Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én nem János-kórházas kismama vagyok, csak erre jártam. Elképedve 138. lapon olvasottak alapján. Ha ez így ebben a formában megtörtént (egy komplett család benn a szülőszobán), nemigen hiszem, hogy az a vajúdó anyuka, akit zavartak, "helyiértéken" tudta volna kezelni. Nekem, és sokunknak az sem fér bele, hogy valaki - orvoson és csecsemős nővéren kívül - bejöjjön a kórterembe. Vannak kórházak, ahol ez evidencia. De nem ez a mondandóm lényege, hanem egy kérdés:

HOGYAN VEHETTE ÉSZRE EGY NEM HOZZÁJUK TARTOZÓ VAJÚDÓ KISMAMA, HOGY OTT VANNAK? NINCSENEK ELVÁLASZTVA A SZÜLŐSZOBÁK?
Vagy hogy kell ezt elképzelni?

Mindenkinek jó babázást, sok tejcit kívánok, pocakosoknak szép szülést!
M.

Kép

Kép

Kép
memme

Szia Memme!

Ugyan nem én voltam ott a szülőszobán akkor, amikor ez a dolog megtörtént, de tudván, hogy hogyan néz ki a szülőszoba, talán tudok a kérdésedre válaszolni!

Az illető, aki a sztorit mesélte a szülőszobe előterében volt CTG-n. Onnan lehet kb bemenni a szülőszobába, ami jelenleg állítólag egy 6 ágyas nagy szoba. Mielőtt ezt kibővítették volna 6 ágyasra (előtte 4 ágyas volt), úgy nézett ki a szoba, hogy a 4 ágy el volt kerítve egymástól egy elhúzható függönnyel. Így elvileg egyik kismama sem látja a másikat illetve a hozzátartozó (aki 1 vajúdó nőnél max 1 ember lehet!) sem kukucskálhat át a másik ágyra.

Szerintem itt az történhetett, hogy az előtérben lévő kismama (akit CTG-ztek) látta ahogy bemegy a "nagy család" és természetesen hallani lehetett a benti incidens eseményeit.

Én valahogy így tudom elképzelni! :roll:

De egy a lényeg: itt az orvosoknak kell rendet tartania. A szülőszoba nem egy kórterem, ahol szabadon jöhetnek-mehetnek az emberek! Ott azért "steril" körülményeknek kéne lenni! Nem?

Na csak ennyit akartam írni!

Üdv,
F.

fatima

SZiasztok.

Ma is beszéltem Nikivel, nagyon jól vannak, bár az első három napon migrénes fejfájása volt. A szopizás is aránylag jól megy nekik, és dícsérte az elektromos mellszívóját.
Emmát az első közös éjszakájukon (otthon) éjjel 1 órakor és hajnali 6 órakor kellett felébresztenie, hogy egyen. Nagyon nyugis babuci. :lol: :lol: :lol:
Képzeljétek nekem azt mondta a dokim, hogy ki van nyílva a külső méhszáj, lement a pocakom és ha lehet a héten még ne szűljek, mert szabin van. Úgyhogy csütörtökig nyugiban kell lennem. Most éppen fáj a derekam és hasmenésem is volt már ma többször. Beszélek Esztikémmel, hogy ne ma jöjjön!!!
Veletek mi újság csajszik? Jól vagytok???
Puszi

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

ÓÓÓ, elfelejtettem megírni, sajnos Niki nem tud feljönni a fórumra, mert nem jó a netük, amint ideje és nete is lesz, jön és ír.
Puszi mindenkinek.

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Szia Andi!

De jó, hogy jöttél és hogy írtál!!! :)

Napok óta senki nincsen a fórumon, így kezdtem magam kissé elveszettnek érezni! Hiányom van, na! :lol: :lol: :lol:

Örülök, hogy minden OK Nikivel. Köszönjük, hogy értesítesz bennünket a hogylétük felől. Tudod, én azért nem akarom őket hívogatni! Majd bejelentkezik hamarosan és akkor mesél majd "személyesen"! :P

Mi ma voltunk a 2. CTG-n. Tarekkel minden OK. Megnyugodtam, hogy azért nekem is mutatott némi méhösszehúzódásokat a gép. Már azt hittem valami baj van velem, mert szinte mindenkinek a 37. hét környékén azért már vannak ilyen-olyan tünetei. Állítólag ezeket én még nem érzem. Hát így is van! nerm érzek sem keményedést, sem mást! :)

Viszont durva volt, mert hallottuk egy vajúdó nő kb 2-3 perces fájásait. Nem volt semmi!!! :shock: :roll:

Neked meg tényleg nyitott a külső méhszájad??? Komolyan????
Mondtam én, hogy te hamarabb túl leszel a dolgon, mint én! :)

Reméljük Eszterke hallgat anyára és megvárja a dokinénit. :)
Pihenj sokat! Nehogy nekem jöszmékelj ide-oda ezen a héten is! :wink:

Puszik,
F.

fatima

Andi!

