Új privát üzeneted érkezett!

Mégegy dolgot elfelejtettem irni.
Évike!
Lehet, hogy tényleg sokat kell érte kinlodni, de biztosan megéri ,mert sikerülni fog a baba!
És ha TE ilyen könnyen feladod, akkor ki szüli meg a babátokat?
Egyébként egyszer hallottam valahol, hogy amig egy nönek megvan a méhe, bármilyen módon, de TUD gyereket szülni..
Szóval, kitartás, és nem feladni!!!
Elvégre , ez a topic nem erröl hires..

Erika, irhatál pár sort, mi van veled!!!!!
Barbi
Barbi

Barbi!
Nagyon szomorú, ami veletek, jobban mondva a férjeddel történt.
Örülök, hogy túljutottatok ezen a nehéz időszakon. Kívánom, hogy minél hamarabb összejöjjön a pocakmanótok, és így biztosan még csodálatosabb embernek érzi magát majd a párod is. Minden elismerésem az övé, hogy így túl tudta magát tenni ezen a baleseten és ő is a jövőre koncentrál veled együtt.
Így biztosan sikerülni fogKép

Sok pusssz Zsó-fi

Ui. Barbi! Nem te írsz Kanadából?
Zsó-fi

Sziasztok Lányok!

Régebben én is lakója voltam ennek a topicnak. Most végig olvastam a lemaradást és ha nem bánjátok hozzászólok.

Mi is sokat próbálkoztunk, sajnos volt vetélésem is, orvostól-orvosig jártam, családtervezőbe is. szedtem Clostyt is.
Nem tudom minek köszönhetően, de most van egy 2 hónapos kislányom.
Amire én gondolok, hogy segített az egy diéta volt, mellyel a szervezetemben lévő Candidákat próbáltuk kiírtani. Ha valakit érdekel, küldjön e-mailt.

A másik, ami lehet, hogy kissé meredek az az, hogy én grafológus vagyok és az egyik évfolyamtársam a szakdolgozatát erről a témáról írta, vagyis, hogy amúgy egészséges pároknál milyen lelki tényezők tudják akadályozni a teherbe esést. Mit mondjak, megdöbbentő volt az eredmény. Tudom, ez megfoghatatlan valami, nem egy orvosi vizsgálat, csak szerettem volna leírni, hogy ilyen tényezőkkel is számolni kell.

Ugyhogy minden kedves gólyavárónak kitartást, a friss kismamáknak pedig sok boldogságot kívánok!

Üdv: Pankamama
Pankamama

Szia Pankamama! Kép
Gratulálok a kislányodhoz, örülök, hogy végül is sikerült nektek. Bízom benne, hogy mindenki tud erőt meríteni a történetedből, és nem adja fel olyan könnyen! Kép

Zsófi!
A pocaklakó korát az utolsó mensid első napjától számítják. Ez régebben engem is mindig megzavart, mert tudom, hogy a pocaklakóm két héttel később fogant. (Mivel általában két hét múlva van peteérés.) De inkább belenyugodtam, hogy az utolsó mensitől számoljuk, mert előzőleg állandóan megkavarodtam a számításokkal.

Éva!
Örülök, hogy nagyon szimpatikusnak találtad az új dokid. Kép Látod, most újra lehet reménykedni, új ciklus kezdődött, és szerdán már mész is új vizsgálatra. Nagyon szorítok!!!

Barbi!
Rettentően sajnálom, ami veletek történt! Kép Szegény párod, biztosan pokoli fájdalmakat állhatott ki! Kép Kép De tényleg az a fontos, hogy már túl vagytok rajta, és reménykedem, hogy az élet most már valami nagyon szépet tartogat számotokra! Kép

Puszilok mindenkit: Laura
Laura

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az együttérzést, tényleg nem semmi neki 28 évesen szembenézni a ténnyel,hogy ő most már örökké más lesz, mint a többi ember. (direkt nem irtam, hogy normális, mert ettöl még ö ugyanolyan jogu ember maradt, ezt kell neki millioszor elmagyaráznom) Örült szerencséjére, nem voltak fájdalmai, egyrészt a mentösök rögtön nyomatták belé az infuziot, de itthonra is kapott fájdalomcsillapitot.
Azért még pár hét kell mire lelkileg jobban megerösödik, de talán kapora is jön a költözködésünk két hét mulva.
Panka mama!
A szivemböl szoltál ezzel a gomba-dologgal, pontosan erröl akartam irni ma. Ugyanis olvastam,hogy az elmult napokban szo volt a hosszantarto fogamzásgátlo szedésröl. Nos lányok, nem tudom, Ti tudjátok-e, hogy bizony amikor abbahagyjátok, a sok gyogyszer hatására megváltozik a bélflora, és bizony elszapododnak a candida gombák (most lehet, hogy nem vagyok pontos orvosilag, de a lényeg ez), és bizony elég könnyü megkapni ezt a betegséget. (én pont ennek a levét iszom, 5 év gyogyi szedés után) Bár azt hallottam, ennek semmi köze a termékenységhez, de ki tudja, ha mégis gond van, jobb kigyogyulni belöle. Pankamama, én meg is környékezlek egy e-maillel, ha nem gond!

Egyébként ma 37 fokkal ébredtem, ami számomra még minig csodának tünik, amiota mérem magam, ennyit még sosem produkáltam.
Csak azt sajnálom, hogy a lehetséges peteérés idején (már ha volt egyáltalán, bár én a magas höböl következtetek erre) nem voltak akciok a balesetre tekintettel. De bizom benne, hogy igy majd a következöt is észre tudom venni, és akkor nincs menekvés.Kép
Hu, bocsi a hosszu irásért, de ha én egyszer kinyitom a számat...
Zsofi, igazad van, én vagyok Kanadábol!
Sziasztok,
Barbi
Barbi

Sziasztok lányok.

Nem írtam mostanság, mert nem történt semmi különös. A 6. napon járok, ami semmilyen szempontból nem érdekes. Várás van.

