Új privát üzeneted érkezett!

Nóri,
Miért is leszek fiatal nagyi?
Vendég

Panda:mert alapvetően fiatalon szülsz, akkor a te pandád is fiatalon fog szülni...stb, mint ahogy a családotokban sok minden mást is egyszerre csináltatok...remélem nem értettél félre, nem bántólag írtam... :oops:
Vendég

Nóri: Húúú, micsoda logika. :lol: :lol:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Jaimee:próbálom űberelni a te dokinál feltett kérdéseidet...de nem sikerül... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jaimee,

Hol szoktatok szállást foglalni Füreden?? Hol van relative olcsó szállás?
Voltunk Füreden többször is, és nagyon tetszett, szívesen lemennék egy pár napra.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Nóri,
Hát azt majd meglátjuk más világot élünk mint régen és mire a gyerekeink nagyon lesznek megint nagyon más lesz a világ :D
Vendég

Jaimee,

Hol szoktatok szállást foglalni Füreden?? Hol van relative olcsó szállás?
Voltunk Füreden többször is, és nagyon tetszett, szívesen lemennék egy pár napra.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Nóri: Kösz, szépen.... :oops: :oops:

Judy: Háát, mi elég lusták vagyunk, vagyis olcsó szállás nem tudok. Mi csak félpanzióba megyünk büfévacsival és reggelivel, mert nyaraláskor zabálunk és olyat preferálunk, ahol saját strand van. :oops: :oops: A Hotel Füredben voltunk legutóbb és nagyon meg voltunk elégedve mindennel. Nagyon finom volt a kaja, szép szoba balatoni kilátással a 12. emeleten Tihanyra.....Az árak idén ugyanannyi, mint két éve volt, akciója is van.

Egyébként mindig interneten keresgélek szállásügyben, ott biztosan találsz valami testhezállót.

jaimee

Na, kilőttem. Lehet sajnálni.....

jaimee

Jaimee:privi megy
Vendég

Jaimee/ Nóri!
Nagyon jól megvagyok a tételek nélkül. Azóta takarítok, főzök, mosok, vasalok... Szóval házimunka dögivel, mert ezt nagyon elhanyagoltam. Sajnos pihire nem nagyon van időm, mert intézni kell az építkezéssel kapcsolatos dolgokat is. Hitel, engedélyek, kivitelezők, miegymás....
De most épp azon töröm a fejem, mit főzzek... van valami jó ötletetek?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Chris: tárkonyos csirkeragu levest csináltam tegnap, most meg nagyon durva: sólet lesz :lol:

Ha lightosat akarsz: párolt zöldség, krumpli püré, roston csirke fűszervajjal :D Kedvencem...

Heni

Kép
Kép
csheni26

Jaimee: szorítok a fogidokihoz :D

Heni

Kép
Kép
csheni26

Kösz Jaimee,

Nekünk valami család-és pénztárcabarát hely kell. Majd neten körbenézek. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy:én meleg szívvel ajánlom Alsóörsön a Panoráma Club hotelt.Hivatkozz rám,gyerek és kutyabarát hotel.Én nagyon szeretem.Tudom nem Füred,de kirándulni bárhova lehet!
vedresandi

Sziasztok!

Hú csajok, mennyit írtatok, nem tudok visszaolvasni. A főnököm elment nyaralni két hétre én meg kapkodom a telcsit, meg fuvarokat intézek. Bocsika de nincs sok időm.

Balatonfüred a kedvenc helyem :), de szállást sajna én se tudok. Én is mindig a neten nézelődök.

