fél éjjel a neten kevertem, nagykereskedőket keresve, de sajnos elég gyér a felhozatal... Vagy csak nem jól indultam neki. Bár a páorm azt mondja, ha valamit én nem találok itt meg, az nincs is.
Így most visszafészkelem magam ide a gép elé, nekimegyek a témának még egyszer.

Ha valakinek van ötlete, üzlete, vagy ilyen jellegű üzletkötő ismerőse, szívesen várom és köszönöm!!!!

Kép
Kép
Kép
zel

Zel,
sajtos rakott makaróni. Ez izgalmas, hogy készül? Ugyan az, mint a normális, csak lerakod és a sütőbe teszed?
Húha, ez nagy vállakozás, sok sikert hozzá!!! :wink:
katata

Hűűűű. Lassan az én receptjeimet öntik el a topicot..

Na. Máshogy készül. A darálthúsból csinálsz egy sima pörköltet. Nem kell hosszú lé rá! A makarónitésztát megfőzöd, berakod egy tepsibe, aztán a húst rászórod. A pörköltszaftot tovább forralod és kevés liszttel, tejföllel behabarod, közben teszel bele mustárt. Meg kell kóstolgatni, annyi mustárt tegyél, amennyit akarsz, de az kell bele, fontos. Ezt a besűrített mustáros tejfölös szaftot ráöntöd a tésztára-husira. Jusson az aljára is, de nem kell, hogy ebben tocsogjon az egész! Majd sajtot szórsz a tetejére és a sütőben megpirítod.

Kép
Kép
Kép
zel

Jaj, de jó nektek, hogy van időtök azon gondolkodni, hogy mi legyen a vacsi! Szegény uracskám nincs így elkényeztetve. Mindenki azt eszi este, amit talál a hűtőben. Aztán szombat vasárnap meg főzök fincsiket. Bár, amióta kitört a nyár, azóta megutáltam mindenfajta húsételt. Növényevő lettem. Mint a papagájuszaim. :)

Képzeld Zel! Tegnap reggel beraktam nekik egy tálba karikára vágott sárgarépát és estére reszeltrépát csináltak belőle. Nem ették meg, csak frankón felaprították miszlikre. :)
A nevekkel meg még mindig gondban vagyok. Múltkor mikor az egyik kiszökött, elneveztem Copperfieldnek, a másikat meg Scofieldnek, de ez valahogy sose jön a számra. Anyósom meg olyan idegesítő, hogy mindig Rozinak meg Pityunak hívja őket, de már ezerszer elmondtam neki, hogy NEM AZ A NEVÜK!!! Mikor az urammal beszélgetünk róluk, akkor meg csak zöldnek meg szürkének hívjuk őket. Szegénykék. :(

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!
A levét kiszívják. Sanyi nálunk ezt megspékel még azzal , hogy ezt az egész darált zöldséget-gyümölcsöt az itatós edénykéjébe áztatja. Konkrétan finomfőzelék jellege van estére a vizének.
Neve nálunk is csak Sanyinak van. A másik kettő, akik leszbikus törpepapagájok név nélkül kell tengődjön. Az egyik egy rózsásfejű, a másik egy fisher. Most is van alattuk négy tojás, de volt hogy nyolcon ültek, csak nem fiasok. Szerintem mindegyik madár lány.

Kép
Kép
Kép
zel

Szegények! Várják, hogy valami kikeljen a tojásokból, aztán nincs is benne semmi. És akkor egy idő után ti kiveszitek a záptojásokat? Nekünk régen volt egy nimfánk, akit Jerrynek hívtak, mert azt hittük fiú, aztán egyszercsak elkezdett tojásokat rakni.....De párja nem volt, úgyhogy nem lettek kicsik.

Ezeket most egy párnak vettük, de nem tudom honnan lehet megkülönböztetni őket. Azt olvastam, hogy a fiókák a nőstényre hasonlítanak (nincs fekete nyakörvük). Majd kiderül melyiknek lesz később...

Na jó, befejeztem a témát. A többieknek biztos uncsi.

Azt olvastam egy másik topicon, hogy az egyik lánynak 85 lett a HCG-je és miután hazament a vérvételről csinált egy tesztet és nem mutatta ki a babát. Lehet ilyen? 85-öt már mindegyik kimutatja, nem?

