Szia I!
Én is nemrég szültem, úgyhogy leírom én is a tapasztalataimat. A Babának semmit nem kell igazándiból vinned, ruhát, pelenkát, popsitörlőt adnak. Egy kis sapka nem árt, mert ha épp hűvös lesz és kiviszed a folyosóra a látogatókhoz, akkor szükség lesz rá. Én vittem be néhány db pelust, mert ott fix db-ot osztanak ki, de nem volt rá szükség. Vittem popsitörlőt is, az kellet végül, mert a kórházi elfogyott, s mire kaptunk új csomagot eltelt egy kis idő, s addig azt használtam amit bevittem.
Magadnak viszont mindent vigyél, a "szokásos kórházi motyó" plusz EVŐESZKÖZ és POHÁR!! Ami jó volt szerintem, hogy hálóinget adtak, s azt lehetett cserélgetni, a folyóson van egy kocsi, s arról le lehet venni. Nekem ez tetszett, mert az első napokban jobb azt "maszatolni", mint a sajátodat. A kaja szerintem elég jó volt, innivaló viszont reggel van 1 bögre vmi, és kész, úgyhogy azt jó sokat kell bevinni. Mi szülésre vittünk 1 másfél literes ásványvizet, persze közben nem lehet inni, de utána nagyon hamar megittam ( a párom is kortyolt belőle szülés közben
) én este szültem, s reggelre már ki voltam tikkadva, víz elfogyva, s elég sokára kaptam reggel teát, ráadásul azt várták, hogy pisiljek, különben megkatétereznek...mondom jó, ezt megkönnyítené, ha kapnék folyadékot, amíg a párom nem jön, s hoz! Én a szülőszobán éjszakáztam, mert nem volt üres ágy a gyerekágyas osztályon, erre érdemes felkészülni, hogy benne van a pakliban, ez elég rossz volt, mert a babát persze kivitték a csecsemős nővérekhez, így külön voltunk
Nekem jó volt a 4 ágyas szoba, mert jók voltak a szobatársaim, jókat beszélgettünk, tapasztalatokat cseréltünk (én inkább csak tanácsokat kértem, mert 1. babó). A wc tényleg gáz, 8 frissen szült nő használja, ülőkepapír kell, meg én vittem Domestos törlőkendőt, s letörölgettem előtte. Klotypapír, kézmosó is kell, s a többi a személyes cuccod.
Én elégedett voltam, jó volt az egész bentlét. A nővérekkel is meg voltam elégedve, persze nem mind kedves, főleg akik a kaját osztják, de a csecsemősök segítettek, én mentem kérdeztem, szóltam, mentem a fürdetésre is nézni, kérdezgettem, úgyhogy csak nyugodtan.
Még arra figyelj, hogy mikor kikerülsz a gyerekágyas osztályra, elvileg valamelyik nővér elmondja részletesen a pelenkázást, köldökápolást. Nálunk ez valahogy elmaradt, és jól leszóltak a nővérszobában, hogy milyen bénán pelenkáztam...aztán később megmutatott mindent egy nővér. S másnap egy új szobatársamnál láttam, hogy neki rögtön ezzel kezdték. Ha nem így lesz, szólj rájuk bátran.
Minden jót!
Ági