Na megjöttem!
Az uram elhúzott, viszont mi csak holnap megyünk Balcsira. Úgy volt, hogy anyu átjön segíteni, de az előbb hívott, hogy nincs jól (vérnyomásgondok
), így a ma estém kicsit kemény lesz kutyával + gyerekkel.
Szerencsére most Pancsi elaludt, elég nyűgös volt egész nap.
Cipő és autósüléstéma:
Cipő nekünk még nem aktuális. Van ugyan vagy 8 pár cipije Pancsinak, de ezek ált. kocsicipők: örökölte vagy ajiba kapta a lány. Ha majd rendes cipi kell, akkor majd jól főni fog a fejem.
Nem igazán hiszek csak a Siestában, szóval végig fogunk pár bótot járni és próbálunk. Bőr legyen és tartsa a lábát az a lényeg.
Autósülés,
na emiatt már fő a fejem és látogatom az üzleteket. Én eddig Chiccoban gondolkoztam, de aztán tegnap a babadiszkontban mondták, hogy most akciózzák a Maxi-Cosit, így árban nagyjából annyi, mint a Chicco (45 e körül) Na ebből lenne még 5% engedményem!
Elég húzós, de azt számolgattam, hogy ha veszünk egy 18 kg-ig jó ülést, akkor amikor Pancsinak már nagyobb kell akkor a Ketteske tudja majd használni, aztán majd reméljük Hármaska is és így effektíve annyira nem durva. (na jó, de és Méznek igaza van, kihasználják, hogy kötelező!)
Más:
múltkor szó volt body árakról. Nekem a hétvégén adott tök jó tippet egy barátném: a C&A-ban mindig vannak akciósan bodyk, érdemes megnézni.
Tegnap oda is belestem: és jippijé löttem is 4 ujjatlan bodyt Pancsi lánynak: 590Ft volt darabja, ami szerintem elég jó ár. Voltak rövid ujjúak is és összehasonlítva a babadiszkontban a Prince Oliver bodyk 900Ft körül voltak.
Egyébként ezen a babadiszkont kifejezésen mindig jókat vigyorizok: ez olyan diszkont, ahol babákat lehet óccsóért kapni?????
Juca, Benianyu és mindenki más akit érdekel még,
akkor most pár szó a Balcsiról. Szóval a ház Zamárdi-felső/Széplak-alsón van (igazából nem tudjuk pontosan melyik, valahol a határon). Még a nagypapám építette, nem is a mienk, hanem negyed részben nagyanyumé, a maradék meg fele-fele részben anyumé és a nagynénémé, de a családból az utóbbi években nagyjából csak én meg az öcsém járunk le.
Az alsó szint még valamikor a 60as évek elején épült, kellemesen retro hangulatu: kagylófotelek stb. Két nagy terasz tartozik hozzá. Reggeli kávézskor rettentő jó kiülni.
A felső szint a 80as években lett hozzáépítve, külön bejáratú, így szeparálható a két rész. Általában az alsót adjuk ki, de ha sokan jönnek és kérik akkor a felsőt is.
Alul 3 szoba van, kettő kétágyas + gyerekágy van benne. (nem rácsos, de az utazóágyunkat szívesen kölcsönadom), a harmadik egyágyas, de az inkább lomtár, bár ismét ha többen jönnek szívesen kitakarítjuk azt is.
A konyhában vannak edények, tányérok, evőeszköz, hütő, rezsó.
A felső szinten van mosógép is, meg persze ott is van minden ilyen felszerelés. Ott is három szoba van, ezek meg franciaágyasak. Ja mindkét szinten van egy nappali-étkező rész is.
Lent ez a kagylófoteles (egyébként halál kényelmesek).
A kert az közepes méretű, füves (már amikor a vakond ki nem túrja), vannak gyümölcsfák is.
Akarok ide venni gyerekmedencét és van kiskád is az esti fürdésekhez. Pancsi aki még csak kúszik pléden szokott tanyázni, de a barátaink kiskorúi vandálkodnak a kertben.
Szerintem igazi gyerekparadicsom, bár vannak lépcsők ahol oda kell figyelni, a mászógépekre
Van bográcsozóhely és van grillsütő is.
A Balcsi 100m-re van, a parton van kis füves rész, de bent a vízben van egy stégünk, amire ki lehet feküdni. Bár, hogy őszinte legyek én általában a kertben szoktam dögleni.
Kiépített strand köbö 10 perc sétára. Bolt 5 percre, kajálda van egy a strandon (hekk, hurka, palacsinka, fagyis stb), egy másik 5 percre, rendes étterem szerű (bár ott még sose voltam) szintén 5 percre a bolt mellett.
Hát most hirtelen ennyi jutott eszembe...és most nagyon remélem, hogy nem fog elszállni, amit írtam