Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jolka
Anyukám biztos jön velem vásárolni, tök jóban vagyunk szerencsére...még szülni is ő jön velem, persze csak ha beengedik a börtönbe :? Apuka nem szeretne bejönni, gyenge idegzetű szegény, tegnap is orvosi vizsgálatra kellett mennie és úgy beparázott előtte, hogy úgy kellett fellocsolni. Mi lenne, ha férfiaknak kellene szülni?!? Vagy legalább a kilenc hónapból az utolsó kettőt nekik kellene végigszenvedniük...utána biztos jobban értékelnének minket :wink:

Húúú má megin futnom kell, hogy odaérjek!!! Mekkora barom vagyok! Viszont, ha vége a sulinak, akkor enyém az autó....már csak két hét és megkezdődik a rettegés Soltvadkerten!!!

marek

:D :D :D
Az én párom is retteg a dokitől, Ő egy igazi hipo... :) Állandóan betegnek hiszi magát, de már javítottam rajta. :)
Nem semmi az anyukád, bátor nő lehet, az enyém nem merné végig nézni, ahogy "szenvedek". Apa nálunk hős, nagyon ügyi volt, tök büszke vagyok rá...:D Legalább volt kihez szólni, és bódult állapotomban, is meghallgatott, :D Olyan lehettem mint egy részeg a sok gáztól, állítólag reakció idő az siralmas volt, és mint egy lassú felvétel, olyan voltam. :) De jó volt. :D

Timi!
Jé, én sokkal nagyobbnak láttam a képen.
Horvátországba megyünk. (Zaton). Jún 27.-től leszünk egy hétig. Már mi is nagyon várjuk. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Höhö :) hát nemtom, de - már bocsánat - életemben nem dugtam ennyit álmomban, mint mostanság :lol: - huh, ez igazán szolid, nőies és szűzies megfogalmazás volt, de tényleg így van....

A szervezet meg jobban teszi, ha nem akar előre hozzászoktatni a terheléshez, mert az genyaság lenne tőle... Már nem riogatásképp, de anno, Petykó születése utáni egy-két hónapban az időszámításomat az alvásokban mértem (ha alhattam egyhuzamban egy órát, már boldog voltam :) ).... remélem a második gyerkőc kicsit lojálisabb lesz velem :D

Kép
ebinc

Kelengye
Ruha:
56-os és 62es ből is 3-4 body hosszúból is és trikósból is
6-7 rugi
1 őszi levegőztető
1-2 kiskardigán,kocsikabát
1-2 sapi cérna sapi,vékony sapi,vastagabb
3-4 pár zoknika
1 pár kocsicipő
1 bundazsák
1-2 hálózsák

Fürdéshez: tisztálkodószerek: felírja az orvos,de én azt utáltam Johnsonsal kezdtünk,a kórházba is azzal mosták őket
utána: babaolaj,felírják ezt is (fürdés előtt vattával be kell kenegetni a kis testét,hajlatait)
hintőpor gyógyszertári
popsikrém sudocrem a legjobb,jó ha van otthon ha nem is azt használja az ember mindig
popsitörlő kendő (nivea jött be a legjobban)
sampon, fürdető (johnsons)
2 kapucnis kifogó
fürdetőkád állvánnyal
vízhőmérő

Általában:
lázmérő (sajnos én béna vagyok popsiba soha nem tudtam megmérni,fülhőmérőnk van)
orrszívó csakis porszívós a többi molyfing,esetleg egy kézi utazáshoz pl.
fültisztító,vatta pamacs,gézlap
pelenka (Newborn majd mini)
20-25 textilpelus (fej alá, babakocsiba, autósülésbe büfihez stb.)
lázcsillapító kúp doki felírja
hajkefe
pici kanál (D, K vitaminhoz, )

Egyéb felszerelés: babakocsi (jó a vízszintesig önthető,bevásárló kosaras,átfordítható karú,könnyű)
kiságy,baldachin,lepedők,műanyag lepedő is,plédek vékonyabb,vastagabb,rácsvédő
matrac nekünk szivacs volt
1 ágynemű garn.
1 pléd a babakocsiba,télen textil mózes vagy zsák
műanyag fedeles vödör pelusoknak
autósülés ,hordozó
komód vagy szekrény a ruháknak
pelenkázó vagy pel.feltét
légzésfigyelő aki megteheti vegyen
mérleg szintén

Jó, ha van:
éjjeli fény
szobahőmérő
cumi
cumisüveg + mosó (chicco,avent, nekünk chicco volt latex,állítólag olyan mint a cici)
pelenkázótáska
fertőtlenítő folyadék, tabletta, a legjobb ,kíméletesebb a mikrós sterilizáló
hordozó kendő, vagy kenguru ,baby bag
előke
szopipárna

Kórházból haza a babának: 1 56-os body
1 56-os rugi
1 56-os kiskabát
1 vékony sapi
1 textilpelus
1 vékony pléd
autósülés

én 50essel kézülök :-)

Kórházi csomag nekünk:

