Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a sok hozzászólást a papás szülést illetõen!Kép Jó volt olvasni õket! Persze, én is megértem, ha egy apuka nem akarja, de azt nem hiszem, hogy sokan megbánták volna azok közül, akik benn voltak.

Mi jól vagyunk, Martin ma 7.30-kor kelt, azt hittem, hogy rosszul látok. Most meg már 2.5 órája alszik. De ránk is fért az alvás, mert tegnapelõtt éjszaka éjféltõl cirkuszolt hajnali 2-ig. Ez most fordult elõ életében elõször. Komolyan, minden elismerésem azoké, akiknek a babája felébred éjjel, mert mi ettõl az egytõl is kikészültünk. Pedig látszott szegényen, hogy szenved, nagyon jön a foga, tehát nem passzióból nem aludt. Tegnap már kapott Chamomillát, valószínûleg az segített rajta. A változatosság kedvéért viszont ma enni nem nagyon eszik, bár szerintem jó súlyban van, úgyhogy ráhagyom.

Én még mindig tanulok, már büntetésvégrehajtást, úgyhogy most már tudom például, mik az elítéltek jogai.Kép

Mindenkit puszilunk! Lina és Martin
lina

LauraKép

Egyik barátnõm fia volt így allergiás mint Romi, és 3 éves korára kinõtte teljesen. Addig viszont olyan erõs volt nála, hogy semmi olyat nem ehetett, amiben egy korty tej is volt. Nálatok volt vérvétel, vagy hogy állapította meg a dokitok, hogy allergia van?

Puszi, Lina
lina

Lina!

Megmutattam a dokinéninek a csúnya, száraz, piros foltokat Romi csuklóján, és arra mondta a dokinéni, hogy ezt az ekcémát az allergia váltja ki.
Ennyi.
Semmi vérvétel, semmi magyarázat. Na jó, annyit mondott, hogy most mellõzzük tejféléket, és ha teljesen rendbejön a bõre, akkor nagyon lassan, fokozatosan, óvatosan kezdjem el neki újra adni a "tiltottakat", hátha késõbb már tolerálja a szervezete.
Úgyhogy most keresek egy másik doktornénit (ill. ma hívom fel), aki talán valami bõvebb tájékoztatást ad a dologról, és természetesen tervezem felkeresni Zafi bõrgyógyászát is.

Puszi: Laura
p_laura

Laura!

Nekem is volt egy ismerõsöm, akinél az óvodás kisfiánál jött elõ a tejallergia. Azt hiszem egy vagy két évig nem ehetett semmit, amiben tej volt (se kenyér, se párizsi, se egy csomó olyan dolog, amirõl nem is tudjuk, hogy tej van benne), de hõsiesen végig csinálta a kicsi, és TELJESEN rendbe jött. Kitartás!

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

LauraKép

Épp most beszéltem a barátnõmmel, és õ azt mondta, hogy náluk annak idején valami tej-terheléses vizsgálat is volt. De én egy sima vérvételt biztos csináltatnék, mert mi van, ha nem is a tejre allergiás? Házban lakó kislánynak is gyermekkori ekcémája van, de kimutatta a vérvétel, hogy nem a tejtermékektõl, pedig arra gyanakodtak nála is.

Pusz, Lina
lina

Sziasztok!

Lacika fél11 és 11 óra között aludt el a kanapén, dél körül bevittem az ágyba, mert láttam, hogy nagyon komolyan goldolja a horkizást. Ezek után majdnem 14:50ig aludt, szóval ma is megspóroltuk az ebédet. Kép Viszont amikor porszívóztam az orrát, hirtelen vérezni kezdett, majdnem elájultam! Kép Szerencsére hamar elállt a vérzés, és az azonnal felhívott Nõvérem is azt mondta, hogy nincs okom a pánikolásra. Annyi elõnye volt a dolognak, hogy a Tesóm kiokosított, hogyan lehet egyedül lefogni a legelszántabban ellanálló gyerkõcöt is. Kép

Nyuszimanó! Gratulálok a kisfiadhoz! Szerintem az a lehetõ legjobb, ha azonos nemûek a gyerekek. Sokkal könnyebb dolgod lesz velük, jobban eljátszanak majd egymással, és azonosak lesznek velük kapcsolatban az elvárások. Sõt, az anyagi oldal is kedvezõbb, örökölhetik egymás ruháit, játékait, és tovább lehet közös szobájuk. Én Lacika elõtt azt mondtam, mindegy, milyen nemû lesz a kisbabám, de utána az összes többi olyan legyen! Kép Azután eleinte még odafigyeltem arra, hogy inkább sárga, zöld vagy fehér rugikat vegyek, hogy esetleg lánynak is jók legyenek késõbb, de ez valahogy elmúlt. Mostanában olyan igazi, kimondottan kisfiús, sõt, nagyfiús! Kép cuccokat veszek Lacikának, mintha elõ se fordulhatna, hogy lány lesz a következõ. Kép Pedig az egész család annak szurkol, az én szüleimnek Lacika a negyedik fiú unokájuk, nem csoda, hogy szeretnének már kislányt is a családba, Lci szülei meg az egy fiú, egy lány családmodell hívei. Aztán persze ember tervez... Kép

Szila! Elég horrorisztikus lehet az a plakát, amirõl írtál. Hát, nem tudom, kit lehet egy ilyennel elcsalni valahová. Én tuti nem kaptam kedvet arra a kiállításra. KépKépKép Szerencsére nem láttam még a plakátot. Annak is van valami elõnye, hogy alig-alig mozdulok ki.

Henke! Gratulálok a költözéshez! Árulsz el részleteket, hogy hová mentek, milyen lesz az új otthonotok?

Márti! Én tejbõl még csak savanyítottat adok Lacikának, de azon kívül csak az apró magvas gyümölcsök vannak tiltólistán. Meg persze igyekszem kerülni a tartósítószert vagy mesterséges ízesítõket, színezékeket tartalmazó dolgokat. Bár tegnap addig hisztizett, amíg nem adtam neki az én innivalómból, amiben valami "aroma" névem említett összetevõ is volt. Nem tudom, az mi lehet, és mennyire káros. Éppen el is gondolkoztam rajta, hogy annyi gyümölcslét iszik, hogy egy literes doboz elfogyna 2-3 nap alatt. Biztosan van a felnõtteknek készültek között is olyan, amiben nincs semmi mû, és már Lacika is ihatná. Van valakinek valami tapasztalata errõl?
Laci szigorúan a fejemnél volt szülés közben, és a köldökzsinór elvágást is hiába ajánlották fel neki, falfehérre sápadva visszautasította a lehetõséget. Kép Mindegy, erre ott volt a doki, neki "csak" a kezemet kellett szorongatnia. Kép

Borcsa! Hiába no, a zokni az tuti! Kép

Na, elértem végre a saját tegnapi hozzászólásomig. Kép Megyek babázni, Lacika egyre rosszabul viseli a hanyagolást. Közben az Apja is telefonált, túlélte mindhárom repülést, átszállást, várakozást, és már taxizik a szálloda felé, legalább kicsit megnyugodtam. Közeledik a nagy megpróbáltatás, az önálló Lacika fürdetés! Két hete alig alszom, Lacika egész éjjel igényli a társaságom mióta beteg. Sokkal rosszabb (azt remélem) nem lehet. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Köszönöm szépen még egyszer a névnapos jókívánságokat mindenkinek!

BMárti
Én adok rostos ivólevet, amit mi és a nagyobb gyerekeim is iszunk, szereti öket nem hiszem hogy ártana neki azért persze minél nagyobb legyen benne a gyümölcs hányad mert úgy finom. Ezek legtöbbje nem tartalmaz tartósítószert, a többi mü dolgot meg olyan nehéz kiküszöbölni mert ha jól megnézzük jóformán mindenben van vagy szinezék vagy egyéb adalékanyag.
Leht hogy megvettek ezért, de én adok Napocskának krémtúrót, túrórudit /hámozatlanul/, joghurtot,felvágottakat /párizsit nem, lehetöleg húsból készültet/ amit mi is eszünk. ErQs füszereket, tejet/cicizik azértnem kap/ egész tojást, babot, káposztát, olyan ételeket ami egy felnött gyomrát is megterheli még nem evett, de jóformán azt eszi amit mi.

Rebi
Ti tényleg kiviszitek minden alkalommal a vizet ha belepisil?
Mert ha kakil azt értem szegény Heni részvétem a napi tortúra miatt, de szerintem minden baba belepisil a fürdövízbe, nem? Csak a nagyobbakat megk érjük hogy elöte pisiljenek, mert mindenkinek meg van a meleg vízben az inger. Szerintem Napocska is pisil csak mi nem látjuk mert tele van a fürdökád vízzel, de nagyon koncentrál amikor blemászik! KépKépKépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Cory
Olvastad a Babanet kezdö oldalán említett cikket a címe:
Reagálás a Nekünk sikerült! történetre ?
Ezt egy pszichológus írta. Én is így érzem.