Mindenkinek pussz, mennem kell

madiani

Chris:nálam magyaros gombaleves van és sonkás-gombás-sajtszószos tészta.Kb egy óra alatt megvolt minden.
Vendég

Hol van mindenki???
Ennyi sok a munkánk???
vedresandi

Szia Andi:én most inkább csöndben vagyok...látod, a Jaimee-t is lehet, hogy megbántottam.De majd kiengesztelem egy me :wink: kis hamburgerrel!
Vendég

Nóri: Dehogy bántottál meg... :lol: :lol: :lol: Önkritikát gyakoroltam inkább. Privi viszont nem jött. :lol:

Képzeljétek, nincs kezelendő fogam. :lol: :lol: :lol: MÉg a doki volt "megsértődve", hogy tavaly olyan szépen elintézett, miből gondolom, hogy most kezelendő fogam van. A 8. hónapban még visszarendelt, aztán szopi idején is gyakrabban kell mennem majd.
Kaptam pecsétet a kiskönyvbe, Meridolt javasolt az ínyemre, mert ilyenkor a hormonok miatt könnyebben begyullad az íny - hát peeersze, hogy a legdrágább fogkrém és szájvíz ez a piacon....
Szóval novemberben talizunk, addigra törökbasa pocakot növesztek. :lol:

Amiért ilyen bátor voltam és csak enyhén remegtem a fogorvosi székben, megjutalmaztam magam egy fincsi hambival. He-he....

jaimee

Juj, nekem az összes kaja ízlik, amit felsoroltok, Heni, neked mindig olyan fincsi ötleteid vannak kajára..... :D

jaimee

Sziasztok!

Én ma nem nagyon leszek sztem, emrt rhangálunk a Bálinttal nyílászárókat nézünk.....

Ja és most hívott a Bálint, h megvan az engedély!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

babszika

Babszika:GRATULÁLOK!!!!HÁZÉPÍTÉSRE FEL!!!Ha kell segítség,szólj!Megyek falakat emelni,abban jó vagyok :lol:
vedresandi

Babszi: Ügyik vagytok! Aztán szépet építsetek ám a gyerekeknek! :wink:

jaimee

Köszi csajok!!!

Andi!
Már be is tábláztam, h melyik babanetes lány mikor jön (nem csaka pestiek) dolgozni!!!!!!! Hiszen a házavatóra csak az jöhet be, aki segített :lol: :lol: :lol: Kép

Jaimee!
Azon vagyunk!!!! :wink:

babszika

Babszi: A házavató büfé egy részét vállalom. Hideg sültek, saláták, tiramisu, túrótorta eperrel vagy barackkal vagy bármivel....Étvágyfalatok mozzarellával és paradicsommal...Ez elég lesz, hogy meg legyek híva???

jaimee

Egyébként mesélem a sztorit, csakhogy lássátok, h milyen vicces ez az ország és a benne élő emberek mennyire a bürokráciára építenek.

Már több mint egy hónapja várunk az építési engedélyre, holott 30 napjuk lenne rá elbírálni.... Persze, türelmesen vártunk.

De mivel 13-a már nagyon rég volt (akkor telt le az egy hónap), ezért felhívtuka tervezőt, h ugyan mi van már.

Ő term. mosta kezeit és azt kérte, h hívjuk fel az ügyintézőt.
Persze az ügyintéző kb. soha nem elérhető. :evil:
Végre ma reggel elértem! Kép
De csak annyit mondott, h ő már 18-án leadta aláírásra és onnan még nem jött vissza.... talán Jamaicába küldte.... Mindegy, mondtam neki, h ne postázzák ki, mert az is csak idő és jobb szeretném elintézni személyesen.

Fél órája hívott a Bálint, h hívta a banya, h véggre megvan az engedély, de egész véletlenül de. ki lett postázva az engedély!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép

NA ja, én meg a télapó vagyok!!!!!! Mindegy, ma bemegyek hozzá és megpróbálok egyezkedni vele.... sztem lassan indulok is.

No comment!!!!!!!

babszika

Jaimee!
MAjd priviben megírom, h igen, de nem akarom, h mindenki tudja, h te ilyen kis lógós vagy és inkább főzőcskézel ezerrel, csak dolgozni ne kelljen Kép

babszika

Sziasztok!

Babszi gratula az engedélyhez! Hajrááááá házépítés!
Kajával sütivel én is beszállok!

