Sziasztok!
Almodo!
Gratulálok a fogakhoz!
Azért az archarapdálást ne hagyd!
A mászásba majd belejön, aztán majd futhatsz utána!
Gergő is mindig kitörő örömmel fogadja az apját, de érdekes h. bejön, amit a Gyermeklélektanban írtak, h. ha bármikor megkérdezed tőle, h. "Hol az apa?", akkor nem néz az apjára, hiába ül ott tőle 1 méterre, hanem nézi a bejárati ajtót!
Nem apát keresi, hanem a szituációt!
Csakegy!
Azt nem próbáltam. Sajnos a neten is hiába kerestem, mert a Hauck saját honlapján is csak az az egyetlen kép van fenn.
Ami fontos az Ergonál:
- A többi kengurutól eltérően nem a derékon van a súly, hanem a csípőn! Nagyon nem mindegy, majd 7-8 kilósan, pláne a te súlyod mellett!!!!!
- Direkt nem hordoz kifelé fordítva!
Még a hordozókendős honlapokon is ellenjavalják a kifelé hordozást! Egyszerűen nem használ a baba gerincének. És hidd el, Gergő is szeret nézelődni, de simán elvan az Ergoban befelé fordítva. Ha vmi nagyon tetszik neki, akkor úgyis arra fordítja a fejét, én meg utánafordulok, h. jól meg tudja nézni.
A másik ok, amivel indokolják az inkább befelé hordozást, h. kifelé fordítva nem tud elmenekülni a fölösleges ingerek elől. Ezt én régebben nem vettem komolyan, de már többször megfigyeltük, h. ha túl sok az inger körülötte, a gyerek inkább befúrja a fejét a mellkasomba az Ergoban, minthogy kifelé nézelődne! Szóval lehet, h. van benne vmi!
- A Hauck állítható lábköze éppen azért van, h. kifelé is lehessen hordozni. Egyébként az ortopédusok szerint sokkal előnyösebb a terpesztartás, ami a hordozókendőknél és az Ergonál simán megvan.
Az Ergo lényegében rendelkezik a hordozókendők minden előnyével, de nem rendelkezik a hátrányukkal (lelógó kendőfelesleg, nehéz kötözgetni, nehéz egyedül felvenni a gyereket, összegyűrődve vág)
Szerintem az Ergot egy apuka csinálta, aki unta már a feleség kendőjét kötözgetni magára, de lelkes túrázó volt. Ötvözte a túrahátizsákot a kendővel. Nagyon jól sikerült! Szerintem (és a sóher párom szerint is, pedig nagyon húzta a száját, amikor megrendeltem az Ergo-t!
) megéri az árát!
És mondom, simán elküldik kipróbálásra, ha nem válik be, csak a postaköltséget bukod!
(Nem, sajnos nem kapok jutalékot a kereskedéstől, h. reklámozzam!
De akkor is tuti!)
Babancs!
Örülök, h. már otthon vagytok!
Nagyon szép a kis bababirodalom!
Én nem vagyok biztos benne, h. innentől már minden könnyebb, mert azért az első hetek nehezek, de sok sikert és kitartást az összecsiszolódáshoz!
Nóra!
Jó, h. már sínen vagytok!
És, h. azért hagy titeket aludni is a ded.
A cumi nem egy hülye találmány!
Szerintem se méregesd, anyának és babának is stressz!
Úgyis viszed rendszeresen tanácsadásra, hidd el, szólnak, ha nem gyarapszik megfelelően!