Akiért most kell szorítani, szorítok.
lotti

Sziasztok lányok

Nagyon jó hétvégénk volt.Kép Voltam dokinál is és elég érdekes dologot mondott, majd holnap többet megtudok. Kép

Zsófi, Boglárka
nekem egy éve hormonzavart állapítottak meg oknak, hogy miért nem sikerül teherbeesnem. Semmi tünetem nem jelzi ezt, vérvételböl állapították meg. Aztán ez öszre rendbe jött, de nagyon könnyen felborul a hormonháztartásom. Föleg a progeszteronnal van gond. A progeszteron felelös a sárgatest fennmaradásáért, hogy meg tudjon tapadni és maradni a baba. Eddig összesen egyszer szedtem gyógyszert, 10tablettát.
Most megint Clostyt kaptam, hogy elösegítse a peteérést (van peteérésem, ez csak rásegít) és félidöben megnéz UH-on, aztán figyeli a tüszörepedést és ha szükséges kapok valami hormont(prog) a megtapadás elösegítéséhez.Szóval nem nagy cucc az egész. Egy éven belül csak most másodszor kaptam gyógyszer, most csak azért mert jól alakulnak a dolgok, de holnap erröl többet tudok írni.Kép

Én speciel nagyon fel vagyok dobva, újra el kezdtem inni a gyógyteákat és nemsokára akció hegyek!;) Kép

Kriszti: 8 c 35 cn Galagamacsa 29 év
Erika: 12 c 36 cn Románia 27 év
Andi 2 c 32 cn Budapest 27 év
Rita 6c 24 cn Nyíregyháza 26 év
Anna: 5 c 18 cn Hamburg/Szolnok 35 év
Monika: 7c/9hó 17 cn Budapest III. 27 év
Jutka: 36 c 15 cn Videk 29 év
Szonja: 55 c 13 cn Budapest 27 év
Mamacica: 1 c 8 cn Szolnok 27 év
Lotti 4c 6cn Budapest 31 év
Boglárka: 4c 6 cn Györ 24 év
Zsófi: 2c 5cn Lappeenranta-Finnország 25 év
Eva: 21 c 5 cn Nyíregyháza 26 év
Jázmin: 24 c 4 cn Pécs 22 év

Mindenkinek érvényesek így az adatai?

Ja és a hö tényleg nem jelent SEMMIT!! Nekem felment 37,3-ra is(!), mégsem sikerült. Aznap amikor megjött 37 fok volt!! Másnap 37,1...szóval ebben tényleg nem szabad hinni és ez miatt reménykedni.Kép Ez van.Többet én sem dölök be, csak a tüszörepedést ellenörzöm vele.

Holnap doki után jelentkezem.Kép
Puszi:
Jázmin
Jázmin

Sziasztok!
Remélem, mindenkinek jól telt a hétvége.
Jázmin, és akinek van még tapasztalata!
Légyszives írjátok meg, hogy hány mm-es méhnyálkahártya és tüszo az optimális a teherbeeséshez, ill. hány mm az, mitol már van rá esély! Nekem nagyon kicsi volt most sajnos a 14. napi UH-n (elso Clostis hó) a legnagyobb tüszo is csak 9 mm-es.
Mit tudtok errol??????

Mónika
Mónika

Sziasztok Lányok!

Sajnos nem olvashattam most végig
a hétvégi irományotokat, mert rengeteg
a dolgom, de délután majd pótolom
amikor visszatérek ide hozzátok.
De nagyon érdekel, hogy kivel mi
történt.

Nadin, veled mi újság?

Szóval majd jövök, amikor szabadulok
a munkából.

Nagyon hiányzott ám mindenki nekem ezen
a hosszú hétvégén, kár hogy otthon nincs
gépem.

Sziasztok

Éva
Éva

Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy újra együtt vagyunk. Kép Remélem, hogy mindenkinek jól telt a hétvégéje! Kép

Lotti!

Azért ne tunj el!!!

Jázmin!

Örülök, hogy jól vagy és hogy újra optimista-pista módjára próbálkoztok. Kép Kép Kép Kíváncsi vagyok, mit mond a dokid!

Mónika!

A nyálkahártya és a tüszo optimális méretéhez nem tudok sajnos hozzászólni, és most a munkahelyemen vagyok, az okos terheskönyvem pedig otthon. Kép

Puszilok mindenkit: Laura
Laura

Sziasztok Lányok!!

Ujra itt vagyok, és nagyon hiányoztatok!!!

Még nem volt idöm az elmult heti levelezéseiteket olvasni, de ma megejtem. Ha van uj zebránk, akkor nagyon gratulálok Neki!!!Kép

Rolam:

Majdnem elvesztettem a babámatKép Kezdödött egy folyás jellegü valamivel, és mivel mult hét végén nem rendelt az orvosom, ügyeletre mentem. Egy sarlatán orvostan hallgato vizsgált meg, de akkor még nem tudtam, hogy nem igazi orvos. Lényeg, hogy elég durva volt,(tudta, hogy terhes vagyok) három napig görcsösen véreztem utána. Amint rendelt a dokim, elmentem hozzá is, és teljesen kikelt magábol, hogy hogy engedhetnek ilyen felkészületlenül valakit ügyeletes orvosnak betegek közé. Ráadásul az a hülye fiatal kölyök olyan gyogyszert adott, ami veszélyes a terhességre. Most szoljatok hozzá! Nagyon nézzétek meg, hogy egy apro dologgal is kihez mentek, mert ez igy nagyon durva.

És most elárulok Nektek valamit, amiröl szerintem nem sokat hallottatok. A dokinö felhivta a figyelmemet, hogy mitöl lehet vetélés a vége egy koraterhességnek. Megosztom veletek, mert nagyon hasznos: Tehát, a terhesség elsö 3-4 honapjában a nem megjött mensi idötartalma alatt nem szabad együtt lenni a párotokkal, mert az orgazmus ebben az idöben fokozottabban okozhatja a méh nyálkahártya leválását, és ez vetéléshez vezethet. Ezt tanulják az orvosi egyetemen, csak nem értem, hogy miért nem adják tovább az ember lányának.

Diohéjban ennyi, igyekszem felkészülni a mult hét történéseiböl.

Sziasztok!

