Klara, az jutott eszembe, hogy a Férjed szigorúsága mögött nincs-e valamilyen más jellegű ellenérzés is...diszkomfort, vagy egyéb... mert annyira én se 'vonzódom' ehhez a megoldáshoz, érthető lenne. Na de ezt csak Ő tudja.
ami "szigorúságot" illeti: több esetről is tudok, ahol a vívódó házaspárnak ezt az amúgy szintén "ortodox" lelkipásztor vagy a TCST tanácsadó javasolta, mint "a kisebbik rossz" lehetőséget... de biztosan már túl vagytok jó pár tanács-kérésen.
Anyapoc, bocs, teljesen világos, hogy a biblia-foggátl.-sal kapcsolatban magától értetődő evidenciákat írtam
bocs, világos, hogy ezt nem kell magyarázni. csak nem volt időm folytatni.
amit Rjuli írt az "eltékozolt ill. felfogott magról" nos, azt hiszem, mivel a kereszténység is magáénak vallja az ószövetséget, ez a kereszténységben is itt gyökerezik. És vannak más szempontok is, szvsz nem megfelelő módszer az, ami az együttlét lényegét félreviszi, vagy csorbítja, vagy nem engedi kiteljesedni mindkét fél orgazmusában, mint a megszkított közösülés, ami hosszú távon se pár kapcsolatának, se külön külön a férfinak és főleg a nőnek nem tenne jót, se fizikailag, se lelkileg...
Sajnos sem ebben, sem a biológiai folyamatok terén nem tudok korrekt tudományos igényű adatokkal villantani
, pedig jó lenne utánanézni... de ha lesz módom, megteszem.
pl. nem emléxem, hogy a hüvelygél miért is nem...
Mindazonáltal ez a kereszténységban NEM annyira szimplán tilalom ez (már ezeknél a nem élet- vagy egészségkárosító módszereknél) hanem sokkal inkább egy komplex hitbeli-erkölcsi-életvezetési meggyőződés folyománya, tahát hogyha elfogadjuk Á-t abból csak a B következhet... általában. De a lényeg az Á, és egyes esetekben más megoldást kell alkalmazni. A B a fő csapásirányra vonatkozik. Na ez zavaros így, bocs...
((ja. az orális szex a kereszténységben pl. nem tilos, ha ez mindenkinek megfelel. de ez más tészta))
Védák..ezek szerint India szigorúbb? hmm.
Egyébként simán lehet hogy csacsiságot okoskodtam itt a pete méhen belüli megtermékenyülésével kapcsolatban
Na ennek is utána fogok nézni! Lehet hogy már keverem a szezont a fazonnal, mert az elmélet kihullik ugye, a gyakorlat a lényeg.
Szóval a 2-3 nap ráhagyás, jobban belegondolva talán amiatt van, hogy a termékeny időszak ugyan jól behatárolható a jelekből, de általában 2 vagy 3 un. csúcsnap szokott lenni, és nem biztos hogy meg tudjuk állapítani, hogy pontosan melyik nap volt a tüszőrepedés. (én mondjuk pontosan érzem, mert aznap egy ideig szúr az egyik petefészkem.) és lehet hogy a pete 1 napig él, de hogy mettől meddig ebben a 3 napban, ez kérdéses.