Hajni! Még az jutott eszembe, hogy rángatózás lehet attól, hogy nagyon jön a tej, vagy hogy nincs benne (vagy a baba szerint nem jön elég gyorsan). Ha tök üres és még éhes, én áttettem a másik cicire, de előtte, átmaszíroztam a mellem, még egyszer rátettem a babát és megnéztem én is, van-e még benne. A védőnőm szerint amiről én azt gondolom üres cici, abból a baba még 30-50-et tud kiszívni!
Az, hogy most 50-60-akat eszik, lehet hogy semmit nem jelent. Nekem a rosszabb mellemből evett mindig ilyen keveset, a másikból meg zabált 190-et. Ahogy Orsi nekem is mondta, a rosszabb cicit stimulálni kell (a jobbikra meg vigyázni!!!). Én reggel mindig a rosszabb cicivel kezdem a szopit, és ha páratlan számú az etetés, akkor arra eggyel többször kerül rá. Este mindkettőre ráteszem, hogy üres legyen, ne kelljen fejni (szerintem ezt csak pár hét múlva tudod majd megtenni!). Mindig a rosszabbik mellre teszem először, hogy éhesebben kezdjen el enni belőle és stimulálja. Ha nem tudunk befejezni egy szopit, ugyanarra a cicire teszem vissza kakilás, büfizés után.
Én a reggeli kelés után abból a cicimból amiből nem szoptatok, fejek, mert nekem 12 óra is kimarad azon a cicin szopi nélkül, és nem szeretném, ha csökkenne benne a tejmennyiség.
Az elején ha nincs egyből rengeteg tejed (vannak ilyenek, nekem se volt), muszáj fejni. És én írtam nektek annak idején, hogy egész nap szoptatok, mindenki hülyének nézett... De igenis szoptattam, fejtem, ettem, ittam, szoptattam, fejtem... De végül beállt, de ehhez 2-3 hónap kellett. Ilyenkor erről szól az élet, és engem nem is érdekelt más, mert tudtam, hogy az bántana a legjobban, ha nem tennék meg mindent, hogy szoptathassak.
Fájó mellbimbó: nekem most kezd "nem fájni"... Befelé forduló mellbimbóm van, nálunk azt még először ki kellett fordítani rendesen. Mélyen tedd a szájába, az a lényeg. Az alsó ajkát érintsd meg, akkor nyitja nagyra a száját, és akkor húzdd rá te a fejét a cicire. Milyen mellszívód van? Nekem is fájt az elején, de bekentem olyan kenőccsel (Bephanten pl.)amit nem kell lemosni, hogy csússzon a mellbimbó a mellszívóban, akkor nem dörzsöli.
Ennyi jutott még eszembe, remélem segít valamelyik tanács.
A lényeg: nem feladni, és a babával összeköltözés segít, én is csináltam, a fekvés-pihenés meg emeli a tejmennyiséget! Hajrá Hajni, szurkolok!!!