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Zsuzsa! Felõlem nagyon ráérsz a képekkel, mert mire ezeket megcsinálom...Kép De azért várom ám!Kép

Szila! Ma nálunk is krumplileves volt, Réka nem bírta abbahagyni az evést!KépKépKép

BMárti!Kép Rajta vagyok a mediterrán-csirke ügyön!KépKépKép

Laura! Írtam mélt a profilodban levõ címre. Sajnos akkor tényleg ludas a tej, ha ilyen látványos a változás!Kép

Ma tornán soha nem látott hisztibe-kesergésbe kezdett Réka. Elég szívszaggatón indult, nem is értettem, mi baja, de huncut módon a vállam fölött a tükörbe grimaszokat vágott magának!KépKépKép Aztán megint folytatta a bõgést! Tutira szórakozott velem!Kép

Zafi
zafi

Dzsili!

Ugye milyen klassz az a cikk? Ismerem azt, aki írta és nagyon jó fej nõ, tényleg ért a gyerekekhez, neki 3 van. Kép
Az esküvõ itt Bp-en lesz a III.kerületben? Ha igen mikor? Nagyon szívesen meglesnélek benneteket! Kép

Lányok! Ezer bocs, hogy mostanában nem írok rendesen. Megígértem pár emberkének, hogy anatómiából, élettanból, táplálkozás, orvosi latinból ,meg ilyenekbõl okítom õket 4x5 órában és erre kell készülnöm ezerrel. Én mindig is csodáltam a gyerek mellett tanulókat, de most egyenesen földönkívülieeknek tartom õket, hogy még akár sikeres vizsgákat is képesek letenni. Kép
Puszi!
Menta
menta

Sziasztok!

Dzsili: még nem olvastam, csak a bevezetõt, de igyekszem.

Éppen haldoklom Kép Lázas vagyok, köhögök, szédülök... De sajnos muszáj holnap bemennem a suliba, és este is órám lesz az egyetemen, amit nem hagyhatok ki. Nem tudom, mikor jutok el dokihoz (mármint házidokihoz).

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Gyorsan írok, amíg mûködik valamennyire ez a "drága" netem.

Beababa jelentõsen javuló tendenciát mutat, az elmúlt éjjel egyszer sem sírt fel, és nem is sikított. Úgy látszik egy fog, egy éjszaka. És mivel nála most egyszerre 3 fog jött, meg is volt a 3 éjszaka sikítás. Csak el ne kiabáljam. Terveim szerint ma kapott estére utoljára fájd. csillapító kúpot, mert azért napközben fel-felnyüszített, de korántsem volt olyan rémisztõ. Ma azért már voltak nagy vigyorgások, kacagások is.KépKépKép Bár nagyon-nagyon anyás lett. Tegnap, hogy elmentem a városba, és az anyukám vigyázott rá, amikor hazajöttem, nem lehetett levakarni a nyakamból, holnap megint az anyuék fognak vigyázni a kiscsajra reggel, úgyhogy megint gázos lesz a hazaérkezésem. Ma este vacsit akartam készíteni, és a maga kis 12 kg-val a nyakamon lógott, ha letettem üvöltött. De nem volt mit tenni, letettem és hagytam, hogy üvöltsön, majd megnyugodott, mert Apa azért ott volt mellette.

Jövõ héttõl, hogy el ne kiabáljam heti egy alkalommal az anyósom fog Beusra vigyázni, úgy, hogy reggel beviszi a férjem a mamához, és este hozza haza. Ugyanis ma megkerestek egy munkalehetõséggel, amit nagyon nem akarok visszautasítani, és csak annyi kérésük volt, hogy ott helyben legyek heti egy alkalommal 4-5 órát. Már õsszel is kerestek, de akkor nem tudtunk megegyezni, de most azt hiszem beadom a derekam. Anyósommal beszéltem ma a dologról, és azt mondta, hogy menjek, mert így legalább emberek között leszek.KépKépKép Mondtam már, hogy imádom az anyósom?

Errõl jut eszembe, mármint a munkáról, hogy a segítségeteket szeretném kérni, fõleg, akik számítógépes munkákban jártasak. És pedig abban kéne a segítség, hogy a megbízóm azt mondta, hogy óradíjban fizetne, de nem tudom mi most a tarifa. Oldal árakat tudok, de óradíj árakat nem tudok. A feladataim között táblázatok készítése, statisztikai táblázatok, és szórólap szerkesztések lennének.

Dzsili, Rebi, Henke!
Szerintem is pisilnek a fürdõvízbe a gyerkõcök, attól semmi bajuk nem lesz. Állítólag nagyanyáink a saját vizeletüket kézápolásra is használták. Nekem például a nagymamám régen (már nem él szegény), azt mondta, hogy amikor nagyon csúnya volt a kezem, mert kifújta a szél, hogy pisiljem le. Én nagyon undorkodom tõle, de amikor mostanában már nagyon fájt, megcsináltam, és nagyon jó hatású volt. A kakival azonban tényleg nincs mit tenni, mint fürdõvizet cserélni. Eddig a Bea egyszer csinálta meg ezt a kakilást, de akkor még kicsi volt.

Laura!
Nagyon drukkolunk, hogy kinõjje Romi az allergiát.

És képzeljétek én is kaptam nõnapi ajándékot! Soha nem szoktam kapni, de most sikeres volt Apa fülrágása. Ma vett még akciósan egy digitális fényképezõgépet. Nem olyan tuti, mint BSzilviéké, de én úgy örültem neki, mint majom a farkának. Úgyhogy hamarosan lesz új fénykép a profilomban Beáról, és ha egy ici-picit ráérek, akkor egy kis fotoalbumot is összeállítok a hétvégén Beusról, és a fiúkról is.KépKépKép
HURRÁ!KépKép)Kép

Na most lelövöm magam, mert újabb munka vár a gépemben rám.KépKépKép

Bretegeskedõknek természetesen mennek a gyógypuszik tõlem is és Beától is.KépKépKépKép

Sziasztok!
Zsuzsa

Ui.: Rebi! Csengus, hogy van az oltás után? Nem akarlak elkeseríteni, de a Beánál 9 nap múlva jött ki az utóhatás, DE ez nem törvényszerû. Egyébként elképzeltem magam elõtt Csengust Apa nyakában aludva.KépKépKép (Na én is tudok ám magyarul.)

beababa

Sziasztok!

Elolvastam a Dzsili által említett cikket. És végeredményben egyet is értek vele.
De már tipródom egy ideje azon, hogy vajon akkor mi most szörnyetegek vagyunk és valami visszafordíthatatlant tettünk?
Tényleg nagyon sokat gondolkodtam ezen és arra jutottam, hogy akkor inkább mi nem is az említett könyv módszerét alkalmaztuk! Csak kialakítottunk magunknak valami olyasmit. Legalábbis próbálom ezt hinni.
Nem akarom magam úgy érezni, hogy ezzel én nem megfelelõen reagáltam a gyerekem kérésére! Hogy magára hagytam és õ úgy gondolja, nem számíthat rám!
Nem akarom már bizonygatni, hogy de nálunk így-meg-így volt, csak egyszerûen rosszul érzem magam!KépKépKép

Zafi
zafi

Sziasztok Lányok!

Húú, nagyon régen nem voltam, természetesen én is vodafone-nal szívok, így épphogy el tudlak benneteket olvasni, de válaszolni esélyem sincs, csak matávval, az meg k....drága.

Szóval minden beteg gyerkõcnek mihamarabbi gyógyulást kívánunk, szülinaposoknak pedig nagyon boldog szülinapot!!!J

Mi igaz nem vagyok betegek, ennek ellenére szegény Dorottyámnak 1 napja antibiotikumot kell zabálnia az 1 hónapos hõemelkedése miatt és a doktornõ csak 5 napi antib. Után hajlandó beoltani... Nem örülök neki. Mindenkivel megbeszéltem a dolgot, a gyereknek majdnem minden lelete negatív. Csak a garatmintán találtak 2 hete egy kevés staphyloccust, de arra az orr-fül –gégészünk azt mondta, hogy természetes. Mivel a tegnapi rendelésen Dorka teljesen megrémült a doki nénitõl, képtelen volt megvizsgálni, annyira üvöltött, a legegyszerûbb megoldásnak a gyógyszert találta.... Beszéltem más dokival, azt mondta, hogy választhatom azt, hogy azt mondom 5 nap múlva dokinak, hogy beadtam az antib.-t, miközben nem, vagy tényleg beadom, de ennek hatására sem biztos, hogy el fog múlni a hõemelkedés. Jaj, nagyon tanácstalan voltam. Aztán utolsó érv az volt, hogy 5 napi szedése az antib. Nem okoz még rezisztenciát, így ha jól bírja Dorka, akkor adom neki, aztán ha mégis van benne valami kis gyulladásgóc, arra jó lesz. Szóval adom, de úgy, hogy egyáltalán nem értek vele egyet, de nem merem nem adni, mert mi van, ha mégis valami baja van, csak a vizsgálatok nem elég alaposak. Ez van velünk egészségileg.

