Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Látom az altatás, suttogó és egyéb módszerek nagy vitákat váltottak ki. :) Szerintem is babája válogatja, és a tervem az - valaki írta fent - hogy majd az utolsó két hónapomban elolvasok ezt-azt a témában, hogy felkészült legyek. A suttogó módszer lesz az egyik, illetve én megvettem a Dr. Spock általános gyereknevelés könyvet és a stílusa egyelőre tetszik.

Mazsola, én még nem írtam választ, de olvastam, írok majd!

Pruci, nagyon szorítunk érted !!! :P :P :P

Bogen, ami a magzatmozgást illeti, nálam úgy 20. hét körül volt, de tényleg nagyon függ az alkattól. Nekem pl pici (volt) a pocim, és mindenki azt mondta, hogy tényleg, nem is látszik. Na én meg ettől kaptam frászt ... de azért most már méretes :oops: :P

Szül felkészítő: nekem a dokibám - aki más mint a tiéd - írt a témában egy kisokos összefoglalót, abban az van, hogy a 30. héten kezdjük el a szülés felkészítőt, mert 6-7 különböző téma van, hetente, tehát mi most fogunk menni jövő hét után valséggel.

4D - mi nem voltunk, mert én limitálom az UH-t a minimumra ... de ez csak az én hülyeségem, mindenki imádja, aki volt.

Puszi mindenkinek!

Emese

KépKép
emese1974

Viki: a fejem nem fáj, de pont azt teszem, amit mondasz: pocisimi és pihenés! :wink: Hülye egy idő van! :( Nálatok is esett?

Zsu
svs

svs003...a nevek teren meg nem vergödtünk zöld agra.. :shock:

Viki..en vegetalok az irodaban es varom az 5 orat, amikor hazamehetek..most hogy kenyelmesebb legyen felraktam a labaimat az asztalomra, de igy sem jo...

türelem, nincs mas megoldas
Vendég

Viki, köszi szépen.

Kép
niki30

Sziasztok csajok!

Olyan jó, hogy ilyen hamar máris ennyien válaszoltatok nekem:) Hát ez a hozzáállás meg stílus tetszik nekem nagyon itt :lol:
A szülésfelkészítőre mikortól érdemes járni?
Be kell jelentkezni előre? Vagy egyszerűen csak odamegy az ember és kész?! Bármikor lehet csatlakozni a csoporthoz? Mennyibe kerül?
És ki vezeti? Kit kell keresni? Milyen témák vannak? Vagy hogy néz ki ez egyáltalán?!
Szülésznő ügyben van tippetek?! Vagy majd úgyis alakul?

Magzatmozgás ügyben meg megnyugtattatok! Köszönöm, igazából nem vagyok az izgulós típus kategória - eddig nem is pánikoltam, csakhát a védőnőm rámhozta az ijedtséget!
Már 2-szer éreztem esténként mintha, de nem vagyok benne biztos, hogy csak már ennyire szeretném érezni vagy tényleg így volt-e?!
:oops:

A 4D-s UH-ra majd júliusban megyek - kb 24 hetesen, azt mondják akkor már elég jó képek készülnek!
Azért jövőhéten a Jánosban amikor megyek UH-ra reméelm megtudom a nemét!

Kép
bogen

[quote="mangó"]S írta:mangózóval lényeg a lényeg –SZERINTEM!!- mindenki csinálja úgy ahogy neki és a babájának a legjobb! Tiszteletben tartom azt, hogy mindenki másra esküszik és úgy csinálja ahogy neki bevált.

Anzsi, szerintem is ez a lényeg!! Jó, hogy meg lehet beszélni, de aztán mindenki úgy csinálja, ahogyan neki vagy a babának a legjobb. És remélem, nincs harag, ha a tanácsot éppen nem fogadom meg. :lol: :lol:

Még csak annyit, hogy én azt próbáltam, amit mondtak. Hagytam a kiságyában, mikor ordított, és már evett, és ivott, és tiszta volt a pelus, és már tényleg mindent megcsináltam. De nem lehetett a kiságyában megnyugtatni. Vannak babák, akiket egyszerűen nem lehet úgy nevelni, mint ahogyan másoknak bevált.
Nem vagyok szadista anya, csak megpróbáltam, de nem jött be. Mást próbálok.

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok Csajok!
14:40- kor megszületett Petra Réka 4200g-mal 57cm-rel.
Eddig nyugodt baba
pruci

Sziasztok pocakosok! :)

Először is gratulálok a kicsi Eszterhez, nagyon édes! Jó egészséget kívánok!!! És amíg majdnem elküldtem, addig láttam, hogy már Petra Rékához is gratulálni lehet! :) Jó egészséget nektek is!!!

