Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Amit küldtél, ahhoz volt textilmózes??? Mert én mintha nem láttam volna, illetve az is lehet, hogy nem értek hozzá :?

marek

Móni, napersze, hogy a magasaknak még a terhesség is jobban áll! Nagyon csini vagy! A fejed búbját már nem kellett volna lespórolni Ms Incognito :lol:

Timi, Maja nem marad meg másokkal? Nem értek a neveléshez, de ha most nem szokik hozzá másokhoz, sztem később még nehezebben fog.
Ha anyagilag megszorulsz, ezekből a játékokból jó kis kiárusitást csaphatsz :lol:
És a retro most divat, nem kell lecserélni a szekrényt :wink:

Jutta, tető túlélte a vihart, pedig le van szedve a cserép, de a fólia megfogta az esőt...meg persze imádkoztunk órákon át, hogy birja...jó kis esti program :lol:
Jót röhögtem a diétás kifakadáson, igazad van :lol: Majd diétázunk szülés után!
Turi témával nem vagy egyedül, én is béna vagyok ezügyben. Erre születni kell! De azért holnap 2 vizsgálat között megnézem ezt a körúti angol turit, amit Móni ajánlgat. Gyerekcuccok viszont tényleg vannak jók, azt már vettem én is sokat a tesóm gyerekének.

Köldökvér témában én is kikérdezem majd dr pasimat (mezőgazdasági gépész), biztos sok érdemi hozzászólása lesz :lol:
Egyébként nekem anyukám erőlteti, ezt akarja adni a babának születésekor. Vissza lehet egy ilyet utasitani?

Jolka, 75000 egy babakocsi? Ez valami extra szuper, vagy átlagban ennyibe kerül? Én totál el vagyok tévedve akkor, mert azt hittem, hogy kb 30-40.000-ért lehet már egy jobb babakocsit kapni. Hát igen, nem volt még gyerekem :roll:

Móni, SOTE 1-en van 3D UH, 12.000 Ft, DVD-re irják nemtom hány perces mozgót, adnak nyomtatott szines képet is. De gondolom ettől az intézménytől egy életre elment a kedved. Na ha mégsem, akkor szólj, küldöm a telefonszámot. Én kedden megyek.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

zsu
Én is ilyen árakat reméltem, csak nem mertem leírni, mert azt hittem egyedül vagyok ezzel az illúzióval :roll: De már rengeteget nézelődtem a neten, és eddig semmi :cry:
Viszont itt nálunk a világ végén az egyetlen bababoltban 40 körül vannak, gondolom nincs neve, de ugye én az ilyesmit amúgy is lef*som, csak ne essen szét a gyerek alatt :lol: Csak gondoltam nézelődök még egy kicsit, mert azt hittem, hogy ha itt ennyi, akkor esetleg Pesten lehet olcsóbban kapni, illetve ilyen áron valami jobbat. Bár azt ugye nem tom, hogy mi a jobb :roll:

marek

Zsu
a neved véletlen kisbetű lett....bocs, nem direkt volt :oops:

marek

Sziasztok :)
Jolka szuper a kocsi, legjobban a sebességmérője tetszik :lol:

Marek, babakocsikat én is láttam 30-40 körül, egy óriási bajom volt velük: az aljukon nem volt merevítő és ahogy végighúztam a kezem rajta, éreztem a jó kis huplikat, ami nem hiszem, hogy baromi jó lenne a kisbabának.. Ezért maradtam a Hauck kocsinál, ami 51 ezerbe kerül ugyan, de tényleg minden szempontból tökéletes (egyszer már elküldtem a linkjét, azért átdobom megint, hátha elkerülte a figyelmed - amúgy alaposan megnézegettem az üzletben, ez pont nekünk való, mert olyan picike, mint mi vagyunk http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25 ) Az a jó, hogy van benne biztonsági öv is, emlékszem a fiamra, hányszor akart fejjel lefelé kiugrani a kocsiból (mikor már ülő baba volt...)

Móni, hát igen, remekül nézel ki, ismételten bizonyítva, hogy magasnak lenni szuper :), gratula a szép kis pocakhoz

Zsu, a szurkálások engem is elértek, baromi szr, főleg, hogy semmilyen testhelyzet nem segít, úgyhogy ha már többen is küzdünk vele, akkor remélem télleg csak ez a fos idő teszi

Kép
ebinc

Sziasztok!

