Új privát üzeneted érkezett!

Savitri, ezt az AIO-s dolgot nem értem. Hogy lóg bele a pelenkába a body? Vagy a belső rész lóg ki a pelenkából? (Nekem egyébként a combnál hiányzik a gumirozás a K. ultránál.)

Megnéztem, Újpesten tényleg nem olyan kemény a víz a többi kerülethez képest... Szóval lehet, hogy tényleg mástól van, nem tudom. A nap nem segít, sajnos.

Én meg most az ecetes tárolást tesztelem. Bár nem tudom, hogy fogom elvinni a dög nehéz csomagot a mosógépig, ami a konyhában van. :shock: Erre nem gondoltam előtte.
Ha mosóhálót használsz, biztos, hogy minden pelenka a gépben végzi. (Én leértékelt függönyanyagból varrtam két zsákot, azt használom mosóhálóként.)

Pindi
pindi
 
 


[quote="savitri"]
írta:
savitriha jól emlékszem épp Livi írta, hogy egy ekkora gyerekre már simán a nagyobb méretet adta (nekem a 4-10kg van). Lehet, hogy ez lenne a probléma?

Most mindenesetre úgy döntöttem, kipróbálom inkább a BM-et. Külön külső és prefold belső összeállítást. ennek ha jól láttam legalább gumírozott a dereka.


Igen, mi már a nagyot használtuk ekkor. Arra mindig figyelek, hogy ruha ne lógjon bele a pelusba, mert kivezeti a pisit.

A BM külső gumírozott derekú, jól zár. Kushies nem gumis, a tépőzárat jól be kell húzni!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Pindi, a Kushies Ultra a combjánál gumírozott!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 

 
 

Hát ööööö...ha van ott valami, akkor max. dísznek. Vagy mostanra eltűnt az is. Mindenesetre a fiam simán kipisil belőle ha nincs rajta szoros body, és a kaki is kifolyik olykor.
Ilyen szempontból a Basic és a Classic jobb szabás, legalábbis az ilyen karcsúcombúaknak, mint az én gyerekeim.

(Viszont most, hogy megnéztem, van-e gumírozás, észrevettem, hogy nekünk is lyukadozik a külső. :( :( :( )

Pindi
pindi
 
 


Én sem értem a ruha belelóg a pelusba jelenséget :shock: Nekünk még soha nem volt prolémánk egy pelussal se ( durva hasmenős betegségen kívül)

Előfordult nálunk hogy 5 napig tároltam a pelusokat a vödörben mosásig problémamentesen. Mostanában többet használunk, mert gyakran nem adok külsőt, ha csak a lakásban vagyunk, így gyorsan látható, ha esemény történt. A patentos belsőket nem szedi le magáról (kezdettől száraz tárolást alkalmazunk) .

indianyo
 
 


Elkiabáltam: leveszi a patentosat is :lol:

indianyo
 
 


hát az úgy van, hogy mivel a kushies AIO derékrésze nem gumírozott, ezért a különböző mozgásformák gyakorlásakor (feláll, leül, mászik) a nadrágpelus derékrésznél hol hátul hol elöl eláll (mint felnőtteknél mondjuk a farmer)és oda olyankor becsípődik a póló vagy a body és igengyakran a nadrág gumírozott derékrésze. általában úgy csinálom hogy a nadrág gumírozása a peluson legyen, de ez időközben legtöbbször átrendeződik.
ezért jutottam arra, hogy rugalmasan passzentos külső kell
ahogy kivettem, erre talán a gyapjúkülső a legalkalmasabb, de vajon a gyapjúból nem veszi át nedvességet a pamut? és ilyen kánikulában nem kellemetlen nekik gyapjúban?
jó persze műanyagban se lehet kellemes
hajrá szobatisztaság :P

KépKép
savitri
 
 


Indi :lol: tényleg vigyáznod kell mit írsz le :lol:

KépKép
savitri
 
 


Savitri, nem veszi át. Ha nagyon csurom nedves már a belső, és nagyon szoros bodyt adsz rá, és még sokat is ül a fenekén, akkor talán. De alapesetben nem.

Hogy meleg-e, arra írtam korábban az esőkabát és gyapjúpulcsi hasonlatot. Te melyiket vennéd ilyen időben? ;)
De szerintem Hanára már nem érdemes beruházni, én egyszerűen levenném róla a pelust.