5-6 elöl gomboshálóing,
köntös
6-7 nagyi bugyi, vagy eldobhatós bugyi,
hasleszorító
1-2 melltartó + betét a csöpögéshez
Garmastan mellkenőcs
mellszívó
bögre
evőeszköz
sok wc papír, papírzsepi
2 törölköző lehetőleg ne fehér
tisztálkodószerek (tusfürdő fogkefe, fogkrém, izzadásgátló, kis smink)
papucs + a zuhanyozáshoz egy
zokni fázós lábúaknak
1 csomag legvastagabb betét (always éjszakai,szárnyas utána elég a vékonyból 3-4 csomi)
iratok (házassági kivonat,apasági,ahogy kérik)
mobil töltővel
bimbó védő
tejfelfogó kagyló

szülési csomag
1 csomi nagybetét tena mondjuk magzatvíz ömlés esetére
wc papír
papucs
hálóing ha nem adnak
hajgumi
kis inni való
szőlőcukor
kamera,fotómasina,iratok

jó előre betankolni szűrt gyümilevekből,alkohol mentes sörből,szopis teából,hogy apának csak hozni kelljen be.

anyukám szerintem fél perc múlva elájulna :-) a páromnak már nagy élmény lesz remélhetőleg Majánál még félt :lol:

Jolka
én nem kaptam gázt?mé nem?gázt akarok,akár most is :-)
Vendég

:)
Timi ezt most írtad össze? Most végeztem az olvasással. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Gáz. Biztos nincs nálatok. De nagyon jó dolog. :) Majd kérdez rá.
Én Eda-val akartam szülni, de vasárnap miatt, nem kaptam, csak indokolt esetben lehetett volna. Gázt is azért kaptam, mert az ügyeletes megkérdezte, hogy nem kérek-e már. Addig csak hallomásból tudtam róla. :) Én kis bojti végig szenvedtem volna a szülést.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

dehogy ,volt egy alap aztán azt Timurrosítottam :-)

má meg a wcén trónol akisasszony és anya anya ,de persze pisi nuku ám na megyekleszedem a wcről
Vendég

:) Én még lusta vagyok wc-re ültetni a gyerekt, ja még szűkítőt is venni kell:)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi!
Szórtíroztam a listád. :)
Gondolom nem vettél meg anno mindent egyszere.

Nagyon sok olyan dolog van, ami ráér szülés után is, felesleges előre megvenni, főleg, ha nem is lesz rá szükség.

Remélem nem haragszol meg, ha leírom a saját véleményemet. :)

Tehát nálunk eleve nem ajánlották a Jhonsont, mert allergiát okoz, pl. az én bőröm nem is bírja. Manó kb. másfél éves koráig fürdetőt használtunk (gyógyszertárit) nekem nagyon bejött, fehér vacak, de mint szappant használtam. Ma már Gabit.
Olajat nem írattam fel, mert ismerős patikus megsúgta, hogy rendes vénusz háztartási olaj van benne. Tehát én is az itthoni olajjal kentem be Manót. Ja és mással ellentétbe, fürdés után, még fürdés közben kicsúszott volna a kezemből :? . Sosem volt koszmós a feje.
Sudocremat nem ismerem, de nekem a Bepanthen jött be. Drága, de jó, mert sosem volt piros a sejhaja.
-cumisüveg + mosó (chicco,avent, nekünk chicco volt latex,állítólag olyan mint a cici)
-pelenkázótáska
-fertőtlenítő folyadék, tabletta, a legjobb ,kíméletesebb a mikrós sterilizáló
-hordozó kendő, vagy kenguru ,baby bag
-előke
-szopipárna na ezek kimaradt eddig az életünkből, ez tényleg akkor kell ha szükség van rá.
Én forró vízben fertőtlenítettem csak.

Ilyen sok hálóinget vittél magaddal? Én csak két pizsit, de a kórházi hálóing vált be, abból minden nap kaptunk tisztát, de kérhettünk is.
Mellszívó, bimbővédő, tejfelfogó, bimbókenőcs, ez is csak azoknak akinek kell, nem használtam.

Amikor folyt magzatvíz, erre nem gondoltam, de törölközött tettem a lábam közé. :D Utón voltunk, ez volt a legpratikusabb elővenni. :D

Jó a listád, na majd egyszer én is felteszem mivel készülök. :)

Többiek, meg ne ijedjetek. Egyelőre csak a szükséges holmikat érdemes beszerezni, de majd a védőnő is ad kelengye listát, na az még egy borzalom. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka! Az EDA az az epiduláris cuccos? Merhogy arra én is hajaznék, de itt a keszthelyi kórházban azt nem adnak, hogy a francottegye...

hú, Timi, jó nagy a lista, úgy nagyjából minden meg is volt kilenc évvel ezelőtt, aztán - brühühühü - ruháktól kezdve minden cuccig "kölcsön"adogattam mindent, most jelen pillanatban nincs is meg semmi..... (amúgy a Jhonsonos cuccokra az én gyerkőcöm is kiütéses lett, ami nagyon bejött az a sima "pöttyös" Baba)

Huh, viszont szuper babakocsit találtam (szimpla 51 ezer forint, hogy a jó.....), csak még a színét nemtom, melyik legyen... na itt van a kis gyönyörűség:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

Igazából "élőben" láttam, úgy télleg nagyon szuper, meg hát ugye őszi gyerkőc lesz, az a merevítős aljú zsák meg nagyon jó meleg...