Különben Dorottya egyre csak fejlõdik szellemileg, hízni is elkezdett, végre 20 dkg-t hízott 1 hónap alatt, így 8,74 kg vagyunk és kb. 74 cm. Nagyon aranyos, de nem engedi irányitani magát, elég hisztis. Sajnos mindenkitõl azt hallom, hogy csak azért lesz egy gyerek hisztis, mert a szülõ olyanná alakítja, hát, nem tudom, milyen nevelési módszerrel tudnám errõl leszoktatni, egyáltalán mit rontok el...

A lakásomat próbáljuk eladni, eddig a sok jelentkezõbõl többel sikerült nagyon csúnyán összeveszni, mert csak bunkó stílusban hajlandók alkudozni, amire én nem vagyok vevõ és teljesen kikészülök attól, hogy a saját lakásomban megaláznak...Kezdem feladni, a férjemmel már ott tartunk, hogy inkább maradunk albérletben, mert mi ezt az undorító stílust nem bírjuk, ami egy adás-vételnél van...Ti hogy bírjátok ezt a sok hajcihõt a lakás vagy ház eladás/vétel kapcsolatban???? Én teljesen kikészülök, nem kapok levegõt és teljesen hülyének néznek, ahelyett, hogy jól odaszólnék, vagy legalább megmutatnám a kijáratot, annyira nem tudom jól kezelni ezeket a helyzeteket és persze tényleg hülyén viselkedek.

Férjemnek 2 hónapja nincs munkája, ennek is marhára örülünk, lenne kint lehetõség, de eddig nem akartunk kimenni, de lehet, hogy a lakásproblémánk arra késztet minket, hogy inkább kimenjünk, csak megint költözködni...utálom...

A Tücsök Zene mellett lesz néptánc is, persze egyenlõre kisérleti jeleggel, mi kipróbáljuk (ingyenes), aztán ha jól érezzük magunkat, akkor belevágunk. Állítólag inkább a mamákat tanítják néptáncra, csak közben a babák ott táncikálnak majd körülöttünk, így szem elõtt lesznek, mégsem egy megõrzõben.

Sógoroméknak megszületett 6-án a kislányuk az I.Nõi Klinikán, hát én a Mávban szültem, ég és föld a kettõ között a szinvonal. Természetesen tiszta és rendes, felújított ott is minden, de olyan tumultus volt, a kis friss újszülötteket a folyósón (huzatos, bárki odamehet) nézhettük meg. A sógornõmet nem tanították meg fejni, és még sorolhatnám, hogy miben találtam hibát, de lehet, hogy õ nem volt elég nyitott a tanácsokra. Szóval én annak idején sokkal nagyobb magabiztossággal mentem haza Dorkával. Szegény sógornõm persze, hogy az elsõ nap már bõgött.

Szila: én is láttam azt az apácás vérzõ cicis plakátot, undorítónak találom, azt nem értem, hogy ebbõl miért nincs botrány. Szerencsére nálunk az összeset letépték jó érzésû emberek, nem bántam, hiszen annyira izléstelen és olcsó hatásvadász az egész, arról nem is beszélve, hogy mennyi hívõ embert tudnak ezzel megsérteni... Hol van az a korszak, mikor a Cosmopolitan újság cicis plakátját utólag becsíkozták, pedig az nem is volt olyan durva???

Most már mi is szeretnénk talizni veletek, ha túl vagyunk ezen a 15 hónapos oltáson biztosan elmegyünk, annyira kiváncsi vagyok a sok pocakos mamára és persze a többi babára, mamára. Ha nem is írok nektek, azért én sokat gondolok rátok, ahogy olvasom, mi történik veletek, remélem a talikkal majd bepótolom a hozzászólásaim hiányát.

Bocsi, hogy hosszú voltam, de nagyon rég nem „beszéltem” veletek és tudjátok jó itt csevegni!J

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi,
nem csak a hívõ embereket bántja meg szerintem a plakát, hanem ez már tényleg a jó ízlést sérti.

Cory,
gyógyok mennek ezerrel: KépKépKépKép Vigyázz nagyon magatokraKép!

Rebi,
elképzelem Csengét az asztalon aludniKépKép.

Henke,
akkor lehet, hogy Barni elindult a szobatisztaság felé vezetõ úton?Kép Hogy neked milyen ügyi nagyfiad van!!Kép

A gyógyokat még mindig köszönjük!

Ma voltunk dokinéninél. Azt mondta semmi baja nincs, nem beteg v. ilyesmi. Egy nagyon picit piros a torka és jön jópár foga. Rendes kaját alig eszik (ma pl. reggelire majdnem egy üveg gyümi, ebédre kb 1/3-ad üveg fõzi + joghurt, uzsonna: fél banán, vacsora kb 1/3 üveg fõzi + joghurt), viszont ezerrel cicizik napközben. Szörnyen nyûgös, sír sokat, nem nagyon akar a karomon kívül máshol sírás nélkül ellenni. Estére csak 38,2-re ment fel a láza, úgyhogy napközben szerencsére nem kellett adni neki semmit. A dokinéni sem írt fel gyógyszert, csak az Aconit nevû homeobogyót ajánlotta szedni. Ja, meg mondta, hogy szedhetjük a Béres cseppet is Cebionnal, és akkor a Vitacolant ne szedjük.

Zsuzsa, Zafi,
töltöttem le egy másik keresztszemes programot: pattern maker for cross stitch a neve; szerintem az imesh-rõl vagy a kazaa-ról le lehet szedni. Tök jó mintákat lehet vele gyártani kép, fénykép alapján is. Csak az a baj, hogy kétnapos verziójú, úgyhogy gondolom kétnaponta frissíteni kell.
szila

Bocsi, véletlenül lemaradt az aláírás és valamiért megint nem engedett belejavítani.

Szóval puszi mindenkinek, remélem, holnap szebb idõ lesz.Kép

Szila
szila

SZiasztok!

Ármin láza szerencsére nem bizonyult tartósnak: reggel ébredéskor még hõemelkedése volt és napközben elmúlt! Kép Ez ugyan ellentmond az eddigi tapasztalataimnak, eddig csak felfelé ment a láza a nap elõrehaladtával - de remélem, komolyan vehetem, hoghy nincs gond! KépKépKép Ma rengeteget takarítottam, már nagyon ráfért a lakásra - csak én fáradtam el "kissé" hamarabb a kelleténél! Kép SAjnos nem terhesen is utálok takarítani, hát még így! És ismét elhatároztanm, hogy megpróbálok vmi rendet teremteni a könyvek közt is - ha katalogizálni nem is, de legalább tematikusan és alfabetikusan el kéne õket rendezni, mert már semmit sem találok Kép

Laura! SZerintem is nézesd meg Romit szakorvossal, mielõtt elkeseredsz az allergia miatt! De szerintem nema bõrgyógyász az igazi, hanem gasztroeneorológus vagy allergológus, biztos van mindkettõbõl gyerekspecialista is! Addig is sok erõt! KépKépKép És ha szükséged van rá, esetleg tudok segíteni diétás recepteket gyújteni Rominak! A baba hogy van? Kép

Cory! GYógyulj meg! KépKépKép Nagyon átérzem a helyzetedet, szerintem október-novemberben, mikor kb. annyi idõs terhes voltam, mint te most, másról sem szóltak az írásaim, minthogy beteg vagyok, még mindig és még mindig... aztán nagy nehezen meggyógyultam! Kép DE ilyen szempontból nekem jobban bejött a februártól novemberig terhesség, mint a szeptembertõl júniusig tartó! Kép

Bogancsi! Ha gondolod, tartok neked egy-két órát! Ötödikes szinten még a matekot is vállalom, de magasabb szinten kénytelen leszek átváltani szociológiára Kép Na, érdekel??? KépKépKép

ZSuzsi! Nem lenne egyszerûbb - még ha pénzbe is kerül - ügynökség által eladni a lakást? Akkor te megszabod a feltételeket és a vevõvel csak az ügynök találkozik, te meg csak a szerzõdés aláírásakor? SZerintem Dorka is megérzi a ti feszültségeteket, a lakás, a munka, meg a minden miatt - ha nyugi lesz, nem lesz hisztis õ sem! Az nagyon jó, hogy viszed mindig zenélni-táncolni, az biztosan nyugtató hatással van rá! EZt az antibiotikumos dolgpt nem értem: miért nem halasztjátok el egyszerûen az oltást? Ármin sem kapta még meg, pedig 15-én lesz 16 hónapos - én azt gondoltam, hogy nem viszem el, míg le nem cseng az influenzajárvány - semmit nem veszít, ha késõbb kapja meg! A laboreredménywekben megszerintem bízz nyugodtan - bár persze közvetlenül a minta levétele után is elkaphat bármit! És gyertek ám talizni, mert a végén nem fogsz látni pocakkal! Na, ez azért még odébb van! KépKépKép

Aludj jól - módszer: a könyvet nem olvastam, de Pele írása nagyon tetszett Kép (fõleg most, mert itthon ismét elõjött, hogy miért nem alszik még egyedül, de én nem akarom még, vagyis azt látom, Árminnak még nem lenne jó) - ugyanakkor nem hiszem, hogy aki felhasználta a módszert, annak feltétlenül lelkiismeretfurdalással kéne küzdenie, hiszen el tudom képzelni, hogy van gyerek, aki kb. akkor érik meg az egyedül alvásra, amikor a szülei is úgy látják, hogy érett rá - Zafi, rólad sosem gondolnám, hogy brutálmami lennél! Kép (a többiekrõl sem, de nem tartom észben, hogy ki használta és ki nem a módszert) Én biztosan tudom, hogy Ármin nem érett még rá - de mindenben nagyon különbözõek a gyerekek!

