Sziasztok,
Nálunk a doki előre megmondta az összeget, hogy mennyiért vállalja a szülést, így nem kellett tanakodni rajta, de én Bp-en szültem. Amelyik szülész nem mond konkrét összeget, azoknál a magánrendelése árának a 10 x-esét szokták adni.....
Én adtam a szülésznőnek is ill. a csecsemősöknek is ajándékot az első szülésnél, a másodiknál pedig fogadott szülésznőm volt, akkor pénzt adtam, amennyit gondoltam. Szerintem ezt így előre nem lehet eldönteni, mert olyan sok mindentől függ a szülés során, hogy kire mennyi szükség van, mennyit törődik veled, mennyire kedves, ígényled-e a jelenlétét stb. én ezek függvényében döntöttem el, hogy mennyit adok, vagy csúnyán fogalmazva mennyit érdemel.... szerintem ez vonatkozik arra is, ha műszakváltás van, hogy az előző műszakos mennyit foglalkozott veled, mennyi jutott neki a szülésből, "mennyire nőtt a szívedhez". ha csak az elején pl. egyszer megvizsgált és amúgy rád sem nézett akkor én nem adnék semmit, viszont, ha a vajúdás nagy részénél ott volt, segédkezett, aranyos és lelkes volt és SZÁMÍTHATTAM RÁ, akkor mindenképp adnék az előző műszakosnak is. Szóval szerintem ez ott dől el a szülőszobán.....
Maci,
Kérdezz ám nyugodtan, szívesen válaszolunk!!
Mirosz,
Szerintem is kérdezd meg, hogy elvállalja-e a szülést. De látom már rászántad magad.
Én nem mentem el a gyerekorvoshoz, hanem felhívtam telefonon, hogy elvállaja-e a gyereket. Aztán persze elmentem, mert írt sok mindent az újszülött babónak. Fürdető krém, hitőpor stb. aztán mikor hazajöttünk a kórházból még aznap kijött és megvizsgálta a gyerekeket, akkor is írt K vitamint stb.
Tókos doki rulez!!
Cselényi doki......hát: érdekes!
Nem mondok semmit, már megszépültek az emlékeim róla
(ha visszaolvasol kb. 2006 jan-feb. környékén volt róla szó.) Egyébként kimegy házhoz ha szükség van rá, szóval összességében rendes....
Kata77,
Hogy vagytok? Munka?
Mi van a bölcsivel? Átköltöztek már a gyerekek az új épületbe?