Van skype címed??? Írd meg priviben!

fatima

Szia Fatima.

Igen, láttam, hogy senki nincs fennt, úgy látszik mindenki elutazott a hétvégére.
Bátor vagy, hogy elmentél lagziba. Én is elmehettem volna Szegedre, de már nem mertem vállalni, főleg azok után amit a dokim mondott.
Ma én is arra gondoltam, hogy utoljára vagyok kint a szüleimnél, apukám le is fotózott, lehet, hogy már tudat alatt érezzük, hogy utoljára látnak egyben Eszteremmel??? :lol: :shock:
A Tarek sarokról nem raksz fel képeket? Úgy megnézném!
Szerintem nyugodtan felhívhatod a Nikit, én is csak ma mertem felhívni, mindíg a Feri és a párom beszéltek eddig, vagy néha én Ferivel.
Téged nem vizsgált meg a dokid? (mármint alul?) Én pénteken megyek ctg-re reggel, olyan kíváncsi vagyok.
A szülőszoba story: ctg-n ült bennt a kismama, én kinnt a folyosón vártam a soromra. A család 2 tagja a folyosón fesztiválozott, majd 4-5 alkalommal rontott be a szülőszoba ajtaján. A felhúzott apuka, az 5. alkalom során fogta a férfit és kiráncigálta a szülőszobáról, majd a hölgyet a nővérke tette ki, de sajnos csak azért, mert 20-ig van látogatás (gondolom nem mert mást mondani + egy doki is pár perccel ez előtt elmagyarázta nekik, hogy ez nem egy kórterem). De ezt sajnos, aki be van rúgva, nem érti meg.... stb...

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Értem már Andi!!!!

Idáig azt hittem hogy te voltál bent CTG-n, a nagy family-hez tartozó anyuka meg a szülőszobában volt.

Igazából tök mindegy! Egy a lényeg: remélhetőleg nem lesz ilyen soha többé!

Ja! Amúgy utólag én is bátornak érzem magam ezzel a lagzi dologgal kapcsolatban. De már mindegy! Túl vagyunk rajta és minden OK velünk. :)

Drukkolok, hogy veletek is minden OK legyen.

Szeretnétek, ha Eszter hamarabb érkezne???

fatima

Sziasztok,

Niki, nagy-nagy gratula nektek, nagyon ügyes a nagylány, csak így tovább!

Andi, hogy vagy? Drukkolok, hogy a hetet még kihúzzátok, bár a derékfájás és hasmenés már lehetnek utaló jelek :D
Na, jó, nem akarlak idegesíteni, remélem minden oké.

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

Sziasztok!

Teganap jöttünk haza Balcsiról, ezért nem tudtam jönni, de már vagyok!

Andi: ez tök izgi, lehet, hogy a héten meglesz Eszter??? :lol: Drukkolunk, hogy megvárja a dokit! A héten lesznek frontok, úgy hallottam, vagy ne ijesztgesselek ezzel? Jóslóid is vannak?

Fatima: Nálad ezek szerint semmi. Tareknek még nem sürgős! :) Mikor mentek legközelebb ctg-re? Hogy zajlik, Apuka bemehet egyátalán? Odaadják a leletet és fel kell vinned a dokihoz utána?

Hozzám ma jön a védőnő, hogy a szülésről beszélgessünk. Megkaptuk az örökölt kiságyat, de olyan alacsonyan van benne a matrac (földtől 44 cm), lehet, hogy veszünk inkább egy másikat! Nektek milyen magasan fekszik a matrac (legfelső állásban)?

Na puszi mindenkinek, igyekszem ma még benézni!

Zsu
svs

Emmácska Isten hozott köztünk!

Jó egészséget és boldogságot kívánok az egész családnak + sok-sok tejecskét!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Párdon a pocakosoktól. Mindenkinek nyugodt pocakosodást és nagyon boldog utolsó heteket, stabil méhszájat és kipihent apukát kívánok.

----------------------------

Memme!

Csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem a Kútvölgyis topikot nem érinti a Jánosos látogatós sztori.

Felhívom a figyelmedet, hogy a többi oldalakon rengeteg pozitív sztori is található, igaz ugyan, hogy azok se érintik a más kórházas csevegést. A szülőszoba fekvéséről, és felszereltségéről is sok helyen írtunk már.

Mi, akik ott szültünk, szeretjük a János kórházat. És az ott dolgozókat is. Nem túlzok, ha száz itt olvasható pozitív élményre jut egy darab negatív. Ez azt mutatja, hogy rossz a János szülészete? Ugye nem.
Nyilván lehetne jobb is, de nem rossz. Összességében elfogadható.

