Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Kedves Kkriszi és Judit! Üdvözöllek Benneteket itt! :)

Nagyon rég nem jelentkeztem (szokásomhoz híven :oops: ), gondoltam elolvasom a lemaradásom és írok egy picit. Remélem még "visszajöhetek" :)

Lányok! Annyira édesek a gyerekek! Nagyon jó nézegetni a képeket! :)

Koko, RKata ! Remélem jobban vannak a gyerekek, és RKata remélem Te is hamarosan meggyógyulsz! Jobbulást!
Kata! Egyébként még megjegyezném, hogy imádom a humorodat! :)

Kizsó! Olyan jó látni a lányokat önfeleledt nyaralás közben! :)

Gabszi! Nagyon jól áll Balázsnak a szemcsi! Zsófi is tündéri!

Marcianyu! Nagyon cuki Lili hófehér ruhácskában! :)

Ildikó! Édesek a gyerekek! Nekünk is van Thomas-os pólónk. :) Nagy sláger a fiúk körében itthon. :D

Mindenkinek, aki nyaralni készül, jó nyarat, feltöltődést, kikpacsolódást!

Bocsi, akit név szerint kihagytam, még fogok írni, mert két hétig még szabin vagyok, és ma érkeztünk meg a nyaralásból! Jól éreztük magunkat nagyon, a fiúk még lovagoltak is. :) Majd mesélek egy picit, ha nem baj, és teszek fel képeket, csak le kell kicsinyitenem.

Addig is mindenkinek minden szépet és jót, csodás álmokat!
Vendég

Matiba: fiúk hogy vannak?? Mivel nincs táblicskum, csak óvatosan merem megkérdezni, hogy a vonalzón valós a szülinapi köszöntés? :oops: Mert ha igen, csatlakozom én is!!! :lol:

Bocsi, de egyszerűen nem bírok ellenállni, hogy ezt a mosolyt ide ne varázsoljam Nektek, lőjetek le, ha már untok! :P :P :lol:

Kép
rkata

Rkata! Ez a mosoly tüneményes! :D A mosoly gazdája nem különben! :) Annyira édes, nagyon jól tetted, hogy idevarázsoltad! :) Varázsolj csak továbbra is, ne dugulj el.

Köszönöm kérdésed, fiúk jól vannak, a nyaralás előtt voltak egy kicsit betegek, de nem volt vészes. Igen, a köszöntés valós, és nagyon köszönöm Neked a jókívánságokat!
Tényleg ma van a fiatalúr szülinapja, de amikor írtam a hsz-t eszembe se volt a vonalzó, pedig a dátumot tudom és evidens is nekem.

Megyek képeket tölteni a gépre, aztán kicsinyitem, ha lesz energiám ide is rakok fel még ma, ha nem akkor holnap.
Vendég

Matiba: Dancsinak én is boldog szülinapot kívánok!

Rkata: :) Nagyon édes!!!

Kajla: Regi egy tündér! Hol volt ez a sok szép virágkép?
ildi_ko

Rkata
Vincusnak a szeme sem áll jól :):):):):)
Jobbulást nektek.

Kajla
Regi-pillangó nagyon elkapott pillanat :):):)

Matiba Dancsijának boldog szülinapot.

Ancsúr
Jól is teszi anyukád , hogy spájzol, jól fog az jönni télen :):):)

Amneris
Mi is Beba HA -t eszünk, már kértem hogy cseréljük le de a doki nem akarta:(
Majd meglátom, lehet , hogy váltunk bár éppen most jöttek Zalánon ekcémás pöttyök lehet hogy most nem épp alkalmas pillanat :(:(

Képzeljétek
Az én kis-nagy fiam tegnap reggel kétszer egymás után felállt a járókában :shock: :lol:
De azóta se többet :shock:
Szóval megint ágyat szereltünk , péntek este meg tédelt a rácsnál és vigyorgott hogy hihi már ezt is tudom.
De ha valami nem megy olyan Esztike lesz belőle hogy csak no síkit, és csapkod mindent :( :(

Naninga
naninga

Helló Lányok!

Bocsi, hogy eltűntem, de ezer dolgom volt mostanában. Meg aztán majdnem mindennap kericsajozok. Nem értem rá, no! Remélem, nem haragszotok meg.

