Új privát üzeneted érkezett!

Persze, hogy nem béna! :D De azért a kushies is át tud ázni, ha sok a pisi! :D

Éjszakára tippek?

Ezek a plussz nedvességszívó betétek milyenek?

KépKép
livus
 
 


Livus :) Gyerkőcök szoktak "szólni", ha valami kényelmetlen nekik - főleg picurkák, úgyhogy Bogó is biztosan jelezné, ha a nagy csomag zavarná. Én kipróbálnám a Kushies-t is éjszakára, a "ránézésre nem bírja ki" nem biztos, hgoy helytálló. Ha két belső túl sok, akkor az egy tetrát hajtogass bele - nálunk is az a plusz éjszakai réteg - az nem vastag - bár nem tudom, persze, hogy a BM milyen vastag. Nem lehet, hogy azért merev a pelus, mert túl kicsi a külső?

indianyo
 
 


Livus: jövő héttől kezdődik a bevetés! :D
éjjel: mi lenne, ha egyszer tisztáznál éjszaka? az egyik éjjeli szopikor? :lol:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 

 
 

Indi, kösz a tippeket! :) Azt hiszem, akkor megpróbálkozom a kusival. Ha kevés lesz, akkor a kusi+tetraval.
És hát igen: a külső, mint írtam, nem valami nagy. ezeket az éjszakai csomagokat nem is tudnám azzal megcsinálni, azt a Kusi külsővel szoktam.

Livi, tök jó!! :D
Az éjjeli tisztábarakást szeretném megúszni... Bobó nagyon rossz alvó: nappal szinte semmit nem alszik, éjjel viszont alapvetően alszik, csak rengeteget felkel szopni. Ha gyorsan felébredek a rugdosására, akkor pár percet szopik (gondolom :wink: ), és alszik tovább. Ha elkezdeném tisztába tenni, arra egy pillanat alatt teljesen felébredne, ezt pedig nem szeretném. Ha már egyszer végre alszik, nem szeretném én felébreszteni, és megzavarni. Hát, ő ilyen.
Én is láttam már olyan gyereket, aki végigalussza a pelenkázást: néztem is nagyot, nem akartam hinni a szememnek, hogy ilyen létezik!!! Bobót a napközbeni szopik után sem lehet letenni, megmozdítani, mert azonnal ébred. Remélem, majd változik idővel...

KépKép
livus
 
 


Livus, a Kushies-en kivül Ti Bm-et hasznaltok, ugye?

Nalunk éjszakara a következö (nem olyan nagy csomag) valt be:
1 BM belsö fius hajtogatassal és egy monapel nedvszivo betét. Ilyenböl van a Popolininek és a Kushies-nek is azt hiszem (ez az a + valami, amit a belsöbe teszel).
Nalunk böven elég volt. Sokszor rajta maradt még 1-2 orat ébredés utan (amig nem volt meg a reggeli produkcio) és igy is rendben volt mikor leszedtük.

2 belsö szerintem nagyon sok.

Asszem Orsi (Osoa) irta, hogy ö csak egy belsöt ad Zsombira éjszakara és teljesen ok.

Akkor senki nem tudja, hol lehet élöben Lotties pelust megnézni?? :(

Ha latott mar valaki vélemény érdekel! Köszi!

Még valami: Kushiesnél mennyire stimmel a méretezés?
4-10 kg-ig van és 10-20-kg-ig. Mi pont 10 kilosok vagyunk honapok ota....
BM-nél azt vettem észre, h alul van méretezve (vagy nem vették figyelembe a fius hajtogatast). Kushies-nél mi a helyzet?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Nagyon köszönöm mindenkinek az éjszakára vonazkozó tippeket, ki fogom próbálni őket! :D

Sára! Nem mész véletlenül 20-án a Kismamás börzére? Mert akkor esetleg az lenne sz ötletem, hogy hívd fel előtte a Babanaturás csajt. Ő megy Bambinot bemutatni, de mivel Lottiest is árul, ha előre szólsz neki, hogy szeretnéd megnézni, biztos vinne ki magával azt is. Jobb ötletem nincs :(

KépKép
livus
 
 


[quote="saara"]
írta:
saaraMég valami: Kushiesnél mennyire stimmel a méretezés?
4-10 kg-ig van és 10-20-kg-ig. Mi pont 10 kilosok vagyunk honapok ota....