Gondolom ráérsz, jó neked.
Jó pocakosodást és babázást.
Szia. M.
mircike

Hopp, most én is nagyon ráérek :)

Szóval a Kútvölgyinek persze nyomába sem ér a János, de a szülés mindenhol boldogság. Nekem legalábbis tudatlan kis életem legboldogabb napja volt. Mindig jó emlékek tolulnak a torkomba, ha csak rágondolok. Szeretek rágondolni...

Na sziasztok, üdv a szomszédoknak is :wink:

M.
mircike

Csatlakozok az előttem szólóhoz! Én valaha egészségügyben dolgoztam, sőt szülészeten is és ez sajnos előfordul. Bármelyik kórházban és bármelyik osztályon. Az a szerencse, hogy az apuka megúszta verés nélkül. Ha bárki a kórházi dolgozók közül közbeavatkozott volna, másnap vezető hír lett volna a médiákban , hogy a János kórház személyzete diszkriminatív. Ettől még a János SZUPER!

Teszek fel egy felhívást, most láttam a kezdő lapon!

Babakocsis demonstrációt
2007. 05. 24.

Civil kezdeményezésre babakocsis demonstrációt szerveznek 2007. május 31-én délelőtt 10 óra 30 perctől 12 óráig az V. kerületi Városháza téren (a Károly körút mentén, a volt bódésor helyén). A megmozdulásra a TAVASZ (Tegyünk a Világért! – Anyák Szövetsége), a Zöfi (Zöld Fiatalok) és az Ökotárs Alapítvány támogatásával kerül sor.

Az esemény célja a babakocsis közlekedésre alkalmas város megteremtése. Ennek előfeltétele egyrészt a közgondolkodás megváltoztatása, másrészt pedig az infrastruktúra átalakítása az akadálymentesítéssel kapcsolatos Európai Unióban hatályos jogszabályok értelmében.

A szervezők szeretnék más megvilágításba helyezni az akadálymentesítés kérdését, felismerve, hogy ez a problémakör – a jelenleg köztudatban élő elképzelésekkel ellentétben – egy lényegesen szélesebb társadalmi csoportot érint közvetlenül, vagy közvetve a mindennapok során.

Reményeik szerint sikerül felkelteni a városvezetők figyelmét a probléma iránt, valamint felszólítani a városvezetőket és várostervezőket a közterületek és a közintézmények felelősségteljes kialakítására. Emellett a babakocsis (gyalogos) közlekedés nehézségeit tovább fokozó társadalmi közöny tüneteire is szeretnének rámutatni, különös tekintettel a babakocsis és gyalogos közlekedést ellehetetlenítő parkolási szokásokra. A demonstráció közvetlen eredményeként a szervezők abban bíznak, hogy sikerül elérni a közgondolkodás megváltozását és a kismamák jövőbeni tudatosabb fellépését, a gyalogos öntudat kialakulását és végül, közvetve, egy mindenki számára élhetőbb város megteremtését.

A szervezők szeretnék más megvilágításba helyezni az akadálymentesítés kérdését, felismerve, hogy ez a problémakör – a jelenleg köztudatban élő elképzelésekkel ellentétben – egy lényegesen szélesebb társadalmi csoportot érint közvetlenül, vagy közvetve a mindennapok során.
Ugyancsak célja a szervezőknek a városvezetők figyelmének felkeltése a probléma iránt, valamint a városvezetők és várostervezők felszólítása a közterületek és a közintézmények felelősségteljes kialakítására. Emellett a babakocsis (gyalogos) közlekedés nehézségeit tovább fokozó társadalmi közöny tüneteire is szeretnének rámutatni, különös tekintettel a babakocsis és gyalogos közlekedést ellehetetlenítő parkolási szokásokra. A demonstráció közvetlen eredményeként remélik elérni a közgondolkodás megváltozását és a kismamák jövőbeni tudatosabb fellépését, a gyalogos öntudat kialakulását és végül, közvetve, egy mindenki számára élhetőbb város megteremtését.

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Sziasztok.

Látom a szülőszobás story mindenkinek izgatja a fantáziáját, de sebaj én már nem is gondolok rá és szerintem Ti se, ez egy egyszeri alkalom lehetett, mint már többször kifejtettem és gondoltam. És még valami Ez MINDENHOL ELŐFORDULHAT... Én lezárnám a témát, ha lehet...
Örülök, hogy mindenki jól van!!! :lol:
Fatima, svs: Ezek a jósló fájások, hát nem is tudom... valamikor érzem, valamikor nem, Kb olyan lehet mint Fatimának, nem tudom mikor az.
Nagyon várom Eszterkémet, de jó lenne ha még bennt maradna, bár most egy kicsit a dokim rámijesztett ezzel, hogy ne mászkáljak, meg hogy jó lenne ha a héten nem szülnék :lol: :shock: Majd meglátjuk, ha jönni akar akkor mi szeretettel várjuk és nagy örömmel, csak minden rendben menjen. Már beszéltem erről a pöttömkémmel. :lol:
Fatima: sajnos nincs skype címem, csak e-mail, de majd megkérem a bátyámat, hogy csináljon. Addig pedig elküldöm az e-mail címem priviben, ok?
Te jól vagy Fatima?
Puszi.