Könyv ügyben: Dr. Spockot sztem el kell felejteni, sok tekintetben idejétmúlt.

Sírás ügyben +1 vélemény, úgy, hogy nem teljesen olvastam végig a mostaniakat, de annyiszor kitárgyaltuk már, hogy nyugodt szívvel leírom a sajátomat, hozzátéve, hogy mindenhol más válik be. De az alap szerintem mindenképpen az, hogy nem szabad hagyni sírni. Az első pár hónap a bizalom kialakulásának időszaka. Képtelenség elkényeztetni. Mindig meg kell nyugtatni, ha sír. És biztos, hogy azért sír, mert valami diszkomfort érzése van, nem pedig hiszti. A hiszti az majd később jön :)

Sok szeretettel ajánlok egy nagyon jó leírást ezzel kapcsolatban:

http://crescendo.hu/2007/01/08/a-3-legf ... lcseletrol

Nem könnyű, és az első két hónapban semmit se várjatok, ott teljes káosz van, legjobb esetben is csak kicsi a káosz, de van :)

Illetve még annyit akartam feltétlenül, hogy az anyukákat anyukás kérdésekkel sok szeretettel várjuk az anyukásban :)

Puszi. M.
mircike

Pruci:
Szívből gratulálok Petra Rékéhoz!!!! Sok egészséget és tejecskét kívánok!!!!

Mircike:
Ez némileg megnyugtató, hogy nem azért van káosz mert én csinálok mindent rosszul.... Legyen igazad és tartson csak két hónapig :roll:
Igen, legközelebb már az anyukásba kérdezgetek én is!

Bogen:
A szülésfelkészítő ingyenes és az egyik szülésznő tartja, bárki bármikor mehet. Témák: 1. Vajúdás, szülés 2. Relaxáció, légzés 3. Az újszülött 4. Szoptatás 5. Gyermekágy, császár 6. Hazamenetel, első napok otthon + szülőszoba látogatás
Nekem nem volt választott szülésznőm, én úgy gondoltam ismerve a dokimat, hogy nincs rá szükségem, mert ő végig benn van szülésnél.

szép estét mindenkinek

Viki

Kép
viky30

Sziasztok!!

Rég nem voltam köztettek kicsit zsúfolt napjaim voltak....:(
Gratula az összes babához és minenkinek kitartást ebben a nagy melegben....!!!
Képzeljétek ma voltam dokinál és mostmár biztos, hogy én is a Jánosban fogok szülni... végre ez is eldölt!!!
Uh: A doki elkezdi a vizsgálatot, szép formájú fej, fejfekvésű....a francba a gép nem bírja ezt a meleget, se kép, se hang :x Szerintettek mit éreztem erre vártam egy hónapja.... most még két hétig megint nem láttom manókámat!!!!
Viszont csak egy kilót híztam az elmúlt hónapba, ennek ellenére nagyon dagad a lábam, úgyhogy ellettem tiltva szinte mindentől... dinnyét se ehetem...pont most úgy kívánom!!! :?
Na jó csak ennyi, gondoltam mgosztom veletek, hisz mostmár biztosan közéte tartózom:)
Tényleg a szülésfelkészítő engem is érdekelne......

Puszika mindenkinek és kitartást!!!

Kép
kis pupu

Hello!

Eloszor is nagyon nagyon nagy gratula Terinek a kis Petra Rekahoz... nagyon ugyes voltal ekkor a nagy babat megszulni biztos nem volt egyszeru majd kerunk reszleteket... :)

Ma nem voltam dolgozni es most mar orvendek is neki mert szornyen ereztem magam egyik percbe esik a masikba sut a nap...
ma voltam a vedononel es szivhangot hallgattunk nagyon jo volt mert nem minden nap erzem a mozgast es ettol neha ideges vagyok....
latom ti sem voltatok tul jol ma, hatha holnap jobb lesz... nagyon felek a nagy melegektol :(

Agi

Kép
cica_1

Szia Kis Pupu!
Tényleg rég jártál erre, de most akkor gyere gyakrabban, főleg hogy Jánosos leszel. Ki is dokid? Maradtatok a Máté névnél? Mert a vonalzódon nincs még beírva. Amúgy egyszer én is lemaradtam az UH-ról, pedig ugye 1 hónapig vártam és amikor odaértem egy cetli volt a rendelő ajtaján, hogy szüléshez ment a doki. Hát én úgy viselkedtem, mint egy igazi extra érzékeny kismama, elkezdtem sírni és alig bírtam elindulni az autóval hazafelé, ott ültem több mint fél órát....

Ma csodajó Beni, aludt háromszor ahogy kell!!

Fatima?? Rajtatok a világ szeme!! Mikor mész legközelebb dokihoz?

