Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy nem írtam, az utóbbi napokban, de a férjem tényleg egy második gyerek itthon…egyfolytában enne és aludna.
Megvolt a szülinapi parti, igaz, az ünnepelt nem sokat ünnepelt, mert lepancsiztattuk és a vacsi után be is aludt, mert ma csak az ebédje előtt szunyókált kb. 3 órát. De élvezte, hogy körülrajongták, habár a tortatűzijátéktól megijedt, azért is vagyok mellette, a hangja megrémisztette.
Most meg ugye már alukál, igaz, egyszer megébredt, azóta a mi ágyunkon fetreng, ahogy nézem, lassan kicsi lesz neki a kétszemélyes ágy.
Délelőtt voltunk szemészeten, egyelőre minden rendben, de mivel én és az öcsém is szemüvegesek vagyunk, évente kell vigyem, na meg ha látom, hogy rosszul teljesíti a „házi feladatait”. Aztán elvittem tanácsadásra: 10780 gramm, 80 centi, fkrf: 48 cm, mkrf: 49 cm. A dokinéni szerint teljesen egészséges, némi fitymaszűkületet leszámítva, de mondta, hogy egyelőre nem piszkáljuk tovább.
Vettem neki Zymafluort, és kaptunk kamillás hintőport a melegkiütésekre. Ja, és a dokinéni szerint jön felül 4 foga…
Persze holnap telcsizhetek vissza a rendelőbe, mert elfelejtettem lázcsillapító kúpot íratni, igaz, vészhelyzet esetére van Germicid itthon.
A köszöntéseket az ünnepelt nevében köszönöm!
Katus, itt nálunk, ahol mi vettük Peti szandiját, kánaán lenne számodra, ha jól láttam a kínálatot.
Kitti, amit Ádámról írtál, mintha csak Peti rémtetteiről szólt volna, nálunk pontosan ezért van eldugva a modem az asztal tetejére, a vezetékek is az asztal háta mögött vannak, a nyakláncokért dádá van, így azokat már nem sűrűn tépkedi…
A fiadnak utólag boldog hófordulót!
Gabella, na én is pont ezért vittem magammal a jómúltkor és most is Petit, hogy lássam, hogy jó-e rá a lábbeli, szépen ráadtam, és ráállítottam a lábacskáira, mert ugye akkor látszik, hogy valójában stimmel-e a méret.
Na, én meg a teától mászok falra…én a kórházban is mindig tejeskávét kértem.
Kiszámoltam, ha minden klappol, Peti kb. 1300-1400 grammot eszik meg egy nap. Én még forralom a vizet, a tápi miatt amúgy is kell, de már kapott sima csapvizet is, azzal sem volt gond.
Ma nálunk a gyerekorvosnál a tojás volt a téma, hogy szerinte a hazai tojás csak jól megfőzve, megsütve jó, de hogy csak sárgáját adjak, a fehérje még nem ajánlott (igaz, Peti már evett rántottát és tükörtojást is)…csak varrjak arra gombot, hogy az öcsém és a férjem is inkább a sárgájára reagál érzékenyen… ÁÁÁÁÁ.
Ajándékozásügyben dettó, ld. lentebb. Ja, ma Peti a hímzős ismerősünknél egy 20x1,5 centis műanyag zacsidarabbal játszott kb. tíz percen keresztül!
Meteor, hidd el, Panni jól elalukál majd az esernyőkocsiban is, csak tologassa vagy ringassa valaki.
Igen, rémisztő, ahogy tudnak benne szunyálni, de nálunk pl. a gyereküléssel is így van…és Peti nagyon jót tud tentikélni mindkettőben.
Utólag boldog névnapot!
Hú, neked aztán van fantáziád: babát vegyenek! Olcsón adom.
Én most Petinek Tescos bodyt veszek, 800 Ft 3 db rövidujjú, most úgy is az kell, és van Tescos utalványunk, anyukám kapta a cégétől, tehát effektív ingyen lesznek. A C&A-ba én is el akarnék jutni, ugye beváltani a bababónuszos kupon(oka)t.