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Sziasztok!

Niki és Feri: gratulálok a kis Emmácska megszületéséhez!!! Örülök, hogy minden rendben ment és remélem hamarosan hallunk felőletek!!! A további sztár fotókra is számítunk természetesen!!!

Mariann
mariann74

Sziasztok,

Köszönöm a választ a szülőszoba leírásáról. T.képpen halottam már erről, de szerettem volna megbizonyosodni róla olyanoktól, akik ott szültek.

A többi:
"A Kútvölgyis topicot nem érinti a János...". Azt nem. De a két kórház sorsa most nem egészen független egymástól, bár remélem az marad.

Szülőszobák, kórterem feltételei - ezek azok a dolgok többek között amik miatt más helyet választunk életünk legfontosabb eseményének. Szabad a pálya - és remélem az is marad, más kérdés, hogy mindannyiunknak más a szemlélete, ingerküszöbe, elvárásai, szülésről való elképzelése.

Örülök Mircike, hogy száz pozitív véleményre jut egy negatív és főleg, hogy a szülésedre mint boldog napra tudsz visszagondolni, ez a lényeg. :)

A diszkrimináció-témához: a többségi társadalom pontosan azáltal tartja fenn a diszkriminációt, hogy nem kezeli mezei - akár adott esetben rendre utasítható és utasítandó - állampolgárként a kisebbséget. Éppen azáltal diszkriminálták őket, hogy nem úgy bántak velük, mint bármelyik fehér bőrű társukkal.

Mindenkinek további szép napot, fiiselőknek jó szülést!
M.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok,

szerintem is kár túlpörgetni ezt a szülőszobás sztorit, volt egy esemény, de azt hiszem nem ez az a kulcsfontosságú sztori ami megingathatna bárkit is, pláne, ha bízol az orvosodban, szülésznőkben. Ráadásul kitessékelték őket...
Mircikével tökéletesen egyetértek.
Memme, sztem úgy viselkedtek velük, mint bárki mással, és nem valószínű, hogy a kisebbségükkel volt a gond - hiszen kipaterolták őket egy bizonyos idő után - hanem hogy ittasak! voltak. Az ugyebár megint egy más kategória.

Svs, nem állítható a matrac magassága? Eleinte jobb ha magasabban van, le fog szakadni a derekad, állandóan behajolgatni a kiságyba.

Az émelygésem kezd egy kicsit jobb lenni, a délelőttök már egész tűrhetőek, csak az estéim katasztrofálisak.
Tegnap tartottuk Vircsi szülinapját, és itt voltak a hugomék két gyerekkel, meg a szüleim. Este, miután elmentek még két órán keresztük pakoltunk, takarítottunk... :D
Azt hiszem nem sok ilyen bulit fogok tartani :D

Doren

Kép
Kép
Kép
doreen

[quote="memme"]
írta:
memmeSzülőszobák, kórterem feltételei - ezek azok a dolgok többek között amik miatt más helyet választunk életünk legfontosabb eseményének.

Memme, nem !!
én orvost választottam, aki speciel a Jánosban vezet le szülést.
amikor elkezdtem ehhez a nőgyógyászhoz járni, fingom nem volt és nem is érdekelt, h. melyik kórházban dolgozik és főleg nem, h. ott milyen szülőszobák vannak.
elégedett voltam a dokival és kész, az meg csak plusz adalék volt hozzá, h. szuper volt a kórterem, ahol voltam, normálisak a nővérek, a szülésznőm, és a csecsemősök többsége.

bocs, de romák mindenhol vannak, no lám még a XII.ker-ben is. ez miért a János sara?
v nem értem neked mi bajod? főleg, h. outsider vagy? {Kútvölgyis, így értem}
szerintem nem egy nővérnek v. orvosnak kéne kidobni ezt a típust {én nem kezdenék szerintem neki, mert drága a testi épségem}, hanem vmi biztonsági emberszerüüségeknek.
szerintem.

M.

Marcsi

KépKép
alon

SZIASZTOK!

Először is nagyon szépen köszönjük a drukkokat és a gratulációkat!
Teljesen meg vagyunk hatva, Emma is:)
Aranyosak vagytok!