Kép
viky30

Teri és kis családja!
Szívből gratulálok a kislányhoz!
Jó egészséget és boldogságot!

Kép
niki30

Viki így én is jártam Serfőzőnél. Én nem rá lettem dühös, hanem az asszisztensre akinél be kell jelentkezni. Hogy ilyen esetben, miért nem üzen a pácienseknek, hamár úgyis mindig elkéri a telefonszámot.

Kép
niki30

[quote="b79andi"] írta:b79andiÉs remélem, nincs harag, ha a tanácsot éppen nem fogadom meg. :lol: :lol:

Andi, nincs hát !
volt egy kérdés, és jöttek rá válaszok. gondolom a fórum erre is hivatott, meg hát a kérdés is azért szólt, h.akinek van tapasztalata, ossza meg.

én meg remélem akkor nincs harag, ha nem azt írom, amit esetleg hallanni szeretnél.

[quote="b79andi"]
írta:
b79andiVannak babák, akiket egyszerűen nem lehet úgy nevelni, mint ahogyan másoknak bevált.

ezt senki nem várja !
Niki felvetett egy kérdést, amire Zsófival megosztottuk a tapasztalatunkat, ami müüködik-müüködött egész kis kortól, pl éjszaka átalvással kapcsolatban.

asszem részemről téma lezárva.

Marcsi

KépKép
alon

Marcsi, most nézem, Laurának nemrég volt a szülinapja.
Mikor is pontosan?

Kép
niki30

Niki,

május 25 !

1 év 1 nap diffi :wink:

úgyhogy nekem te amúgy tiszta nosztalgia vagy amikor írsz, mindig eszembe jut, h. nálunk mi volt tavaly ilyenkor. :lol:

Marcsi

KépKép
alon

Jah:)
Két nap különbség.
Utólag is Boldogságos Szülinapot Néki!

Kép
niki30

hüüü tényleg 2 nap, már számolni sem tudok. :oops:

köszi Niki, aranyos vagy ! {és jó volt a témaváltás.. :wink: }

Marcsi

KépKép
alon

Hello Csajok!!!

Csak beugrottam, hogy jelezzem, hogy minden OK velünk!

Visszaolvastam és rájöttem, hogy mindenről írtam csak a lényegről nem - azaz RÓLUNK!!!!

Szóval a helyzet változatlan. Ma sokat "dolgoztam"! Piacról "cipeltem" haza 1 negyed görögdinnyét + 2 sárgadinnyét.
Délután meg elmentünk a függönyünkért és azt mostam + vasaltam ki. Ezer évig tartott és szakadt rólam a víz. Kikészülök ettől a melegtől!!! :( Mikor elsz már egy kicsit enyhébb idő??? :roll:
Szinte egész délután éreztem, hogy feszül a pocim. Tarek állandóan odalent matat!!! Nem tudom mit csinál. Talán nyitogatja a kaput??? :roll: :lol: :lol:

Na most csak ennyi! Jelzem, ha éjjel történik valami.

Jaaaaaaaaaaa! Teri!

GRATULA kicsi Petra Rékához!!!!

fatima

Kicsi Petra Rékához gratulálunk!!!!! :lol: :lol: :lol:
mangó

Sziasztok!

Fatima: melyik piacra jársz? Csak nem a Bosnyákra? Én odajárok. Már voltam Benivel is egyszer gyümölcsöt venni, bár ő kinn maradt a Anyukámmal. Nem tudom mi lehet a pocakfeszülés, de gyanúúúús :) Nagyon izgik már ezek a napok nálatok!!! Én a végén sokszor felébredtem éjjel mert azt álmodtam hogy elfojt a magzatvíz, de persze semmi. Te hogy alszol??

Marcsi: Laurának én is BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KIVÁNOK!!
Nem voltam elég figyelmes :oops: pedig ez nagyon-nagy nap!
Gondolom volt nagy ünneplés és tortamaszatolás.

Niki: dühös nem voltam egyáltalán a Serfőzőre, hanem csalódott hogy elmaradt a randi és nem bizonyosodhatom meg róla hogy minden rendben. Ha én szültem volna rendelés időben hozzám is jött volna, tehát ez nem baj, csak hát tényleg telfonálhatna az időpontot adó nő. Hat hetes kontrollnál még rosszabb lenne potyára menni...

JÓ ÉJT! Végre lehűlhet mindenki :lol:

Kép
viky30

Jó reggelt!

Tényleg Viki, ti már voltatok a 6 hetes kontrollon?
Viszed magaddal Benit?
Soron kívül mész?