Na, megen én voltam csak :)

Kép
ebinc

Sziasztok!
Letudva a május! Kivagyok, mint egy liba!
Jolka! Még hétfőn megyek vissza a genetikára, de utána táblázatozunk! És van már nevünk: Janka lesz! Képzeljétek, a férjem találta ki, de nekem is teccik! És tegnap, amikor kaptam a hírt, akkor Janka nap volt! Ez égi jel!
Ebinc! Mi sokat lógunk Keszthelyen! Lassan újra aktuális lesz! A barátaink nyaralóját szoktuk bitorolni, évente többször is!
Ja! És üdv az új(ak)nak!
Zsu! Márcsak holnap tudok telefonálni, ha gondolod! De nem ígérek semmit! És tuti semmi gáz nincs, mert már rég előkerítettek volna a föld alól is! Nekem hihetsz! Magamat is ezzel nyugtattam! :wink: Szóval jól vagytok, bébi egészséges, és majd megtudjuk a nevét is!
Timi! Jolka! Ezek a listák! Még jó, hogy vagytok! Amúgy én a Mávban szülök és ők is feltettek a netre egy listát! Akit érdekel nézze meg!
Újpestiek! A hugom ott lakott néhány évig, de most lelépett onnan. Szeretett ott lakni,de valahogy a Sashegy jobban bejön neki! Amúgy én meg néha tartok ott előadást! :oops:
Timi! Anyagi gondok! Hát, a férjem ma dolgozik utoljára egy cégnél. Utána már csak magánzó lesz! Hát lehet éhen döglünk!
Na, ha a lányos apa hajlandó, akkor én is rakok fel képet! (Amúgy mi tényleg nagyon örülünk ennek a kis "p*ncimancinak"! :oops: )
Jaj, szex! Hát nekünk most ugye nem lehetett hancúrozni... :oops: És szégyen nem szégyen, el is szoktam tőle, és már nem is álmodom vele! Hát ezt se gondoltam volna!
Jutta! Hát voltatok Bledben? Én imádom! Hogy szuperált a járgány?
Ezekkel a hasméretekkel ne stresszeljetek tovább! Bár már mindig átadják a helyüket a BKV-n! Én zavarba is vagyok tőle!
Bocs, ha valakinek nem reagáltam valamire! Öregkori szenilitás! Tudjátok! :wink:
ermoni

Timi, ne riogast az első gyerekeseket ezzel a hoszzú listával :lol:
Ha nem lány lesz mégse, majd cserélsz valakivel, aki fiút vár, de lány lesz :lol:
De tényleg aranyos a ruha és a kiscipő, én is nagyobbnak néztem a ruhát, biztos cuki ilyen kis méretben!

Marek, hozzád hasonlóan a mini méretemhez én is kis mellről indultam, nőtt egy kicsit, csak nehogy szoptatás után még az a kicsi is a hasamat verdesse :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Móni, megpróbálok privit küldeni, abban megadom az adataimat. Ha tudsz, kérlek segits, de ne fordits rá sok energiát, mondom, már azt az 1 hetet kibirom. Félig már igy is megőszültem a várakozástól, legalább homogén lesz a következő 1 hétben :lol:

Szex nálunk sincs, mi is le vagyunk tiltva, nem is álmodom róla én se.

Jutta, több közöst ne találjunk, mert megint ránk fogják, hogy klikkesedünk, aztán kizárnak a bandából :lol:

Ebinc, van még olyan kórház, ahol nem alkalmaznak epidurálist? Én azt hittem, hogy ez alap mindenhol. Azért kérdezz rá még 1x.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu! Küldd! Próbálkozom! Amúgy hétfőn f9-re kell mennem! Akkor is próbálkozhatok, ha akarod, mert akkor személyesen leszek jelen! :wink: De halgass öreganyádra! :wink: Semmi baj nincs! Tuti! De értelek én! Ha valaki, akkor én értelek!
ermoni

Móni! Janka - de jó név :) ... a Rumcájsz-ban hívták a feleségét így :lol: viszont tényleg szuper, és nem tucatnév. Nekem nagyon tetszik, ha lányom lenne, ezt még én is el tudnám képzelni neki - pedig végigmentünk ezer lánynéven, egyet se találtunk, oszt tessék...

