Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Educi
Olyan zabpelyhet vegyél ami csak zabpehely és nincs benne semmi más, még cukor sem. Nagyobb közértekben lehet kapni, a lisztek körül keresd. Nálunk nagy kedvenc :lol:

Boga
Sajna az orrszívó-porszívóra előbb utóbb szükséged lesz :roll: , mindenképp vegyél, mert ezzel nagyban megkönnyíted Lujzid légzését. Én nem vagyok gyógyszer párti, ezért kis megfázás esetén szerintem a legjobb az esti forró fürdő, jó párás levegőben, utána kiszívni az orrát és kész.
Ilyenkor simán megfázhat egy kis huzattól vagy légkonditól is. :evil:
Ja és sétálj vele sokat, a szabad tiszta levegő is segíthet rajta. :)

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Boga, a porszivos megoldas tényleg a legjobb! Bar altalaban annyira nem kedvelik a gyerköcök....
Mi is csak azt hasznalunk és mint kiderült korhazban is, ott nagyon profi gépük van. Ez a leghatékonyabb modszer és minél jobban ki tudod szivni az orrat annal hamarabb gyogyul sztem, mert a takony nem megy at sehova, jobban lélegzik, stb.
Nekünk anno azt mondta a dokink, hogy egy natha piciknél hetekig is elhuzodhat, ez van :(.
A Sterimar nagyon sokat segit, ha nem annyira folyos a takony (bocs a részletekért..). Befujod, varsz par percet és mehet a porszivo.
Levegöztetés jot tesz és tényleg kerülni kell a klimas helységeket. EZ nyaron nem mindig egyszerü.

Educi, zabpelyhet tényleg sok helyen lehet kapni. Ahogy Gabek irta, nézd meg a cimkét. Bioboltban tuti van. Az a jo, ami apro, gyorsabban megpuhul, 2 perc alatt kész van :).
Néhany gyarto ra irja a csomagra, hogy milyen (nagy, közepes, apro). Mi Biopontosat szoktunk venni tudom, abbol tuti van apro.

Lanyok, van egy kis meglepcsim... :D

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Köszi a zabpelyhes infót. Egy naív kérdés. Fórralt vízzel kell leönteni? Még sosem volt dolgom ilyesmivel. :oops:

Sara!
Gratulálok a kis pocaklakódhoz!!! :lol:
Bevallom, irígykedem egy kicsit. Pont tegnap este nosztalgiáztunk apával, hogy nem rég még a kiságyat rakta össze, most meg egy kész hölgyike próbálgatja az első önnáló lépéseit. Vigyázz magatokra!!!

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!

Hát én aztán jó nagy nagy hírre jövök!
Éljen Sára, meg a pici katicabogár a vonalzóján! Gratula!!!!!!! Jó egészséget nektek! Háromszoros hipp-hipp hurrá!

Na jó, nem ugrálok itt virtuálisan, de nagyon feldobott ez a hír!

Velünk az van egyébként, hogy Máté megint beteg (mit csinálok rosszul :roll: ?), magas láza van, éjjel hányt, és a doki azt mondta, még középfüllgyulladás is lehet belőle. Namármost, az orra egyáltalán nem folyik, és a doki is mondta, hogy lehet, csak azért látta "erezett"-nek a dobhártyáját, mert nagyon ordított akkor már a kistündér. Ha viszont nem ez, akkor mi? Gyomorrontástól lehet lázas a gyermek?

Ezen felül sok újság nincs, nagyon el vagyok havazva mostanság, olvasni se nagyon bírom a Babanetet. A múltkor láttam, téma volt, hogy mit írnak a zárójelentésre, meg mit nem. Talán már említettem, nekem három tétel szerepelt rajta, ami nem volt igaz. (A dokim utólag kihúzta.) Ennnyit erről. A másik: a sógornőm barátnője is ott szült, nekik azt nem vették észre, hogy azért nem tud szopni a gyermek, mert szájpadhasadékos. No comment.

Több rémhírt mára nem mondok. Megpróbálok majd visszaolvasni, hogy kivel mi van kb. Tali lesz valamikor?

És Sára, hogy bírtad ki három hónapig a hallgatást? Ügyi vagy! :)

Sok puszi mindenkinek!
Rita

Kép

Kép
rita81

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

SÁRA
ÉLJEN!!!!! Nagy virtuális gratula megy!!!!!
Akkor újra pocakosodás indul!!!!!!!
Maradtál a korább idokinál?És akórháznál?
Hogy vagy?

Rita
Nem csinálsz semmit rosszul,majd megerősödik Máté!
HA majd rendesen kajál mindent majd összejön a szükséges vitamin!

Boga
orrszívásnál teperd magad alá a ygereket, hogy ne tudjon kalimpálni, a feje alá egy kispárna, hogy ne legyen sebes a feje 8sajnos nekem sikerült a gyerek fejét a szőnyeggel kidörzsölni, és sebes lett :oops: ), és célszerű egy alkalommal vagy kétszer-háromszor váltogatni a sterimárt és a szívást! Hamarabb tisztul!
Gyerek tuti üvölteni fog,de ez úgymond normális. Persze ismerek olyan gyereket itta telepen is ,aki annyit volt beteg, hogy észre sem veszi!
Kata régen a porszívóra aludt el, az volt a pótapa! Most már akkor is üvölt, ha csak hozzáérek szerkezethez, de hálistennek igen ritkán beteg a kiscsaj!

Bár most a fránya kisrágó kibabrált vele, még egy csücsök hiányzik és már egy hete szenved vele, így folyik az orra, meg kipirosodott a feneke!
A gond csak az,hogy akkor most tuti a többi rágó is beindul, eddig is mindig egyszerre több foga jött, és hát megyünk nyaralni!!!
Jó lesz!

Képzeljétek! beszél a gyerekem! Nagyon tisztán mondja: NEM!
:twisted: :roll: :twisted: :roll: :wink: :?
BRRRR
Tudatosan használja, mert általában a többi szava: tatatat, brrrr, tetetetete,tyetyetye.
Szóval úgy látom ő mozgásra gyúr, intelektuálisan kicsit elmaradt! :lol:

Kép
anid

Sára!
Gratulálok!!!!!!!!!!Ez aztán a hír!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hogy bírtad ki,hogy eddig nem osztottad meg velünk!Tudom nem ránk tartozik,hogy elsőkörben megtudjuk,de én biztos nem tudtam volna magamba tartani eddig.
Tényleg és mikor költöztök?Hogy áll a ház?

Puszi

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sára!
Gratulálok!!!!!!!!!!Ez aztán a hír!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hogy bírtad ki,hogy eddig nem osztottad meg velünk!Tudom nem ránk tartozik,hogy elsőkörben megtudjuk,de én biztos nem tudtam volna magamba tartani eddig.
Tényleg és mikor költöztök?Hogy áll a ház?