Nagyon jó a letámadós kép.
Tandika, Peti is imádja kitépőzárazni a saját szandiját, de mivel ezek olyanok, hogy „visszahajtósak”, semmit sem ér el vele, mert attól még nem tudja leszedni…
Na meg egyébként is passzentos a lábfejére.
Oriandy, szerintem tényleg nem gáz, ha nem kéri a tejet vagy a tápszert Dani. A tápanyagokat máshonnan is beszerzi, ha a többi tápláléka változatos!
Fogmosás nálunk még nincs, Peti félig kiissza a kádat fürcsi közben, a fogkefe nem érdekli, pedig én is azért vettem, hogy rágcsálhassa. Így lassan rákezdek a textilpelusos, vagy textilzsepis fogtisztításra.
Nekünk is DM-es fogkefekészletünk van…de én még csak az elsőt próbáltam…
„Szilárd” kaját passzolom, nálunk alapesetben Peti megeszik két babapiskótát, de ma pl. az sem kellett neki. Ép ésszel gondolkodva, mi sem igazán kívánjuk ilyenkor a „száraz” dolgokat, nem?
Boldog szülinapot neked és a párodnak.
Gombi, hát én is észrevettem, hogy Peti bent nyügibb, de hát nem tudok változtatni rajta. És ma a dokinéni megmondta, hogy izzadékony.
Mondjuk kicsinek is az volt, a 100 ml tápitól (mármint annak elfogyasztásától) szakadt róla a víz.
Ez a szigorítás annyira jó…kb. az van benne, hogyha Trabantod vagy Kispolskid van, akkor ne legyen gyereked, mert abban ugye nem lehet biztonságosan gyerekülést elhelyezni…
Szerintem a zöldségeket nyugodtan lehet már adni…
Úgy látszik, hogy a kis súlyú babák gyorsabban gyarapodnak, én 2,5 kg-val születtem, és egyévesen én is ütöttem a 10 kg-t, a mostani súlyomat meg inkább hagyjuk.
Na és azért a lányod is igen magasra sikeredett…
Bénianyu, én simán itthon hagynám Petit…persze a fene megenne, hogy vajon mi lehet vele, de ennél jobb helyen nem is hagyhatnám. Ja, és ő tutira meg se érezné, ha nem lennénk itthon, mert el lenne kapatva.
Egyébként van abban valami, amit írsz, de ehhez kell valaki, aki ez idő alatt is figyel a gyerekre, és még ha séta ingyen is van, sok család van, ahol a nagyszülők távol vannak, és csak a bébiszitter marad, ami meg ugye pénzes. Na meg a sétához fizikailag is fittnek kell(ene) este lenni…
Ez a zokni vagy szandál téma igen érdekes, kinek ezt mondanak, kinek azt. Nekem anno a védőnő azt mondta, hogy amit egyedül jár-kel, adjak a lábára szandit bentre, mert ugye itt sík a talaj…terepen nem lenne gáz a mezítlábazás.
Én nem adatom be Petinek a barihimlő ellenit, a kötelezőkön kívül jelen állás szerint csak a kullancs ellenit kapja meg jövő év elején.
Kajaügyben nekem is kétszer kellett elolvani a hsz-t, de másodjára rájöttem a turpisságra.
Egyébként néha számomra is hihetetlen, hogy Peti milyen élvezettel habzsolja a főztömet, ami számomra teljesen íztelen…
Nálunk a főzit egyedül a tököt rántjuk be, Peti nem gluténérzékeny ugyanis. A bnőm tejföllel habar, az meg tejtermék, amit elvileg 9 hós kortól lehet kezdeni.
Hát, látom, ma tényleg nem vagyok a toppon: kék hintabitorló…valahogy most mindent kiforgat az agyam, ha kell, ha nem.
Ajándék: hát ami épp akad, konkrétam Peti tőlünk csak a tortáját kapta mára, de tegnap előtt kapott egy játékkockás kisvonatot Corás bizalompontokból. Meg ugye a szandit is most vettük. Játékkal egyébként is ellátja a keresztanyja.