Vasárnap jöhettünk haza.
Emmácsak elég kis súllyal született (2350 g), de ez nem befolyásolta sem az apgar értékét, se a többi vizsgálat eredményét.
Szóval jól vagyunk.
A szülés simán ment, minden rendben volt. A sebem gyorsan gyógyul, második nap már egyenesen tudtam menni, ezzel nem volt gond. Viszont a spinális utáni fejfájást még ma is érzem. 3 napig volt kemény migrénem.

Emma nagyon nyugodt kislány. Alig sír. Éjszaka is úgy kell felébresztenem, hogy egyen. Ma volt kinnt a gyermekorvos, aki mondta, hogy ha éjjel nem ébred meg, akkor ne keltsem fel, majd eszik reggel, bepótolja.
Sok jó dolgot mondott, többek között azt is, hogy az újszülötteknek 4-5 hónapos korukig napi 2-3 órát kell sírniuk, vagyis ez a normális. Így fejlődik a kis tüdejük.

A szoptatással küzdünk még. Tejem szerencsére már a 3. nap beindult, csak Emma nehezen szívja. Van, hogy fejek le neki, azzal beetetem és utána cuppantom rá a mellemre (bimbóvédővel). Nem olyan egyszerű.

Most ennyire futotta, megyek lefekszem. Még szerencse, hogy itt van anyukám, aki sokat segít nekünk!

Mindenkit puszilok és drukkolok a finisben lévőknek (Andi, Fatima, Zsu) és mégegyszer köszönök mindent Drága sorstársaim!

Niki és Emma

Kép
niki30

Alon,

a hozzászólásomban ott van a TÖBBEK KÖZÖTT kifejezés. Pontosan azért, amit te is írtál.
Én is orvost választottam, aki mellesleg a Kútvölgyiben kísér szüléseket. De nemvolt mindegy nekünk, hogy a szülésem háborítatlan-e vagy sem, és a háborítatlanságot nem tudom elképzelni olyan helyen, ahol nem vagyok fallal és ajtóval elválasztva más vajúdő nőktől és - ritka de peches esetben - bejárkáló családoktól. Ha neked ott és úgy jó volt, nincs gond, de ezért írtam azt is, hogy más az elképzelésünk a szülésről. Ha ez így nem volt elég árnyalt és pontos, sajnálom.

A zavaró családról - sztem az a téma tényleg túltárgyalt. Bár én meg azt a véleményt nem osztom, hogy ez "bárhol megtörténhetett volna".

P. S. - nincs bajom. Egyszerűen csak feltettem egy kérdést és megdöbbenésemet fejeztem ki egy eset kapcsán. Ha ez magában zavaró volt- sajnálom.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Memme, nem a véleménnyel van baj, mármint az, h. van neked, hanem az,
ad 1 - folyamatos cinikusságot érzek a hozzászólásaidban

ad 2 - nem érzem helyénvalónak, h. a János kórház szülészet topikon {ahová többnyire még nem szült pocakosok írogatnak, tele esetleg szorongással, félelemmel az ismeretlentől, ergo szüléstől}, kívülállóként befeketítsd a szülészetet v. magát a kórházat, főleg ha jól értem a saját bőrödön ott nem tapasztaltál meg semmit.
szal személyes tapasztalatod híján nekem ez csak ilyen jól odamondok megnyilvánulásnak tüünik.

M.

Marcsi

KépKép
alon

Engem tutira nem lehet elriasztani :lol: Mindenkinek más a fontos, nekem az orvosom meg a szülésznők, akiket ugyan nem is ismerek, de a János pl. azon ritka kórházak egyike ahol mindegyik bába jó állítólag. Engem az sem érdekel ha a szomszéd ágyon vajúdó kezét fogom, szerintem tojok majd rá, hogy mi van a külvilágban, igyekszem majd magammal foglalkozni, úgyis csak az fog érdekelni, hogy mikor látom meg a kisbabámat. Persze azt is megértem, hogy másnak fontos a nyugalom, magány, zene , gyertyafény meg nem tudom mik, engem annyira nem foglalkoztatnak ezek, csak annyi érdekel, hogy segítsenek szülni a legjobb tudásuk szerint és az is tény, hogy a János kórházról általában is az hír járja, hogy jó szülész-nőgyógyászok vannak. Biztos vannak kivételek itt is, de általában nagyon jó (szakmai körökben és ez a lényeg) a híre a János szülészetnek mégha a felszereltsége nem is vetekszik (hogy is vetekedhetne) egy klinikával. Úgyhogy én már alig várom, hogy ott legyek, akár 6 másik nővel együtt, nekem ez nem fontos csak az, hogy szakszerűen lássanak el, az pedig biztosan meglesz a Jánosban.
beber

Kedves Lányok és Anyukák!