Puszi

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulaciokat, nagyon-nagyon jol esett!! Nem volt könnyü 3 honapig titokban tartani, de mar Vincénél is igy csinaltuk, tehat volt egy kis gyakorlatunk. :). Néha (csak ritkan :)) jo érzés is volt, hogy senki nem tud rola csak a mi kis titkunk.

Köszi jol vagyunk, nagyon örülök, hogy megint lakik bennem egy kis borsoszem, nagyon-nagyon jo érzés :). Fura, de par napja érzem mocorogni, szerintetek ez lehetséges??
Egész mas ez a varandossag, Vincénél ugyanis semmi hanyinger, émelygés nem volt, hat ezt most bepotoltuk :). Hetekig alig birtal legyurni egy kis kajat a torkomon, szagokra is nagyon érzékeny vagyok (Vincusnal ez sem volt). Na de igy legalabb lementek a nem kivant kilok végre :lol:! Aluszékonysag most is van/volt, de nem mindig hagynak sziesztazni!

Dina, most uj doki és uj korhaz lesz (Szent Imre).

Boga, Lujzi koraban sztem még nyugis az orrszivas, nem tud ugy kalimpalni, mint egy nagyobb baba csak a fejét kell lefogni, hogy ne tudja elforditani.

Educi, a zabpelyhet meg kell fözni (nem forro vizbe dobni, hanem hideg vizzel kezdeni), egy picivel több viz kell, mint amennyi zabpehely van, de lehet + vizet hozzaadni, ha mar kezdi beszivni a pehely. addig kell fözni, amig nem lesz belöle puha, homogén massza. A zabtol függ, hogy ezt mennyi idö alatt éred el (sztem 2-10 perc között ingadozik a fözési idö).
Ha tul darabos marad össze lehet turmixolni (gyümivel vagy zöldséggel is). Lehet jobb is, ha a kisasszony nincs még hozzaszokva a darabos kajahoz.

Angyalka, a multkor kérdezted: Gödre költözünk csak még nem tudni, hogy mikor. DEEEE ablak mar van, mar "csak" a külsö ajtok hianyoznak és lehet belül dolgozni. Eljen!

Ezzel neked is valaszoltam Timi :)!
Na és veletek mi ujsag?

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Eloszor is SARA, gratulalok a kistesohoz! Igy ket es fel ev lesz koztuk, ugye? Erdekes lehet, ahogy irod, h mar most milyen mas a 2 terhesseg! Jo egeszseget es sok oromet kivanok hozza!

Mindenkinek koszonom szepen a hozzaszolasokat, ha felebred a kislany, nekifutunk az orrszivasnak. Az a kozepfulgyuszi nem hangzik jol, inkabb szivunk!!!
Megfogadom a tanacsotokat, es lemegyek setalni egyet Lujzival.

Puszi mindenkinek!
boga

Kép
boga

Saara
Tegnap az egyik barátnőm bejelentette, hogy terhes. Róla még nem gondoltam volna és ezek után azon kezdtem gondolkodni, hogy vajon ki lesz még terhes mostanában, és te jutottál eszembe :lol:
Gratulálok nektek, és főként Vincének a tesóhoz :)
Hogy bírod/ fogod kibírni, hogy nem emelgeted pl. pelenkázásnál, kocsiba tevéskor stb.? Mert hát nehezet emelni ugyebár nem lehet, vagy a második gyereknél már nem okoz gondot a terhesség alatt? :roll:

Új ház- új gyerek, na megyek,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Sára: Szívből gratulálok a kistesóhoz!!! :)

Dina: Leírnád nekem kérlek, amit a talin mondtál, hogy hogyan csinálod Katának azt a kukoricás dolgot? Puliszka asszem...

Szép napot!
Lilla

lilló

Sára!
Hip-hip hurrrrrááááááá!!!!!!!!!!
Olyan nagyon irígyellek!!!! Ujra pocaklakód lehet!!!!!!!!!!!!
Szent Imre jó választás és is majden ott szültem az Imit.

Rita!
Máténak jobbulást!!!
Mikor mentek ki?

Dina!
Hova mentek nyaralni?
Mit is mondtál a talin, mennyi idő amíg az útlevelét megcsinálják a piciknek?
Múltkor kérdeztem hogy a gyereksziget érdekes é nem járó babóknak is és hogy hétköznap is ki lehet e menni. Csak nem kaptam választ... :roll: :roll:

Mi is megvagyunk, csak még mindig felkell Imi éjszaka 3kor is enni. De én már beletörődtem. Ez van. Ha Neki akkor is kell cici, akkor adok. Lesz még időm aludni, ha nyugdíjas leszek.

További szép napot mindenkinek!!!!

Ui: Éljenek a pocakosok!!!! (vagy pocakosak? Dina, hogy helyes?)

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Egy regényt írtam,nem figyeltem, gyerek kitörölte!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Majd jövök, ha elaludt!

Kép
anid

Sziasztok!

Sára, nagy -nagy gratula a kistesóhoz... :)

edna79

Kép

Sára!
Gratulálok!Ez nagyon jó hír!
Kép

Boga!
Az orrszívó porszívó JÓ!!!
Télen mikor Zalán meg volt fázva vettünk egy elemes orrszívót,azért,hogy ha éjszaka kell szívni az orrát a nagyok ne ébredjenek fel a porszívóra!
Megvettük,hazahoztuk,kipróbáltuk,visszavittük!SEMMIT nem szívott ki a gyerek orrából!De még annyit sem mint a pumpás!
Viszont kicsréltük egy olyan lázmérőre amivel a fülben 1 mp alatt méred a lázat!Nagyon jó!A két nagynál még nem volt ilyen,akkor mindíg szenvedni kellett!Ez most tök jó! :lol:

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Sára, nagyon-nagyon gratulálok. Még a kezem is tiszta libabőrös lett a jó hír hallattán. Én pont így voltam a titoktartással is, és a hányingerrel is. :lol: Ja, és azzal is, hogy a tesó születése előtt költöztünk. Nagyon egyformán hoztuk össze a dolgokat.
:shock: :lol: :lol:
Akkor jöhet a következő felvonás, mármint a háznál. Hát nem lesz kis meló. Habár nem tudom hogy építkeztek, de belül szinte mindent a férjem csinált, és így elég lassan haladtunk.

Vigyázz magatokra, és sok puszi Vincének is.
Látod, visszahoztad a jó hírrel a régieket. :lol:

Gabek, Sárának nem lesz gondja az emelgetéssel. Én is emelgettem a Jencikét, a második tényleg teljesen más. :lol: Ti mikor szeretnétek kistesót?