Mindenkinek szép napot kívánok!
Tegnap olyan jó napunk volt. Emma egész nap nyugodt volt és sokat aludt. Gondoltam, nah majd éjjel lesz ramazuri. De nem. Képzeljétek, tök sokat aludt, 10-fél 3-ig, aztán meg fél 5-kor kelt. És most megint alszik.
Na megyek át az anyukásba, mert aztán le leszek szúrvaaa, hogy miért itt írok ilyeneket. :oops: :oops: :oops:

Puszi Lányok!
De azért én itt is leszek!
Nem hagylak el titeket!

Zsu, Fatima, hogy vagytok???
Eszembe vagytok!

Andiék ma mennek haza a kórházból:)

Kép
niki30

Jó reggelt csajszik!

Niki: Te aztán friss vagy! Biztos azért, mert jó volt az éjszakátok! Emma egy kis tündér!! :lol:

Teri: gratulálok Petrához, szép nagy baba, biztos nem volt könnyű szülés!! Azért majd várjuk a fotókat meg a részleteket! :)

Fatima: Utolsó nap?!?!?!?! Csak ne cipelj dinnyéket! :x Ez a pocifeszülés fáj? Mert 2 napja néha én is érzek ilyet (fájdalommentes) és nem tudom, mi ez?!

Kis Pupu: sajnálom, hogy elmaradt az UH, fel a fejjel, hamar elszáll ez a 2 hét! :wink:

Na, megyek, mert meg kell néznem , hogy hogy áll az ebéd: zöldborsós csirketokány! :wink:

Pusz

Zsu
svs

GRATULALOK TERINEK ES CSALADJANAK PETRA REKAHOZ!!!!!!

mara szabit vettem ki, hogy haladjak a pakolassal, es tegnap elegge összenyomtam a hasimat az egesz napos ülesben..
ma lazitok egy kicsit

Marcsi, en is boldog szülinapot kivanok -jol megkesve- Lauranak! :D

Kis Pupu, nem mondod..es nekem nem is szoltal :roll: az uh-t sajnalom :shock:

Fatima..hat Tharek jol erezheti magat anyuban, izgulok mikor jön mar ki közenk :D

en szinte csak hajnaltol aludtam, nem tudok par napja elaludni, hiaba vagyok almos..

szep napot mindenkinek
Vendég

Jó reggelt Mindnekinek!!! :)

Na még ma reggel is egyben vagyunk az én kis drágámmal!!! :P
Továbbra is ugyanazok a "jelek" vannak - poci keményedés (minimális fájdalommal, szinte nem is nevezném fájdalomnak), Tarek folyton matat odalent és úgy érzem nagyon feszülök odabent... meg ilyenek! :)

Bogen! Üdv közöttünk! :) A kérdéseidre már mindenki válaszolt! A baba mozgását meg hidd el érezni fogod hamarosan!!! :) Hajrá-hajrá!!!

Emese! Örülök, hogy minden OK veled! Az eredményért amúgy nem kell elmenned. Elég, ha hívod a dokibát. :)

Evu! Kitartást!!!! Itt a hétvége mindjárt!!!! :)

Zsu! Szülésznő :arrow: ezt nem mondod komolyan???? :lol:

Viki! Igen! A Bosnyákra járok!!! Isteni az egyik árus dinnyéje! :)

Andi! Altatás-etetés ügyben - tényleg az a jó, hogy a fórum csak arra hivatott, hogy elmondjuk a véleményünket. Aztán mindenki azt csinál, amit jónak hisz! Ezért jó itt lenni! :)

Kis Pupu! Jó hogy jöttél! Gyere gyakrabban!!! :) És ne bosszankodj az UH miatt. Figyeld meg, hogy milyen gyorsan el fog röppeni az a 2 hét! :)

Niki! Örülök, hogy minden OK Emmával! Puszikálom sokszor!!! :)

fatima

Sziasztok!

Niki: tényleg milyen friss vagy! Érdekes Beni is tegnap nagyon jól aludt napközben, pedig nem szokott. Lehet, hogy az időjárás hat rájuk és hiába görcsölünk itt a módszerekkel? :roll: Múlt héten voltam már 6 hetes kontrollon és a nővérem vigyázott Benire. A doki soron kívül fogadott és amint kijött a bennlévő páciens már látta is, hogy ott vagyok és engem hívott. Pont jött egy másik anyuka hathetesre és ő hozta a babáját magával. Apuka vigyázott rá kinn és persze ő ment be utánam, a többiek szépen várakoztak, remélem arra gondoltak hogy majd ők is lesznek ilyen helyzetben és nem haragodtak a soron kívüliségért. Amúgy nagyon rossz volt elszakadni a babámtól első alkalommal. Úgy rohantam haza, csak úgy porzott utánam a föld

:?

Zsu: te is nagyon friss vagy ám! Reggel nyolckor már készül az ebéd. Nyami de finomat eszel!