Móni, azért már látszik vmi abból a pociból neked is. Csini :D
Zsu, nem holnap tudod meg az eredményt babóval kapcsolatban?

Baba kocsi: tegnap írtam róla, nekem mi volt a tapasztalatom, de nem kell észre venni. Nem csak 80-90 ezerért lehet venni.
Timi: nem tudom, honnnan van ennyi energiád. Bár, valszeg a gyerek majd nekünk is megsokszorozza.

Zsu, egyébként meg, nem figyelted meg, hogy a baba és kismama cuccok marha jó üzlet? Piszok sokat lehet "rajtunk" keresni. A gyereknek úgyis megveszed a drága dolgokat is, ha beoltanak, hogy az kell, meg segíti a fejlődését, stb...
Valamikor Hajni írta, hogy Marcusnál vettek vmi irtó drága baba kocsit, ami nem érte meg igazán, de rábeszélték őket. Így jár aki tapasztalatlan ( nyugi, nagyrészünk az, és ezért lehet megetetni)

Kép
Kép
gabcii

Marek, lehet, hogy naivak vagyunk, de azért várjuk meg a tapasztaltabbak véleményét.
Esetleg használtan jó minőséget? Erről valakinek van véleménye? Vagy az ember lánya nem vesz első szülött gyermekének gagyi használtat? :roll:

Ebinc, kitartás, nekem ma már jobb, tegnap pihiztem egy kicsit. Nekem szerintem az 1 kg cseresznye bezabálása miatt volt a tegnapi dögrovás.

Ma tojásos nokedlit kivánok finom friss salátával...dehát melóhelyen álmodozhat az ember :cry:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Bocs Gabci, rögtön visszaolvasok, de előtte ebéd....de ez a Hauck tetszik, nem lehet máshol kapni?

Eddig tornáztam, nem is értem, hogy miért nem vagyok én bombajó kismama :? :? Pedig annyi mindent megteszek érte... :?

Na hagylak benneteket csevegni...most majd mindenki előbújik, mert Marek lelépett :cry:

marek

Köldökzsinór vér levétel: én tuti kihagyom, több okból is. Egyrészt, a gyerek, nem csak 20 kilós koráig lehet beteg ( ne legyen semmikor se), másrészt, nincs "bejeftetni való" háromszázezrem.

Jolka, Ebinc: nagyon tetszenek a baba kocsik, csak egyetlen dolgot sajnálok mindkettőnél. Hogy futáshoz és korcsolyázáshoz nem használható :lol: :lol:

Kép
Kép
gabcii

Gabcii, visszanéztem a tegnapi hozzászólásod a babakocsi témához. Nézve itt az árakat, nem lehet, hogy 26-ért olyan kocsit kapsz, ami esetleg már csak később használható, valami egyszerűbb és nem többfunkciós? Az a baj, hogy én sem tudom, hogy mire kell figyelni, majd az üzletben meg rádumálnak valami jó drágára, mint mindenkit, aztán a funkciók felét nem is használod.

Ebinc, amit kinéztél az tényleg szupinak néz ki. Na ez még árban is aránylag ok. Most, hogy kicsit nézegettem, vannak bőven 100.000 fölöttiek is :roll:

ÉS IGEN, HOLNAP MEGYEK AZ EREDMÉNYÉRT FÉL 10-RE :!: :!: :!: Úgy érzem magam, mint egy rögtönitélő birósági per előtt :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Titeket nem ért el a haskeményedés és láb dagadás?
Én asztem, hogy nekem csúcs szuper, teljesen panaszmentes terhességem van és marad is végig.
Pár napja érzem, hogy kicsit görcsöl és keményedik a pocak és szintén pár napja a bokám is bedagad, de ez sem vészes.
A dokim azt mondta, hogy mostmár többször lesznek észlelhetők ezek a dolgok. És megkínált még háromszor egy No- Spával is.
Csak én lettem ilyen nyeszlett, vagy más is van hasonlóan?

Kép
Kép
gabcii

Gabcii, jaja, azon én is röhögtem, vélhetően egy gyerkőc kinyomása után, sajgó alsó testtel (első gyerkőc után egy hónapig tutira biztosra vettem, hogy eltörött a farcsontom, annyira baromira fájt), 95-ös csöpögő, lobogó mellekkel sprintelni fogok végig az utcákon :). Amúgy neked is javaslom, hogy a occccsó kocsiknak nézd meg a fekvőfelületét, legyen kényelmes a babának (és nem utolsó sorban téli babákról lévén szó, jó ha van hozzá mózes (vagy textilmózes - előbb tanultam Jolkától, hogy ez a neve :) )

Marek, nálunk itt Keszthelyen is lehet kapni, szerintem nem kell neked se messze utaznod érte.