Hát Zsuzsa, látod, sajnos van még ilyen kórház :(. Amúgy nagyon jó a keszthelyi kórház szülészete, a dokik baromi kedvesek, egész kis családias a légkör, de ez sajna valamiért nincs (kiadtak egy tájékoztató füzetet kismamáknak a kórházról és ott le van írva, hogy ilyen jellegű fájdalomcsillapítást csak császárosoknál alkalmaznak). Na de sebaj, majd addig ordítok, amig a saját nyugalmuk érdekében belémvágnak egyet :D (húúú, de nagy most a szám, aztán ott meg majd ezerszer bocsánatot kérek minden egyes nyögés után :lol:

Kép
ebinc

Ebinc! Imádom a Rumcájsz meséket, meg a Jicini erdőt, de a feleség nem Manka volt? Én úgy emlékszem! :wink:
ermoni

Móni! Téééééééélleeeeeg! Bocsi :) dáááhüjjje vagyok :)

Kép
ebinc

Ja és mi újság Kesztelyen? Rettegj mert megyünk! :wink: Az ország egyik legjobb méter-rövidáruja nálatok van! És az valami Posta nevű pizzázó csúcs! Ja és tök jó kínai boltok vannak nálatok! (Pedig én nem bukom erre a műfajra!) Ja és a sétálón remélem megvan még az az üzlet, ahol tök jó holmik max. 5.990-ért vannak, meg attól lejjebb!
Ja és ősszel a piacon mindig gesztenyét szoktam venni, meg fini gombákat, meg gyönyörű dísztököket!
Jaj, azóta már Tesco is van nemcsak Interspar!
ermoni

Hát javaslom neked kipróbálásra kaja- és hangulatügyileg a nagy posta mellett lévő pubot is; a Posta Pizzériától nem messze a Manhattan nevű étteremben is jók a kaják, na meg azért érdemes megkóstolni a Tony-féle gyrost is (Delden téren találod), sok pestinek volt az a véleménye, hogy ennyire jól eltalált cuccost még nem ettek.
Na meg azért esténként/éjszakánként a Balaton-partnak is igen megvan a hangulata, a pavilonsoron és bent a parton egyaránt. Szóval igen, szeretem ezt a helyet, főleg nyáron, mikor nagy a pörgés :).
Amúgy merre van a nyaraló?
Kínait ne is mondd, azokba be se teszem a lábam, nagyon haragszom, amiért még a sétáló utcán is megjelentek. Nem szeretem a szagát sem :D. A Tesco szintén halott ügy, iszonyat kicsi és bahhhh.... Múltkor aszontam, ha mégegyszer beteszem a lábam a keszthelyi Tescóba, lőjjenek főbe, akasszanak fel, lökjenek a Balatonba :D.

Kép
ebinc

Jolka
persze,persze mindenkinél más jön be,én ettől a gyógyitári fürdetőtől rosszul voltam,sehogy se oldódott csak csúszott,meg egybe maradt,lehet keverés kérdése mert sokan meg szertik,szerencsére Majci bőre nemérzékeny így mindent bír :-)

olajat nem tudtam :-) hasznosítom :-) nálunk sajnos az első két hétbe szinte az egész testét kenni kellett,mert hámlott,utána lett csak szép baba bőre.

sajnos koszmós is volt a feje esokáig,de az olaj azon nem segített csak a kapirgálás :-)

neked nem is nagyon kellett mit fertőtlenítened,de Majcika már a kórházba is csak a bimbóvédővel fogadta el a cicit,két óránként szopott,elöblítettem mindig őket aztán mentek a chicco folyadékba,de most beszerztem egy mikros sterilizálót.

egyébként hülyeségnek tartom,hogy cumizavaros lesz a baba a bimbóvédőtől,Maja 4 hós koráig csak azzal szopott és egyszer csak hipphopp elfogadta simán is :-)

kengurut kb.kkétszer használtam :-),de most szerintem többször fogom,ha mindjuk Maját totlom a kocsiba vagy sétálunk a baba meg majd lóg rajtam :-)

baby baget cseréltem dvdkre (mint sok mást :wink: ) szerintem kényelmes lesz babucnak.

ez komolya hogy nincs peluszós táskád?azt hittem az mindenkinek van :-) persze lehet helyettesíteni más táskával is :-)

hálóinget nekünk a kórházba csak szüléshez adnak,sajnos pedig jobb szerettem volna azt összekenni.Én 5 napot voltam bent és asszem 6 hálóinget fogyasztottam el.

szopipárnát azért vettem,mert csak fekve szopizott Maja ,gondoltam na majd ezzel,de olyan bénák voltunk,hogy csak sziesztázott rajta :-) de most jó vele aludni :-)

nekem a kórházba ment el a vizem ,de csak ömlött és nem adtak semmit csak ilyen nagy papírgurigát na mondom közsi,aztán elis fogyott az én csomim és a gurigájukból is kellett még.

CSAJOK
mindenkinek más jön be majd,mindenféle téren :-)

és kérjetek gázt :-)

van nálunk is gáz,mert egy ismerős kapott,úgy látszik nem jajgattam eléggé :-)

Ebi
lehet önző vagyok,de én nem adok semmit se kölcsön,eladogatom majd őket ahogy kinövi a baba

nagyon szupi ez a babakocsi :-)

nálunk sincs eda,sőt amikor mondtam a dokimnak,hogyha császárra kerülne sor én érzéstelenítést kérek nem alatatást csak nézett hogy tényleg?mert itt azt se nagyon szokás.