Chris és pörköltet csinálok tésztával meg ubisalival. Remélem lassan kiengedett a hús és nekikezdhetek! Ja és már sütöttem egy kenyeret is.

Ja reggelre meg volt padlizsánkrém, így most bűzlök a fkhagymától, de egyszerűen olyan isteni lett! És ehhez sütöttem a kenyeret.

Nekem a Ferti berakta a 15. napra a pé-met, pedig tegnap is volt tojcsim. Ezért össze is bújtunk este apával, de olyan hasaljafájásom volt, mondtam neki, hogy csak óvatosan, egyébként tegnap egész nap olyan furi érzés volt a hasamban. Na majd meglátjuk mit hoz a hónap. De nem hiszem el, hogy most elég normálisnak tűnő ciklusaim vannak. Nahát!

Ja én lassan fogadnám majd a rókakomákat, szóval aki megunta, indíthatja hozzám is!!! :lol: :lol:
Vendég

Kriszti!
A vinetét én is imádom!!!!!!!! Csak mi nem tudunk csinálni. Nekem volt egy székely pasim és ők csináltak sokszor padlizsán-krémet..... nyammm Kép

babszika

Krisz: Akkor extra drukk erre a ciklusra!!! Juj, a padlizsánkrémet én is imádom!!!! Erdélyiek a szomszédaink. Illetve pártiumiak. Állítólag ha grillezve van a padli, úgy a legjobb.

jaimee

És milyen igazuk van Jaimee!
Úgy az igazi!!!! :D

babszika

Akkor dobok egy receptet:

Padlizsán krém:
3-4 padlizsán
4-5 evőkanál majonéz
2-3 evőkanál olívaolaj (de jó a sima napraforgó is)
3-4-5 gerezd fokhagyma (ki mennyire szereti a fokhagymit)
kicsi bors és só

A padlizsánt megmosom, villával jól megszurkálom és jól megsütöm, hogy a leve jól kijöjjön. A sütőben egyszer megfordítom a padlizsánokat.
Mikor kihűlt kikaparom a belsejét magostól és hozzáadom az olajat, a préselt fokhagymát, majonézt és a többieket és jól összekutyúlom. Én csak villával szoktam összetörni, de lehet robotgéppel is. Jól lehűtjük és mehet a nyami!
Vendég

Csak azért írom a grillezést, mert a szomszéd néni feszt állandóan a sütőben grillez és egy álló hétig nem megy ki az égett padliszag a lépcsőházból...Már megfenyegettem, hogy extra adagot kérünk fájdalomdíjként, mert ő persze gyorsan kiszellőztet, mi meg a másodikon, legfelül ázunk az illatokban sokáig....

jaimee

Krisz: Köszi! :D

jaimee

KÖszi Krisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na leléptem, majd jövök! :lol:

babszika

Sziasztok!!!

Babszi: Gratulálok az engedélyhez!!! A történtekhez meg NO COMMENT...

Krisz: Én is nagyon szeretem a padlikrémet, de a párocskám nem bírja a fokhagymát :? Ezért nálunk ez lehetetlen ( meg ehetetlen...):(

A Tengeri nyaralásunk lehet, hogy meghiúsul, mert a férjemet esetleg nem engednek el a munkából :( :( ( ő kárszakértő, ha lesz vihar,akkor maradnia kell) Pedig már le van foglalva és a oda-vissza jegyek is megvannak :?

Kép
Kép
Kép
olik22

OMNI!!! Most láttam, hogy megvagy :D de jó, mesélj magatokról! Jól vagytok??? Csak pár szót :roll: Hiányoztál :roll:

GYABI: Téged is láttalak egy pillanatra...Te is hiányzol, olyan csendben vagy :roll:

Kép
Kép
Kép
olik22

Hello Olik mami: Akkor nagyon ne legyen vihar!!!