Üdvözlöm az újakat.

A név- és szülinaposokat Isten éltesse! :lol:

Minden Baba Gyönyörű!!!!

Kata, ez a mosoly, hát ebből sosem elég, ezért érdemes élni. Isten bizony mondom.

Nézzétek csak:

Kép

És még egy:

Kép

Fürcsi a "kejesztapuval" a "nagy vízben". Zituskám, akár csak TE Apával és Anyával... :lol: Gyönyörű vagy kicsi lány!
Kép

Hát ez van most csajok... Sok-sok kericsajozás, meg meló. Így jobban telik az idő. Persze nincs olyan nap, hogy ne kerülne szóba, hogy majd így lesz, meg úgy lesz, ha hazaér a mi kicsikénk.

Naninga, Zalán is már mi mindent tud, nahát.

Csöpke, remélem, hogy jól vagytok. Na és Zsu???

Ancsúr, Latimi...???

És mindenki akit nem említettem... Bocsánat, de képtelen vagyok, nevenként.

Most nézem a vonalzómat... 9 hónap letelt... Mit szóltok?

Na, befejezem, mert velem/velünk lesz tele a topic.
kanga_mama

Sziasztok!

rkata:VINCUS,VINCUS!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zabálnivalóóóóóóóóóó! :lol: :lol: :lol:

Kangamama: Jaj,de jó,jaj,de jó! Végre előkerültél! :lol: :lol: :lol:

és persze:AMANDA,AMANDA!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gyönyörűűűűűűű! :lol: :lol: :lol:

Jól vagyunk, éjjel öt órát aludt a kicsike,már nem eszik három óránként, amúgy tündérbogár. Tényleg Kanga,mikor találkozunk? :wink:

Kép
csöpke

Csöpke, ez egy nagyon jó kérdés. Az autóm még mindig minden másnap a szerelőnél köt ki... nekem meg tele van vele a hócipőm. Utálok buszozni ebben a baromi melegben. Ráadásul a 20-as meg a 21-es mindig kerülik egymást, úgyhogy a kemény 7,5 km-t, a munkahelyemig 1 óra alatt meg is tudom tenni.
Elegem van, de nagyon. Holnap is viszem a szerelőhöz. Szóval drága barátném, nem tudom, de ami késik, nem múlik, és meg foglak látogatni benneteket. Már nagyon-nagyon kiváncsi vagyok a kicsi Laurára, aki már 2 hónapos elmúlt... nahát! :lol: Tudod, az én kis Amandám, hála istennek, nagyon sokat itt van. Semmire sincs időm. Persze ennek én nagyon-nagyon örülök. Próbálkozunk a szobatisztasággal, tudod, itt nálunk könnyen megy. Kap egy bugyikát, aztán ha későn szól, akkor sincs nagy baj. Minden napra van valami. Na, ez nem panasz, csak ecsetelni próbálom, hogy mennyire el vagyok foglalva. Azért jól esik, hogy örülsz nekem.
kanga_mama

KKriszti!
A fiúk megérkezése után nem jöttem jó pár hónapig, de nemrég raktam fel képeket róluk, a 208-on megnézheted őket :)

RKata!
Vincus tündéri!!!! Én azt hittem milyen korán felálltak a fiúk, de úgy látom Vincus jól belehúzott. Sajnálom, hogy beteg lettél, mielőbbi jobbulást, a nyaralásra biztosan jól leszel. Mi nem voltunk ilyen bátrak, az idei nyárra nem szerveztünk nyaralást, majd jövőre, gondoltuk akkor könnyebb lesz. :?

Kizsó!
Zsófi nagyon ügyes, nem kis dolog szobatisztának lenni!!!! :D A képek nagyon aranyosak, remélem azért te is pihentél nemcsak a lányok.

Renóca!
Gyere gyakrabban! Milyen nagyok vagytok már!!! A fáradság estére ismerős, engem sem nagyon kell altatni :roll:

Csöpke!
Ugyan a többiek már válaszoltak, de az én kisfiaim is túl sokat híztak és túl sokat ettek a védőnő szerint. Én is ugy aggódtam, mint te, de felesleges volt. A végén rájöttem, hogy tényleg csak annyit esznek, amennyire szükségük van, és nem lehet túletetni őket. Kb 6 hónapos koruktól pedig nagyon lecsökkent a "hízás" üteme, tehát ne aggódj!!!