Menta! Egy hõs vagy! Kép Kinek tartod? Nekünk nem akarsz? Engem érdekelne! Kép Tulajdonképpen itt a topikban (is) annyit tanulhatnánk egymástól, mindenféle hasznos dolgokat, mindenki mindenkitõl, nem? Vagy ez csak utópia?

Na, úgy elfártadt a takarításban a hátam!, hogy írni sem tudok többet! Kép Pedig akartam még!

GYógyuljon, akinek van mibõl KépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok

Cory
Gyógyulj meg hamar, küldünk vigyorikat hozzá KépKépKépKépKépKépKépKép !

Menta
Igen Bp.-en lesz az esküvö, jó lenne ha meglesnél minket!!!! Örülnék! KépKépKépKépKép

Zsuzsa
De jó akkor most már küldesz némi képet a családról! KépKépKép
A munka "nemesít" KépKép KépKép söt néha még jót is tesz, biztosan szörnyen unatkozol a három gyerek mellett! KépKépKép
Viccet félre téve gratula a munkázáshoz, szerintem nem fog Beának ártani a nagyizás,neked meg jót tesz ha kicsit emberek közt vagy és még fizetnek is érte, ja és az anyósod tényleg jó fej lehet!KépKép
A fogacskáknak meg már szóltam hogy ne kínozzák a kicsi lányt, még nem reagáltak? KépKépKép

Zsuzsi
A lánykádat nem hiszem hogy te neveled hisztisnak egyszerüen ilyen korszakában van, majd túl lesz rajta, ne csüggedj! KépKépKép
Lakás ügyben nem tudok okosat mondani, próbálj meg keménynek tünni, és ne vedd a szaívedre a bunkó érdeklödöket, nem kötelezö a ti lakásotokat megvenni tovább is lehet tolni a biciklit ha nem tetszik! KépKépKépKép

Zafi
Nem szabad ennyire sarkítani. Senki nem mondta hogy bárki is szörnyeteg lenne, vagy gonosz mert ilyen módszerekkel próbálkozik! Inkább csak azért emelte fel Ö is a hangját /én nem ismerem/ hogy a szülök ne nézzék a saját babájukat ellenfélnek pusztán azért mert nem úgy viselkedik ahogyan a szülei szeretnék.
Szerintem nagyon értelmes és alátámasztott írás. Más részt ahogyan írtad is sokan vagytok akik csak elemeket vettek át belöle ami hasznára is válhat a családnak.
Igazából engem mindíg is az zavart hogy pl. Babanet szerte, nem csak ebben a topicban úgy terjedt ez az elmélet mint egyedül üdvözítö megoldás az éjszakai nyugalom eléréséhez.
Én azért annak örülök hogy egy szakember is alátámasztja azt amiröl én is beszéltem és gyözködtem itt többeket, még akkor is ha félve vetettem fel ezt, nehogy megint valaki megbántódjék.

dzsili

Tettem fel új képet a profilomba!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

cory: gyógyulj! Vigyázz Magatokra!!! Kép Kép Kép

Zafi: én, mint az osztály korelnök mamája Kép mondom Neked, hogy minden módszert el lehet olvasni, ki lehet próbálni, és azt kell megtartani belõle, ami a babának, Neked, az egész családnak jó és megfelel! Mindig az a legjobb, amit az édesanya úgy érez. Persze vannak nem-anya-típusok is, de nem köztünk Kép Ráadásul mások a lehetõségek pl. elsõ gyereknél, vagy többediknél (lsd. nálunk: sulisoknak aludni kell éjszaka, stb.). Mások az otthonról hozott minták is. A lényeg, hogy minden családtag kiegyensúlyozott legyen. A többi már jön magától Kép Kép Kép

Zsuzsi: szinte szóról-szóra pont ugyanazt akartam írni, mint Szila a plakátról Kép

Márti: Kép

pisi: egyszer már Tomi is belepisilt a vizébe. Kakilni viszont csak Juli kakilt bele egyetlen egyszer, akkor is nagyon megrémült. Igaz, õ már 2 éves lehetett akkor.

Tomi szépen javul, egyre kevesebbet köhög, de az orra még folyik rendesen. Viszont az éjszakát teljesen átaludta, fél 7-kor ébredt. Az étvágya még nem tökéletes.
A rossz hír viszont, hogy a láz alatt a futószemölcsei megint elszaporodtak, úgyhogy megint mennünk kell Kép Kép Kép De persze megvárom, amíg meggyógyul.

bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

EGY pohárban EGY fogkefe a mosdókagyló szélén... Van ennél árvább dolog a világon?!?! KépKépKép
Nem kis küzdés árán megfürdettem az este Lacikát, de ágyba dugnom nem, és nem sikerült. Most megtapasztaltam azt, amirõl már többen is írtatok, hogy milyen az, amikor egy gyerek nem hajlandó elaludni. Kép Megint nagy optimizmusról tettem tanúbizonyságot, mikor tegnap azt írtam, sokkal rosszabb nem lehet az éjszakánk, mint amilyen mostanában lenni szokott. Hát, sokkal rosszabb volt. Kép Lacika sarkig kinyitotta a szemét, és egyértelmûen látszott, hogy teljes erõvel küzd az elalvás ellen. Mindent kipróbáltam, dajkáltam, énekelgettem, az ágyunkba vittem, de semmi nem használt. Végül fél12kor betettem az ágyába, hogy ha úgyse alszik, azt ott is tudja csinálni, még az se zavarja benne, ha bõg. Azután 2-3 perc múlva vadul elszégyelltem magam, szegény Kicsikém, milyen rossz lehet neki, õ biztosan nem érti még, mi az, hogy Apa kiküldiban van. Kép Milyen rémítõ érzés lehet neki, hogy eltünt az Apja. Erre még én is magára hagyom. Fúj, Anya az ilyen?! Gyorsan felkaptam, magamhoz öleltem, õ meg szipogott kettõt, és ELALUDT! Kép Két óráig aludt, akkor megint elkezdett üvölteni. Átvittem megam mellé, és utána már kisebb-nagyobb ébredésekkel elvoltunk reggelig.

Henke! Sajnos nem aludta még ki Lacika most sem, de az megnyugtatóan hangzik, ha nem csak nálunk húzódik el ennyire a gyógyulás. Nem mintha örülnék a más bajának, de akkor ez biztosan ilyen hosszú "lejáratú" vírus.
Az apanélküliség ügyében nagyon köszönöm az együttérzést, el se hiszed, mennyire jól esett. Többször volt már, hogy panaszkodtam, mennyire elfoglalt mostanában Laci, és valahogy soha nem kaptam rá egy "Ó, te szegény"-t, vagy egy "Tarts ki, majdcsak jobb lesz hamarosan"-t, de legalább egy "Mit nyarvogsz, másnak se jobb"-at se. Igyekeztem levenni a témát a napirendrõl, és nem panaszkodni errõl, ha már ennyire nem reagált rá senki, csak most megint kibukott belõlem. Meg is bántam, alig küldtem el, úgyhogy különösen jól esett az együttérztésed! Köszönöm! Kép
A fürdetés azért alakult így nálunk, mert ezen kívül olyan keveset találkoznak Apa és Fia, hogy Laci ezt a mókát kategórikusan kisajátította. Persze ilyenkor rossz, de egyébként olyan helyesek együtt, hogy mindig elérzékenyülök, amikor figyelem õket pancsizás közben. Kép

Norci! Arra az egyre emlékeztem határozottan, hogy mi félidõig a jénai saját tetejével lefedve szoktuk sütni a májat. Kép Azt hiszem, az volt a baj, hogy túlságosan tele sikerült pakolnom a tálat. A máj sajnos nem lett készen, és a füstölõ sütõben nem is tudtam befejezni. De a sali az jó volt, csak talán egy kicsit túlhagymáztam. Te sima vöröshagymával szoktad csinálni?