Egyébként az összes általam ismert külsőnek (Kushies, Popolini, Monapel, BM, Lotties) gumis a dereka. Talán még a popolini aio-jának is. Hogy a K. ultrának miért nem, azt nem tudom.

Pindi
pindi
 
 


Sziasztok,


Ha már volt szó pelenkavarrásról (meg is próbáltam de varrógép hiányában lassan megy)eláruljátok milyen varrógépetek van? Most szeretnék beszerezni egyet de annyi fajta van és akkora a választék hogy nem tudom milyet vegyek.

ha tudtok segíteni az klassz lenne.

Köszi laura
tabajd
 
 


Képzeljétek, varrtam egy pelust! :)
Zsebes, tölthető belső (pocket diaper), vagyis csak két réteg összevarrva, hátul lyukasan hagyva. Itt megy bele a nedvszívóréteg, ami nálam a kinőtt BM-ek háromba hajtva.

Mosásnál a betétet kiveszem, így maga a pelenka fél óra alatt megszárad.

Nekem nagyon tetszik.

("Varrásilag" nem nagy szám, de korábban még nem varrtam semmi komolyabbat, ahhoz képest egész jó - arra különösen, hogy belekakiljanak...:))

Laura, szívesen segítenék, de fogalmam nincs, mit kell nézni rajta. A márkája Singer, és meg vagyok vele elégedve, de mondom, amire eddig használtam, valószínűleg mindegyik gép jó lenne.


Pindi
pindi
 
 


Pindi :) képet képet :)

Laura :) Nekem egy öreg, csörgőzörgő NDK gyártmányú gépem van, nem varr szépen, de megjárja, használható. A klasszikus német márkák (Neumann, Pfaff és Singer) megbízhatóak. Ma már annyi frilefáncot tudnak a varrógépek, de igazából viszonylag kevés funkciót használunk: egyenes, cikcakk(ebből többfélét) és néha gomblyukazás, de azt kerülöm, ha lehet. Az fontos, hogy oda-vissza könnyen lehessen varrni (a széleken, varrásvégeken megerősíteni a varrást), és az orsózó könnyen kezelhető legyen, valamint könnyen lehessen az alkatrészeket (orsó, bobin, tű) cserélni.

indianyo
 
 


Pindi, nahát, gratula :)

Indi, az sk pelenkáidat ugyanúgy kezeled, mint a gyáriakat? Mert pl eddig én a flanelingeket csak 30 fokon mertem mosni... nem eresztik ki a szinüket?

o
orsko
 
 


Orsko :) Ezek már öreg, bejáratott ingek voltak, nem eresztik a színüket. Én pelust bármivel együttmosok egyébként - van is rózsaszín pelusunk is a piros színeresztős ruhák miatt :wink:

indianyo
 
 


Pindi, tényleg képet! :)
Lotties-t hol lattal?

Szombaton vettem kemény 500 Ft-ért egy BM külsöt a babaruhabörzén, éljen :)! Sztem ujszülött méret, annnyira édi!
saara
 
 


Íme a pelus (BM-mel töltve):

Kép


Kép

Van még két zöld, és készül a többi. :)

Pindi
pindi
 
 


Pindi :) Hurrá!!! Na de most hogy hagyod abba a pelusvarrást? :wink: Én azóta is állandóan fogdosom a régi ruhákat, hogy melyikből lenne jó pelus - pedig már nincs is rá szükségünk, elég, amennyi van :)
Flanellből van?

indianyo
 
 


Pindi, mikor kezdik meg a sorozatgyártását a pelusodnak? :wink:
Szuper jó, nagyon tetszik!
Bár azt nem értem: ez a zsebes tölthető? Hol van ezen luk?

KépKép
livus
 
 


Sziasztok,

Köszi a varrógép tippeket párom azt mondta legegyszerűbb ha elmegyünk egy szaküzletbe és ott segítenek. de azért köszi
Laura
tabajd
 
 


nahát Pindi, ez nagyon kis helyre darab lett 8)

ilyen melegben, hogy a peluson kívül nincs is más a gyereken nem is probléma a belelógó body vagy nadrág:lol:
előkerültek a csini kis kushies-ok ismét. de nagyon a végüket járják már szegénykék. talán a nyarat még kibírják.
épp azon agyalok, hogyha szétmegy rajtuk a külső réteg, akkor ha azt lefejtem, belső pelusnak még tök jól használható. Bár lehet kicsi lesz.