Saara: a Kushies 10-20 kg-ost, mi 8,5 kilósan kezdtük el a nagyobbikkal és szuperül passzolt rá. Már vagy fél éve használtuk, mikor elérte a 10 kilót! Jól be kell húzni a tépőzárat, és ne lógjon ki a betét, akkor nem lesz gond.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livus: mi éjjelre a nagynál Kushiest használunk, 1 plusz betét elég. Én azt vettem észre, hogy ha olyan pizsit kap éjjelre, ami nem lóghat bele a pelusba véletlenül sem (pl. nagy rugdalózó vagy body), akkor nem vezeti ki a pisit és nincs ázáa. nem lehet, hogy esetleg ez a gond? (valami ruha kivezeti a pisit a pelusból)

...nekem mind a kettő átalussza/átaludta a pelusozást éjjel! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livi, még nem folyt ki a pisi, csoda is lett volna, ha akkora bugyorból még ki is folyik :D Hamarosan megkezdem a kísérletet a javasolt kisebb csomagokkal.

Átalusszák a pelusozást? Jajj, ne fájdítsd a szivem! Nagy szerencséd van, ha ilyen jó az alvókájuk, nejem elhiheted! :)

KépKép
livus
 
 


Nejem? :D Szóval nekem.

KépKép
livus
 
 


Saara,
itt egy kép még az előzőleg mondottakhoz! Kép :D

Livus: OFF: tudom...tényleg jó alvókájúak a gyerekek, nem panaszkodhatom. A nagy már egyedül elmegy aludni napközben...éjjel meg mind együtt alszunk.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok,

Én most kezdem használni a mosható pelusokat és vettem prefold BM-es belsőt és hozzá 3 külsőt. Kérdésem hogy a gyapjú külső amit többen dicsértetek (és úgy használjátok hogy snappivel összefogjátok a prefold belsőt-azt hiszem legalábbis ezt olvastam itt a fórumon) szóval a gyapjú külsőt ti használjátok nyáron is? nem meleg? igazából én éjszakára szeretném kipróbálni bm-es belsővel mert olyankor ugye tovább van rajta a pelenka és sokat is pisil.

Előre is köszi Laura
tabajd
 
 


Liv, meg kell zabalni a kiscsajt, naggyon édi! Ezek a combik...! :)

Laura, szia, ezügyben nem tudok segiteni, de sok gyapju profi akad itt...:)

Livus, köszi, jo ötlet, de sajna nem tudok menni a börzére, most igy alakult...
Most lanyos hajtogatassal és + betéttel probalkozunk, hatha bejön.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Saara, a Babanaturának van Budán vevőszolgálata, ott meg lehet nézni a lottiest. Illetve Szentendrén van egy biobolt, ahol árulják: www.biopiackft.hu
Nagyobb Kushies simán megy már 7,5-8 kilótól.
Mi bizony két Bm-et használunk Kicsilánynál éjszakára (vagy Kushies basic+egy BM), és épp hogy elég. (Ma pont nem volt elég a 2 BM, reggelre átázott.)

Laura: ha muszáj lenne választanod, mit hordanál nyáron, gyapjúpulcsit vagy esőkabátot? :) Persze meleg, mint nyáron minden, de legalább szellőzik.

Pindi
pindi
 
 


SZiasztok!

Ige, mi 1 bm belsőt (nagyot) használunk éjszakára bm külsővel, és elég. Van, hogy néha kifolyik oldalt, szerintem azért, mert szeret az oldalán aludni a fiam. (Amúgy sokat szopizik éjjel). Szerintetek erre mi lehet a megoldás?

