Sziasztok,
nem tudom, jókor van-e hogy bekapcsolódjak, vagy már mindent megbeszéltetek telefonon?
)
Nekem is 7 és fél hónapos a babám és vannak gondok az alvásával. Este nagyon könnyen elalszik (szopin) úgy fél 10 körül, aztán reggel 8 körül ébred. Hogy közben hányszor ébred, az változó. 3-5 hónapos kora körül általában hajnalig (5-7) aludt egyhuzamban, és azóta folyamatosan jön előre az első ébredése. Utána viszont már nem tud mélyen visszaaludni és 1,5-3 óránként ébredezik reggelig. Most ott tartunk, hogy fél 1-kor kel először. Persze korábban is voltak ilyen "hullámvölgyek", de ez most már elég hosszúra nyúlik és a helyzet egyre rosszabb.
Egyébként még az a szerencse, hogy szopival mindig vissza lehet altatni (én egyébként is fekve szoptatok mindig és egy szobánkban van a kiságya, szóval a családi ágyban altatom vissza és ebben szerintem nincs semmi rossz, mondjuk ehhez betoltuk az ágyat a falhoz, hogy tudjak közben is pihenni és ne azon parázzak, hogy mikor fog leesni), fél óra után leválasztom és megy vissza az ágyába. Kivéve hajnalban, akkor már együtt maradunk, ennyi nekem is jólesik vele összebújni.
Szóval nem is volt semmi baj eddig, 2x-3x fél óra nem nagy ügy. De mostanában elég sokat okosodott és teljesen az az érzésem, hogy azt gondolja: na, ha anyám tegnap kivett 1-kor, akkor most 3/4 1-kor kelek, megnézzük, meddig bírják!
És a legrosszabb, hogy megváltozott a sírása is, eddig rendesen sírt és előfordult, hogy ha kibírtam 10 percet, néha visszaaludt. De most szabályosan hisztizik, magán kívül visítozik, szörnyű! Akkor sem hagyja abba, ha kiveszem, csak a szopi. A végcél gondolom az, hogy egész éjszaka rajtam csünghessen. De ezt nem lehet engedni, mert szétcsapja a hasát, nappal nem tud enni, fáradt, nyűgös. szóval elhatároztam, hogy ezt letöröm. Tegnap el is kezdtük, 5 percig hagytuk sírni, aztán kivettük és megmondtuk neki határozottan, hogy most nem lesz szopi, mert alszunk, szeretjük, itt vagyunk, puszi-puszi, simogatás, visszatevés. Ez ment 3x, aztán sértődötten és hüppögve befordult a fal felé és elaludt. Szerintem ez már siker, kíváncsi leszek a ma éjszakára.
írjatok, ha van valami tippetek, módszereket vagy csak véleményetek.
Üdv
Viki