Na megyek, kajálok valami jót, jó étvágyat nektek is az ebédhez

Kép
ebinc

hellóóó
ejj, micsoda zúzás volt itt délelőtt.
Marek, úgy fest, engem bojkottálnak a fanclubom tagjai, és Móninak próbálnak a kedvére tenni :lol: :lol: :lol:
sebaj. jól nézek ki, a hajam, mint egy mucha festményen a nők csak rövidben ;) a szemöldököm állat (festeni kell, mert rossz gyerek voltam, és a helyén csak hegek húzódnak), turkálni én is voltam a bajcsy-podmaniczky sarkán (friss áru érkezett aszongyák), és vettem olcsóért egy hosszú fehét szoknyát. puha, lebegős, igazi nyári cucc... ugye, aki nem tud varrni... :?

Gabcii, nekem semmi bajom. a talpam ég ma kicsit, de már itthon és mezítláb..az segíteni szokott. de kemény has és lábdagadás, az nincs. majd később.

Móni, nem rakom be újra azt a linket, ami a 3/4Ds UH-t taglalja. az index poronty rovatában megtalálod. kb két hetes cikk. összehasonlítások, árak, kommentárok...ami kell

babakocsi: hát az ikresek megőrültek és 200ezres babakocsikat ajánlgatnak. nem is merek ott semmit sem írni, mert kiközősítenek. :roll: :roll: :roll:

Zsu, ha anyukád ragaszkodik vmi drága ajándékhoz, akár megvehetné ő a babakocsit, nem? ;)
jólvan. nem pofázok bele más dolgába...
turiban voltál?

Kép
an°°di

és tényleg leléptetek
hm
el sem hiszem
akkor én is
:roll:
:arrow:

Kép
an°°di

Haskeményedés nekem mindig is volt, lábdagadást eddig nem észleltem, már hova dagadna szegény :lol: :lol: :lol:

Ez a babakocsi egyre jobban tetszik, de azért még körülnézek a környéken...
Hordozó téma? Olcsó és biztonságos? Ti olyan ügyesek vagytok, várom az ötleteket! Bár megmondom őszintén, hogy lehet, hogy egy használtra szavazok...vagy az gáz? Régen már írtátok, hogy az, de miért is?

Viszont légzésfigyelőt mindenképpen használtat fogok venni, csak tudnám hol!?

marek

Értem a célzást....megérkeztem :cry: :cry: :cry: Nekem sose voltak barátaim, és úgy látom már nem is lesznek :cry: :cry: :cry: :cry: És akkor legyen jó napja az embernek! :twisted: :twisted: :twisted:

marek

Marek, milyen célzást értesz?
és szólhattál volna tegnap, h nem ajánlgassam, h veszek neked kütyüket, ha egyszer jöttök Pestre. :roll:
no, csinálok vmi ehetőt!
te ma is anyukádnál?? hű, annyira irigykedem. :oops: 8)

Kép
an°°di

itt már megint dörög az ég
csapadékrekorddöntési kísérlet
én ebéd, utána szieszta
délután még benézek munka közben
:arrow:

Kép
an°°di

Zsu, Ebinc: az én kinézett olcsó baba kocsimnak nagy fekvő felülete van, van hozzá eső védő, meg asszem pelenkázó táska is, meg lábzsák. Sport kocsivá alakítható, vízszintesig dönthető. legalábbis az eladó ezt mondta. Ja ,és megfordítható tolókar. Azt nem tudom mennyire kényelmes benne feküdni ( ezt, hogy nézzem meg? :lol: ) Csak az a baj vele, hogy: nehéz, meg olyan "túra kerekes", nem bolygós és igazából én azt szeretnék. lehet, hogy átverés, nem tudom,de elgondolkodtam rajta.
És azt sem tudom, hogy korizásnál tudom-e hasznát venni, de ennek feltétlenül utánna nézek :lol: :lol: :lol:
Andi. 200 ezerért, egy gyerkőcnek is lehet kapni kocsit, akkor kettőnek, nem is drága :D

Kép
Kép
gabcii

Marek, nekem használt hordozóm volt, teljesen megfelelt :) - főleg, hogy akkor még autóm és jogsim se volt, így kb. teljesen mindegynek tűnt, hogy van-e, avagy sincs, otthon meg általában úgyis kiságyban volt (izé.. helyesebben az ölemben, csomószor rajtam aludt, válás után meg mellettem - jah, merhogy nekem olyanom is volt, a jelenlegi párommal hét éve vagyunk együtt, nem ő a vérszerinti apukája Petykónak, bár úgy gondolom, hogy nem is a biológia számít, mivel asszem a világ legjobb apukája Petykónak, akit két és fél éves kora óta ismer és három éves kora óta ő nevel... - nahát, miket ki nem adok magamról és milyen piszok összefüggéstelenül :lol: )
Zsu, te meg ne parázz már az eredmény miatt, ha valami gáz lenne, már rég szóltak volna, úgyhogy minden a lehető legnagyobb rendben van, nyugi :)

Kép
ebinc

Marek: sztem nincs gond a használt cuccokkal, ha jó állapotúak.
Hordozót én mindenképpen külön akarom megvenni, mert ugye nem mind1, hány kilóig fér bele a gyerek. Ha van bébi hordozóm, akkor nem kell mózes ugye? (bocsánat, textíl mózes)

Kép
Kép
gabcii

tapasztalt(abb) anyukák!

Sterilizálóval kapcsolatban, mi a helyzet? Jó a mikrós? és milyen áron van kb? És a forralásos módszer? ( most komolyan kérdezem. Mi is azon nőttünk fel és itt vagyunk)
Légzésfigyelő, vagy bébi őr, vagy egyik sem?
És végül: szoptatós párna, kinek vált be?
Ezek foglalkoztatnak és akkor naggyából össze áll a kép a vásrlásra.

Kép
Kép
gabcii

Gabcii, szeded a MagneB6-ot? Szerintem ez a nospa hülyeség!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabci, hát ugyan én tapasztalt nem vagyok, csak ecccerű paraszjányként tettem anno a dolgokat :lol: , de:
sterilizáló - az mi??? :) nekem olyan nem volt, simán csak leforráztam, amit kellett, oszt annyi...
szoptatós párna se volt, nem is volt rá egyáltalán szükségem
Szerintem van egy csomó cucc, ami jó nagy fszság, csak arra szolgál, hogy a pénztárcádat rövidítse... Persze francsetuggya, lehet, hogy tévedek, mivel ilyen cuccaim nem voltak, nem tudom, hogy mennyivel könnyítettek volna a helyzetemen (mindenesetre egyáltalán nem éreztem hiányukat)...
Na.. ezzel most aztán abszolút segítettem a bizonytalanságodat eloszlatni, kérdéseidre határozott válasszal szolgáltam :lol:

Kép
ebinc

Marek!

Ha lesz kedved és időd, vedd a nyakadba a várost, és nézz szét a környéken, hol vannak bababoltok. Jobb kicsi bababoltban szétnézni, olcsóbb, és nem márka függők. :) Nekem meg volt, és meg van az anyagi határom, tehát nem tudnának drágább babakocsit rátukmálni. :wink:

Gabcci!
Jó a 26 eft-os között is vannak jók, ha van képed, küldesz egyet? Főleg, hogy a legtöbb a márkás koppintottja, csak márkajelzés nincs rajta.

Ebinc!
Nagyon tetszik a kocsi, amit választottál, de. Nincs hozzá lábzsák, és nem is lehet külön venni hozzá. A textilmózesból hamar kinőnek, Manó 3-4 hós koráig volt benne, nyáron, de télen biztos nem tudjuk addig kihasználni. Januárban még hideg van, a gyerek nem tud ülni, be kell bugyolálni. A lábzsák, sokat felfog a hidegből, de még alatta is betakartam, na meg a mi kocsinkhoz volt textil lekapcsolható (ez volt a téliesített változat) lábrész, ami pluszban, melegben tartotta a gyereket.

A mi kocsink 51eft volt, de van már 35-ért is, pár "extra" hiányzik belőle. Volt benne: Lábzsák, lábrész, textilmózes, táska, esővédő. Két irányba tolható, magasság állítható, 3 fokozatban dönthető, Lábtartó több fokozatban állítható. Tehát ideális annak, aki kihasználja. Mi rengeteget használtuk, használjuk. Egyetlen egy kocsink volt (behozta az árát), nem volt másfajta. Minden funkció meg volt benne.

Marek!
Aminek a linkjét küldtem, annak volt lábzsákja és textilmózese is. Ja és amit Ebinc, sebességmérőnek nézett :lol: , az egy digitális óra(egy kis extra), hogy az anyuka tudja mennyi az idő. Van elől hátul pohár és rágcsa tartó, ha ne talán kirándulás, vagy hosszú séta közben adsz a gyereknek valamit.

http://www.bergon.hu/main.php?oldal=par ... iskunhalas
Ezt nézd meg, ide érdemes személyesen is elmenni, itt találsz olcsó, de mindent tudó kocsikat. Kenguru gold, egyik kedvenc boltunk. Magyar termék 100% pamut. Ja és a lényeg, olcsó.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka, nemá, az sebesség mérő, bicajokon pont ilyen van :lol: :lol:

Az a textilmózes, ami a Hauck kocsihoz van olyan, hogy az aljában van egy merevítő, amit ki lehet venni és onnantól kezdve lábzsákként funkcionál a cuccos.

Kép
ebinc

Jolka! De ügyes vagy!!!!! Megyek tanítani, előtte benézek :lol: :lol: :lol: Mégiscsak vannak barátaim :lol: :lol: :lol:

Egyébként azt hittem, hogy Kiskunhalason csak egy bababolt van, és ott már jártam :oops:

marek

Engem pont 7végén biztatott a szomszéd a szoptatós párnára, hogy ő már a terhesség alatt is milyen nagy hasznát vette, mert azt tette a hasa alá alvásnál.
Dehát én úgy fexem oldalt, hogy a hasam szépen az ágyon van, akkor hova is rakom még a párnát? :roll:

Igenis Ebinc őrmester, nem parázok. (Á, dehogy :cry: )

Andi, turiba csak holnap megyek.

Anyukám mondja mindig, hogy régen (még az ókorban, amikor én születtem :lol: ) kb 2 fajta babakocsit lehetett kapni, az is csak szinben tért el, egy piros meg egy kék, igy nem okozott fejfájást, hogy melyiket válassza :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ebinc! :D :D :D Határozott, de célratörő válasz. :) Detto ,u.a a vélemény.

Gabcci!
Forralás, de mit? Pl. ha nincs tejcsi (ilyen ne legyen), akkor is elég a forróvízes kifőzésse a cumisüvegeknek. Én nem bízok ezekben a sterilizáló löttyikben, kémiai vaccak, kitudja mi van benne, majd pár év múlva kiderül. :) Ha van mosogatógéped, az is jó erre a célra. De egy kis "kosz" kell a gyereknek. De pl. ott van Andi, aki remélem sokáig tud majd szopiztatni, ha akar. Tehát, ha neki cumisüvegezni kellene, akkor neki eltudnám képzelni... de felelsleges. Ugyan neki több cumit kell kimosni, de feltesz egy nagy kondér vizet, és zsupsz bele az üvegeket. :) 2 perc az egész.
Szoptatóspárna esetleg alváshoz, de szoptatáshoz nem tudom elképzelni, na és otromba, nekem a pólya jött be, majd a fekve szopiztatás.
Bébiőr, ha nagy a lakás, és Te pl. a földszinten vagy, és hallnai akarod a gyerek szuszogását. De hid el, szülés után "hatalmasra nő" az anya füle, bérbi őr nélkül is meghalllja ha van valami. Légzésfigyelő, hát hülyeség, pedig van. Megnyugtatásként meg lehet venni, főleg apukák szeretnék... De, mit csinálsz, ha baj van véletlenül? tudod mit kell tenni? Mert, ha egyszer riaszt a készülék, és nem csak téves, akkor mit teszel, mert a mentő lehet, hogy már késő...Felesleges para... Úgyis állandóan nézed a gyerket, hogy szuszog-e, vagyis én még mai napig azt csinálom. Ne legyen gond, pozitívan kell hozzá állni, és az első időben nem hason altatni...
Bébigordozó! Nekünk olcsó kapott tescos volt, kb. 10 Ft. Célnak megfelelt. 3 hós koráig mi nem is kocsiztunk, majd féléves korára kinőtte, hiába jó 13 kg-ig, de kénylemetlen, főleg vastag ruhában. Mikor már ült, ment a babaülésbe, amit megint csak kaptunk. Ez már 50eft volt, de kiváló. http://www.nest.info.hu/lplusel.htm

Tehát nem ciki használtat venni, de nekünk szerencsénk volt, és minden új volt.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Köszi a tanácsokat.
Zsu: nem szedem a magne B6-ot.Nálunk a No-spát ajánlgatják.
Jolka, nekem inkább a baba ágyak tetszettek, mint a baba kocsik. Azok viszont szuperek. Az olcsó kocsiról nincs képem, csak üzletben láttam.
A textílmózes helyett télire nem elég a bundazsák???

Kép
Kép
gabcii

Minnél több infóhoz jutok hozzá, annál inkább bele keveredek.
El is megyek, csinálok itthon vmi hasznosat is.

Kép
Kép
gabcii

Zsu!
Én lapos kispárnát tettem a pocak alá, ami " tartotta", olyan lebegő hatás volt, nem a gyereken aludtam, de még a hátam is ki volt támasztava. A szoptatóspárna is lehet, hogy ezt a célt szólgálja.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Zsu, höhö, őskori babakocsiról jut eszembe... anno, apukám vett anyának egy kva jó, ülő babáknak való babakocsit - 70-es évek vége, (praktikussági szempontok alapján választott: gondolta, baromi könnyű lesz majd tárolni... :lol: ). Olyan volt az a kocsi, hogy elöl volt két kereke, hátul pedig semmi kerék, csak egy hosszú "letámasztó", tehát mikor öcsémet kellett anyának tolnia, kirúgta a támasztót és az elején lévő két keréken lavírozott, majd megszakadt szegény.... Hijjába, a coccializmus okos találmányainál jobbat keresve sem... :lol: (na meg a férfinép - persze csak ilyen jellegű témákban - eszénél sem....)

Kép
ebinc

Gabcii!
Bundazsák is tökéletes.
Csak mi a harmadikon lakunk, és a textilmózesnek van fülle, és könnyebb volt vele közlekedni a lépcsőn. Annak ellenére, hogy magamhoz szorítottam első időben a gyerekkel együtt, féltem, hogy elesünk. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Csak röviden!
Zsu! Minden oké! Kíváncsi vagyok, h csaj vagy fiú! :oops: Aztán elő kell rukkolnod a nevével! :wink:
Jó turizást! A színház oldaláról dumáltam, de van a másikon is egy bazi nagy! Az olyan, mint ahol az Andi járt!
Andi! Abba a turiba is szoktam menni, de most kiesik a forgalomból!
Jolka! Légy'szi szedd már pontokba, h Te mikre figyelsz a babakocsinál így őszi babánál (lábzsák, stb, amiről írtatok), mert ez pl. nekem nagy segítség lenne a keresgélésben! Előre is köszi!
Kenguru goldban láttam iszonyú édes csajszi holmikat! Nem is volt vészes az ára!
Ebinc! Hát van ilyen, h elválik az ember! Az a lényeg, h most boldog vagy, jön a baba, a fiadnak meg szuper apukája van!
Kell ettől több? De komolyan?
Na megyek varrok tovább (kiégett a varrógép lámpája!) és még palacsintát is sütök! (Hoppá! Ebinc! Kaja-ötlet-parádé?)
Időnként benézek!
Addig is jók legyetek! Ha van hozzá kedvetek persze!
ermoni

Ebinc!
Férfiak...:D Apukám megnyúzta az én babakocsimat, (bőrből voltak, akkor még a babakocsik(, és gyerekülést csinált belőle a biciklire, Mikor az öcsémnek kellett a kocsi, már nem volt meg. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Gabcii, akkor ezért keményedik és görcsöl a hasad.
Csajok, javitsatok ki, de szerintem ezt minden orvos alapból szedeti mindenkivel. Én 2x1-gyel kezdtem, de napközben sokszor keményedett a hasam, igy átálltam a 3x1-re.
A nospa csak görcsre jó, de nem lazit el.
Szerintem ez alap vitamin mindenkinek, nekem legalábbis nagyon bevált.

Ebinc, szegény anyukád, bár igy utólag jót röhögtem rajta :lol:

Jolka, tényleg örülnénk, ha pontokba szednéd, hogy mi a lényeg, Móni, ez jó ötlet! (csak hogy gyarapitsam a Móni fun club létszámát :lol: )

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Ehh, micsoda dilemmák. :))

Szopipárna:
én most vettem, alváshoz nagyon jó, szoptatáshoz sztem nem, de nem próbáltam. :)

Bébiőr, légzésfigyelő:
nem volt, sztem is para. Bébiőrt meg most vettem a 2 éves kölkömnek. :) Nem röhög. Nagy a ház, gyerek leköltözött a fenti szobából, így kell. :)

Sterilizáló:
folyadákot vettem és főztem ki.

babakocsi:
még nem néztünk, de occsssó lesz az tuti, főleg, h nem is használunk kocsit. Hegyen lakunk, a tököm sem gyalogol ott. Így max arra kell, h az udvaron aludjon benne, vagy ha megyünk valahova a kocsi és a helyszín között.

