Sziasztok!
Jó sokat írtatok, alig győztem visszaolvasni, nem is tudnék egyenként reagálni!
Egy gondolatra visszatérnék, hogy mennyire is "kell" aggódni. Én sajnos eléggé aggódós vagyok, remélem, nem túlzottan, de szülőként is, és szakemberként is azon a véleményen vagyok, hogy inkább fusson az ember pár felesleges kört, mint valami túl későn derüljön ki. Természetesen nem kell egész nap árgus szemekkel lesni a gyereket, hogy szentég, valamit nem úgy és nem akkor csinált, amikor mások. De mivel a mi gyerekeink az előzményeik miatt sérülékenyebbek, veszélyeztetettebbek lehetnek, kicsit több tudatos odafigyelésre van szükség. Nem nagy dolgokra gondolok, pl. ilyenekre, hogy ha egy IUR gyereknél mondjuk 4 éves korára még nem alakult ki a kezesség, annak utána néznék, hiába férhet bele még elvileg ez. Vagy pl. a beszédhibákat is komolyabban venném, nem várnám ki a nagycsoportot a fejlesztéssel, mint ahogy sajnos sok helyen (pénz és logopédus hiányában) teszik. Ezek a gyerkőcök gyakrabban küzködnek tanulási nehézségekkel amiknek az ilyenek előjelei lehetnek, és mint minden időben elkezdett fejlesztéssel ilyenkor sokkal többet lehet segíteni, mintha csak iskoláskorban derül ki. No, remélem, nem hangzom túl rémisztően.
Doris, tavaly a fiam csoportjában volt egy 3 és 1/2 évesen beíratott kislány, aki még nem volt szobatiszta (év végére sem teljesen), de nem csináltak túl nagy gondot belőle az oviban. Lényeg, hogy biztos legyen elég váltóruha, mert azon mondjuk tényleg kiakadtak, amikor anyuka elfelejtette, és más gyerekét kellett ráadni (amibe persze szintén belepisilt
).
Ktc, írok majd privit, ha lesz szusszanatnyi időm!
Ez a beíratkozás komplikáltabb, mint gondoltam. Itt nálunk most valamiért iszonyúan komolyan veszik ezt a körzetesdit, meg hogy a többi tanulót, aki nem körzetes sorsolással kell felvenni. Az egész hetem erre megy el, telefonálások, nyilatkozattétel, személyes találkozás iskolaigazgatóval, maga a beíratkozás, kiíratkozás, és még kitudja, milyen finomságok. Közben persze a kétség, hogy biztos jól döntöttünk-e. Majd kiderül (mondtam, hogy aggódós vagyok
). Nem tudom, írtam-e már, kiderült, hogy a tanító néni mostani osztályában is van komoly figyelemzavaros gyerek, és úgy tűnik, jól kezeli. Ettől egész bizakodó lettem.
Üdv mindenkinek, és élvezzétek a szép tavaszi időt!