Zsuzsa! Igen, átgondoltam a dolgot, és káronkodás helyett inkább káromkodtam egy cifrát. Kép Remélem Lacika nem jegyezte meg a szófordulatot! Kép Utána Lacikát beledugtam az overáljába (csak nézett bután, sétáni?! Ilyenkor?! Kép), és kinyitottam minden ablakot. Végül bedobtam egy korty Baileys-t, és felhívtam a pizzafutárt. Kép
Én nem érzem magam fõzési antitálentumnak. Mostanában rendszeresen fõzök, és az esetek többségében határozottan fincsire sikerülnek azok a kaják is, amiket életemben elõször próbálok meg elkészíteni. Ha még azt is figyelembe vesszük, mennyire nehezített pálya úgy fõzni, hogy egy pici gyermek közben a lábunk alatt játszik, szerintem minden ehetõre sikerült kajáért kezet csókolhatnak nekünk a pasik, nem?! Kép

Edit! Mi is tervezzük, hogy ha májusban hosszabb idõre ki kell mennie, akkor mi is elmegyünk Lacival. Ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy az jó lenne nekem, nyelvtudás nélkül egy idegen városban pici gyerekkel... Akkor már inkább egyedül a saját kényelmes és megszokott otthonunkban. Na mindegy, majd kialakul. Nap közben nem olyan rossz, mert akkor úgyis magunk szoktunk lenni, és igyekszem mindent a megszokott napirend szerint intézni, hogy Lacika érezze, minden oké. Az esték és az éjszakák a kritikusak, de már csak kettõt kell túlélnünk! KépKép
A gyógyikat köszönjük, majdcsak hatnak már lassan! Kép

Márti! Neked is köszönjük a gyógyokat, és a forró gyógytea 5letet is elloptam, bár Lacika azt hiszem, nem fog kapni belõle. Esetleg ha kicsit meghûlt. Kép

Szila! A Sübában nincs dr. cipõ? A McDonald's-ról sajna gõzöm sincs, hogy merre lehet, majd megkérdezem Lacit, ha hazajön. A héten úgyse indulunk el cipõt venni. Bár én lehet, hogy be is érem sima Siestával. Neked van valami különösebb okod arra, hogy a dr.-hoz ragaszkodsz, vagy csak egyszerûen az sokkal jobb?

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Nem használ valaki közületek Milupa-SOM szójaalapú tápszert és tejpépet?
Van fölös egy-egy csomagot oda ajándékoznám, nem akarom kidobni!

Becsi
becsi
Iklad

Sziasztok!

BMárti,
nekünk a gyógytornászunk javasolta a dr.Leót/dr.Siestát. Ezek nem belül emeltek, hanem a talpuk van úgy kialakítva, hogy kívül magasítva van a belsõ fele. Na, ezt most jól bonyolítva írtam, de remélem, magad elé tudod képzelniKép. Amúgy meg szép cipõk.

Szila
szila

Sziasztok!

Gyors bejelntkezés, párom állása ügyében még nem dõlt el semmi. Kép Kép tudjátok elég vegyesek az érzelmeim, ráadás nekem kezd úgy tûnni, hogy az egész nem olyan szép, mint elsõre, de majd meglátjuk, lehet én vagyok bizalmatlan, azért a drukkokat köszönjük.

Dzsili, Zafi!
Az a cikk tényleg jó.
Zafi, te ne rágódj nem vagy brutál mami ettõl (ahogy Márti mondaná), ha neked jó, Rékának is. Amúgy Bogancsi leírta amit én is gondolok.
És nálunk amit mi alkalmaztunk belõle (igaz mi nagyon "lájtosan" csináltuk az annyira bejött, hogy kezdem kiismerni a kisfiam, mert én elhiszem, hogy csak akkor sír ha baja van, õ meg elhiszi hogy olyankor próbálom is megoldani. Kép

Zafi!
Tudom, hogy nem jó péláda és szélsõséges, de a régi világban az volt a "divat", hogy szinte rögvest sírni hagyták a manókat éjjel, nem volt igényszerinti szopi, stb. és abból a generációból se mindenki lett neurotikus. No attól a "módszertõl", ha annak lehet nevezni engem is a hideg ráz.

Dzsili!
Ebben a topicban szerintem senki nem gondolta volna, hogy az az egyedül üdvõzítõ.
Viszont a cikknek a cicin való elalvása, hát szentül hittem én is, hogy az a tuti, amíg múködött és mindkettõnknek jó volt, csak Vili egy idõ után úgy döntött, hogy ahhoz õ már nagy fiú. Ott tartunk, hogy én kezdek boldog lenni, ha elalszik cicin is Kép
De már én is többet írtam a kelleténél.

Menü: tegnap: tepsiben sült sajtos tejfölös csirkemell + krumplipüré. Ma zellerkrémleves+sajtos tészta.

Andysj!
A sajtos brokkoli krémleves receptjét én is kérem szépen!

Ilyen a gyors bejelentkezés.

Norci
norci

Sziasztok!

Nemrég jöttünk a dokitól. Egyelõre még nem influenza, csak hõemelkedése volt Petinek, de folyik az orra és köhög.Kép
A dokinéni ha mondhatta volna, lehülyézett volna, hogy talira meg baba-mama tornázni járunk az inluenza járvány közepén. Megfogadom a tanácsát és amíg le nem cseng a járvány, nem viszem Petit közösségbe, így talizni sem megyünk.Kép Szerintem végülis igaza van. Nekünk ugyan még nem aktuális, de egy szintén beteg baba anyujának mondta, hogy az oltást majd csak a járvány elmúltával adja be, ráér.

Zafi
Remélem Réka jól van és nem kapott el Petitõl semmit.

cory
Gyógypuszik mennek.

Zsuzsi
Ha ennyire kikészültök, tényleg jó ötlet a közvetítõ, bár nem tudom, hogy mennyit kérnek.

Rebi
Pisi miatt mi sem szoktunk vizet cserélni, pedig a fürdõszobában fürdetünk. Semmi baja nem lesz tõle.

Nagyon úgy néz ki, hogy Peti áttért a napi 1x-i alvásra. Fél1-1-ig nem lehet õt letenni, még álmosan is hajlandó kajálni (régebben kilökte a kezembõl a tányért), aztán bealszik. És mintha késõbb is kelne, egyre ritkább a 6-fél7-es kelés, tolódik fél8-8-ra.Kép

Megyek fõzõcskézni. Húsleves lesz. Csak különleges alkalmakkor vagyok hajlandó levest is meg másodikat is fõzni. Vagy az egyik, vagy a másik.

Üdv: Gorsi
gorsi

BMárti!
Nem akartalak megsérteni a fõzési tudományod miatt. Bocsánat!KépKépKép Egyébként a fõzésrõl csak annyit, hogy akkor szoktam összecsapni valami kaját, amikor már a nagyok itthon vannak, és a picilánnyal el vannak, így azért valamivel könnyebb, mint láb alatt a gyerekkel, ez biztos.KépKépKépKép
Ja, azért én is sajnállak, az Apa nélküli napokért, de nekem ez már szinte fel sem tûnik - bocsika -, mert nálunk az Apa általában már akkor ér haza, amikor a Bea már alszik. Azért a vigasztalás megy, jó? KépKépKép

Dzsili!
Hát igen a munka "nemesít", csak az a baj, hogy tegnap este derült ki, hogy amit holnaputánra meg kéne csinálnom az nem jó anyag, és majd még csak most fogják küldeni a javítottat. Kép Különben, kösz, jól vagyok. KépKép
Épp most néztem meg a postaládámat, már "száguldozik ezerrel" az anyag. Kép

Zsuzsi!
Sajnos abban a korszakukban vannak lányaink, fiaink, hogy elkezdték a hiszti, és dackorszakot. Ilyenkor nem lehet okos az ember lánya, mert a gyerekek is különbözõek, különbözõ módszerrel lehet leszerelni õket.
A kisebbik fiamat például csak úgy lehet leszerelni, ha ráhagyjuk a csapkodását, szövegelését, és pár perc múlva már úgy jön be a szobába, mintha mi sem történt volna. Megjegyzem õ már áprilisban 8 éves lesz. A Beusnál is ezt a módszert vezettem be, hogy nem figyelek oda amikor el kezd üvöltözni, és abba is szokta hagyni. Egyébként szerintem a gyerekeknek ebben a korban ez az egyetlen lehetõségük, hogy kimutassák akaratukat, õk még nem tudnak beszélni, és valahogy meg kell értetni velünk, hogy õk vaójában mit is akarnak. Ez sajnos néha átcsap az erõszakosságba, túlzott akaratosságba. De nem biztos, hogy mi szülõk rontjuk el gyerkõceinket, ez alaptermészetben is benne van a gyerekekben. Nálunk például mindketten eléggé makacsok vagyunk (bár a férjem nem ismeri el ezt a tényt)és a Mikiben és a Beában eléggé bennük van a makacsság.