Móni
Janka? ari :-) Én is gondoltam rá,csak szívatni szokom a férjem hogy ha Jnaika nem lehet majd lesz Janka :-)
szép név szerintem.

nálunk is apa munkahyelyén vannak a gondok :-(
Vendég

Oké Ebinc! Megkóstoljuk! Szoktunk a parton is nyomulni! Tavaly (vagy előtte?) bort kóstoltunk pl! Ja, és milyen a kastélyban a bórkóstolás, mert a férjem nagyon rá van állva a témára!
Árpád u. talán? A Posta Pizzériába volt, h papucsban szaladtam át! :lol: A kastélytól, meg mindentől egy köpésre, a part kicsit arrébb van, de én szeretek sétálni! :wink:
ermoni

Timi!
Én azzal próbálom magam nyugtatni, h meló mindig van! Kérdés milyen és mennyit fizetnek! Majd rendbe jönnek a dolgok, ne parázz! Remélem nálunk is beindul a szekér! Nem akarok én hintót, elég, ha a szekér megy! :wink:
Csajok! A fele cuccról azt se tudom mi a franc az! De most még nem, ám később kérdezek! Nem ússzátok meg! Mindent tudni akarok! (Van olyan motyó, amiről még azt sem tudom eldönteni, hogy az a neve vagy márkája :oops: )
Az unokatesóm pénteken szült/császárral egy gyönyörű kiscsajt. (Dalma a neve!Én még nem láttam :? ) Már ő is nyomja az ő tapasztalatait! Nem győzöm kapkodni a fejem... De az tuti, hogy mindenki más, de én szívesen okulok más tapasztalatából!
ermoni

Eltűntetek? Akkor megyek én is vacsizni! A férjem még búcsúpartizik! A töltöttkáposzta gyümölcsnapnak számít? :lol:
De mér is kell gyüminapot tartani? Én mázsaszámra eszem így is! Válaszoljatok!
ermoni

Móni
jaja meló mindig van :-) reméljük :-)
nekem is eléga szekér,de legaláb az legyen :-)

nekem a Dalma név is tetszik,nekem nagyon sok lány név tetszik,fiú alig :?

töltöttkáposzat absz. gyümöcsnek számít legalább mint az én házi sonkám kenyérrel.

gyümölcsnap talán a vizesedés ellen van meg hogy ne hízzon annyira a valagunk :-)
Vendég

Hát ez a lista!!! Nekem nagyon durva!!! A legtöbb cuccról én se tudom , hogy micsoda.... :shock: De nagyon úgy látom, hogy el kell kezdeni vásárolni, mert ha véletlen előbb befektetnek, akkor az uram agyhúgykövet kap ezzel a listával :lol: Meg én is amikor kiderült, hogy nem is azt vette, ami kellett.... Persze még akkor is bevethetem anyukámat...egyébként kikéri magának, hogy elájul a szülésnél...a férjem viszont elájulna :twisted:

marek

Én is akarok töltöttkáposztát hízás ellen!!!!! De most!!!

Egyébként megvettem életem első kismamanaciját....jóóóó! Osztálytalálkozóra megyek két hét múlva, ....mégse húzhatok farmert!!! Majd ha itthon lesz az embör lefényképeztetem magam és megmutatom! Mer ugye ez mindenkit érdekel...vagy nem :?

marek

Marek! Mit ámítassz! Itt rémísztgetsz a hasaddal és eddig a régi gatyáidban nyomultál? Rám már rég nem jön fel semmi cucc! Valami nem stimmel!
Én is vettem, halászgatya és csíkos! Bocs! Mondtam, h nem vagyok konzervatív!
ermoni

Jóvanna, három gatya még jó rám, de már eléggé feszül, meg persze kell hozzájuk a bandázs.... Ja, és anyukám gatyái még pont jók, azokban nyomultam eddig :lol:

Egyébként ez a gatya meg kockás...mer az ugye előnyös :oops: És még nem is volt drága :lol: :lol: :lol: És az utolsó órámat is lemondták, úgyhogy ez egy jó nap :lol: :lol:

marek

Jó hogy mondod! Holnap angol órára kell mennem és azt sem tudom hol az angol cuccom! Pedig én szoktam tanulgatni!
Na nem is leszek sokat! Leráztál Marek rendesen!
ermoni

Sziasztok!

Andi, Marek:
szépséges a pocitok. :)

Timi, Jolka:
nekem sincs pelenkázótáskám. :lol: :lol:
Mi is gyógyszertáti fürdetőt használtunk/használunk, az a legjobb. Bár Marci bőre nagyon érzékeny, így sok kencéja van, ami speckó kevert. Sajna szteroidos is van benne. :? :?

Gyümölcsnap??
az valami kínzás? Én belehalnék az tuti. Nem viszi fel a savatokat??

Tábliba:
doki jún. 29

Sex:
mivel apa ritka, mint a fehér holló itthon, így nincs kísértés. :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok Csajok!

