Méri!
Ha szül, konferencián van, wc-zik, tanít stb. miért kellene felvennie a telefont? Én pl. megnyugodtam, amikor terhesen bezuhantam a magánrendelésre és azt mondták, a doktor úr szül, vagy jöjjek legközelebb, vagy próbáljak meg visszajönni, telefonálni, stb. Akkor már biztos lehettem benne, hogy ha ÉN szülök a magánrendelése alatt, akkor VELEM lesz! Bár végig azon izgultam, nehogy csütörtökön...
És már akkor furcsa volt, hogy miért szabadkoznak emiatt, miért emelik ki, hogy ugye megértem, ha majd én... Nekem ez a természetes. Mint ahogy az is természetes, ha szül, mût, egyéb dolga van, akkor más veszi fel a telefonját, ha SOS kell a segítség adnak, ha nem, hívom késõbb.
És neki is jár a szabadság, nem? Az más kérdés, hogy szar, amikor segítségre lenne szükséged és nincs ott, máshoz kell menni. De belefér, nem? Nem non-stop gépre vágyom!Gondolj bele, milyen lenne az életed, ha nem tudnál néha kikapcsolni! Én megõrülnék!
Juli!
Köszi
Lehet, hogy portás szindróma volt a Margitos történet!
Kedves Kati!
Én úgy gondolom, hogy a magánrendelõben is orvos az orvos, ugyanolyan jogokkal és kötelességekkel, mint a hivatalos munkahelyén. Ha a magánrendelõben hibázik és megpróbálja megsemmisíteni az esetleges bizonyítékokat, akkor is felelõsségre lehet vonni, nem? Ráadásul, egy esetleges hiba kiderül. Lehet, hogy másnál, de van következménye, nem?
Ha nem tetszik valami, akkor nem felelõsségre kell vonni valakit, hanem elmondani neki, hogy mi nem tetszik. Ha ezek után sem tetszik, akkor váltani kell. Azért fizetsz, hogy olyan szolgáltatást kapj, amit elvársz.
Én pl. nem csak a magánrendelõbe járok. Egy csomó vizsgálatot csak a kórházban lehet elvégezni. Annak meg nyoma van máshol is. De ha ezen filózol, akkor komoly baj lehet a dokiddal, vagy tévedek?
Ja, és nem akartalak megbántani!
Solya