Sziasztok!
Nekem kettő császárom volt, mindkettő a Mávban.
Zsebibabák!
Szerintem nem valószínű, hogy a műtőben vagy az őrzőben szoptathatsz. De egyúttal osztom annak a valakinek (bocs, nem tudom már kinél olvastam)a véleményét miszerint, nem biztos, hogy a szülés mikéntje befolyásolná a tejtermelődést. A babák pedig tudtommal a mávban nem kapnak semmit(pótlást, teát, vizet, semmit), amíg neked ki nem hozzák. Énnálam mindkét babánál beindult a tej, és bőségesen volt a lányomnál is a fiamnál is. Lányom 18 hónapig szopott, fiam 17 hónapos és még mindig szopizik, tej is van bőven.
Igaz először a lányomnál elég későre indult be, csak 3. nap reggelére, addig csórikám üvöltött éjjel és nappal. Császár után második éjszaka bejött egy csecsemős, ránk nézett, és kijelentette, hogy ha így folytatjuk, akkor a gyerek éhen hal, nekem pedig az idegtől nem lesz tejem, és kérdezte, hogy miért nem írom alá azt a papírt. Kiderült, hogy bababarát kórház, szoptatás támogatója, nem adhat pótlást, csak ha az anya ezt írásban kéri. (természetesen józan ész határain belül, nyilván éhen halni nem hagynák a babákat, ha tényleg reménytelen a szoptatás.) Aláírtam a papírt, a lányom hajnal 4-kor kapott egy keveset más anyuka tejéből, elhallgatott és elaludt, engem pedig hajnal 6-kor elöntött a tej. Igaz én olyan ideges voltam, nem tudtam mit csináljak az üvöltő gyerekkel ( első gyerek volt ugye, plusz én szerintem még a csasziból sem ócsúdtam fel teljesen). Hozzáteszem, ha a csecsemősök néha-néha átvették tőlem, az ő ölükben megnyugodott, ( éhes volt szegény,de anyira nem, hogy csecsemős szemem láttára ne tudta volna megnyugtatni),amint visszavettem, nálam megint üvöltött, biztos van abban valami, hogy a picik átveszik anyjuk hangulatát. Na de amiután megjött a tejem, nálam sem üvöltött már.
) 18 hónapos koráig szopizott, semmi problémán nem volt már ezek után vele.
A második császárnál hamar megjött a tej (este 8-kor született, reggel már szoptattam), mondják, hogy többedik szülésnél hamarabb indul a tej. Itt abszólut nem volt semmi problem.
Bocsánat, ez egy kicsit hosszú lére sikeredett:) És még nincs vége!!
Ha már itt vagyok kérdezni szeretnék. Szeretnénk egy harmadik babát, tuti császár lesz (sajna), olvasmányaim szerint programozott. Én is ki szeretném harcolni, hogy ha már császár, akkor várjuk ki a dolgokat legalább. De attól félek, erre sincs esélyem, sőt terminus előtt vágni fognak. Akinek már volt 2 csaszija, és van tapasztalata a 3."mikor"-tjáról, vagy akinek véleménye van, szívesen meghallgatnám.
Zsebibabák: melyik dokinál sikerült kiharcolni, hogy ne legyen programozott? És miért is lesz a csaszi?
Üdv:kolkok