Szia Karmarcsi!!!
De jóóóóóó, hogy végre találok valakit aki hasonló gondokkal küzd , mint mi!!!!
Az én fiam 7 éves , szüléskor pofozgatás, lógatás után sírt föl (9-10 apgar értéket kapott
).
Sötétkék-szürke színben pompázott az egész teste, a jobb szeme bevérzett. Mikor legelső alkalommal hozták szoptatáskor akkor láttam meg rajta, hogy tele az egész teste megpattant erekkel. Azt a választ kaptam kérdésemre, hogy a szüléskor elszenvedett oxigéhiány miatt van. Majd másnap besárgult.
Ezek után úgy engedtek haza minket(időben), hogy minden rendben van a babával!!!
Eltelt egy pár nap és rájöttünk, hogy valami gond van, mert nagyon izgága a mi picikénk és nem tudott kakilni.
Elkezdőött a kálváriánk: orvostól-orvosig jártunk, kivizsgálások sorozata. Eredménytelenül, de arra, hogy a gyerek középfokban hypotóniás 10 hónapos korában jöttek rá.
Megint következett egy sor vizsgálat (MR, Genetika, anyagcsere, izom-biopszia, stb.) mind eredménytelenül. A mai napig nem tudjuk, hogy minek köszönhetjük, hogy kisfiunk beteg.
Két és fél évesen tanult meg járni az intenzív fejlesztésnek köszönhetően(Dévény), korai fejlesztésre jártunk, akupunktúrára a YAMAMOTO intézetbe, HRG tornára, stb.
Most hét éves Flórika, nem tud beszélni, nagyon nehezen alakul a szobatisztasága, hiperaktív, középsúlyos értelmi fogyatékos és januárban epilepszia is kialakult nála. A legszomorúbb az egészben, hogy az orvosok nem abban segítenek, hogy hogyan lehetne javítani az állapotán, hanem mindenféle genetikai betegséget szeretnének rábizonyítani, természetesen eredménytelenül.
A gyógytornászunk kisagyi sérülésre gyanakszik.
Félre ne érts! Nem akarlak ijesztgetni, mert megmonták, ha a szülésnél oxigént és infúziós kezelést kap, lehet, hogy nem lett volna semmi baj, vagy csak nagyon enyhe kérosodást szenvedett volna el, amit ki nőhetett volna.
Az biztos, hogy nem szabad az orvosokra várni, mert nme ismerik el például a Dévény-módszert, pedig szerintemmi annak köszönhetjük, hogy a hypotónia mértéke csökkent.
Ne haragudj, hogy rád zúdítottam mindent!
Üdv