Magunkról egy kicsit.
Hát... elkiabáltam a tegnap estét. Éjjel 2 óráig nagyon nyugtalanul szendergett a Beus, megivott egy csomó folyadékot, reggel viszont elég jól aludt. Anyu volt itt amikor felébredt, azt mondta, hogy elég nyügõsen ébredt. Most próbálkozik az alvással, csak az a baj, hogy elkezdett tüsszögni, és köhögni.Kép
Ma angol után elmentem fodrászhoz az anyuval, addig Apukám vigyázott a lánykára. Anyu szerint elég nehezen tudott meglógni Beustól, az Apu lekötötte a figyelmét, és úgy lógott meg az anyukám.
Amikor hazajöttünk a fodrásztól, az én kicsi lányom nem ismert meg. Kép Elég sokat vágtak a hajamból, utoljára 3 hónapja voltam fodrásznál, és ismerõs is voltam a Beának, meg nem is.Kép Aztán amikor megszólaltam, akkor tudott hová rakni, és onnantól el sem engedett, és nézte a hajamat, arcomat, próbált eggyé összerakni a gondolataiban.

Ja még valami, és befejeztem egy idõre.
A nagyfiamnak nem sikerült a gimi felvételi, ezt mondjuk tudtuk, de szegény egy kicsit letört tegnap, mint az a bizonyos bili füle. Nem számított arra, hogy ilyen rossz lesz az eredménye. Szerinte rossz, szerintem lehetett volna jobb is, de nem szekálom miatta. A 94 felvételizõ gyerek közül a 68. lett, úgy, hogy a szóbelin tarolt, maximum pontszámot kapott. Az a fránya írásbeli rontott el mindent.Kép

No, este majd még benézek, most elszáguldok.
Sziasztok Zsuzsa

beababa

Nem akarok vitázni errõl, csak megjegyzés. Egyetértek a cikk írójával, csak nekünk nem sikerült az éjszakai fölébredéseket beintegrálni a család életébe (pl. együttalvással sem). Lehet, hogy a tûrõképességünkkel van a baj, nem tudom, de bízom benne és hiszem, hogy nem okoztunk ezzel pszihésen rosszat Petinek.

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

A kádba pisiléssel kapcsolatban igazatok van ... ha nem látom, ahogy állva belecsorgat, engem sem érdekel Kép .. de az apját igen, de ha õ szereti a vizet hurcolni, akkor csinálja .. Kép Mindig is kérem Csengut, hogy üljön le rögtön, akkor aztán pisilhet kedvére ... Kép

Csengu nem kapta meg az MMR oltást hétfõn, hanem csak az Act HIB negyedikjét, meg a szabin cseppet... A dokink eleve nem szokta ezeket egyszerre beadni, hanem minimum 4 hét különbséggel. Szerinte elég lesz egyedül a 3 vírus, meg különben sem kerget minket senki... (csak a védõnõ a felszólítójával Kép) Meg végigkérdezte, hogy nem beteg-e vki a családban, mert akkor még ezeket sem adta volna be. A járvány idején közösségbe menetel miatt én is sokat gondolkodtam, de a 4 fal között már meg lehet hülyülni... Elkapni meg úgyis elkaphat bármit, hisz az apja is tömegközlekedik, bármit hazahozhat.. Kivédeni nem tudjuk.

Amúgy nem tudom, mi van a törpével, elképesztõ hisztirohamai vannak.. le nem szakad a cicimrõl (nap közben sem), ráadásul harap Kép Mondjuk a fogai tuti, hogy benne vannak a dologban, mert az egyik alsó rágója már nagyon duzzadt, és egy csücsök már látszik is, de még nem jött át... Étvágya viszont van .. tegnap megevett egy óriásüveg meg egy kisebb üveg kaját, meg még mindenféle elcsent dolgot... csak gyümölcsöt nem akar most épp enni...

Cory
GyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKépgyógyKép.. okosabbat nem tudok...

a fõzõcskézésrõl csak azért nem írok, mert nem fõzök... (tudom, fene jó dolgom van)... Anya és Anyós szokott kaját küldeni .. persze nem egyeztetik, úgyhogy néha túl sok kaja van, néha túl kevés .. Kép

.. még annyi, hogy tegnap suliban voltam, és párom maradt itthon a gyerekkel ... Kép most egy ideig értékelni fogja, hogy egész nap mit csinálok... 11-kor már a villamosmegállóban vártak KépKépKép

.. most megyek, folytatom a térképet, tegnap nem tudtam befejezni ... nagy eséllyel ma sem fogom ...

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

SZiasztok!

MOst hallottam a rádióban, hogy most indul az országos járvány KépKépKép A francbaaaa! Kép

REbi! Néha én sem bánnám, ha házhoz szállítanák a kaját - pedig szeretek fõzni! Igaz, a vizsgáidért nem irígykedem! Kép SZerintem még a legtökéletesebb pasik, akik nagyon sokat foglalkoznak a gyerekükkel, is megriadnak egy egész napi felügyelettõl - már ha egyáltalán el tudják képzelni, mivel jár! DE szerintem nem tudják -míg a nõk többsége tisztában van azzal, milyen egész nap (hónapokon, éveken át) dolgozni! Kép

BMárti! Bocs, hogy nem reagáltam én sem az egyedüllétedre - pedig nagyon is átérzem! András ugyan nem éjszakázik folyton, elutazniis viszonylag ritkán szokott, itthon viszont ledolgozik még vagy 8 órát - de legalább itt van! SZóval: HÕS VAGY! KépKépKép

ZSuzsa! jó, hogy így számíthatsz anyósodra! Kép De ahogy olvasom, azért a szüleid is beszállnak néha! Beusnak küldök betegségmegelõzõ gyógyokat! KépKépKép

Norci! Akkor most drukkoljunk Helsinkiért vagy sem? Ahogy akarod! Kép

Heti menü: hétfõn töltött kápi volt (kaptuk), csak a levét és a tölteléket ettük, én az epebaj, Ármin i kiskorúság miatt! Kép TEgnap zbabfõzelék volt pörköltttel, ma fõtt krumpli, resztelt máj és párolt kelbimbó - de Ármin még alszik, úgyhogy a fogadtatás kétesélyes! REggelre pld. 1 joghurtot és 3 savanyú uborkát evett némi almával - pedig kínáltam mást is!

Márti++
márti

Sziasztok!

BMárti!
Lehet, hogy most egy életre magamra haragítalak (bár nem áll szándékomban!!!), de sajnos nagyon nyûgös hangulatban vagyok. Vedd úgy, hogy kínomban nevetgélek közös bánatunkon.
Szóval:
Ó, te szegény!
Tarts ki, majdcsak jobb lesz hamarosan!
Mit nyarvogsz, másnak se jobb!
Most már jobban vagy? Kép

Ezeket akár nekem is írhattad volna, ugyanis az utóbbi idõben mi sem nagyon látjuk apát. Õ végül is nem a szakmájában tudott elhelyezkedni, hanem egy multinál. És ha hiszed, ha nem, az utóbbi 18 napban tudod, hány szabad napja volt? Egyetlenegy, 9 nappal ezelõtt. Holnap lesz a következõ. Amúgy fél 9-re jár dolgozni, és este 10-ig van bent, vasárnap csak este 8-ig.
Korrekt, nem? Jó, persze, ez csak átmenetileg van így (állítólag), de hát köszönjük szépen.

Szóval: kitartás mindkettõnknek!!! Kép Kép Kép

A beteg babáknak és mamáknak sok-sok gyógypuszit küldök! Kép Kép Kép

Sziasztok: Lauráék
p_laura

Sziasztok!

Rebi: Ati azért biztos ami biztos megkérdezett icq-n, mit adjon reggelire Csengének KépKépKép

Mára katasztrófálissá vált az állapotom. Mikor jöttem haza a suliból már nagyon szédelegtem, úgyhogy útközben betértem a háziorvosomhoz. Kaptam gyógyszert, ma már túl vagyok egy kis lázon, bóbiskoláson, hidegrázáson...