Most is kapott egy szülinapos Fülest. Nálunk abból van dömping, mostmár van egy itthon és van egy anyósomnál is. Fejlesztő játékaink régebb óta vannak, de ahogy nézem, most kezdi el igazából értékelni ezeket.
Úszás: nálunk erre nem tellett, de Peti imád pancsizni, a zuhanyzást is kipróbáltuk. Strandra is tervezünk menni, van bébiúszógumink, szerintem minden OK lesz.
Reni, hát én se értem a dokinénidet, viszont a szopis tanácsa nagyon jó, én is adok mostanság Petinek este folyadékot, ha felébred.
A fogak miatt ne aggódj, nálunk meg pont fordítva volt, már három hósan mondta a doktornéni, hogy jönnek Peti fogai, és tessék, az első áprilisban bújt ki.
Nem tudom, hogy a fentebb említett 4 fogacska ezek után mikor „érkeznek”.
Egyelőre nálunk is képlékeny a tesótéma, de én mindent eltettem, egy részét már a bnőm is visszaadta, mert az ő lányára is kicsik, viszont biztos vagyok benne, hogy ha nem is mi, de más ismerősöm hasznát veszi. Aztán, ha senkinek se kell, akkor a jobbakat eladom, vagy elajándékozom…igazából nem sok olyan rucink van, amit vettünk, és mondjuk sokba került, mert sok a turis, kaptunk ajándékba, stb.
Zuhiból ide is küldhetnél, itt meg lehet dögleni. Nálunk egész este nyitva van az ablak…de még így se mozdul meg a levegő.
Colett, láttam a netes cikket, amit Kimike feltett, kis híres gyerekek.
Noinak gyors javulást.
Lottózni én a férjemmel együtt szoktam, mióta megismerkedtünk, és tessék…most nagyjából kiszámoltam, hogy ennyi idő alatt kb. fél millát költöttünk csak erre.
Veszekedés: én épp ma ordítottam le kétszer is a férjem haját, de mondd meg, mi abban a nehéz, hogy bejöjjön velünk a gyerekorvosi rendelőbe????
Nem Meteor-ellenreklám, de én ezt találtam:
http://www.piroschka.hu/vendeghaz/ Igaz, az van benne, hogy külön díjat nem számítanak fel a kiságyért, de érdekes módon az árlistában van egy ezres különbség, de alapvetően nem drága…
Kimike, a magyarországi csapvízben szerintem nincs elég fluor, ezért is vettem Petinek tablettában, nálunk éppen az ellenkezője igaz, ha csapvizet adsz, akkor adni kell valahogy pótlást, viszont ha veszel fluoridos ásványvizet, akkor erre nincs szükség (a baba napi fluorid adagja ¼ mg).
Milyen fotózás??? Én lemaradtam, én most a szombat miatt izgulok…mi meg akkor visszük fotózni a fiatal urat.
A tejet vízzel lehet hígítani, nem muszáj, de általában így szokták, kb. 1:1 arányban.
Wawel, újabban nálunk is a több részletben evés a nyerő, ma a reggelijét is „felesben” ette meg Peti, és az uzsijából is maradt, jó volt főzi helyett vacsira, ami után a tápszernek szintén csak a felét ette meg, majd mikor megébredt, akkor kapta meg a végét.
Az álláshoz gratula.
Wkata, nálunk van Hupikék Törpikék, azt még én is szeretem, van bakeliten Süsü, a sárkány. De Petinek egyelőre a diszkózene a nyerő, látni kéne reggel milyen hisztit csap, mutogat a hangfalakra, és mondja, hogy ö-ö-ö. És ha megszólal a zene, már rázza is.
Lreta, üdv ismét köztünk.
Juca,
akkor tessék mihamarabb vonalzót cserélni, rendicsek?
És lelövöm magam, ez már a 4. oldalam wordben… Megyek pancsizni.
Képek
Ilyen volt:
Ilyen lett:
Ági