Obea!
Gréta igazán édes szülinapos volt!
rvan

Csöpke: Ja, és persze, köszönjük a dícséretet! :lol:
kanga_mama

Rvan, megnéztem a fiúkat! Gyünyörűek! Édesek, aranyosak és akkor is egyformák... :lol:
kanga_mama

Jiny!
Dóri baba gyönyörű!!!! Azok a fürtök!!!! Remélem a fiúk fél év hátránya nem baj :wink: Hihetetlen, hogy a kis csöppség, akit a talin etettem már kész kis hölgy!
Régebben tettél fel 1 éves képeket. Megkérdezhetem hol csináltattátok?! Nagyon jók lettek.

Kajla!
Nagyon szép lehetett a rózsakiállítás, kedvenc virágaim, itthon is van kb 50 tő, de messze nem ilyen szépek....
Jó nyaralást!!

Naninga!
A kis-nagyfiad igazán ügyes :D Mi a kiságyban kb 1 héttel később álltunk fel, mint a nappaliban az ülőgarnitúránál, de most már mindegy nekik hol vannak, ha lehet kapaszkodni, akkor felküzdik magukat.

Éppen most akartam írni, hogy mindkét fiún ekcémának tűnő száraz foltok jöttek ki. Főleg az arcukon, de ma már észrevettem 1-1-t a combukon is. Nem tudom, hogy mi okozhatta, nem vezettünk be új kaját, nincs új mosópor, öblítő, semmi sem. A dr azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele túlzottan, sok gyereknek van, de engem nagyon zavar, elég csúnya. Cremor nevű gyógyszertári krémet kaptunk rá, de nem látok javulást. Nektek volt már régebben is ilyen, nektek mit mondott a doki?
Amúgy mi is BEBA HA Start Aktív tápszert kaptunk eddig, most már csak BEBA HA-t írt fel, nem akart nagyobb váltást a doki. De már a tápszerváltás előtt is volt ilyen foltunk, ezért még erre sem foghatom.

Azt hiszem te írtad, hogy a védőnő javasolta egyetek sajtot, az nem üti a HA tápszert?! Mi még semmi tejeset nem próbáltunk.
rvan

Rvan!

Megnéztük a férjemmel a képeket,és nem győztünk gyönyörködni bennük!
Olyan kis Drágák a kisfiaitok,gyönyörű gyerekek!
Boldog lehet az életetek két ilyen tündéri kisfiúval!
:D
kkriszi

Kanga mama!

Akár csak a te keresztlányod, igazán gyönyörű!!!
Igen, a fiúk nagyon hasonlítanak és vészesen göndörödik Tamáska haja is,így egyre nehezebb megkülönböztetni őket :D
rvan

KKriszti!

Köszi szépen a dícséretet, tényleg nagyon boldogok vagyunk, ők az igazi értelme az életünknek!!!!
rvan

Rkata!

Nagyon aranyos Vincus!Szeretném megkérdezni,hogy Vince és Csenge vérszerinti testvérek,mert nagyon hasonlítanak egymáshoz!

Kangamama!
A Ti kerilányotok is nagyon cuki kislány,kis huncut szemecskéi vannak!Nagyon aranyos! :D
kkriszi

Kanga_mama!

Ma sikerült egy kicsit bekukkantanom. Itt van nálunk az unokahúgom. Igyekszünk kihasználni a jó időt, és nagyokat strandolunk.

MInden gyerkőc gyönyörű. :D

Timi
latimi

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket!

Még dolgozom a képekkel, remélem holnap már tényleg fel tudom rakni. Nem vettem észre, elfelejtettem a gépet állitani, így most egy picit némelyiken variálnok kell.

