Sziasztok!
Robcsi!
Nehéz ilyenkor valamit írni, mert nagyon könnyen butaságokat mondhat az ember.
A tesód első vetélése még belefér, mert sajnos Neked is volt, meg sokunknak. Másodszor viszont egy kicsit felelőtlenek voltak. Remélem nem haragszol meg amiért ezt írom. Műszeres befejezés után nem hiába mondják, hogy két-három hónap kimenőt kell adni a babaprojektnek. Persze nem törvényszerű, hogy az első szabálytalan ciklusban megfogant bébi nem marad meg, de nagyobb az esélye. Előtte elindult egy terhesség, ami befejeződött, egy hónap szerintem még pusztán a hormonrendszer visszazöttyenéséhez is kell, sokaknak (pl. nekem is) nem is jön meg az első 6 hét után a menstruáció, annyira meggabalyodik a testük. Persze nekem is van barátnőm, aki rögtön a műszeres befejezés után teherbe esett, és minden gond nélkül kihordta a terhességét, de van olyan is, aki úgy járt, mint a testvéred.
Viszont, biztosan nagyon meg vannak ijedve, és ne adja Isten megint baj lenne, akkor jogosan harapnák le a fejemet, hogy miért írok én ilyet.
Nekem két vetélésem volt, közben egy élő kislány. Az orvosom azt mondta, hogy egymás után kell legyen 2-3 vetélés, hogy mint habituális vetélőt jobban el kezdjenek vizsgálni. Nálam például a progeszteron szint egy kicsit alacsony, de a második elhalt terhességnél szedtem a progeszteront, tehát más is volt a bibi.
Gyanítom először néznek egy hormontükröt (ez azért nem olyan költséges), pláne, hogy 10 hónapig próbálkoztak, és megnézik a férfi spermáját (az egyik babanetes lánynál a második vetélése után derült ki, hogy a fiú spermaképe alapján csak lombikra lennének jók, és mégis kétszer teherbe tudott esni. Ha a férfivel minden rendben van, akkor viszont kisebb a baj, és gyorsabban jöhet majd a baba
). A többit ez alapján az orvos dönti el.
Bizakodjon, hogy másodjára nagyon könnyen teherbe esett, és semmiképpen se adja fel a reményt, hiszen Ti is ott vagytok élő példának előtte!
Szedjen folsavat, esetleg E vitamint, és a párja cinket, E vitamint, és reméljük minden rendben megy majd.
Ha jól számolom, akkor ugye mostanában volt a 2. vetélés? Akkor most mindenképpen védekezzenek!
Ők is várakozásra kényszerülnek.
És nagyon dokifüggő, hogy mennyire "ugrik" neki a vizsgálatoknak. Nagyon nehéz lehet most, két babát elveszteni ilyen gyors egymásutánban, viszont folyamatosan az esetleges vizsgálatokkal (bár ugye ha már HSG volt, akkor gyanítom már vizsgálták rendszeresen) kihasználnám a nyarat, feltöltődnék, és ősszel újra megpróbálnánk.
Ja és még valami. Ha pestiek a Bolgárkerék utcában van az OGYI-nak egy családtervező központja, ott ingyenesen "állapotfelmérnek" és van genetikai tanácsadás, meg vizsgálat is, és a szomszédban leledzik Czeizel, ha nem próbálták, talán érdemes lehet őket felkeresni.
Egy nagy kalappal nekik, hogy a következő baba maradjon is velük!
És ti kisfiút vagy kislányt vártok? Mi lesz a neve? Izgulsz már a szülés miatt? Gyorsan összejött a baba a vetélésed előtt /után látom igen, és ennek örülök? Hogy bírod a meleget, meg a finist? És gyönyörű a vonalzód!
Ha esetleg van egy fölös uh képed, akár....
Kislibus!
Festés? Az jó móka.
De legalább szép lesz a lakotok.
Továbbképzés kánikulában? Fincsi lehet.
Gyere gyorsan vissza.
Megyek, mert sok a dolog, kevés az időm. Pussz: