Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi! :)
Kép
szilbee

Sziasztok!

ANCSIKÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!

Csak gyorsan bekukkantok, aztán vissza a tanuláshoz. :)
Köszi mindenkinek a gratulációt!

Évi: a mérlegképes még odébb van, egyelőre a pénzügyi és számviteli ügyintézőt végzem.

Szilbee: nem látom a vonalzóidat most én sem. Így nem tudom hányadik hétben vagy, de úgy emlékszem kb ott ahol az egyik barátnőm. Ő most volt 16 hetes, és a doki már megállapította, hogy fiú lesz (elég korán ugyebár).
Szóval talán nemsokára nálatok is kiderül :)
De a lényeg az, hogy minden rendben van!

Ma el akartunk menni Kecskemétre, de aztán elkezdett szakadni az eső. Úgyhogy elvittük Marcit a dominó játszóházba. Tetszett neki nagyon, azt se tudta, hova fusson :)
Jó éjt mindenkinek!
judit_79

Judit!
Igen a 16. héten vagyok. A barátnédnek ki az orvosa? Hova jár terhesgondozásra? Lehet nst-n vele is találkozni fogok majd novemberben. :)
Uh-n nagyon sasoltam a pici lába közét... és mintha láttam volna ott valamit, de hát az ilyenkor még akárm is lehet. :wink: Nem volt igazán egyértelmű... lehet csak a köldökzsinórt láttam. A doki semmit nem mondott még, de ha mondana azt se bizti hogy elhinném. :lol: Dorkának (nem tudom emlékeztek e még rá... a tábliban ő is benne van) azt mondta a dokim, hogy lánya lesz, de hát most már egyértelműen látszik hogy fiú. :lol: Viszont nagyon ráálltunk a fiúnevekre, hogy ne érjen minket meglepetésként, mint Leventénél. A lánynév maradt az Anna és második név az valószinűleg Kata lesz.
szilbee

Katlina? Hogy vagy??
szilbee

szilbee

megvagyok,csak nem jött be a babanet!

Ancsika utólag is boldog névnapot!!!!!
Kép

Kép

Kép
katlina

KAtlina!
Örülök, hogy megvagy... kezdtem azt hinni, hogy megint magas volt a vérnyomásod. De jó hogy nem!!! :)

Jaimee!
Remélem beszámolsz az UH-ról!!! Vigyél fényképezős mobilt!!! Mosonyi szerint azzal lehet legjobb képet csinálni. 8) Én majd 4 hét múlva tudok csak fényképezni. :(
szilbee

Sziasztok!

Olyan végzettségem nekem is van :) Hol végzed, a Perfektnél? Ott dolgoztam a tanfolyam elvégezte után!
Mondjuk miután elvégeztem megfogadtam, hogy én soha nem fogok könyvelni... Be is tartottam valamennyire, igaz, most éppen többek között bérszámfejtést is csinálok :)

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Szilbee: Örülök, hogy minden oké volt az UH-n! :lol: Én délután megyek (11+3), piszokul stresszelek, hogy minden oké legyen.
Apát is viszem, legalábbis remélem, hogy nem jön neki semmi közbe és ott lesz. Az ő mobilja jó képeket készít, de kamerát is viszünk. :wink:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Sziasztok!

Ancsikának utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!

bocsi most csak magunkról írok egy pár sort mert hulla fáradt vagyok ugyanis..

Timiben elromlott valami. 2 napja horror a fektetés. :x Igaz folyik az orra (nekem is) nem kap rendesen levegőt és így nehéz cumizni. Beteszem a kiságyba és az eddig gyönyörűen magától csendben elalvó kislányom, üvölt és üvölt és üvölt. :cry: Nagyon remélem csak a taknyosságtól lett ilyen. Ugyanis nehezen viselem. :oops:
Az orrszívás kész horror még jó hogy a porszívó hangja elnyomja az üvöltést máskülönben a szomszédok azt hinnék verem a csajt.
Éjszaka pedig többször felébred..

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Jamee,várjuk a beszámolót!!!!!

Kép

Kép
katlina

Bernadett!!
Kép

Isten éltessen sokáig!!
Vendég

Petri!
Szerintem attól lehet. Biztos nehezen kap levegőt :( Izotóniás sóoldattal (van ilyen tengerisós orspray-ben is) ha egy kicsit fellazítod a taxit, akkor biztos több jön ki orrszívásnál. Levente is csak most nagyobb korára szokott hozzá az orrszíváshoz. Ő szokta a macijának is kiszívni az orrát, aztán persze saját magának is... de ez nem mindig volt így... :? Sokat küzdöttünk vele...
szilbee

Jaimee!
Uh?????????

Rólunk:
Sokat kérdeztétek már hogy elmondtuk e már Leventének hogy kistesója lesz... Nos ma elmondtam neki, hogy van egy pici baba a pocakomban, aki az ő testvérkéje. Amikor megkérdjük tőle, hogy hol a baba, húzza fel a pólóm és mutatja, hogy ott a hasamban... :lol: Olyan zabálnivalóóóóó! :lol:
szilbee

sziasztok.

Szilvi.Bizti nagyon édi Levike.mikor kell menned Afp-re?

Petri.Timikének jobbulást.az nagyon jó,amit Szilvi ajánlott (mi is úgy szoktuk)+ a kiságyban a matracot a fejrésznél (v.magát az ágyat) pócoljátok fel,hátha jobban kap levegőt.Szegény bizti azért nyűgi.

Jaimee.én is nagyon várom a beszámolót (megnyugtatásul én is ilyen para-kismama voltam,és most mindentől parázó anyuka :lol: :lol: )

Katlina,Robika nem készülődik?Mikor lesz NST?

Jó éjt mindenkinek

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Szilbee!

Örülök,hogy minden rendben volt az uh-n.
Nagyon aranyos lehet Levente amikor mutatja hol a kistesó! :lol: Biztos nagyon fogja majd szeretni a testvérkéjét! :lol: :lol:

Petri!

Tudd,hogy nem vagy egyedül,Franciska is nagyon rosszul alszik mostanság! :cry: Biztos a levegőben is van valami! KITARTÁS!!!!!

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
Vendég

Cleo!
Tegnap gyorsan levették az AFP-t és a Hepatitis B-t is. :) Így nem kellett bemennem hajnalban családostul a laborba. Csak valahol most olvastam (lehet hülyeség), hogy a AFP-t reggel kell levenni, mert különben hamis eredményt adhat... Hát én kora délután voltam levetetni.
Veletek mi a helyzet mostanság? Srácok jól vannak?

Mano!
Ti hogy vagytok? Olyan keveset írsz magatokról.

Petri!
Jön mostanában foga Timinek? Reggel azon agyaltam, hogy lehet azért betegesebb mostanában...

Jaimee!
??????????????
szilbee

Hali mindenki!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket!

Tegnap csak végigolvastalak titeket, írni nem volt időm, de most.....
Szegény legpettyebbem nem tudott kakilni és megint hőmérőzni kellett. Úgy sajnálom, csak tekergeti magát, látszik rajta, hogy nagyon bántja. Azt mondta a védőnő. hogy eltart egy ideig, amíg rendesen beindul az emésztése. Csak az a baj, hogy állandóan cicin lenne, pedig az a legrosszabb, mert csak eszik, eszik és nem tud kakilni. Ha meg csak felveszem, akkor állandóan a cicit keresi. Este fürdetés előtt sikerült kakilnia hőmérővel, aztán jól bekajált és éjszaka vagyis már csak reggel kelt fel. Szerintem nagyon megkönnyebbült.
Na csá, íroma szüléstörténetem...

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Sziasztok!

Megvolt tegnap az Uh, minden rendben van, korának megfelelő a baba, vagyis a 11. hétnek, szülés várható időpontja: 12.26.
NUCHA: 15 mm, magzatvíz, méhlepény oké. Én is jól vagyok, minden rendben. :D :D :D :D :D :D Most már mehetek a védőnőhöz, stb stb...

Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik nap kell mennem a terhesgondozásra, ha a Hunyadi uton lakom? Hallom, hogy régiókra van osztva a város. Hétfőn bizti nem, mert a barátnőm akkor járt és ő Tallinos. A doki nem tudta megmondani, sem a védőnője...

Szilbee: Egy dolgot nem mondott a doki, hogy mikor menjek legközelebb. :shock: Szerinted? Vagy már látni sem akar? :D 3 hetente jártam eddig kb.

jaimee

Jaimee!
Tök jó hogy minden rendben!! Képek??
A 16. hét előtt, mielőtt mennél terhesgondozásra. Tudod, hogy a kiskönyvbe be tudja írni az uh-t, hogy a terhesgondozós dokid már láthassa.
Szerintem hívd fel a védőnői szolgálatot, a tudakozó bizti meg tudja adni a számát vagy szaladj be a terhesgondozóba az SZTK-ba ha van rá időd. Jobbra a második emelet végén van. Szóval ott majd megmondják, hogy melyik nap kell menned és hány órára.
szilbee

Szilbee: Mosonyi doki is írhat a kiskönyvbe? Bocs, ha butaságot kérdezek, járatlan még ez az út nekem....Mondjuk folyton kérdezi, hogy hol a kiskönyvem és már másodjára mondtam, hogy sehol, mert ő maga mondta, hogy majd a 12. héten menjek a védőnőhöz a könyvért, terhesgondozóba. :roll:

A védőnői szolgálat jó ötlet, majd keresek valami telefonszámot, köszi.

A kórházos UH-n voltál végül?

jaimee

Szilbee: Ja, igaza van a dokinak, tényleg a telefonos képek a legjobbak, élesebb lett, mint a fényképezős. Ha az Apa lehalássza a telefonjáról, majd teszek fel egy képet.

jaimee

Szilbee! A barátnőmnek Emődí az orvosa. Nov. 20-ra van kiírva. De szerintem még nem kell biztosra venniük hogy fiú lesz :) Amúgy nekik is 2. baba lesz, van már egy 2 éves fiuk.

Évi! IGen, a perfektnél végzem. Ott dolgoztál? Nem tudnál valami tippet adni a szóbelire? :)
Én mondjuk szívesen könyvelnék is. Most milyen területen dolgozol?

Petri: Jobbulást Timinek, meg persze neked is! Szegényke. Úgy látszik, az orrszívózást mindenki rosszul viseli, de hát muszáj :(

Tegnap a Tescóban lévő cipőboltban vettünk Marcinak egy szandált. Közben Apa is nézelődött, így Marcika föl-alá rohangált, örült, hogy minden tükörben magát látta. Az eladók meg is jegyezték, hogy kicsit eleven, ugye. Mondtuk, hogy az nem kifejezés :)
judit_79

Jaimee!
Nekem is 12. héten kellett menni, de azért érdemes már korábban megkérdezni, hogy a te körzetednek mikor van rendelése, mert minden körzetnek hetente csak egyszer van és ha lemaradsz róla, akkor mehetsz a 13. héten. Igen írhat a doki bele. Az uh-s cuccokat ő szokta belevésni a 12. hét környékétől. Adott egyébként beutalót a védőnőkhöz? Az azon lévő paramétereket majd be fogja írni a védőnő, a kiskönyvbe, de később ez már Mosonyi dolga lesz.
Fényképezővel készült képek nem lettek csíkosak? csak mert mi még nem próbáltuk és Ádám fel akar készülni a köv. uh-ra. :)

Judit!
Akkor nagyon közel vagyunk időben egymáshoz. Ő egyébként hol lakik?
szilbee

Szilbee: De, adott egy igazolást, benne minden lényeges adattal rólam és a babáról. Gondolom, enélkül ki hinné el nekem, hogy terhes vagyok, azért adta. :D :D Megtaláltam a terhesgondozó telefonszámát itt a nagy munkában, majd hívom őket.

A fényképezős képek nem lettek csíkosak, csak homályosabbak, mint a telefonos, kell még némi Photoshop elsősegély neki...Ha nem jön össze, akkor is jött van a telefonos kép. A vakut persze ki kell kapcsolni és vigyázni kell, hogy ne túl közelről fotózz, illetve makrora kell állítani.

jaimee

Jaimee!
Köszi! :) Nagyon jól jönnek ezek az infók, hogy ne ott kezdjünk el szórakozni a beállításokkal!
szilbee

Na megszületett a történetem :!:

Jó olvasást :!:

Az én történetem

Május 23-án voltam nst-n, és a szülésznő már akkor mondta, hogy csütörtökön, vagy pénteken gyerek lesz belőle. Fel is hívta Zoboki doki, aki éppen szabin volt, hogy ő úgy látja, nemsokára jön a bébi. Zoboki doki azt mondta, éjjel nappal elérhető, így bármikor értesítsük, ha beindul a szülés. Én már nagyon izgatott voltam, hiszen Imike érkezését is pontosan megmondta Kati az nst-ből. Csütörtökön még semmi jelét nem adta Petike, hogy útban lenne.
Pénteken, a szokásos menetrend szerint zajlott minden, anyukám kijött hozzánk, reggeliztünk, mostam, egyebek, amikor, hívott Kati, hogy ő bizony nagyon kíváncsi lenne még egy nst-re. És meg kellene nézni a méhszájat is. Megszerveztem a bejutásomat a kórházba, apukám vitt be. Elbúcsúztam a gyermekeimtől, már Ancsika is otthon volt. Hát nem bírtam ki, hogy ne pityeregjem el magam, amikor látták, hogy, megyek. Valahogyan éreztem, hogy már aznap nem alszom otthon. Imike meg is kérdezte, hogy anya te sírsz, én erre azt válaszoltam, hogy csak azért, mert nagyon szeretem, és megölelgettem őket. Olyan volt, mintha utoljára találkoznék velük, mert nagyon féltem a szüléstől. Talán azért, vagyis biztosan, azért mert Imikével nagyon kiszenvedtem, pedig összesen négy óra alatt meglett. Olyan fájdalmaim voltak, hogy már azon gondolkozott Kati, hogy fájdalomcsillapítót ad, de én nem egyeztem bele, mert az gyengíti a fájásokat, és késlelteti a szülést.
Megérkeztem a kórházba, kicsit várnom kellett, de már nagyon ideges voltam. Megcsinálta Kati az nst-t, közben hallottam, ahogyan vajúdnak az asszonyok a szülőszobán. Elég hátborzongató volt, hiszen tudtam, hogy nemsokára én is ott leszek. Már ránézésre én is tudtam, hogy elég szép értékeket mutat az nst. Kati, amikor meglátta, azt mondta, hogy ő bizony már nem enged haza, felvesz az osztályra. Rögtön hívta Zoboki dokit, és mondta neki, hogy már nagyon a szülés kapujában állok. Én nem tudom, hogy bent volt-e a kórházba a doki, vagy annyira sietett, de mire felvette Kati az adataimat, már ott is volt. Megvizsgált, és ő is mondta, hogy akkor szülünk. Kati kérdezte, hogy érzek e fájásokat, de én semmit nem érezem, csak azt hogy rendszeresen keményedik a hasam.
Nem tudom az agy milyen műszer, de amikor tudatosult bennem, az a tény, hogy most már itt az idő, hirtelen pánikroham jött rám. Én szülni fogok? Á dehogy, én nem is vagyok terhes!
Felhívtam Apukámat, aki várt rám, és mondtam neki, hogy menjen el a férjemért. Aztán hívtam Imit is, aki először értetlenkedett, mire őbenne is tudatosult, hogy szülni fogunk. Hamar megérkezett, még lementünk Kati kocsijához, hogy kivegyük a cuccaimat. Amikor felértünk a szülészetre, és már az ajtó előtt álltam, mondtam a férjemnek, hogy tudom, hogy hülyeség, de hallgasson meg mert nagyon fontos. Szóval azt mondtam neki, ha velem bármi történne a szülőszobán, akkor ne engedje, hogy a gyerekeket szétválasszák, vagyis Ancsikát elvegyék tőle, mert a gyerekeknek együtt kell maradniuk. / hú most is bőgök /. Azt mondta, nyugodjak meg, nem lehet semmi bajom. De még a szülés előtt el kellett mondanom ezt neki.
Beléptem a szülőszoba ajtaján, ahonnan már nem volt visszaút. Megkaptam a beöntést, egyéb cicomázást, és magamra maradtam. A fürdőszobát szépen felújították. A vajúdóban egy kismama volt, akivel beszédbe elegyedtünk, amíg én a wc és a vajúdó között szaladgáltam. Nagyon aranyos volt, később is beszélgettünk, amikor már a gyerekágyon voltunk.
Imi is beöltözött, nagyon jól állt neki a kék zsilipruha! Bementünk a papás szülőagyhoz és kényelmesen elhelyezkedtünk. Halkan szólt a zene, közben Kati felrakta az nst. Jött Zoboki doki is, és váltottunk néhány szót. A beöntés után, már kétperces fájások jelentkeztek, de ezek még nem voltak olyan borzasztóak. Ráültem a labdára, ami már Imikével is nagyon jó volt, és kezdődtek a keményebb fájások. Kb. fél órája labdáztam, amikor jött Zoboki doki és azt mondta, szeretne megvizsgálni, én „felpattantam” a szülőagyra / aki már szült, tudja, hogy ez lehetetlen, hiszen emelővel kell feltenni a kismamikat az ágyra /. Még egy kicsit nyösztethettem magam a labdán, de a doki mondta, hogy fél óra múlva jön és megrepeszti a magzatburkot. És olyan gyorsan eltelt az a fél óra. Közben mondtam Katinak, hogy szeretnék gázt kérni, de sajna az egyik kismami kiszuttyogta a palackból az összeset, így hozatni kellett másikat. Zoboki doki, mondta, hogy mire hatna már régen meg lesz a baba, és nem is javasolja, mert a babát is elkábítja. Én azért kipróbálnám, mert még a szülés előtt mondtam Katinak, hogy végig akarom „röhögni” az egészet! Hát nem lett belőle semmi, mert nem tudták összerakni, hiába mondtam nekik, hogy nem is kell, kiharapom én az alumínium palack oldalát. A végén már biztosan ki is tudtam volna harapni!
Fél óra eltelt, jött a doki, és megrepesztette a magzatburkot. Olyan meleg volt, mint a termálvíz a strandon. Folyt szanaszét és ezzel az érzéssel párhuzamosan erősödtek a fájások is. Háromnegyed háromkor volt a repesztés, utána még lementem labdázni. Jöttek a fájások, én meg kapaszkodtam az ágy szélében a vasrúdban, ami szinte megolvadt a kezeim között. Néha a férjem odalépett hozzám, hogy egy kicsit a derekamat masszírozza. A doki folyamatosan félóránként rámnézett, váltottunk pár szót és mindig megmondta, mikor fog visszajönni.
Nekem még az elején arra is volt energiám, hogy a labdán bohóckodjak, aminek a férjem nagyon örült, mert Imike születésénél én nagyon feszült voltam.
Eltel megint az a bizonyos fél óra és jött a doki, hogy most már be kell kötni az infúziót, nehogy Petike nagyon elfáradjon. Kaptam antibiotikumot is, mert nem lett levéve a szteptoB, vagy micsoda, de mindenkinek elővigyázatosságból be szokta adni. Ahogy haladt az idő, úgy alkonyodott be, félhomályban vártuk a kisfiunk megszületését. Olyan családias volt az egész.
Alighogy elkezdett csöpögni az oxitocin, jöttek is a tolófájások.
Mindent úgy csináltam, ahogy a doki és a szülésznő diktálta. Sokkal lassabban zajlott a kitolási szak, mint a másik két szülésemnél, mert az utolsó pillanatig megpróbálták a gátmetszést elkerülni. Sajnos nem lehetett, egy nagyon picit vágni kellett, de csak kb. 1 cm-t. A férjem végig ott volt mellettem, a kitolásnál, és végignézte a premiert. A nagy erőlködés közepette a csuklómból kijött a tű, hiába volt leragtapaszozva. Amikor már kipottyan Petike és fellélegeztem, megkérdeztem vigyorogva a dokit, hogy ennek így kell lenni és mutattam, ahogy spriccel az oxitocin ki a tűből. Ő erre azt mondta, hogy leizzadtam a ragtapaszt, és azonnal le is vette rólam.
És 17 óra 35 perckor megszületett erre a világra az én kicsi drága kisfiam Péter Bálint, nagy ordítás közepette. A csecsemős nővér odahozta hozzám, hogy megpusziljam, aztán elvitték fürdetni. Imi is ment vele, amíg engem a doki foltozott. Kedélyesen elbeszélgettünk közben a lovakról. Ami nekem nagyon furcsa volt, hogy egyáltalán nem remegtem, pedig Ancsikával és Imikével úgy fáztam, mint a kivert kutya. Kész volt a stoppolás, aztán hozták is Petikét, aki rögtön kereste a cicit, és nagyokat nyelt. A doki még odajött hozzánk, és gratulált nekünk. Én megköszöntem neki, amiért ilyen szép szülésem volt és adtam neki két nagy puszit. Szerintem sokban befolyásolja a szülés élményét az, hogy mennyire figyel oda a doki a szülő nőre. Hát az én dokim maximálisan odafigyelt rám.
Utána magunkra hagytak minket hármasban, és csak csodáltuk a kicsi embert.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Szép jó napot!

Petri, hogy telt az éjszaka! Lehet ez a nyűgösség attól, hogy tele az orra, és attól is ha fogzik...
(nekem is fáj a torkom, a fiam is tiszta takony).
Hú, az orrszívó porszívózás... de utáltam. Nálunk nagyon kemény menetek voltak, mert nem használt sem az ha a játékmacinak kiszívta az orrát, meg az összes egyéb játékának, beleértve engem is. Hiába minden, a végén csak le kellett fogni. Mindig azon gondolkodtam, hogy mit szólnak a szomszédok, ölöm a gyereket? De annyi trutyit, mint amiket a gép kiszívott, hát életemben nem gondoltam, hogy ennyi lehet egy gyerekben!
A sóoldat nagyon jó ötlet, és én tudom még ajánlani a infralámpát is, fantasztikusan jó hatása van!

Jaimee, gondolom fantasztikus élmény lehetett így elsőre az UH! Apuci mit szólt?
Lehet együtt "szülünk", egy barátnőm meg 22-re van kiírva, és én leszek ott apás szülés helyett vele :lol:
Judit, igen ott dolgoztam mielőtt Csongi született. Szóbelire? Sokat nem kell tanulni, csak tudj mindenhez hozzászólni. Kik tanítanak most? Általában el szokták intézni, hogy valami normális elnök legyen, volt olyan, hogy benn sem volt a vizsgán, elmentek ebédelni, inni stb. Szóval nagyon ne parázz, meg lesz az!
Most egy munkaerőkölcsönzőnél vagyok személyügyes!
Ja és még eszembe jutott egy nagyon jó ötlet, én hogy szoktam szóbelizni. Kiválasztom a számomra legkedvesebb tételt, és azt mondogatom magamban, hogy azt fogom húzni! Nekem már többször bejött, de komolyan!!!

Évi és
Kép
csongianya

Ildi: Megkönnyeztem a szülésed...Jó fej lehet a dokid!

Évi: Apa csak végig vigyorgott, mint a vadalma, majd összefoglalóan annyit mondott, hogy piszok hihetetlen, hogy van bennem egy 4 centis gyerek, de most már lassan kénytelen elhinni. Örül nagyon! :D Találkozzunk karácsony táján, addig még úgyis egyeztetünk! :wink:

Szilbee: Beszéltem a Terhesgondozóval, hétfőnként kell mennem, a területi besorolás miatt 8-ra. (Ez meglepett. Mármint a hétfő, mert azt zártam pont ki...) Védőnő Tura Edina, majd felhívom, hogy egyeztessünk. Remélem, nem egy sárkány. A neve alapján oké. :lol:

jaimee

Jaimee!
Nekem is ő a védőnőm. Ha kell megadhatom a mobilszámát. Viszont tegnap egy másik védőnő volt helyette. Lehet azért mert szabin van... nem tudom. Egyébként nagyon tündéri, eredeti és okos csaj! :)
szilbee

Szilbee: Megvan a mobilja, köszi. Hétfőn megnézem magamnak azt a Terhesgondozót. Remélem, nem menekülök futva. :?

jaimee

Sziasztok!

Egy LLL-es barátnőm kért meg, hogy ajánljam ezt ismerőseim figyelmébe. Emellett az oldal azért tartalmaz sok érdekességet, úgyhogy remélem senkit nem zavarok vele!

http://www.szoptatasportal.hu/node/941

Évi és
Kép
csongianya

Hát kismamik,jó nektek :D :D

Robika nagyon jól érzi magát odabenn,már most azon filóztam hogy bizti kihúzzuk 20-ig

Kép

Kép
katlina

Katlina: Neked is nagyon jó ám! Sokkal közelebb vagy a célhoz. :wink:

jaimee

sziasztok.

Ildi.Nagyon szép volt a történeted.Remélem jó sokáig sikerül szopiztatni Petikét.

Szilvi.Most a tanácsadó is fel lett újítva az SZTK-ban?olvastam a Néplapban,hogy tán gépeket is kaptak (v.azt a nőgyógyi osztály??!!).
Amúgy mikorra igértek AFp-eredményt?

Köszi kérdésed amúgy,ovizunk Zsoltival rendületlenül,igaz már csak jövőhéten van ovi.Sziszinek 14-én lesz az első szülői ért.Holnap ballagás a nagycsopisoknak,a kicsi fiam életében először fog holnap szerepelni (picit félek is tőle,mert nagyon kis szégyenlős)

Évi.Igen,az infra tuti nagyon.mi is használjuk,de...csak éjjel tudom nekik ha szükséges..ez az egy gond van vele.Ne betegeskedjetek ám ti sem!!Csongi nyáron jár majd oviba?

Vali,Letti írjatok ti is lééégysziii.mi újság veletek?

Ma kocsit akartam mosni+takarítani,de hát jött ez a vihar...
:evil:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Cleo, legalább lemosta helyetted a kocsit! :lol: Mi is rohantunk az oviból hazáig (kb. 50 méter). Áll a játszótéren a víz a hinták alatt, a homokozóban. Csongi meg is volt zizzenve, hogy most ő akkor mit is csináljon idefenn. Szerencséje van, mert itthon van apa, így társasoztak egy kicsit.

Csongi már csak 15-ig jár, mert utána két hétig focitábor 8-16 óráig. Aztán azt hiszem egy hetet megy oviba, utána meg megyünk Horvátba. Pechemre mikor hazaérünk onnan kezdődik az ovi szünet. Így még nem tudom, hová rakom egy hónapra a gyerkőcöt.

Jaj, én annyira imádom amikor szerepelnek. Csongi az első két évben szerintem csak tátogott, de akkor is olyan aranyosak voltak! Szorítok, hogy nálatok ne mossa el az eső!

Évi és
Kép
csongianya

Cleo!
Nem igen tudom milyen volt előtte az SZTK-s terhesgondozó, mert korábban Falvára jártam. De egyébként jól néz ki. :)
Az AFP kb. 2-4 hét. Akkor fogom megtudni mikor megint megyek terhesgondozásra... persze lehet hamarabb felhívom majd Edinát, ha már nem bírom a feszkót. :lol:
szilbee

Katlina!

Már te is a finisben vagy!Biztosan már nagyon várod a nagy találkozást. Remélem értesítesz, mindig be van kapcsolva a telkóm!

Imike estére belázasodott. Remélem, nem lesz komolyabb baja.

Lettinek / Monginak / írtam az iwiwre, azt írta, hogy néha olvas minket, de írni nem tud, mert a férje nagyon elfoglalt most, és így egyedül boldogul Antóniával.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Délután már írtam egyszer,reagáltam Ildi szülés történetére,de mikor el akartam küldeni úgy kidobott az oldalról,hogy csak pislogtam. :D Utánna meg vissza sem tudtam lépni. :cry:

Szóval Ildi,megkönnyeztem a történetet,legfőképpen azokat a részeket mikor elköszöntél a gyerkőcöktől, meg a szülés előtti beszélgetést apával. Hát igen ahol,már van egy- két gyerek ott duplán aggódik az anya,én is hasonlóan éltem meg mint te!