Viszont itt én is kérdezek. Szupik a kocsik, amiket feltettetek, de azt írják, h NEM dönthető vízszintesig. Az nem gáz???
Mert az én extra szuper kocsim sem volt dönthető, szidtam is, mint a bokrot. :evil: :evil: :evil:
Vendég

Móni!
Munkát adsz délutánra? :D :D :D

- lábzsák, (ami felfogja a hideg szelet, és így a gyerkőc nem kapja tele magát hideg levegővel, így nem ordít majd a hasfájástól...)
Kép
Pl. a képen látható kocsinál. A tető és a lábzsák között kis tér marad a "szélnek", de itt már nem tud bemenni.

- textilmózes, vagy bundazsák. De ha drága kocsit veszel, pl. 100eft felett, akkor már külön jár a merev mózes rész. pl.
Kép

-esővédő ( mert ha olyan túrákat csinálsz mint én, jól jön. Na meg télen, ha szakad a hó, nem ázik el a kocsi, nem megy hamarabb tönkre. + még ez is jó nagy szélben, ha hirtelen vihar jönne),

-pelenkázó táska nélkülözhető, de jó ha van nálad valami. pelenkáknak, váltás ruhának, kaja, piának...
Mi kaptunk pelenkázót is ajándékba, de ha véletlenül menet közben ért a baleset, akkor sem a padon, a pelenkázón tettem rendbe, hanem a kocsiba, így kevesebb kíváncsiskodó ember volt.

- Kerekek: Megint csak azt tudom írni, hogy attól függ mennyit, és hol használod. Bolygós nekem már az uncsim tologatása közben sem jött be, mert mindig másfelé akart menni. :) Szerencsére ma már fixálható. Nekem hatalmas felfújható kerekeim vannak, mindenen átmegy, ha nagy hó, vagy egy lépcsőre kell felmászni. Puha, jobb a rugózása, nem rázza össze a gyereket.

- Dönthető legyen, 3 pozícióban.

-nagy rakodó tér legyen, pl. később a kismotornak. Ja és ne csak max. 5 kg-ot bírjon el. Én a miénk alját már vaslemezre cseréltem, annyit használom. :)

-Lábtartó, ne fix legyen, mert a gyereknek kényelmetlen, állítható legyen.

-Súly. Attól függ mennyit bírsz, és akarsz cipekedni. De viszont a mi nagy kocsink előnye, hogy a szélben nem nekem kellett tartani a kocsit, hanem Ő tartott engem. :D

-Méret!
Babakényelme az első, de az utazást is figyelembe kell venni.

-tolókar.
Fordítható -e? Mert, ha süt a nap, zavarhatja a gyereket, főleg, ha aludna. Pl. Graconál, nem fordítható, de a tető átbillenthető a másik oldalra, így menet közben is látod a gyereket.
Tolókar magassága állítható-e, pl. neked kell is, mert magas vagy, így fentebb kell állítani, hogy kényelmes legyen a tologatás. :wink:
Ami még nálam fontos, ne esernyős külön álló tolokarja legyen, hanem olyan, mint az első képen. Kényelmesebb, több helyen foghatod a kart, rá is lehet támaszkodni...

A többi már extra. De mondom, hogy ez nálam vált be, sokat használjuk a kocsit, ezzel vásárolok be, megmásszuk a hivatalokat, a gyerek még most is belefér....
Sok idő kell a nézelődésre.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Zsu!
Én nem szedek semmit. :) :) Nekem nem írt a doki. Vagyis megbeszéltük, ha nics panasz, nincs magneb6 se. Örülök, hogy a döntést rám bizta.