Bm belsőt hogy lehet gyapjúkülsőbe hajtogatni? (Bocs, ha már írtátok :( ). Kacérkodom a kötögetéssel...

Orsi
osoa75
 
 


Orsi :) Snappivel tudod a sima pelusokat rögzíteni. Kötögetés jó ötlet :)

indianyo
 
 


A tavalyi nagy hőségben nálunk pont a gyapjú+monapel belső bizonyult a leghűvösebbnek, rögtön a pucos fenék után :lol:

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Én még csak várom a babám, de azt már tudom, hogy mosható nadrágpelust szeretnék majd használni. Megnéztem pár oldalt, de sajna még mindig teljesen tanácstalan vagyok, melyik márkát (Poponella/Kushies/Moltex/Bambino/Carolino) válasszam és melyik (all in one/ külső+belső) típust.
Tudnátok segíteni, hogy mi mellett döntsek, és persze szeretném minél jobban és minél olcsóbban megúszni. Elég nehéz úgy dönteni, hogy nem tudom mekkora lesz a babuci és mennyire lesz szüksége. :oops:

Nagyon nagyon megköszönném, ha valaki segítene.

Szép napot mindenkinek. :P
katicabogarka66
 
 


Szia Katicabogárka!
Poponella már nincs, helyette Popolini van. Bármelyik mellett döntesz, jól jársz :wink: A Moltex textilpelust is gyárt?
Nekünk kettő kivételével (BM és C) mindegyik van és mindet szeretem. Én egyméretűeket vettem, az a legolcsóbb és eddig legkedvezőbb összességében. (Ezek a Popolini és Monapel családnak vannak) Gyapjúkülsővel ill. Monapel külsővel (előbbi általános használatra, míg utóbbi homokozásnál célszerű, könnyebb kirázni a recsegő homokszemeket belőle :wink: Ja, és van még egy új márka is: Lotties. Legalább 20 darabra midnenképpen szüklség lesz az elején.

indianyo
 
 


Katicabogárka,
ugyan nem nadrágpelus, de főleg az első időkben nagyon jó a tetra is. Nem elhanyagolható szempont, hogy messze ez a legolcsóbb megoldás.
orsko
 
 


Úgy tűnik, megvan az éjszakai felszerelés: 1BM+1 tetra. Jónak tűnik! Igaz a BM még mindig négyrét van hajtva a kicsi külső miatt. De egyelőre így jó lesz.

Liv, nektek nem kicsi a BM külső a belsőhöz képest? És amúgy hogy tetszik a kiscsajnak :wink: ? Mert édes a popsiján, az biztos, láttam a blogon!

Amúgy képzeljétek, egy nagy felfedezést tettem! eddig nem értettem, hgy a kusi classic hátsó belső oldalán miért van kétféle tépőzár. De rájöttem :idea: !!!! :D

KépKép
livus
 
 


Köszi mindenkinek a válaszokat.

Kedves Orsko!
A Tetra az a régi, hagyományos textilpeló? Erre kell a gumibugyit húzni? Ilyet még lehet kapni? Ti azt használtátok? Én úgy tervezem, hogy egyelőre az első hetekben ezt használom majd, és fokozatosan térek át a moshatóra, amikor már kimozdulunk otthonról és megismerem a Babám igényeit. Szerinted?

Nagyon nagyon segítség, hogy kérdezhetek Tőletek. Köszönöm szépen.
katicabogarka66
 
 


Katicabogárka :) Tetra a hagyományos négyszögletes textilpelus, igen. Mosható :wink: Gumibugyit szerintem közülünk senki sem használ - legalábbis a hagyományosat. Minden mosható pelusos gyártónak van korszerű szitnetikus anyagból tépőzáras külsője, illetve a Popolininak van kétféle gyapjúkülsője is. Ezen kívül köthetsz is nyers gyapjúból.

indianyo
 
 


Szia Indianyo!