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!
Esetleg rossz volt a teszt. De azért olvastunk itt már cifra dolgokat. Meg máshol is. Emlékszem olyanra, hogy hat vagy nyolc hetes terhességet sem mutatott ki a teszt... Én előbb hinnék a vérvételnek, mint egy nega tesztnek..

Kép
Kép
Kép
zel

Ja, a tojásokat kicsit szoktam hagyni nekik, de ki kell venni, mert ahogy zápul, különböző gázokat termel, és az nem jó a madaraknak. Meg ők is ki szokták szórni...

Kép
Kép
Kép
zel

Kata! Az ultrahangon most neked akkor csak azt nézik ,hogy a méhnyh milyen vastag, ugye? Ilyen fagyis ciklusban is kell szedni valami gyogyit?

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla,
hát nézik a nyálkahártyát, meg, gondolom azt is, hogy a túlstimu után minden rendben van-e. Nem kell gyogyit szednem, szerencsére. Majd valószínű a beülti után lesz utro, azt hiszem más nem.
Te holnap akkor tesztelsz?
katata

Hát úgy fest, hogy igen....

Hogy csináltad, hogy annyi tüsződ lett? Remélem nekem is jó sok lesz majd!

Kép

Kép
kamilla306

Hát Kamilla,
nem én csináltam... a doki túl sok hormont adott, az inszemekhez képest háromszoros dózist, ezért lett ilyen sok de ez nem jó. Persze most jó, mert megnyugtató, hogy van bőven, de elég veszélyes dolog, a petefészkek is szétrobbanhatnak ennyitől. Nekem 26 petesejtet szívtak le. Gondolj bele, hogy darabonként kb. 20 mm-es mindegyik tüsző, amiben voltak. 26 db 2 cm-es tüsző!!! Nagyon sok és a petefészek erre nincs igazán felkészülve. Mint egy-egy hatalmas szőlőfürt. Na meg rendesen fájt is, főleg miután leszívták. Végülis nekünk 21 meg is termékenyült, fele sima, fele ICSI volt és most két simán megfogant babót fogok visszakapni végre remélem!!! 8) Mindez azt bizonyítja, hogy szuperul működöm én is, a párom is. Csak azt értjük, hogy akkor miért nem jön már a baba. :roll: Reménykedünk, hogy most aztán már irgum-burgum eljön hozzánk a babucink, vagyis a babucijaink eljönnek most!!!! :lol:
katata

Nagyon remélem, hogy most sikerülni fog nektek! Jó a csillagok állása, ahogy a dokim szokta mondani.

Nekem 5 Merionaltól lett 4 tüszőm. Lombiknál mennyit adnak?

ICSI-t nem csak akkor csinálnak, ha már volt 2 sikertelen lombik? Valahol olvastam a neten. Szeretném, ha nekünk is csinálnának olyat is.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!
Azt hiszem, nem csak akkor csinálják meg az ICSI-t. Ha valami gáz van a srácokkal, akkor is. Ha mondjuk kevés, vagy nem jó a mozgásuk, vagy sok a hibás.
Én viszont úgy tartanám normálisnak, hogy ha már úgyis figyelik mi történik a csészében, akkor ha nem úgy mennek a dolgok, mint a nagykönyvben, akkor alapból segítsenek már a kis spermáknak a célbajutásban!
Emlékszem ezt már én is kérdeztem, és Pandácska mondta, hogy spermabaj esetén ICSI-znek is. Én is kérném a beavatkozást már rögtön, de lehet, hogy a mi katonáink indokolni is fogják és nem kell külön kérni, vagy sikertelen lombikokat számolni.

Esik az eső....

Kép
Kép
Kép
zel

Zel,
köszi, azt hittem ebben sajt van, nem csak a tetején.
De biztos fini, viszont nincs itthon darált húsom...

