Mások véleménye SZabó Magda könyveirõl (remélem nem tilos így mások pozitív véleményét idemásolni, ha igen azonnal töröltetem a Gabival):
"Mikor elõször próbáltam olvasni a Disznótort, kb. a 30. oldalnál lecsaptam. Eztán évekig a nevét sem ejtettem ki Sz. M-nak, nemhogy olvstam volna tõle valamit. De aztán a Mondják meg Zsófikának után revideáltam a nézeteimet, és azóta feltétlen rajongója vagyok az írónõnek. " foka
"én két éve olvastam a Mondják meg Zsófikának, aztán jött a Für Elise, most meg az Ókút. Nekem nagyon tetszett mindegyik. Engem megfogott az a külön világ, amiben a Szabó család élt. Annyira mesebeli. . .
" nikici
"kedvencem a Disznótor és a Mondják meg Zsófikának de a többi is rettentõ jó!....Van olyan könyv, amiben a fiatalságáról ír?Mert ugye a Für Elise 18 évnél lezárul, a Megmaradt Szobotkában meg kb. 30 éves lehet. Vagy ez lesz a F. E. folytatása?Remélem!" shampoo
"Nem tudom, hogy melyik tetszett legjobban. A régimódi történet, A freskó, Az õz, Az ajtó, Szemlélõk, Mondják meg Zsófikának, Disznótor, Mózes, egyaránt nagyon kedves olvasmányaim voltak. Talán a Danaidát szerettem a legjobban, de már nem igazán tudom, hiszen minden könyve különös hangulatú. És persze kislánykoromban a Tündér Lala, Az álarcosbál és az Abigél is a kedvencem volt. Nagyon szerettem a drámáit is, leginkább az Az a szép fényes nap-ot. " csopak
"Nekem is õ a legkedvesebb magyar íróm, szintén (majdnem) minden könyvét olvastam, a legtöbbjét többször is. most, a Für Elise olvasása indított arra, hogy újra elolvassam a Megmaradt Szobotkának-ot.
De a Disznótort csak egyszer olvastam, most majd megpróbálom újra, de nem tudom képes leszek-e rá. Annak az öregasszonynak az erõszakossága, gonoszsága rettenetesen elriaszt. A Für E. -ben többször utal szereplõinek eredetére. Egy könyvérõl viszont még nem láttam, hogy beszélt volna. Ez a kedvencem, majdnem, hogy a bibliám, sõt a gyerekeimé is: a Mózes egy huszonkettõ. Érdekes módon, ezt a könyvét egyetlen nyelvre sem fordították le. Vajon miért? " venca
"Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én amikor ötödjére olvastam a Zsófikát, akkor is bõgtem (egyébként egyáltalán nem vagyok valami érzékeny lélek) pedig nincs is benne olyan direkt szívfacsarásra kitalált "hatásos" írói eszköz ami pedig a lányregényeknél elég elterjedt. " shampoo