Hát nálunk úgy volt az alvás, hogy amikor átköltöztünk, akkor mind a hárman (Jencike, apa és én) egy szobában aludtunk, nem akartuk egyből külön rakni a Jencikét, mert előtte is velünk aludt. De mindig a saját ágyában. Aztán megszületett a Janka, 2 hétig még négyen aludtunk egy szobában, mindenki a saját ágyában, csak ugye ha felébredt a Janka egyből kikaptam, meg kijöttem vele. És akkor mondtam, hogy a fiúk költözzenek ki, mert nem akartam hogy a Janka megszokja, hogy minden mocorgásra fölveszem, stb. Így a Jencike aludt az apjával, én meg a lánnyal. (Szerencsére van még szobánk. :oops: :lol: ) (Ja, amúgy a gyerkőcöknek egy nagy szobájuk van, és majd később ha akarják ketté lehet választani.) Szóval napközben azért a Jencike a saját ágyában aludt, de azért tartottam tőle, hogy este hogy fog az apja nélkül aludni. De egyik este apa elment bulizni, és ilyenkor úgy szoktam hogy a két gyerek ágya között van a fotel, abban szoptatom a Jankát, a Jencikének meg mesélek és énekelek, és így alszik el. És hát másnap reggel 6-kor keltek, és azóta is így alszanak. :shock: :D
Ha fordítva születnek, nem bírtam volna megcsinálni, mert a Jencike sokáig fölébredt éjszaka. Úgyhogy a Janka egy kis tündérlány.

Edna, örülök, hogy csatlakoztál. Majdnem annyi a korkülönbség a gyerkőceink között. Attól már én is tartok, hogy ha Janka nagyobb lesz, milyen harcok lesznek majd.

Dina, akkor már Ti is elkezdtétek, hát hajrá. Úgy látom nem sokáig lesznek itt egy gyermekes anyukák.

Lilla, mi újság Veletek, Te is nagyon eltüntél. Remélem minden rendben.

Timi, hogy vagytok, hogy állsz az angollal, ház, munkahely, gyerekek? Hanna hogy van?
Gyere mesélj, ha van egy kis időd?

Rita, jó hogy benéztél. Tényleg mikor is költöztök? Gyógymanók mennek Máténak.

Jutkáékkal vajon mi lehet, azt hiszem talán Sára említette őket valamelyik nap. Nem tartja Vele valaki a kapcsolatot?

Na, jó azt hiszem mára elég belőlem.

Jó éjszakát!

Kép
Kép
angyalka2

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
Bocsi, de dokis filmet néztem, imádom a pasi kék szemét!

Sára
Mikor működik a biopiac a MOM parknál?
Nagyon drága? Vennék egy kis igazi gyümölcsöt!

Az emelgetésről,meg cipelésről: én úgy gondoltam a lombik során, illetve azt mondogattuk magunknak, hogy a baba ha akar minket, akkor marad! Én ebben hittem és hiszek! Máshogy sajna nehezen tudtam volna elfogadni, hogy nem lehet gyerekem!

Lilla
Láttalak titeket a Gyerekszigeten szombaton ,de mire a párom odaért hozzám, hogy Katát felügyelje, addigra eltüntetek!
Hogy megy avezetés???

Puliszka: hideg vízben kezded főzni a kívánt mennyiséget, de inkább a víz mennyiségét növeld, ha úgy látod, hogy kevés,mert dagad, s ne a daráét,mert akkor különböző a főzési idejük.
Lehet sósan is főzni, ileltve natur, és lehet enni tejtermékkel: tej, túró. Mi Erdélyben túróval ettük!

Hogy megy a vezetés????

Tündi
Bocsi, de KAta mellett napközben nem lehet leülni a géphez!
Persze, hogy jó a sziget Iminek is, van egy Liberó rész, ahol van nagyon sok játék, meg lehet plédet vinni és asziget csendesebb részén leheveredni, míg a csemete ügyködik a fűben vagy alszik a kaja és játék után a babakocsiban!
de egyébként van egy rész, ahol régi játékokat lehet kipróbálni és az is jó!
Bár Katának legnagyobb kincs a lépcső, küszöb, meg a menés!Megállíthatatlan!

Útlevél: van rövid programos: 5nap és 3000Ft és van hosszú program: 30 nap és 1500Ft.
Mi Lido di Volano nevű kis faluba megyünk Velencétől délre található,és itt főleg olaszok nyaralnak, nincs sok túrista, diszkó, játékterem. Két éve is itt voltunk, és nekünk jó. Apartmanos kis villák vannak a faluban, leanderes a kert, gyönyörű!
Ja, és az első variáció a jó:

Kedvenc klinikánk nincs a helyzet magaslatán:
Barátosnőm kedden szült és nincs betét, egy textil pelus jár, nincs pelenak, törlőkendő, gyógyszer, aranyerére este felírták, hogy mit hozasson be! :twisted:
110 férőhelyre 120 anyuka, sok az ikres koraszülött szóval nem idilli a helyzet.

Boga
hogy sikerült a porszívózás???Arra figyeljetek, hogy agégecsövön az a kis nyílás nyitva legyen!
Nekünk van uti orrszívónk, mert ingázunk a nagyikhoz és volt, hogy az autóban használtam!

Tudja valaki, hol lehet venni babzsákot?????

Pusszantás mindenkinek!

Kép
anid

Jó reggelt!
Ezer éve nem jártam felétek, de éreztem, hogy ma be kell kpapcsolnom a gépet!

Sára!
GRATULÁLOOOOOOOK!
Juj, de tök jó, nagyon örülök nektek!
De azért huncut vagy, mert pár napja találkozunk a térnél, és nem mondtál semmit! :D :D :D :D :D
Ami a pocaklakó mozgását illeti, Boti 15 hetesen mozdult meg először. Azt hiszem, a nagykönyvben 20 hetes kort irnak.

A Szent Imre jó lesz, azt tuti. VAn már választott orvosod?

Na, majd igyekszem még jönni. Most kiörvendezem magam, aztán délután igyekszem pótolni a tetemes lemaradást, legalább részben..

Szép napot!

Kinga
kgk

Sziasztok!
Nagy gratuláció ismeretlenül is a kistesóhoz és szorítok a próbálkozóknak.
Az elemes orrszívó tényleg nem ér sokat, de mi olyat vettünk, ami elemmel és áramról is megy (pesztonka). Áramról működik rendesen, végszükség esetén az elemmel is jobb, mint a kézi. A porszívóval nekünk gond lett volna, először olyat kellett volna vennünk, ami állítható fokozatú. Úgyhogy maradt a kiskütyü. Nagyon bevált, örülök, hogy éjszaka nem a porszívóval kell lármázni, nem azt kell kerülgetni. Mi elég sokat mentünk rendszeresen a gyerekkel, akkor vagy ott is megfelelő porszívó kellett volna vagy hurcolni azt is (légzésfigyelő, mérleg, cumisüvegek plusz az egymillió más cucc mellett). No, hát nekünk bevált nagyon, de tény, hogy az adapteres megoldás.
Beragadó takonyra doki nénink a következőt javasolta, nagyon jól működik, én is ezt használom most középfülgyulladásra a veszélyes orrsprayk helyett. Két deci kamillához egy késhegynyi szódabikarbónát kell keverni, ha kihűlt, akkor azzal lehet kipezsegetetni orrcsepp (pipettával) formájában a beállni készülő trutyikat. Most meg azt tanultam a fül-orr-gégésztől, hogy a Nasivin NCl -ot érdemes venni, újratölthető, a sósat kiborítottam, abba töltöttem a kamillásat és úgy a pipettánál sokkal hatékonyabban lehet felnőtt és gyerek orrba spriccelni. A másik, amit a fül-orr-gégész mondott, hogy a Sterimare és Fluimar helyett simán keverhető otthon is a sós oldat (akár tengeri sóval, ha valaki ahhoz ragaszkodik), forralt vízből 2dl-hez egy csapott kávéskanál sót kell keverni. No, én itt leszámoltam a méregdrága orrspray-kel, ha néha kell is új üveget venni, akkor is jobban megéri.
Szerintem nagyon jó ötlet a kisokos összeállítása új kismamáknak, ha gondoljátok, én összeírom, hogy nekem milyen kérdéseim támadtak és egy-két kiegészítő infót megtudakoltam azóta arról, amit ti nem tudtatok, azt szívesen hozzáteszem. Csináljam?
Szép napot nektek!
Tücsi
20150827140659

Szép napot mindenkinek!

Mi is újra itt vagyunk és micsoda jó hírek várnak minket! :)

Sara,
Nagy-nagy gratula a kis pocaklakóhoz!!! :D :D :D Olyan jó az ilyet hallani! Még a végénnekemis előbb megjön a kedvem az utánpótláshoz...

Otthon nagyon jó volt, leszámítva hogy Blanka nagyon rosszul aludt, de apukám átvállalta az éjszakai ügyeleteket és így sokat pihentem. Mára kiderítettem, hogy valószínűleg fog van a háttérben, mert részben áttört rágófogat!
A legújabb attrakció, hogy Blanka felmászott egyedül a háztartási létrára :roll: , na de persze ott voltunk mellette. És végre felriadás nélkül alszik napközben 2 órákat. Gabek hsz-ét olvasva vissza is térek a napi 2 alváshoz, az egy ugyan néha összejött, de nem voltak az igaziak a délutánjaink. (Buta anyája!
:twisted: Nem is tudom miért gondoltam, hogy már csak 1x kéne aludnia a kicsi manónak. :oops: )

Dina,
Kata nagyon ügyes! Blanka még csak azt mondja, amit a halacska mond. :lol: Bár kezdenek már alalkulni szerintem szó-féleségek... Épp tegnap kellett megnyugtatnom apát, hogy nincs lemaradva a beszédfejlődése, mert mindig ilyeneken aggódik. :)

Educi,
Anita is hamar szárnyra/lábra kap azt hiszem. :wink:

Angyalka,
Jó hallani rólatok. Érdekes ez a gyerekek együtt altatása kérdés. Én valahogy úgy képzeltem eddig, hogy külön fognak aludni, de most kezdem másként gondolni. Pedig nem azért "féltem", hogy felébresztik egymást, mert a tesóimnál látom, hogy ez nem gond, csak valahogy mégis... :? :)

Huncut Móni,
A pénz megjött. Köszi. :)

Az újakat üdvözlöm, pocakosokat és nem pocakosokat egyaránt.

Nem tudja valaki "helyből" a Karolina úti ortopédia telefonszámát? Kéne mennünk...

üdv,
prücs

prucsok

Sziasztok!

Még egyszer köszi mindenkinek a gratulakat, nagyon jol esik (biztos besegitenek a terhes hormonok :lol:)!

Angyalka, tényleg hasonloan alakul sok minden nalunk!
A nagyobb melokat munkasok fogjak megcsinalni (burkolas, kazan beszerelése, stb.), de nalunk is jut a férjemnek böven. Örülök, hogy nem neki kell mindent megcsinalni különben jövöre sem lennénk kész... :roll:. Sokat dolgozik, föleg nyaron ugyhogy azon gondolkozom, hogy a meszelést is masra kellene bizni.
Nem ismer valaki egy jo, megbizhato nem tul draga festöt???

Gabek, bevallom nem nagyon foglalkoztam eddig az emelés dologgal. Be is paraztattal tegnap mikor kérdezted (aztan Angyalka megnyugtatott), mert Vincét sokszor emelem fel egy nap és 10 kilo... 1 ideje megint rajött a "vegyél fel szindroma". Megprobalom leszoktatni rola.

Dina, biopiac szombat reggelenként van 6.30-tol talan délig. Koran érdemes menni különben nagyon sokan vannak.
Nem olcso. Leirok néhany arat, hogy lasd: 1 db kigyoubi 300, 1 kg pari 650, 1 kg malna 1000, 1 kg brokkoli 600. De minden nagyon finom. Erdemes jol körülnézni, mert bazi nagy eltérések vannak a piacon belül.
Nincs sok pénzünk, de elhataroztuk, hogy nem a kajan sporolunk... Minden hétre csinalok egy menüt elöre, eszerint vasarolunk a piacon és igy kevesebbet költünk.
Tényleg ti mennyit költetek egy honapban kajara? Csak kivancsisdibol, ha nem vagyok tul indiszkrét. :oops: Nekünk 70-80-ra jön ki. Nyaron kevesebb a kertnek köszönhetöen :).

Itt van 2 masik piac, hatha közelebb van (ezeket nem ismerem).
Gödöllön is van egy.
- Újpesti biopiac (IV. ker. Baross u. 105-107.)
Nyitvatartás: minden szerdán és szombaton 7-12
Információ: Szabadi Gabi, 06-20/379-7135
- Albertfalvai piac (XI. ker. Fehérvári út 213.)
Nyitvatartás: minden szombaton 9-12
Információ: Pepó Zsuzsanna, 06-20/916-4355

A MOM féle a legnagyobb az orszagban ugy tudom.

Kinga, huncutkodas, hat igen.. :)

Maténak jobbulast!

Lilla, tényleg irhatnal egy kicsit többet magatokrol, ha van par perced!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Bocsánat, hogy eltűntem, és hogy tegnap is csak egy gyorsat tudtam írni. :roll:
Jól vagyunk, köszönjük. Rohanunk folyton. Bí valamerre én meg utána.
Most éppen 4 foga jön, a múltkori négyből kijött már kettő, szóval onnan maradt kettő, plusz még kettő rágó felül. Szóval ha ezen túl leszünk már 16 fogunk lesz. De jó lenne túl lenni rajta.
Most épp orvostól orvosig hordozom a köhögése miatt, már kizártak egy csomó mindent, valószínűleg allergia lesz, de oda csak július 5-re van időpontunk, és az az utolsó állomás. Illetve, ha ott sem találnak semmit, akkor kérte a dokim, hogy irányítsanak tovább gasztroenterológiára, hátha refluxos. Szóval még egy próbát ki kell majd állni.

Prücsök: Én pont ma jártam meg az ortopédiát Bível, vittem vissza kontrollra, de úgy felidegesítettek és annyira parasztok voltak, hogy eljöttünk, és inkább itt helyben viszem el az SZTK-ba, kontrollálják itt. A telefonszámukat sajna nem tudom, de asszem a neten fent van.

Dina: Köszönöm szépen a „receptet”, már régen vettem kukoricadarát, de még nem csináltam. Abból kiindulva, hogy a kukoricás abonettet meg a sima kukoricát is imádja gondolom ezzel se lesz gond.
A vezetés nagyon tetszik. Imádom. Az oktató szuper jófej és nagyon türelmes, meg szerintem nagyon jól is magyaráz. Egy csomószor már ha elrontok valamit, akkor ránézek, hogy „meg se szólalj, tudom elrontottam…”.
Elkeserítő, amit írtál a klinikai helyzetről… Ezt jelentené, hogy kiemelt kórház lett???? Akkor inkább ne emeljék ki és maradjon a régi színvonal. Most amúgy is haragszom az ortopédia miatt az egészségügyre… :?

Sára: Én ismerek egy festőt, aki jól fest, a mi lakásunkat ő csinálta, persze nekünk baráti alapon, így árat nem tudok mondani, meg azt se tudom, hogy mostanában mennyi a munkája. Utána érdeklődjek?
Az új házat kellene festeni majd Gödön?

Angyalka: Múltkor vezettem Felétek is. :wink:
Jó, hogy össze tudtad rakni a gyerekeket. Ez majd nálunk is nagy dilemma lesz, hogy hol aludjon majd a tesó, mert csak egy gyerekszobánk van. Bár még van időnk kifundálni, meg lehet addigra már máshol lakunk (bár most kicsit alábbhagyott a költözési láz), de azért már vannak elképzeléseim, hogy hogyan csináljunk egy plusz szobát a kis jövevénynek. Mert nálunk Bí kezdetektől egyedül alszik, a saját szobájában, és majd a tesót is így akarjuk szoktatni.

Boga: Orrszívótól ne félj. Igazából nem az orrszívást utálják a babák, hanem azt, hogy le vannak közben szorítva, meg a kellemetlenséget, ami vele jár, hogy piszkálják őket. Maga az orrszívás nem fáj, kipróbáltuk magunkon. Meg a lányok leírták a lényeget, inkább az orrszívás, mint az arcüreg és középfül gyula. Sajnos nekünk sokat kellett szívni, mert Bínek minden fogzásnál erős orrfolyása van. Már lassan kezdünk hozzászokni az érzéshez… bár utáljuk nagyon.

Hát most ennyire futotta. Igyekszem majd többet írni-olvasni.

Puszi
Lilla

lilló

Sziasztok Lányok!

Újra köztetek!!!!!

Sajna még nem tudtam visszaolvasni és szerintem lehetetlen is lenne.

Mindenkit üdvözlök, Régieket, Újakat, és a Legifjabbakat!

Rövid tényállás:
Apával 3 hete beszélő viszonyban vagyunk, sőt már úgy beszélgetünk, mint hajdanán. :oops:

Újra szerelmes vagyok, csak félek, nehogy megégessem magam!

Ő is szeret és mindketten hiányzunk neki, csak ő is fél újrakezdeni!

Tanácstalan vagyok, hogyan csábítsam el?
Női praktikákat szívesen várom!

Még van egy gondom, hogy neki még mindíg megvan a barátnője és az a lány az iwiwen olyanokat ír, hogy nem hiszem, hogy azt hinné, hogy az ő kapcsolatuk egy futó kaland.Vagy direkt cukkolni akar.
Valahogy ki kéne dobni a "csapatból" és talán akkor könnyebb lenne.
Vagy ne foglalkozzak a lánnyal?
Csak azzal,hogy a párom mit mond nekem?
Az a rossz, hogy egymásnak eléggé ellent mondanak.
Nem tudom minek higgyek?

Pl. Apa azt mondja: neki azért kellett az a kapcsolat,hogy átvészelje a szakításunkat.Vele van, de "a szíve máshova húzza"

A lány egyik képe alatt meg az szerepel,hogy "a nagy ő-vel"

Kérlek írjatok tanácsokat!

Puszi!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sziasztok!
Sára, szerintem nem vagy indiszkrét és másnak is érdekes lehet tudni, ki hogy boldogul. Megnéztem, nálunk havi 60-70 ezer forint közöttire jön ki az átlag kajapénz. Hogy érthetőbb legyen, mi van benne: vagyunk erre hárman (2 felnőtt+1 gyerek), hétközben nem itthon eszünk (de benne van, amit máshol fizetünk). Anyukámmal együtt lakunk, elvben külön konyhán, de: hétvégénként ő etet minket (legtöbbször), viszont sokszor megkínálom hétközben, amikor én sütök-főzök, tehát mégsem lehet teljesen szétválasztani azt a két konyhát. Ez csak a kaja, illetve néhány dolog (egy-két könyvvásárlás, khm) mindig becsúszik, amit a kosztpénzből kell kispórolnom.
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok.

Sára nagy-nagy gratula a pocaklakóhoz :D
gyadri

Szia Dorka!

Bar nem ismerjuk egymast, de szemmel kovetem a kalvariadat, soraidon keresztul. Sztem a lannyal ne foglalkozz, mert ez a "nagy o" szoveg semmit nem jelent, mindenki mond mindenfelet amikor fulig szerelmes, vagy nagyon lelkes egy uj kapcsolat elejen...

Azt, h a parod mit mond, csak te tudod megitelni, h mennyi hitele van, de nyilvan, ha egy kozos gyerek van a pakliban, sok dolog kot ossze benneteket, amibe ilyenkor lehet kapaszkodni.
Es mivel nem ismerem ot, nem mondom azt, h szemet pasi szoveg, h massal van, de teged akar... Gondolom o sincs konnyu helyzetben...

Nagyon drukkolok nektek, h visszatalaljatok egymashoz! Ilyenkor sztem arra kell vigyazni, h ne a multbeli dolgokon ragodjon az ember, mert az visszafele huzza...

Nem tudom, van-e haszna annak, amit irtam, de drukkolok!!!

boga

Kép
boga

Sziasztok!

Most csak Dorkának írok, mert muszáj.

Dóri, ha így döntöttél, így érzel, hogy vissza akarod őt kapni és szereted, akkor ez a jó döntés.
Nagyon örülök, hogy normálissá vált a kapcsolatotok és hogy mostmár úgy viselkedik, mint régen. Ez jó jel. Mert akkor már benne is mozgolódik valami.
A másik lánnyal nem tudom, hogy milyen a kapcsolata és mióta tart, nem is ismerem a jellemét, ezért nem minősítem (bár mondjuk megfogalmazódott bennem egy vélemény egy olyan nőről, aki nem enged el egy olyan férfit, akinek mástól van kicsi gyereke és menne - már ha igaz, amit a párod Feléd mutat). DE egyet ne felejts, Te egy valamivel mindig több/jobb vagy a másik lánynál, Te vagy a párod gyerekének az anyja.
Szerintem csak légy nagyon kedves mindig, ha találkoztok. Ne mutasd ki az érzelmeidet, ne add ki magad teljesen, ne lássa, hogy foggal-körömmel ragaszkodsz hozzá, csak az az érzés fogalmazódjon meg benne, hogy ez a nő mennyire jó és vajon miért hagynám elmenni... Legyenek apró véletlen érintések, meghitt pillanatok kettőtök között, és próbáld meg ezt olyan spontánnak látszatni, amennyire csak lehet. Én hiszek a romantika erejében :)
NAGYON-NAGYON DRUKKOLOK NEKED!!!! És támogatlak bármiben, ha kéred. Nyugodtan keress, ha valamiben tudok segíteni. Akár abban, hogy a Norbira kell vigyázni, ha majd odáig juttok, hogy kettesben akartok kicsit lenni. Mindenképpen számolj majd be, hogy hogyan alakultok.
Sok puszi: Lilla

lilló

Sziasztok!

Dorka!
Nehéz ismeretlenül jó tanácsot adni!
DE!Abban osztomLilla véleményét,hogy NE ADD KI MAGAD!!!!!!!
És valóban tudnod kell,(mégha esetleg nem is úgy gondolod),hogy Te jobb vagy,több vagy,szebb vagy,mint az a másik!Ha Te ezt nem is hiszed el a pároddal el kell hitetned!Ő pedig el fogja hinni,hiszen "valamiért" Te lettél gyermekének anyja!! :lol:
Sok sikert és nagyon drukkolok Neked,hogy az életed úgy alakuljon ahogy Te szeretnéd! Kép
Vendég

Köszi Lányok!!!!

Külön köszönöm Lillának! Szavadon foglak gyerekmegőrzésből :lol:

Most elérzékenyültem :cry:

Persze,hogy jobb vagyok!

Szombaton jön Apa és majd kommentálok!

Tegnap hívott és mondta,hogy beteg és milyen rossz, hogy nem vagyok ott és nem ápolgatom stb.

Most önzöztem!
A Norbi jól van próbáltam másik képet felrakni, de valami miatt csak 9Kb-ig kicsinyíti le :cry:

Norbi kész férfi! Szétszedik itthon a lányok(3 szomszéd)
Van egy szerelme is és amint felkelünk rögtön mondja "Eszti"
Amíg oviba járt ott kellett állnunk a kapunál reggel, hogy láthassák egymást.Hozzáteszem az Eszti 4 éves.
Nagyon sokat fejlődött a Norbi, sok szót mond már, jönnek a fogai is.
Viszont nagy problémám, hogy alig eszik valamit, állandóan mondja "cicicici", odavezet az ágyhoz és cicizni akar.

Elég nagy az akaratereje :twisted:
Multkor a Tescoba kiverte a hisztit egy gokart miatt, mondtam ,hogy most jön el azaz idő, hogy nem viszem vásárolni.

És még egy,borzasztóan anyás. Ez jó is,meg nem is.
Ha más vigyáz rá akkor úgy kell elosonnom és amikor észreveszi,hogy eltűntem megy a sírás.Anyaanya.

Rita: a múltkor én küldtem neked sms-t, csak utána jöttem rá,hogy nem írtam alá. :oops:

Puszi!

Nagy gratula Sáráéknak!!!!!

dorka24

Sziasztok!

Dorka,
én nem adok tanácsot, sohasem voltam jó taktikus a párkapcsolatokban. De nagyon szurkolok nektek, és imázom értetek. Ezzel talán tudok segíteni.

Köszi a drukkokat, Máté meggyógyul lassan, még az étvágya nem a régi, de egyébként jól van. Mi meg elkaptuk tőle, úgyhogy tegnap mi voltunk dögrováson. Elég gáz volt, mert annyira gyenge voltam, hogy felkelni alig tudtam. Szerencsére anyósom volt a felmentősereg, ő vigyázott a Mátéra.

Már nem tudom ki kérdezte: novemberben költözünk. Még szerencsére elég soká lesz, de jó nagy macera lesz mindent elintézni addig.

Lilla,
látom neked is sok rohangásznivalód van mostanában: kitartás.

Sára,
neked meg jó egészséget, és kérd meg Z-t, hogy hozza ágyba a pirítóst reggel. Nagyban segít a reggeli hányás kiküszüböléséhez. Legalábbis nekem bevált. (Na, nem Z hozta, hanem T. :lol: )

Most ennyi voltam, sok puszi mindenkinek. MIKOR LESZ TALI?
Puszi
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Kiprobaltam vegre az porszivos orrszivot, mert most kezdett folyni Lujzi orra. Nem is volt olyan szornyu, kevesbe utalta L, mint a kezi pumpasat, es ki is hozott egy kis cuccot. Ezen is tul vagyunk - szussz!

Koszi a tanacsokat meg egyszer!

Jo hetveget mindenkinek!
Sziasztok,
boga

Kép
boga

Sziasztok!

Boga, na latod, megy ez! Nalunk sem volt vészes amig V pici volt, csak utana, amikor élénkebb volt és jobban tudott kalimpalni.

Rita, jobbulast nektek! Milyen jo, hogy itt van anyosod a közelben különben kemény napot lett volna (gondolom igy is az volt...).
Maté hogy birja, ha mas vigyaz ra?

Dori, Lilla nagyon jo dolgokat irt :)!
Az mindenképp jo hir, hogy megint beszélöviszonyban vagytok.
En csak azt tudom mondani, hogy vigyazz magadra és védd magad ahogy csak tudod, ne hogy csalodas érjen! Es légy türelmes (tudom, könnyü mondani), a kapkodas semmire nem jo.
Kivanom, hogy minden ugy alakuljon ahogy szeretnéd!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Saara! Gratulálok nektek! Úgy örülök neki, el sem hiszed! Én is erősen gondolkozom a kistesó dolgon, de még nem döntöttünk a konkrét időpontot illetően...

Dorka! Nem tudok újat mondani, a többiekkel mélyen egyetértek. Ne add ki nagyon magad, igaz, ha ismer, tudja mit gondolsz, ismeri a reakcióidat, de azért próbálj óvatos lenni.

Gabek! Igaz, régebben irtad, de Sanyika pontosan úgy alszik, mint a te fiad. Én ezt annak tudom be, hogy kertes házban lakunk és nagyon elfárad napközben. Egy gond van csak, hogy reggel nagyon korán kel, fél hatkor már dumál...