Niki
Niki

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek! Remélem jól telt az ünnep mindenkinek! Kép

Éva, szija! Örülök, hogy szimpatikus volt az orvos, ez nagyonnagyon fontos. A jelek szerint nagyon jó kezekbe kerültél, meglásd, hipp-hopp beköltözik a pocaklakó! Kép

Zsó-fi szija! A terhességi hetekkel kapcs. én csak annyit tudok Neked mondani, hogy pl az én dokim, amikor voltunk nála, azt mondta, hogy UH alapján ez egy 3 hetes beágyazódás lehet, magyarán õ a baba korát mondta meg nekem hetekben, és nem az uccsó mensitõl számította. A fene tudja, hogy számolnak ezek a dokik... ahány doki, annyi felfogás szerintem...

Boglárka, szija! Nekem volt kétszer is méhszájsebem, kb. 4-5 éve. A mostani dokim azt mondja, hogy szinte alig látszanak a beavatkozások helyei, szép kerek a méhszájam, és erõs. Rákérdeztem, hogy okozhat-e vmi problémát az ilyen heg, de azt mondta, hogy NEM.

Barbi, szija! Õszintén sajnálom, ami a férjeddel történt, remélem, mielõbb felgyógyul. A pocaklakó összehozásához pedig: hajrááááááKépKép

Erika, Andi sziasztok! Mi van veletek? A lista alapján úgy látom, hogy nektek mostanában kell megjönnie!!!

Nadin, szija! Mi van veled? Teszteltél??

cupppppp mindenkinek, Beja
Beja

Niki, szija!

Jaj, mamám, de megijesztettél... De ugye már jól vagy?????
Nagyon érdekes dolgot írsz a nem-megjött-mensirõl és a szeretkezésekrõl... Még én sem hallottam soha, de abszolut logikusan hangzik!!! De akkor miért nem hívják fel az orvosok erre a figyelmünket??????
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, de ugye neked volt most az esküvõd? Milyen volt? Mesélj pár szóbanKépKép
cupp, Beja
Beja

Puszkó-nyuszkó Mindenkinek!

Remélem a húsvét békében és boldogságban telt Nektek. Kép
Nekünk így telt, nagyon élvezzük, hogy nem kell védekezni, akkor szeretjük egymást amikor csak akarjuk. És hát, így szabadon azért sokkal többször akarjuk, mint mindenféle macerával. Nagyon furcsa érzés még, minden alkalommal arra gondolok, hogy esetleg kisbaba lett belőle. Persze tudom, hogy nem megy az ilyen könnyen. Kép

Lányok, írjátok meg, hogy hány nap telik el a megtermékenyítés után a beágyazódásig?

Olvastam egy régebbi Kismama újságban egy érdekes dolgot a reggeli hányingerről és undorról egyes ételektől. Az írás szerint nem szabad elnyomni a rosszulléteket gyógyszerrel ha csak nem vészesek, mert jelzés értékük van. Tudjátok, hogy az első három hónapban feljődik ki a gyermek, alakulnak ki a szervei stb.. Ilyenkor nagyon nem mindegy, hogy mit eszünk. Állítólag az undor azoktól az ételektől van amiket akkor és ott nem kellene megennünk, mert vagy méreganyagot tartalmaznak, vagy nem kell a szervezetnek. A hányás pedig akkor van ha az elfogyasztott ételből méreg választódótt ki ami normálisan nem okoz gondot, a babának viszont esetleg árthat.
Érdekes, érdemes megszívlelni.

Puszilok mindenkit!

Mamacica
Mamacica

Szijasztok LányokKép

Éva!

Velem nincs semmi különös,a höm még mindig 37 (ma reggel 37.1).Csak azért aggodom kicsit,mert a hétvégén megfáztam kicsit,és nehogy ártson az esetleg meglévö pocaklakonak.
Te már jobban vagy?Kép

Niki!

Kép Ez szörnyüKép De milyen folyás volt az,hogy dokihoz mentél miatta?
A te dokid meg tudta mondani,hogy mi volt veled?
az a 3napos vérzés elég borzaszto! Remélem,jol vagy azértKép

Beja!

Még nem teszteltem,talán majd holnap. Végülis péntekre NEMvárom...
A méhszájsebbel kapcs.: nekem is van.de a doki nem kezeli,mert kicsi.ez baj? Mindenképp kezelni kell?

Nadin
Nadin

Niki,
Most olvasom... Kép Szörnyű lehetett, hogy véreztél. Nincs baja a babának? Amit írtál a szeretkezésről azt kételkedéssel fogadom, szerintem egy egészséges terhességnek nem árthat sem a szerelem, sem az orgazmus.

Nadin,
Bíztató a hőd! (bár lehet, hogy a megfázás miatt magas, erre nem gondoltál?)

Na jó, nem leszek vészmadár!

Mamacica
Mamacica

Nadin! Nem tudom, hogy kell-e mindenképpen kezelni... hülyeséget meg nem akarok mondani... Annyit tudok, hogy manapság már nem esnek neki rögtön szikével, hanem van vmi hüvelykúp, ami elmulasztja, ha nem túl nagy...
Beja
Beja

Mamacica!

A babának nincs baja, szerencsére. Az orvosomban, akihez eddig jártam, tökéletesen megbizok, nem azt mondta, hogy biztos vetélés lesz, de elképzelhetö. És nem mindig, csak az elmaradt havi idöszakában.

Nadin!

Bövebb fehér szinü váladék volt, és megijedtem töle. De nem volt vészes, csak a hülye dokijelölt manuális beavatkozása volt riaszto.

Beja!

Az esküvö szuper volt, a nászut is. Eszméletlen nagy buli volt utána a vacsorán, és tök jol éreztük magunkat. Mindenkinek ilyen szép esküvöt kivánok.

Pusz,

Niki
Niki

Niki, gratulálok az esküvõhöz! Amit írtál az adott idõpontban kerülendõ szexrõl, szerintem épp a múlt héten írtam valahova valakinek, szóval azért lehet errõl is hallani itt-ott, én is hallottam, és egyetértek a dologgal, bár szerintem ha maradni akar a baba, akkor úgyis marad, de jobb nem kísérteni, azt a pár napot igazán ki lehet bírni.

