Új privát üzeneted érkezett!

Most jut eszembe,hogy holnap még hőt se tudok mérni,mert reggl érek haza! :roll:
vedresandi

Andi:8 évig voltam koleszos,(szakközép+fősuli) vannak sztorik, gondolhatod.Imádtam amúgy.
Hőmérő-ügy...na ilyenkor nem tudom mi van. :shock:
Vendég

Nóri:ilyenkor semmi se nem van....majd rábízom magam a természetre.Azt is észreveszem,ha piri megjön,és azt is ha nem.
vedresandi

Andi:a hónap dolgozója címre hajtassz, mi? :lol:
Nem jön meg, az tuti!Majd licitálunk a hődre...én megteszem a tétet a 37-re. :wink:
Vendég

Andi,

Az étterem jó ötlet, legalább lesz munkám a 3 gyerek után, mert máshova ugysem fognak felvenni.

Ugyhogy valamit muszáj lesz kitalálnotok nekem lányok. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Nóri:inkább babára hajtanék,de nekem a nyár mindig ilyen,mert ilyenkor készülnek a filmek,de nem is bánom,mert utálom,ha nincs mit csinálni!
vedresandi

Judy:majd kinevezlek üzletvezetőnek :lol: :lol:
Egyébként ott ahol lakom,van egy kiadó helyiség,gondolkozom rajta,hogy ki kellene venni,és nyitnék egy turit.
vedresandi

A turit imádom!Én megyek! :D
Vendég

Nóri:én is imádom,és már ki is néztem honnan hoznék jó cuccokat.Sok gyerekes család,kismami van ott,ahol lakom,tuti nyerő lenne egy jó turi.
vedresandi

Köszi Andi, akkor legalább e miatt már nem kell aggódnom. :lol: :lol:

A turit én is imádom, sokszor veszek tök jó göncöket magamnak és a srácoknak is. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy:hát, az biztos, hogy nem könnyű a helyzeted.Amikor lediplomáztam pár éve és elkezdtem melót kereseni, alig volt valami lehetőségem, pedig egyedülálló voltam.A családos nőket pedig egyenesen elzavarják...Volt ahol megkérdezték, hogy mikor akarok szülni, mert ha pár éven belül, akkor inkább nem is kellek... :cry:
Elkeserítő, sajnos.
De majd kitalálunk neked valamit. :wink:
Vendég

Én cukrászdát nyitnék, ha tehetném. Igazi tejszínhabot lehetne kapni, isteni fagyit és fagyikelyheket, és a legjobb franciakrémest a környéken. Minden süti tökéletes lenne. Zsolnai porcelán, antik bútorok, ízléses berendezés, udvarias pincérlányok....

Éttermet is nyitnék, magyar ételeket szolgálnék fel és piszok hamar csődbe mennék....Marhalábszár pöri, babgulyás, húsleves, töltött paprika, gulyások, raguk és sültek, igazi jóféle ételek, amiket sokan nem is ismerünk. Finomságok bográcsban......Kockás abrosz, jóféle borok, ízlés és kultúra. Borkóstolók sajttállal, egy-egy előadóest...Nyáron grillezés és szalonnasütés...

Bocsi, elkalandoztam... :oops: :oops:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Nóri,

Igazából ne is akarok visszamenni irodába. Azt tervezem, hogy ha lejár a GYES, elmegyek GYET-re, és mellette valami karitatív munkát végeznék szívesen, hogy mégis legyen egy kis plusz pénz, és másokon is tudnék segíteni. Majd utánanézek a dolognak.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy:szerintem már megvan a karitatív-munkahelyed, csak pénz nem jár érte...ez a BABANET. :lol:
Végülis te mint 3 gyerekes anya segítessz másokon... :lol:
Vendég

Én ha tehetném, állatmenhelyet csinálnék.Ezt most komolyan mondom.Csak rengeteg pénz kell hozzá.
Vendég

Nóri,

Szívesen segítek itt is mindenkin, de azért jó lenne valami olyan amiért némi juttatás is jár. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziaszok!
Régen találkoztunk már! Félig meg vagyok halva ebben a melegben... A menhely munkálataiban én is szívesen segítek :wink: mellette virágboltot szeretnék :D és egy magánovit :lol: :lol:

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Szia Kamilla!!!Jó rég láttunk!!!Jól vagytok??
vedresandi

Na akkor én hozzájárulok egy -két tortával a cukrászdához és kajcsival az étteremhez:

Márványkuglóf:
Kép

Pizza:
Kép

Francia hagymaleves:
Kép

Thai csirke üvegtésztával:
Kép

Kekszes süti:
Kép

Aszpikos sonkatekercs:
Kép

Eperkrém torta:
Kép

Sharry torta:
Kép

Még egy epres:
Kép

Tiramisu torta:
Kép

Bocsi, hogy elfoglaltam az egész oldalt! :oops:

Na látom akkor mindenki fincsi evett, én Mátrai borzast ettem fokhagymás tejföllel meg sültkrumplival.
Vendég

Krisz:akkor te lennél az élelemezésügyi főmufti az étteremben,és te készítenéd az étlapot :lol:
vedresandi

Krisztinka,
megtiltom hogy ilyen képeket tegyél fel úgy hogy nem tartasz felém legalább egy ilyen tortával :lol: most ezen fogok kattogni tessék hozni egy epreset nyamiiii
Vendég

Szia Kamilla!
Kriszti:a kekszes süti receptjét elkérhetem? :wink:
Vendég

Bien: Errefelé nem jársz???? Mi is megkuksiznánk ám azt a görbuszt!

Szia Kamilla!

Krisz: Gyönyörűek a torták!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Juj, az a tiramisus, pedig nem is ehetek tiramisut...Jujujjjj...

jaimee

Csajok,
elééééééggg, úgy megéheztem, ne csináljátok ezt velem. :D
Ha lesz egy éttermetek, cukitok, én tuti törzsvendég leszek.
madiani

Na, akkor gyorsan bekukk, és aztán megyek helytállni a fiúknak, mert falaznak az udvaron. Az érdekes, hogy jobban kifárasztanak, mint a munkahelyemen. Siralmas!

Na, a lényeg, hogy NÓRI,
a myoma kezelésére Maria Treben napi többszöri cickafarka ülőfürdőt ajánl, semmi mást. Nem jól emlékeztem, a tea nem kell (az a méhelőesésnél kell mellé, de tárgytalan)!!! Szerintem próbáld meg, nem veszitessz vele, de te tudod, én rád bizom. Egyébként amióta iszom 5 napja a cicka+palástfű keveréket, azóta reggelente 1-2 tized fokkal magasabb a hőm, mint az előző ciklusban, de még nem akarom elkiabálni, hogy jó, csak majd, ha meglesz az egész havi görbém...

Holnap reggel jövök!!!

Üdv.
sirkici

Kekszes süti:

Hozzávalók:

0,5kg háztartási keksz
20 dkg kristálycukor
1 db Ráma
5 dkg kakaó
2 e.k. liszt
0,5 dl rum vagy 1 db rumaroma
1 dl tej
20 dkg dióbél

A kekszet durvára összetörjük és a diót csak késsel daraboljuk össze.
A Ramát a 2 e.k. liszttel, a kakaóval, cukorral és a tejjel lassú tűzön a cukor és a vaj elolvadásáig lassan felmelegítjük, majd beletesszük a darabolt diót és apránként a darabolt kekszet.
A tűzről levéve belekavarjuk a rumot. Egy nagy nylon zacskót kettévágunk és beletesszük az egyiket a formába és ráöntjük a massza felét.
Becsomagoljuk és jól belenyomkodjuk a formába, majd kiborítjuk egy tálcára.
Ugyanezt megcsináljuk a massza másik felével is.
Az a lényeg, hogy langyosan formáljuk.
Egy éjszakán át szilárdulni hagyjuk.

(Őzgerincforma kell hozzá. Én azt a hosszab bordás típusút használom, de nem a szögleteset, hanem ami olyan félkör vagy milyen alakú. )
Vendég

Krisz,

Én azt a Thai csirkét fogadnám el. Nyamiii..... :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Tényleg Bien, hol vagy elveszve?
sirkici

Sirkici:köszönöm szépen!
Vendég

De szépek! Nagyon ügyi vagy! A pizzádról jutott eszembe, hogy egyszer a várban, talán aug. 20. alkalmából volt népünnepély és ott kemencében töki-pompost (ha jól emlékszem a nevére) sütöttek, az olyan fini volt, hogy ihaj-csuhaj. És hasonlóan guszti, mint a tiéd :wink:

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Nóri,
nincs mit, szivesen, ezért vagyunk!