Lilló! Örülök neki, hogy tetszik a vezetés, nagyon sokat számit az oktató hozzáállása és persze a te hozzáállásod is.

Rólunk pár szót: elutaztunk a nagymamihoz egy hétre, úgyhogy megint nem tudok netezni egy hétig. Itt vannak az unokatesók is, 7 és 4 évesek és imádják egymást :) Jól lefárasztják egymást.

Mennem kell, mert már nem bir a nagypapi a gézengúzzal...

Puszi mindenkinek, legyetek jók a jövő hét végéig :)
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok,

Dorka
Na ez jó fordulat, végre :-) Próbálj vele kedves lenni, legyél csinos ha épp megy hozzátok, no nem kihívóan, mutasd neki, hogy nélküle is jól elvagy, és próbáld az életed jobbik oldalát mutatni neki. Vigyétek le anyóshoz a Norbit, ti pedig menjetek el vacsizni, vagy csak simán dumálni és andalogni.
A másik csajjal ne foglalkozz, Te vagy a nagy ő számára, te vagy a gyereke anyja, a másikat csak pár hónapja ismeri.

Huncut
Nálunk akkor jobb a helyzet, én 8-kor szoktam kelni :-)

Sara
Én is tudok jó festőt, bár igazából holnap teszteljük, ha beválik megadom a számát, ok?

Ha nem lesz iszonyat nagy hőség jövő héten, esetleg talizhatnánk :wink:

Jó éjt,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Köszi Lányok!

Hát a mai nap nem volt rossz, de komolyabb volt, mint 2 hete.

A lényeg, hogy a "nem tudom" korszakát éli.
Nem akar a két szék közül a padalá esni.
Még idő kell neki.
Majd lesz valami STB.

Megmondtam neki a véleményemet, amit lehet rosszul tettem;hogy ő,csak valahol kihasználja azt a lányt.
mást mutat a külvilágnak(azt, hogy ő milyen jól elvan a lánnyal), a lánynak is és
közben nekem teljesen mást mond, mutat stb.

Beszéltem pár emberrel és úgy döntöttem az idő múlása jó is meg nem is.
Szóval felhívtam Apát és megmondtam neki,hogy beszélni akarok 3-ban!
Ez lehet hülyeség, de nem veszíthetek semmit, rosszabb már nem lehet :wink:
Most vagy elgondolkodik és lép valamerre, vagy leülünk beszélni és utána dönt valahogyan.
De legalább felnyitom a szemét a lánynak is.

dorka24

[quote="_manó"]B írta:_manóoga!

Az orrszívó porszívót Imi nagyon utálta, de ez a leghatásosabb módja annak hogy tisztán tartsd az orrát. Ha látod, hogy egy kicsit is folyik az orra szívd le rögtön, mert különben középfülgyulladás lesz a vége, és hidd azt kevésbé fogja szeretni Lujzika.
Mi csak porszívós orrszívót használtunk, akkor is mikor nagyon meg volt fázva (furcsa mód mi is ilyen pici korban voltunk egyfolytában taknyosak, most már egy fél éve semmi baja) és a doki néni szerint annak köszönhetjük hogy nem kapott középfül gyulladást.
Egyszóval: éljen az orrszívás!!!

Tündi és Imi

Sziasztok :)

Most vagyok itt először köztetek. Mivel a kórházam tegnap bezárt így a II.sz.Klimikára kerülök át szülni. A szülésig kb 2,5 hetem van ( ha minden igaz) Nagyon úgy néz ki, hogy császáros baba lesz, mert farfekvésű a drágám. Mivel Ti itt szültetek szertnélek megkérni titeket, hogy osszátok meg velem a tapasztalatokat a kórházzal, nővérekkel, esetleg a császáros szüléssel kapcsolatbna :cry: Előre is köszönöm nektek! A babáitok nagyon aranyosak, megnéztem a képeket. Igyekeztem sok infót tőletek begyűjteni, tuti jól jön majd.
Üdv: ZIta

Zita
zitta

Szia Zita!

Üdvözlet a Klinikán!
Egy oldallal feljebb bemásoltam Sára egyik hozzászólását a Klinikát illetően. Van benne egy pár hasznos ifó. Viszont a héten írta valaki, hogy most már a reformok miatt (gondolom én) változott egy pár szolgáltalás. Pl: otthonról kell behozni gyógyszert :shock: De a szülőszoba az szupi!!!

Lányok!
Ma voltunk a gyerekszigeten. Hát nem nyerte meg a tetszésem.
Nagyon sokan voltak, és a Liberó sátorban nem lehetett levegőt kapni. :? :twisted: :twisted: :twisted:
Végül leheveredtünk a fűbe és azt élveztük mind a hárman a legjobban. :wink:

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Katának nagyon sok boldog ELSŐ születésnapot :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Dina majd gyere és mesélj, hogy telt a lányod első születésnapja!!!!
Nosztalgiából visszamentem egy évet a fórumon és elolvastam az ekkor írt hsz-aidat. (Jó volt :D )

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Katának boldog szülinapot!!! Kép
Vendég

Szia Zita!
Én is új vagyok a fórumon és a klinikán. Összeszedtem valakinek, amit a lányoktól már megtudtam és amit még megkérdeztem. Bemásolom neked ide.

"Németh Éva védőnővel beszéltem telefonon, illetve babanet fórumon meséltek még frissen szült kismamák, az intézmény honlapja nem túl informatív kismamáknak.

Ellenben van szülésfelkészítés (http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir. ... ews_id=972), évente három sorozatban indítják, már túl vannak a szülőszoba látogatáson (keddenként 14.30-16-ig tartanak a találkozások). Ha valaki nem jut el oda, Németh Éva védőnővel (nagyon kedves, segítőkész) lehet időpontot egyeztetni külön látogatásra. Ha valaki a szülésfelkészítőre menne, nem kell bejelentkezni előre, a a betegfelvételen szól érkezéskor és a II. emeleti tanterembe kell felmenni.