Hanára már természetesen nem akarok beruházni. Úgy gondolom a nyáron lekerül róla majd a pelus. Nem merem csak úgy hirtelen levenni, mert épp most jöttünk ki egy kaki visszatartós/ nem merek kakilni mizériából.

KépKép
savitri
 
 


csajok,
akkor hogy is van ez a BM betét kivasalással? csak fogom és kivasalom, és olyan, mint az új?

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Indi, igen, tényleg veszélyes üzem ez a pelusvarrás. :) Nem baj, tervezünk még néhány pelenkást, valaki majd csak elhordja...
(Azóta van már tölthető AIO-nk és leszoktató gatyánk is - mindkettő külseje az a polár anyag, ami szárazontartó betétnek nem vált be, mert taszította a vizet. Külsőnek viszont épp ezért ideális.)

Livus, ott, ahol látod hátul a gumírozást, nincs összevarrva a két réteg, ott lehet betölteni. Itt talán jobban látszik: http://www.geocities.com/mamabirdcloth/index.html

Saara, Lottiest a Babanatura vevőszolgálatán vagy a szentendrei Biopiac Kft. bioboltjában (www.biopiackft.hu) lehet megnézni. Az előbbi még talán közel is van hozzátok. (?) Meg tudtommal szokták vinni börzékre is, ha jársz ilyen helyekre.

Livi, igen, ha kivasalod, olyan, mint az új. Környezet- és mamabarátabb változat viszont, ha nem vasalod ki, csak a mosásból kivéve kisimókálod, és ugyanolyan jól mködik.


Pindi
pindi
 
 


Aha, azon tényleg jobban látszódik, bár a tied szerintem sokkal szebb! :wink:
De ez csak belső nem? Éjszakára használod, vagy mire? Azt nem értem, hogy BM-mel töltöd. De minek? Az (Bm) nem elég magába nektek? (Azt értem, hogy ez a varrott nem elég magába, mert ez csak két réteg, ugye?)

KépKép
livus
 
 


Livus, alapvetően azért varrtam, hogy tudjuk önmagában vagy gyapjú külsőben hordani, ne kelljen így nyáron a műanyag külsőkben olvadoznia.
A snappis megoldás sajnos már nem működik, egyrészt mert úgy már kicsik a kis BM belsők (nagyot meg nem akarok venni, mert ugye a 10 kiló feletti pelusokat örökölni fogja), másrészt egy pillanatra sem képes megmaradni háton fekve, a tépőzárasat is csak nagy küzdelem árán tudom ráadni.
Éjszakára és nappalra is jó, mivel hogy én szabályozhatom a nedvszívóképességét, úgy, hogy milyen "tölteléket" teszek bele.

Pindi
pindi
 
 


Ja, már értem! :)
Hát ez szuper! Tényleg nagyon ügyes vagy! Nagyon tetszik a "saját" pelid! :) Meg az ötlet is jó, hogy így kerülöd el a külsőt. Szóval, tök jó! Ha tudnék varrni, tőled kérnék szabásmintát!

KépKép
livus
 
 


Ki kell hogy ábrándítsalak, a szabásminta nem az enyém, hanem a fenti linkről van.
És hidd el, ha én meg tudtam csinálni, bárki meg tudja. Én sem varrtam korábban semmit, de ez elég egyszerű, igazából annyiból áll, mint a vezetés: csak nyomni kell a pedált. :D

Pindi
pindi
 
 


Jajj, Pindi, beletrafáltál! Vezetni sem tudok, nincs jogsim... :(

KépKép
livus
 
 