Szilbee!
Köszi kérdésed mi jól vagyunk,most voltunk az 1 éves státusz vizsgálaton a doktornőnél. 10kg70dkg a kis drága,és állítólag 75 cm.
Franci még nem megy magától,csak ha fogjuk a kezét,viszont egyre gyakrabban elengedi a dolgokat és megáll magától.Viszont beszédes mondja,hogy :Dávid,apa,mama,papa,tátá,ejnye,nem,hoppá.Van 9 fogacskánk.Már nem szopizik,egyik napról a másikra lemondott róla,visszautasította folyamatosan,én meg nem erőltettem,örülök neki,hogy legalább 10 hónapig szopott.Hát röviden ennyi!

Petri!
Hogy telt az éjszaka? Alakul már?

Cleo!
Én is nagyon aggódtam,mikor Dávid szerepelt az oviban,de olyan kis ügyesek tudnak lenni. A vége mindíg az lett,hogy megkönnyeztem olyan édesek tudnak lenni!

Évi!
Erről a tátogásról az jutott eszembe,hogy mikor Dávid 1 osztályos lett,az évnyitón énekelték az emberek a himnuszt,egyszer csak látom,hogy a fiam is nagy bőszen tátog,haláli volt.Gyorsan feltalálta magát! :lol: :o

Katlina!
Neked ki lesz a közvetítőd irányunkba,ha eljön a nagy nap?

Na mára ennyit!
Puszi mindenkinek ,és jó éjt!
Vendég

Mano!
Azért az a 12 hónap szopi nagyon jó ám!!!! :)
Nagyon jó súlyban van Franci!! :) Ezek szerint nagyon jó tejed volt végig!! Meglátod, pár nap aztán szépen elindul magától. Levente is az első szülinapja után indult el.
De jó neketek hogy már mond szavakat a kiscsajszi. Én is úgy szerettem volna, ha korábban kezd el beszélni, de nálunk még csak most kezdődött el a beszédfejlődés. Pedig csecsemő kora óta versikézünk, mondókázunk, éneklünk és mesélünk neki. Viszont most már napról napra bővül a szókincse: tea, víz, paci, pattan, alma, fa, lámpa, bezár ... stb. meg van ugye egy csomó szó, amit még nem tud teljesen kimondani pl.: becsuk --- betaa, villany --- vijjjí stb.

Vali!
Már olyan régóta akartam kérdezni, hogy neked mi a véleményed a bölcsiről???
Nekem nagyon tetszik, de valahogy úgy előjöttek az anyai össztöneim, hogy mégsem akarom beadni Leventét. Apja persze csak mégjobban szeretné, ha járhatna. Próbálok vele kiegyezni, hogy csak egy kevés játékidőre legyen ott, meg alvásra, hogy minél több aktív időt tölthessen a kistestvérével és velem. Szerencsére hajlik rá hogy belemenjen, mert azért tudja, hogy milyen nehéz ez nekem.
szilbee

Ildinek,szilbee-nek és elin-nek is megvan a száma szóval három közül valakit értesíteni fogok!

Szülési szabadsághoz honnan kell papírt igényelnem,mert nálunk így a legjobb hopgy szülésig nem vagyok kijelentve mert a kocsmában én vagyok a bejelentett alkalmazott,így szülés után mennék szülési szabadságra és úgy gyed-re,valaki tud erről valamit???

Délben nst!!

Kép

Kép
katlina

szilbee,jaimee!
Nekem annyira másképp működött,én soha nem jártam csak védőnőhöz meg Georgevicshez,az hogy ki jár ki ide Tiszasűlyre orvos azt nem is tudom
mert velem közölte a védőnéni hogy ha fogadott orvosom van akkor csak hozzá kell járnom,és a kirendelt orvoshoz nem
szóval most csak pislogva olvaslak benneteket hogy ez máshol nem is így működik! :shock:

Kép

Kép
katlina

Katlina!
Várjuk az eredményeket!! :)
Falván sem találkoztam, csak 1 alkalommal az ottani terhesgondozós orvossal. Őszintén szólva az a két védőnő, adminisztrátor nélkül olyan jól elboldogult. Még laborra a vért is levették, megcsinálták a vizeletvizsgálatot. Ezért nem értem mi ez a sok macera az SZTK-ban. :shock: :roll:
szilbee

Katlina: Bár itt is úgy lenne, mint Sülyön....

jaimee

Szilbee: Tettem fel UH képet a Babaprojektes társalgóba. Illetve nem én, mert én ügyetlen vagyok, hanem az egyik kedves lakótársam a topikban. Úgyhogy ott meg lehet nézni, ha van kedved. :D

jaimee

Katlina!
Én úgy emlékszem,hogy a terhes tanácsadótól kaptam papírt a szülési szabadsághoz, apa ment be érte miután megszültem.Kérdezz rá a védőnőtől,szerintem most is így megy még!
Vendég

Szilvi: Itt lakik a barátnőm is Szandán, a szomszéd házban :)
Amúgy lehet, hogy én is így leszek majd, mint te, hogy sajnálni fogom bölcsibe adni a gyerkőcöt, ha itt lesz az ideje. Szerintem, ha te amúgy is otthon leszel a picivel, nem kell erőltetni. Gondolom, jövőre úgyis megy már óvodába.

