Sziasztok!
Fióna!
VAlóban nem voltam tavaly még, de én azért szorgosan benézek minden nap, ha nem bánjátok, úgyis meg kell néznem a leveleimet az egyetem miatt. Gratulálok a picihez, szépen növöget, és azt írtad, hogy vesztek neki ruhákat. Nos, ha azzal tudok segíteni, hogy szólsz, ha valamire szükséged van, és nekem van olyan a fiúkról akkor szívesen adok rucikat, ne kelljen mindent venned!
Amúgy NEHOGYMÁ NE ALTASD HASON oLIVÉRT!
Az én véleményem az, hogy nem kell annyira félni, ha meg igen, akkor is tudsz kölcsönözni légzésfigyelőt, vagy hasznéltan venni (elvileg csak elemet kell benne cserélni). és akkor máris megnyugodhatsz. Én személy szerint mind a két fiút szigorúany csak hason altattam, valahogy így szerettek, és szeretneka mai napig is aludni.Volt figyelőm nekem is, de ha nem lett volna, akkor is úgy raktam volna le, ha a babának úgy a jó, amx. én ébredtem volna sűrűn, hogy meglessem.
Amúgy azt mondják, nem csak a hasonfekvés, hanem a beöltöztetés is hajlamosít. Én úgy tudom, tudományosan ez úgy van, hogy az agyban, a szinapszisoknál, az ingerület átvivő anyag mennyisége nem elegendő, és ezért, ha mélyen bealszik a baba, akkor hiába szól az agynak a szervezet, hogy hé, kéne már levegőt venni, nem tud válaszolni, mert meg sem hallja a segélykiáltást a kevés ingerület átvivő anyag miatt. Viszont ha felveszi a szülő ilyenkor, vagy megszólal a riasztó hangja, az máshonnan is jelzést, figyelmeztetést küld az agynak, így többnyire nincs baj.Ezen az alapon nem tudom mit számít a hason fekvés, de ezt még a tudósok sem tudják. Néhány hónap múlva megnyugodhatsz, akkor már nem szokott kialakulni, de 3-4 hósig ajánlott figyelni.
Szerintem ha van légzésfigyelőd, akkor nyugodt lehetsz, ha nincs, szerezz be egyet, vagy amit én ajánlok, fektesd magad mellé, a te mozgolódásod, őt is éri este, az is egyfajta "túl mélyen ne aludj be inger".
Amúgy még annyit, hogy drukkolok a szopi miatt, és figyelem a vonalzód hol tartasz, szívből kívánom, hogy tovább szpotass, mint és! Fejsz is, vagy pont anny van, hogy elég?