Sziaztok!
Csak röviden:tegnap elmentünk este egy nagyot sétálni a családdal. Kicsit aggódtam, mert Sári még nem kakilt, és hát mostanság már napi 1 "szeretetcsomagot" készít, aminek mindig zuhanyozás a vége, mert annyi cucc van. El is készítette a szentem, miközben egy padon szoptattam. jujj! No, akkor vissza a kendőbe, haza, ki kendőből, body le, és hihetetlen, de a BM mindent benn tartott! persze, csak a fürdőkádban mertem kibontani (jó ötlet volt részemről)...képzeljétek el, egy Libero-ból minden kifolyt volna...még hajat is moshattam volna neki! :D :D :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Lányok, segítsetek!
Bobónak kb. két hete időnként narancsos színű folt van a pisis pelusában. Kb. akkora egy-egy folt, mint a kisujjam, néha kisebb. Időnként egész sötét, majdnem piros színű. Voltunk már vizeletvizsg.on is, de semmi gondot nem mutatott.
Nálatok nem volt ilyesmi? Szerintetek nem kéne elvinni esetleg gyereknőgyógyászhoz? És ha igen, tud valaki jót?
Köszi!

KépKép
livus
 
 


ja, még azt mondta a doki, hogy lehet kajától is, elszínezheti az is a vizeletet. De neki más elképzelései vannak a hozzátáplálásról, mint nekem, nem gondolja, hogy Bobó alig 1-2 kiskanálnyit eszik naponta, max. Ráadásul répa már nem is mostanában volt...

KépKép
livus
 
 


Livus, nekünk akkor volt ilyen piros folt a pelusban, amikor Iván elkapta a fosós-hányóst és hát elég nagy folyadékvesztésben volt épp. Az én dokim azt mondta, hogy ez annak a jele, hogy túl keveset iszik, azaz kevés marad bent. Egy barátnőmnek ugyanerre a tünetre, ugyenezt mondta egy másik orvos. Én is és a barátnőm is jónak és naprakésznek tartjuk a dokinkat.
Szerintem ebben a melegben, simán előjöhet egy ilyen. Nem tragédia, egyszerűen csak kínáld meg többször vízzel vagy mellel. Mindegy csak folyjon.
savitri
 
 


egyébként ez a kaja elszinezi a vizeletet felvetés eléggé sántít. miért pont egyetlen foltban szinezné el? akkor az egész pelusnak olyannak kéne lennie olykor nem? :roll:
savitri
 
 


Savitri, nagyon-nagyon köszi! :D :D :D
Hát igen, az én dokim sajnos egy idősebb bácsika, aki nagyon kedves, de nem vagyok benne biztos, hogy mindig naprakész (pl. 7 hós baba mamájától megkérdezte, hogy ugye már azt eszi a gyerek, amit a felnőttek. Jajj!)
Mindenképp meg fogom próbálni az itatást, és lehet, hogy tényleg ez lesz a gond. Egyre melegebb van, ő meg egyre kevesebbet szopik. Ma pl. 4,5 óra telt el délelőtt két szopi között, ami nála teljesen szokatlan Kb. 2,5-3,5 óra szokott lenni, nagyon ritka, hogy ilyen sok idő teljen el, és épp ezen morfondíroztam, hogy az lehet, hogy nem éhes, de nem is szomjas? Ilyen hőségben? Szóval mindenképp többet fogom itatni - az eddiginél csak többet lehet, mert eddig talán 2x ha adtam neki vizet...

És bár ez már nem peli téma, de szerintetek a csőrös pohár mennyire gáz? Mert sztem igen, én nem akartam. És ügyesen is iszik a sima pohárból. De a férjem épp ma vetette fel, hogy szerinte jó lenne egy csőrös, hogy akkor ihasson, amikor szeretne. Én meg mondtam, hogy így is akkor iszik, amikor szeretne, hiszen ha nyüszög, megszoptatom. De akkor most lehet, hogy tényleg az lenne jó? Nektek az van Savitri? Mert szopis tanácsadó tudom, hogy nem ajánlja túlzottan. És ezért óckodom tőle kicsit... Bocs, hogy ennyire offolok, de érdekelne a véleményetek, tapasztalatotok!