De mostmár tényleg megyek, kávét kell főznöm az uraknak...
sirkici

az a sharry torta cherry torta :oops:

Köszi lányok, akkor nyithatjuk az éttermet????
Vendég

Szia Kamilla,

Látom érted is szorítani kell, hogy 2 nap mulva zebra baby kopogtasson., :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Thai csirke üvegtésztával

1 db csirkemell
1,5 dl szójaszósz
1 db vöröshagyma
1/2 csom. kínai vagy thai vegyes zöldségkeverék
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 kaliforniai paprika (lehet vegyesen piros, zöld, sárga színű)

A csirkemellett apró kockákra vágjuk beborsozzuk (sózni nem kell, mert a szójaszósz elég sós) és olíva olajon megkapatjuk, kb. 5 perc, majd ráöntjük a szójaszószt, belevágjuk a hagymát és a a fokhagymát. Addig pároljuk,míg a hagyma nem lesz puha, majd beleöntjük a kínai zöldségkeveréket és az apróra vágott paprikát. 5-6 perc alatt puhára pároljuk az egészet.
Közben az üvegtésztát hideg vízbe áztatjuk, majd oda tesszük főlni (ebbe a vízbe sem tettem sót). Ha felforrt a víz 3-4 percnél tovább nem kell főzni, mert nagyon hamar elfől a tészta.
Majd leszűrjük és a húsos, zöldséges cucchoz keverjük. Ha szükséges még lehet szójaszószt keverni, hozzá, hogy a tészt is bebarnuljon. Még így az egészet 5 percig pároljuk (ezért is nem szükséges a tésztát teljesen megfőzni, mert a szójaszószt még magába szívja) és kész is.
Vendég

Akkor Kamillának:++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, meg mégtöbb ++++++++++++++++++enerdzsi!
Vendég

Kriszti:köszi neked is!
nagyon ügyi vagy!!! :lol:
Te vagy a mi cukrászunk!
Vendég

Köszi Krisz, ezt meg fogom csinálni.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Elvagyunk köszi Andi! Veletek mi újság?
Nóri! Nagyon sajnálom! Tudom mit érzel, rám is műtét vár :( Én a korházi légkörtől alapjáraton rosszul vagyok...

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Kamilla megy a drukk ezerrel. :)
...............éhes vagyok................. :wink:
madiani

Csajok! Nekem bekattant a vonalzó, a 18. napon vagyok és nem volt pé-m. A 12. nap uh-ján nem láttunk :(

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Majd mindjárt feljavítom a vonalzót :D
Ani! Nálatok mi az állás? Volt egy halvány két csíkos...aztán?

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Azért így is jól esik, hogy drukkoltok :D :oops: Egyelőre most a norm. hosszúságú ciklusért szorítok, hogy minél előbb meg tudjuk csinálni a beavatokzást.....de nagyon félek :(

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Kamilla:milyen műtét??? :shock:
Vendég

Kamilla: Milyen műtét vár rád??? Bocsi, ha lemaradtam. :oops: :oops:

Krisz: Szted ez a csirke rizzsel is jó? Nagyon guszta!!!

jaimee

Lapar. De nem a méh belsejében, petevezetőben kamerázó, hanem a hasfalban. De nekem az altatás a legnagyobb félelmem. Neked meg van már az előjegyzésed?
Ja, és hogyha minden rendben van, vagy átjárhatóvá tesznek, még akkor sincsenek rendben a hormonjaim :(

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Kamilla, köszike érdeklődésed, aztán volt még egy halvány tegnap (sajna halványabb mint a vasárnapi) de hőm azóta se esett le. Se barnázás, se hasfájás se piri. Nem tudom most mi van.
madiani

nem hasfal :oops: hasüreg :oops:

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Kami:nem,még nincs, először closti, majd UH és utána feltöltés+műtét.
Vendég

Ani! Hányadik napod volt tegnap? Úgy emlékszem az előző ciklusod is jó hosszú volt. Lehet, hogy az miatt nem erős még a t. csík, mert korai!?

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Kamilla, uh, nem jól hangzik, de meglásd utána jó lesz.
madiani

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?