Adrienn!
Teljesen megértem a véleményedet, de gondolj bele abba, hogy mit szólnak azok, akik a saját jólétükért dolgoznak és az általuk befizetett adót másra használják, mint amit õk jónak látnak. Vagy pl. nekik egy lepukkant kórházban kell szülniük, mert nem tudták felújítani és korszerûsíteni, mert olyan intézményeket kell fenntartani, ami nem kifizetõdõ, veszteséges. De ha belegondolsz, a háztartásod kasszájában sincs mindig mindenre pénz. (Ha igen, úgy szerencsés vagy!
) Át kell csoportosítanod, ha meg akarsz valami elõre nem tervezettet venni, ugye? Sõt, sokszor ami életet menthet, azt nem is tudjuk megfizetni. (pl. külföldi mûtét, nagyon drága gyógyszerek). Ilyenkor gyûjteni próbálunk. Ha sikerül, örülünk. De ezek egyedi esetek. Adományokból nem lehet intézményeket fenntartani, mert mindenki úgy gondolkodik, fizetem az adót, fizetem a TB-t, miért kellene még plusz költségekbe vernem magam? Ez az egész nem fekete-fehér, pont ezért komplex megoldást igényel. Nem megoldás sem a szülõotthonok, kis iskolák hirtelen bezárása, (Te meg oldd meg, ahogy tudod alapon!) bár tény, hogy egyszerûbb, de az sem megoldás, ha veszteségesen, mindenáron fenntartjuk õket.
Lehet, hogy célszerûbb egy iskolabusszal összegyûjteni a gyerekeket és a közeli falusi vagy városi iskolába járatni. Így a tanító is és a gyerekek is jobb körülmények közé kerülhetnek, arról nem beszélve, hogy nem kell fenntartani egy plusz épületet, így az erre szánt pénzt át lehet csoportosítani és ezzel is az õ jólétüket szolgálni.
És ahogy Csákány doktor is írta, az esetek többségében könnyen, gyorsan megközelíthetõek a kórházak és a mentõsök is értik ám a dolgukat! Annál is inkább, mert éhbérért ilyen munkát szerintem csak fanatikusok végeznek! Hála Nekik!
Gondolj bele, hogy a felszámolt kórház fenntartására szolgáló összegen pl. fent lehet tartani mentõhelikopter(eke)t, és a másik kórházban korszerûsíteni lehet pl. a gépparkot. Így mindenki jól jár. A beteg is jobb körülmények közé kerül és az orvos is könnyebben diagnosztizál.
Solya