Ja, és Savitri, épp ma este gondolkodtam azon, amit a kajaelszínezésről írtál. Szerintem se nagyon állja a helyét. :(

KépKép
livus
 
 


Livus :) Szerintem is a folyadék lehet kevés, ilyenkor felnőtteknél is megfigyelhető ez a jelenség.

indianyo
 
 


OFF
én csőrös pohárból adom nekik vizet, méghozzá azért mert azzal kevesebbet pacsálnak. amikor asztalnál eszünk akkor persze rendes pohárból kapják.
nálunk ez azért alakult így, hogy Hana a reggeli kakaóját az én felügyeletem nélkül is el tudja fogyasztani az ágyban. ezt ma is a díványon henteregve teszi.
nem hiszem hogy fél éves kor után nagyon bezavarna a szopiba.
olyannyira nem, hogy Hana egy éves koráig nem is tudta használni, se a cumisüveget, se a csőrös poharat, szóval anyatejjel csinálta végig az első nyarat, pedig már elmúlt 6 hónapos akkor.
savitri
 
 


Hát, nem segített az itatás sem....
elvittem gy.nőgyógyászhoz, úgy kellett beimádkoznom magunkat! 15 óráig van rendelés, de 14.40kor már el akartak hajtani, hogy 14h-ig kell a nővérnél felíratkozni. Mindezt úgy, hogy beteg egy szál se! de azért minket hazaküldött volna.... :evil: na mindegy...

Szóval a doki azt állítja, hogy gyulladás. Kívül, a nagyajkakon. Kamilla és körömvirág volt a javaslata. Azért frankó, hogy tanácsadáson a probléma ellenére két dokiból egy se nézte meg a punciját. Pedig sztem ezt bármelyik megmondhatta volna....Rákérdeztem, és helyeselt, hogy a meztelenség is jót tenne.

Na, már csak azt nem tudom, azt hogyan kell? Merthogy a kisasszony már ezerrel kúszik... Ti hogy csináljátok/csináltátok? Mit raktatok alá? Napközben habtapin szokott lenni (illetve leginkább mellette :) ), se kiságy, se járóka.

KépKép
livus
 
 


Livus :) Meleg van, a ded a padlón közlekedik, csak az alváskor és etetéskor adok rá pelust. Pisit feltörüljük, kakira meg úgyis rákészül, az megelőzhető - no de ha mégsem, az se baj :wink: De szeritnem az orvosok nem is ismerik ezeket a mostani textilpelusokat... egy vékony kötős vagy flanellpelus például szinte semmi pluszt nem jelent, tiszta pamut és látszik az eredmény azonnal.

indianyo
 
 


Köszi, Indi!
Ez a kötős peli tényleg nem rossz ötlet :)
Ehhez van esetleg valahol szabásminta? Talán ez még az én képességeimet sem haladná meg...

Á la natur nem szeretném, ha a földön kúszna: mégiscsak kislány! Szerintem még 3x annyi mindent összeszedne úgy :(

KépKép
livus
 
 


Livus :) A kötős pelus egy téglalap, nem kell hozzá igazából szabásminta sem, de korábban már raktam fel róla varrásleírást - msot nem találom a gépemen, nézz vissza egy kicsit!

indianyo
 
 


Livus,
én Villőnek vettem kicsi bugyikat, a melegben napközben ez van rajta, mégsem megy tele mindene homokkal. Mondjuk én az udvaron szoktam meztelennek hagyni, a lakásban ráteszem a pelust.
orsko
 
 


Igen, a bugyi is eszembe jutott nekem is. És lehet ilyen picit kapni? Vagy a te Villőd mennyi idős - illetve hány kg?

Ja, és a táborba a papírpeli mellett döntöttem végül. Sajnálom, de azon is gondolkoztam, hogy a mosás is elvenne egy csomó időt, az amúgy is leredukálódottból. meg ha esetleg rossz idő lenne, nem tudnám megoldani a teregetést se értelmesen. De azért ökopelust vettem! :wink:

KépKép
livus
 
 


Pindi!

Ügyi vagy! :) Én is kedvet kaptam, csak pont nincs nálunk a varrógép, gondoltam, úgyse fogok én varrni... :oops:

Orsi
osoa75
 
 


Livus: mi is megyünk 5 napra, én is papírt viszek. Sárival elkezdtük a pisiltetést (EC), ezért jóval kevesebb pelusba pisire számítok. Milyen ökopelust vettél?

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


A Dm-est vettem: Alana a neve, ha jól emlékszem. Azért nem egy Libero minőség illeszkedésileg (derékban nem rugalmas), de hátha tényleg jobban lebomlik. Ki még nem folyt belőle semmi (korábban is használtuk már).