Mamacica. Érdekes amit találtál, csak azt nem értem, hogy én anno reggel mindig éhgyomorra hánytam, lényegében nagy semmit hánytam ki, szóval az hogy fér ebbe bele? Amúgy meg nekem megmaradt a hányósság, valószínú utáltam az evés elõtt egy órával beveendõ vastablettát (ez nem az elsõ harmadban volt), és azért. Szerintem ha valamitõl elmúlik, az nem feltétlen rossz, valahol azért nem egy normális dolog, ha az ember heteken át, éhesen, vagy evés után küzd az émelygéssel.

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

Voltam dokinál és a gyanum beigazolódott. Szóval sikerült, de elment a baba. Éreztem, hogy valami furcsa, más mint szokott (alhasfeszülés volt a leggyanusabb). A sárgatest még mindig meg van, ez akkor marad meg, ha sikerül a teherbeesés és a méhnyálkahártya vastagság is alátámasztja. Csak baba nincs. De nem keseredek el, mert ez nagyon jó eredmény nálam. 2 év alatt egyszer sem sikerült teherbeesnem és a dokim nagyon öszintén azt mondta egy évvel ezelött, hogy illuzió, hogy mostanában sikerüljön. De most azt mondta, hogy könnyen elképzelhetö, hogy ez történt. Szóval már ennyivel elörébb vagyok!!KépKép
Ja és nem kell progeszteront kapnom, mert úgy néz ki, hogy minden ok., csak a Clostyt szedem és a méhnyálkahártyámra azt mondta az orvos, hogy nagyon szép.Kép Ezzel volt nekem mindig gondom, ez miatt nem tud megtapadni, de most van rá esély.Kép

Mónika,
szerintem nem rossz a 9mm, késöbb még erösödhet, mert csak a 14.napon vagy. Ebböl bármi lehet!Kép

Mamacica,
ez változó, hogy mennyi idö telik el, általában 3-10 nap között ágyazódik be. Elég tág intervallum.:-/

Laura,
még jó, hogy optimista-pista vagyok! Hiszen nemsokára kismama leszek!KépKép
Jázmin

Sziasztok!
Itt a fedélzeten újra cincérke!
Látom vannak izgalmak, drukkok, meg miegymás!
Én a megjövést várom éppen... Kép
Tuti megjön!!! Ez lesz a 21., amit nem szeretnék, hogy megjöjjön... Kép
Padló.
Csákó!
cincerke

Ildi drága,
Igazad van, amit írtam csak azért osztottam meg Veletek, hogy lássátok, ilyen vélemény is van és alapjában véve nem lehetetlen. Nekem nincsenek még ilyen irányú tapasztalataim, ezért azt mondom, mindenki vonja le a következtetést. Nem tudom miért hánytál éhgyomorra, talán az éjjel felszaporodott salakanyagoktól próbált a szervezeted ilyen "téves uton" megszabadulni.

Lánykák,
Kérdeztem reggel, lehet hogy nem láttátok, lehet hogy türelmetlen vagyok, szal:
Hány nap telik el a megtermékenyítés után a beágyazódásig?

Nagy puszika!

Mamacica
Mamacica

Jázminnak, bocs, amikor elküldtem akkor láttam, hogy válaszoltál a kérdésemre...

Mamacica
Mamacica

Sziasztok!

Hu a mindenit, ha egyszer par napra elutazol es nincs geped . De vegul is elolvastam lelki ismeretesen az utobbi par nap termeset, es hat nem lettem tole vidam.
Jo kis tarsasag ez, szerintem nincs no aki ezektol a kedves hozzaszolasoktol ne vigasztalodna meg.
A fogamzasgatlo felirasakor engem sem figyelmeztetett senki az ilyen jellegu veszelyekre, igaz evekig eszembe sem jutott a masodik gyerek. Tobb karos hatasa kozul a gombas fertosekre valo hajlam engem is utol ert. Mar rengeteg penzt es idot toltottem ez miatt az orvosi varoban.

Barbi!
Nagyon egyutt erzek veletek a baleset miatt. Tudom milyen nehez, mert nalunk ugyanez tortent csak eppen egy orvosi muhiba miatt kellett amputalni a ferjem egyik ujjat. A mai napig zavarban van ha veletlenul valaki eszreveszi hianyossagat.
Mi is most a nagy akciok kozepette vagyunk, hat majd meglatjuk. Egyenlore meg nem homerozok, a puszta szerelemre bizom magam, remelem ez is eleg lesz es nem sokaig varat magara a picurka.

puszi
Sunflower
Sunflower

Mamacica!

Lehet magas a höm a megfázástol,bár nekem olyankor ált.a 38-at közeliti. Viszont már a mult héten + elötte is magas volt a höm, ugyhogy csak nem a megfázástol van?!

Niki!

A dokid nem mondta(vagy az a hülye orvosjelölt), hogy mitöl van ez a folyás? És az esetleges vetélés(ami reméljük nem lesz) a folyás miatt v. a hülyegyerek beavatkozásábol adodhatna ? Bocs, hogy faggatlakKép

Jázmin!

Nagyon sajnálomKép Kép
De olyan jo,hogy igy fogod fel!!Kép

Nadin
Nadin

Sziasztok!
Örömmel látom, hogy megvan mindenki így húsvét után. Nagyon hiányoztatok ámKép

Jázmin! Látod, mondtuk, baba van a dologban. Mit mond a doki, ha minden rendben volt, miért ment el a babuci?
Most megint próbálkoztok?
Ne menj ezúttal forró zuhanyt venni, rendben!!!!!!

A koraterhesség alatti szexről ugyanaz a véleményem és az infóm is, mint Nikinek.
Pár évtizede még szigorúan tiltották a nőket az első trimeszter alatt a szextől.
Aztán rájöttek, hogy csak a nemvárt mensik időpontjában nem szabad szeretkezni. Tényleg vetélés lehet a vége. De más időpontokban valóban szabad még az első trimeszter alatt is. Később ez már nem veszélyes, csak kb. a 33. terhességi hét után, mert akkor meg beindulhat a szülés tőle.

Szóval, kismamák Vigyázzatok!!