Az elmúlt hetekben nem tudtam feljelentkezni, de nagy örömmel olvastam Niki, hogy Emmácska megszületett és jól vagytok! GRATULÁLOK ÉS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT KíVÁNOK MINDANNYIÓTOKNAK! :D :D :D

Fatima, többi finisben lévő kismama - szorítok nektek, olyan izgi, hogy Ti már majdnem a végén vagytok! :shock:

Nálam minden rendben, nyomom a második trimeszter végét, szintén dagadó lábbal, de még mindig jól bírva. ..Ezért sokat dolgozom és keveset tudok a neten lenni. Fatima, Mazsola, nagyon köszi még a május eleji választ a problémámra, sokat segítettetek!

Ja, és azóta voltunk újra uh-n és még mindig tartja magát a doki, hogy kislány ! :P

Puszi mindenkinek!
Emese1974

KépKép
emese1974

lányok, lányok!

én nem éreztem semmi rosszindulatot, csak őszinte rácsodálkozást memme soraiban.
az én véleményem:

1. igen jó lenne ha nem csak függöny választaná el az ágyakat.
2. bizony sokat kell fejlesztenie/fejlődnie a kórháznak! főleg ha kb csak a jános és a szt imre marad budán ....
3. tény h a csecsemősök és az egész kórházi otttartózkodás szuper volt!
4. tény, h NEM MINDEN szülésznő jó, bár ez a közhiedelem. sztem igenis VÁLASSZATOK SZÜLÉSZNŐT! mert az enyém pl nem volt túl kedves.
5. ettől függetlenül én CSAK a jánosban szülnék!
6. mindenhol előfordulnak furcsa esetek.
7. tény h a jános vonalasabb, konzervatívabb kórház. nem gyertyás, stb. akinek az kell olyat válasszon. reméljük lassan változik majd a szemlélet kicsit.
8. de minden nagyon profi volt!!!!! imádtam samu születését és az utána eltöltött pár napot!
9. memme kockázatos outsiderként kritizálni, sztem ne tedd :wink:

10. jó pocakosodást!!!

+ éljen emma már otthon!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Zsófi, az "őszinte rácsodálkozást" majd olvasd el a Kútvölgyis topikban is. rosszindulatról én sem írtam amúgy, csak cinizmusról.

M.

Marcsi

KépKép
alon

húúúúú... de egy izé vagyok, nem is gratuláltam még, de most megteszem :

NIKI NAGYON NAGY GRATULA EMMA SZÜLETÉSÉHEZ !! SOK BOLDOGSÁGOT A KICSI CSALÁDNAK !

ÉS KÉÉÉÉÉÉÉÉPET KÖVETELEK !!

meg ha időd lesz számolj majd be a bent töltött napokról.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

Marcsi elolvastam. igazad van. rohadt ideges lettem. most nem is írnám ide le a véleményemet,. csak annyi h rohadék ideges lettem.
kerekpocak

Írtam a Szomszédoknak. Remélem ennyiben maradunk, és megy tovább az élet. :)
M.
mircike

Sziasztok,

Mircike,
kedves vagy, annyit tennék csak hozzá, hogy én személy szerint nem keverem össze a Jánosos kismamákat a Jánossal, de erről alább.

Alon,
nem bocsátkozom önismétlésbe, pusztán csak annyit: Pontosan azért Jánosos kismamáktól kérdeztem, mert nem akartam egy külsős információjára hagyatkozni, kívülállóként.

A kritikáról: igen, implicite benne volt a kérdésemben és a kommentáromban is. De mért ne lehetne? Miért ne vállalhatnám fel, hogy nekem ilyen és ilyen normáim vannak?
A véleményem, hogy a topic egyik funkciója a tapasztalatcsere, és nem csupán személyes napi problémákról. Pontosan azért mert pl. leendő kismamák gyakran itt IS keresnek információkat a kórházak milyenségéről, szerintem ez IS segít a VÁLASZTÁSBAN. Vannak lehetőségek. És igen: a dolog természete olyan, hogy pozitív és negatív dolgokról egyaránt szó esik - nyilvánosan.

Fontos: itt most nem egy topic beszélget a másikkal, hanem ÉN VELED, MIRCIKÉVEL, FATIMÉVEL stb., és bár nyilvános a beszélgetésünk, de nem egy vélt vagy valós közösséget képviselek. Ha gondotok van egy-egy hozzászólással, személyeknek címezzétek, én csak a magam nevében írok, még csak nem is a Kútvölgyi "nevében", vagy annak fogadatlan prókátoraként. Azt nem is tehetném meg.

Köszönök minden választ. Őszintén kívánom, hogy ezután is száz pozitív információra essen egy negatív, és mindenkinek szép szülése legyen a Jánosban.

Finiselőknek kibírható időjárást, babázóknak sok tejcit.:)
M.