A gyerekek továbbra is gyönyörűek! :)
Vendég

variálnok=variálnom
Vendég

Matiba Dancsija:
Nagyon boldog szülinapot kívánunk!! :-) Tortás képet is kérünk! :-)

Rkata:
Gyógyulj meg hamar! Mikor találkozunk így??? :-( Vincusról ez a vigyori kép nagyon édes, jó lenne már "élőben" is látni a kisvacakot! :-)

Olvasgatom, hogy milyen sok babóca állt fel mostanában. Valami biztos van a levegőben.. :lol: Lili is nagyon ügyes, már mindenhol feláll és kapaszkodva ide-oda totyog is. Marcinak hihetetlen dumája van, jóformán minden napra tartogat valami meglepit. Egyik nap anyunak mondta:
Megsimogatta anyu hasát és: Mama milyen szép nagy hordócskád van! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Hogy is kell a vonalzót kijavítani?? :oops: :oops:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Kkriszi: nem vérszerintiek :), de szerintem is nagy a hasonlóság, már Vincus pár napos korában feltűnt. Az életet adók hasonlítottak (természetükben is), ez lehet a titok. De hogy Gabika hogy érzett rá, hogy kik a "mi gyerekeink" (egyik életet adót sem látta)....?

Marci_anyu: én már múlt hétre terveztem, brühüm, brühüm, így viszont legfeljebb augusztus lesz belőle. :cry: :cry:
Képpel hogy állsz? Nekem most nincs lelkierőm nagy munkába fogni, inkább kisebb, haladósabbakat csinálok, ezt fejeztem be pár napja. Hívlak majd!

Kép
rkata

Sziasztok!
Ma végre befejeztem a vizsgaidőszakot, így most már mindenfélére lesz időm végre! :D
Többek között arra, hogy a tegnap este megérkezett jelentkezési laphoz összeszedjem a mellékleteket és feladjam. Végre-végre!
Annyira jó a képeket nézegetni, minden baba gyönyörűséges!
csut79

Rkata:
:-( :-( Pedig már annyira jó lett volna.. :-(
Én most még mindig az absztraktot csinálom, kb. 1/3-a van kész, pedig minden nap próbálok legalább 1-2 sort.. Ez a kép mekkora? Az absztraktról nem tudnál csinálni nekem egy képet, hogy kerettel együtt és szinekkel lássam? Jó lenne!

KépKép
KépKép
marci_anyu

Ez nem nagy (18 x 16 cm, 14-es aidán), egy sorozat része, amerikai termékcimkék (most egy almásat csinálok, azt már sűrűbb és más színű anyagra).

Itt az absztrakt, ha újra kereteztetném, mindenképpen dupla paszival csináltatnám és nagyobb helyet hagynék a minta széle és a paszi között. No és tükröződésmentes üveggel, de akkor még kis tudatlanka voltam. :)

(A többiektől bocsi az OFF-ért. :oops: )

Kép
rkata

Rkata:
Köszi!! :-) Asszem át kell értékelnem a helyzet állását... még nem tartok az egyharmadánál sem... :-( Ja, és beszélnünk kell, van némi szakértelmezési problémám. :oops: :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok Lányok!

Sikerült végigolvasnom a fórumot!Éppen most végeztem vele.
Olvastam,hogy régebben írtátok,hogy kinek mennyi a sorszáma!
Jó lenne,ha ezt a hagyományt folytatnánk,és leírnánk,hogy ki hol áll a sorban,nem jó ötlet?

Kriszti
kkriszi

Sziasztok lányok, több részletben ugyan, de visszaolvastam az elmúlt napok történéseit. :lol:

Isten hozta az újakat!

Nyaralás előtt állóknak jó pihit kivánok!

Mint írtam, idén mi síelni megyünk :lol: :lol:
Kata, Marcianyu, hogy nektek mikre van időtök....Lehet, hogy én vagyok ilyen tehetségtelen, de a múltkor megrendelt több száz fotó még mindig a zacsiban hever, egyszerűen ahhoz sem jutok hozzá, hogy albumba tegyem őket. Ez keresztöltés ugye, amit csináltok? Én kötéssel próbálkoztam Dorka születésekor, s jó nagyra kezdtem, hogy mire elkészülök, se nője ki. Sajnos vmi mindig közbejött. kinőtte... :cry: De sebaj, ha el nem, cseszem, s időben befejezem, talán Lorának jó lesz :lol:
Kép
Nem erről a puliról van szó, itt biztosra mentem, s készen megvettem :lol:
Kép
ama bizonyos fotó, ahol Verocs copfját megirigyelve Lorának is kötöttem a hajába gumit
Kép Öcsi vagy hugi?