Niki! Örülök, hogy rendbejöttél! Hányadik héten vagy? Miért kellett olyan sürgősen ügyeletre menni? Véres folyásod volt? Nagyon vigyázz magatokraKép

Pussz mindenkinekKép Zsófi

Ui. Jázmin, Mamacica, Éva! Csodálatos akciókat kívánok nektek! (magunknakKép)
Zsó-fi

Niki!

Borzasztó, ami veletek történt! Kép Nagyon-nagyon szorítok neked, hogy minden következmény nélkül heverjétek ki ezt a vizsgálatot!
Az én dokim nagyon aranyos volt, amikor terhes lettem, megadta a mobilszámát, és azt mondta, hogy ha bármi van, azonnal hívjam, nyugodtan! Ez nagyon szimpi tole.
A tiednek nincs mobilja, vagy nem kéred el a számát?
Különben sok boldogságot kívánok az esküvotök alkalmából! Kép Kép Kép

Beja!

Amikor voltam a dokimnál, és megállapította a terhességet, akkor mondta nekem - és ha jól emlékszem, írtam is - hogy a terhesség elso 3 hónapjában a nem megjött menstruáció idotartama (tehát a 4. 8. 12. hét) minden szempontból nagyon veszélyes! Nemcsak szerelmeskedni nem ajánlott ekkor, hanem általában minden szinten kímélni kell ezekben a napokban magunkat.

Jázmin!

Látod, pedig én mondtam, hogy terhes vagy, és valamilyen szinten igazam volt. Hát, most az egyik szemem sír, Kép a másik pedig nevet. Kép Az azért nagyon jó, hogy ennyi ido után terhes tudtál lenni! A következo nagyobb eséllyel fog megmaradni, ugye? Én szorítok neked!!!

Mamacica! Én úgy tudom, hogy 7 nap alatt ágyazódik be a megtermékenyített petesejt.

Sok puszi mindenkinek: Laura
Laura

Nadin,
Tényleg nem akartam vészmadár lenni, nagyon remélem, hogy a magas abb hődet a pici babád okozza! Kép Ugye nem haragszol, rám?

Sunflower, Zsó-fi, Jázmin és Éva (és mindenki aki próbálkozik)
Csak a szerelem számít! A gyümölcse beérik hamarosan!

Puszi,
Mamacica
Mamacica

Mónika,szerintem a 9mm a 14.napon jó.Nekem ugyanennyi volt,de a 19.napon.Lehetne vastagabb is,de Spocki is azt mondta:elég.A peteérést nekem nézték a 14.és 19.napokon.A 14.napon 20mm tüszo volt,a 19.napon ez már eltunt és egy 15mm-es volt helyette.Gondolom a 20mm-es termékenyült meg.

Mariann
Mariann

Mónika,elnézést.Azt hittem,a nyálkahártya volt 9mm,nem a tüszo.Elnéztem.

Mariann
Mariann

Beja!

Az orvos tényleg szimpatikus volt. Utána
az ebédlõben is találkoztunk és jó étvágyat
kívánt. Ez igazán rendes tõle, nem? hiszen
annyi emberrel foglalkozik. Vagy csak én
túlzom el?

Amúgy ez a doki most ugyan azokat a vizsgálato-
kat kezdi velem, mint az elõzõ doki.
De ebben sokkal jobban bízom, mondhatni teljesen.
Csak nagyon félek az elsõ vizsgálattól, mert
az elõzõ nõ volt, ez férfi és én olyan
szégyelõs vagyok.
Meg azt mondta, hogy a peteérés idõpontja
elõtt kb. 4-5 napig ne legyünk együtt, hogy
a sperma minõsége is jobb legyen.
De hát honnan tudom én pontosan a peteérés
idõpontját. Ha korábban akciózunk akkor peteérés-
re a spermák már sehol sem lesznek, ha meg
késõbb akciózunk, akkor meg lekéssük a peteérést.
Hogy lehet ezt idõzíteni???????????????????

Niki, drága!
Jól megijesztettél. De ugye minden rendbe
jött? Veled is meg a babával is. Nagyon vi-
gyázz magatokra! És minden jót kívánok Nektek!
Kép

Jázmin!

Honnan tudta az orvosod, hogy volt ott baba,
csak elvesztetted? Amúgy nagyon sajnálom.
Igazán. De legalább nálad már volt valami.
De nálam még semmi babára gyanús jelet sem
észleltek az orvosok.
Örülök, hogy tudsz bizakodni, mert én sajnos
nagyon le vagyok lombozódva. De ne is törõdj
velem, az a lényeg, hogy jó úton haladsz,
az orvosod szerint is, ugye?

Nadin!

Velem nem sok változás van, mármint a kedvem
nem lett sokkal rózsásabb, annyi történt, hogy
már elmúlt az a ki sem mondom mi, ami 3 napig
tartott és fájt tõle a hasam.
Neked hány naposak a ciklusaid és hanyadik
napon tartassz? Ugye péntekre nem várod?
A hõd szerintem jó, ha betegség miatt lenne,
akkor jóval fentebb ment volna szerintem a hõd.

Lányok!

Tudjátok írtam, hogy mensi
elõtt közvetlenül, akció után nagyon erõs
alhasi fájdalmam volt.
Nem lehet, hogy akkor vesztettem volna el a
kisbabámat? Én már mindenre gondolok.

Hát most ennyi.

Ja, valaki kérdezte a beágyazódást.
Én azt olvastam, hogy a 23. napon kezdõdik a
beágyazódás. De hát a peteérés mindenkinél
más lehet, és így a 23. valakinél a peteérés
utáni 8. 9. vagy valahanyadik nap.
Lehet, hogy túl zavarosan írtam le? Bocs

Írjatok

Éva
Éva

Zsófi!

Nem véres volt a folyás, csak több, és nem tudtam, hogy mi az.

Nadin!

Igen, a hülyegyerek beavatkozása miatt véreztem, mert durván belémturkált, és ez vetélést okozhatott volna. A folyás valami baktériumtol volt, a párommal nem is voltunk együtt a baba miatt, ilyenkor állitolag legyengül az immunrendszer a hormonok miatt, és bármilyen fertözést el lehet kapni.

Laura!

Sajnos az én eddigi dokim nem vállal szüléseket, ezért keresnem kell egyet. Máv kórházra vagy a Margitra gondoltam. Tud valaki ott egy igazán értelmes, joindulatu figurát?