Németh Éva
Védőnő
06/30/8509965

A szülőszobák egyágyas, apartman jellegűek.
A kórtermek ötágyasak. Egyágyas kórterem is van, fizetős, 10 000 forint / éjszaka. Előre nem kell bejelentkezni, amikor szülni érkezik valaki, akkor kell szólni, általában van elég hely.
Normál, spontán hüvelyi szülés után köldökzsinór elvágás előtt pocakra teszik a kisbabát, hagyják ott egy ideig, utána köldökzsinór elvágás és tisztogatás után két órán át a szülőszobán lehet maradni, utána kerülnek le együtt a gyermekágyra.
A gyermekágyon 24 órás roaming-in van, csak fürdetni viszik el a babát. Igény szerinti szoptatás van, de a teát (cukros vizet) és tápszert lehet kérni, az anyuka eteti a babát. Ötágyas kórterem esetén látogató nem mehet be a kórtermekbe és a folyosóra sem, üvegajtó mögül nézhetik meg a gyereket, ki kell menni a látogatókhoz.
Császármetszés esetén 6 órás tűt használnak spinális érzéstelenítéshez, nagyon rövid időre lehet megkapni a babát, utána 24 órára örzőbe kerül az anyuka. Ott csak naponta kétszer lehet megkapni a babát, rövid időre. Ha az anyuka jól van (6 óra után úgyis fel kell kelni), azért nem kell szigorúan 24 órát tölteni az örzőben. Az örzőben 10 perc a látogatás, más nőgyógyászati műtöttek is vannak."
Remélem, hasznos, további kérdésekkel a többiekhez fordulj. :)
Tücsi
20150827140659

Katanak boldog elsö szülinapooooooot!!

Milyen "nagy" mar ö is, éljen!

Zita, üdv itt! :)

Gabek, a festö szama mindenképp érdekel és az is, hogy mennyiért dolgozik (ezt akar priviben is elintézhetjük).
Azt irtad, hogy te is tudsz egy jo festöt. Ki a masik? Visszaolvastam, de nem lattam olyan hsz-t. Lehet vak vagyok?

Képzeld, veled almodtam, segitettél vizet cserélni a halaknak és szereztél nekik egy szép nagy akvariumot :lol: :lol: :lol: . Teljesen kész vagyok attol, hogy itt nyomorognak a dzsuvas 6 literjükben :(

Tali, legyen! Mikor???

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Zita!
Én tavaly augusztusban szültem a klinikán császárral!
A vajúdóban amíg előkészítettek végig velem lehetett a férjem!
Aztán átmentünk egy szülőszobára!Ha spinális érzéstelenítéssel császároznak akkor azt itt csinálják!(Engem altattak,mert egy csomó fóbiám van,és hosszas beszélgetés után így döntött az anesztes orvos!De ez így volt az előző két császáromnál is!)
Aztán engem betoltak a műtőba a férjem maradt a szülőszobán,ami egyébként olyan mint egy szállodai szoba!
Amikor a babát kivették vitték is ki hozzá és ott fürdették,öltöztették,aztán foghatta egy kicsit!
Én felkerültem az őrzőbe,ami szerintem" jó hely"!Altatás után (délelőtt szültem) másnap reggel kelhettem fel!Mellettem feküdt egy lány Őt éjfélkor műtötték spinális érzéstelenítéssel,Ő másnap reggel már ment le az osztályra! :) Velem a nővérek nagyon rendesek voltak.Pl segítettek,hogy többször felhozzák a babát,mert ide tényleg nem szívesen hozzák fel!Ráadásul én 2 napig voltam itt!
Amikor lekerülsz azonnal megkapod a babát,és Veled is maradhat éjjel-nappal!
A babáknak cukros víz van kitéve,ebből lehet adni amíg nem indul be a tej!Ha esetleg tápszert kell kapnia azt Te adhatod neki és nem a csecsemősök!Vihetsz be akár cumit,cumisüveget,mellszívót!Én vittem be egy műanyag edényt és hidegsterilizálót!(Chicco)
A kaja nem túl jó!Kórházi! :(
A nővérek rendesek!

Ja és anesztes dokinak a Fontányi doktort válaszd,tünemény az a pasi,de ezt már biztos írtam! :lol:
Nagyjából ennyi!

Sziasztok!
Vendég

KATÁNAK BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!

(nem tudok képet feltenni,mert nem nyitja meg a "melléklet feltöltése"című akármit! :evil: :evil: most mit tudok tenni ilyenkor???)

Dorka,
örülök,hogy kezd rendeződni a kapcsolatotok,remélem minden jól alakul majd!

Sajnos Hanna beteg lett! Napok óta náthás,éjjel már csúnyán köhögött,fel is ébresztette,reggelre belázasodott!
Remélem a fülére nem megy rá!Szívom a noziját.

Én is szeretnék már talira menni!Remélem mire összejön,addigra meggyógyulunk!

Az angolozás lassan halad,mert nem igazán engednek a manók!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Éljen Kata az első szülinapján, éljen-éljen-éljen!!!!

Saara
Írtam mailt.
Lilló írta, hogy van nekik baráti festőjük.
6 liternyi hely, az tényleg nem sok, :oops: hány hal van?
Szerintem tali azért nincs mostanában, mert felvetettél egy tök jó helyet, a Gesztenyéskertet és utána jól összezavartál (legalábbis engem nagyon) hogy hol is van. De legyen!!!! Legfeljebb bolyonguk a fák alatt a parkban :-) :wink:

Ma strandolunk :lol:

Kép

Kép
gabek

Kata! Nagyon Boldog 1. szülinapot kívánunk!

Kép Kép

Edina és Anita

Kép
educi

Hello!

Gabek, köszi :)!

Hat igen, jol bekavartam, bocsiiii :oops:!
Akkor hol legyen a tali szerintetek?? és mikor?
Fak alatt a parkban sztem rendben :)!
Vaaagy a masik jatszo (müvhaz mögötti), mert füves, zart és van wc, pelenkazo. Es mégis vannak ott jatékok.
Jaj megint kavarok!

Ok, akkor irok Lillanak mailt.

Dori, megértem, hogy igy viselkedtél a paroddal. Ez volt a sziveden és elmondtad neki, nem?
EGyébként asszem én sem tudnék nem foglalkozni a masik csajjal :oops:.
Igy sztem tisztabb a helyzet.

Sára

Kép

Kép
saara

Agyam, mint a szita... :oops:

Gabek, két aranyhal van a mini gömbakvariumban. Csesztetni fogom a fiut, hogy vegyen egy nagyobbat, mert elég gaz igy sztem.
Mennyi lehet egy akvarium, nem tudjatok?

Sára

Kép

Kép
saara

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Köszönjük szépen a köszöntést!!!!!!!

Volt móka, kacagás, sírás, torta, játék, kirándulás, extra ölelgetés, puszilkózás, szobafeldíszítés!
Nosztalgiázás és mesélés, és NEM AKAROM HOGY FELNŐJJÖN kiabálása!
Éjszaka gyerek kukkolás, hogy milyen nagy és szép és ügyes, és a miénk és nem is reméltük, hogy egyszer nekünk is és tényleg de jó hogy van!!!!

Szóval nekem nagyon jó és zavaros volt a tegnapi nap, de apa is folyton elérzékenyült!

Tali: okés a Gesztenyés, én megnéztem a múltkor! :lol:
Már csak a dátumban egyezzünk meg: csütörtök???

Kép
anid

Sziasztok!

Katának Boldog elsőt!!!!

dorka24

Katát a jóisten éltesse sokáig! :P :P :P

Ám most felkelt az én kis manóm, így megyek is.

prucsok

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?