Evu: nagyon jó, hogy szabit vettél ki, ha nem is alszol az a lényeg hogy lazíts eleget! Én is elég sokáig dolgoztam mert nem volt időben utánpótlásom és azt csináltam a hatodik és hetedik hónapban hogy ne fáradjak el, hogy a hét közepén mindig szabit vettem ki és sokszor fél napokat dolgoztam csak. Érdemes legalább ennyit megpróbálni, ha már dolgozni kell...

Kép
viky30

Viki, ez igy van, jol erzem magamat, kivve, hogy nagyon melegem van, de ezt azert könnyebb itthon megoldani :lol:
lementem setalni kicsit, vettem egy sargadinnyet es malnat, gyümitortat fogok ma sütni :D
es fözök is marhapörit tarhonyaval, hisz ma van ra idöm :D
közben pakolaszok, mosok stb.
holnap mar melo, es jövö7en kemeny lesz, mert betanitok, de nam baj.

jo, hogy ilyen pzitiv elmenyek ertek a dokinal Viki :D

na mosogatok egyet..
Vendég

Marcsi: nincs harag, mert nem az a véleményed, amit hallani szeretnénk. Hiszen, pontosan első babás kismamaként nem is mindig tudjuk mi az amit hallani szeretnénk. :lol: :lol: Hátha átolvasol még ide! :lol:

Fatima: tudom én, ezért írtam. :lol: :lol:

Ja és a legfontosabb:

Gratulálunk Terinek, Petra Réka üdv közöttünk!!!!!
Kis család sok sok tejcit, és nagy pihenéseket Mindenkinek!!!!

Kép

Kép
b79andi

Én is szeretnék gratulálni Petra Rékához:)

Én mindjárt szedem magam és indulok a nőgyógyászomhoz - ma lesz meg az AFP eredménye ha minden igaz! Kicsit azért aggódom!
Meg most beszéljük meg hogy pontosan mikor lesz a jövőhéten az UH:)
Szorítsatok nekem:)

Kép
bogen

Sziasztok!

Ne haragudjatok, bepofatlankodom hozzatok, lenne egy kérdésem a Janossal kapcsolatban.
Erdekelne, hogy kell-e vizitdijat fizetni a vérvételre.
Ugy hallottam a terhesgondozassal kapcsolatos vizsgalatokért nem kell fizetni, de ez nem mindenhol van igy allitolag...

Elöre is köszönöm a segitségeteket!

üdv: Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Hello Sara!

A kismamákra nem vonatkozik a vizitdíj. Pláne, ha beutalóval mész vérvételre! :)

Üdv

fatima

Fatima: na most mondd meg, pont róla beszélgettünk! Folyton gondolok rád :lol: , hogy vajon hogy vagytok, mennyire izgultok már!?
Viki: tényleg fincsi volt, most jutottam hozzá! Nektek már van időtök főzni, vagy a nagyik besegítenek még? Mi is a Bosnyák piacra járunk szombat reggelenként vásárolni. Én bírom a hangulatot! :wink:
Evu: akkor pihenj is, ne csak pakolj! :wink:
Niki: köszi kérdésed, minden ok, csak néha úgy rúgdos, hogy már fáj!! :roll: Pl. ma egész délelőtt ezt csinálta a kis drága, remélem nem az oldalamon akar majd kijönni! Emma baba hogy van ma? :)
Bogen: ne aggódj, biztos rendben van az Afp!!! Azért drukkoluk! :)
Sara: csak nem babát vársz? Ki a dokid? :wink:

Viki, Andi: hogy vannak a babucik ma?????
:wink:

Zsu
svs

Sziasztok,

Teri, sok-sok boldogságot Petrához! Gratulálok, szép nagy baba!

Viky, Kis Pupu, húúúúúúúúúúú de csalódott lettem volna én is, ha elmaradna az uh! Tuti én is elbőgőm magam... Így is mindig azon izgulok, hogy ne épp akkor kelljen szüléshez mennie a dokimnak, mikorra be vagyok jelentve :D

Egyébként tegnap voltam uh-n :D Szerencsére minden ok, nyakiredő rendben. Még így harmadjára is nagyon meglepődöm, hogy 11 hetesen már kész kis emberforma, és nagyon jól lehetett látni, hogy fogta a fejét :lol:

Nagyon izgultam, hogy kell-e csináltatnom magzatvíz vizsgálatot, de képzeljétek, hogy az anya 35 éves kora, mint korhatárnak a fogantatás napján számít! Így éppen összehoztuk még a babát! :oops: Mert máj.20-án töltöttem a 35-öt, és akkor már a pocakomban volt :wink:
Viszont lehet, hogy egy héttel nagyobb, mint én azt "szeretném" és lehet mégis karácsonyi baba lesz!?!?!?!?!? Nagyon szeretném kihúzni az ünnepeket...