Pusz,

Niki
Niki

Niki!

Az én dokim az Péterffyben rendel. Tudom, hogy nem a legjobb híru kórház, de én a dokiban nagyon megbízom. Ha gondolod, megadom a nevét, bár biztosabbat akkor mondanék, ha már túl lennék a szülésen.

Pussssssssz: Laura
Laura

Niki, szerintem a MAV-bol a Herczeg doki pont neked valo Kép Innen is ismerik tobbet, ha jol remlik.
Faline

Sziasztok!
Egy pár napig nem tudtam írni, mert sajnos torokgyulladásom volt és otthon feküdtem betegen. Az orvostól kaptam gyógyszert, de mondtam neki, hogy olyat adjon ami nem árt a kisbabámnak, ha esetleg van.
Ma vagyok a 34. napon és a mensimnek egyáltalán nincs híre (amióta nem szedek fogamzásgátlót mindig a 31. napon jött meg). A hömérsékletem is 36.9 és 37.1 között van.

Éva!
Nagyon aggódva olvastam a soraidat és örülök neki, hogy találál egy másik orvost aki talán egy kicsit többet tud segiteni mint az elözö!

Barbi!
Nagyon sajnálom a férjedet és el tudom képzelni, hogy mit érezhet (az én férjemet a télen megtámadták és neki is maradtak, igaz kisebb mértékü, de maradandó sérülései). Az a legfontosabb, hogy lelkileg fel tudja dolgozni azt ami történt és igazad van, milliószor el kell modanod Neki, hogy ettöl még ugyanolyan ember mint bárki más.
Bocsánat, hogy egy kicsit hosszú voltam!

Andi
Andi

Sziasztok csajok!

Jajj, olyan kivancsi vagyok mar, hogy kivel mizujs, de a mult pentek ota meg nem sikerult elolvasnom a termest.

Remelem sok ket csikot hozott a nyuszi!

Most pont ebedidom van, dirrekt nem mentem ebedelni, hogy benezhessek hozzatok, erre nem bejott ket kollegam beszelgetni, azt hittem felrobbanok! Csak nagyon fu alatt tudlak am olvasni benneteket. Kép
De otthon ma bepotolom!

Eva! Ugy lattam, sikerult orvost talalnod. En Fugedihez jarok, a kolleganom ajanlotta nagyon, nekik 2 eve nincs baba, o volt az az orvos, aki erdemben kezdett vele foglalkozni. Ezert en a tavalyi rakszurest mar nala vegeztettem el. Szerintem kedves, a kerdesekre keszsegesen valaszolt, turelmes volt, s a vizsgalatnal se ereztem magam ugy, mintha meszarszekben lennek.
Sok betege van, de ha felhivod magadra a figyelmet (pl. sok-sok kerdessel), akkor hamar megjegyzi a neved.
Te kihez mentel vegul? Hatha hallottam rola valamit..

Kepzeljetek! Megusztuk a katonasagot! (nehany jo papir), a gond csak az, hogy ket napba telt, mig eldolt a dolog, s en pont azon a ket napon ereztem azt a bizonyos nyakot.
Mikor eldolt, hogy NO KATONASAG, a ferjemtol kaptam egy nagyon buja e-mailt, melyben kozolte, hogy ha torik, ha szakad, o bizony este elcsabit. Kép En csak mosolyogtam, hogy pont jokor. Kép
Erre 8 ora elott nem sokkal felhivott az egyik baratunk, hogy olyan regen talalkoztunk, jajj, de jo, hogy otthon vagyunk, eljon! Hat ez meg is tortent. Kép Mikor elment, csak ugy zuhantunk az agyba, de csak alvas celjabol. Kép( Masnapra felemnt a hom. Hat igy jartam en.
Ugyhogy vajmi keves az eselyem. Masnap persze bepotoltuk a lemaradast, de szerintem ez keves lesz a sikerhez.
Remelem Ti ugyesebbek voltatok...

Kivanom mindenkinek, hogy a maganyos csikocskak parra talaljanak!

Off
Most is bejott az egyik kollegam, s hosszan nezte a babanetet, s megkerdezte, hogy
Ilyen az internet? Regen nem ilyen volt!
Megorulok!
Ilyenkor hogy magyarazza meg az ember, hogy nem akar gyereket?

Rita
Krita

Andi!

Neked ott pocaklakónak kell lennie!
Úgy szeretném, ha vennél egy tesztet és
megcsinálnád holnap reggel. Ugye megteszed?
Olyan régóta nincs már új kismamánk.
Ránk fér egy kis buzdítás, látván másokat
és persze téged is zebrásnak olvasni itt.
Szóval rajta.............Kép

Barbi!

Én esküszöm, hogy végigolvastam a fenti
írásokat, de elbambulhattam, mert nem tudom
hogy mi történt a férjeddel. Megírod nekem?
Nem akarlak én faggatni, csak meg vagyok
ilyedve. Mi a baj?

Puszi

Éva
Éva

Niki!!!!!

Ahogy Faline mondta: Herczegh doki a MÁVban!!!! No. 1. !!!!! Õ ugyanis nekem is az orvosom. Egy éve nagyon megörültem, mikor hozzákerültem!!!! Én pont ilyen dokit kerestem már évek ótaKépKépKép És végre megtaláltam... Ha érdekel bõvebben, írok róla, csak mondd meg, hova! Kép
Niki, már akartam kérdezni, nincs kedved néha átnézni a "Friss kismamák topic"-jába is? Most nem elcsábítani akarlak innen, de ott sokunkkal találkozhatsz, akit innen már ismersz! És inkább jobban odavaló a kismamás dolgokról beszélni, mint itt... Remélem, ezzel most nem bántottam meg senkit!

Jázmin, úgy sajnálomKép Olyan jó olvasni ezeket az optimista sorokat! Igy kell azt hiszem mindenkinek felfogni a babavárással, -tervezéssel kapcsolatos kudarcokat! Lányok, Jázmin a mintapéldaKép

cuppppp mindenkinek, Beja
Beja

Andi, Rita!

Örülök, hogy újra itt vagytok közöttünk.