Kamilla,
Én Fostimont kaptam. Inszemekkor 75 NE-t, lombikkor 225 NE-t. Ne kérdezd, hogy miért emelte meg ennyire a doki, mikor teljesen jól reagáltam inszemkor is.
Úgy tudom otthon, ha kéritek akkor csinálnak ICSI-t is. Nekünk itt alapból azt csinálnak, így nekünk kellett kérni a rendeset is. Elég sokba kerül a lombik és itt azért szokták alapból az ICSI-t, hogy ne vesszen kárba semmi és ne kelljen újból kezdeni,ha valamiért nem tudnának összejönni simán. Szóval a dokidat kell majd megkérdezni, hogy ott mi a szokás. Nekünk 26 petesejttel nem volt nagy kockázat kérni simát is. De szerencsére azok is szépen megtermékenyültek..
De azért még szorítok neked!!! Hátha nem is lesz rá szükséged,mert holnap tesztelsz egy +-at!!! :wink:
katata

Ilonka Drága,
akkor ma nem is nézel felénk? Egész nap ott lesznek a környezettanulmányra???? :shock:
katata

Bakker, az imént megint úgy kihozott a főnököm a sodromból, hogy most már azon gondolkozom, hogy stimu alatt is betegállományba kéne menni, nem csak a punkciótól kezdve. Azt már elmondtam neki, hogy lehet számítani egy kb. 2 hetes táppénzre augusztusban, de ha ilyen f.sz, akkor elhúzok egész hónapra!

Ilona! Majd mesélj! Milyen egy ilyen környezettanulmány?

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!
Húzz el egy hónapra... :lol:
Neked biztosan jobb lesz!

Kép
Kép
Kép
zel

Ilonkám! Remélem, holnap már tudósítasz minket a környezettanulmányról. Ennek lesz valami eredménye, vagy ott rögtön adnak valami "minősítést" vagy mi????? Érdekel ám nagyon!

Kép
Kép
Kép
zel

És még valami!
Imádok belépni a topicba. Mindig az a drága kis mosolygós arc fogad!
Ezentúl minden oldal tetjeére kérnék egy babás képet!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
zel

Nem bírok magammal....

Anyósommal addig szerveztük az áruszállítást, hogy jövő héten kell menni egy tárgyalásra, és Pécsen is van egy nagyker, ahonnét szállítanak, és oda nagyon könnyen el is lehet menni. Cirka 100 km. Juhéjjj!!!!

Kép
Kép
Kép
zel

Sziasztok csajszik!

Nagyon köszönöm a kedves érdeklődést, jól esik!

A férjem ment el érte kocsival a buszhhoz, mert mi a Jóisten háta mögött lakunk, már ezzel lekenyereztük :wink: Aztán megnézte a házat, nem kellett nagy és fárasztó sétát tennie, mert nagyon pici házban lakunk, de mindenkinek van külön szobája 2 gyermekre tervezve, aztán jött a kert és végül a papírmunka. Miszerint makulátlan tisztaság van a házba, szép rendezett a kert, és 1 gyermeket vállalunk 0-3 éves korig.
Ez jól alakult, persze ennek így kellett lennie, tudom én hogy a "nálunk" az egy tuti jó hely akár több gyereknek is :D

Képzeljéteka Rotweilerünk, tegnap bekattant, nekiment a férjemnek, aztán már rám is morgott, ma jött a vadász :cry: :cry: Úgy fog hiányozni :(

Ukrajnából örökbefogadni??? :shock: Azért nehéz ügy ez, erre is fel kell készülni, nem véletlen van az a 9 hónap a pociban, kell egy ksi ráhangolódás, de azért majd utánanézek!

kamilla, szorítok!

zel, ez a sajtos spagettii csúcs, majd le is írom :D Sok sikert a bolthoz, te aztán tényleg nem bírsz magaddal!

sonjus, én nem várnék egy percet sem, a másik doki is biztosan ügyes :wink:

katata, mindjárt itt az idő :wink:

Jó éjt lányok!
bbilona

Képzeld mi lett volna, ha a kutyátok a környezetes nénire támad rá.......

Na, én teszteltem egy negát. Köszi mindenkinek a drukkokat, de tudtam már előre az eredményt, úgyhogy nem ért meglepi.

Kép

Kép
kamilla306

Ilona! Mit mondtak, mennyi ideig kell várnotok?

Kép

Kép
kamilla306

Kép

Ilonkám,
szuper! Örülök, hogy mindent rendben találtak, de én ezt tudtam is! :wink:

Zel,
akkor jól haladsz. Mikorra tervezitek a nyitást?