Padlikrém foghagyma nélkül sem rossz!

jaimee

Nálunk sem szereti apa egyáltalán és mindig mondja, hogy milyen büdös vagyok :oops: tőle, ha olyat eszem. :( :? :lol:
Vendég

Krisz: NÁlunk fordított a probléma, apa még a hagymát is hagymával eszi. :lol: :lol: És szerinte nagyon jó illata van utána...Na persze... :lol: :lol: :lol:

jaimee

Krisztinka, a héten ki is próbálom a recepted, kész szégyen, hogy én, mint öreg vegás, eddig csak vendégségben ettem padlizsánkrémet. Szerencsére nálunk nincs gond a fokhagyma kérdéssel, mindketten egyszerűen zabáljuk, harapjuk, és aztán együtt büdösödünk...még másnap is:)
Vendég

Sziasztok!
Nálunk gyümölcsleves volt, husi éses-savanyú mártással, és egy kis meggyespiskóta. Csakhogy ki ne maradjak.

Én holnap megyek uh-ra, 11-re. És én nem választhattam védőnőt. Szerencsi a dokim, de a védőnő bekecsi. Fel is voltam háborodva, amikor az AFP eredményért mentem a védőnőhöz, mert a bekecsi háziorvosnak az a mániája, hogy a kismamáit megvizsgálja. Én meg várjak még egy kicsit! :evil: Mondtam, nem várok, mert nekem meg évzázó értekezletem lesz, csak az eredményt mondják meg.

Kép
Lilypie Maternity tickers
omnia28

Örülök, hogy feldobtam a receptet, és van akinek segítettem ezzel!
Egyébként apa is imádja a fokhagymát, meg a hagymát is , ezzel nincs is gond, csak a pdlizsánkrém nem ízlik neki, pedig szerintem irtó fincsi!

Omnia! DE jó, hogy bekukk! Ezek a dokik nem egyszerűek!
Már 19 hetes vagy! De jó! Már szép kis pocid lehet!
Nem akarsz minket meglepni egy pocifotóval?

Para-kismamik nézzétek csak mit találtam!!!

A magzat védelme

Árthat-e a babának, ha a mama feszült, ideges. A szakemberek túlzása, vagy van némi alapja az efféle összefüggéseknek?

ENSZ által felkért tudósok azt a feladatot kapták, hogy a születés előtti és körüli életidő legújabb kutatási eredményeire alapozva dolgozzanak ki olyan kapcsolatfejlesztő és nevelési módszereket, amelyek a fogamzás pillanatától hozzásegítik a gyermekeket a harmonikus fejlődéshez, javítják az anya-magzat, valamint az anya-csecsemő kapcsolatot.

Magzatkárosító szorongások

A magzatot ért hatások meghatározó módon hathatnak későbbi életére, megszabhatják fejlődési pályájának ívét. Az anyai stressz és szorongás a magzatban "hajszálrepedéseket" hoznak létre, amelyek a baba fejlődésével egyre mélyebbek lesznek. Később beletorkollhatnak különféle pszichoszomatikus betegségekbe, és lerövidíthetik az életidőt.

Az anyai stressz, a szorongás hatással van a magzat, a csecsemő, valamint az agy fejlődésére. Az agy fejlődéséről azért kell szólni, mert sok új gondolatot tartalmaz, és főleg a szemléletünket újítja meg, s másképp láttatja velünk az öröklött/szerzett tulajdonságok kérdését.

Már a méhen belül is sérülnek

A konferencián a stresszkutatásokat Bea Van den Bergh belgiumi pszichológus képviselte, aki azokat a tanulmányokat ismertette, melyek a várandóság alatti anyai érzelmek és a terhességi, szülési komplikációk közötti összefüggéseket vizsgálják. A legfontosabb eredmény, hogy kimutatható a terhesség alatti distressz (tartós szorongás) és a koraszülés szoros kapcsolata. Ez azt jelenti, hogy mind a dohányzás, mind a stressz egymástól függetlenül is okozhat koraszülést, s ennek megfelelően alacsonyabb születési súlyt. Ez pedig komoly rizikófaktort jelent sok mentális, pszichoszomatikus betegségben, neurológiai károsodásban. A szerző külön hangsúlyozott néhány két évtizedre kiterjedő, nyomonkövetéses vizsgálatot, amelyek szerint az alacsony születési súly későbbi következménye a koszorúér-megbetegedés is lehet, vagyis fennáll a szívinfarktus veszélye. Ki gondolná, hogy az élet 4-5. évtizedében bekövetkező infarktus kiindulópontja az anyaméhben töltött stresszes időszak lehet.

