Sziasztok Lányok!
Solya, Annamari, Lisa, Panda!
Köszi szépen a segítséget! Nagyon aranyosak vagytok!
Tegnap voltunk a neurológián és a dokinéni megállapította, hogy Zsombika nem született oxigénhiánnyal
Bár õ is furcsálotta, hogy a zárójelentésén sem az elhúzódó kitolási szak (végén a doki segített egy kis 'rákönyököléssel'), sem a köldökzsinór nyakra tekeredése nem szerepel. De tényleg, hogyan lehet ez? Én is csak a lázlapomról tudtam meg, hogy a köldökzsinór Zsombóc nyakán volt. Az is furi, hogy mindegyik jelentésen más és más gesztációs héten szültem
Még a mai napig nem tudom, miért akarta megindítani a szülést a dokim legkésõbb jan. 26-án, amikor febr. 6-ra voltam kiírva. És azt sem tudom már meg, hogy miért volt minden CTG-nk rossz és kellett flow-ra menni utána. Komolyan mondom az utolsó két héten többet UH-ztak, mint az egész idõ alatt összesen. És elvileg a 38. héten megszültem, amit a dokim meg is jósolt, de mibõl??
Zsombi 10/10-es Apgarral született és a magzatvízrõl semmit nem írtak a zárójelentésben.
A lényeg ezek után is, hogy a doktornéni ezektõl függetlenül igazat adott nekem, hogy a gyerek kiflizik. A férjemmel már észrevettük, hogy mindig a válla fölé néz, ha a hátán fekszik, ettõl úgy csavarja ki magát, mint egy kifli. A dokinõ szerint a végtagjai normális izomtónusúak, viszont a nyakánál valszeg le vannak tapadva az izmok, mert felültetésnél is csak lógatta a fejét. Szerencsénk volt ezzel az orvossal, mert õ maga is szokott a Dévény-alapítványhoz irányítani babákat, ezért nem 'haragudott' a magánakciómra. Õ azt mondta, hogy Zsombócnál sokkal súlyosabb eseteket kell ezzel a módszerrel gyógyítani, de ártani nem árthat, mert egyébként is gyógytornára küldött volna minket, sõt szerinte a Dévény-féle módszer és a Katona féle rendkívül hatékonyan mûködik együtt is. Hát ezt nem tudom.
Mindenesetre megbeszéltük, hogy féléves koráig csináljuk a Dévényt és addig is minden 5. héten megyünk hozzá kontrollra. És még valami: azt is mondta, hogy ritkán, a korai vizsgálatok ellenére, mégis kiderülhet, hogy baj van, leginkább amikor kúszik, feláll vagy elindul a baba. Ott, akkor pedig nagyon nehéz és hosszadalmas a gyógyulás.
Most így állunk
Ti tudjátok miért kell olyan sokat várni egy-egy vizsgálati idõpontra? Fõleg, hogy mindenhol a korai felismerést és kezelést hajtogatják? Az UH-ra és neurológiára 3 hetet, a csípõszûrésre és csípõ UH-ra 4 hetet kellett várnunk
Addig pedig az elsõbabás anyuka már az egész gyerekén csak tünetcsoportokat lát
Bocsi, hogy hosszúra sikeredtem
És mégegyszer köszi a tanácsokat és azt hogy megosztottátok velünk a tapasztalataitokat!
Pirus