Fatima, nagyon drukkolok, hiszen elvileg holnap van a nagy nap! :P

Tudom, hogy lecsengett a téma, és nem is akarom igazán újrarágni a "csontot". Lacussal káosz volt az altatás, de inkább az esti. Annak ellenére, hogy egész pici, kb. héthetes korától teljesen magától átaludta az éjszakát, de ezt úgy értsétek, hogy 9-reggel 7-ig. Őszintén az esti alvását pedig tudom hogy mi "rontottuk" el, mert mindig kikapdostam az ágyból, később meg mellette/vele aludtam el. Bár ehhez még az is hozzájárult, hogy kb. hat hónapos volt, mire rájöttem, hogy nem bírja a rácsoságyat. Azóta saját „nagyágyban” alszik. És most háromévesen tanítottuk meg magától elaludni. Itt ajánlanék egy másik könyvet: Aludj jól gyermekem. Azután olvastam, hogy sikerült megtanítani egyedül aludni, de kb.ezzel a módszerrel.
A rendszer szerintem is nagyon kell a baba életébe, én pl. mindig tisztába raktam evés előtt, és így tudta kötni, hogy most jön a kajcsi. Mert ő még csak ezekből a "jelekből" ért. De azzal is egyetértek, hogy nem biztos hogy a rendszer bevezetése rögtön az első naptól megy. Ehhez azért a baba is kell. De kb. kéthós korától meg kell próbálni. És az is igaz, hogy nem minden nap ugyanolyan, hiszen nekünk is van, hogy egyik nap éhesebbek vagyunk, másnap nem annyira. Nekik is vannak ilyen időszakaik.
Vircsinél ez az altatás egyszerűen nem volt központi kérdés. A mai napig este megissza a tejét, és leteszem a kiságyba és elalszik. Pont. Amíg kicsi volt bealudt a cicin, amikor már nagyobb volt akkor nem. De ehhez nem kellettem, szerencsére ezt ő vhogy tudta… (azt csak nagyon remélem, hogy nem romlik el 8) ) És ez megint az én mázlim, hogy ő is nagyon hamar átaludta az éjszakát, sőt, volt hogy reggel 9-kor! ébresztettem.

Bocsi, ha még ráadásul hosszú is lettem, mindenkinek hűs napot,
Doren
[/img]

Kép
Kép
Kép
doreen

Sziasztok!

Köszi lanyok a valaszt!
Nem a Janosban fogok szülni, de ide jarok majd vérvételre, mert mostmar ugye a haziorvos adja a beutalokat és körzetileg ide tartozom, a haziorvosom is a 12. ker.ben van. Nem banom, legalabb nem kell annyit rohangalni és egész jo/gyors a labor a Janosban! (Az elözö helyen 1 db növér vette le a vért, minimum féloras projekt volt.... :roll:)

Lehet jövök még valamikor ilyen kérdésekkel, ha nem gond...

Szép napot!

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Zsu: köszi Beni ma jól van, sikerült elaltatnom a kiságyában és most durmol, kérdés meddig... Amúgy nekem szuper dolgom van, mert anyukám főz hétköznap, nekem csak hétvégén kell, de akkor meg a párom segít babázni. Szerencse, hogy az öcsém még otthon lakik és mondván hogy anyu főz apunak és öcsinek is akkor már annyit csinál hogy nekünk is jusson.

Fatima: már van igazi finom dinnye? na akkor holnap én is beszerzek egyet! Le tudod írni melyik árus az?

Evu: amikor terhes voltam állandóan pörköltet kivántam :oops:
Betanítás nehéz lesz? Én úgy éreztem magam mint akinek személyi asszisztense van, csak ültem kényelmesen és magyaráztam aztán meg "parancsolgattam" hogy mit csináljon a delikvens. Az első két nap volt fárasztó amig a nehezét elmondtam, aztán már tök jó, mert végülis egy hónapig ketten voltunk az én munkámra.

Kép
viky30

Bogen, a 30. héttől már mindenképp járni kell szül felkészítőre, de ha hamarabb akartok, akkor az is ok. Friss legyen, mire jön a baba, az azért fontos 8)

Bogen, Kis pupu - ha mostanában jönnétek szülésfelkészítőre, akkor mehetnénk együtt, mi 26-án már biztosan elkezdjük.

Viki - köszi az infót a szülésfelkészítőről ... és egyébént én is a Bosira járok piacra :wink: lehet, hogy már láttuk egymást. Ha szombat délelőtt látsz nagy pocakkal valaki szőkés-barnát, akkor lehet, hogy én vagyok.

