Sziasztok!
Látom nagy volt a pörgés tegnap óta!
Szülői:
Nagyon aranyos a dadusunk, Margó néninek hívják, és egy pár percre már találkoztak Balázzsal a szülői után.Odavittem neki bemutatni, mert jövő héten indulunk neki a bölcsinek.Mivel nekem augusztusban egy hetem lesz a beszoktatásra(mert pár hét múlva 5 hét szünet lesz), megbeszéltük, hogy minden nap bejárunk hozzá, hogy legalább a gyerek ismerje meg őt, és akkor augusztusban már könnyebben esünk neki a dolognak.De egyébként nagyon szimpik voltak, kb 10-en lesznek egy csoportban, majdnem mindenki egy idős velünk, csak két kisebb lesz.Az egyik most 7 hós, a másik meg 10.A többi másfél és kettő között van.Szóval ez teljesen rendben van.A szülők is egyenlőre szimpatikusak voltak, van ismerős is, plussz a szomiasszony kislánya is velünk lesz egy csopiba, mert ezt külön kértük is a beíratkozáskor.Aranyos a szobájuk, jó nagy az udvar, tele szép játékokkal, és fával, így legalább nem kell félnem, hogy napszúrást kap a gyerek a sok udvarozástól.Nyáron délelőtt délután kinn vannak, télen csak délelőtt, és ami nekem nagyon szimpi, hogy a szobához tartozó teraszon altatják őket.Én régen csak levegőn szerettem altatni, és sokkal jobban is aludt tőle.És a betojás, hogy váltóruhán, és tisztasági csomagon kívül semmit nem kell vinni.Adnak neki ágyneműt is, meg bundazsákot téli altatáshoz, meg törölközőt, tehát semmi extrát ne kérnek.
KIFLI lesz a jelünk.Nem tudom, ez annyira fontos döntés-e, de a többi szülő ölre ment a jelekért, én meg kivártam, mi marad.Engem az annyira nem izgatott, hogy veszekedjek rajta.
Hát nagyjából ennyi.
Jövő héttől minden nap a délelőtti sétával arra kell mennünk, és egy-másfél órát ott lehetünk a dadussal, meg a gyerekekkel.Aztán augusztus 27-én megy élesbe az egész.Örülök, hogy rendesek voltak, és figyelembe vették, hogy egy peda nem tud szabit kivenni akármikor, és mehetünk hamarabb, mert hivatalosan csak szeptember 3-tól kezdhetnénk, de akkor már nekem is munka van.Így is lesz vele gáz, mert nekünk tancsiknak hamarabb kezdődik a tanév, és mindenféle hülye értekezletek lesznek, meg papírmunka, és mellette ezt is meg kell oldanom.Szerencsére a főnököm elég rugalmas ebből a szempontból, majd legfeljebb bemegyek délután melózni, mikor a többiek már jönnek el.
Na ez hosszúra nyúlt, de legalább lesz mit olvasnotok.
Bazsi mostanában nem eszik, iszonyatosan be van durranva az ínye, jönnek a szemfogai, de nekünk ez több hónapos tortúra, mert annyira vastag az ínye, hogy iszonyatosan sok idő, mire eredménye van.Sajnálom, mert szenved, éjszaka fájdalmasan sír, de nem tudunk sokat tenni érte.Hűtőben tartjuk a cumiját, ha felsír, kap egy hideget, és az egy időre lenyugtatja.És enni nem akar, viszont rengeteget iszik, de ez már tapasztalat, hogy az utolsó héten, mielőtt kibújik a gfogacska, szinte semmit nem eszik.Csak azért mégis idegesít.Mitől kakál ilyenkor?Olyan adagokat termel, ami kétszer annyi, mint amit megevett.Nektek nem szokott ilyen lenni?
Másik dolog, amin nagyon kiakadtam, hogy a doki a múltkor megint beszólt egy nagy baromságot, vagyis és annak tartom.Kérdezi tőlem, hogy beszél-e a gyerek.Mondom neki, hogy két szót:apa, hoppá.De mondom mást nem, csak nagyon ritkán(kacsa, béka, anya, autó, repülő, villamos...).És mindent ért, amit mondunk neki, tehát ezzel sincs gondja. Közli velem, hogy várunk még egy pár hónapot, aztán elküldjük logopédushoz.Na erre jól berágtam, bár nem volt kedvem vitázni vele, mert már akor jött a következő, de legközelebb ha szóba hozza, jól leugatom a fejét.Tegnap volt Bazsi 17 hónapos, egyáltalán nincs elkésve semmivel, állítólag a fiúk sokkal később beszélnek.És ráadásul a gyermekemnek be nem áll a szája, folyamatosan beszél, csak éppen a maga nyelvén.Szabályos mondatokat mond, a hanglejtés az teljesen jó hozzá.De tényleg folyamatosan vartyog(ahogy én hívom a babanyelvét), és mindenkivel.Vadidegen nőkkel képes leállni beszélgetni így, nagyokat bólogat beszéd közben, és vár rá választ.Az apja tök komolyan szokta venni, ilyeneket kérdez vissza:Komolyan?.És mikor?És még mit csináltál?..., tehát úgy tesz, mintha értené.Szerintetek ez rossz?Nem tudom mit csináljak, mert nem sok gyereket hallottam még így, inkább tudnakpár szót mondani, ésazt mondják.Szerintetek is logopédus kell neki?
Na mindegy bedugulok, mert most rám jött a szóf.sás, a ded alszik, szalad a lakás, lenne mit csinálnom.
Gyertek sűrűbben!Olyan rossz volt látni, hogy magammal társalgok.
Mindenkinek szebb napot, mint amilyen az időjárás:
Zsuzsi