Véletlen babák

A legsúlyosabb stresszfaktor a nem kívánt gyermekáldás, de ide sorolható a véletlenszerűen fogant babák egy hányada is, amikor a szülőknek már határozott terveik voltak, amelyeket a gyermek váratlan érkezése keresztülhúzott. Ha a baba elfogadása hoszszú időt vesz igénybe, akkor az a benyomás alakulhat ki benne, hogy rosszkor jött a világra, útban van, senkinek sincs szüksége rá. Ilyen nehezen elfogadott vagy eleve elutasított babáknál a CTG-vizsgálatokon 180-200 körüli pulzusfrekvenciát mérnek, ami egyébként már majdnem életveszélyt jelent. A keringés és a szív tehát folyamatosan a kritikus határérték körül van. Nem csoda, hogy néhány évtized múltán pont ezek a rendszerek mondják fel a szolgálatot. Felvetődik a kérdés, mit tehetünk az ilyen babák érdekében, hogy életük ne torkolljon valamilyen súlyos megbetegedésbe.

Szociális háló

Komolyan kell tehát venni a stresszkutatások eredményeit. Egy tanulmány szerint, ha a kismamákat támogató szociális háló veszi körül, akkor nagyobb súlyú babákat hoznak a világra. A pszichoszociális támogatás tehát nagyon fontos a magzat fejlődése szempontjából. Különösen az, hogy a kismamához közelálló személyek meleg, elfogadó, szerető, támogató légkört teremtsenek anyának és magzatának egyaránt.

További információk: www.babatervezo.hu
Vendég

Kismamik...

Mikor látunk tőletek pocaknövekedős képeket???
:)
Vendég

Pöttye!

Veled mi újság? Régen jártál itt! Hol tartasz a ciklusban? Miért nem csinálsz vonalzót??

Én holnaptól nem nagyon leszek, mert jön a mami, a hétvégén meg megyünk a mamikhoz, így csak jövő hétfőn jövök rendesen!
Ha tudok bekukkantok!
Vendég

Köszi Krisztinka!
Szerintem nem nagyon lehet ez ellen tenni. Nagyon izgulok, hogy minden rendben lesz-e!

Kép
Lilypie Maternity tickers
omnia28

Sziasztok!

Szerintem a stresszt nem lehet kiiktatni egy kismami életéből...Természetes, hogy aggódik a babácska miatt...Ilyen alapon az átlag életkor nagyon alacsony lenne... De tény, hogy joban nem idegeskedni....Ezt főleg magamnak és Jaimeenak mondom :lol:

Most jöttünk meg a magzati kardiológiáról! Hála az égnek teljsen rendben van a Drága Kicsi Egyetlenem szívecskéje...Még a 26-28. héten kell mennem sima kontrollra...

Omnia:örülök, hogy látlak!! Drukkolok az uh miatt...

Nekem a töltött padlizsán a kedvencem...

Heni

Kép
Kép
csheni26

Heni!
Örülök, h megint szupi hírekkel jöttél!!!!! És csak azt tudom mondani, h én ezen meg sem lepődöm! Az a baba nagyon szeret téged!!! :wink:

Én nem jutottam előrébb. Nem írta fel a gyógyszert... Sőt, elküldött egy diabéteszes dokihoz.... :evil: :roll:
Ha szerencsém van, akkor felírják.... ha nincs, akkor cse****ék meg!

Panda!
Beírnád, h 5-én daibéteszes dokihoz megyek? Köszi

babszika

Babszi: gratula az engedélyhez! A diabéteszes doki pontosan mit csinál?

Heni

Kép
Kép
csheni26

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?