Mazsolák, Lányok - a terheléses cukrom 4.2 !!! :P :P ... a dokibá azt mondta, hogy 4.2-ről felment 4.2-re 8) :lol: "úgyhogy maga életében nem lesz cukros"

Fatima
, ne cipelj szerintem is piacról, és ne vasalj függönyöket ... az még pocak nélkül is melós ebben a melegben. És drukkolok!

Teri, GRATULÁLOK és sok boldogságot kívánok az egész családnak!

Üdv mindenkinek !

Emese

KépKép
emese1974

Doren: gratula a jó UH eredményhez! Jó, hogy a magzatvíz vizsgálatot is megússzátok!!!! :)

Viki: tök jó, hogy van segítséged, elvileg nekem is sokat fog ilyen téren segíteni Anyukám! De most van időm és kedvem még! :)

Emese: gratula a cukoreredményhez, ez nagyszerű!! Irigyellek is, ugyanis én diétázgatok! Csak nem Te is zuglói vagy? :)

Hú, Mlandiék talán ma mennek haza!! Nem semmi! :wink: [/b]

Zsu
svs

Ja azt teganp elfelejtettem írni, hogy nagyon úgy néz ki császárral fogok szülni és a doki kijelentéseiből ítélve korábban mint a kiírt időpont!
A császár meg sajna azét egyre biztosabb, mert elég asztmás vagyok és nehogy szülésnél fellépjen valami komplikáció.... már nagyon kezdek ettől félni!!!

Emese: Szeretnék már lassan én is menni felkészítőre! Neked megy a párod is veled? Én nagyon szeretném, ha az enyém jönne meg, ő is, de sajna nagyon sokat dolgozik.....
Tudsz nekem seígteni, hogy hány alkalolmból áll?
Mettől meddig tart és mik a témák? Vagy hogy hol tudok ennek utána olvasni???

Kép
kis pupu

Ja azt teganp elfelejtettem írni, hogy nagyon úgy néz ki császárral fogok szülni és a doki kijelentéseiből ítélve korábban mint a kiírt időpont!
A császár meg sajna azét egyre biztosabb, mert elég asztmás vagyok és nehogy szülésnél fellépjen valami komplikáció.... már nagyon kezdek ettől félni!!!

Emese: Szeretnék már lassan én is menni felkészítőre! Neked megy a párod is veled? Én nagyon szeretném, ha az enyém jönne meg, ő is, de sajna nagyon sokat dolgozik.....
Tudsz nekem seígteni, hogy hány alkalolmból áll?
Mettől meddig tart és mik a témák? Vagy hogy hol tudok ennek utána olvasni???

Kép
kis pupu

Ja és igen, maradtunk a Máténál, bár a Zsombor is elgondolkoztató, de nagyon hosszú lenne szegénynek úgy a neve!!!
Augusztusban újabb Mátéval bővülünk, úúúúúh már nagyon várom az első találkozásunkat:)

Kép
kis pupu

svs 003: de én is Zuglói vagyok! 8) :lol: lehet, hogy ugyanaz a védőnőnk is? Nekem F. Klára.

kis pupu: mi a párommal közösen tervezzük a szülés felkészítőt. Bár neki akkor van a tenisze, de azt mondta átteszi, és jön ő is. Egyébként az egész 6 alkalom, Viki írta pár válasszal korábban, hogy a témák 1. Vajúdás, szülés 2. Relaxáció, légzés 3. Az újszülött 4. Szoptatás 5. Gyermekágy, császár 6. Hazamenetel, első napok otthon + szülőszoba látogatás. Keddenként van 5-től a korházban, de pontosan még nem tudom, hogy hol. De a portán biztosan megmondják.

Emese

KépKép
emese1974

Emese: nekem Gitidiszné, a Róna utcában lakok, és Te?? :lol: De jó, bővül a zuglói csapat ,Te is jól kinézted a legmesszebbi kórházat! :wink:

Zsu
svs

Lányok, itt mindenki a bosnyákra jár piacolni? Ez jóó! Ott tudtok akkor randizni babástól és baba nélkül. A kellemest a hasznossal, nem igaz? :D

Emese, ez a legjobb cukoreredmény, amit valaha hallottam. Jól van, nyugodt lehetsz, téged a cukorbetegség elkerül az tuti!:)

Doren, szuper, hogy jó lett a tarkóredőszűrés. Az első akadály leküzdve. :)

Viki, jó is az, ha van egy kis segítség. Ez tényleg óriási, hogy nem kell főznöd. Mondjuk még én is azt eszem a mélyhűtőből, amit anyukám eltett nekem.