Tudom, hogy értetlennek tűnök, de akkor ez azt jelenti, hogy belső helyett tetrát használjak és erre tegyem majd a mosható külső nadrágpelust? Tehát megspórolom a belsőt? :roll:
katicabogarka66
 
 


KAticabogárka!

Nem igazán értem a kérdést...

Belsők lehetnek négyszögletesek, kötős és nadrágpelusok - a tetra is ide tartozik. Külsők pedig tépőzárasak, patentosak, szintetikus anyagból vagy gyapjúból. Választék szerencsére óriási. A tetra, mint legolcsóbb megoldás jöhet szóba, illetve éjszakára egy plusz nedvszívó réteg.

indianyo
 
 


[quote="livus"]
írta:
livusLiv, nektek nem kicsi a BM külső a belsőhöz képest?


Livus,
egyelőre jól működik a pelus. Volt egy newborn külsőnk, de már váltottunk az 5-7 kg-osra, mert elég passzos. Éjjelre viszont azt adom rá (most 5,2 kiló Sári), mert szuperül zár. Nem tudom, mire gondolsz, sztem nem kicsi a külső, így jól passzol. Talán Pindi írta, hogy kicsit alulmérezetik a BM-t, talán azért kicsi. Ti már gondolom, a nagyobb méreteknél jártok... :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Katicabogárka!
Nézz körül itt, hátha letisztul a dolog:
http://www.babanatura.hu/hatterinfo/hogyan.php

Liv:
5,2 kg? nem semmi! :D
mi a 7-9kg-os külsőt használjuk a nemtudomhánydekábémost márnyolcésfél kilós gyerkőcre. Azért kérdeztem, hogy nem kicsi-e, mert ti is még az alsó méretű külsőnél tartotok, és nekünk is ez a legkisebb külső a nagyobb (2es) méretű belsőhöz. na, mindegy. az a lényeg, hogy jó!
és éjjelre te csak egy belsőt teszel bele? vagy tisztábarakod őt közben vmikor?

KépKép
livus
 
 


Köszi szépen mindenkinek az ötleteket. Közben a natura oldalon okosodtam egy kicsit. Látom, hogy van a Popoliniből olyan, amiből csak egy méretet kell megvenni, mert az jó lesz 16 kg-ig is. Ez így sokkal olcsóbb.
Még annyi tanácsot kérhetnék, hogy melyik jobb a patentos vagy a tépőzáras változat, illetve, hogy a nadrágszerű belső az a lepraktikusabb, vagy vegyek inkább vegyesen?

:D Olyan jó, hogy kérdezhetek, köszönöm szépen. Majd beszámolok a végeredményről, meg lehet, hogy még valamiben kérnék majd tanácsot, ha még felmerülne vmi. :oops:

Szép napot mindnekinek!
katicabogarka66
 
 


Livus: én egyszer tisztázok éjjel. A BM-ra teszek egy Kushies pamutbetétet, inkább csak azért, hogy kíméljem a prefoldot a kakitól.
8,5 kiló Bogó? Nóri 1 éves korában volt annyi...

Katica: hát, sok mindent fogsz itt hallani. Azt hiszem, Indi esküszik a belső nadrágra. A patent és a tépőzár szerintem tökmindegy, a tépőzár rugalmasabban állítható, de gondolom, a patent tartósabb.
Én is prefold-párti vagyok, de az is biztos, hogy a kúszó-mászó-ficergőkre könnyebb feladni a belső nadrágot. A nagy nálunk AIO-t hord (pl. Kushies Ultra), amit nagyon szeretek, tényleg kicsit lassan szárad, de sosem ereszt, könnyű ráadni és kicsi a csomag a popón.
:roll: na, sokat segítettem, mi? :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Biobaba,

Olvasgatom vissza a hozzászólásokat és egyszer írtál egy gyapjú külsőről aminek puhamoha volt a neve ez hol kapható?

köszi Laura
tabajd
 
 


Szia Katica!

A patentnak előnye, hogy a gyerek nehezebben tudja kinyitni, tépőzárral viszont passzentosabbra tudod zárni.