Márti: Baluval is 9 hetesen voltam beteg, úgyhogy végülis számíhtattam volna rá.
A cikket tényleg a Pele írta? Kép Nem tudtam, hogy így hívják, pedig ismerem õt Kép

BMárti: én nem tudom hogy tûrném az egyedüllétet. Pontosabban sejtem, hogy nagyon rosszul. Míg nem volt Balu, addig is nagyon rosszul tûrtem. Így még szerencsére nem kellett kipróbálnom.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Úgy tûnik, Lacika megvonta a bizalmát a világtól, és csak úgy volt hajlandó aludni délután, ha közben szorosan markolta a hajamat. Pedig hogy készültem, hogy végre jól utolérem már magam itt is, és persze a sütõm sincs ám még kitakarítva. Kép Így viszont 2,5 órát aludtam Lacikával, igaz, teljesen kitekeredett nyakkal, de még így is jól esett! Kép

Henke! Jót Képogtam a fürdõkádba kakilós történeten. Persze gondolom, hogy te nem találtad mulatságosnak akkor, amikor történt. Azért nem akármi, hogy Barni már ilyen nagyfiú, hogy tudatosan intézi az ilyesmit! Kép

Dzsili! Miért vetnénk meg amiatt, hogy mit adsz Napocskának? Szerintem még akkor se lenne jogunk hozzá, ha tényleg hûdeborzalmas dolgokat adnál neki. Mindabból, amit leírtál, én csak a túróféléket nem adom Lacikának, a túrórudit a multkori penészes tapasztalat miatt, a krémtúrót meg nem szerette. Mondjuk én nagyon utálom a túrót, lehet, hogy ezt érzi, és ezért nem eszi meg.

Cory! Jobbulást! Mennek a gyógyok neked is! KépKépKépKépKépKép Minden elismerésem a tiéd, hogy gyerek mellett, terhesen és betegen is így állod a sarat! Én biztosan nem mentem volna suli közelébe se, hanem itthon sajnálnám magam. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Számítógépes mamik segítsetek légyszíves!

Tegnap is írtam már, csak a sok szövegembõl lehet, hogy nem tûnt fel a kérésem.
Szeretném tudni, hogy manapság szerkesztésre kb mennyi óradíjat lehet kérni. A megbízó óradíjat akarna fizetni, én meg nem tudom mennyit kérjek. Táblázatot kell csinálnom, és szórólapokat szerkeszteni, heti egy alkalommal 4-5 órában.

Köszi elõre is ha tud nekem valaki segíteni, oldal árakat kb tudok, de azért ha tudtok oldalárakat nekem az is jó lenne, hogy összehasonlíthassam az enyéimmel.

Sziasztok Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

WOW! Ez szuper, egy kis extra szip-szip, és máris mindenki velem foglalkozik! KépKépKép Megérte!!! KépKépKép

Szila! Cserben hagyott a fantáziám, a kívül magasított belsõ felet képtelen vagyok elképzelni. Kép

Zsuzsa! Dehogy sértettél meg! Csak azt akartam kifejezni, hogy attól még nem kell antitálentumnak éreznünk magunkat, ha egyszer egyszer valami nem sikerül. És végül is (ahogy te is írtad Kép) a lényeg az, hogy próbálkozunk! Kép
Édes lehetett Beus, ahogy nézegetett téged az új frizuráddal! Kép
Köszi a vígasztalást! Kép
Óradíj ügyben sajnos semmit nem tudok, soha nem dolgoztam így.

Rebi! Nagyon tetszik a módszered! Egyszer én is itthon hagyom egymásnak a fiúkat, utána talán számíthatok majd egy kicsit több együttérzésre. KépKép

Márti! Köszi! Kép Hõs azért talán nem vagyok, de most tényleg nagyon elpáratlanodtam. Kép Mondjuk az se lehet egy nagy élmény, ha itthon van, de dolgozik.

Laura! Jobban vagyok, igen, köszönöm! Kép
A ti helyzetetek se valami rózsás, belátom már, hogy befoghatom a nyafogómat. KépKép Egyébként Laci munkahelyén is átmenetileg van így, amióta csak ott dolgozik. Kép

Cory! De jó ellenpéldát is hallani! Ezek szerint van remény, létezik olyan programozó, aki ráér a családjára! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Hurrá, utólértelek benneteket!!! KépKépKép És most megyek elolvasni azt az ominózus írást!!! KépKépKép

BMárti
bmárti

Zsuzsa: csak azért nem válaszoltam, mert semmi tapasztalatom nincs óradíj ügyben.

cory: most jó lenne, ha besegítene a párod rendesen!!! gyógypuszik mennek Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

BMárti: nálunk is volt olyan idõszak, amikor rengeteget utazott András, és én is nagyon rosszul bírtam, pedig akkor még csak 3 gyerekem volt, igaz, kisebbek. Most már beleszoktam. Csak azért szoktam szomorkodni, mert Tomi "alig ismeri" apját és emiatt nem is olyan lelkes vele. Reggel mindig korábban megy el, mint ahogy Tomi felébred, este meg vagy késõn jön, vagy Tomi már olyan álmos, hogy alig él. Kép

Dzsili: én szinte irigyellek a változatos kajáltatás miatt. Tomi még mindig csak tejmentesen ehet, tápszer, Milupa, fõzelékek. Nem túl változatos. Bár, amikor együtt üldögél velünk a vacsinál, és kunyerál, akkor néha adok neki "nem-Tominak-való" kajákat is. De errõl nem tud a dokinéni Kép

Laura: ez a munkaidõbeosztás nagyon durván hangzik Kép Csak tudnám, hogy jött össze a Pocaklakó??? Kép Bocs, de ennek a poénnak nem tudtam ellenállni Kép Kép Kép

Kellemes estét mindenkinek! Gyógyulásokat a betegeknek!!!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

BMárti
nem módszer az, csak kényszerûség volt ... reggel fél9-tõl van órám Kép El nem tudom mondani, milyen nehéz olyankor Csengét itthon hagyni .. fõleg, mert eddig nem sikerült úgy elmenni, hogy ne ébredjen fel, és az ajtóban hallom, ahogy sírdogál Kép Most kivételes eset volt, hogy Ati maradt itthon vele, mert neki elmaradtak az órái.. amúgy Apa szokott lejönni, és vigyáz rá, amíg hazaérek...

Cory
Már mindenkit felhívott, hátha jön valahonnan a felmentõ sereg Kép De még a szüleim sem vették fel a telefont .. Kép

na a nagy "rendcsináló" most egyenként ide hozza a CD-ket .. Kép hogyénennekmennyireörülök .. Kép

üdv
Rebi

rebi

Bogancsi: Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Akkor még itthon dolgozott... Kép
De ez a munkaidõ-beosztás tényleg csak az utóbbi 3 hétben van így.

Laura
p_laura

keresztszemezõsöknek:

[url=http://www.lysator.liu.se/~offe/kors/animals/index.html" TARGET="_top]http://www.lysator.liu.se/~offe/kors/animals/index.html[/url]
[url=http://www.virtual2000.com.br/pontocruz/disney.html" TARGET="_top]http://www.virtual2000.com.br/pontocruz/disney.html[/url]

R.

rebi

Sziasztok!

Eloszo is a receptek:

Sajtos Brokkoli leves:

300 gr. brokkoli (lehet friss, lehet fagyasztott, es inkabb a rozsaja mint a szara) kb. negyedbe vagni minden darabot, tul kicsire nem jo mert szetfo.
175 gr. hagyma aprora darabolva
250 - 300 gr reszelt mozzarella sajt
450 ml tej es tejszin kevereke (fele-fele aranyban)
4 evokanal margarin
3-4 evokanal liszt
1 kaveskanal so (en nem rakok ennyit bele, izles dolga, szerintem kevesebb is eleg)
1 kaveskanal orolt feherbors (a sima fekete bors is jo, es a mennyiseg itt is inkabb izles dolga)
1 kaveskanal fokhagyma por

elkeszites:
1250 ml vizet fel kell tenni forralni, mikor forr hozzaadni a brokkolit es a hagymat. Kb. 10-12 percig kisse forralva fozni, majd hozzaadni a fuszereket es a sajtot. Addig kevergetni mig a sajt elolvad, akkor hozzaonteni a tej es tejszin kevereket es a vajat. Kevergetve felforralni, majd lassan, folyamatos kevergetes mellett hozza csurgatni a 3-4 evokanal lisztet, amit elozoleg csomomentesen elkevertunk 100 ml hideg vizben. Es addig fozni mig egy suru krem szeru levest nem kapunk.

Mirinda szelet:
alap:
6 tojassargajat 6 evokanla cukorral habosra verni, 1 dl etolajat es 2 evokanal kakaoport belekeverni, majd fel csomag sutoporral elkevert 4 evokanal lisztet szitalunk bele.6 tojasfeherjet kemeny habba verjuk es ovatosan az elobbi masszahoz keverjuk. Majd kilisztezett tepsibe ontjuk es kozepes hofokon megsutjuk

Krem:
20 dkg porcukrot habosra keverunk 20 dkg Ramaval es 25 dkg turoval. Betesszuk a hutobe es 1 orat allni hagyjuk.

A megsult, kihult alapra rakenjuk a kremet (ne tavolitsuk el a tepsibol az alapot!!!)