Andi! Akkor érted most lehet szorítani, ugye? Jaj, ez a legjobb idoszak, olyan izgalmas!!! Mikor tesztelsz?

Rita!

Ilyen barátunk nekünk is van...

Én egyébként úgy szoktam a Babanetet munkahelyen olvasni, hogy - ha éppen nem írok nektek - akkor az egeret rajta tartom alul a tálcán a Word ikonján, és ha jön valaki, akkor csak egy gombnyomás, és máris nem látszik, hogy veletek vagyok. (Ha írok, akkor izgalmasabb.)

Pusssszantalak benneteket: Laura
Laura

Laura!

Én totál úgy vagyok mint te. Rajta tartom
az egeret a Word-on, és ha lépteket hallok
akkor csak egy kattintás és kész.

Rita!

Én a Fábián fõorvoshoz mentem át.
Nagyon rendesnek tûnt így elsõre, úgy látom
tényleg foglalkozik a problémámmal.
Már "kezelésbe" is vett. A ciklus 14.napján
kell hüvelyi uh.-ra mennem.
A Fügedi milyen eredményeket ért el a barát-
nõdnél?
Ha megkérdezhetem: Hol dolgozol, és hol laksz?

Sziasztok

Éva
Éva

Sziasztok!

Jázmin!
Sajna pénteken nálunk teljesen el volt halva a rendszer, ezért nem is tudtam visszanézni, mi történt miután elküldtem a hozzászólásomat, így csak ma tudtam elolvasni mi történt, szóval bocsi, hogy újjongtam, de akkor még nem tudtam, hogy meg fog jönni! Most is már reggel óta próbálom letölteni ezt az oldalt. Azért jól sejtettük, hogy baba van a dologban. Legközelebb ugye nem fogsz forró zuhanyt venni?
A barátnöm Dr. Vizer Miklóshoz jár, tudsz róla valamit ? Ö nagyon meg van vele elégedve. Az Édesanyák útján rendel. A héten el kéne mennem dokihoz, mert megörjít a bizonytalanság. Asszem tényleg csak a szülöszobán fogom elhinni, hogy sikerült Kép!

Nem hiszem, hogy még egyszer sikerül letöltenem az oldalt, úgyhogy elköszönök! Szoritok minden mensi nem várónak!

Sziasztok!
Orsi
Orsi

Sziasztok!

Elmentem haza.

Puszi mindenkinek.

Éva
Éva

Sziasztok Csajok!!!

Lotti, Zsofi, Jazmin es Eva
Kitartast!!! sok sok onbizalmat lelkesedet kivanok a kovetkezo honapra!

Eva,
Nagyon elkeseredve olvastam amit irtal. A tobbiek mar mindent leirtak amit szerettem volna igy nem ismetlem oket. Esetleg megegy gondolat (ezt mar tobbszor mondtam a Szonjanak, szoval bocsi az ismetleseert)
Ha 2 eve probalkozol mar tudnod kene, hogy mi a gond. Ha nem tudod vagy nem ok a doki vagy nem a jo helyen vagy. A Ritanak irtam egyszer azt a peldat, hogy ha rossze lenne a szemem nem a korzetihez mennek hanem szemeszhez. Igy vagyok a baba temaval is. Tudom konnyen beszelek , mert Pesten minden konnyebb, de irtam nem egyszer a linkeket ahol egy CSOMO lany van akiknek EVEK alatt jott ossze a baba, mert elotte rossz dokinal vagy helyen voltak. Tessek beszallni abba a topikba is, tuti van nyiregyhazi leany. A masik az anyagiak, ez a nehezebb, mert en special akarhonnan felutaznek a Kaaliba. Hat igen nagyon sokba kerul, ha nincs segitseg, ugy nehezebben megy.

Szoval a lenyeg: ha nem tudod, hogy milyen vizsgalatokat vegeznek, hogy azokbol mit allapitanak meg, es evek mulva sem tudod, hogy pl: petevezetek elzarodasod van, akkor VALTS orvost es KORHAZAT.

Amugy ne tessek feladni. NEm szabad igy reagalni, mert pszihesen sem tesz jot. Kiartast es sok sikert a mostani dokival!

Helga,
En nem engednem ezt a vizsgalatot. Lehet, hogy a dokit benne van abban a 40ezres dologban: 40ezerert csinaljak a tesztet es mindenkit radumalnak. Ha nem vagy 35ev felett es a csaladban nem volt szuletesi rendellenesseg akkor nem csinalnak normal esetben ilyen vizsgalatot!

Barbi,
Sajnalom a ferjedet es egy kalappal a probalkozashoz.

Rita,
A pete azert meg megtermekenyitheto egy nappal kesobb. Szoval remenykedni lehet Kép

Niki,
Orulok, hogy jobban vagy es rendezodtek a dolgok!

Mamacica,
Ugy emlekszem kb 4nap telik el.

Udv
PK
petrakovacs50

Sziasztok!

Eva!
Fugedi 2 honap alatt a vegere jart a problemanak, mig masok csak elcsodalkoztak a problema felett, s tapogatoztak a sotetben. A baratnom sajnos ezzel egy evet vesztett. A szervezete sajnos megoli az uszobajnokokat, most Debrecenbe jar a Klinikara, ott vegzik a beavatkozast.

Fabianrol en csak jokat hallottam. Akik nalam listasok voltak: Fugedi, Fabian, Albert. Fabiant egyszer en is lattam a korhazi folyoson, lelestem a kopenyerol a nevet, mert nagyon kedvesen beszelgetett az egyik betegevel. Ugyhogy szerintem jol dontottel, bizom benne, hogy kozelebb juttok a megoldashoz.
Mindenre van megoldas! Meglatod, fogunk mi meg babakocsit tologatni Nyiregyhaza foteren!!! Kép

Petra!