Nadrágszerű belső előnye, hogy gumis a combnál és a deréknál, ezáltal jobban zár, könnyebb feladni, és otthon vagy nyáron lehet külső nélkül is használni, aztán amikor látod, hogy pisis, kicseréled.

Prefold előnye, hogy olcsóbb, és sokoldalúbban lehet felhasználni. A méretet lehet változtatni, kezdetben keresztben hajtogatod, később hosszában, fiús-lányos-kakifogó stb. hajtogatás, és ha kinőtte az adott méretet, akkor is jó lesz még extra betétnek, popsitörlőnek...
A tapasztalatom az, hogy nem feltétlenül igaz, hogy gyorsabban szárad, mint a nadrágfazonú.
Hátránya, hogy vagy a saját külsővel használod (ez tudtommal csak a Bambinonak van), és akkor már mivel sűrűn kell méretet váltani, nem biztos, hogy olcsóbb, vagy pedig rögzíteni kell valamivel - manapság snappyvel.
(Egyébként prefoldból van a Bambinon kívül a Popolininek és a Kushiesnak is. A Bambino a három közül a legdrágább, viszont más az anyaga és van hozzá saját külső - aminek előnye, hogy így majdnem úgy viselkedik, mint egy all-in-one, egy mozdulattal feladható.)

Nekem a prefold egész jól bevált a kislányom kb. 7 hónapos koráig. Azóta viszont nem képes nyugton maradni, kirúgja magát, így sokszor inkább a bátyja nadrágpelusait adom rá.

És még egy: nem kell ugyanabból a fajtából venni 20 darabot. Lehet tartani néhány olcsóbb fajtát otthonra, általában ezek sem áznak át, viszont ha teheted, úgyis érdemes kicserélni a pelust amint észrevetted, hogy pisis. (Szerintem a száraz pelus olyan luxus, amit minden baba megérdemel.) Ha meg mégis véletlen átázna, otthon könnyű átöltöztetni.
A "jobbakat" pedig a délutáni alváshoz, éjszakára és elmenetelhez tartogatni.
Ezzel sokat lehet spórolni. Ilyen olcsó nappali pelus pl. a Popolini bravoja, ami szintén egy méret (vagyis születéstől szobatisztaságig). Viszont ezt csak akkor javaslom, ha nem zavar a gömbölyű popsi. Vagy a monapel, ami még olcsóbb, és szintén a teljes pelusos időszakra jó (ha egyébként annyira nem bíznál benne, hogy a teljes készletet ebből vedd.)

Amiről eddig még nem volt szó: hogy milyen anyagból van a pelenka. Általában flanell vagy frottír, ritkán gézszerű anyag ( a tetrán kívül tudtommal csak a BM). A frottír előnye, hogy a folyós (anyatejes, hasmenéses) kakit jobban megfogja. Hátránya, hogy talán lassabban szárad és vastagabb.

És még egy szempont a választáshoz (legalábbis engem utólag nagyon bántott, hogy ennek nem jártam utána): Popolini osztrák/magyar, Kushies kanadai, Bambino Mio kínai, Lotties német, Monapel magyar termék.

Pindi
pindi
 
 


Pindi!
szuperjól összeszedted az infokat! :)
Egy helyesbítést ha megengedsz: Bambino angol termék, csak Kínában gyártják. Sajnos. :(

KépKép
livus
 
 


Köszönöm széepn a hiper szurper infót kedves Pindi! Nagyon nagyon sokat segítettél. Igazából a legszimpibb cég a Kushies, de az a bajom velük, hogy nincs náluk one size. Szerintem Popoliniből fogom kombinálni a különböző típusokat és veszek majd pár all in one-t is. Amúgy ez is megbízható márka ugye?

Puszi mindnekinek.
katicabogarka66
 
 


Livus: ez igaz. Bár ha ez azt jelenti, hogy Kínából előbb Angliába viszik, és onnan hozzák ide, akkor annál rosszabb...