A perverz pasikról csak annyit, hogy anno (5 éve) mikor Bettit vártam és a interneten keresgéltem a témában, hogy okosodjak találtam olyan hírdetést, hogy 4-5 hónapos terhest keresett sexpartnernek!

Én is Gabira szavazok! A Johnsont csak nagyon nem száraz bőrű babák bírják, mi nem tartoztunk ide!

Elküldöm a mi boltos listánkat, hátha találtok benne hasznosat, csatolni akartam, de nem ment.
Jutta ha felénk jársz majd adok nyomtatva. Kedden nincs kedved a felkészítő után eljönni a boltos kismamaklubba?

szülőszobára (kistáskába készítve):
személyi igazolvány
házassági anyakönyvi kivonat
vagy apasági nyilatkozat
tajkártya
várandós kiskönyv, leletek
1 db szoptatós hálóing
1 csomag extra méretű inkontinencia betét
gumipapucs (zuhanyzáshoz is)
papucs kispapának
szénsavmentes ásványvíz
szőlőcukor, citrom
(antibakteriális) tusfürdő
telefon
fényképezőkép, kamera (feltöltve!), film, kazetta, elem
kedvenc CD, gyertya, illóolaj
Apukának ennivaló, innivaló
hajgumi, hajpánt
törölköző
gátmasszízozó olaj
kórházi tartózkodáshoz (kisbőröndbe készítve):
min. 3 db szoptatós hálóing
4-5 db hálós bugyi
még egy csomag betét
1 csomag intim törlőkendő
4 db textilpelus
3 db szoptatós melltartó
1 csomag melltartóbetét
mellszívó
tejtermelést serkentő tea
tányér, pohár, evőeszköz
konyharuha, szalvéta
mosogatószer + szivacs
konzervnyitó
fertőtlenítő tabl. v. folyadék
2 db törölköző
köntös
papucs
3-4 zokni
sampon
fésű, hajgumi
fogkefe, fogkrém
úszógumi (gátmetszés után)
gátsebre krém
textilkesztyű
kissapka
telefontöltő
sok folyadék (szénsavmentes ásványvíz, tea…)
kórháztól függően, ha nem adnak:
popsikenőcs
popsitörlő
pelenka
70%-os alkohol, steril vatta
szükség szerint:
bimbóvédő
tejgyűjtő kagyló
bimbókiemelő
elektromos mellszívó
anyatejgyűjtő zacskó
mosható melltartóbetét
bimbóvédő krém
játszócumi
haskötő
otthon összekészítve:
56-os rugi
56-os body
pamutsapka
autóshordozó
évszaktól függően:
kardigán
kocsikabát v. télizsák

10 db textilpelenka
1 csomag newborn pelenka
1 csomag popsitörlő
pamutsapka
hálózsák 62-es
pólya + 1-2 huzat
2-3 db lepedő
2 db kispléd
2 db kifogó
tetra fürdőlepedő
paplan (+ párna csak késöbbre)
2 db ágyneműhuzat
(digitális) lázmérő
kiskád (+állvány)
vízhőmérő
pelenkázószekrény pelenkázó lappal
rácsvédő
járóka v. utazóágy
orrszívó porszívó
biztonsági fültisztító pálcika
babaolaj
babasampon
1-2 db cumisüveg
tápszeres babáknak 5-6 db
cumimosó kefe
autóshordozó
babakocsi
kiságy
matrac
babakocsitáska
kenguru v. hordozókendő
5-7 db előke
babakefe (természetes szőrből)
műanyag vödör vagy pelenkatároló
téli babáknak:
5-7 db 56-os hosszúujjú body
5-7 db 56-os rugi
zokni
harisnya
télizsák
1-2 db pamut sapka
vastag sapka
kesztyű
tavaszi/őszi babáknak:
5-7 db 56-os body
5-7 db 56-os rugi
kocsikabát
zokni
kardigán
1-2 db pamutsapka
nyári babáknak:
5-7 db 56-os rövidujjú body v. napozó
56-os rugi
zokni
kardigán
1-2 db pamutsapka
háziorvossal feliratni:
steril vatta
hexaclorophenes hintőpor
70%-os alkohol
lázcsillapító kúp
popsikenőcs
fürdetőkrém
K vitamin, D3 vitamin
napraforgó olaj
igény szerint:
babamasszázs olaj
bébiétel/cumisüveg melegítő
sterilizáló készülék
légzésfigyelő
bébifon
játszócumi (cumitok, cumilánc)
baba körömápoló szett
1 csomag eldobható pelenkázó alátét
cumitermosz
anyatejgyűjtő zacskó
szoptatós párna

Egyébként az tök jó, ha adnak a kórházban hálóinget, nálunk csak a szüléshez adtak! És bizony napi egynél többel kell számolni, mert véres lesz, tejes lesz és az ember úgy izzad mint egy ló (jön ki a felhalmozódott víz), szóval egy éjjelre egy nappalra.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Marek
kész vagyok,eddig jók voltak a rendes gatyáid???

