Móni!
Munkát adsz délutánra?
- lábzsák, (ami felfogja a hideg szelet, és így a gyerkőc nem kapja tele magát hideg levegővel, így nem ordít majd a hasfájástól...)
Pl. a képen látható kocsinál. A tető és a lábzsák között kis tér marad a "szélnek", de itt már nem tud bemenni.
- textilmózes, vagy bundazsák. De ha drága kocsit veszel, pl. 100eft felett, akkor már külön jár a merev mózes rész. pl.
-esővédő ( mert ha olyan túrákat csinálsz mint én, jól jön. Na meg télen, ha szakad a hó, nem ázik el a kocsi, nem megy hamarabb tönkre. + még ez is jó nagy szélben, ha hirtelen vihar jönne),
-pelenkázó táska nélkülözhető, de jó ha van nálad valami. pelenkáknak, váltás ruhának, kaja, piának...
Mi kaptunk pelenkázót is ajándékba, de ha véletlenül menet közben ért a baleset, akkor sem a padon, a pelenkázón tettem rendbe, hanem a kocsiba, így kevesebb kíváncsiskodó ember volt.
- Kerekek: Megint csak azt tudom írni, hogy attól függ mennyit, és hol használod. Bolygós nekem már az uncsim tologatása közben sem jött be, mert mindig másfelé akart menni.
Szerencsére ma már fixálható. Nekem hatalmas felfújható kerekeim vannak, mindenen átmegy, ha nagy hó, vagy egy lépcsőre kell felmászni. Puha, jobb a rugózása, nem rázza össze a gyereket.
- Dönthető legyen, 3 pozícióban.
-nagy rakodó tér legyen, pl. később a kismotornak. Ja és ne csak max. 5 kg-ot bírjon el. Én a miénk alját már vaslemezre cseréltem, annyit használom.
-Lábtartó, ne fix legyen, mert a gyereknek kényelmetlen, állítható legyen.
-Súly. Attól függ mennyit bírsz, és akarsz cipekedni. De viszont a mi nagy kocsink előnye, hogy a szélben nem nekem kellett tartani a kocsit, hanem Ő tartott engem.
-Méret!
Babakényelme az első, de az utazást is figyelembe kell venni.
-tolókar.
Fordítható -e? Mert, ha süt a nap, zavarhatja a gyereket, főleg, ha aludna. Pl. Graconál, nem fordítható, de a tető átbillenthető a másik oldalra, így menet közben is látod a gyereket.
Tolókar magassága állítható-e, pl. neked kell is, mert magas vagy, így fentebb kell állítani, hogy kényelmes legyen a tologatás.
Ami még nálam fontos, ne esernyős külön álló tolokarja legyen, hanem olyan, mint az első képen. Kényelmesebb, több helyen foghatod a kart, rá is lehet támaszkodni...
A többi már extra. De mondom, hogy ez nálam vált be, sokat használjuk a kocsit, ezzel vásárolok be, megmásszuk a hivatalokat, a gyerek még most is belefér....
Sok idő kell a nézelődésre.