Kép
Kép
koko

Koko: csak a saját nevemben beszélhetek, de sztem Marcianyu is vhogy így lehet vele :), ez nem azt jelenti, hogy semmi más dolgunk nincs, sőt... :( De MUSZÁJ, hogy legyen valami, ami kikapcsol, különben meggárgyulnék. :oops: Ha mindig arra várnék, hogy eljöjjön a pillanat, amikor minden, de minden feladat ki van pipálva, nem is tudom... azt hiszem, mellém temethetnék a hímzésemet. :) :)
rkata

Rkata
Nem baj, ha OFF :)
Nagyon szép!! Én esténként, lefektetés után horgolni szoktam.

Kép
petyaanya

Én is szoktam volt ilyen hímzést...khmm...hímezni, csak kisebbet és giccses gyümölcsöseket, amit aztán nem teszek ki sehová. Kata a tiéd viszont irtó klassz. Gyönyörű!
Nekem az olvasás a mentsváram! Rengeteget olvasok. Nemcsoda, hogy Balázs magyar irodalomból dícséretet kapott évvégén, 4 éves korától jön velem könyvtárba. Kettővel ez igen érdekessé vált, egyenlőre a villámkölcsönzés technikájának elsajátításán kísérletezünk Balázzsal és reménykedünk Zsófit leköti a képeskönyv,amit nézeget és nem tépi össze a könyvtár gyerek részlegének 80%-át mire végzünk. :roll:

Koko, a kismenyem már megint gyönyörű kalapot visel!!!!!!
Becserkészem a fiamat erre a nászra!!Úgyis mindkettő vízikukac, ha mást nem majd elúszkálnak békésen... :lol:

Kép
Kép
ggabszi

Kata, én sem úgy értettem, hogy semmi más dolgotok nincs, pusztán a kereszthimzés természetéből adódik, hogy számolgatni kell. Azt pedig ugyebár nem lehet csak úgy, a rántás kavarás közben. Bár sosem csináltam, de úgy gondolom, hogy kicsit el kell mélyülni benne... :lol: :lol: :lol: na, nekem ez az elméyülés hiányzik. :cry:
Mikor Dorka kicsi volt, s mellett még dolgoztam, reggel bevonultam a műhelybe, s tudom, hogy mire összeszedtem a gondolataimat, már majdnem dél volt.. :cry:
úgy hallom, szombaton összefutunk... :lol: Remélem, addigra a picike is meggyógyul, Dorka már nagyon várja. teljes lázban ég, hogy muffint sütünk.

Kép
Kép
koko

ggabszi, valóban imádjuk a kalapokat:
Kép

Jiny, örömmel hallom, hogy újra sorban álltok. Öcsit vagy hugit szeretnétek Dórinak?

Kép
Kép
koko

Koko: én nem hallottam, de ha Te igen, akkor biztosan úgy van. :) Most jöttem a dokitól (elveim ellen van, nade már a népi gyógymódok sem jöttek be :( ), naná, hogy antibiotikumot adott (miután majdnem lehidalt, ahogy belenézett a torkomba :lol: ), úgyhogy bízom benne, szombatra ismét a régi leszek és nem a kert sarkából kell vágyódva néznem a csajokat, akiket normál körülmények között jóóól megszorongatnék.
Megyek is és megpróbálok rádolgozni az összvissz másfél órás éjszakai alvásomra (a többi időt köhögéssel töltöttem).
rkata

Rkata:
Szívemből szóltál!! :-) Úgy kell néha, mint egy falat kenyér (tényleg, ma még nem is ebédeltem...), hogy kicsit kikapcsoljak és ezzel megy.

