A legjobb barátnőmnek is hiperaktív a kisfia. Tavasszal múlt 4 éves. Iszonyat!
Múltkor elhozta hozzám Leventét, én vigyáztam rá pár órát, mert anyucinak hivatalos dolga volt. Épp el volt törve Levi lába. (A játszóházba leesett valamiről) Na mindegy cipelni kellett minden felé, egyik szobából a másikba, játszott 2 percet a kislányom játékaival, majd közölte, hogy vigyem át a másik szobába. Átvittem, eltelt 2 perc addig nézte a minimaxot, majd megint át akart menni a másik szobába. És ez így ment 3 órán keresztül amíg anyuci el nem jött érte. Totál kiborultam. Ilyen nincs. Pörög mint akit felhúztak. Én türelmes vagyok a gyerekekhez általában, de ez már nekem is sok volt. Igazán most értettem meg a barátnőmet, hogy miért olyan fáradt kialvatlan állandóan. Levi amióta elkezdett járni, 4 óránál többet nem alszik éjszaka.
Múltkor kiborult a barátnőm. Sírt és mondta, hogy nem bírja tovább idegekkel. (egyedül neveli, apuci még terhesen otthagyta) Újabban nagyon gyakran megüti a gyereket, mert egyszerűen szavakkal, már nem bír vele. Mondta, hogy iszonyatos lelkiismeretfurdalása van, amiért megüti a a gyerekét, meg, hogy nem is anya az ilyen...stb......én pedig nyugtatgattam, hogy dehogynem vagy jó anya.....elhiszem, hogy kihoz a sodrodból.... de tanácsot nem tudtam neki adni!!!
Levente is 7 hónaposan már felállt a kiságyban. 10 hónaposan kezdett el járni és 1 évesen már beszélt. Most ugye 4 éves múlt és eléggé beszédhibás. Siet a beszéddel, nem hadar vagy ilyesmi, csak gyorsan akarja kimondani a mondatot és elharapja a végét. Sokan nem értik, én megszoktam! Meg rosszul képzi a szavakat. Én mondtam a barátnőmnek, hogy vigye el logopédushoz, mert minél előbb elkezdik a beszédtanulást annál könnyebben fog menni....de fél elvinni, nehogy kiderüljön, hogy van még valami baja a gyereknek. Eddig hivatalosan csak a hiperaktivitás volt megállapítva. Hagyományos oviba jár, nincs fejlesztőpedagógus, de van sószoba, ahol alszanak, ugyanis Levi asztmás, és ez az egyetlen sószobás ovi a környéken. Akkor most vagy az asztmáját kezelik vagy a hiperaktivitása miatt próbálják fejleszteni. Sajna ez van!! Igazából olyan tanácstalan vagyok, mert ő a legjobb barátnőm és úgy szeretnék neki(k) segíteni, de nem tudom hogyan csináljam. Én nem értek hozzá!
És amióta oviba jár, egyre többször megy neki a gyerek az anyjának.Agresszív lett, verekszik...stb De olyan erővel "támadt" az anyjára, hogy a múltkor ketten fogtuk le és csap alá dugtuk a fejét.....
Tiszta kék-zöld lettem én is mert még amikor a levegőbe fogtam,felemelve akkor is rugdosostt, kapadozott. És elég nagy gyerek, a korához képest és nagyon nehéz vele.... Ez olyan borzasztó.......
Viszont nagyon okos, nagyon nagy a szókincse, szépen választékosan beszél és 3,5 évesen már tudott számolni 100-ig. Ismeri sz összes betűt és keni vágja a számítógépet. (abban az 5 percben amit kibir egy helyben ülve)
Ezt a gyerekek kinövik, vagy nem lehet kinőni. Milyen felnőtt válik így belőlük?? Ezzel együtt lehet élni gondolom én, ti ismertek hiperaktív felnőttet?
Köszi a segítséget
Alma
ui. a barátnőm anyja gyakran viszi el magához az unokáját, kertes házba, ott jobban kifárad és ott akár 6 órát is alszik egyhuzamba!!!!