Ildi: köszi hogy leírtad a szülésed. Tényleg nagyon szép lehetett. Picikéről nincsenek még újabb fotók? :)

Hajni: szép nagy baba lehet Franciska. Aranyos lehet. Marci is egyre több mindent mond, de van amiről csak mi tudjuk, mit jelent, úgyhogy össze is írtam a múltkor egy Marci-szótárat.
Meg van amikor csak úgy eszébe jut, mi történt vele, és azt próbálja elmagyarázni.
Nemsokára megyünk a másfél éves oltásra. Kapnak ilyenkor oltást, ugye? Mert a 15 hónaposra én úgy vittem, hogy nem is tudtam, lesz oltás is. :oops:

Évi! Írtam neked privit.
judit_79

Sziasztok! :D

Tegnap itt Miklóson nem volt eső de most dörög, villámlik és esik. Remélem az áram nem megy el.
Köszönöm az orrszívásos tippeket. A sóoldatot használjuk, már akkor kezdődik az üvöltés amikor befújom.
Timi orra még mindig folyik én már jobban vagyok. Hétfő éjszaka csak 1x ébredt de az elmúlt éjjel 3x. Igaz elfelejtettem bekenni a hátát lufttal.(vagy mi a fenével, tudjátok azzal a mentolos kenőccsel)
Infra lámpát nem ismerem de mindjárt utána nézek.. ha olyan jó mint írjátok akkor be is kéne ruházni egybe.

Szerintem a foga is jöhet mert nyáladzik mint egy boxer kutya. De megnézni nem engedi, elég az orrával piszkálnom nem akarom már a fogával is.

Mano
Franicka egyik napról a másikra elfelejtette a cicit? Hát az én lányomnak esze ágába nincs.

Ildi
Lehet kapni a patikában szélcsövet a kaki segítésére, állítólag az jobb mint a hőmérő vagyis nem szoknak hozzá. Én sose használtam mert Timinél a másik véglet volt. Mindig folyt a kaki.
Akartam kérdezni hogy az aranyaddal mi újság?
A születéstörténeted megható volt. Nekem ez már csak álom marad.

Csongianya
Köszi a szopis linket. Én már tovább is küldtem a nemrég szült barátnémnak, mert állítólag parázik hogy nem elég a tejcsi.

Jaimee
Ó de kacifántos neved van.
Akkor mostmár nyugi van, ugye? Szép kis karácsonyi ajándékotok lesz!

Judit
Igen, 18 hós oltás van!

Visszatérve az orrszívásra..Magától a porszívótól nem fél, mindíg a nyomomban van és ő is takarítani akar vele. Az orrszívótól se fél mert mikor mosom el rögtön jön és kéri el játszani. Szívatja a maci, nyuszi, baba orrát sőt az enyémet is és a sajátját is (porszívó nélkül) de együtt nem jön be neki.
Akárhogy is szívatom az orrát én sose tudom normálisan kitrutymózni mindíg szürcsög utána is pedig nagyon sok kijön.
Milyen idős korban tudják fújni az orrukat???
Bocs hoyg ilyen bő lére eresztettem..

Mire befejeztem elment a vihar is.
:)

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ugye milyen igaz?
Miért imádom az Anyákat..

Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.
Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra, elöblítette a pop cornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tényért, kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre.
Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a mosógépbe, kivasalt egy polót. Felvarrta a lelogó gombot. Felvett néhány ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a rtöltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni. Ásítózva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára előhúzta a
Szék alá rejtett munkafüzetet.. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt a táskája mellé tette. Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóvalmajd éjszakai krémet tett rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit. Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel! Már megyek- feleli. Vizet öntött a kutya táljába kiengedte a macskát, majd meggyőzödött róla hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég.
Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjeli lámpát és a Tv-t , felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a szennyestartóba majd volt egy rövid beszélgetése a még fönnt lévővel, aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához.
Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek. Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihírdette hogy nincs semmi különös tennivaló. Megyek aludni. És ment.. minden egyéb gondolat nélkül. Van itt bármi különleges? Tudod már a nők miért élnek tovább...?
MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok, amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Lameze játékokat lehet kapni Szolnokon?
Tudjátok az a készségfejlesztő, Timinek volt egy pár és nagyon szerette de azokat úgy rendeltem. Most vennék azt a barátnőm kicsit fiának de ha lehet a postaköltséget megspórolnám.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?