Régen üveget festettem, de mire mindent előszedtem felébredt Marci/éhes lett/stb. Két gyerek mellett meg sem próbálom. A hímzés viszont egy kis dobozban van és, ha két sorra van időm, akkor is elkezdem. Olvasni is imádok (nék :-(), most is vár rám két könyv az éjjeliszekrényen... Szegények, lassan le kellene porolni őket. :oops:

Koko:
Olyan jók a képek! Imádnivaló lánykáid vannak, és azok a kalapok, copfok... :-)

Petyaanya:
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de horgolni meg lehet tanulni könyvből vagy telefonos instrukciókkal?? :-) Néha úúúúgy rámjönne és kislány koromban volt, hogy kötöttem(!) kispárnát egy babámnak, de ezekhez lehet, hogy hülye vagyok.. :oops:

Kedves Várakozók! :-)
Naggggyyyon sokat olvassatok, hímezzetek, horgoljatok, fessetek, hobbizzatok, stb., én sose gondoltam volna, hogy ennyire nem lesz időm. És ezt most a világértsem panaszkodásiból írtam! :wink: :oops: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Marcianyu! Éppen múltkor említettem a leendő apukának miközben én nyugiban tanultam, ő pedig a számítógép előtt ült, hogy milyen furcsa lesz, amikor már az ilyen percek ritkaságszámba mennek majd. De megegyeztünk, hogy mindketten inkább azt választjuk. :wink:
csut79

Judit:
Én sem adnám semmiért!!! :wink: :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Rkata
Jobbulást!

Marcianyu
Az alapokat a horgoláshoz anyukámtól tanultam, a többit én is könyvekből, újságokból szedtem össze. A horgolómintás újságokban szokott lenni kezdőknek magyarázat, leírás. (Diana, Filéhorgolás) Kicsit olyan nagymamásnak érzem, de nagyon szeretem csinálni.

Kép
petyaanya

Hát igen, azok a régi szép, kultúrával teli, ámde gyerektelen évek.... :lol: :lol: :lol: Hmm. ezek mennyivel izgalmasabbak :lol:

Nekem a szinház és a filmklub volt a mániám. nem telt el úgy hét, hogy ne mentem volna el legalább egyszer szinházba, s volt, hogy párhuzamosan 3 filmklubba jártam egyszerre. Egy darabig még próbáltam vmit meghagyni a régi szokásokból Dorka születése után is, de szép lassan leszoktam róla. Ugyanis - az újak kedvéért: Dorka lányom az első két évben egyetlen éjszakát sem aludt végig, rengeteget, olykor több órát volt fent éjszakánként. Másnap aztán nehezen tudtam bekapcsolódni a film utáni vitába, amikor átlag 10- 20 percet belealudtam a dramaturgiailag értékes részekbe :oops: :cry:

Ezekre jó visszaemlékezni, a manócskáknak meg jó beszivni az illatát. :lol: :lol: :lol: :lol:
Kata, ha Lora is meggyógyul, mi is ott leszünk Szilviéknél szombaton. Legalábbis én nagyon várom, úgysem tudunk soha 2 szónál többet beszélni a Gólyahíres talikon. Gyógyulj meg, mi is igyekszünk.

Kép
Kép
koko

Sziasztok!

Megjöttem!!!! :lol: :lol: :lol: Vivi1 vagyok, csak ez a fránya gép nem enged fel vele, így Vivi11 lettem. :lol:
Naninga! Örülök, hogy Neked hiányoztam! :oops: :lol:

Csajok! Csodaszépek a gyerkőcök!!! Olyan sok szép képet raktatok fel, hogy egyesével megdícsérni nem is lehet őket! :P

Mi jól vagyunk, szépen fejlődünk!
Szabolcska kb. 72 centi és 8 kiló. Forog, emelgeti a fejét, ülésből már állni szeretne. Képet sajnos nem tudok felrakni, mert új program van a gépemem (ami egy naaaaagy sz@r). Bocsi, de úgy utálom!!! :oops: :oops:

Naninga! Nálunk MILUMIL HA Start a tápi. Szabolcska nagyon szereti, nem volt vele még gond. Szépeket kakil születése óta! :lol:

Minden szülinaposnak és névnaposnak sok boldogságot!!!!!

