Phaedra!
Megkaptam az emailt válaszolok is rá csak tegnap leállt a levelezõ szerver mire a férjem szól, hogy most már müxik, addigra meg én döltem ki.
Töltött paprika:
Én nem utólag szoktam berántani, hanem elõre csinálok egy rántást és azt engedem fel házi paradicsomlével. Akinek ez nem áll rendeeelkezésére az nyugodtan csinálhatja dobozos parilébõl vagy sûritett paradicsomból is. A lét cukorral, sóva ízesítem valamint teszek bele egykét szál zellerzöldet meg egy negyed zellergumót.
A töltelék: darálthús, só, félig fõtt rizs, tojás.
Nem szoktam sok paprikát megtölteni, mert nem mindenki szereti a családból így csak egy pár darabot az íze miatt a többi megy bele gombócba. Ja, már több helyen írtam, hogy én az ilyen gombócós dolgokat fagylaltos kanállal szoktam ki adagolni.
A paprikát meg nyáron a mélyhûtõbe szoktam eltenni. Kicsumázom és kettõt hármat lazán egymásba dugok (kevesebb helyet foglal) és amikor kell akkor csak elõveszem.
Afonya!
Ma voltam a piacon, de nagyon gyenge volt a felhozatal.
A karalábé kicsi volt és drága. A saláta is ami szép volt 200 volt vvagy a fölött ami olcsobb volt az meg vagy ott punnyadt már egy pár napja vagy még nem volt kifejesedve.
No azért vettem és az volt tojásás nokival.
Nyaminyami, jót lakmároztunk a gyerkõcel belõle.
Vadas engem is érdekel, ha valaki tud jó szalontüdõreceptet az is. Vadast még csak csinálok, de szalontüdõt csak úgy gondolomra.
Mind a kettõhöz nagyon finom zsemlegombóc, és fõleg az amibe sült bacon szalonna is vvan keverve. Nyami
))))))))
bigacsiga Kata