Kép

Kép

Kép
memme

olvastam. korrekt. hát reméljük most már jön a fátyol meg a borítás.
kerekpocak

P. S.

A gondot ott látom, hogy a kérdésemmel (a "cinizmussal") érzékenységeket sértettem meg, és ezt sajnálom. Valami Jánosban dolgozó illetékesnek kellett volna feltennem a kérdést.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme, mi jó fejek vagyunk és nem haragszunk. Betudjuk a hormonszintednek az esetet:)
mircike

Memme, én pedig ott látom a gondot, hogy még mindig ide írogatsz amit nem egészen értek hisz- ahogy azt megbeszéltétek - a "jánososok" közé még "átnézni" is degradáló. Tehát a továbbiakban ékesszólásoddal lécci a "kútvölgyis" kolleginákat próbáld meg jómodorra tanítani, úgy gondolom itt a téma további bontogatása nem szükséges.

Neked is további szép napot és örömteli babavárást kívánok!
beber

Mircike,
ne a hormonszintemnek tudd be, az köszöni szépen jól van. De aranyos vagy. A kérdést mindenképp feltettem volna, legfeljebb az illetékes sem örült volna neki.

Beber,
és mért ne írogathatnék?
Viszont kár, hogy olyasmit tulajdonítasz nekem, ami részemről nem hangzott el. De éppen erről írtam fentebb. Egyébként nem tisztem az fórumokon írogatókat jó modorra tanítani. Ha pedig degradáló lenne veletek beszélgetni, nem tenném.

Azt gondolom, mostmár mindent leírtam, ami ezzel kapcsolatosan érdemes volt, ez itt már nem a tényekről szól, megyek és írom tovább a dolgozatomat, amíg lehet. Remélem az itt elhangzottak tanulsággal szolgálnak azoknak, akik érdeklődnek a kórházak - köztüka János - iránt.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme, akkor megírom konkrétabban, hogy miért ne: mert itt senki nem kíváncsi rá. Ennek ellenére igazad van, oda írsz ahova akarsz, de szerintem is inkább a dolgozatodat folytasd, talán hasznosabb mindenki számára és mert örülök, hogy végre te is belátod, hogy amiket eddig írtál nem a tényekről szólt.
Nem haragszom meg ha nem reagálsz, részemről lezártam veled a témát, ha kérdésed/észrevételed van írdd meg az illetékesnek privátban mert ez a fórum nem erről szól, feleslegesen töltöd az oldalakat.

Meg én is, hogy reagálok egyáltalán úgyhogy bocs lányok, befejeztem én is :)
beber

Kedves pocakosok, visszatérve az eredeti kerékvágásba, amíg várunk a mostanság világra bújt Jánosos babák képeire, addig is találtam nektek egy csodás kisbabát, küldöm mindenkinek aki szereti :)

Kép
mircike

Na csajok, sziasztok!

Küldök pár képet Emmáról:)

Kép

Kép

Kép

Kép
niki30

Beber: Szerintem mi még nem beszéltünk, mert én mostanság hanyagoltam ezt a topikot, de kérlek engedd meg, hogy hellószia! :)

Niki: Jaj, de tündér picike mosolygós baba! :) Mégegyszer gratulálok!

Mindenkinek puszi. Megyek ám vissza az anyukásba, csak elkapott valami nosztalgia, és ittragadtam :)
mircike

Szia Mircike, nem beszéltünk mert én nemrég jöttem ide és általában csak olvasgatok itt míg várom a kisbabám :)

Niki, szívből gratulálok, csak irigykedem, hogy te már gyömöszölheted a kis csomagot, úgy várom már én is őt! De persze mindennek eljön az ideje, csak kicsit lassan, így a vége felé :cry:
beber

Sziasztok csajszik :D

elentem, ma voltam vedöneninel, es maghallgattuk Minike szivdobogasat :D kepzeljetek, eleg nehezen talaltuk meg, jol elbujt anyuciban, de azert sikerült rabukkannunk, es meghallgatni a kicsi szivecskejet, ami csak ugy vert es vert... :D fantysztikus elmeny volt!!!! a vedöneni szerint guggol, persze ez meg biztosan meg fog valtozni.
az afp eredmenyem normalis tartomanyban van :lol: szerencsere!!
jövö 7en megyünk uh-ra, nagyon varom mar.

Niki!!!!!!!! nagyon pici es aranyos es törekeny es edes es ennivalo es tünderi es es es ......jaj tökeletes Emmacska!!!! GRATULALOK!

Mindenki jol van? jol birjatok ezt a az idöjarast?

mindenkinek jo babazast, jo pocakodast, jo pihit vagy jo munkat..

pusszancs
Vendég

csajok, bocsi a felreirasokert!! tudjatok...közben melo van... 8)
Vendég

Sziasztok.