Mizujs, mizujs, mizujs ???? Ne csigazz, legyszives! Kép

Csajok!
Most en is elmeselek Nektek am valamit. Lehet, hogy velem sincs minden rendben. A Tri-Regolt 4 evig szedtem, egyszer tartottam nehany honap szunetet, s nem nagyon akart visszaallni a regi rendszer. Fel evet vartam ra, hogy megjojjon tisztessegesen. Aztan ujbol elkezdtem szedni, a mai eszemmel mar nem tennem. Most hogy szerettuk volna beinditani a projectet, abbahagytam, s kivartam a javasolt 3 honapot. Ekkor valtottam en is orvost, s elmentem, hogy tetotol talpig vizsgaljon meg. Elmeseltem neki, hogy voltak mar problemaim a gyogyszi-abbahagyasnl. Elkuldott vervetelre, de a lelet abszolut jo volt. Amire rancolta a dokim a homlokat, a kisse hosszu ciklus, ekkor 36-37 nap volt, gyogyszi elott ez pontosan 33 nap. Meg hogy a mensim igencsak lerovidult. Javasolta, hogy probaljuk meg a stimulalast. Erre en ugy megijedtem, hogy a szavam is elallt, fel se akartam fogni, hogy baj lehet. Erre, mint aki nincs maganal, azt mondtam, hogy varjunk meg vele, mert annyira nem is surgos a baba. Teljesen osszezavarodtam.
Otthon meg vartunk par honapot a gyartassal, bizva, hogy hatha visszaalakul a ciklus hossza.
Azota lerovidult, de ami nem hagy nyugodni: elotte a 3-4 napig tarto barna folyas....
Ez allando. Gyogyszerszedes elott sose volt ilyen.

Ugy olvastam, hogy masoknak is van (volt) ilyen problemajuk. Ez tenyleg gond? Mit befolyasol? Esett mar valaki ennek ellenere teherbe?

Mikor eljottem az orvostol szinte csk mosolyogtam, hogy nincs itt semmi baj, legkozelebb mar a pozitiv tesztet fogom lobogtatni!

Ugy dontottem, nem folytatom a struccpolitikamat, mert ha tenyleg baj van, akkor orvosolni kell!
De ugye nem nagy a baj?

Segitsetek!

Rita
Krita

Rita,ezt orvostól kérdezd.Az megnyugtatna,ha azt mondanánk:semmi baj?De nem orvosok,nem nogyógyászok vagyunk,sot,még akinek ugyanilyen problémája van(volt,stb.)az sem garancia neked,mivel nincs ketto egyforma szervezet,nincs ketto egyforma eset.Szóval ennek neked kell a végére járnod,de hidd el,nincs reménytelen eset.

Mariann
Mariann

Andi!
Én annyira szurkolok neked!!!!! Nem semmi, hogy már a 34.nap!
Mikor tesztelsz? Mi itt szerintem mindannyian marhára izgulunk!!!!!

Niki! Örülök, hogy rendbejöttél. Jó, hogy nem történt komoly baj.Kép Máskor tényleg csak a dokidhoz menj, vagy senki máshoz.

Rita!
Éppen pénteken kérdeztem meg a netkórházban a dokimtól (éppen ott is "rendel"), nekem is hasonló gondom van, de nekem csak a mensi előtt 1-2 nappal jelentkezik ez a probléma. A hőmérsékletet méred? Megvan a 14 magas hős napod az ovul. után?
Ha válaszol a dokim (remélem nemsokára), akkor nagyon pontosan meg tudom mondani, mi van velünk. Én is megkérdeztem, hogy befolyásolja-e a teherbeesést ill. a baba megtartását. Szóval nemsokára jön a válasz, de ha valaki egyből tudja, akkor írja megKép

Pussz mindenkinek! Zsó-fi

A kismamáknak meg a pocaklakójuknak dupla pusszKép
Zsó-fi

Sziasztok lányok!

Ilyenkor este már nem nagyon vagytok, és a feltett sok kérdésre a válaszok is elhangzottak. Nálam minden rendben, 7. nap van, hamarosan csinálom az LH teszteket. Kb. a 10. napon szoktam kezdeni. A páromnak sok problémája van, mindenféle szakmai dolog, remélem a hét végére elmúlik.

Mindenkiért szorítok.
lotti

Sziasztok!
Jó újra itt lenni , jó sokminden történ a hétvége óta.
Éva!
Mire szeded a Serophene-t?
Jázmin!
Nekem is az a próblémám ami a tiéd,nálam is a sárgahormon nem jó én a 14.naptol a 25. napig szedem erre a gyógyszert.
Látom már nincs gond nálad ebben az esetben, sajnálom ami történt de egyrész örülök hogy igy fogod fel a dolgot,remélem minél elöbb öszejönn a babuci!(én is nagyon várom már).

Egy kicsit levagyok törve de nem adom fel,megjött idöbe a mensim de nem tartot sokáig csak 2 napig , ez menyire normális?
Elötte nekem is volt egy kis barna folyásom.
na sziasztok , mindenkinek jó akciózást és babocát!
Bogi
Boglárka

Niki!
Utólag is gratulálok és sok boldogságot kívánok Nektek! Ami a dokival történt szörnyu. Megirhatnád szerintem a Kórházak, orvosok -negatív oldalnál is, hogy melyik ügyelet volt ez. Örülök, hogy nem lett nagyobb baj, vigyázz nagyon Magatokra!

Jázmin,
sajnálom. Az az oldal viszont tényleg klassz, hogy sikerült, és sikerülni is fog! Rögtön próbálkozhattok, vagy kell várni?

Mariann! Köszi a választ. Akkor a tapasztalat szerint elég a 20 mm-es tüszo is. Ma a dokim 26-7-et mondott. Úgyhogy az enyém borzasztóan kicsike. De megyek a 26. napon is UH-ra, hátha csak megkésett a dolog. Azóta utána olvastam, a könyv is 2 cm-t ír.

Mónika
Mónika

Lányok!
Drágák vagytok, hogy ennyire izgultok értem! A férjem vett ma egy tesztet nekem és bár elöre megállapodtunk abban, hogy csak holnap reggel csinálom meg, nem bírtuk kivárni és megcsináltam most este. Az eredmény egyértelmüen POZITÍV LETT!!!!!! LAKIK VALAKI A POCIMBAN!!!!!
Annyira örülök, hogy legszívesebben sírnék egy kicsit, de valójában egyáltalán nem tudom még felfogni.

Biztos vagyok benne, hogy hamarosan mindannyian meg fogjátok tapasztalni ezt az érzést! Nagyon-nagyon kívánom Nektek!

Andi
Andi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?