Koko! A szinház nekem is naaaagyon hiányzik! Majd ha Szabolcska nagyobb lesz, megyünk együtt. :D A mesedarabokat biztos szeretni fogja! :D

Üdv az új csajsziknak!!! :wink:

Most lépek, de majd jövök újra! :wink: :lol:
Puszi mindenkinek! :P
vivi11

Rkata: Tündéri Vincus, az ilyen mosolyokat igen is meg kell osztani velünk. :lol: Hogy te milyen szépeket tudsz csinálni! Én is szeretnék ilyet, mindig ácsingózom az üzlet előtt, valamikor tudtam a keresztszemes öltést, de már fogalmam sincs hogy is volt.

Vivi: Jó lesz ha mégis megbűvölöd a gépet, kíváncsi vagyok a nagyra nőtt Szabolcskára. :lol:

Marci-anyu: Igen is, megtanulok horgolni és kötni, meg hímezni. :lol: Mondjuk ezeket régen tudtam de úgy elfelejtettem. :lol: Mostanság inkább ecsetet ragadok, és mindeféle mesefigurákat festegetek. :lol:

Koko: Olyan tündérik a csajok! Dorka olyan kis nőcis ebben a kalapban! Gyönyörű szeme van! :lol: Laurának meg ez a kis frizuja! Hát majd bele haltam, olyan imádnivaló! :lol:

Kanga-mama: A kis kereszt Zsebi baba nagyon huncut lehet.

:lol:

Naninga: Hűha, már feláll a kis drága, egy két hét és majd rakja a lábacskáit is. :lol: Hogy rohan az idő! Még ha én úgy érzem, hogy ólom lábakon jár is. :roll:
ancsúr

Rkata

Az a kép baromi jól néz ki :):):)
Mire nincs időd(időtök), én ugy vagyok mint Koko, ha van egy kis szabad időm akkor megpróbálok pihenni esetleg újságot olvasni.
De semmi más , pedig rengeteget kötöttem régen, varrtam de mire előszedem a varrógépet Zalán szeme már ki is pattan. :(
Ti himeztek én maximum hámozok :(:(:(:(
Pedig kéne valami kikapcs mert tényleg (Kata után szabadon )meggárgyulok.

Vivi

De jó látni :):):)
Voltatok valamerre ??????

Szabolcska is nagyon ügyi akkor. Nálunk már nincs megállás (csak állás )
( épp hallom a férjem a gyerekszobából - fiam te sosem fáradsz el ?????? :lol: :lol:
Mi a Beba Ha de most 2 hétig nem válthatunk mert irom mit eszik az pöttyei miatt. :(:(
Majd utána beszélek a dokival hogy cseréljünk .

Naninga
naninga

Sziasztok!

Megint kérdeznék :oops: Megjött a határozatunk az örökbefogadásról.Végre!!! :D :D
DE:A gyámhivatali ügyintéző azt mondta,hogy amíg a szülőanya nem veszi át az ő példányát,addig nem zárul le az ügyünk. A vsz anyát viszont nem lehet elérni. A kérdésem a következő: Mi van,ha nem tudják elérni és nem veszi át? Meddig húzódhat ez a dolog?Mert addig az új anyakönyvet sem adják ki. Tudtok segíteni?

Különben jól vagyunk,úgy tűnik az anyatejet nem bírja Laura,mert most nem kap és minden rendben. :lol: :lol: :lol:
Amúgy gyűlnek a remek sztorik a "két hónapos a baba és nem is látszik rajtad,hogy szültél! Hogy csinálod?" témakörben :lol: :lol: :lol:
Merthogy mindenkinek nem állok neki elmagyarázni a szitut,csak szemlesütve mosolygok és megköszönöm a bókokat :oops: :lol:

Koko,Naninga: Csodásak a picurkák!!!
:D :D :D

Hobbiról csak annyit,hogy én zenélek már 10 éve,és hála férjecskének, nem kellett abbahagynom,úgyhogy kikapcsolódásként próbára járok. Amúgy meg irigykedek rátok :D mert én szó szerint kétbalkezes vagyok :( Gyönyörűek ezek a képek! :D

Kép
csöpke

Csöpke: sajna nálunk is ez volt :(, némileg meghosszabbította a dolgot (ill. nem szándékosan nem vette át, hanem vmi félreértés volt, mindegy, hosszú :) ).
Van erre vmi jogi előírás, hogy hányszor kísérelik meg eljuttatni, aztán kézbesítettnek tekintik (mint az idézést). Azért az nem úgy van, hogy ha nem lehet elérni, akkor az életben nem zárul le az ügy! Kérdezz rá, hányszor küldik ki - jó volna, ha nem ücsörögnének rajta...
rkata

