Sziasztok!
Én a Rókusban szültem, és jó a véleményem a kórházról. Az orvosokat most nem minõsíteném, mert az az igazság, hogy én eddigi életemben még soha, egyetlen orvossal sem voltam 100 %-ig elégedett, de ez az én saját egyéni szocproblémám...
Talán annyit azért mondok, hogy akikkel a Rókusban kapcsolatba kerültem, (3 orvos) azokkal azért nem volt semmi különösebb gondom. Viszont akik nagyon kedvesek, az Margitka a szonográfus (aki az UH-t csinálja), és egy fiatal sötétbarna hajú nõvérke akinek a nevére sajnos nem emlékszem. (talán Eszter?) Mind a ketten nagyon barátságosak és aranyosak.
És most pár (remélem) hasznos info következik:
Általában 4 ágyas szobák vannak, mindegyikhez saját fürdõszoba, és hûtõszekrény is tartozik. Szép tiszta, minden reggel jönnek és takarítanak, és nem csak ímmel-ámmal, hanem elég rendesen. A kaja tûrhetõ, pontosabban az ebéd tûrhetõ, de a a reggeli és a vacsora elég szegényes, úgyhogy némi kaját azért érdemes behozatni a rokonokkal. A nõvérkék kedvesek, ha valami problémád van nagyon szívesen segítenek. Saját maguktól nem rohannak le a tudnivalókkal, szóval kérdezni kell, de akkor nagyon készsésgesen válaszolnak.
A Rókusban a rooming in azt jelenti, hogy kb. este 11-tõl reggel 8-ig nincs az embernél a baba, csak napközben. A magam részérõl ennek kifejezetten örültem, mert elsõ babásként még nem igazán tudtam, mit tudnék csinálni az egész éjszaka nyüszögõ gyerekkel, és legalább pár órát lehetett aludni. Viszont ha akarja az ember, akkor felkeltik éjszaka is és bemehet szoptatni a babákhoz.
Amit sokan szoktak kérdezni, hogy teáztatják-e a babákat, és adnak-e nekik kiegészítést. A válasz: igen. Kapnak cumiból teát is, és ha az embernek nem lövell be a teje elég hamar, akkor kiegészítést is adnak, és nem kérdezik meg, hogy adhatják-e. Szóval ha valaki nem szeretné, hogy kapjon a gyerek teát, vagy tápot, akkor szólni kell.
Amit sokan nem tudnak még, hogy ajánlatos vinni pelust és popsitörlõkendõt, mert a rooming in szobákban napközben saját pelussal kell tisztába tenni a babákat.
Ugyancsak vinni kell csészét és evõeszközt az étkezésekhez.
Ami még fontos: mivel a kórház a város közepén van és rendelõk is vannak benne, bárki besétálhat, ezért értéket semmit se vigyetek be magatokkal! Amikor bennt voltam, mesélték, hogy alig egy napja fogtak el a nõvérkék egy cigányasszonyt, aki lopni próbált.
Még annyit a szülésekrõl, hogy a Rókusban a császáros szülések aránya 29%, szóval elég sok. Ez azt jelenti, hogy ha valami probléma adódik, kicsit hamarabb nyúlnak a késhez, mint más kórházakban. Alternatív szülési lehetõség nincs. Se labda, se kád, se szülõzsámoly, se semmi hasonló, viszont éjjel-nappal lehet kérni EDÁ-t, mert mindig van aneszteziológus, ami nagyon jó.
Na, ennyi jutott eszembe...
Sziasztok!
Kispici