hidd el jobb ha te vásárolsz,egy ismerőséknél is befektették már a 30as hetek elején anyukát aztán apa vett meg mindent,na ne tudd meg mennyi hülyeséget rábeszéltek,ő meg megvett mindent mert jót akart :-)

rám is anno olyanokat aakrtak tukmálni a bababoltba hogy csak néztem. pl. 1000 ftért 20 darabos fültisztító pálcikát,mert hogy első gyerek és kine lukasszam a dobhártyáját szegény gyereknek :shock:
persze jó ez abiztonsági fültisztító,de van sokkal olcsbban is :wink:
Vendég

Annyit írjátok ezt a hajgumit, hogy ki ne hagyjam a listámról, hogy kénytelen leszek megnöveszteni a hajam, hogy vegyem hasznát is! :lol:
Hát már júliusban el kell kezdenem összeszedni a cuccot, úgy látom! Olyan hosszú a listátok!
Jaj, ez az orrporszívó! Ettől írtózom, tudom, h a gyerekek össze szoktak rezzenni a porszívó hangjára! Azt ugye tudjátok, h tőlünk nyugatabbra ezen szörnyülködnek és nem használják! Nem is hallottak még róla! És hát nekem se használt anyám ilyet és mégis itt vagyok!
Ciripke! A MÁV listán is szerepel a kispapa ruha és papucs! :lol: :lol:
A perverz pasasok... hát gyógyítassák magukat! Disznók! (Az októberi topik egyik apajelöltje is ilyen!Sztem! Nem mentség, h fiú iskolába járt! Terhesnőkre akkor sem mondja normális ember, hogy milyen jó p*na szag van a terhestornán! Ez beteg! És a csaj még fel is menti a pasit! És viccesnek meg egyáltalán nem vicces! )
Ciripke biztos olvastad!
ermoni

sziasztok!
én csak lesek. nem is tudtam elolvasni a listát. barátnőtől már amúgy is van vagy 4 kelengyepapír (azokat sem olvastam el, de megígérte, h végigmegyünk rajta tételenként, és jön velem vásárolni is akár szívesen). és akkor nekünk mindenből dupla adag kell. úgy értem a babacuccokból. ugye?
mai kismamatett: vettem egy felsőt a 2in1ban. nagyon drága volt és szép, kisvirágos, romantikus (abszolut nem az én stílusom, mégis tetszik).

Móni, nekem is átadják a helyet. dehát mondjuk láthattad mekkora dinnyével a pólóm alatt nyomulok ;)
mielőtt angoloznál Janka-képet kérünk. majd' megesz a kíváncsiság.
Janka. irtó klassz kis név!!

no, visszaolvasok kicsit

Kép
an°°di

Móni, mi vaaaan???? :shock: :shock: :shock: ki az a fasz? (kiírom, mert megérdemli. :evil: )
van a listán hajgumi? basszus.
porszívó: a barátnőm fia imádja a zúgását. az anyja meg szeret takarítni. flott kis páros ;)

Kép
an°°di

Andi! Nincs még kép! Pocakos nincs, mert még nem csinált rólam a férjem! És amúgy meg most sincs itthon! Búcsúztattatja magát...
Jankáról uh-ot még nem kértem, h rögzítsenek! És én 4D-re csak a 24-28. hét között megyek! Állítólag akkor a leglátványosabb!
Szóval az én és a lánykám fotójára is várnotok kell még! De szépek vagyunk! :lol: Különösen én! :lol: :lol: :lol:
ermoni

Sajnos -bár igen jó a fantáziám- de a csávós sztorit nem én találtam ki, és a csaj még le is írta! Hogy milyen jópofa! Ugye! :twisted:
ermoni

Móni
tudom kire gondolsz :-)
no comment :shock:

hajgumi hehehehehehe ,tényleg tök jót röhögtem,nekem kellett volna és nem volt :-)

de most még hosszabb a ahjam úgyhogy tuti teszek :-)
figyu a a porszívó csak hallatra gázos,az az eg ybaj van vele hogy hangos,de kipróbáltam nem fáj max. kicsit kellemetlen,de hidd el csodákra képes,annyi trutyit kitud szívni hogy az hihetetlen.Mi is elektromossal indítottunk,de eladtam :oops: Anyukámék is először szörnyülködtek,de mostanra meg beszereztek hozzájuk is egyet.Jobb ha kijön a trutyi és nem rakodik le a kölökbe ha csak törölgetve van hamar kiis dörzsölődik a nózi,mostmár Maja magának csinálja és mutatja hogy ojjom és megyünk szívni.
Vendég

Timi!
Tudom én az előnyeit, de akkor is idegenkedem tőle! Meg hát rengeteg barátnő, rengeteg gyerek! Láttam már! Kiscsávót kergette az anyja, hogy elkapja egy "szívásra". A gyerek üvöltötött! Szóval, nem eccerű! Győzködnöm kell magam!
ermoni

Milyen szívó...? CSak kapkodom itten a fejem!!!