Beber, ne idegeskedj, Veled vagyok, koncentrálj a babára.
Ahogy olvastam a levelezgetéseket, kicsit feldobtam a témát, ne haragudjatok, nem szándékos volt. Én már nem is reagálok...
Amúgy mi újság a leendő anyukákkal és sorstársainkkal? Szépen lassan pontozódunk ki, nemsokára 3 babucink lesz.
Képzeljétek tegnap felszálltam a 7 buszra és elmentem a Hungária krt-ig, azt hittem, hogy megszülök, iszonyatosan nyomják a gázt a buszosok és ráadásul a Bp-i utak pazarok. Tegnap megfogadtam, hogy amíg nincs meg Eszterem nem fogok tömegközlekedni, csak ha nagyon muszály és azt is villamossal.
Fatima, hol vagy???
Zsu, hogy vagy és hol vagy???
Niki: Emmára látom nagyok a rugik!!! :lol: :lol: :lol:
nagyon édi kicsi lányka, olyan jó neked!!!! Irigyellek... :lol: :lol: :lol:

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Nagyon-nagyon édes a kis Emma. Gyönyörű vonásai vannak, már most látni,hogy kiscsajszi. Mégegyszer gratulálok az egész családnak!!!!!!!!!

Ki következik a sorban?? Fatima? Vagy MlAndi? Lusta vagyok visszapörgetni.. :oops:

KépKép
logi

Sziasztok!

Tök jó fotók jó fotók Emmáról, köszi Niki! Remélem jól vagytok, és jól bírjátok az első napokat, heteket!!

Andi: igen, kicsit eltűntem, összejöttek a dolgok a napokban! Jól vagyunk köszi, jövő héten megyek az első NST-re! És nálad mi a helyzet, hogy érzed, meddig marad bent a kisasszony? Hát a 7-es buszt nem csodálom, hgy nehezen viselted, az pocak nélkül is szörnyen ráz!

Épp száradnak a textilpelusok, nemsokára kezdhetem a vasalást! Holnap meg bébiruhát szeretnék mosni végre! Lassan itt az ideje elkészülnöm ezekkel! Szerintetek tegyek bele öblítőt vagy ne?

Pihenjetek sokat, csak semmi idegeskedés a dolgozóknak!

Zsu
svs

Sziasztok.

Fatima 2 nappal előttem jár, úgyhogy mi kettecskén vagyunk a soron, utánunk Zsu jön.
Zsu: Én Dreft folyékony mosószert vettem, mert az kifejezetten babáknak való és nagyon finom illata van, már a kisszoba, szinte átvette azt a baba illatot, Olyan jó oda bemenni...
:lol: :lol: :lol:
Azt mondják az első időben nem jó öblitőzni. Én amíg el nem fogy a Dreft addig azt használom, majd áttérek a megszokott jó kis mosóporomra. Fúúú, ez nagyon mosópor reklám volt... :oops: én is ma vasaltam még gyerekrucikat, mert folyamatosan kapom és sajnos nem bírok ellenállni és veszem Őket, de azért a páromnak is vasaltam ingeket, elég sokat... :lol:
A babaszoba már kész van, küldesz képet, ha igen???

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Niki, nagyon-nagyon cuki a kis Emma !!
gratula még 1x !

Fatima nagyon el vagy tüünve ! 1 nap kihagyás a vége felé már gyanús ! finiselőknek tessék mindennap bejelentkezni, mert különben azt hisszük, hogy.. :wink: :D

Marcsi

KépKép
alon

Mircike, Beber :wink:

Marcsi

KépKép
alon

Jelentem egyben vagyok még!!!!

Minden OK velünk. Csak még mindig az anyukámat gardírozom, de a mai nappal letudtuk a kis lakás berendezését! :lol: :wink: Szóval mostantól tényleg csak pihi lesz! Elhiszitek???? :lol: :lol:
Tudjátok, hogy úgysem tudok a seggemen maradni egy percig sem! De állítólag a sok mozgás majd jól jön a szülésnél. Legalábbis szeretném ezt hinni.

A tegnapi felkészítőn (vajúdás, szülés) iszonyat elfogott a para. Hogy fogom én megszülni Tareket???? :shock: :?: :roll: :D Hihetetlen, hogy kifér majd rajtam! De valahogy csak kijön... Ugye???? :)

Niki!
Emma csodás kis pici lány!!!! Nagyon meghitten fekszik ott anya karjaiban! De látom Feri még kicsit félősen tartja Emmácskát. :) De ez normális. Nekünk ez ösztönösen jön... Nekik meg gyakorolni kell egy picit! :)
Sokszor puszilunk (anyukám is jó egészséget és sok boldogságot kíván).

fatima

jessssssssssszus Fatima! 16 nap?????? :shock: :shock: :shock: :? :? :? :lol: :lol: :lol:
vagy lehet hogy példul már csak 3-4-5??? :wink: :wink: :wink:

Csöpp Emmácska nagyon cuki!!! kérünk méééég képet!!
annyira elvész a nagy párnák közt, kis drága!! :roll: :lol:
lmkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?