Kép
niki30

:D Hát igen ... én is örültem neki nagyon, mert Edus valami 10 körüli értékről írt. A dokibá is viccet csinált belőle, hogy ennyire alacsony már nem is lehet. :oops:

svs003: én Lőcsei utcás vagyok ... egy köpésre lakunk egymástól :) ...na majd ha meglesznek a babák, lehet együtt játszóterezni, ha van kedved :!:

KépKép
emese1974

... ja a kórházról pedig ... Kaszás dokihoz járok 10 éve mióta Budapesten élek, és hát nem tudtam, hogy ilyen messzi kórházban lehet csak nála szülni. De az fontos, hogy őt ismerem és megbízhatok benne. Úgyhogy sima forgalomban 30 perc, dugóban 45 perc - 1 óra - ki tudja mennyi idő alatt érünk oda a szülészetre, de ez van :roll: :P :oops:

KépKép
emese1974

Emese szerintem én ott leszek a szülészfelkészítőn, már csak a páromnak kell kikönyöröni, hogy kedd délután tudják majd nélkülözni remélem menni fog...

A védőnőm mondta, hogy menjek el olyan tanfolyamra, amin azt mutatják be, hogy ha bejelezel a légzésfigyelő és tényleg baj van, akkor mit kell tenni , illetve hogyan!!! Valaki közületek járt ilyen felkészítésre??? Ez nagyon érdekelne, mert az asztmám miatt duplán félek!!!
Van itt rajtam kivül olyan, aki szintán asztmával küzd?

Kép
kis pupu

Emese: tényleg jó közel vagyunk! Persze, tudunk találkozni és együtt babázni majd! :wink:

Kis Pupu: Asztma- ügyben nem vagyok járatos, nekem nincsen. De miért kell a kiírt időnél hamarabb szülnöd majd? :roll:

Fatima: régen írtál!!!
Lányok, tud vki vmit Fatimáról???? :roll: :)

Zsu
svs

Hahó Csajok!

Zsu! Itt vagyok!!! Még mindig.... :lol: Csak ma olyan extrán melegem van, hogy inkább pihiztem egész nap!
Vicces a szülésznős eset! :) És jó volt vele privátban talizni??? :)
Ha gondolod priviben válaszolj!

Doreen! Gratula a jó nyakiredő eredményhez és ahhoz, hogy nem kellett magzatvíz viszgálatot csinálni! Szerencsés vagy!!! :)

Viki! Bizony, hogy van már nagyon finom dinnye!!! SŐT! Ez mézédesd dinnye, amit én veszek! :) Kint szoktam venni (nem a csarnokban) és ott is a jobb szélső sor kb közepén! Egy barna hajú nőnél. Ha jól emlékszem csak gyümiben utaznak. Van görögdinnyéjük is és sárga is! :) Remélem megtalálod!!! :)

Emese! Szóval te is Zuglói????? Hát ez nagyon vicces! És ráadásul egy a dokink is!!!! Amúgy én is csak a dokibá miatt megyek a Jánosba. Máskülönben nem valószínű, hogy olyan messzi kórházat választottunk volna! De tényleg nem olyan vészes beérni. Mi kipróbáltuk. Normális időben 20-25 perc volt (pedig nem nyomta neki a férjem), egy jó erős forgalomban (hétköznap 4-kor) meg 45 perc volt! Nem gáz annyira!!! :)
Gratula a terhelésedhez is!!! Nekem 4.8 volt terhelés előtt és ugyanennyi maradt utána is.
Ja! És szó szerint ugyanazt mondta nekem is a dokibá, mint neked - "Sose leszek cukorbeteg!".

Kis Pupu! Az asztma nagyon vacak dolog. :( Az apukám évtizedekig szenvedett tőle. Aztán Hál'Istennek mostmár évek óta nem használja a gyógyszereit (kopp-kopp-kopp). Szóval megértem, ha óvatos a dokid! Inkább legyen csaszi, minthogy valami baj érjen téged és a babádat! Nem???

Csajok! Köszönöm mindenkinek a drukkokat!!!! :) :oops: :)
Holnap megyek CTG-re, aztán a dokibához mindenféle vizsgálatra! Csinál flowmetria-t, UH-t stb. Kb 1 körül érünk haza, úgyhogy utána tudok majd csak jelentkezni, hogy mit mondott!
Addig is sok puszi mindenkinek! :)

fatima

Én sajna most is rávagyok utalva, hogy szedjek bizonyos gyógyszert, mert különben fulladnék, de nyugtatnak, hogy nem ártok vele manókának! Remélem..... :roll:
Nem kell előbb szülnöm, csak nagyon úgy néz ki a mostani helyzetek alapján, hogy manóka előbb lesz kiváncsi a világra, mint ahogy azt neki előírják....de mit csináljunk, úgy látszik olyan lezs, mint a szülei, öntörvényű kis manóka:)
Majd meglátjuk :shock:
Hogy bírtátok a mai nagy meleget? Állítólag ez még csak a kezdet..... :?

Kép
kis pupu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?