Mirinda krem:
2 csomag vaniliapudingot (azt amit fozni kell, a hidegen keszitheto nem jo) hidegen elkeverunk 7 dl mirinda uditovel (vagy barmilyen szensavas narancs uditovel, vagy malnaszorppel amit szodaval keszitettunk. lenyeg hogy szensavas legyen)csomomentesre. Folyamatos kevergetes mellett lassu tuzon felfozzuk. Addig fozzuk meg forrni nem kezd, azaz forrastol szamitott egy percig. (fontos az allando kevereges). Majd a turokremmel megkent alapra ontjuk a mirinda kremet es a hutobe tesszuk meg meg nem kocsonyasodik.

Bogancsi!
De jo hogy mar a gyogyulas utjara tertek Kép Szegeny Tomi, csoda hogy meg birja, ennyi szemolcs leszedese egy felnottet is nagyon megviselne. Remeljuk szegenynek hamarosan megszunnek es majd ez lesz az utolso. Tomi igy is mar egy hos!

Cory!
Jobbulast! Vigyaz magatokra sok gyogyKépKépKépKép

BMarti!
Hamarosan en is csatlakozom az apatlanokhoz Kép, igaz az en ferjem csak jovo het vegen utazik el. Mi mar lassan hozzaszoktunk. Mielott kikoltoztunk ide az USA-ba a ferjem 6 hetig volt itt, mi meg otthon. Kép Es elotte is sokat utazott. Most csak kb. ket havonta egy hetet nincs otthon Kép

Laura!
A baratnom gyereke is kinotte az ekcemat. Remeljuk nalatok is igy lesz. Addig is kitartast, kuldok par gyogyKépKépKép

Na megyek is, mert mar igy is tul sokat irtam,
minden betegeskedonek jobbulast.

Andysj
andysj

Sziasztok!

Bocs, hogy már megint magammal foglalkozom, de kétségbe vagyok esve. Holnap reggel tartom meg életem elsõ óráját, és lázas vagyok. Ez még csak hagyján, reggel jobban szoktam lenni, de a fickómnak be kéne mennie holnap a munkahelyére, úgyhogy rám akarja hagyni Balut napközben. Ma megmozdulni nem volt erõm. Ültem a nagy alvós/szoptatós fotelomban, be takaróztam állig, és vacogtam. brrrrrrrr! Mit csináljak???

cory

cory
Budapest

Sziasztok

BMárti
Tudod nekem csak az tünik fel ha a párom itthon van , nem az ha nincs, az a "természetes", megszoktam már ennyi idö után, de téged nagyon SAJNÁLLAK!!!!
Így jó??? KépKépKépKépKépKépKépKép
Teljesen normális ahogyan "szenvedsz", valamikor én is így voltam eszembe jutott amikor elöször fürdettem egyedül a kis babámat.
Én úgy szerettem úgy aludni hogy mellettük fekszem! KépKépKépKép

Andysj
A süti mekkora tepsihez van és kb. hány percig sütöd?

Bogancsi
Ezek a szemölcsöK, borzalom.
Nekem volt a kis fiamnál,/nagyobb volt mint Tomi/ ö akkor kapott vírusra való gyógyszert /virusos szemölcs/is ami nagyon drága volt, tabletta és állítólag belülröl hat,azóta sem láttam gyógyszert ami nem bacikra hanem vírusokra van.
Ö még pici de olyan jó lenne ha máshogy is el lehetne tüntetni ezeket a szemölcsöket!
Sok-sok drukkot és jobbulást nektek! KépKépKépKépKépKépKép

Gorsi
Petinek is gyógyik, megbetegedés ellen! KépKépKépKépKép
Nekünk sajna muszály holnap vásárolni menni cipökét neki meg csónakot nekem az esküvöre nem várhatunk míg lecsöng a járvány, bár nagyon izgulok, hogy nehogy elkapjon valamit!

ÚÚÚÚÚTálom a szelet, majd kivisz a lakásból! Fáj a fejem és aludni sem tudok ilyenkor! KépKépKépKépKép

Ma becsicsáztam a frizuráját Napsugárnak!KépKépKép
Ilyen lett:

Kép

dzsili

Cory
Próbálj meg aludni egy nagyot, hátha jobb lesz! KépKépKépKépKép
A lázzal nem lehet viccelni föleg a baba miatt, ha nem leszel sokkal jobban és lehetséges inkább maradj otthon /tudom ezt a legkönnyebb mondani/ és gyógyulj meg hamar.
Ezt neked küldjük Napcsival:
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
KépKépKép

Dzsiliék
dzsili

Zsuzsa
Lemaradtál az elöbb:
ne legyetek csüggedtek a felvételi miatt annyi minden történt még jó hogy Pityu ilyen frappánsan állta a sarat! KépKépKépKép
Bea babának is mennek a gyógyik, neked meg jó munkát!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Dzsili
dzsili

Sziasztok Mindenki!

Új kép van a profilomban, és elkészült a fotóalbumunk is. Címe: Beababa és testvérei. Sajnos frappánsabb cím nem jutott eszembe.

Zsuzsa + Beababa, aki ismét hõemelkedéssel aludt el.KépKép Hétvégig várok, és lehet, hogy most már ugrasztva lesz mégis csak a dokibácsi.KépKép

beababa

Sziasztok!

Cory!
Jobbulast kivanok neked. Mielobb gyogyulj meg! sok gyogyKépKépKépKép

Dzsili!
Nagyon jo a frizuraja Napsugarnak. Kép Hogy turte a kesziteset?

A sutihez en egy 25x35 cm-s tepsit hasznalok. (szerintem ennel nagyobbal nem jo probalkozni. es lenyeg, hogy mely legyen - kb. 5 cm, ne gaztepsi. )
A sutesi ido az ugyan olyan mint egy piskotaje. (nekem gaz van itt, kb. 170-180 fokon lassan kb. 25 percig)

Andysj
andysj

Sziasztok!

BMárti, olyan a talpa hátulról nézve a cipõnek, mint egy lejõ, aminek az alacsonyabb része kívül vanKép.

Cory,
gyógyok: KépKépKépKépKép

Andysj,
ez a sütirecept nagyon izgiKép, azt hiszem kipróbálom a hétvégénKép

Dzsili,
szuper lett Napsi frizurája! Milyen hosszú a hajaKépKép!

GOrsi,
ez a fél 8-8-as kelés nekem is tetszene...Hanga mostanában olyan 7 körül kel fel. Végül is jobb, mint a 6 óra, ahogy Martin szokott ébredni Lináéknál.Kép

(Tegnap húsgombóc volt paradicsommártással + krumplival, ma hidegkaja volt.)

Üdv
Szila és Hanga
szila

Sziasztok!

Nektek is bejön a Babanet alá valami angol hirdetés??? Én már nagyon unom!

cory: olyan szívesen vigyáztam volna Balura...! De egyrészt csak most olvastam, mi van/volt Veled este, másrészt nekem is fáj a torkom és köhögök, harmadrészt Tomi sem gyógyult még meg teljesen. Remélem, jobban lettél reggelre!

Andysj: nyamm-nyamm! Megcsinálom sürgõsen!!! Kép

Dzsili: köszi az együttérzést. Én már csak várom, hogy vége legyen az influenzának, megkapja a 15 hónapos oltását, és akkor le a szemölcsökkel. Talán utána már jobb idõk jönnek... Meg jön a tavasz is, igazán!
Nagyon édes Napsugár!!!

Szila: eddig volt elképzelésem a spéci cipõrõl, de most elbizonytalanodtam és nem tudom, hogy néz ki Kép Kép Kép

Zsuzsa: az én albumom címe: bogancsi gyerekei - ez sem valami eredeti Kép

Ez a szél õrület...

kaják: tepsis krumpli (tejföl,sajt), zöldborsóleves töki pompos, mustáros hús+krumplipüré,tojásos lecsó, palacsinta.
Múlt héten: kolbászos rántotta, rakott krumpli, leves+túrós derelye, sült hús+krumplipüré, rántott sajt+rizs, virsliprökölt+tökfõzelék.

pusssssssz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Bogancsi! Mi az a "töki pompos"???????????

Márti
márti

Cory!
Jobbulást! Kép Kép Kép Ill. remélem jobban vagy.
Szóljál ha segítsek! Szívesen!

Óra milyen volt?

Márti!
Töki pompos engem is megfogott.
Drukkolás, hát ez az hogy én se tudom, azért jobb drukkolni, de én nem leszke kétségbeesve ha nem jön össze. Mondjuk akkor még mindig kell fõállás után kajtatnia, de melója így is van ezer, de jobb szeretem, ha konszolidált kispolgári keretek között dolgozik és nem így. Így semmit nem lehet tervezni nekem meg ez a halálom, pedig õ a mérnök Kép

Norci

Ui. Zöldbableves, túrógombóc.
norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?