Csöpke!
Mi 6 hónaposan zártuk le az örökbefogadást, pont nálunk is ez volt mint nálatok. Mivel az életet adó nem vette át a határozatot, így kihelyeztek egy ügyvédet, aki átvette az életet adó helyett a jogerős papírt. Ha az ügyvéd átvette, az olyan mintha az életet adó vette volna át.
Végre van új anyakönyvünk, taj, lakcímkártyánk. Sőt, már útlevelünk is van, ausztriában már járt a drágám. :D

Naninga!
Rossz volt a gépem, tele volt bacival.
Voltunk kirándulni egy-egy napot, meg a nyaralóban pihizgetünk ha apa nem dolgozik.
Az alpokba készülünk, tőlünk fél óra kocsival és olyan szép, imádom! Meg a jó levegő Szabolcskának is jót tesz. :D

Látom van járókátok! Milyen édesen áll Zalán!!! :D
Szabolcska utálja, mindig szabadon akar lenni. A szobájában van a játszószőnyege azon megmarad, ezért az ajtójára szereltünk egy kicsi ajtót, hogy késöbb ne másszon minden fele, ha éppen más dolgom van.
vivi11

Ancsúr!
Megbűvöltem a gépet, megy a kép!
Kép

Kép
vivi11

Bocsi, csak vonalzót ellenőrzök!

Kép
vivi11

Na most....

Kép
vivi11

Sziasztok!

Csöpke! Hadd segítsek egy picit. Amit RKata írt, úgy van, pontosan úgy szól, (hivatalos iratok kézbesítésének szabályai) az irat második kézbesítésének, ill. postafiókba helyezésének) számított 5. munkanaptól kézbesítettnek kell tekinteni az iratot. Ez az az eset, amikor kiküldjük, és visszajön, hogy a "címzett nem kereste" Ha ez van, onnantól, lehet számolni a jogerőt, a kézbesítés napjától, tehát az a nap olyan, mintha a címzett átvette volna. Van olyan hivatal, (nem feltétlenül gyámhivatalra gondolok), aki ezt nem egyszer teszi meg, (mármint a kiküldést), hanem 2x. De akkor is ez a szabály az irányadó. A végtelenségig nem lehet húzni. Akkor van "gond", hogyha nem "nem kereste" jelzéssel megy vissza, hanem pl. úgy, hogy "ismeretlen", "elköltözött", akkor mindaddig kézbesíteni kell a hivatalnak, amig azt arra jogosult át nem veszi, vagy lesz rajta egy "nem kereste" jelzés. De a "nem kereste" is csak akkor szabályszerű, ha a posta kétszer megpróbálta kivinni, ha csak egyszer, az úgy nem jó.
Tudom, ez bonyolult egy picit, ha bármi gondod, kérdésed van, keress priviben, telcsin, benne vagyok a táblicskuban.

Lényeg, azt kéne megtudnod a gyámhivataltól, hogy a vsz-nek kiküldött példány, hogyan, milyen jelzéssel ment vissza. Mert, ha nem kereste, akkor lehet számolni az 5. munkanapot, onnan pedig még hozzáadni a fellebbezésre nyitva álló időt, ami azt hiszem 15 nap. Így áll be a jogerő, mert nem lehet évekig várni, hogy valaki átveszi vagy sem. A jogszabály vélelmezi (úgy tekinti, hogy átvette) az átvételt. Ha megtudod esetleg, hogy "nem kereste" a jelzés, akkor tudok segíteni kiszámolni is.

Bocsi, hogy hosszú volt, de nehéz úgy leirni, hogy másnak, kivülállónak is érthető legyen, ami nekem szakmailag evidens. Remélem segítettem.
Vendég

Matiba!
Akkor nálunk miért ragaszkodott a gyámügy az ügygondnokhoz?
Neki is keresnie kellett az életet adót, mivel ő sem találta, csak ez után zárták le az örökbefogadást.

Kép
vivi11

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?