Kamilla,
teszteltél?????????????????
katata

Ó Kamilla,
míg írtam, addig írtál te is. Sajnálom... :?
Próbálj meg felkészülni a lombikra lelkileg. Mikor mentek dokihoz?
katata

kamilla, szomorú vagy ugye? Augusztusban lombik? Akkor lehet kezdeni koncentrálni a tüszőfejlesztésre! Mindent bele!
Ja kutyust sikerült megkötni még az elején, így nem támadott meg senkit, szerencsére :cry: :cry: Eltemettük.
Örökbebaba, ha titkos akkor akár 5 év is lehet, nyílt esetén 2-3 év, de hallottunk már 3 hónapról is.

kicsiboris, kiskönyv?
bbilona

Kamilla,
:( Most lombik jön nektek? Mikor?

Kata,
Hogy vagy? már csak pár nap :wink:

Ilona,
Én drukkolok hogy csak pár hónap legyen az egész! Egy barátnőm is most kezdi majd el ezt az egész procedúrát. Le a kalappal elötted hogy ebbe belevágtál!
Vendég

Aha, most lombik jön. Ha megjön, akkor kell mennem 3. napi vérvételre. Szerintem augusztusban lesz a punkció+ET. Legalábbis remélem!

Ilona! Mi az, hogy nyílt meg titkos??????

Kép

Kép
kamilla306

Pandácska,
köszi jól vagyok! Már nagyon várom a nagy eseményt. :lol: Ugye mindegy milyen folyadékot iszom sokat, nem muszáj csak ásványvíznek lennie?? Na jó, azért nem sörre vagy ilyesmire gondolok. :lol: Nem is szeretem, hanem tej, tea, limonádé, ilyesmi.

Ilonkám,
akkor most mi a következő lépés???
katata

Kata,
A lényeg hogy sok víz legyen benne de az okés hogy iszol mást is. Mikor szoktál ovulálni? Mert akkor kb tudom hogy mikor kell majd drukkolni :D
Vendég

13-14. napon. De nem tudom,mikor lesz a transzfer. Azt sem tudom, hogy hány sejtesek lesznek, mikor visszateszik őket. Te tudod?
katata

És Pandácska, te tudod, hogy az ovuhoz képest hanyadik nap szokott lenni kb.a transzfer?
katata

Kata,
Mivel neked osztódás elött lefagyizták így még nem lehet megmondani hogy hány sejtesek gondolom sőt tuti hogy azt megvárják amíg osztódnak vagyis nézik hogy mennyire megy nekik. Lehet ha sok van elviszik őket 5 napig is de lehet 2 napig és gyorsan beültetik szóval kb. egy hét és a pociban lesznek :D
Vendég

Jaj Pandi,
úgy várom már!!!!! :D
Neked mikor kell dokihoz menned? uh?
katata

Sziasztok!

Én úgy el vagyok maradva, azt sem tudom kivel mi történt. :cry: DE igyekszem képbe kerülni.

Kamilla!
Sajnálom, hogy nem jött össze!Kitartás és meg lesz az eredménye, csak idő kérdése.

Kata!
Veled is mizújs?

Panda!
Látom a babó nektek sikerült!Gratulálok hozzá!Vigyázzatok magatokra!

Ilona!
Mizújs veled? Hol is tartotok most? A munkahelyemmel a helyzet a következő, hogy november 30-al jogutód nélkül megszűnik az intézmény, vagyis így az állásom is. Így jó lenne a terhes lennék még előtte. Ágota nagyon édi volt, szeretett mamáéknál lenni, de kicsit hosszú volt az idő.Szobatisztaság terén picit visszaesett, de szeptemberig van még idő.Szept.3-tól szokatom be az oviba.Már azt is tudjuk, hogy a hajnalcsillag csoportba fog járni, és fecske lesz a jele. A drágám már nagyon várja! A hormon eredményeimet én sem értettem egészen, hogy miért ilyen rosszak kezelés után, de én a felújítási őrületnek tudom be ezt a borzalmas eredményt. Már alig várom, hogy megjöjjön és mehessek vérvételre.A dokim bíztatott, hogy folyamatosan csináljuk a nyáron, ha ő nem is lesz, mert szabira készül. A szülinapos képeket nem felejetttem el, de még anyukáméknál vannak, ha megkapjuk rakom felfelé őket.
Borissal mizújs?Ott maradtam el, hogy neki is lett egy pozitív teszteje!
Megyek, mert játszunk egy jót a leányzóval!
sapé

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?