Andi
Nektek gondolom ebből is kettő kell :lol: :lol: :lol:

De most már elkezdtem keresgélni a legjobb börtönt, mert én tuti ott szülök...vagy küldjem apukát az adósokhoz???

Tudom már!
Kimegyek Angliába nyáron takarítani, aztán majd mindent meg tudunk venni...nincs jobb ötletem!

marek

na, nem olvastam vissza. telefonon barátkoztam.
és látom, pangunk kissé. én legalábbis.
és még ki kell válogatnom a pólóimat, h kölcsönadjam, amik nem jönnek rám, ill. mindegyik haspóló lett a mellméretem miatt :?
úgyhogy le-lelépek, de még nem végleg.

amúgy az én uram sincs itthon. mozizik.
Móni, nem késői az az uh időpont? ja, de barom vagyok! nektek a legjobb genetikai vizsgálatotok volt! én azért még orvosilag is szívesen venném, h átnéznék mindkét porontyot még egyszer.

Kép
an°°di

Marek, én ha takarítónőt keresnék, tuti, h egy félidőn túli terhes nőt alkalmaznék :lol: :lol: :lol: pubba pultosnak? az még jobb. de ott legalább non-smoking, és tuti, h nem dézsmálod meg a piakészletet ;)
adósok börtöne? nincs is már olyan.
nekünk, ha minden kötél szakad, még mindig van egy végső megoldási lehetőségünk: eladjuk az egyik gyereket... ( :cry: :cry: :cry: ) pedig van piaca, tudom... de már most nagyon ragaszkodom hozzájuk
klassz, elszomorítottam magam a saját baromságommal :roll: hüje

Kép
an°°di

Andi!
Hogy mennyire volt jó a genetikai vizsgálat, azt inkább hagyjuk! A család orvos része (elárulom nőgyógyász is van köztük! :oops: ) mondta ezt a 24-28. hetet! Mert állítólag már nem annyira csont soványkák ilyenkor a magzatok, de ugye már van arcocskájuk, mimikájuk! És még viszonylag nagy a mozgásterük! Hát ezért! Nagyjából!
Na az én Jankám most járja az esti táncot! Már ruhán keresztül is látszik a mozgása! :wink:
Zsu! Nem jött privi! :shock:
ermoni

Andi
Mennyi jó ötleted van!!! A pubbal egyébként gond van...próbáltam, de nem értem el a poharakat...és ez komoly :oops: Viszont rettentő jól pucolom a wc-t....és milyen lelkesen :x
Vagy menjek el fotómodellnek? :lol: :lol: :lol: Mindig is az szerettem volna lenni....és szerintem most csúcsformában vagyok!!! :lol: :lol: :lol:
Ja, és az én uram sincs itthon...billiárdozik...hogy ezek a komák milyen elfoglaltak!!! De ma nem iszik, mert nincs sofőrje! :lol:

marek

Na most megyek angolozni, mert a gyermekkereskedelem már akkor is kikészített, amikor egy ilyen forgatókönyvet írtunk ill. filmet forgattunk! (Jaj, most megint kiadtam magam! :oops: :lol: )
ermoni

Én is a 24. hét után akarok menni 4D-re, de sietni kell, mert Kecskeméten most akciós...mondjuk ezt nem is értem...milyen akció lehet ez? Egyet fizet, kettőt kap :shock: Vagy lehet, hogy nem is ultrahanggal, hanem hangvillával csinálják :shock:

marek

tényleg úgy akciós. ha másodszor mész, olcsóbb...
és ne izéljetek már. a 21. héten is tök jó lesz.
igazság szerint szeretném, ha még beleférnének a képbe. nem is írtam, h a becsült súlyuk 380 és 340 gramm +-10%. :D

Móni, Te most titkolózós vagy vagy sem? :roll:

Kép
an°°di

Jóvanna Andi...igazság szerint én is elmentem volna már most, de mivel a sok magzatvíz miatt jövő héten úgyis mennem kell ultrahangra, ezért nem sürgettem a dolgot......egyébként lehet, hogy azért nem érzem a gyerkőcöt, mert túl sok a magzatvizem? Vagy ez hülyeség? Én se tudhatok mindent na...nem ér kiröhögni a kicsit és tapasztalatlant!!!

marek

Hé nem ér...! Egész nap kibírtam, hogy alig ettem, most meg mindjárt felfalom apuka vacsoráját is!!! Pedig pont ilyenkor nem kellene enni! De ha egyszer most vagyok éhes :shock:

Andi
Szeretnénk képet a virágos, méregdrága felsődről!!! Vagy nem virágos, rosszul emlékszem?

marek

Andi, csöpögtetem az infókat az én definiálatlan melómról... :lol:
De sokoldalú voltam! Mondtam már! :wink:
Lépek lányok, mert a lemerült telefonú kissé kapatos férjemet haza kell szállítanom! Mer ugye én éjjel is bármikor sofőrködöm, ha füttyentenek! :evil: Ahelyett, hogy itthon nyugiban lennék!
Na lássuk a csodás kockás gatyát és mintás felsőt csajok!
Holnap!
Jóccaka!
ermoni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?