Ezt a pisiltetést nem tudom hova tenni a fejemben. Desmond Morris például nem ajánlja, szerinte semmi értelme (mármint a szobatisztaságra szoktatás szempontjából) meg én is ezt tanultam. Ugyanakkor Szirkánál meg hihetetlen, milyen eredményei vannak! Szóval nem tudom, mit gondoljak róla...

KépKép
livus
 
 


Ki az a Desmond Morris?

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok, nem tudom erről volt e szó valahol, igyekszem visszaolvasni a hozzászólésokat, de képtelen vagyok mindent :oops: . Szóval mi a Popolini One size belsőt használjuk, amin ugye patentokkal állítható a méret attól függően, hogy mekkora a gyerkőc. Nekem most már 2 pelenkánál is szétjött a patent, amikor használat után szétpattintottam,hogy beáztassam. Pedig ez még csak az első gyerek :( Másnak is van ilyen tapasztalata? Van valami ötletetek, hogyan lehet ezt megoldani? Lehet esetleg pótpatentot kapni valahol? Mert így a hónaljáig ér szegénynek a pelus :shock:

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Livi: Desmond Morris egy etológus. Csányi Vilmoshoz hasonlít a munkássága, úgy értve, hogy sokat foglalkozik emberi témákkal is. Van egy szuper könyve: Babafigyelőben. Hozzám nagyon közel áll a szellemisége: együttalvást, igény szerinti szoptatást pártolja (az én magyar nyelvű példányom '93-as kiadású!), és nagyon közérthetően indokolja meg ezeket a dolgokat.(itt egy részlet a könyvből )
Sok szó esik benne a baba fejlőséséről, viselkedéséről, babákkal kapcsolatos szokások alakulásáról: pl., hogy milyen okai lehetnek a sírásnak, miért kacag a baba, egészen odáig, hogy miért szokás a lányokat rózsaszínbe öltöztetni... Szerepel a Szoptatásért Egyesületnél is az ajánlott irodalmakban! Sok szülőre ráférne, hogy elolvassa.... Szóval én nagyon szeretem, na.

És hát a szobatisztaságról: szerinte ugyebár a babát nem lehet erre szoktatni, és a korai szabályozástól nem lesznek előbb szobatiszták a babák (konkrét vizsgálati adatokra hivatkozik), sőt ha erőszakosan történik a szoktatás később lehetnek belőle akár pszichés problémák is. Összességében tehát ő azt javasolja, hogy ne a szülő kezdeményezzen, hanem várjuk meg, míg a gyerekben kb. másféléves kor tájékán elkezd tudatosodni, ha bekakált/pisilt, és jelzi ezt. Hát röviden ennyi.
Az igaz, hogy azt is írja, hogy a gyerekek egy kis hányada már 12-15 hónaposan tudja tudatosan működtetni a záróizmait - tehát lehet, hogy Szirka ebbe a részbe tartozik, ezért tud olyan ügyesen szólni előre. Nem tudom...[/url]

KépKép
livus
 
 


Livus: még nem reagálok, most kezdek csak EC irodalmat olvasni... :wink: ez a könyv érdekes, lehet, hogy kölcsonkérem egy olvasásra!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Ok, hajrá! Kíváncsi leszek a tapasztalataidra! Majd beszámolsz? (D. Morris azért nem EC irodalom. De nagyon jó! :) )

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

Szeretnék átállni mosható pelusra és vettem is kipróbálásra MONAPELT. Olvasgattam a hozzászólásokat, és lenne néhány kérdésem:
1. Mikor levettem a pelenkát a gyerekről éreztem, hogy elég nedves a feneke. Nem rossz ez neki, hiszen az eldobhatóban tiszta száraz marad.
2. Már kétszer is előfordult, hogy a hátánál kifolyt a pisi, pedig jól betűrtem a belsőt, ez mitől lehet?
3. Ha kakis a pelenka akkor is a gép teljesen hófehér tisztára mossa? Én próbáltam tetrát, de hiába dörgöltem mosószappannal is mosás előtt, csak haloványan ott a nyoma.
4. A külső miben légáteresztő? A belseje tiszta műanyagnak tűnik.
5. Többen írtátok, hogy varrtok pelenkát. Mi a legjobb nedvszívó anyag, flanel? Az nem műszálas, vagy az mindegy?
Köszi előre is,
Orsi
borsika21
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?