Katica: igen, a Popolini megbízható márka. Azért az egy méret-két méret kérdésénél vedd figyelembe, hogy ha több gyerekkel számolsz, a két mérettel is gyakorlatilag ugyanott vagy árban, hiszen azt kevesebbet használod, vagyis tovább tart az anyag. (Na ez nem tudom, így mennyire volt érthető...) Viszont a külön kicsi és nagy méret jobban "ül" az egész kicsi ill. a nagyobb gyereken, mint az állítható one size.

Pindi
pindi
 
 


Éppen fogalmazgattama különféle pelusokról egy irományt, de Pindi olyan jó összefoglalta :)

Katica :) Az első 6-8 hónapban azért használd ki, hogy a pelekázás örömteli dolog! Az elején mi is midnenféle hajtogatós megoldást, prefoldot, tetrát, flanell- és frottípelust no meg kötőset használtunk, aztán megnőtt a fiacska és azóta bizony ahogy épp sikerül - volt már, hogy fejjel lefelé, csiklandozással egybekötve :lol: Ha lett volna elég pénzünk, én Kushiest vettem volna anno, de így a Popolinivel és a Monapellel is nagyon jól jártunk, no meg a saját varrott pelusainkat is nagyon szeretem. Egyébként az extra nagy fiamra még mindig jó a Two Size Popoliniből a kis méret is -13 hónapos, 85centi és 12 kiló.

indianyo
 
 


Jajj, Pindi! ez elég rosszul hangzik, remélem, nem így van!

Livi: Ma voltunk mázsáláson. Tévedtem. Bobó nem 8,5 csak 8,3 kg :wink: [/quote]

KépKép
livus
 
 


Tényleg igaz, ha több babát tervezünk ugyanott vagyunk árban.

Hát, akkor még tényleg nem döntöttem. Fel van adva a lecke.
katicabogarka66
 
 


[quote="indianyo"] írta:indianyo-13 hónapos, 85centi és 12 kiló.


Indi, nekem a 22 hónaposom ekkora! :D :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livi :) Hát igen, aki már születésekor 61 centi, ugyi :wink:

indianyo
 
 


:D huhh, az enyéim jóval "rövidebbek..." :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livus: oldalbeázásra úgy tűnik, a plusz 1 kushies betét megfelel. feszesebben áll a külső, és ezért nem szivárog akkor sem, ha Sári az oldalán alszik. 2 BM nekünk túl nagy, égnek álló láb effektus! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


:lol:

KépKép
livus
 
 


Leszoktató pelusról van valakinek tapasztalata?

Pindi
pindi
 
 


Pindi, az csak annyi, hogy a külső bugyiformájú?

KépKép
livus
 
 


Livus, annyiból más, hogy ott nincs külső-belső, csak egy bugyi, amiben van nedvszívó réteg és nedvességzáró a külseje. Valójában bugyi helyett adod, de ha mégis belemenne, nem kell az egész ruházatot lecserélni.

Pindi
pindi
 
 


aha! Ezt nem is tudtam, köszi! Nekünk még odébb van, de azért jó tudni. Akkor lényegében ez egy bugyiszerű AIO.

KépKép
livus
 
 


Végülis igen, de nem bír annyit.
pindi
 
 


Pindi, én vettem egy BM-es leszoktatót, de nem használjuk. Kiló szerint a megfelelő méret, de olyan tág a combkivágása, hogy simán kipisil rajta a gyermek. Persze lehet, hogy Dininek van extra vékony combja, nemtom....Csak egyszer használtuk, akkor kiderült ez a hibája, odaadom, próbáljátok ki.

o
orsko
 
 


Orsko, köszi, megpróbálnánk. (Bár szerintem az én kiscsávóm Dininél kisebb, szintén vékony combokkal, de egy próbát megér.)

Pindi
pindi
 
 


Jó. A héten összevissza rohangálás és munka van, a jövő héten fussunk össze.
orsko
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?