Hajni!
a legtöbb kocsi, tényleg csak 150 fokig dönthető, de ez fel sem tünik. Megnéztem jó párat és nem látszik, hogy nem 180 fokos lenne. Főleg, ha mózesben van a gyerek, észre sem veszi. Egy idő után jó, mert jobban tartja a fejét, nincs olyan érzés, hogy kitörne a nyaka.
Neked tényleg felesleges drágát venni, ha kint az udvaron altatod. De jó már neked.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Csajok, már szülünk? :shock:
irtóra beindultatok. én múlt héten még csak a bútorokon gndolkodtam, és az megrökönyödést keltett. most meg már olyanokat tudok a babakocsikról, h csak lesek :shock: :shock:
asszem mondjuk nekünk olyan kell, ami befér a liftbe. :lol: ezzel sztem komolyan szűkítettem a lehetőségeket ikerkocsinál :lol:
vagy olyan kell, mint amilyen Ebinc anyukájának volt. úgysem tetszik a karom. plöttyedek sztem. :(

Jolka, miért velem példálózol a sokáig szoptatásnál? :roll: valószínűleg mindenki addig szpotat majd, amíg lehet, nem???
:roll: :roll: :roll:

Zsu, én csak 2X1 MagneB6ot szedek, és nem keményszek. sőt. múltkor haza sem vittem hétvégére, és semmi gond nem volt. a nyugalom sztem fontosabb.
?

kajaötletnek én mára rántott halat javaslok párolt vajas zöldkörettel.

Kép
an°°di

Jolka, ez fantasztikus!!!! kösziiii!!! ki is másolom doksiba!
wow :D :shock: 8) :wink:

Kép
an°°di

hm, nekem az egygyerekes barátnőm a mikrós sterilizálót ajánlotta a legmelegebben. meg a szopipárnát (bár neki elég kicsi a melle, lehet, h azért :? ). de tegnap éjjel pl nem fértünk el ennyien egy ágyban, a szopipárnának mennie kellett :D

Kép
an°°di

brühühü
megint itthagytatok egyedül
:( :cry: mi velem a baj?

Kép
an°°di

Andi! Szivesen.

A szopizással azért rád hivatkoztam, mert nem mindenki tud, sok ideig 2 gyerkőcöt szoptatni, tehát valószinű neked dupla annyi cumisüveg kell majd, nem akartalak ezzel megbántani.
Nekünk 1 cimusüvegünk és egy aventos itatónk volt, amit a séthoz vittem, de sosem kellett igazán, már egy évesen is üvegből ivott, pl. ásványvizet. Az egész a strelilizálásnál jött fel, felesleges előre beszerezni, ha nincs is rá szükség...

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Andi, Vagyok, de már lassan két órája itt ülők, és már laposnak érzem a sejhajom, lassan Manó is kel.
Strandra akarok menni...De apánka bent kell maradnia... remélem ügyes volt és dolgozott mint egy állat, hogy időben itthon legyen .:)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

hát, azért émmég kicsinykét itt vagyok, ha én is megfelelek :)

nemtom, mi köze a mellméretnek a szopipárnához, de ugyebár nem is tudhatom, mivel nekem a 70-75-ös méretről szoptatás idejére 90-95-re váltott :lol:
Sétáltattam ecccer Petykót, találkoztam két öreg nénikével... Megcsodálták a gyerkőcöt - akiről én úgy gondoltam, hogy a világ legszebb gyereke, és hogy tuti mindenki beájul tőle, annyira gyönyörű, oszt múltkor nézegettem a régi fényképeket, asszittem beszrok a röhögéstől, olyan kis csúnya volt (majd rakok fel róla képeket, haláli) -, oszt megkérdezte az egyik fogatlan kis nénike, hogy oszt szoptatok-e még.... Mondom igen... Erre ránézett a melleimre, felröhögött és közölte, hogy "hát látszik".... Szerintem a melleimet egy km-ről ki lehetett szúrni bárkinek, ha láttak, nem is engem láttak, csak hogy jön két mell, meg mögötte mozog még valami :lol:

Kép
ebinc

Jolka, jaj, nem bántottál meg, csak nem értettem, h miért pont én... :roll:

Kép
an°°di

Fent is van Manó, most uzsonázik, majd utána megyünk csavarogni.
Vacsi ötlet?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ebinc:D :D :D
Látlak lelki szemeimmel. :)Én még tettem rá egy lapáttal, anniy tejem volt, hogy a melltartóbetét kevés volt, így én textil pelenkát összehajtottam és azt tettem be. :) Szerencsére nem láttam magam kivülről. :D

Fényképekkel én is így jártam, mintha nem is Manó lenne. :D De cuki, csak ez én gyerekem.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?