Parom nagymamajatol tanultam egy nagyon fini kepviselofank receptet, megosztom veletek
Teszta: 10 ek. vizet felrakok a tuzre. Ha forr, megy bele 10 dkg vaj. Amikor felolvadt benne a vaj, 10 dkg lisztet rakok hozza. Elkavarom, kis ideig meg fozom, majd leveszem a tuzrol. Ezutan egyenkent beleutok 4 tojast, mindegyiket jol elkavarom. Akkor lesz jo a teszta, ha hozzaragad a labas falahoz. Ha lagyra sikerul, meg egy tojas mehet bele. Ezutan kivajazott tepsibe (legjobb a konnyu teflontepsi) dionyi halmokat rakok, kis tavolsagra egymastol. Nekem 20 db lesz alt. En 200 fokon sutom oket (legkevereses sutoben), gazon szerintem legmagasabb fokozat. Kb 15-20 perc kell nekik, ha mar elkezd kicsit pirulni a teteje, akkor kesz. Nem szabad nyitogatni a sutoajtot, mert osszeesik. Ha kesz, en csak kicsit kinyitom az ajtot, hogy lassan tavozzon a goz.
Krem: 5 dl tejet felrakok a tuzre, zuttyintok bele 4 pupos ek. kristalycukrot es egy cs. vanilias cukrot. Felforralom. Kozben egy edenyben csomomentesen osszekeverek 2 dl tejet 2 ek. liszttel es egy cs. vanilias pudingporral. Ezutan meg hozzateszek 2 tojas sargajat es jol elkeverem ezzel is. Ha felforrt a cukros tej, beleontom ezt a kulimaszt. Felfozom, mint a pudingot szokas. Ha kesz, beleteszek meg 5 dkg vajat es a tojasok felvert habjat.
Ha kihult a krem, megtoltom vele a fankocskakat. A nagyi meg azt a jo tanacsot adta, hogy csak akkor kezdjek neki a kremnek, ha a fankok mar tutira jol sikerultek
Es tok jo, mert mindenki elcsodalkozik hogy en csinalom a fankokat is, meg hogy pl ilyet csinaltam a 2 hetes gyerek mellett. Pedig egyebkent tok gyorsan kesz van.
Naggyon fini egyebkent ez a suti, most gondolkodom rajta, hogy mivel lehetne meg finibbe tenni (csoki a fankba, vagy valami gyumi hozza stb)
orsoly